Gość: lolo muza w formacie mp3 powinna byc za darmo IP: *.crowley.pl 21.12.06, 22:41 jak można płacić za cos co gra z jakością radiobudzika , ludzie chyba ogłuchli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biały Sprawdź, czy nie jesteś piratem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.06, 00:59 W jaki sposób z tego przepisu: Zakres własnego użytku osobistego obejmuje korzystanie z pojedynczych egzemplarzy utworów przez krąg osób pozostających w związku osobistym, w szczególności pokrewieństwa, powinowactwa lub stosunku towarzyskiego. (Art. 23 pkt. 2) miałoby wynikać coś innego niż to, że właśnie MOŻNA kopię płyty podarować koledze? Odpowiedz Link Zgłoś
bonzobonzo Jedyny skuteczny sposób na bezpieczny P2P 22.12.06, 12:34 Przeczytałem na innym forum: www.pp-international.net/forum/viewtopic.php?t=808 Szwedzki przezent bożonarodzeniowy dla wszystkich użytkowników internetu: ------------------------------------------------------------------------------ STAŁA i PEŁNA ochrona twoich "namiarów" (czyli adresu IP) za 5 euro miesięcznie (lub 50 euro za rok)! Spróbowałem i mogę potwierdzić, że działa. Po zalogowaniu się do szwedzkiej wirtualnej sieci prywatnej RELAKKS PeerGuardian natychmiast zaczął pokazywać obcy adres IP (szwedzki?) zamiast polskiego adresu mojej Neostrady. Poza tym wszystkie dane są szyfrowane (128 bit). www.relakks.com/?lang=eng&cid=gb Ponieważ polskiej wersji strony internetowej RELAKKS jeszcze nie ma, podaję instrukcje dla Windows XP (lub Windows 2000) w języku polskim: START > Ustawienia > Panel Sterowania > Kreator Nowego Połączenia > Połącz z siecią w miejscu pracy > Połączenie wirtualnej sieci prywatnej > Nazwa firmy = Relakks > Nie wybieraj połączenia początkowego > Nazwa hosta = pptp.relakks.com > Zakończ POTEM w Panelu Sterowania > Połączenia Sieciowe > Relakks > prawa myszka > Właściwości > Sieć > ODZNACZ opcję "udostępnianie plików i drukarek ..." UWAGA: nazwa użytkownika oraz hasło = te, które podaliśmy na stronie internetowej RELAKKS (Signup) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Johny Mnemonic Sprawdź, czy nie jesteś piratem IP: *.debacom.pl 22.12.06, 14:07 Drżyjcie producenci nagrywarek,według ustawy produkujecie urządzenia ułatwiające przestępstwo Odpowiedz Link Zgłoś
lambert77 Sprawdź, czy nie jesteś piratem 22.12.06, 14:28 :) ehhh wiecie co jeżeli nikt nie będzie patrzył na ręce naszym kochanym posłom za chwilę się okaże, że policjant będzie miał prawo spisać Cię na ulicy jeżeli korzystasz z odtwarzacza innego niż cd :) baaa nawet na komisariat odprowadzić celem złożenia dodatkowych zeznań i wyjaśnień :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aekielski Sprawdź, czy nie jesteś piratem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.06, 15:11 Ja już naprawdę nie wiem o co w tym wszystkim chodzi.Ja wynalazłem urządzenie do oczyszczania powietrza.Urządzenie działa i oczyszcza powietrze ze spalin i innych paskudztw.Moje oczyszczone powietrze wiatr rozdmuchuje po całym Świecie.Narazie ludzie oddychają moim powietrzem za darmo.Chba jednak otworzę firmę, ustalę stawkę i skończy się darmowe oddychanie.Zaznaczam,że za czytanie tego co napisałem nie wypłacam honorarium ani też nie pobieram opłaty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Sprawdź, czy nie jesteś piratem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.06, 15:49 W artykule często pojawia się motyw: "każdorazowe pytanie posiadacza praw autorskich o zgodę na korzystanie z utworu" Co to za pie*******e? Mam wydać 50 pln żeby jeszcze pytać się czy ktoś łaskawie pozwoli mi skorzystać z MOJEJ płytki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: valor Sprawdź, czy nie jesteś piratem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.06, 17:06 Powinni się skupiać nad tym jak się dobrać do tyłka ludziom, którzy zarabiają na piractwie grubą kasę, Natomiast ludziom, którzy sobie coś ściągną na własny użytek i tak nic nie zrobią, bo programów do zgrywania dvd itp. mogę w ogóle nie mieć a filmy w divxie oglądać. I jeszcze jedno co mi się przypomniało co do gier, już wymyślili takie coś jak StarForce, który przyniósł więcej szkód niż pożytku, po czym najpoważniejsze firmy zaczęły rezygnować z tego rozwiązania. Ludzie wymyślają zabezpieczenia i ludzie je łamią - zamknięte koło... Odpowiedz Link Zgłoś
joachi Państwo policyjne i kontrola obywatela rodem z S-F 22.12.06, 17:52 Państwo policyjne i kontrola obywatela rodem z S-F. Amerykańska NSA już skanuje internet, zresztą policja też, choć nie na taką skalę (chyba). Wpierw elektroniczny paszport (już powstaje) i dowód tożsamości (Japonia już ma) połączą te dwa w jeden dokument tożsamości (w części UE już można jeździć na dowód), to + kontrola sprzętu samochodowego (komputery pokładowe), AGD (elektronika w 'inteligentny' np. pralkach) i obywateli. za kilkanaście lat wszczepiany pod skórę chip (plany już są, w niektórych krajach robi się tak na razie zwierzętom) i oto witamy w Świecie Kontroli Totalnej. Marzenie fanatyków i koszmar społeczeństwa się spełnia. Odpowiedz Link Zgłoś
horlix Cała nadzieja w Giertychu i Lepperze 22.12.06, 19:32 "Bezpośrednim powodem nowelizacji jest dyrektywa 2004/48 Parlamentu Europejskiego" Miejmy nadzieję, że szanowni Koalicjanci wpadną na pomysł udaremnienia dalekosiężnych zamiarów kochanej Unii. Dziwię się, że Roman nie widzi tu okazji do ratowania straconych pozycji - czegoś w rodzaju "becikowego" dla ogromnej rzeszy polskich internautów. Lepszej i tańszej reklamy dla LPR prędko nie znajdzie. A może ktoś podsunie jemu czy Wierzejskiemu ten pomysł? Co do Platformy nie trzeba mieć złudzeń: "Załóż pan sobie firmę i będzie pana stać na kupno piosenek!" Co do PISu też nie trzeba mieć złudzeń, skoro: "W kwietniu Ministerstwo Kultury i Dziedzictwa Narodowego zaproponowało nowelizację zakładającą m.in. karę roku więzienia za posiadanie programów komputerowych pozwalających na obchodzenie zabezpieczeń służących kontrolowaniu korzystania z utworu. W praktyce oznaczało to, że przestępcą stawał się każdy, kto przerzucił własną, legalnie zakupioną płytę DVD na twardy dysk komputera albo skonwertował zakupioną płytę do jednego z popularnych formatów obsługiwanych przez przenośne odtwarzacze typu iPod. Na szczęście ten zapis zniknął w kolejnych wersjach ustawy, nie oznacza to jednak, że nie wróci później, bo bardzo na tym zależy lobby wydawców fonograficznych i filmowych." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek Sprawdź, czy nie jesteś piratem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.06, 20:49 Był już taki przypadek że zamknięto faceta który grał na harmonijce ustnej lub czymś takim, i oskarżono o piractwo. Co prawda nie w Polsce, ale jak tak dalej pójdzie to kto wie? Odpowiedz Link Zgłoś
ab_extra Dlaczego solidarnie nie puścimy ich z torbami? 23.12.06, 16:05 Nie wytrzymają roku bojkotu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Sprawdź, czy nie jesteś piratem IP: *.relakks.com 23.12.06, 16:56 Jedyny sposób to nękać naszych polskich polityków, którzy wolą o tej sprawie nie myśleć. Po przegłosowaniu ustawy w SEJMIE POLSKIM będzie już za późno: polskie sądy i policja będą musiały ślepo przestrzegać (niesłuszne) prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
eryka20 Sprawdź, czy nie jesteś piratem 23.12.06, 20:06 Projekt TOR dający całkiem przyzwoitą anonimowość w Sieci - tor.eff.org/ Strony po polsku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki Sprawdź, czy nie jesteś piratem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.06, 21:24 To jest coraz bardziej chore !!!! Na szczescie wkrotce wyjazd mam na stale z tego kraju :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toronto Tylko Relakks IP: *.relakks.com 23.12.06, 21:27 Niestety TOR n i e jest przystosowany do pracy z programami P2P! W teorii działa, ale w praktyce nie: PeerGuardian dalej pokazuje, że IP nadany nam przez np. Neostradę jest jak najbardziej śledzony przez serwery anty-P2P. Na razie jedyny skuteczny sposób ochrony swoich namiarów w Polsce to szwedzki RELAKKS. Na szczęście jest bardzo tani w porównaniu z innymi tego typu ofertami. TOR jest przeznaczony raczej do przeglądarek internetowych: tor.eff.org/download.html.pl Jak przystosować TOR do różnych aplikacji: wiki.noreply.org/noreply/TheOnionRouter/TorifyHOWTO#head-0d047b05e9b93c23cec9198550816a114012bde0 Link do PeerGuardian: phoenixlabs.org/pg2/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jones Sprawdź, czy nie jesteś piratem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.06, 00:42 To jest przesada! Jeśli ktoś zapłaci za utwór to uważam że może go odtwarzać gdzie i na jakim sprzęcie chce, a nie jakieś blokowanie :/ TO jest kompletnie bezsensu. PARANOJA KOMPLETNA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xaliemorph Sprawdź, czy nie jesteś piratem IP: *.icpnet.pl 24.12.06, 01:55 Analogicznie przenosząc dane prawa na działkę literatury, byśmy nie mogli stosować jakichkolwiek cytatów, żadnej bibliografii itd. gdbyśmy nie zapłacili każdemu z autorów odpowiednio uregulowanych tantiem. Do czego by to doprowadziło, już szczególnie uwzględniając dziedziny nauki to chyba idzie sobie wyobrazić. Zupełną stagnacją, bo albo by trzeba w ramach projektu prowadzić badania w wielu pobocznych dziedzinach, w których to badania i tak już były robione, albo nawet by nie można czegoś robić bo już byłoby wszystko opatentowane. Niestety ale krótkowzroczność to najmniej pożądana cecha ustawodawców ponieważ łatwo potem dają się sami zapędzić w kozi róg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Relakks Sprawdź, czy nie jesteś piratem IP: *.relakks.com 24.12.06, 11:29 Relakks rzeczywiscie jest swietny. Mam tylko jedno ale - co kilkanascie godzin nagle znika i wtedy trzeba sie ponownie zalogowac. Podobno z powodu gwaltownie rosnacej liczby uzytkownikow ludzie z relakksu musza ciagle rozbudowywac system! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poganin te ustawy układają totalni idioci IP: *.tktelekom.pl 24.12.06, 13:19 i jakoś nie mogę zrozumieć firm fonograficznych, które tak zażarcie lobbują za zniesieniem możliwości wykonania kopii legalnej płyty traktowanej jako backup, przecież mogę mieć w domu cholernego psa,który może mi zniszczyć płytę, którą mogę sobie potem odtworzyć z backupu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawiepirat Sprawdź, czy nie jesteś piratem IP: *.mtvk.pl 25.12.06, 18:32 a w cholere z muzyka i muzykami filmem i wszystkim..wracam do wspolnoty pierwotnej ..przestanmy sluchac i zabijac sie za plytami to wykonawcy i posrednicy na Kuronowce zmiekna i przestana szalec ..nie nos dla tabakiery przeca..a dzis jełopy rozbijaja sie limuzynami i rozbijaja hotele a my...WOW i kaska im leci..c.b.d.o Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Sprawdź, czy nie jesteś piratem IP: *.lubartow.sdi.tpnet.pl 26.12.06, 20:44 A czy jak nagram sobie tunerem film z TV na HDD, to on będzie legalny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matys Sprawdź, czy nie jesteś piratem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.06, 21:56 majac dysk 20Gb i troche muzyki i ze 2 fimy dodajac windows i inne oprogramowania jakis np. antywir... posiedzi sie w wiezieniu..jakies.... do konca zycia ;| ?? kogos tu pog.....onilo w zla strone:d Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja CO? osso chodzi???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.06, 22:02 "Inny sklep - Napster Music Store - co miesiąc sprawdza, czy użytkownik komputera opłacił abonament. Wystarczy jedno spóźnienie i cała muzyka ściągnięta na dysk i przenośne odtwarzacze przestaje działać." w jaki sposób muzyka na przenośnym odtwarzaczu przestaje działać? z tego co wiem, mp3 player nie ma dostępu do internetu.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marun Sprawdź, czy nie jesteś piratem IP: *.chello.pl 26.12.06, 22:06 Japonia jest w tej samej strefie co europa jeśli chodzi o dvd. Odpowiedz Link Zgłoś