Gość: magda IP: *.dyn.embarqhsd.net 22.07.06, 19:24 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kazzol Re: Kocham to, co syfiaste 22.07.06, 19:27 dajesz Michaśka! nie popuszczaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an Re: Kocham to, co syfiaste IP: *.chello.pl 22.07.06, 23:41 proszę, przestańcie wreszcie lansować tę Drotkiewicz, toż to nie mająca nic do powiedzenia, pusta przedstawicielka pseudo-warszawki Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Co ty kurna wiesz o syfie , jak mawiał Bogo L. 23.07.06, 13:39 Bredzisz, bo Twoj świat jest wymyślony. I jakoś tak wydaje ci sie, ze twój wymyslony świat jest światem rzeczywistym, w którym naprawdę zyją wszyscy ludzie Zachodu. I ten Zachód widzisz też w Polsce, chociaz Polska aż ocieka Wschodem w wydaniu rosyjskim, a Zachód ma tu enkawy - enklawiątka rzec by można, enklawki takie po 15 ludzi w jednej, coś jak stacje kosmiczne w 2090 roku... Piszesz o egzotyce Afryki, jak to fajnie jak nie ma pradu i o ku.. mać , hoho, jakie to niesamowicie , ach, cudowne nie dostawać sms-a , wow, ja cię normalnie kręcę korbką do wyżymaczki. Jazda na sankach na maksa i bez trzymanki. To pojedż w Bieszczady i spotkaj Tatara. Zajarzysz, ze ten wielki Michael Houellebecq, który podejrzewam, ze jest wielki, bo pisze o penisie i Tajkach, chociaż gó.. wie i o penisie i o Tajkach, ma sie tak do tego Tatara jak marchewka do grzałki. A Tatar w Polsce. I Tatar zachodni powinien być. A on kurna jakiś taki nietutejszy, choc tutejszy od urodzenia. Taki niezachodni, egzotyczny Tatar w Polsce . I pradu też czasem nie ma . A drogi to co zimę nie ma . I na poduszkach siedzi , bo mu krzesełko w tyłek sie wzyna. Normalnie jakiś taki eksponat , jak w muzeum etnograficznym. I po kiego diabła dawać na Triobrandy, jak i tak wszyscy chodzą tam w spodniach i nikt nie wierzy w ducha , co zrobił dziecko, jak męza nie było w domu? Ty wierzysz, ze jest centrum i sa enklawy czy przedmeiścia, o wiele fajneij to jednak wyglada, jak sie człoweikowi tak Zachód nie zleje w jednego wielkiego śneigowego bałwana i widzi, ze są tylko enklawy i kazda ma centrum. Coś jak ten Tatar w Polsce. I już. Odpowiedz Link Zgłoś
love-zanotti Re: Kocham to, co syfiaste 22.07.06, 19:29 a ty jestes glupiutka, piszac taki komentarz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: canadam Re: Co oznacza "genderowo męskość"? IP: 211.201.31.* 23.07.06, 09:15 No wlasnie, co po polsku znaczy słowo "genderowo"? Ciekaw jestem też jak to się wymawia - "genderowo" czy może "dżenderowo"? Troche to smutne, że w Polsce nawet ci, którzy uważają się za intelektualistów chcą mówić tak jak budowlańcy z Chicago. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amerykan Re: Co oznacza "genderowo męskość"? IP: *.nrp4feld.roc.ny.frontiernet.net 23.07.06, 10:59 Przylaczam sie do tego. Zawsze myslalem, ze Polonia amerykanska zanieczyszcza polski z lenistwa, ale im bardziej czytam Gazete, tym bardziej widze, ze tzw. polska inteligencja w Polsce jest rownie leniwa. Za to, ze masowo sie teraz importuje roznego rodzaju neologizmy z jezyka angielskiego (ktore pasuja do jezykow slowianskich jak wol do karety) trzeba tez obarczyc wina prase i dziennikarzy. Nikomu, jak widac, nie che sie polskich odpowiednikow wymyslac. Moze by tak calkowicie przejsc na angielski w Polsce, co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxio Re: Kocham to, co syfiaste IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 19:33 To jest twoj moment, to jest twoja chwila. Idz na calosc, Michasiu. A wdzieczny narod pod przewodnictwem swiatlej GW juz za chwile zacznie zbierac na nowy dworek w Oblegorku, zeby nasza narodowa pisarka Michasia miala gdzie mieszkac i tworzyc. Ciekawe jest tez kogo jeszcze GW ma w zapasie na liste naszych literackich nadziei ? Jakie poklady jeszcze bedzie eksplorowac. Na razie juz ma Grossa na NObla, Michasie na Nike i Orla Bialego. Kto nastepny ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annetje Re: Kocham to, co syfiaste IP: *.dyn.luxdsl.pt.lu 22.07.06, 19:34 lubiewo- zajebista ksiazka!!!:) brawo!!! gratuluje odwagi!!!alleluja i do przodu:) Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz_ja Re: Kocham to, co syfiaste/ zgadzam się z Toba 22.07.06, 22:39 to swietna ksiązka!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dsa Filozof za 2zlote IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 22.07.06, 19:54 jw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: finell To się znalazł forumowicz IP: *.icpnet.pl 22.07.06, 19:57 za złotówke. Nie masz nic do powiedzenia - czytaj onet! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp [...] IP: *.cable.ubr06.edin.blueyonder.co.uk 22.07.06, 20:03 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tramwajoseksualny Re: Homo-Wit IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.06, 02:18 > Metroseksualny ped.ał pałający do egzotyki i przygód. Przystający do swoich > czasów, idealnie północno-zachodni, "artysta" z zadęciem- nonkomformista "bo > tak wypada". > > Myślę, że brak przygód wynika z Twojej ciemnoty Homo-Wicie. Wynika to z > bezkrytycznego przyjmowania, tego na co wybrzydzasz w taki infantylny, > kapryśny, przekorny sposób. jak on jest metroseksualny to ty jestes transwestyta z bangkoku, przeczytaj najpierw jego ksiazke fafronie, to zupelnie inna jazda, calkowite przeciwienstwo emancypatorów. na pewno nie robi tego co robi "bo wypada". gdyby bezkrytycznie przyjmowal to by nie wybrzydzal - w ogole by tego nie zauwazyl i nie mogl by tego pokazac. chyba ze masz na mysli to, co on by nazwal wielka narracja (np. chrzescijanska) - tu masz racje, nie sadze, zeby to czul (wtedy nie brakowaloby mu przygody - zgoda), ale tez malo kto to czuje na swiecie, a on opisuje wspolczesnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: Homo-Wit IP: *.cable.ubr06.edin.blueyonder.co.uk 23.07.06, 13:18 Gowno mnie obchodzi, co ten pan pisze w swoich książkach. Jest zasadniczy dysonans pomiędzy tym, kim Witkowski deklaruje się być, o kim pisze w swoich książkach, a kim jest naprawdę. Wszyskie jego gesty, ubiór, wygląd zewnętrzny, ogół jego ograniczonej myśl mówią same za siebie- jest metroseksualny, jest żywą ikoną tego swojego "północnego-zachodu", który Witkowski ośmiela się krytykować w swoich wypowiedziach. Gość portalu: tramwajoseksualny napisał(a): > gdyby bezkrytycznie przyjmowal to by nie wybrzydzal - w ogole by tego nie zauwa > zyl i nie mogl by tego pokazac. chyba ze masz na mysli to, co on by nazwal wiel > ka narracja (np. chrzescijanska) - tu masz racje, nie sadze, zeby to czul (wted > y nie brakowaloby mu przygody - zgoda), ale tez malo kto to czuje na swiecie, a > on opisuje wspolczesnosc. Ciężko mi coś wyłowić z Twojego abstrakcyjnego, humanistyczno-warchołowatego bełkotu, ale na pewno jest ten Twój bełkot wielce podobnym do tego Witkowskiego- Jest to bełkot bardzo współczesny. Odpowiedz Link Zgłoś
ohnedich [...] 22.07.06, 20:05 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
m_16 Re: Skąd u Was tyle nienawiści Polacy??? 22.07.06, 22:57 Sam się dziwię. Może walka klas się zaostrza- Lechowi bezwstydnie wbito nóż w kartofle, dlatego Jaruś został premierem, żeby osłaniać brata przed zniewagami i nie żyć już dłużej z matką, a moze nawet hajtnąc się po drodze z klubową koleżanką. Mówiąc krótko jesteśmy otoczeni - z zachodu teutonska nawała uderzy w nasze kartofle, od południa ateistyczne Havranki. Na wschodzie - dzika Ruś, na zachodzie lubieżna Europa. Wszędzie wrogi, a dodatkowo POiąta kolumna w kraju i Ubecja. Znikąd ratunku. Nic tylko szukać oparcia w narodzie oraz w "krwi i ziemi" (Rosenberg). ale ziemia jest jak wiadomo dla ziemniaków, stąd ten lęk przed ciosem w kartofle. Cóż "trzeba siać,siać,siać żeby wyrosło...Ajak nie będziecie siać to...to i tak wyrośnie" (ojciec T. Rydzyk podobno). Zaczynam chrzanic jak prawica, ale może właśnie zbliżenie się do ich psychopatogennej umysłowości pozwala zrozumieć ich motywy i zachowania. Ale i tak niewiele stąd wynika. Odpowiedz Link Zgłoś
obrazoburca Re: Skąd u Was tyle nienawiści Polacy??? 22.07.06, 23:00 m_16 napisał: > (ojciec T. Rydzyk podobno). czyj ojciec? Odpowiedz Link Zgłoś
m_16 Re: Skąd u Was tyle nienawiści Polacy??? 22.07.06, 23:05 obrazoburca napisał: > m_16 napisał: > > > (ojciec T. Rydzyk podobno). > > czyj ojciec? > Jak to czyj -nasz wszystkich:) całego narodu:) (podobno prawdziwa historyjka -telefon do Radia Maryja) -Szczęść boże, Niech będzie pochwalona Maryja Zawsze Dziewica, słucham was od dawna jestem własciwie dzieckiem Radia Maryja i ojca Rydzyka. - (ojciec prowadzący) Wie pani, to ostatnie stwierdzenie może być nieco kontrowersyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
obrazoburca Re: Skąd u Was tyle nienawiści Polacy??? 22.07.06, 23:06 Kiedyś mysłałem, żeby zaskarżyć go (tatkę) o alimenty, ale póxniej dałem spokój. Szkoda mi sie tatusia zrobiło. Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz_ja Re: Skąd u Was tyle nienawiści Polacy??? 23.07.06, 14:15 Interesująca analiza, gotów jestem się z Tobą zgodzić"siać to...to i tak wyrośnie" ten niezwykle niebezpiczny rydzykowy eufemizm robi swoje.Bezczelny zakonnik z Torunia po otrzymaniu gleitu na "swoją dzialalnosć"od Episkopatu utracil calkowicie kontrolę na sobą i tą swoją szatańską firmą z Torunia,a może nie utracil? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dioda 2 facetow w zwiazku zaadaptowalo 38mln narod IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.06, 16:18 ale to nie jest zgodne z prawem!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bogdantadus Odwaga czesto taniala, dzis znowu drozeje, w przy- IP: *.dip.t-dialin.net 23.07.06, 08:12 padku nienawisci zawsze mozna bylo liczyc na hojnych sponsorow. Dzisiaj sa to trzy partie wspomagane przez Banco Toruno. SKOK do gardla po prostu sie znowu oplaca. Odpowiedz Link Zgłoś
jama314 Język miłości "tadeusza_ja" 23.07.06, 10:44 Też się zastanawiam. Jeśli przyjąć, że niejaki "tadeusz_ja" jest Polakiem, to być może będzie to przyczynek do odpowiedzi na tak postawione pytanie. Jeśli jest, bo są co do tego bardzo poważne wątpliwości. W każdym razie nienawiści tu nie brakuje. Zapraszam do lektury. "Poparcie tego hochsztaplera z Torunia, jest Pisuarowi i reszcie tej kamaryli niezwykle użyteczne,ale do czasu, moim zdaniem kaczyńskim pali się już grunt pod nogami,i może się zdarzyć kolejny "cud" w Polsce.A mianowicie tonący Kaczyńscy mogą "postawić" temu ponuremu mnichowiz Torunia zarzut defraudacji ok 100mln$ zebranych na ratowanie stoczni gdańskiej. W Walce z Wami, czarnymi pomiotami gotow jestem sprzysiegnąc z Urbanem, Milerem,Kwasniewskim,i Jaruzelskim! Zlodziej rydzyk wasz idol i kacze pokraki są juz na wylocie! Sluchaj kaczy rydzykowy najmito poglodeku wasze dni są policzone! Katoliku_polski1wasze 5 min.już minęlo My szykajemy się w polowie Maja z olbrzymią demonstracją przeciwko klerykalnemu obskurantyzmowi, będzie ona 20 Maja w centrum Wawy!!Kaczyzm trzeba obalić!!!!! Niedoczekanie twoje,ta halastra rydzykowa nie pobędzie dlugo! Glupku smierdzący pisuarze, dlaczego wszystkich nazywasz agentami, waswz czas się już skończyl, ten pokurcz już w piętke goni, jest już po was! Bedziemy na was polować,od teraz, czas się liczy, nie damy wam ani na chwilę spokoju Pisuary,.A zaczniemy od zlodzieja rydzyka, a skończymy na Kaczyńskich ,za sprzedanie Polski rydzykowi!!!!!!!!!! Pamiętajcie czas już gra na naszą korzysć!! Proszę Państwa! Dziś o 17-j skończyla się Polska!! Sluchaj ty pisuarowo wywloko dopadniemy wam do gardeł Re: to jakiś koszmar !!!!/uciekajmy z Polski!!!!!! Kaczki do kurnika!! Trzesidupy z Episkopatu... Mam nadzieje!sam do tego się przyloże! I zamknie on buzię! kościól w Polsce próbuje wywolać zimną wojnę z Niemcami! Dlatego należy kościól w Polsce poskromić!! Gdyby odemnie to zależalo też puściłbym gazociąg po dnie Bałtyku!!! Kościól katolicki w Polsce stacza się!!! Też nad tym się zastaniawialem, Papież może odwolać wizytę w Polsce!! Watykan z tym psycholem zrobi porządek!!!!!!!! I to szybko!!!!!!!!! Sluchaj lejbakogelmogel!! jesteś najlepszym dowodem na istnienie antysemityzmu w Polsce, albo jesteś prowokatorem,albo antysemitą Polakiem, jeśli tak ,to rację mają Niemcy i żydzi że Polacy antysemityzm wyssali z mlekiem matki ,glupku!! Jedynie kwestią czasu może być próba odlączenia się od Polski Rydzyka niektórych obszarów,Wroclaw, Szczecin,jednym slowem calego zachódu obecnej Polski,który ma dosyć psychopatów z partyjki Rydzyk- Kaczyński, obym się mylil.I dlatego w interesie Polski jest szybkie wyeliminowanie tych śmiertelnie niebezpiecznych partyjek z życia pilitycznego w Polsce! Królewskie miasto nietolerancji,ale Katolickie!!!!!! Tfu!!!!!! Rydzyk i Ci dwaj bliżniacy to narodowi socjaliści!! Polacy są znani z brutalnego traktowania zwierząt!!! Myślę że ten zlodziej redemptorysta już się doczekal "rozliczenia" Radio Maryja- organizacja przestepcza "Polaczkowie" opamiętajcie się Co wy wypisujecie?wy jesteście chorzy!! Oto kolejny belkot niedouczonego polskiego antysemity […] Swiętość JP2????????? Jeszcze o "Judajczykach" Satyr od Rydzyka, niejaki Wolniewicz, a kiedyś bardzo dawno temu myślący profesor, "wysmażyl" oto coś takiego na pożytek hohsztaplera z Torunia! […] Polaku z chicago,czy jak tam z "jackowa" Czy umyleś już ulicę do the.bill1 "Czwarta Kacza" znajdzie w swoje miejsce w Kiblu!!!! Droga pani Kruk,czy jak tam naprawdę Pan sie nazywa,wyleci pani z tego swojego stanowiska szybko, razem z tym zlodziejem rydzykiem,pracujemy nad tym już! Te skurczybyki maja tupet. Przypilnujemy tago złodzieja w habicie! Odda co do zlotówki! Skad klikasz? Z uczelni tego "muchomora"??Otóż mylisz się, to Rydzyk stanie przed sądem,i odda pieniądze właścicielom co do zlotówki! Antysemita wyssał z mlekiem Matki nienawiść I co? Znowu antysemicki polski bełkot? Przaśny polonizm rozlewa się po Europie,należy zatrzymać ten smród z Polski! Dlaczgo Rydzyk nie został jeszcze aresztowany? Jest On jak można sądzić,casus Stocznia Gdańska, oszustem, który korzystając z poparcia kościoła,ale nie calego, poczyna sobie bezczelnie!Ale do czasu! Z tresci art.wynika ,że o,Rydzyk jest złodziejem!!!Bo jest pospolitym hohsztaplerem! "Czwarta Kacza" znajdzie w swoje miejsce w Kiblu!!!! Jarek K.jest schizofrenikiem […]. Należy też rozważyć próbę usunięcia Kaczyńskiego z "tronu" w Palacu Namiestnikowskim, im prędzej tym lepiej dla Polski! Zyjemy w kraju wyznaniowym,znowu klamiesz!Ale wasze pisuarowe rządy dobiegają końca.Pogonimy was jak wściekle psy!! Dobre,kontakt werbalny.?..w dzień, a w Nocy?Tam tylu przystojnych braci!mogę sobie to jedynie wyobrazić!! Tak naprawde to chodzilo o to zniszczenie zaplecza pisuarów, a tym zapleczem jest zlodziej rydzyk, Bogusław Wolniewicz -jest osobą chorą!! Zmartwienia Katolika polskiego mnie cieszą, a będą jeszcze większe!! I będziemy was "krótko" trzymać jako nieobliczlną sforę! glówną przyczyną upadku Polski jest jej klerykalizacja!Amen A jeśli to nie pomoże, to napiszę do Europy jeszcze raz, i poproszę o cofnięcie dotacji dla katolandu!!! Dzisiaj poznałem euro.osła Piniora ! Bardzo dobrze zrobil, już wyslalem Jemu maila z gratulacjami! RM zostalo wymienione jako sprawca homofobii w Polsce? ponieważ Radio Maryja jest medium faszystowskim! To wiedz, że ja też wyslalem list do Parlamentu Europejskiego, w którym to napisalem co dzieje się nad wislą, a ten stan nad wislą nazwalem zwyklym faszyzmem! Jasne?? LPR jest partią faszystowską, wystarczy przypatrzyć się Giertychowi i Jego wyczynom! Wyjasniam, pisalem wielokrotnie do PE Tam gdzie trzeba! o ukaranie Polski za antysemityzm, homofobię i pospolity faszyzm.Między innymi przekazalem do Brukseli masę waszych faszystosko brzmiących postów,i robię to dalej, więcej powiem, nie spuszczamy ani na chwilę polskich faszystów "z oka" Ja nie glosowalem ale napisalem do PE o ukaranie Polski! Przyłączyć Dolny Śląsk do Niemiec.... Nie tylko Sląsk, także Pomorze, a wyjdzie to ludziom tam mieszkającym na dobre! Mam w dupie Twoje IMPONDERABILIA CHCĘ BYĆ WOLNYM CZŁOWIEKIEM! Ludzie, lekarza na tych pojebów !!!!! Przeszkodzimy tym braciszkom w zawłaszczeniu władzy!!!!!!!!!!!!!Szykujemy się do tego!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sanhedryn Rydzykowy pomiot?" »tadeusz_ja« twórczość na forum GW Odpowiedz Link Zgłoś
m_16 Re: Język miłości "tadeusza_ja" 23.07.06, 11:44 Niestety takie zestawienia do niczego mnie nie przekonują, jeśli sie zauważy, że prawica stosuje o wiele mocniejsze okreslenia, w rodzaju porównań do KPP ludzi, którzy nie deklarują zadnych bliskich związków ideowych z tą formacja i nie daja powodu do takich kwalifikacji. Już nie wspomnę o namiętnym wyzywaniu przedstawicieli od zdrajców i (zwłaszcza ) agentów, co nie znajduje raczej swego analogonu w wypowiedziach Tadeusza_ja. Nadto największą inwektywę wypuściłes włąsciwie ty jama w e wcześniejszym poście sugerując, że tadeusz-ja nie jest polakiem. Jest to chwyt ponizej wszelkiej krytyki, sugeruje bowiem implicite (zakłada) skrajny nacjonalizm z jego podziałem na "swoich" i "obcych", którzy nie mają prawa zabierać w ogóle głosu. Zaklada też,ze godność człowieka jako członka pewnego narodu wiąże sie z wyznawaniem określonych poglądów, co jest kłamliwe i obrazliwe. Nawet, sławni "Polaczkowie" nie sa tak dyskryminujący, jak to stwierdzeni, bo to okreslenie zarzuca wprawdzie indolencje intelektualną ,ale niekoniecznie moralną. Słowem sam odrzucasz z góry mozliwość dyskusji z oponentem, do czego nie uprawnia Cię jego zachowanie, dyskryminujesz Go uważając za gorszego od siebie (bo taka sugestię zawiera przecież zarzut o "niepolskości"- przekonanie o wrodzonej niegodziwości oponenta wobec nas). Nie widze anlogicznego zachowania po stronie Tadeusza-ja. Wy "prawiczki" obrażacie nas znacznie mocniej i częściej ("prawiczek" jest złośliwy, ale nie kojarzy sie z robactwem jak "lewactwo") a co wiecej to wy zaczynacie (zaczęliście) ten pojedynek na inwektywy ("łże-elity"). Zaczynacie rozróbe, a wiadomo, ze gdy nas opluwaja to samemu mozna tylko milczeć albo samemu pluc, przy czym milczenie oznacza zgode na reguły waszego "szambo- dyskursu". Więc gdy usiłujemy się jakoś bronić "wrzeszczycie jak , że was atakujemy i obrazamy (oraz cynicznie zauwazacie, ze w zwiazku z tym macie uzasadnienie dla własnej agresywnej retoryki, mimo iż wprowadziliscie ją przed nami), choc sami czynicie to mocniej i to jako pierwsi. Taką postawę trudno inaczej okreslic niz jako "cyniczne łajdactwo". I właśnie łajdactwo jes tym co polska prawice charakteryzuje. Dlatego twoje zestawienie jama niczego nie dowodzi, chyba jeno Twojego cynizmu. To tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
jama314 "tadeusz_ja" no pasará! 23.07.06, 16:52 Gościu, a Ty czytać umiesz? Jeśli tak to poczytaj posty "tadeusza_ja", a jak nie to z Bogiem dobry człowieku. Do KPP analogie i odniesienia jak najbardziej słuszne, to partia zdrady narodowej, pono reaktywowana! Gratuluję przy okazji złamania Konstytucji. Poczytaj sobie książeczkę prof. J. R. Nowaka to się dowiesz kto tam się edukował i co dla Polski zrobił - pasjonujące i ciągle aktualne. Do kompletu jeszcze potrzebne przysłowie o jabłku co to pada niedaleko od jabłoni, albo też o skorupce kiedy i czym nasiąka... Co by nie było to nie są jednak inwektywy których w języku "tadzia" nie brakuje. Nie mam żadnych wątpliwości też, że on Polakiem już dawno nie jest, tylko polonofobem co jest gorsze niż "obcym". Świadczą o tym jego posty i podjęte działania (czytać chłopie!). Macierewicz nie miałby żadnej wątpliwości o zdradzie Polski. Nadawanie do Brukseli i mowa o przyłączeniu polskich obszarów do Niemiec to jak określić? Te głupie nagłówki w niemieckim języku, to mogę uznać jeszcze za debilizm, ale nie ma pewności że inni też tak łagodnie myślą. Nacjonalizmem nie potrząsaj, wolę to jak głupi kosmopolityzm. W końcu większa dbałość o interes kraju niż o inne nacje to chyba cnota obywatelska. Zapytajmy o to Żydów może... O syjonizmie coś słyszałeś? Prawa do zabierania głosu takie kanalie antypolskie i chamy nieokrzesane mieć nie powinny i GW gdyby bardziej dbała o swój wizerunek pognałaby go na cztery albo i więcej wiatrów (przepraszam wrażliwych za chwilę wzburzenia rzadko mi się trafiającą, acz usprawiedliwioną jego podłym językiem). Nie pisz człowieku Wy. Pisuję Ja i mnie rozliczaj za moje słowa. Poczytaj moje posty i pokaż gdzie przesadziłem, gdzie obrażam, gdzie rzucam inwektywy. Mam wrażenie że nic nie kumasz człowieku. Poczytaj sobie posty tego "szaleńca słowa"! Po to je umieściłem. Gdyby te słowa przełożyć na czyny, to nie zostałby po nas nawet popiół! Zostawiam tym razem poziom intelektualny i językowy tych postów na boku. Nawet najwięksi oponenci powinni się odrobinę jednak szanować jak też swój język ojczysty. Ten człowiek przekracza wszelką miarę. Jeśli tego nie zauważasz zniżasz się do jego poziomu i tracę czas. Ja tam "łże-elit" nie używam, ale czym to określenie jest wobec "czarnych pomiotów", "pisuarowej wywłoki", trzęsidupów z Episkopatu", "pojebów" i "mieć kogoś w dupie". Przecież to rynsztok człowieku! Obudź się i przeczytaj to. A gość ma jeszcze pretensje pozując na "intelektualistę". O "wrodzonej niegodziwości" tego analfabety to nie ja pisałem. Taka sugestia by go tylko usprawiedliwiała. Jest ta niegodziwość jak najbardziej nabyta poprzez totalny i wojujący ateizm, polonofobię, utratę wartości moralnych i wiele, wiele innych niekorzystnych cech. Być może tylko jego półanalfabetyzm da się wytłumaczyć dyslekcją (wrodzoną) i zaniedbaniem w okresie dzieciństwa, być może też molestowaniem... Czarna rozpacz jaśniejsza od tego charakteru. Niedoczekanie aby tacy ludzie mieli w moim kraju cokolwiek do powiedzenia. Nie przejdą! No pasaran! Never! Odpowiedz Link Zgłoś
m_16 Re: "tadeusz_ja" no pasará! 23.07.06, 19:57 Pragnąłbym z Tobą podyskutować, niestety nie znajduje w Twoim poście, żadnych argumentów. Stwierdzenie, że nastapiła jakaś reaktywacja KPP zakrawa na kuriozum i dowodzi skrajnej indolencji intelektualnej autora. O ile wcześniej próbowałes w miare sensownie zarzucać cos przeciwnikowi, o tyle Twój obecny post to stek prawicowych rzygów, zalatujacych antysemityzmem i nie zwiazanych z tematem. Wypowiedzi tadeusza-ja są może obrażliwe, ale nie tak jak Twoje. Kluczowe jest to, że on moze uzywac nawet i mocniejszych inwektyw niz Ty, a i tak nie jest w podobny sposób obrazliwy do Ciebie. Nie jest bowiem rasistą (nie stosuje kryteriów narodowościowych w ocenie ludzi. Może nazywa kogoś "pojebem" ale nie "agentem" (co jest gorsze, bo to drugie słowo nie jest tylko oceną, ale stwierdzeniem pewnego faktu) ani "zdrajcą" (równiez określenie "łze -elita" jest bardziej obrażliwe - nie żartuje- po prostu "pojeb" to zwykły bluzg natomiast "łże elita" zawiera zarzut kłamstwa i nieuczciwości potencjalnie wobec całej klasy politycznej, jest to cięzka obraza, albo w najlepszym razie nieuczciwe uogólnienie). Co najwyżej przegięciem mogą byc pomówienia o faszyzm, ale se w tym, że bliżej LPR-owi do Hitlera ( ideowo i charakterologicznie,jak pokazuje chociażby casus Farfała) niż SLD do Stalina. Reasumując, jakby nie patrzeć, plujesz obrzydliwiej niż on, zwłaszcza przywołując J.R. Nowaka, s, yjonizm itd, co nie ma związku z tematem, a co pokazuje Twój własny potencjał nienawiści. Reasumując: nie widze juz potrzeby z tobą gadać, gdyż nie nie zwykłem rozmawiac z osobami o pogladach zblizonych do faszyzmu. Nadmienie tylko, że tak jak ty nie chcesz dopuścić tadeusza-ja do władzy (czyżby założył jakąś partię:) tak ja nigdy nie pozwolę (o ile będę mógł cokolwiek w tej kwestii zrobić) by podobni Tobie utrzymali sie przy władzy w tym kraju. Jesli to będzi tak dłuzej trwalo to sam zacznę wszelkimi sposobami wspierać opozycję. A na wasze no pasaran, najlepszą odpowiedzia będzie nasze ha pasado! I kiedyś je wypowiemy! Odpowiedz Link Zgłoś
jama314 Szkoda czasu gościu! 24.07.06, 09:29 Musisz jeszcze trochę dojrzeć i popracować nad sobą. Może i rozum nawet przyjdzie... Powodzenia! Roma locuta, causa finita. Odpowiedz Link Zgłoś
m_16 Re: Szkoda czasu gościu! 24.07.06, 18:55 jama314 napisał: > Musisz jeszcze trochę dojrzeć i popracować nad sobą. Może i rozum nawet > przyjdzie... Powodzenia! Roma locuta, causa finita. Nie jesteś papieżem, by cokolwiek "końcyć", chyba że tak jak Miller. A końcowa formuła dobrze oddaje Twój dogmatyzm: ja argumentuję, a Ty nie, tylko chrzanisz antysemickie głupoty. Rozumu własnego mam zatem dość, skoro potrafię formułowac uzasadnienia swoich poglądów do czego Ty zdolny NIE jesteś. Więc ja też życzę ci powodzenia. Może wreszcie pójdziesz po rozum do głowy a nawet zdołasz wrócić:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GREK Re: Język miłości "tadeusza_ja" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.06, 13:31 Wszystko co zacytowałeś jest po prostu reakcją adekwatną do stopnia głupot,które czynią ich adresaci. Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz_ja etatowy PISUarczyk ,kopista forumowych postow 23.07.06, 14:02 czlowiek o mentalności "dzierżyńskiej" kopiuje z godną podziwu determinacją teksty naszych postów, które potem przekazuje kaczemu "Gestapo" jakim jest bez wątpienia nowo powstaly a kierowany przez Maciarewicza "departament kaczej jedynej prawdy"Ostrzegam wszystkich przed tym osobnikiem.Niedawno ów "kopista" w mailu prywatnym do mnie zagrozil mi policją, jeśli będę dalej Jego zdaniem poniżal godność "kaczek"Na koniec, częśc tych tekstow które byl ów kaczy policjant zacytowal, nie są mojego autorstwa, a co do reszty? To dalej podtrzymuję to co napisalem! Odpowiedz Link Zgłoś
jama314 "Ormo czuwa", ja też! 23.07.06, 17:01 To że ich część została "cudownie" zbanowana, nie oznacza że ich na forum nie było. Wsiąkły te szczególnie kompromitujące i z porażającymi bykami ortograficznymi. Gratuluję solidnego wsparcia medialnego. Odpowiedz Link Zgłoś
jimmyjazz Jak komuś zarzucasz nienawiść 23.07.06, 18:56 to sam powinieneś dawać przykład. A gdy sam sączysz nienawistne posty (i masz do tego prawo) to nie zwracaj uwagi innym bo po prostu nnie masz do tego prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
m_16 Re: Jak komuś zarzucasz nienawiść 23.07.06, 20:46 jimmyjazz napisał: > to sam powinieneś dawać przykład. A gdy sam sączysz nienawistne posty (i masz > do tego prawo) to nie zwracaj uwagi innym bo po prostu nnie masz do tego prawa. > No właśnie, mamy prawo do "sączenia nienawiści"? Ale naprawdę mam problem: nie odoba mi się wyzywanie od "pojebów" i od "faszystów", ale naprawdę sądzę, ze to nie jest takie sączenie nienawiści, jak chrzanienie o syjonizmie KPP i ubecji (może co najwyżej zarzut 'faszyzmu' jest przegięciem, rzecz wtym że LPR jest bardziej nawet od SLD-owskiej lewicy. Odpowiedz Link Zgłoś
dvoryanin Oto co mówi ten Pan: 22.07.06, 20:07 "Dla mnie Polska jest jednym z najbardziej egzotycznych krajów. Transwestyci w Bangkoku to coś normalnego, a ich brak w Polsce odczuwam jako egzotykę - że nie ma na ulicach kolesiów z Indii, Murzynów, Żydów, Tajów - mówi pisarz, autor "Lubiewa" Po czym wyznanie kocham to co syfiaste. Komentarz zbędny Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz_ja Re: Oto co mówi ten Pan: dvoryanin 22.07.06, 22:37 Czyli stek bzdur wygenerowany przez von_Thuska Odpowiedz Link Zgłoś
obrazoburca Re: Oto co mówi ten Pan: 22.07.06, 23:02 dvoryanin napisał: > "Dla mnie Polska jest jednym z najbardziej egzotycznych krajów. Transwestyci w > Bangkoku to coś normalnego, a ich brak w Polsce odczuwam jako egzotykę - że nie > > ma na ulicach kolesiów z Indii, Murzynów, Żydów, Tajów - mówi pisarz, > autor "Lubiewa" ot, staropolska gościnność. > Komentarz zbędny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yogi Te, autor "Lubiewa" IP: *.ipt.aol.com 23.07.06, 20:56 a przejdź się no na Stadion. Jak nie spotkasz Murzynów, Wietnamczyków i całej reszty, to mi powiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
ohnedich Re: pożyteczny idota jak mawiał towarzysz Lenin 22.07.06, 20:10 ale taki właśnie "pożyteczny idota jak mawiał towarzysz Lenin"kilka latek temu uczył we wrocławskim LO! Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz_ja Von_Thusk się odezwał, i znowu swoje coś bredzi 22.07.06, 22:35 Czy nie móglbyś chociaż raz powiedzieć czegoś bardziej sensownego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aczKolwiek po ogonie sisiorek IP: *.biuro.net.pl 22.07.06, 20:09 Podobne ekspiacje o zbawieniu świata K. Dunin I Sierakowskiego w GW ktoś kiedyś trzeźwo przyrównał do ogona, który macha psem. Teraz do ogona doszedł jeszcze sisiorek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bodhisattwa Re: Kocham to, co syfiaste IP: *.chello.pl 22.07.06, 20:34 nie oceniaj, tworzysz sobie sama negatywna karme, ktora wpedzi cie w klopoty Odpowiedz Link Zgłoś
obrazoburca Re: Kocham to, co syfiaste 22.07.06, 22:24 ktos nie śpi, by spac mógł ktoś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Kocham to, co syfiaste..i przez to udzielam GW IP: *.dip.t-dialin.net 22.07.06, 20:40 wywiadu... Im bardziej lewackie tym bardziej zenujace.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hara lubię nasz kraj bo tu jest tak przaśnie :) IP: *.toya.net.pl 22.07.06, 21:03 lubię nasz kraj bo tu jest tak przaśnie :) życie toczy się 3 razy wolniej w centrum dużego miasta ludzie hodują kury i króliki, jedzą grzyby zebrane w lesie, żeby gdzie dojechać autem jedziesz po wiejskich drogach 1pasmowych a nie autostradach :))) a jak sie do obcego usmiechniesz to znaczy, że jesteś gejem albo szukasz zaczepki lub jesteś naćpany... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ro duck ditto IP: *.betanet.pl 22.07.06, 22:37 tu życie toczy się tak wolno, że większość urzędników i polityków nawet jeszcze nie zauważyła, że jesteśmy w UE, a niektórzy to chyba nawet upadku PRL'u nie dostrzegli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turkish are you sick, or something, genderowo IP: *.158.195.122.Dial1.Chicago1.Level3.net 22.07.06, 21:08 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Kocham to, co syfiaste IP: *.lodz.dialog.net.pl 22.07.06, 21:43 Gdybyśmy w tym kraju mieli takich "debili" byłoby dużo lepiej i normalniej. Pozdrawiam fankę kaczek - Magdę;) Odpowiedz Link Zgłoś
ya_basta Re: Kocham to, co syfiaste 22.07.06, 23:45 nie chodzi o kaczki czy o homoseksualizm. Koles po prostu jest bucem. "Ojej jakie to smutne ze somalijczycy nie chca zyc w swoich lepiankach i uciekaja do Europy nie wiedza co tu sie dzieje nikt w morde im nie da... slowem kiepcizna." "ojej tak bardzo bym chcial byc wolny nie telefonu komorkowego, komputera... zapuszczam sobie DVD z muzyka w klimacie zeby nastroic sie tworczo" "Ale jedno jest pewne - oni tam są uśmiechnięci i cieszą się naprawdę, tak jak my już nie potrafimy - jestem takim smutny artysta, smutnym artysta postmodernistycznego swiata, my juz nie mozemy sie cieszyc jak ludzie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DEBIL Re: Kocham to, co syfiaste IP: *.51.jawnet.pl 22.07.06, 21:49 "Dziewit: Tak tu sobie rozmawiamy o zmierzchu Zachodu, ale zastanawiam się właśnie, czy ludzie z pakistańskich wiosek albo południoamerykańskich faveli tak chętnie zgodziliby się na naszą krytykę postmodernizmu?" Czy kolezanka Dziewit cos nieustannie bierze?Dziewczyno Ty sie lepiej dowiedz jak sie kopie studnie w takiej Somalii,a nie pytaj o postmodernizm w Favelas,tam najwyzej Cie okradna,zgwalca i nawet nie odpowieda na tak DEBILNE! pytanie.Gdzie Ty zyjesz?Michaska nie plec glodnych kawalkow o pieknej biedzie,przeprowadz sie na Krym i pracuj za 200us to pogadamy o szczesliwych ludziach.Polska tez byla biedna i szczesliwa,tak.tak-bo byla salatka warzywna ,baltycka i imieniny cioci Zosi,bredzicie! Odpowiedz Link Zgłoś
m_16 Re: Kocham to, co syfiaste 22.07.06, 22:28 Gość portalu: DEBIL napisał(a): > "Dziewit: Tak tu sobie rozmawiamy o zmierzchu Zachodu, ale zastanawiam się właś > nie, czy ludzie z pakistańskich wiosek albo południoamerykańskich faveli tak ch > ętnie zgodziliby się na naszą krytykę postmodernizmu?" Czy kolezanka Dziewit co > s nieustannie bierze?Dziewczyno Ty sie lepiej dowiedz jak sie kopie studnie w t > akiej Somalii,a nie pytaj o postmodernizm w Favelas,tam najwyzej Cie okradna,zg > walca i nawet nie odpowieda na tak DEBILNE! pytanie.Gdzie Ty zyjesz?Michaska ni > e plec glodnych kawalkow o pieknej biedzie,przeprowadz sie na Krym i pracuj za > 200us to pogadamy o szczesliwych ludziach.Polska tez byla biedna i szczesliwa,t > ak.tak-bo byla salatka warzywna ,baltycka i imieniny cioci Zosi,bredzicie! Gdybyś tak myślał, to byś może zauważył, że stwierdzenie Dziwitt jest ironiczne, i ona właśnie pije do tych zachwytów Witkowskiego nad prymitywizmem drugiego i trzeciego świata. Inna sprawa, że nie wiem co ma tu krytyka postmodernizmu, ale moze czegoś nie załapałem (według mnie pasowałoby raczej krytyka nowoczesności-modernizmu, ale to szczegół:). Natomiast co do Witkowskiego, to przyjmuje on typową pozę estety uciekającego od cywilizacji w imię doświadczenia różnorodności i bogactwa życia. To jest pretensjonalne ale...częściowo prawdziwe. Subiektywnie najbardziej zadowoleni są ze swego życia Chińczycy (jak wynika z jakichś tam badań), a stwierdzenie że nowoczesna cywilizacja jednak zubaża w wielu wymiarach stosunki międzyludzkie, jest właściwie truizmem. Witkowski jest pretensjonalny, bo raczej nie chciałby całego życia spędzić w prymitywnym społeczeństwie, gdzie za homoseksualizm każe się śmiercią. Jednakże nie znaczy to, że to co mówi jest zupełnie bez sensu. Rzeczywiście z punktu widzenia artysty mieszkanie Yuppie nie jest miejscem interesujących zachowań, placyk małej wioski w Turcji już tak. Jasne, że wiejski handlarz mówi ciekawiej i barwniej niż telemarketer, jest barwniejszy,także dzięki swej śmieszności i anachroniczności. Dla estety, którego interesują obrazy jest on zatem dużo bardziej interesujący. Jest to może pretensjonalne, ale Witkowski mówi częściowo z perspektywy pisarza, który po prostu szuka interesujących tematów dla swych książek i tyle. A częściowo ma rację, choć w tym co mówi jest elemnt autokreacji, pozy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DEBIL Re: Kocham to, co syfiaste IP: *.51.jawnet.pl 22.07.06, 22:54 Bardzo ladna i ciekawa,troche pokretna odpowiedz:)Na poczatek-ksiazke "Lubiewo" znam i bardzo mi sie podobala,ale to taka baltycka + sledz wlasnie:)Tutaj honor Michasce zrobil dobrze. Sam lubie sobie pojechac do tych "szczesliwych" krajow i widze jak ci ludzie zyja.Jesli mam wybrac cywilizacje braku wszystkiego ,to wole cywilizacje ipoda.Na szczescie Polska jest jeszcze "miedzy" i to jest ciekawe. Ironii w pytaniu panny Dziewit nie zauwazylem.Niestety pytania jakie zadaje zazwyczaj sa tak pretensjonalnie wysilone na "madre",ze az smieszne(w roznych mediach).Postmodernizm=lodowka?:)bez jaj! Odpowiedz Link Zgłoś
m_16 Re: Kocham to, co syfiaste 23.07.06, 12:20 Gość portalu: DEBIL napisał(a): > Bardzo ladna i ciekawa,troche pokretna odpowiedz:)Na poczatek- ksiazke "Lubiewo" > znam i bardzo mi sie podobala,ale to taka baltycka + sledz wlasnie:)Tutaj hono > r Michasce zrobil dobrze. > Sam lubie sobie pojechac do tych "szczesliwych" krajow i widze jak ci ludzie zy > ja.Jesli mam wybrac cywilizacje braku wszystkiego ,to wole cywilizacje ipoda.Na > szczescie Polska jest jeszcze "miedzy" i to jest ciekawe. > Ironii w pytaniu panny Dziewit nie zauwazylem.Niestety pytania jakie zadaje zaz > wyczaj sa tak pretensjonalnie wysilone na "madre",ze az smieszne(w roznych medi > ach).Postmodernizm=lodowka?:)bez jaj! Jak mówiłem w tej dyskusji jest sporo pozerstwa, dziennikarki nadużywają terminu postmodernizm- mogłyby powiedziec prościej "wspólczesna cywilizacja", bo o to chyba szło). Usiłuja pokazac,ze sprawnie posługują się współczesną terminologią akademickiego feminizmu i gender studies, co jest małostkowe nawet, jesli w istocie jest to tak ważny dział wspólczesnej humanistyki, a one umieją się w nim poruszać. Witkowski również nieco pozuje. Tyle tylko, że może dyskusja ma w jego przypadku na tym polegać. On mówi w gruncie rzeczy o swych doznaniach estetycznych, ze swych wojaży, pod kątem tego jak go to może zainspirować do nowej książki. I tyle. Ale osobną jest rzeczą, że te estetyczne doświadczenia nie są jeno rozrywką pięknoducha. Bo wielu odczuwa na różny sposób jałowośc cywilizacji, która polega niekoniecznie nawet na tym, że czegos udało zrobic, ale raczej na tym, że wcale tak do końca nie chcemy tej całej doskonałości, którą nam oferuje. Oczywiscie mało kto jest konsekwentny i ucieka od niej, wyjeżdzając w dzicz, ale i tacy sie znajdują. Tych zowiemy często szaleńcami. ale i wśród nich zdarzają się przypadki w rodzaju Alberta Schweitzera, dla których wyjazd w dzicz to nie tylko odkrycie siebie, ale i misja skutkująca wymiernym dobrem dla innych. A jeśli cywilizacja jest rodzajem narkotyku, który uzaleznia nas do tego stopnia, że nie widzimy poza nią życia? I tylko najsilniejsi z nas umieja się od niego zdystansować? To ryzykowna hipoteza, ale godna rozważenia. Artykuł może służyć jako inspiracja dla niej mimo pozy Witkowskiego i dziennikarek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DEBIL Re: Kocham to, co syfiaste IP: *.51.jawnet.pl 23.07.06, 16:18 Zagladam,zagladam a tu nadal trwa dyskusja:)Wywiad zostal spaprany przez nadete pytania dziewczyn.Popatrz ile postow jest wlasnie na ten temat-wsamplowane,gender,dżender,srender,itp itd.To naprawde razi a laski sie osmieszaja(ktos wytknal im bledy merytoryczne).Temat ciekawy ,ale forma do... . Cywilizacja jest dla mnie narkotykiem pod postaciami wanny,pradu w gniazdku i zarcia w sklepach.Nie chcialbym z tego rezygnowac i np. mordowac barana na obiad(oczywiscie to male klamstewko bo robi to za mnie fabryka),podobnie jak wszyscy tu piszacy-jesli nie to po co im internet? Jestesmy pepkiem swiata,chocby wszyscy szamani i mullowie swiata mowili inaczej.Ludzie to potwierdzaja przyplywajac na nadmuchanych oponach z Maroka wlasnie do tej "wanny i pradu",a wysniona Ameryka nazywana jest nawet Wielkim Szatanem(Wielkim!).Troche schodzimy z tematu:) Odpowiedz Link Zgłoś
m_16 Re: Kocham to, co syfiaste 23.07.06, 20:41 Gość portalu: DEBIL napisał(a): > Zagladam,zagladam a tu nadal trwa dyskusja:)Wywiad zostal spaprany przez nadete > pytania dziewczyn.Popatrz ile postow jest wlasnie na ten temat- wsamplowane,gen > der,dżender,srender,itp itd.To naprawde razi a laski sie osmieszaja(ktos wytkna > l im bledy merytoryczne).Temat ciekawy ,ale forma do... . > Cywilizacja jest dla mnie narkotykiem pod postaciami wanny,pradu w gniazdku i z > arcia w sklepach.Nie chcialbym z tego rezygnowac i np. mordowac barana na obiad > (oczywiscie to male klamstewko bo robi to za mnie fabryka),podobnie jak wszyscy > tu piszacy-jesli nie to po co im internet? > Jestesmy pepkiem swiata,chocby wszyscy szamani i mullowie swiata mowili inaczej > .Ludzie to potwierdzaja przyplywajac na nadmuchanych oponach z Maroka wlasnie d > o tej "wanny i pradu",a wysniona Ameryka nazywana jest nawet Wielkim Szatanem (W > ielkim!).Troche schodzimy z tematu:) To co mówisz jest rozsądne, ale nie rozwiewa wszelkich wątpliwości. Po pierwsze przyjezdzają do nas ci, już jakoś zakażeni naszą kulturą. Masaje nie przyjeżdzają na zachód nie tylko bo nie mogą, ale dlatego, że po prostu nie rozumieja naszego stylu życia. Po drugie: zachód dominuje jako źródło nowoczesnej nauki technologii i gospodarki, ale w sferze wartości już nie. Ludzie w rodzaju Kapuścinskiego mówią o powrocie do rodzimej tożsamości w wielu społecznościach Afryki. Ponadto, weź pod uwagę , że Saudowie nie muszą uważać się za peryferie przynajmniej w porównaniu z nami. Nasza technologia też jest ograniczona, opiera się na surowcach, które mają inni.. A ci inni żyją według swoich reguł, za swoje pieniądze. Nie tylko my zaliczamy się do pępka (zwłaszcza Polska niespecjalnie:). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DEBIL Re: Kocham to, co syfiaste IP: *.51.jawnet.pl 23.07.06, 21:34 Dla wielu ludzi jestesmy pepkiem swiata-nie spadaja tu bomby,nikt nam nie ucina glowy,mamy co jesc i przejscia dla pieszych:) Wystarczy do szczesliwego zycia.Wartosci?oczywiscie,ze sa!podobno zyjemy w kregu kultury judeochrzescijanskiej(bez ironii) dla chcacego nic trudnego,prosze nie patrz poprzez pryzmat O.Rydzyka.Jezeli komus to nie odpowiada to trudno,niech szuka wlasnej drogi.Czy Masajowie nie przyjezdzaja?nie wiem?Marokanczycy to byl przyklad,nie chce pisac o poszczegolnych narodach,spoleczenstwach,raczej o tych,ktorym Europa i USA wydaja sie rajem.Oczywiscie wielu ludziom nasz styl zycia nie odpowiada.Nasza technologia jest ograniczona,ale tak bardzo zeby nie mogla obejsc bez ropy-abysmy to osiagneli musza minac lata. Kapuscinski ma racje,tylko,ze to objawia sie pogardzaniem "bialymi",watazkami wykrzykujacymi odbierzmy ziemie!a jak sie to konczy widac w RPA(Johanesburg po zmroku jest gorszy niz Rio) i innych krajach Afryki,"nasze chlopaki" jada wlasnie do Kongo. Saudowie maja ogromne problemy wewnetrzne,to juz nie jest raj na pustyni.Sytuacja miedzynarodowa Arabii wisi na amerykanskim pasku. Nie twierdze,ze nasza cywilizacja jest super,najwyzej za 20,50 lat beda tu meczety,ale dla historii ziemi to bez znaczenia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bos Re: Kocham to, co syfiaste IP: *.icpnet.pl 22.07.06, 21:58 "- Jedną z najgorszych przypadłości, jaką widzę w kulturze euroamerykańskiej, jest zanik płci." A czy autor tego stwierdzenia nie jest sam przykładem zaniku płci, nad którym tak ubolewa? Odpowiedz Link Zgłoś
m_16 Re: Kocham to, co syfiaste 22.07.06, 22:34 Gość portalu: bos napisał(a): > "- Jedną z najgorszych przypadłości, jaką widzę w kulturze euroamerykańskiej, > jest zanik płci." > > A czy autor tego stwierdzenia nie jest sam przykładem zaniku płci, nad którym > tak ubolewa? Otóż niekoniecznie - Witkowski jest normalnym gejem ( i bez prawicowo - kretyńskich uwag, że to oksymoron - proszę). Zachowuje się pretensjonalniie iw sposób nieco zmanierowany - ale to tyle. Geje ze swoimi (czasem) ekscentrycznymi zachowaniami istnieli wszelako na długo zanim zaczął się tzw. kryzys męskości. Odpowiedz Link Zgłoś
grupa_stern Re: Kocham to, co syfiaste 25.07.06, 11:54 HEHEHe no to już się zagalopowałeś, Michaśkę szlag by trafił gdyby ktoś jej powiedział że jest "normalnym gejem" czyli właśnie wymemancypowanym gościem z klasy średniej. Ona jest przegietą ciotą a przynajmniej była i w tym jest cały urok. ---- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemek Re: Kocham to, co syfiaste IP: 82.160.206.* 22.07.06, 22:22 ta no i oc , produkować zebe produkować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ro duck Re: Kocham to, co syfiaste IP: *.betanet.pl 22.07.06, 22:32 Gość portalu: magda napisał(a): > Jednym slowem debil!!! dla tych, którzy mają ograniczone słownictwo - zapewne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiochmen Re: Kocham to, co syfiaste IP: *.olsztyn.net.pl 23.07.06, 14:35 a ja nie mam ograniczonego slownictwa i tez uwazam ze to jest inteligent dla debili i pustakow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiiiiiia Re: Kocham to, co syfiaste IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.06, 22:47 .. co za głupie pindy przeprowadzały ten wywiad.. ten wywiad jest po to żeby ludzie go czytali.. i rozumieli.. co do ku.. znaczy "genderowo" i "sieriozne" .. no jak mnie to zdenerwowały.. taaaak pani Dorotkiewicz teraz juz wszyscy wiemy jaki pani jest ENTELEGENTNA I ELOKWĘTNA ` Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sainlo Frazes goni frazes IP: *.ipt.aol.com 22.07.06, 23:01 Zgadzam sie z przedmowca- Panie redaktorki nadete i nadmuchane, pelne 'wiedzy niezbednej'!!! 'Drotkiewicz: Pisząc o tych obyczajach, stosujesz często warsztat antropologiczny. Dziewit: Zwłaszcza że dziś realia barów kawowych i toalet publicznych są równie egzotyczne, jak wyspy Triobrianda. - Ten świat rzeczywiście już niemal nie istnieje. Ale w literaturze nie trzeba mieć nieznanego świata. Wystarczy tak jak Elfriede Jelinek spojrzeć na zwykłe mieszkanie w kamienicy robotniczej i dziwić się wszystkiemu. Spojrzeć na nasz świat i dojrzeć jego egzotykę.' Kochane Panie! Bronislaw Malinowski przewraca sie w grobie!!! Od kiedy to antropologia socjalna to poszukiwanie egzotycznego? + w jezyku polskim poprawna forma to Wyspy Triobriandzkie a nie Triobrianda. + wykorzystanie 'warsztatu antropologicznego' wymaga obserwacji zdecydowanie dluzszych niz te ktore poczynic jest w stanie nawet najbardziej spostrzegawczy obserwator podczas dwutygodniowej wycieczki na Kube czy na Krym. Odpowiedz Link Zgłoś
obrazoburca Re: Frazes goni frazes 22.07.06, 23:05 ale za to jak to brzmi. Tłuszcza i tak nie pojmie, więc nie musi to miec sensu. to troche tak jak z naszymi polityklami. Gadają takim jezykiem, że ich wyborcy (włacznie z nimi samymi) nie sa w stanie tego pojąć, więc kto by się tam dopatrywał sensu? Odpowiedz Link Zgłoś
mixtie Re: Frazes goni frazes 23.07.06, 09:12 a ja sie z wami nie zgadzam. jesli jakiegos terminu nie rozumiesz, to zajrzyj do slownika, albo do google. a nie oczekuj, ze wszyscy beda mowic jezykiem znizonym do poziomu beretu, "zeby wszyscy zrozumieli". Jesli ludzie przeczytali troche wiecej to posluguja sie innym kodem, nawiazujacym do terminow, ktore znaja. a ty masz do wyboru - albo sie doedukowac i rozwijac, rowniez dzieki temu, ze taka rozmowa wskazala ci, iz istnieje pojecie gender czy antropologii - albo sie obrazic, ze pani uzywala trudnych slow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krizz Kochanienka! IP: 62.145.19.* 23.07.06, 20:40 Generalnie sluszna uwaga, ale... tak sie sklada, ze znam wsyzstkie w/w terminy nie od dzis i niestety nic to nie zmienia. wywiad jest mialki intelektualnie i plytki jak Zatoka Pucka. Witkowski moze i dobrze pisze, ale tu, sorry, nie zablysnal. i nie wiem czy to wina pan od wywiadu, czy jego samego. podobo jest cholernie inteligentny i cholernie utalentowany (relacje z tzw. pierwszej reki). nie znam "Copyrighta" ani "Fototapety" ale znam "Lubiewo" i jesli koles bedzie przynajmiej trzymal ten poziom, to i tak bardzo dobrze. moze tylko niech sie mniej wypowiada publicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdeczka1 Re: Kocham to, co syfiaste 22.07.06, 22:59 ja mam podobne wrazenie o egzotycznosci Polski. Za kazdym moim przyjazdem doznaje uczucia jakbym znalazla sie nagle w jakims dziwnym skansenie: wszyscy biali, bladzi, szarzy, jednakowo katoliccy, bez tej naturalnej planetarnej mieszanki ras, kultur, zapachow, kuchni, ubioroz, obrzedow. Potrzebuje co najmniej tydzien, aby sie przyzwyczaic do tej dziwoty ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DEBIL Re: Kocham to, co syfiaste IP: *.51.jawnet.pl 22.07.06, 23:11 To prosze Szanownej Pani do Arabii Saudyjskiej jechac,tam jest wszystko!pyszne jedzenie,miks kulturowy(wsrod smieciarzy i taksowkarzy oczywiscie),kolorowo i na luzie,troche mniejszym niz londynski,ale za to bomby w metrze czy autobusie nie znajdzie Pani pod fotelem.Tak dla luzu to prosze jeszcze kolczyki w ksztalcie krzyzyka zalozyc.Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
marcowsky Re: Kocham to, co syfiaste- znaczy wesoły gej! 22.07.06, 23:18 Nie moge wszyscy byc normalni, jest troche kolorowo i wesolo w PL przez takie osoby!Wystarczy ze mamy Jarka i Maciarka na stanowiskach bardzo waznych! Odpowiedz Link Zgłoś
obrazoburca Re: Kocham to, co syfiaste 23.07.06, 01:07 Gość portalu: DEBIL napisał(a): > To prosze Szanownej Pani do Arabii Saudyjskiej jechac,tam jest wszystko!pyszne > jedzenie,miks kulturowy(wsrod smieciarzy i taksowkarzy oczywiscie),kolorowo i n > a luzie,troche mniejszym niz londynski,ale za to bomby w metrze czy autobusie n > ie znajdzie Pani pod fotelem.Tak dla luzu to prosze jeszcze kolczyki w ksztalci > e krzyzyka zalozyc.Powodzenia! Twój nick jest idealnym podsumowaniem Twoich wypowiedzi. Nic dodac, nic ując. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DEBIL Re: Kocham to, co syfiaste IP: *.51.jawnet.pl 23.07.06, 16:20 Czy napisalem cos nieprawdziwego o Arabii Saudyjskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
obrazoburca Re: Kocham to, co syfiaste 23.07.06, 21:53 Byłeś tam? Czy tylko z Wiadomości, czy innego 'źródła wiedzy' zaczerpnąłeś? Klepiesz frazesy bez zastanowienia; nakręcasz idiotyczna propagandę, mającą na celu.... ale co tam, alleluja i do przodu. wpisz prosze w słownik wyrazów obcych pojęcia 'indoktrynacja', 'demonizacja', i.... 'zombie'. A potem zastanów sie (byc może pierwszy raz w zyciu) nad swoją 'wiedzą' o świecie i językiem emocji, którym sie posługujesz. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DEBIL Re: Kocham to, co syfiaste IP: *.51.jawnet.pl 23.07.06, 22:20 Forma kontaktu poprzez forum jest troszke ograniczona,moze dlatego moj post byl taki,nie widze sensu rozpisywac sie tu na 1000 znakow.Pewnie napisalem zbyt mocno,ale odpowiedzialem na mocny post.Nie jestem przeciwnikiem jakiejkolwiek kultury,cywilizacji itd.Prosze tylko o poszanowanie wartosci "ogolnie przyjetych" w naszej czesci swiata-pewnie powiesz,ze to frazes?Jakos dziwnie brak symetrii miedzy tolerancyjana Europa a innymi kulturami?Jezeli jestem w krajach arabskich to nie chodze w samych majtkach:) i tego oczekuje od emigrantow z innych czesci swiata.Zwyklej przyzwoitosci. Kraje arabskie nie sa mi obce:)organoleptycznie:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mondry Re: Kocham to, co syfiaste IP: *.olsztyn.net.pl 23.07.06, 14:32 to na litośc boską nie przyjezdzaj tutaj. takich snobow tu nie potzreba. jedz do jakichs krajow brudasow i dziwologaow , a doswiadczysz tego, co jest tak ci bliskie. Odpowiedz Link Zgłoś
szymongoldman Polacy - ciemnogród, wiocha, brud, syf 22.07.06, 23:29 Witkowski mówi prawdę o Polakach - narodzie zacofanym, brudnym, najgorszym narodzie Europy. Być Polakiem to straszliwy obciach, podobnie jak być bezzębnym wieśniakiem, któremu cuchnie z ust. Ilekroć przekraczam granicę natychmiast zapominam języka polskiego i nie przyznaję się, skąd pochodzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Odezwał się... IP: *.cable.ubr06.edin.blueyonder.co.uk 23.07.06, 17:00 Przedstawiciel typowego polskiego bucowstwa. Odpowiedz Link Zgłoś