pestycyd 03.09.06, 17:19 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
basia kiczu? 03.09.06, 17:21 "niż starcie gigantek kiczu - Mandaryny i Dody." jej, ale sie naraziliscie. Odpowiedz Link Zgłoś
pestycyd Sopot się zmienia 03.09.06, 17:59 Elton pierwsze od czego zaczol to powiedzial ze jest pedalem. Ludzie nie przyszli sluchac tego, czy ten gosciu lubi miec cyklon w dupie, tylko chcieli posluchac muzyki. A ten kolo, zaczol od swoich preferencji seksualnych, jak by to mialo jakiekolwiek znacznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miu Sopot się zmienia IP: *.aster.pl 03.09.06, 18:18 Oj tak, zaczoł, zaczoł... intelektualisto. Odpowiedz Link Zgłoś
pestycyd [...] 03.09.06, 18:21 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: damian wspaniale koncerty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.06, 18:25 szkoda, ze pierwszy taki krotki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-homofob Homofobia - to sie leczy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.06, 18:25 jak w temacie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Sopot się zmienia IP: *.acn.waw.pl 03.09.06, 18:30 "Sama Vondraekova miała szansę, żeby "ta show" była jeszcze większa, kiedy w niedzielny wieczór wystąpiła u boku m.in. Demisa Roussosa, Drupiego i Maryli Rodowicz na koncercie wspominkowym. Na koniec zagrali giganci, czyli zespół Budka Suflera, laureaci kolejnego Złotego Słowika za całokształt." Jest niedziela, godzina 18:26 i "sama Vondraekova" żadnej szansy nie miała, na koniec zaś żadni giganci jeszcze nie zagrali, bo "ta show" zacznie się dopiero ZA GODZINĘ!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P. Sopot się zmienia IP: *.gdynia.mm.pl 03.09.06, 19:01 A GW regularnie obniża poziom... Już nawet artykuły piszą na zapas. To jest żenujące... Odpowiedz Link Zgłoś
prinsik Do pestycyda 03.09.06, 19:14 Pestydzie, co za optymalne okreslenie takiego prolowskiego chwastu. Spojdz najpierw na swoje prolowskie pochodzenie, prymitywny zwoj mozgu i pozniej zaczniej oceniac innych, a szczegolnie ludzi wobec, ktorych jestes porazajaco przykrym, zalosnym i nic nie znaczacym czlowieczkiem o horyzontach intelektualnych termita. Posluchaj prolku co Elton John powiedzial, - on mowil o milosci ludzi, a nic o seksie czy propogawaniu technik itp., itd. Ale takie prole tylko ciagle jedno i jedno, moze to twoje homofobiczne marzenia, wiec daj sobie upust i splyn z kloaka podobnymi do ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
pestycyd Sopot się zmienia 03.09.06, 19:24 prinsik to ja ci powiem, ze masz wybiorczy sluch zle funkcjonujacy mozg. Jezeli nie umiesz czytac miedzy wierszam to twoj problem. Bo taka intencje mial wlasnie Elton. Skoro tak propaguje milosc do blizniego to niech sie zajmie glodnymi czy bezdomnymi dziecmi, niech podyskutuje o glodzie w afryce. O dyskryminacji pedalow w Polsce ma gowno a nie pojecie. A jego wypowiedz byla niczym innym, a wlasnie propagowaniem homoseksualizmu. Zyje w demokratycznym panstwie i mam prawo nie zgadzac sie z pedalami. Elton ladnie spiewa i lubie jego muzyke, ale gowno mnie obchodzi czy jest pedalem czy nie nie musi sie z tym obnosic, bo jest to niesmaczne. Odpowiedz Link Zgłoś
zupa_wolowa Intencje Eltona 03.09.06, 20:35 Pestycydzie, Elton już od dawna zajmuje się pomaganiem głodnym dzieciom w Afryce - natomiast nie widzę nic złego w tym, że postanowił pomóc prześladowanym (przynajmniej werbalnie - bycie obrażanym i straszonym to też nic przyjemnego) w Polsce gejom. Nawet jesli to promocja homoseksualizmu - co złego w promowaniu takiego a nie innego rodzaju miłości? Odpowiedz Link Zgłoś
pestycyd Sopot się zmienia 03.09.06, 20:56 zupa_wolowa: Milosc ma to do siebie, ze moze sie sie odnosic do czlowieka jako takiego. Mezczyzna moze kochac innego w sensie cieplego uczucia, natomiast homoseksualizm jest scisle zwiazany z seksem. Oczywiste jest ze bedzie tepiony, bo kazda postawa niezgodna ze standardowym zachowaniem bedze pietnowana w kazdym spoleczenstwie. Prosta regola, ktora znaja psychologowie. Odrzucenie nie dotyczy tylko homoseksualistow ale i innych grup, co nie oznacza ze te inne grupy musza tworzyc "mniejszosci". Natomiast propagowanie takich czy nnych zachowan seksualnych jest poprostu niesmaczne. Popatrzmy na to z innej strony. Gdyby powstal ruch ludzi uprawiajacych tylko seks oralny, i afiszujacych sie z tym na kazdym kroku. Ludzie ci rzadali by specialnych praw i traktowania, czy nie bylo by to kurozalne. Przeciez nikt nie wchodzi nikomu do lozka. Skonczyly sie czasy kiedy proboszcz mial oko na kazdego. I upodobania seksualne sa sprawa prywatna, nie potepiam ani nie pochwalam pedalow, to jest ich sprawa co robia i jak zyja, ale nie musza zyc jak tablica reklamowa z wielkim napisem "jestem gejem". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miu Sopot się zmienia IP: *.aster.pl 03.09.06, 21:09 Nikt dawno mnie tak nie rozbawił. Naprawdę. Dziękuję Ci, pestycydzie. Odpowiedz Link Zgłoś
prinsik Sopot się zmienia 03.09.06, 21:18 Pestycyd jestes swirniety, nie rozumiesz co powiedzial Elton, ani zwrotnych postow do ciebie. To prawda nikt nie musi lubic gejow, czy milosnikow oralnego seksu, ale na tym cala sprawa sie konczy. On nie propagowal hom., zreszta co to mialoby przyniesc, czy heterycy uciekli by od zon i dobrali sie po jego apelu do swoich kumpli, - absurd, - powiedzial, w przenosni, aby kazdy mial szanse do zycia na Ziemi w/g wlasnego sposobu, ktory mu odpowiada. A po drugie co za katastrofalny poglad, ze wiekszosc ma zawsze racje. W hilterowskich Niemczech wiekszosc doprowadzila do 20 mln. zabitych w drugiej wojnie swiatowej. Mniejszosc w pewnym sensie powinna byc cnota Narodu, ale jestes za glupiutki, aby to zrozumiec. Odpowiedz Link Zgłoś
pestycyd Sopot się zmienia 03.09.06, 21:31 prinsik: Nie potrafisz zaskoczyc oco mi chodzi to twoja sprawa. Mozesz nalezec do mniejszosci ociezalych umyslowo, to tez jest cnota narodu. Czy ja gdzies pisalem, ze nie zgadzam sie z tym jak zyja pedaly? Niech robia ze swoimi dupami co im sie zywnie podoba, to nie moj biznes. Tu chodzi tylko i wylacznie o ta bande krzykaczy, ktorzy w imie tolerancji krzyzuja siebe samych, zeby wyjsc na meczennikow. Pamietam co powiedzial Elton i wracam do tego co napisalem wczesniej. Jest wiele innych aspektow zycia wartych obrony niz pedalstwo. Pozatym ludzie przyszli sluchac muzyki, a nie pedalskego blablania Eltona. Gosciu ladnie spiewa i moze nawet jest ogierem w lozku ale to juz jego sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muchozol pestycyd, łżesz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.06, 23:15 jesteś chamem i prostakiem i używasz wulgarnych słów, żeby kogoś obrazić. Gdyby cię "gó.. obchodziła" czyjaś orientacja, to nie używałbyś obraźliwych określeń typu "pedały", "pedalić się". Zioniesz nienawiścią i przeczysz sam sobie, udając że niby nawet jesteś tolerancyjny. Każdy ma prawo mówić o swoich uczuciach i o tym jaki jest wewnątrz. Elton John nic nie mówił o tym, jaki rodzaj seksu uprawia, mówił tylko że jest gejem (więc podobają mu się faceci). I większość Polaków to zrozumie. Ale niestety dużo jest w naszym kraju ćwoków i bydlaków, którzy gotowi "dla dobra narodu" zeszkalować bohatera (Jacka Kuronia), po chamsku zwyzywać piosenkarza za jego orientację dodając, że "ja właściwie do tych pedałów nic nie mam, jestem tolerancyjny". Tak jak mówią wszystkie małe hitlerki (vide L.Bubel), że są tolerancyjni dla Żydów, ale Auschwitz nie było wcale złe. Cóż, głupota w takich przypadkach bywa przewlekła, choć zdarzają się cuda - może jakiś bulterierek zastanowi się nad swoją nienawiścią i się zmieni... Odpowiedz Link Zgłoś
cezary_muh Drogi pestycydzie 04.09.06, 02:28 Człowieku. Jesteś niesamowity. Nienawiść do gejów sączy mi się z twoich postów na klawiaturę i całe łapy mam już mokre. Echhh... Powiedz mi proszę: co to znaczy "propagować pedalstwo"?! kto? jak? jakim sposobem, jakim cudem? Ja w życiu się z takim zjawiskiem nie spotkałem. Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Dwoch Dewiantow trzyma sie za lapki na scenie 04.09.06, 05:02 Wzuszajace pedalstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dianka Co? Poważne wydarzenie? Chyba żartujecie! IP: 195.205.147.* 04.09.06, 09:46 Powalił mnie ten artykuł. Jeżeli TVN zmienia Sopot to właśnie w muzyczny tabloid! Takiej komerchy, pustki i szmiry nie widziałam dawno. Dziwię się, że dziennikarze muzyczni GW tego nie dostrzegają. Pod egidą TVN Sopot Festival jest coraz gorszy. Zaledwie 5 zagranicznych wykonawców i to z piosenkami, które w większości znamy od dawna. Jaki sens ma konkurs i jaką dramaturgię, skoro Słowika dostaje Mattafix za piosenkę, która przebojem była już dobre kilka miesięcy temu i zdążyła zdobyć wszystkie europejskie listy? Zero nowości, zero premier, zero dramaturgii. Za to tasiemcowe bloki reklamowe i susząca zęby do kamery Magda Mołek, powtarzająca wciąż ten sam tekst jak zacięta płyta. Do tego zbieranina przypadkowych osób w tzw. jury (np. Cugowski, który milcząc wyraził swoją negatywną opinię o Vanilla Ninja - tak jakby jego kompozycje stały na wyższym poziomie!) Komercha wyłaziła wszystkimi dziurami. Nieco lepszy był drugi dzień, ale trzeci to znów porażka. Odgrzewane kotlety nigdy nie są dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona sprostowanie - do autora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 14:13 Nie odnoszę się do całości artykułu, bo też i festiwal w Sopocie niewiele mnie aktualnie interesuje. W czasach tzw. młodości (jak rodzice autora) oglądałam każdy festiwal, bo też i było co oglądać i posłuchać wbrew temu ,co próbuje się wmówić nie zyjącym w tej "strasznej" epoce ludziom. Szkoda, że autor nie przejął od pokolenia rodziców takich cech jak uczciwość i rzetelność w wykonywanej pracy. Pierwszą zasadą rzetelnego dziennikarstwa jest sprawdzenie informacji, które się przekazuje i wtedy w komentarzu nie można byłoby sugerować zbieżności nazwisk tak jak to zostało opisane w końcówce artykułu. Dawniej recenzje i komentarze pisali ludzie najcześciej z kierunkowym przygotowaniem i znający się choć krztę na dziedzinie, z zakresu której popełniali artykuły. Drogi Panie Sebastianie! Pani Bogumiła nazywa się WANDER, a nie WALTER, w związku z czym Pana wyimaginowana sugestia nic nie jest warta. Oczekuję, że pojawi się sprostowanie w "Gazecie" i przeprosiny dla obydwu Pań, tj. P. Bogumiły Wander i P. Bożeny Walter. Z poważaniem - 53-letnia Iwona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LZ Nie jestem ani za, ani przeciw Eltonowi, ale IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.06, 17:41 wyobraźcie sobie taką sytuację - do Anglii (albo do Francji, Niemiec, gdziekolwiek) przyjeżdża polski muzyk (pisarz, malarz, ktokolwiek) i po swoim publicznym występie, apeluje do Anglików, Francuzów itp, aby powściągnęli swoje emocje, bo słyszał (!), że tam "bije się murzynów". Założę się, że gdziekolwiek przysłowiowych "murzynów" bije się znacznie częściej, aniżeli homoseksualistów w Polsce. No więc potraktowanoby takiego polskiego artystę z buta, nie życząc sobie, aby kogokolwiek pouczał. A my, Polacy, z pokorą przepraszalibyśmy świat, że wtrącamy się w nie swoje sprawy. Zastanówcie się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalixt JAKIE konkretnie "akty przemocy"? IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 04.09.06, 20:15 Jakie konkretnie "akty przemocy" spotykają gejów w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalixt Czym się leczy homofobię? IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 04.09.06, 20:20 Lobotomią? Elektrowstrząsami? Odpowiedz Link Zgłoś