Dodaj do ulubionych

W tonacji Maryi

07.08.14, 08:13
W środę po 14 pan Piotr Kaczkowski, Mistrz mój i nie tylko mój, powiadomił, że Grzegorz Zembrowski jak co rok udał się na pielgrzymkę. Przed 16 dodawszy, iż kierujemy w jego stronę dobre myśli. Czy ktoś potrafiłby wyjaśnić sens informowania w muzycznej audycji publicznego radia o osobistych praktykach p. Zembrowskiego, no i dlaczego akurat z ich powodu mielibyśmy okazywać mu miłość bliźniego?

A ponieważ nieuchronnie zbliża się chwila, w której na czele Programu III PR stanie brat Karnowski, puśćmy wodze fantazji i zaproponujmy nowe pozycje w ramówce. Pasmo poranne "Trójka prawdziwych Polaków": Anita Gargas, Piotr Semka i Rafał Ziemkiewicz będą dyskutować o zamachu smoleńskim i dyskryminacji katolików w życiu publicznym. Gościem Tomasza Sakiewicza będzie prof. Zdzisław Krasnodębski. Zapomnianą nieco formę pogadanki radiowej odświeży prof. Andrzej Zybertowicz. W "Klubie Trójcy" Tomasz Terlikowski wysłucha abp. Henryka Hosera. "Noc z układem" to tytuł nowego magazynu satrycznego Marcina Wolskiego i Wojciecha Reszczyńskiego.

Czy bardzo przesadzam?
Obserwuj wątek
    • m.p.3 Re: W tonacji Maryi 13.08.14, 14:11
      Rany, kolejna środa i powtórka świętej informacji. I dowiedzieliśmy się, że dzielny pątnik powraca w niedzielę, pewnie nie będzie końca opowieściom.
      • imagistyk Re: W tonacji Maryi 14.08.14, 11:36
        Sądzę,że przynajmniej część obecnej redakcji będzie świetnie rozumieć się z bratem Karnowskim czy towarzyszem Targalskim.
        • imagistyk Re: W tonacji Maryi 18.08.14, 13:32

W ubiegłą środę pan Piotr puścił "widowisko", które jest prawdopodobnie autorem utworu , który poszukuję od iluś tam lat. Ponieważ nie zdążyłem zapamiętać nazwy więc rozpocząłem poszukiwania. Na minimax.info nic nie było więc zajrzałem na stronę Trójki. I przeczytałem :

"Żywa legenda polskiego dziennikarstwa muzycznego i Programu Trzeciego.

W Trójce od 1963 roku, pięć lat później rozpoczął prowadzenie audycji „Minimax” (chciałoby się powiedzieć - audycji „kultowej” - choć nie wszyscy lubią to słowo).

Piotr Kaczkowski był (i jest - o czym poniżej!) autorem środowego wydania popularnej „W tonacji Trójki”. Na koncie ma także prowadzenie pasma „Zapraszamy do Trójki” oraz niektórych wydań „Listy Przebojów Programu Trzeciego”.

Obecnie głęboki głos Piotra Kaczkowskiego można usłyszeć w Trójce w niedziele w „Minimaxie” (początek o 21.05) oraz w środy o 15.05 w audycji „W tonacji Trójki” (która po przerwie do ramówki wróciła jesienią 2010 roku). "

Wczoraj o 21.05 był redaktor Nogaś , zgodnie z ramówką. Pan Piotr zaś godzinę później, także zgodnie z ramówką.
          Profesjonalizm Trójki jest widoczny na każdym kroku.
    • m.p.3 Re: W tonacji Maryi 20.08.14, 15:38
      Dziś Tonację prowadzi cudownie powrócony pan Zembrowski. Na wstępie zachwalił pielgrzymkę jako - co prawda nieco martyrologiczny - sposób na urlop. Audycja muzyczna.
      • raszefka Re: W tonacji Maryi 07.09.14, 20:19
        Tylko pielgrzymki Cię męczą, czy australijskie wypady Niedźwiedzia także? A marzenia o portugalskim domku Kydryńskiego?
        • m.p.3 Re: W tonacji Maryi 07.09.14, 22:13
          Australijskie wypady cieszą, gdyż słodka tandeta jest wtedy nieobecna w Trójkowym eterze. Portugalskie marzenia pozostawiają mnie obojętnym.
    • muka77 Re: W tonacji Maryi 15.10.14, 20:14
      Ale pojechałeś, nie mieszaj może GZ z aferą smoleńską i innymi oszołomami...
      Moim zdaniem przesadzasz :).
      • m.p.3 Re: W tonacji Maryi 18.10.14, 14:31
        Nie mieszam wątków, były dwa oddzielne akapity. I bardzo chciałbym, żeby wyszło na Twoje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka