Gość: gosia za stare na sex IP: *.chello.pl 13.06.06, 22:32 Środa,Jaruga-Nowacka,Szczuka,Szyszkowska-nieudane zycie erotyczne zamienilo ich zycie w koszmar.Wszedzie widza wroga czyli faceta no ale na ratunek juz za pozno ksiaze sie nie zjawi i nie pocaluje bo sa mlodsze .Pozostaja tylko agencje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: serw Re: za stare na sex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 22:39 Wypalone, stare, samotne, opuszczone, na tyle mądre, aby zdać sobie sprawę ze swej głupoty... oto tragedia współczesnych feministek, aborcjonistek i zacietrzewionych wojowniczek o prawa dla dziwaków:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brzydkababa Re: za stare na sex IP: 83.168.96.* 15.06.06, 17:57 Gość portalu: serw napisał(a): > Wypalone, stare, samotne, opuszczone, na tyle mądre, aby zdać sobie sprawę ze > swej głupoty... oto tragedia współczesnych feministek, aborcjonistek i > zacietrzewionych wojowniczek o prawa dla dziwaków:) Czyli oiary seksizmu i szowinizmu? Odpowiedz Link Zgłoś
leech3 Czekam na artykuł o pedofobach 13.06.06, 22:36 Pedofobi to są ludzie co protestują przeciwko pięknej miłosci dwojga ludzi. Pani Środa napewno rozwinie to lepiej odemnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miji Homo moda IP: *.autocom.pl 13.06.06, 22:36 Ten artykuł to przykład używania argumentów w ich niepełnym rozumieniu... Szkoda więc pisać dalej, by nie uprawiać pustosłowia, tak jak Autorka komentowanej publikacji. Mam tylko nadzieję, że popularność tej Pani minie jeszcze szybciej niż uświadamianie, czyli w tym przypadku uczenie naszego narodu homoseksualizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wtorek Bełkot bezrefleksyjnej homofilki IP: *.aster.pl 13.06.06, 23:13 Dla takich yebniętych bab każdy kto ma inne poglądy na temat agresywnej promocji zboczeń to homofob. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mehides ołaaaaaaaa IP: *.bielsko.dialog.net.pl 13.06.06, 23:17 Pani Środa na wyrost uchodzi za specjalistke, czy kompetentnego naukowca w dziedzinie mniejszości. Kompletna indolencja we wszystkich wymiarach poruszanych w artykule. Gdzie w Polsce są ci homofobi?? Już irytuje mnie szafowanie na prawo i lewo pustymi hasłami: tolerancja, homofobia itp. w USA najwięcej się mówi o tolerancji a kraj ten jest jednym z najbardziej nietolerancyjnych w ogóle, widać działania "krzyczących elit" środowisk mniejszościowych bardzoby chciały żeby w pl było tak samo.... wszyscy jesteście głupolami i nie wiadomo w ogóle o co wam chodzi a pani środa wami przewodzi ;PPP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Homofob Re: ołaaaaaaaa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.06, 23:29 jejku.. to juz przechodzi wszystkie granice!! Jezeli jestem normalny, mam 19 lat w przyslosci pragne miec dom, rodzine, kochajoca zone i dzieci to jestem homofobem?? Bo daznia mnie geje?? Przeciez to z natury jest niesmaczne... Chorzy to są oni!!!!!! i tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
majster_g Re: ołaaaaaaaa 13.06.06, 23:46 Gość portalu: Homofob napisał(a): > jejku.. to juz przechodzi wszystkie granice!! Jezeli jestem normalny, mam 19 > lat w przyslosci pragne miec dom, rodzine, kochajoca zone i dzieci to jestem > homofobem?? Jak dluzej bedziesz czytal Forum, jak nie zaczniesz sie przeciwstawiac papce umyslowej ketonow, to faktycznie mozesz zostac homofobem. Trzeba pracy, aby nim nie zostac. Odpowiedz Link Zgłoś
majster_g Re: ołaaaaaaaa 13.06.06, 23:44 Gość portalu: mehides napisał(a): > Pani Środa na wyrost uchodzi za specjalistke, czy kompetentnego naukowca w > dziedzinie mniejszości. Kompletna indolencja we wszystkich wymiarach > poruszanych w artykule. Gdzie w Polsce są ci homofobi?? (...) No tak. Z taka erudycja trudno dyskutowac. Odpowiedz Link Zgłoś
pieceofafloor O co chodzi? Problem istnieje. 13.06.06, 23:56 To nieprawda, że w Polsce nie istnieje problem dyskryminacji ludzi ze względu na ich odmienność, na to że nie zachowują się jak większość. W świadomości wielu osób gej to naprawdę ktoś gorszy. Świadczy o tym choćby niewybredny, niby nieuświadomiony (ale może właśnie dlatego odzwierciedlający rzeczywiste nastawienie jego użytkowników) język codzienny, w którym zwroty w rodzaju "pedale", "ty geju" (sam zostałem niedawno poczęstowany tym ostatnim, chociaż jestem podobno heteroseksualistą), "je..ne cioty" są na porządku dziennym i - zgodnie z intencją wypowiadających je - są obelgami. To przykład języka nienawiści, w którym nazwanie kogoś homoseksualistą ma być równoznaczne z użyciem wobec niego co najmniej wulgarnej inwektywy. A może języka głupoty, skoro na porządku dziennym (!) funkcjonuje zwrot "ty downie", który też odbiera szacunek? A może wynika to wreszcie z innej bolączki dzisiejszych Polaków - tj. chamstwa. To, że prawo "zapewnia" szacunek mniejszościom seksualnym ma się nijak do rzeczywistości, w której wielu obywateli mniej lub bardziej (szczególnie ostatnio) jawnie okazuje im swoją pogardę. To nie powinno być normą. No, ale oczywiście problem nie istnieje, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: libre echange artykul p.Srody IP: 82.204.239.* 13.06.06, 23:24 zaluje ze osoba wyksztalcona wypowiada sie tak sofistycznie, nie-do-konca-na- temat, pomijajac istote sprawy, a mianowicie kwestie zgody na publiczne pokazywanie - dzis mozna mowic juz o promowaniu - zachowan homoseksualnych. Sa ludzie o roznych odmiennosciach, odstepstwach od normy spolecznej, czesto zdecydowanie bardziej poszkodowani/uposledzeni przez otaczajace srodowisko (niewidomi, nieslyszacy, dyslektycy, inwalidzi poruszajacy sie na wozkach), ktorzy - choc bardzo liczni - nie atakuja calej spolecznosci w tak agresywny sposob. Istota, baza czlowieczenstwa, bez wzgledu na religie, jest rodzina, jest opieka nad dziecmi. W ramach tych priorytetow nie moze miescic sie promowanie zachowan/postaw/preferencji mniejszosci. Ta mniejszosc owszem winna byc tolerowana (warto moze przypomniec sobie etymologie tego slowa), jednak jej zachowania spolecznosc ma prawo komunikowac/pokazywac dzieciom w sposob taki , ktory pozwoli na mozliwie bez-szokowe zapoznanie ich z ta odmiennoscia). Dodatkowym aspektem jest tu ostentacyjnosc tych zachowan (zgodzmy sie ze ten trend dopiero zaczyna nabierac tempa ; ekshibicjonizm, ostentacja jest tu regula raczej niz wyjatkiem i ogranicza sie do zachowan seksualnych) polaczona ze slepo wroga postawa wobec podstaw kulturowych i cywilizacyjnych. Sprawa budzaca politowanie i zazenowanie sa wystawy sztuki gejowskiej (czy aby na pewno Da Vinci & Co chceliby byc tak wasko i prymitywnie odbierani? Bez idei, bez ducha? Wystarczy chwile logicznie pomyslec... Demokracja polega nie tylko na tolerancji, ale i na tym, ze ludzie moga poprzez wybranych przez siebie okreslac normy zachowan wewnatrz swojej spolecznosci i nie zgadzac sie na te zachowania ktore uznaja za niepotrzebne/szkodliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
majster_g Re: artykul p.Srody 13.06.06, 23:43 Gość portalu: libre echange napisał(a): > zaluje ze osoba wyksztalcona wypowiada sie tak sofistycznie, nie-do-konca-na- > temat, pomijajac istote sprawy, a mianowicie kwestie zgody na publiczne > pokazywanie - dzis mozna mowic juz o promowaniu - zachowan homoseksualnych. No widzisz - od razu na wstepie wykazales sie kompletnym niezrozumieniem. Ta zbitka slow: "promowanie zachowan homoseksualnych" jest od razu wizytowka osoby, ktora sie wypowiada. Pomysl - jak to w ogole moze byc mozliwe? Czy to znaczy, ze hetero zaczna zachowywac sie jak homo? Czy homo beda homo? To kim byli przedtem? Czy Ty w ogole myslisz o czym piszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Sroda to ideolog bojowek lewacko-gejowskich 13.06.06, 23:31 ona stuka te swoja agresywna i glupia propagande w klawisze, zas oni wala palami i bejsbolami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja i kto to mowi IP: *.nycmny.fios.verizon.net 13.06.06, 23:35 kiedy pani zniknie,pani Srodo z tymi jakze wnikliwymi i pseudonaukowymi odkryciami?nieee,nie zniknie,za duzy popyt na glupote.na Uniwerku nie zrobila pani blyskotliwej kariery,to trzeba bylo podczepic sie pod lewactwo i ujadac.powoli zaczyna robic mi sie niedobrze... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: i kto to mowi 13.06.06, 23:42 ale ten osobnik (trudno wogole nazwac ja kobieta) tego i tak niezrozumie; bedzie dalej produkowac swoje brednie, jak jej "sistra w wierze" Senyszyn; oceniajac pobieznie kondycje lewicy pod katem aktywnosci tych dwoch "autorytetow", niesposb oprzec sie konkluzji, ze kondycja ta jest "pod psem"; do tego jeszcze "wyskoczyl" ich patron z SLD, niejaki Olejniczak, twierdzac, ze porazce Polski z Ekwadorem w futbolu winny jest... premier Marcinkiewicz, bo odwiedzil zawodnikow przed meczem w szatni. Chyba slonce lewicy szkodzi; oni wola syberyjski chlod Gość portalu: maja napisał(a): > kiedy pani zniknie,pani Srodo z tymi jakze wnikliwymi i pseudonaukowymi > odkryciami?nieee,nie zniknie,za duzy popyt na glupote.na Uniwerku nie zrobila > pani blyskotliwej kariery,to trzeba bylo podczepic sie pod lewactwo i > ujadac.powoli zaczyna robic mi sie niedobrze... Odpowiedz Link Zgłoś
maj011 homosroda 13.06.06, 23:49 kiedy pani zniknie pani Srodo?chyba nigdy,dopoki bedzie taki popyt na glupote ubrana w pseudointelektualny belkot.nie udalo sie zrobic blyskotliwej kariery na Uniwerku,wiec postanowila pani poujadac w przychylnych lewactwu mediach. zaczyna robic mi sie niedobrze.najgorsze jest to ,ze w Polsce malo komu chce sie samodzielnie myslec i wyciagac wnioski z roznych faktow,i ci ludzie narazeni sa na kretynizmy pisane na zamowienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lot Homofob polski IP: *.crowley.pl 13.06.06, 23:54 afera z gejami, marsze równości...kolejne polityczne mydlenie ludziom oczu. lewica szuka poparcia i głosów wśród gejów, lesbijek, ateistów. Odpowiedz Link Zgłoś
majster_g Re: Homofob polski 13.06.06, 23:57 Gość portalu: lot napisał(a): > lewica szuka poparcia i głosów wśród gejów, lesbijek, ateistów. A tos mnie rozbawil :-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fisken Pani Srodo! IP: *.dslaccess.aol.com 13.06.06, 23:57 Pani Srodo, kocham Pania! :) Piekny artykul, zaraz wydrukuje :) x K. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: Pani Srodo! 13.06.06, 23:58 poczekaj jeszcze pare sekund; wydrukuj to w srode Gość portalu: Fisken napisał(a): > Pani Srodo, kocham Pania! :) Piekny artykul, zaraz wydrukuje :) > x > K. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 do fisken 14.06.06, 00:21 Gość portalu: Fisken napisał(a): > Pani Srodo, kocham Pania! :) Piekny artykul, zaraz wydrukuje :) > x > K. Tylko pod zadnym warunkiwm nie siadz na tym artykule, bo moze ci sie cos nieprzyjemnego przytrafic! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: preemption To przypomina mi "Kod Leonarda da Vinci" IP: *.ipt.aol.com 14.06.06, 00:09 W artykule Środy jest tyle samo "prawdy" na temat katolicyzmu, co w powieściach Browna. Środa jest zaślepiona nienawiścią do katolicyzmu. Kolejny raz wylewa się z jej pióra jad nienawiści. W weekend skompromitowała się prof. Senyszyn. Pewnie pani Środa postanowiła również się skompromitować, żeby było raźniej posłance z Gdańska. Nie dziwię się, że politycy z obozu postkomunistycznego nie pozwalają lewackim niewiastom na obejmowanie ważniejszych stanowisk. One po prostu są niekompetentne. One łakną wojny kulturowej w Polsce bardziej niż wzrostu gospodarczego. Niewiasty związane ideologicznie z obozem postkomunistycznym cierpią po prostu na homoseksualno-feministyczną obsesję. Są oderwane od rzeczywistości. Środa powinna zająć się problemami, które naprawdę trapią znaczną część polskiego społeczeństwa. Tymi głównymi problemami są bezrobocie i korupcja. Tylko Środa się tymi problemami nie zajmie, ponieważ nie ma o nich zielonego pojęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
zeter1 Jak zwykle głupia środa... 14.06.06, 00:29 ŚRODA wypichciła: <Homoseksualista nie jest już tylko obrzydliwym partaczem demograficznym, ale i pedofilem, nekrofilem, zoofilem. Spiskowcem wszetecznym, podstępnym, zabójczym. Już nie tylko los Polski zatrważa homofoba prokuratora, ale i los niewinnych dzieci, szacownych nieboszczyków oraz dobrodusznych zwierząt.> Czyzby czołowa "intelektualistka" salonu gazetowoczerwonoaferalnego nie znała historii manipulacji homo na Zachodzie? Zdobywania przyczółków, ukrywania prawdziwych intencji? Udawania na początku, że chodzi tylko o "tolerancję", bron Boże adopcje itd.? A może jest tak zakłamana, co by nie dziwiło po tamtej stronie? Historia dopisuje nowe wersy do jej głupoty- Zapatero i projekt objecia małp prawami człowieka. To nie "homofoby" troszcza sie o zwierzęta, ale kwiat postepowej mysli europejskiej... Ta lekka kpina w zdaniu o prokuratorach i zwierzątkach każe mi przypuszczać, że Pani Środowa juz "należy" do partii Zapatero... Ale idźmy dalej. <Bo to nie homoseksualista zagraża demokracji. Demokracja jest otwarta na każdą odmienność, która nie powoduje krzywdy i instrumentalizacji drugiego człowieka. Demokracji zagrażają nienawiść, przemoc i barbarzyństwo, tak jak światu zagraża brak miłości i szacunku wobec drugiego człowieka.> Juz nie będę cytował JPII, z jego "demokracja bez wartości to smierć demokracji". Bo przecież Pani Środowa powołuje się na wartości, ba, chrześcijanskie. Tylko nie wiem dlaczego przypomina mi się Lewis, który w "Opowieściach z Narnii" pisał, ze diabeł nigdy nie wymysli nic oryginalnego, zawsze będzie przedrzeźniał pana Boga... Bo odwoływanie sie do 'wartości" przez Środową i jej podobnych w takim kontekście, w jakim dzisiaj wystepuja homo, to kreatura zamiarów pana Boga. Odpowiedz Link Zgłoś
tom1003 Homofob polski 14.06.06, 00:37 gratulacje dla gejostwa i politycznie poprawnych idiotów, a także dla europejskich matołów za wsparcie całej awantury . KOlejne punkty programu - jakas rezolucja europejska o polskim faszyzmie - nastepnie , ROsja cos osiagnie w polityce miedzynarodowej , pacyfikujac skutecznie glos Polski (przeciez jestesmy faszystami, i mamy uprzedzenia) Odpowiedz Link Zgłoś
toporowa brudni i zli v. teczowo-anielscy 14.06.06, 09:02 Pani Sroda pisze: >Homofobi uaktywniają się w miesiącach wiosennych, najczęściej wtedy, gdy świeci słońce, a pogodni ludzie płci obojga wychodzą na spacer zamanifestować swoją potrzebę wolności, równości i niechęć wobec autorytaryzmów wszelkiego kalibru. Wychodzą poparadować. Homofobów drażnią kolory, zwłaszcza wtedy, gdy występują w sekwencji tworzącej tęczę. Mają również uczulenie na światło słoneczne, stąd często nakładają na twarz czapki kominiarki.itd itp w tym samym duchu. Caly artykul pani Srody jest manifestacja jej skrajnie zideologizowanego, czarno-bialego sposobu postrzegania zjawisk spolecznych. Czarni, ponurzy i zli sa ci, ktorzy maja inne niz pani Srody poglady. Zas ci z ktorymi pani Sroda sie utozsamia sa pogodnymi, dobrymi ludzmi kochajacymi innych. Jaka ma wartosc poznawcza pisanina pani Srody? Jesli cos mnie sklania do refleksji po przeczytaniu tekstow pani Srody, to jedynie zadziwiajacy i niepojety dla mnie fakt, ze pani Sroda jest dr hab...a byc moze nawet profesorka UW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiamak a wiesz co jest najgorsze? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.06, 15:10 najgorsze jest to ze ona moze napisac taki subiektywny artykul i nikt jej za to nic nie zrobi ale jesli ja bym napisal artykul dokladnie na odwrot jakas mala afirmacje zwiazkow heterosexualnych a potepil homo to bede juz homofobem, chorym psychicznie, rasista, faszysta, antysemita, zapewne z MW no i sluchaczem radia maryja obowiazkowo :) nie wspominiajac o tym ze od razu pewno z milion instytucji zlozyloby do prokuratury doniesienie o popelnieniu przestepstwa. ot wolnosc i rownosc mamy heh... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kot z Cheshire komentarz do komentarzy ;-) IP: *.chello.pl 14.06.06, 17:06 "(...) Spoleczenstwo to [wspolczesne nam - przyp. KzCh] nie dostrzega juz dla siebie alternatywy i dlatego czuje sie zwolnione z obowiazku sprawdzania, wykazywania, uzasadniania (a coz dopiero udawadniania) slusznosci swoich wypowiedzianych i niewypowiedzianych zalozen. (...) Nasze spoleczenstwo - spoleczenstwo zlozone z >>wolnych jednostek<< - uczynilo z krytyki rzeczywistosci, z nieukontentowania >>tym, co jest<<, i z wyrazania tegoz nieukontentowania, nieodzowny i obowiazkowy element zyciowej strategii kazdego ze swoich czlonkow. (...) Jestesmy byc moze bardziej >>krytycznie usposobieni<<, smielsi i bardziej nieprzejednani w naszym krytycyzmie niz nasi przodkowie, ale nasza krytyka jest, by tak rzec, >>bezzebna<<, niezdolna do wplywania na polityke dokonywania naszych wyborow zyciowych. Spelnila sie dawna przestroga Leo Straussa i bezprecedensowa wolnosc, jaka zapewnia nasze spoleczenstwo, idzie dzis w parze z bezprecedensowa bezsilnoscia tworzacych go jednostek." - Zygmunt Bauman (Plynna Nowoczesnosc) A artykul (esej? bo tak to chyba trzeba nazwac?) przeczytalem z przyjemnoscia. Szkoda tylko, ze bardziej niz do czegokolwiek innego przyczyni sie raczej do dalszej polaryzacji stanowisk :-(. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleksa Brawo! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.06, 17:55 Jak zwykle swietny tekst. Jestem pelna podziwu dla Pani Magdaleny. W normalnym kraju na pewno doceniono by jej pelne zdrowego rozsadku argumenty, u nas nazywaja ja czarownica... Tak daleko od sredniowiecza nie odeszlismy :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x czy wstret do czlonka w odbycie to homofobia? IP: 82.210.179.* 14.06.06, 22:49 Czy wsadzanie sobie członka w odbyt jest kudzkie? A w takim razie dlaczego posuwanie trupa nie jest? Przeciez nekrofil tez kocha inaczej? A zoofliek z koza pycha nie? Czy to, ze na propozycje wsadzenia mi członka w odbyt odczuwam mdłości to homofobia? Jesli tak to jestem homofobem. Rzygac mi sie chce na sama mysl o ciotach. Boli was to? I bardzo dobrze, cioty, niech boli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANDRIEU Maria homofobia IP: *.d4.club-internet.fr 15.06.06, 09:37 Dziekuje Pani Magdalenie Srodzie za doskonala analize strachu homofobow. Nalezy walczyc przciw homofobii jak przeciw kazdej innej odmianie rasizmu. (M.T.) Odpowiedz Link Zgłoś
donq Ale piekna zonglerka jezykowa 15.06.06, 13:35 <<Homofobia, czyli "lęk przed człowiekiem" lub też "lęk o męskość" wyrażany przede wszystkim w nienawiści do homoseksualizmu, rozprzestrzenia niczym grypa hiszpanka>> Ale pieknie p. Sroda zongluje nowomowa. Bierze ukute od homoseksualizmu slowo "homofobia" (nic nie znaczace nota bene, uzywane jedynie do flekowania oponentow organizacji homo) i probuje wmowic (na podstawie naiwnych etymologii), ze "homofob" to czlowiek bojacy sie _ludzi_ (sic!). Zatem, zdaniem p. Srody, jesli ktos "nienawidzi" (co w istocie znaczy "nie wykazuje naleznego poparcia dla") milosci doodbytniczej to znaczy, ze boi sie / nienawidzi ludzi! O, majstersztyk manipulacji i sofistyki. To tak jakby stwierdzic, ze p. Sroda pozostaje w bezposrednim zwiazku z "Black Wednesday" (ilez mozna sie naspekulowac w jakim) jedynie na podstawie tego, ze po angielsku Wednesday=sroda. DonQ Odpowiedz Link Zgłoś
donq Re: Ale piekna zonglerka jezykowa 15.06.06, 13:39 Ach, i jeszcze jakze typowe dla lewactwa wmawianie ideowym oponentom choroby, umyslowej lub nie. Ach, jakze wybitna publicystka i filozofka. DonQ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiamak co to za heterofobiczny artykul IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.06, 15:04 autor tego artykulu powinien sie leczyc w psychiatryku na heterofobie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KNW Jedna wielka bzdura i propaganda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.06, 14:00 Jedna wielka bzdura i propaganda żal mi tych którzy wierzą w takie teksty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sheldon :| IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.06, 14:33 Tego nie da się czytać, brednie jakich mało. Ale co w tym nowego - Wyb(i)orcza słynie z takich śmieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jako Homofob polski IP: *.chomiczowka.waw.pl 16.06.06, 16:26 kawał debila z tej magdaleny środy, homofobia (i tak coś takiego nie istnieje) to normalny pryzmat patrzenia na homoseksualizm, który jest równoznaczny z pedofilią i innymi chorymi zboczeniami. Odpowiedz Link Zgłoś