Dodaj do ulubionych

Klubowe Granie w PR3

23.01.03, 19:35
Ciekaw jestem co sądzicie o Klubowym Graniu w soboty od 23ej w PR3! Ja
zaczynałem słuchać tej audycji z wielkimi obawami. Zwłaszcza po porażce jaką
zaserwował nam p.Fabiański :-(. Ale rozczarowałem się bardzo pozytywnie! To
jest zupełnie inna audycja w wykonaniu Sebastiana Korsaka - muzyka do zabawy,
ale mocno podszyta jazzem, soul i innymi sympatycznymi rzeczami (JAZZANOVA
itp.). Nie jestem zwolennikiem dyskoteki, ale muzyki Sebastiana słucham z
przyjemnością, chociaż nie często. A Wy?
Obserwuj wątek
    • Gość: obi Re: Klubowe Granie w PR3 IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 23.01.03, 21:58
      3aaa napisał:

> Ale rozczarowałem się bardzo pozytywnie!

????? To można tak?
      Rozczarowanie łączę raczej z zawodem, tj. z czymś co mnie zawiodło, nie
      spełniło moich oczekiwań.

Więc jeśli chodzi o rozczarowania, to tak, klubowe g(s)ranie mnie
      rozczarowuje, podobnie zresztą jak reszta tzw. nowej oferty trUjki - patrz
      wiele wątków obok.

Jeszcze uwaga do tytułu posta - to jest jeszcze PR3? A nie trUjka przypadkiem?

PS.
      Mam pewne przeczucie... podobne do tego, jakie ma JPZ.
      • 3aaa Re: Klubowe Granie w PR3 24.01.03, 09:42
        Rozumiem, że Panowie krytykują wszystko co jest teraz w Trójce (d. PR3) dla
        zasady. A czy słuchaliście chociaż raz tej audycji? Mi też nie wszystko się w
        tzw Trójce podoba, ale niektórych rzeczy słucham! Przypuszczenia są błędne!
    • Gość: Janusz Re: Klubowe Granie w PR3 IP: proxy / 10.40.1.* 24.01.03, 07:29
      3aaa napisał:

>Ale rozczarowałem się bardzo pozytywnie!

Ja jestem rozczarowany negatywnie
    • Gość: Lesiek Re: Klubowe Granie w PR3 IP: 195.205.139.* 24.01.03, 08:08
      Czy moi przedmówcy wypowiadają się na podstawie znajomości audycji Korsaka i
      muzyki tam prezentowanej, czy są po prostu niechętni tzw. muzyce klubowej jako
      takiej? Ja rozumiem, że nie każdy musi muzykę klubową lubić, ale chyba się
      zgodziliśmy, że w PR3 powinno być miejsce dla _różnej_ muzyki - pod warunkiem,
      powiedzmy, nie schodzenia poniżej pewnego poziomu. Z tego, co słyszę, Korsak i
      muzyka przez niego grana poniżej tego poziomu nie schodzi...
      • Gość: Janusz Re: Klubowe Granie w PR3 IP: proxy / 10.40.1.* 24.01.03, 08:25
        Gość portalu: Lesiek napisał(a):

> Czy moi przedmówcy wypowiadają się na podstawie znajomości audycji Korsaka i
        > muzyki tam prezentowanej, czy są po prostu niechętni tzw. muzyce klubowej
        jako
        > takiej? Ja rozumiem, że nie każdy musi muzykę klubową lubić, ale chyba się
        > zgodziliśmy, że w PR3 powinno być miejsce dla _różnej_ muzyki - pod
        warunkiem,
        > powiedzmy, nie schodzenia poniżej pewnego poziomu. Z tego, co słyszę, Korsak
        i
        > muzyka przez niego grana poniżej tego poziomu nie schodzi...

Ok., masz rację. Nie znam się na tym, jest dla mnie nieprzyswajalne, miałbym
        pewnie duże trudności z odróżnieniem dobrej muzyki klubowej od złej. Jedyny
        problem to taki że w sobotnie wieczory chętnie posłuchałbym radia... Ale ok.,
        walczymy o różnorodność więc nie kopmy wszystkiego tylko dlatego że nowe. Niech
        się wypowiedzą znawcy tematu, czy to dobra audycja czy nie.
        Pozdrawiam
      • Gość: julka Re: Klubowe Granie w PR3 IP: 217.11.133.* 24.01.03, 13:26

chyba się
        > zgodziliśmy, że w PR3 powinno być miejsce dla _różnej_ muzyki - pod
        warunkiem,
        > powiedzmy, nie schodzenia poniżej pewnego poziomu.

Masz rację, ale chociaż poziom audycji muzycznych nie spada (gwałtownie ;))
        poniżej zdroworozsądkowego poziomu, to jednak PONAD ten poziom też się nie
        dźwiga. Różnorodność oferty muzycznej - to dla mnie także istnienie muzyki
        poważnej, która jak wiadomo, całkowicie wyleciała z trujkowej ramówki.
    • Gość: Jureek Re: Klubowe Granie w PR3 IP: 212.20.131.* 24.01.03, 13:18
      Też już kiedyś pisałem, że mile zaskoczyło mnie Klubowe Granie. Spodziewałem się dyskotekowej sieczki, tymczasem jest to naprawdę interesująca i wcale nie prymitywna muzyka. Ktoś kiedyś pytał, jakie to nowe zjawiska w muzyce są prezentowane w nowej trujce. Jak dla mnie takim odkryciem jest właśnie muzyka klubowa.
      Jurek
      • Gość: chemik Re: Klubowe Granie w PR3 IP: *.gl-jp.digi.pl 24.01.03, 15:18
        Korsak nawet niezle prowadzi ta audycje, problem tylko w tym, ze lada chwila
        moda na ten typ muzyki (dla mnie ciezkiej do strawienia, z nielicznymi
        wyjatkami) przeminie. Juz teraz trudno spotkac kogokolwiek sluchajacego tej
        muzyki.
        • Gość: mk Re: Klubowe Granie w PR3 IP: *.ltk.com.pl 25.01.03, 20:23
          Moglby mi ktos zdefiniowac muzyke klubowa?
          Ilekroc tego slucham, slysze jakis jednostajny
          lomot, powtarzane motywy, muzyka bezdusznie
          komputerowa a wlasciwie brak muzyki.
          I ja mialbym tego sluchac? Trzy godziny?
          Ale coz, nie mlodym i nieinteligentnym.
          TrUjka nie dla mnie.
          Program III byl otwarty na nowinki.
          Kwadrans, gora pol godziny moze by sie dla tego
          "wynalazku" znalazlo. Tak, jak kiedys bylo
          troche miejsca dla New Age Music (bodaj w piatki
          wieczor). Tez tego smedzenia nie rozumialem.
          I unikalem.

mk
        • Gość: cezar Re: Klubowe Granie w PR3 IP: *.acn.pl 23.03.03, 22:21
          Masz rację chemiku. Świętą rację. Ta muzyka przeminie za miesiąc, no może dwa.
          Ale zostanie Jethro Tull, Kansas i Procol Harum, żebyśmy się mogli wspólnie
          jeszcze raz porzygać słuchając ich wielkiej muzyki. Ile razy można? Można. 30
          lat, albo i dłużej. Stary paw smakuje lepiej?
          • mh2 Re: Klubowe Granie w PR3 25.03.03, 18:39
            Aster? Zybert? Cezar? Czyżby Ci nerwy puszczały nasz piękny łysy? Pali Ci się
            grunt pod nogami?
            To i dobrze.
          • Gość: koliber Re: Klubowe Granie w PR3 IP: 149.156.12.* 25.03.03, 21:12
            Gość portalu: cezar napisał(a):

> Masz rację chemiku. Świętą rację. Ta muzyka przeminie za miesiąc, no może dwa.
            > Ale zostanie Jethro Tull, Kansas i Procol Harum, żebyśmy się mogli wspólnie
            > jeszcze raz porzygać słuchając ich wielkiej muzyki. Ile razy można? Można. 30
            > lat, albo i dłużej. Stary paw smakuje lepiej?
            W tej domenie acn.pl sami jacyś dziwni.
            A to co kapusto wymieniłeś to klasyka. Zjadaj sobie swoje nowoczesne i korowe
            pawie.
        • Gość: musui Re: Klubowe Granie w PR3 IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 02.05.03, 02:27
          Ten typ muzyki ma się dobrze od parunastu lat i niech tak zostanie.
    • Gość: Teresa Re: Klubowe Granie w PR3 IP: *.demo.pl 12.03.03, 18:29
      Mam również wrażenie, że często
      krytykuje się w TrUjce wszystko, dla zasady.Należę do pokolenia starszego i
      słucham, od czasu do czasu, tej muzyki, bo w każdej , no może w prawie każdej,
      można odkryć coś niezwykłego. Zgadzam się absolutnie, że Sebastan Korsak
      prowadzi bardzo dobry program i reprezentują ( program i on), dobry poziom.
      Muzykę klubową wykonują tacy giganci, jak Sting czy Elton John i korony z głów
      im z tego powodu nie pospadały, dalej są wielcy. Nie przeszkadza mi to słuchać
      muzyki prezentowanej przez p.p.Kaczkowskiego, obydwu Kosińskich,
      Manna ,Kydryńskiego, Chojnackiego i Nowackiego oraz Ptaszyna Wróblewskiego.
      Lubię również muzykę klasyczną , operę i muzykę filmową. Jednym słowem lubię
      muzykę zróżnicowaną, ale dobrej jakości.
      • Gość: Lekito Re: Klubowe Granie w PR3 IP: *.pustki.gdynia.pl 12.03.03, 23:05
        A co tam wlacze sie w dyskusje o trojce:)

Klubowego slucham co sobote jak tylko mnie nigdzie nie wywieje, a jak nmie
        wywieje to i tak slucham:) Bardzo dobra audycja odstajaca jakoscia od reszty
        radia.
    • Gość: Trójkowicz Klubowe granie, a fe! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 16.03.03, 14:13
      Uważam, ze w Trójce powinno się grać tylko hard rock, rock progresywny i Tori
      (nie Tori Amos, ale Tori - jak pieszczotliwie mówi Piotr Kaczkowski).
      A wszystkie audycje powinien prowadzić tylko Piotr Kaczkowski!
      • Gość: Teresa Re: Klubowe granie, a fe! IP: *.demo.pl 23.03.03, 11:03
        Gość portalu: Trójkowicz napisał(a):

> Uważam, ze w Trójce powinno się grać tylko hard rock, rock progresywny i Tori
        > (nie Tori Amos, ale Tori - jak pieszczotliwie mówi Piotr Kaczkowski).
        > A wszystkie audycje powinien prowadzić tylko Piotr Kaczkowski!

Ja uważam, że wprost przeciwnie.Jeśli chcesz słuchać tylko hard rocka, rocka
        progresywnego i Tori Amos kup sobie płyty. Ja chcę słuchać , jak mowi pan
        Piotr "różnistej", ale dobrej.Pan Kaczkowski musi mieć czas równnież m.in. na
        wypoczynek, i nie może prowadzić programu non stop.
      • Gość: Lesiek Re: Klubowe granie, a fe! IP: 195.205.139.* 24.03.03, 08:12

No cóż, prowokować też trzeba umieć. Ilu jest redaktorów, którzy prezentują tak
        _różnorodną_ muzykę jak Kaczkowski? (Klimaty z okolic "klubowego grania" też
        się w jego audycjach pojawiały).
        • Gość: jarek Re: Klubowe granie, a fe! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 24.03.03, 19:52

> (Klimaty z okolic "klubowego grania" też
          > się w jego audycjach pojawiały).

Jak mówił, podbierał płyty córce:-))
          j.
      • Gość: koliber Re: Klubowe granie, a fe! IP: 149.156.12.* 25.03.03, 21:21

A autorem tego postu jest WIELKI JĘZYKOZNAWCA I KAPUSTA ORAZ WYBITNY ERUDYTA.
      • Gość: settembrini Re: Klubowe granie, a fe! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 21.06.03, 20:09
        pamietam, jak przed kilku laty Piotr puscil w MINIMAX'ie (wtedy jeszcze po
        godzinie23) wlasnie muzyke klubowa... nie pamietam dokladnie co to byl za dj,
        natomiast pamietam, ze byl to remix riders on the storm, jak wowczas
        uslyszelismy- zaslyszany gdzies na lotnisku... wiec Trojkowiczu... wstydz sie,
        wstydz

• lp.atezag.atzcop Re: Klubowe Granie w PR3 25.03.03, 18:48
      muzyka w większości całkiem fajna - ale prowadzący program - żenujący: gdy
      zaczyna coś mówić trzeba przyciszyć radio - ma taki jakiś beznadziejny styl
      mówienia, że nie mogę go słuchać
      • Gość: Teresa Re: Klubowe Granie w PR3 IP: *.demo.pl 25.03.03, 19:17
        lp.atezag.atzcop napisała:

> muzyka w większości całkiem fajna - ale prowadzący program - żenujący: gdy
        > zaczyna coś mówić trzeba przyciszyć radio - ma taki jakiś beznadziejny styl
        > mówienia, że nie mogę go słuchać

A ja lubię jego styl, wie co mówi i widać, że dużo wie.
      • Gość: koliber Re: Klubowe Granie w PR3 IP: 149.156.12.* 25.03.03, 21:20
        Audycja ta miała fatalny falstart (za które odpowiedzialny był Fabiański),
        potem biedził się Stelmi.
        Teraz obserwuję postęp Pana Korsaka. Czasem nawet słucham. Chociaż tego typu
        audycja powinna być od 2.00-6.00, a wcześniej inna autorska audycja. Muszę
        jednak zauważyć postęp Pana Korsaka, nie schodzi on poniżej pewnego poziomu.
        Ale niestety nie mówi najlepiej po polsku, wstawia dużo eeeee, aaaaa......
        I powstanie tej audcyji nie jest obecnie głównym problemem trójki. Co więcej
        byłoby dla niej jakieś miejsce w dawnej ramówce. Jest w końcu autorska.
        A co do przmijania, to większość tych gwiazdek przeminie, ale coś takiego jak
        Moby, Massive Atack, Moloko, Prodigy (nie wiem czy wszyscy są z tego stylu, ale
        sama nazwa audycji jest niejednoznaczna) pozostaną.
        Audycja potrzebna (w obecnej formule) i mimo wszystko do zaakceptowania. Widać
        też, że prowadzący się stara i robi postępy. Gdyby tylko mówił ładniej i
        płynniej po polsku i nadawał później.
    • Gość: sito Re: Klubowe Granie w PR3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.03, 21:46
      3aaa napisał:

> Ciekaw jestem co sądzicie o Klubowym Graniu w soboty od 23ej w PR3! Ja
      > zaczynałem słuchać tej audycji z wielkimi obawami. Zwłaszcza po porażce jaką
      > zaserwował nam p.Fabiański :-(. Ale rozczarowałem się bardzo pozytywnie! To
      > jest zupełnie inna audycja w wykonaniu Sebastiana Korsaka - muzyka do zabawy,
      > ale mocno podszyta jazzem, soul i innymi sympatycznymi rzeczami (JAZZANOVA
      > itp.). Nie jestem zwolennikiem dyskoteki, ale muzyki Sebastiana słucham z
      > przyjemnością, chociaż nie często. A Wy?

BARDZO FAAAAAJNE!!! JAK NIE W TROJCE
      NA PRAWDE GITESIK!!!!!!

sluchalem raz, mam nadzieje ze tak jest zawsze
    • Gość: mm Re: Klubowe Granie w PR3 IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 20.04.03, 18:00
      Przylaczam sie do sympatykow audycji "Klubowe Granie". Muzyka jest naprawde
      fajna, roznorodna - po prostu "przedniego sortu" :-) Pan Korsak moze
      rzeczywiscie zlotousty nie jest, ale mowi do rzeczy i nie mizdrzy sie do
      sluchaczy.
      Zwolennikom hard rocka rzeczywiscie ta audycja nigdy sie nie spodoba, bo ta sa
      zupelnie inne energie.

PS.
      Szkoda tylko, ze Jozka juz nie ma w poniedzialki... :-(

• Gość: Teresa Re: Klubowe Granie w PR3 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.03, 07:42
        Gość portalu: mm napisał(a):

>> Zwolennikom hard rocka rzeczywiscie ta audycja nigdy sie nie spodoba, bo ta
        sa
        > zupelnie inne energie.
        >
        Jeśli zwolennicy hard rocka słuchają tylko hard rocka ,nie dostrzegają innych
        gatunków i tylko ten gatunek wyzwala w nich energię, to współczuje.

• Gość: Teresa Re: Klubowe Granie w PR3 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.03, 23:18
          Podciągam wątek.
          • led_a Re: Klubowe Granie w PR3 20.06.03, 00:04
            Tereso, dziękuję!:)))))))))))))))))))................
            • Gość: Teresa Re: Klubowe Granie w PR3 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.03, 00:38
              led_a napisała:

> Tereso, dziękuję!:)))))))))))))))))))................

Słuchałam go dzisiaj również, ale Stana Getza się nie spodziewałam.To mi się
              podoba p.Sebastianie.
              • Gość: koliber Re: Klubowe Granie w PR3 IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 20.06.03, 00:57
                Słuchałem czekając na Kaczora. To audycja potrzebna, Korsak się wyrobił. Gdyby
                nie falstart z Fabiańskim spotkałby się z życzliwszym przyjęciem wcześniej.
                Tylko, że jak dla mnie to pora za wczesna, od 2.00 byłoby lepiej.
                Ale obecność bądź nie Klubowego Grania (fatalna nazwa) nie jest problemem
                Trójki.
                Jak już powiedziałem wyżej to audycja autorska. I czasem słucha się jej
                przyjemnie.
                • led_a Re: Klubowe Granie w PR3 20.06.03, 20:30
                  Gość portalu: koliber napisał(a):

> Tylko, że jak dla mnie to pora za wczesna, od 2.00 byłoby lepiej.

Nie badź taki Nocny Marek;)
                  Pora świetna, muzyka bardzo zróżnicowana i - przynajmniej u mnie duży plus -
                  komentarze autora nie niszczą prezentowanej przez niego muzyki.

> Jak już powiedziałem wyżej to audycja autorska. I czasem słucha się jej
                  > przyjemnie.

Wczoraj było cudnie!:)))))

• Gość: krzysiek Re: Klubowe Granie w PR3 IP: *.acn.waw.pl 21.06.03, 20:19
                    Precz z nowościami, świat zatrzymał się na rocku. Więcej hitów ze starej
                    płyty. XXI wiek to iluzja. Precz z globalizmem. Niech zyje ZSRR i jego bratnie
                    narody. Muzyka zza żelaznej kurtyny wreszcie do nas dotarła, nie ważne, że z
                    opóźnieniem, jesteśmy jej fanami i TYLKo niej. Precz z muzyką klubową, hip
                    hopem i wszystkimi nurtami muzycznymi zgniłego zachodu. Górnicy , hutnicy,
                    rolnicy i inteligencja pracująca wiedzą co dobre dla narodu.

TRÓJKA DLA MAS PRACUJĄCYCH.
                    HUUUURA!!!!!!!!!
                    • led_a Re: Klubowe Granie w PR3 21.06.03, 22:31
                      ...też lubię audycje J. Chojnackiego:))
                      • olus_stad Re: Klubowe Granie w PR3 24.06.03, 12:33
                        Masz racje:) Chojnacki z Wachowskim odwalaja kawal dobrej roboty w 'Wejsciu smaku'. Bardzo mi sie podoba, tylko szkoda, ze tak pozno:(((
                    • Gość: koliber Re: Klubowe Granie w PR3 IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 22.06.03, 08:14
                      Kolejna "kapusta" z acn.waw.pl.
                      krzyśka nie trzeba komentować, sam się skomentował.
                      A swoją drogą czy w tej W-wie takie zatrute powietrze, czy woda, czy
                      dostarczyciele internetu z acn coś dodają.
    • Gość: Kozak Re: Klubowe Granie w PR3 IP: *.acn.pl 29.07.03, 02:43
      Co za wrazliwość!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka