Dodaj do ulubionych

Homofob polski

• Gość: FreakyMisfit środa ma chyba rację... IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 13.06.06, 11:46
      Nie lubię tego babsztyla, ale tym razem ona ma rację: nie można w imię politpoprawności za wszelką cenę, wmawiać ludziom, że dziecko z dwoma tatusiami jest OK. Nie jest OK.
    • Gość: kulfon Babo!! ale ty głupia jesteś!!! IP: *.autocom.pl 13.06.06, 11:54
      • andrexp Re: Babo!! ale ty głupia jesteś!!! 13.06.06, 11:59
        hahaha, ale się oszołomy wściekają :))))
    • Gość: raf Świetny artykuł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.06, 11:59
      Brawa dla Pani Środy!
      • agrafek Re: Świetny artykuł 13.06.06, 16:57
        Gdzie on świetny? Tezy, na poparcie których pani, podobno filozof (logikę nie
        wiem jak zaliczyła), ma jedynie własne przekonanie, ton niby dowcipny, z tym,
        że dowcip opiera się jedynie na zasadzie: "trochę im poprzywalam", bez podania
        choćby zdźbła argumentu.
        Kiepska agitka.
    • Gość: spostrzegawczy pani Srodo, pani jest po prostu brzydka kobieta IP: *.nsw.bigpond.net.au 13.06.06, 12:03
      i stad pani problem
    • Gość: sarmata Rewelacyjny artykul. Brawo dla Autorki. IP: *.telia.com 13.06.06, 12:06
      Homofobia jest na pewno forma dowartosciowania wlasnej osoby. Przyswieca jej
      wiara w slusznosc walki ze zlem niszczacym spoleczenstwo. Homofob jako
      niestrudzony bojownik o podstawowe wartosci stoi po stronie dobra. Nie moze sie
      poszczycic zaslugami na innym polu, to przynajmniej w walce z ludzmi
      zagrazajacymi w jego mniemaniu spolecznemu porzadkowi jest po wlasciwej stronie
      barykady. Nie moze byc tak zly, skoro inni sa jeszcze gorsi od niego. Gotow
      jest podniesc z duma glowe i powiedziec : Patrzcie, przynajmniej w tej slusznej
      sprawie stanalem na wysokosci zadania i zasluguje na pelna akceptacje. Swoja
      postawa reprezentuje sily dobra i to przynosi mi chwale. Oszukuje on jednak
      samego siebie, bo heteroseksualista zaspakaja swoje seksualne potrzeby bardzo
      podobnie jak mezczyzna homoseksualny z ta tylko roznica ze obiektem jego
      pozadania jest osoba przeciwnej plci. Obydwaj sa tez zdolni do prawdziwej
      milosci i glebokiego zwiazku emocjonalnego z druga osoba. Ale powstaje pytanie,
      czy to jest zasluga heteroseksualisty, ze kocha we "wlasciwy" sposob. Na pewno
      nie. Mial tylko szczescie sie takim urodzic. Podobnie nie ma zaslugi ani winy
      homoseksualisty w tym, ze zostal stworzony do milosci osoby tej samej plci. Jak
      moga zatem heteroseksualisci zadac od gejow, by zachowywali sie tak jak oni? by
      walczyli z wlasna tozsamoscia i najglebsza natura, skoro i tak ta walka po
      okresie pozornych sukcesow skazana jest na kleske? Homofobia jest jednym z
      najbardziej obrzydliwych i niemoralnych postaw wobec drugiego czlowieka.
      • carlitos35 Ciekawa i trafna analiza. Non plus ultra ! 13.06.06, 12:28

• salmanassar1 jest jedno male ale! 13.06.06, 13:25
        Jest jedno male ale! Dzisiaj nikt nie jest w stanie w 100 % udowodnic, czy
        homoseksualizm jest wrodzony (nie znaleziono genu go warunkujacego) czy
        uwarunkowany spolecznie, albo jedno i drugie. Zatem twoje piekne rozwazanie o
        milosci, innosci, stworzeniu w tym momencie bierze w leb i staje sie pusta
        demagogia.

Sprobuj w swoim pieknym duchowym rozwazaniu wyraz "homofobia"
        zastapic "homeseksualimem" a "homofob" "homoseksualista". Wyjdzie rownie pusta
        demagogia jak Twoja.
        • carlitos35 "male ale" i wielki...lęk...:-((( 13.06.06, 13:59
          salmanassar1 napisał:

>(...) Jest jedno male ale! Dzisiaj nikt nie jest w stanie w 100 % udowodnic,
          czy homoseksualizm jest wrodzony (nie znaleziono genu go warunkujacego) (...)

Nie ma "ale". Jest lęk; u tych, którym trudno zrozumieć jedna podstawową
          rzecz: gen nie jest potrzebny do dowodu za albo przeciw.
          Jedynym "dowodem" jest mamusia natura. Od zarania ... TAKA SAMA.
          I tak samo - od zarania - jest w "kłopocie", ze musi udowadniać swą istotę.-
          • salmanassar1 Re: "male ale" i wielki...lęk...:-((( 13.06.06, 14:07
            Zatem homoseksualizm jest jednym z istotnych przymiotow natury! Ciekawe? Na
            poziomie pantofelka to sie nawet sprawdza. Pozniej jest juz troche gorzej.
            -
            *** Dobre życie jest najlepsza zemstą ***
            (przysłowie hiszpańskie)
            • carlitos35 Re: "male ale" i wielki...lęk...:-((( 13.06.06, 14:55
              salmanassar1 napisał:

> Zatem homoseksualizm jest jednym z istotnych przymiotow natury! Ciekawe? Na
              > poziomie pantofelka to sie nawet sprawdza. Pozniej jest juz troche gorzej.

Przystanek rozumowania na poziomie pantofelka to też, niestety, natura...:-)))

> -
              > *** Dobre życie jest najlepsza zemstą ***
              > (przysłowie hiszpańskie)
              • salmanassar1 do carlitos35: 13.06.06, 19:42
                W przypadku pantofelka to natura, ale czy w przypadku czlowieka a nawet
                zwierzat wyzszych?

Przyklad przyrodniczy (calkowicie hipotetyczny):
                Pozostawmy homoseksualistom jedna wyspe (oczywiscie dla kazdej plci inna).
                Niech robia sobie na niej, co tylko chca. Minie zaledwie
                jedno pokolenie, a niestety wygina. Na swoje wlasne zyczenie. Czy jest to
                generacja czy degeneracja? Rozwoj czy antyrozwoj? Natura czy antynatura? Jesli
                gatunek wystepuje przeciwko swojemu rozwojowi, nie mozna nazwac tego
                postepowaniem naturalnym.

Ps. Nie musisz mnie obrazac pusta argumentacja o "przystankach rozumowania". Ja
                tego nie robie, wiec jesli mozesz postaraj sie o odrobine tolerancji. Szanuje
                twoje poglady i prawo do ich wypowiadania, nawet jesli sie z nimi nie zgadzam.
                • Gość: sarmata Re: do carlitos35: IP: *.telia.com 13.06.06, 19:58
                  Ale ty jestes glupiutki salmanassar1. Na wyspie wygina ale na kontynencie
                  narodza sie nowi, ktorych bedzie mozna dostarczy znowu na twoja wyspe. Nawet
                  moze sie zdarzyc ze sam splodzisz takiego homo i tam odeslesz.
                  • salmanassar1 Re: do carlitos35 (a moze sarmaty?) 13.06.06, 23:28
                    Jestes prymitywny. Nie znajdujesz zadnych kontrargumentow, wiec splycasz
                    wypowiedz o kilka poziomow. Gdzie Twoj duchowy polot z pierwszej wypowiedzi,
                    tam wznosiles swe peany ku czci Srody. Milosc, pokoj, stworzenie zastapiles
                    teraz opluwaniem.

Skoro przyjemnosc sprawia ci obrazanie innych, po prostu nie warto z Tobą
                    dyskutowac.

PS. Dlaczego odpowiadasz za carlitos35? A moze Carlitos35, sarmata, sclavus i
                    kilku innych na tym forum to jedna osoba. Po prostu nicki ci sie popieprzyly.
        • Gość: sarmata Rewelacyjny artykul. Brawa dla Autorki ! IP: *.telia.com 13.06.06, 14:16
          Nie wiedzialem, ze tak mocno wierzycie w osiagniecia nauki, bo w wielu innych
          przypadkach postepujecie calkiem nieracjonalnie. Bo czy nauka potwierdza, ze
          kobieta moze zrodzic czlowieka bez udzialu mezczyzny? A wy przeciez wierzycie,
          ze Jezus tak sie urodzil. Wielu fundamentalistow narzuca nawet innym poglad, ze
          Bog stworzyl swiat w ciagu 6 dni, a siodmego odpoczywal, dokladnie tak jak
          czytamy w Biblii. Zreszta nauka nie powiedziala jeszcze ostatniego slowa. Ale
          obawiam sie ze nawet gdyby znaleziono gen homoseksualizmu, to krzykacze -
          homofoby rowniez tego nie chcieliby uznac tak, jak nie uznaja stwierdzenia
          stowarzyszenia psychologow amerykanskich, ze homoseksualizm nie jest choroba.
          To tak jak niejeden ateista bedac swiadkiem cudu, nie uwierzy, ze Bog istnieje.
          Kazdy Homofob to ideolog ktoremu nie zalezy na prawdzie. On z zalozenia wie
          hlepiej od innych, jak sie rzeczy maja. Skoro wspomniales o milosci, to wlasnie
          jej zasady chrzescijanie, gdyby brali swa wiare na serio, powinni przestrzegac
          w zyciu. A wtedy sklonni byliby do wiekszej ostroznosci w potepianiu bliznich,
          ktorych kondycji nie potrafia zrozumiec.
          • salmanassar1 Re: Rewelacyjny artykul. Brawa dla Autorki ! 13.06.06, 14:29
            Czy ja odwoluje sie do jakis religijnych argumentow?
    • mateusz.szewczyk głupia baba! 13.06.06, 12:12
      Mąż Ciebie chyba dawno w kakao nie jechał!
      • Gość: abhaod czyzbys sie domagal sadu dla sasiada IP: *.adsl.alicedsl.de 13.06.06, 12:19
        Boze, ty widzisz i nie grzmisz
      • carlitos35 "Szewczyk zdechł..." 13.06.06, 12:26
        mateusz.szewczyk napisał:

> Mąż Ciebie chyba dawno w kakao nie jechał!
        """"""""""""""""""""""""""""""""

"Szewczyk zdech
        bo miał pech !
        Bo mu ktoś
        nadep na miech !"

I... na głowę.-
      • tom666 Re: głupia baba! 13.06.06, 14:30
        A tobie nikt do duppy nie wsadził drutu kolczastegi i nie pokrecił!! heheheh
    • Gość: Krzychu Lęk przed dewiacją jest naturalny... IP: *.bp-pragapd.waw.pl 13.06.06, 12:19
      ...tak jak lęk przed ideologią narzucającą większości poglądy i
      domniemane "prawa" skrzywionej mniejszości.
    • Gość: witek a co jesli??? IP: *.hstl3.put.poznan.pl 13.06.06, 12:22
      co jesli jakis czlowiek ma gdzies homofobow , homoseksualistow , marsze ,
      Kazimiery Sztuki , Warszawe , Giertycha , Polsat , Tvn?????
    • Gość: xerxes Kolejny dowod stanu zauroczenia IP: 138.227.189.* 13.06.06, 12:42
      w jakim Sroda znajduje sie od dluzszego juz czasu. Zaurocznia postepowa
      poprawnoscia jaka chlonie ze srodowisk "o wysokim stopniu rozwoju spolecznego i
      tolerancji". Mysle, ze to wlasnie takie srodowiska z m.in. skandynawii ja
      fascynuja. W samej Skandynawii zostaly one w swoim czasie nazwane po imieniu
      przez czerwonego kacyka zwiazkowego i to okreslenie brzmiace po szwedzku " fitt
      stim" a znaczace "lawica cip" idealnie pasuje do wyznawczyn tejze ideologi.
    • rsrh Coraz dalsze profile Środy! I słusznie!!! 13.06.06, 12:46
      jw
    • Gość: grze kto nie akceptuje homoseksualizmu jest zacofany i IP: *.stat.gov.pl 13.06.06, 12:55
      chory - to chce nam przekazać p. Środa?
    • Gość: zarobiony przegrana sprawa IP: 157.25.31.* 13.06.06, 12:57
      Mam już sporo lat, i nie wiem czy się uda...
      Nie wiem czy uda mi się dożyć chwili, gdy zorganizują manifę ludzie i przejdą
      wiosennymi Alejami Ujazdowskimi i będzie ich przepełniała radość nieobecności
      na tym padole publicystek, którym słowo homofob smakuje bardziej niz lody u
      Bliclego.
      Świat zwariował.
      • majster_g Re: przegrana sprawa 13.06.06, 13:07
        Gość portalu: zarobiony napisał(a):
        (...)
        > Świat zwariował.

Jezeli chodzi o polityke, jak na przyklad wszechpolacy w rzadzie - to masz
        racje. Jezeli chodzi o parady - to raczej normalnieje.
      Bliclego.
      Świat zwariował.
      Bliclego.
      Świat zwariował.
      • boogsta Re: przegrana sprawa 13.06.06, 13:15
        IV RP = IV wiek n.e.
        wieki ciemne i straszne, "dance macabre" ...
    • thelima Jeszcze nigdy nie poświęcano tak wiele uwagi... 13.06.06, 13:12
      tak małej grupie ludzi. To już jest nudne - te nachalne walczenie z problemami
      które sobie sami stwarzają... Mam wrażenie, że czym więcej takich tekstów jak
      ten - tym więcej sprzeciwu wśród ludzi, którym, tak jak mi, było zupełnie
      obojętne kto, jaką ma preferencję seksualną. Teraz już nie jest - kiedy takie
      głosy lamentu jak ten przetaczają się przez prasę. Zaraz z lodówki mi Pani
      Profesor wyskoczy, żebym przypadkiem nie zapomniał, że muszę ciągle myśleć czy
      to abym dzisiaj nie skrzywdził jakiegoś homoseksualisty a już nie daj Bóg
      powiedział coś niestosownego. Taka nachalna indoktrynacja wywołuje naturanlą
      niechęć - bo mam wrażenie, że gdyby spełnić wszystko co chcą homoseksualiści to
      i tak znajdą się jakieś rzeczy w których, według nich, będą dyskriminowani.
    • midwestcowboy a Środa siedzi i zawija w sreberka... 13.06.06, 13:16
      trudno się nie zgodzić z ludzmi z projekt77. Środa swoim zacietrzewionym
      bełkotem nikomu nie przysparza zwolenników, chyba że przeciwnikom środowisk
      gejowskich. Nie wiem tylko czy Pani Profesor sama zauważyła, że jej zapamiętały
      antyklerykalizm (zupełnie zbędne i nie na temat nawiązania do celibatu księży)
      stawia ją w lidze radykałów na równi z fanatykami Radia Maryja, których tak
      zwalcza. Hasła inne, ale obłęd ten sam...a wdawanie się w dyskusje, który
      groźniejszy nie ma naprawde żadnego sensu, bo fanatyzm jest fanatyzmem...
      • Gość: ratio Re: a Środa siedzi i zawija w sreberka... IP: *.so.pkpik.pl / 81.219.116.* 13.06.06, 13:36
        ja nie zauwazyłem w tej ironicznej wypowiedzi pani srody jakiegos
        antyklerykalizmu. ma wrazenie ze powiedzenie czekokolwiek nt koscioła w polsce
        staje sie bluznierstwem jesli nie powie tego wlasciwa osoba. nt kosciola maja
        prawo wypowidac sie przedstawiciele rzadzacych i to oni maja prawo byc
        chrzescijanami wszyscy krytykujacy rzadzacych to antychrysci. Pani Środa nie ma
        prawa powiedzieć o celibacie niezależnie od tego że wewnątrz kościoła dyskusja
        o celibacie się toczy, podobnie pani Senyszyn nie ma prawa cytować papieża
        jeśli natomiast lider Młodzierzy Wszechpolskiej podczas "parady normalności"
        powiedziałby do swoich faszystów że ten marsz odmieni oblicze ziemi, tej ziemi -
        to nikt nawet by tego nie zauważył a miejsce biorąc pod uwage nauke papieża
        byłoby 100 razy mniej stosowne.
    • Gość: aroo Brawo Pani Profesor! IP: *.akademiki.uni.torun.pl 13.06.06, 13:25
      Fantastyczne kompedium wiedzy o homofobii! Nobel dla Pani Profesor Środy!
    • tenere1 Takiego belkotu juz dawno nie czytalem. 13.06.06, 13:27
      I pomyslec, ze napisala "to cos" osoba z tytulem profesorskim.
    • sclavus Wspaniale - jak zwykle zrestą - ujęte.... 13.06.06, 13:30
      A te homofoby, to tak niwpińć niwdziewińć.... wiedzą, że dzwoni ale na której
      wieży to już nie....
      Nie spotkałem jeszcze homofoba, który wypowiedziałby się ze znajomościa
      przedmiotu i realiami - wszystkie ich wypowiedzi, to tylko "pobożne życzenia",
      nienawiść przepleciona strachem apriori i hamulcem wynikającym ze stereotypów
      głoszonych przez kościół i jego nawiedzonych - powiedżmy" Swiętych.... :(((
      • salmanassar1 Re: Wspaniale - jak zwykle zrestą - ujęte.... 13.06.06, 14:16
        "Zresta" tos samo mozna powiedziec o twoich argumentach. Moze jest jeszcze
        wiekszy klopot - ciagle ich brak.

*** Dobre życie jest najlepsza zemstą ***
        (przysłowie hiszpańskie)
      • salmanassar1 Re: Wspaniale - jak zwykle zrestą - ujęte.... 13.06.06, 14:27
        Moje argumenty nie wynikaja "ze stereotypów głoszonych przez kościół i jego
        nawiedzonych". Sa raczej natury przyrodniczej.

Przyklad przyrodniczy: pozostawmy homoseksualistom jedna wyspe (oczywiscie dla
        kazdej plci inna). Niech robia sobie na niej, co tylko chca. Minie zaledwie
        jedno pokolenie, a niestety wygina. Na swoje wlasne zyczenie. Czy jest to
        generacja czy degeneracja? Rozwoj czy antyrozwoj? Natura czy antynatura?
    • Gość: Pablo Homofob polski IP: 195.39.217.* 13.06.06, 13:43
      Nie jetseśmy homofobami nie boimi sie ich tylko brzydzimy... Dlaczego
      zostawiacie wypoiwedzi takie jak Was satysfakcjonuja a inne wywalacie??
      Popieracie "terro mniejszosci" jakoś nie widac, żeby im ktos krzywde zrobil?
      Ja nie chodze z transpaerntem,że mi sie dziwczyny poodbaja...
      To celowe działanie majace ogłupić i osłabić juz niezbyt mądry i silny naród...
      A pozatym co nastepne ??Legalizacja NEKROFILÓW??
    • natku Homofob polski 13.06.06, 13:51
      Nareszcie....Gratuluje swietnej analizy : )
    • Gość: baba Homofob polski IP: *.echostar.pl 13.06.06, 13:51
      Świetnie ujęte! Nic dodać, nic ująć!
    • Gość: nana No tak, "filozofka" - i wszystko staje się jasne.. IP: *.242.81.adsl.skynet.be 13.06.06, 13:56
      A może by tak jeszcze "psycholożkę" i "pedagożkę" do tego dorzucić.

"Człowiekiem jestem i wszystko, co sztuczne jest mi obce..."
    • Gość: Andrzej.A Wielce Szanowna Pani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 14:04
      Ostatnio wypowiedziała Pani jedną niezwykle mądrą kwestię, ale bynajmniej nie
      jest to wypowiedź zawarta w tym artykule. Otóż w programie "Ja tylko pytam"
      powiedziała Pani coś takiego: "... Zakaz parady w zeszłym roku wydany przez
      prezydenta Warszawy był najlepszą rzeczą jaka mogła spotkać ruch gejowski w
      Polsce ...". Ma Pani w tej kwestii niewątpliwą rację. Zakaz ten był wydany w
      sposób mówiąc oględnie kretyński. Ponadto nic tak nie nakręca takich poczynań
      jak niezdecydowanie władz, a władza była niezdecydowana i to niestety
      zagwarantowało sukces, publicznośc czyli medialnego "newsa".
      Zakaz powinien być wydany, tylko inaczej umotywowany, a potem bezwzględnie
      wyegzekwowany.
      Niech się Pani zapozna z artykułem z ostatniego "WPROST" pt. "GEJOLUCJA", tam
      znajdzie Pani, tudzież wszyscy "toleraści", wyjaśnienie do czego dąży tzw. "ruch
      gejowski".
      Jak się nie podoba obecne prawo szanowni "toleraści" to zróbcie tak: zbierzcie
      odpowiednią liczbę podpisów, żeby zrobić referendum w sprawie zmian odpowiednich
      przepisów prawa, a potem to referendum wygrajcie. Tak na moje oko to nawet nie
      dacie rady zebrać dostatecznej ilości podpisów aby musiałoby się odbyć referendum.
      Bo jedno to jest to co pokazują i promują media w ramach politycznej poprawności
      a to co myślą zwykli ludzie to jest zupełnie co innego.
      • carlitos35 Ci "zwykli"...:-))) 13.06.06, 14:07
        Gość portalu: Andrzej.A napisał(a):

>(...)" a to co myślą zwykli ludzie to jest zupełnie co innego."

Jestem "zwykły" i..zgadzam się ze Środą !
        • Gość: bądź_ludzki Re: Ci "zwykli"...:-))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 14:22
          Świetny artykuł. A wszystkim wojującym z homoseksualizmem, klonom Wierzejskiego polecam film "American Beauty" i przyjrzenie się tam baczniej jednej postaci ojca-tradycjonalisty...Czyżbyście ujrzeli siebie jak w zwierciadle?? Może tak bardzo Was nęka problem i niemal spać nie daje, bo sami w rzeczywistości byście chętnie spróbowali smaku ust (i nie tylko) Zenka-sąsiada?
        • Gość: Andrzej.A Re: Ci "zwykli"...:-))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 14:26
          To proponuję przeczytanie paru innych autorów poza wynurzeniami Pani Środy.
    • Gość: Ktoś Jest jeszcze homofobia epidemiologiczna IP: *.toya.net.pl 13.06.06, 14:19
      Odmawiająca politycznie poprawnego przymknięcia oczu na to, że męscy
      homoseksualiści są istotnim czynnikiem rozprzestrzeniania HIV.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka