Dodaj do ulubionych

Sting i Penderecki przegrali z Rubikiem

• Gość: zartie Sting i Penderecki przegrali z Rubikiem IP: *.244.udn.pl 08.01.07, 22:59
      To beztalęcie? Śmieszą mnie opinie, że Rubik to "utalentowany kompozytor". Wystarczy posłuchać płyt Tytusa Wojnowicza czy M2 - od razu słychać, że wszystkie utwory, do których dotknął się Rubik pochodzą z tej samej matrycy. Talent to on ma, ale do grania do kotleta.
    • Gość: Izon Tylko nie Rubik!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 23:27
      TYLKO NIE ON BLAGAAAM!!.Nie wiem woógle jakim sposobem on jest popularny bo
      kogo sie spytam to tak jak ja uważają że to chłam.Znam kilku zagraniczników
      ktorzy uslyszeli to w radiu i tez podzielają moje zdanie.Ktoś grubo kasy musiał
      wydac zeby z kazdej strony bylo slychac ten syf.Polska scena muzyczna to dno
      Ich Troje teraz Rubik POMOOCYY!!
    • Gość: antek Sting i Penderecki przegrali z Rubikiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 23:47
      Izon ty i tobie podobni nie mają słuchu.
      Wy nie słyszycie więc po co zabieracie głos?
      Nie ma dla was różnicy między Rubikiem a ich troje, bo jej nie słyszycie.
      Dla was to po prostu coś tam gra.
      Edukacja muzyczna w Polsce jest pomijana.
      Tak od małego każdy by wiedział kto słyszy a kto nie.
      Jak miałeś tróje z polskiego to nie komentujesz poezji, jak tróje z fizyki to
      nie komentujesz trafności teorii strun bozonowych. To dlaczego na Boga ty i
      tobie podobni zabierają głos w sprawie muzyki?
      Myślisz że jesteś kulturalny i mądry?
      Nie...jesteś najzwyczajniej pozbawiony słuchu.
      O gustach się nie dyskutuje i wcale nie trzeba lubić Rubika, ale darujcie sobie
      porównywanie go do disco polo bo robicie z siebie idiotów.

• Gość: co.ty.powiesz Przecież mistrzunio P. obraził się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 00:04
      Nie rozumiem, po co wyciąga się pana Pendereckiego ze strychu: kiedyś był
      dobry, był mistrzem, ale niestety lata mijają i nie wszystkim wychodzą one na
      dobre. A poza tym mistrzunio obraził się, nie przymierzając jak jakaś
      gimnazjalistka, na Kraków, nie ma więc potrzeby na kolanach błagać go o kilka
      nutek.
      A Rubik, jak to Rubik: może nie jest to Mozart, może nie jest to Penderecki,
      ale za to nadaje się do słuchania przez głuchą polską publiczność.
    • Gość: JanekMuzykant Sting i Penderecki przegrali z Rubikiem IP: *.icpnet.pl 09.01.07, 00:34
      Rubik to nie jest disco polo tylko classical polo.
      Po odsłuchaniu kilku "psalmów" Rubika m.in o kochaniu się o 9 rano za obrazek i
      narty w Zakopanem muszę się odtruć i posłuchać starych zasuszonych dziadków z
      zeszłego tysiąclecia takich jak Czajkowski, Beethoven, Vivaldi lub też Telemana.
    • Gość: słuchacz Ich Troje to nie jest disco polo! IP: *.chello.pl 09.01.07, 02:24
      Jak można porównywać ten zespół, który ma takie poetyckie teksty:
      "Sępie miłości, nie kochasz
      Ja, jestem panią/panem mych snów
      ...
      Pocze... Poczekajcie
      Sen rozpłynął się w świtu płomieniach
      Nie chcesz chyba powrócić jak Eos
      W wiotkich jak motyl marzeniach..."

do prostych jak drut tekstów disco polo?

I jak można porównywać bogatą i różnorodną w warstwie muzycznej muzykę
      Wiśniewskiego (tam też jest wszystko, jak u Rubika: muzyka symfoniczna, chór,
      duet męsko-damski i męski) do jednostajnej rąbanki diskopolowej?

Uważam, że porównanie do Michała Wiśniewskiego, który pierwszy zaczął
      eksperymentować z łączeniem różnych gatunków muzyki, nie jest żadną ujmą dla
      Piotra Rubika.
      My Polacy mamy kłopoty z zaproponowaniem czegoś nowego, ale za to umiemy jak
      nikt mieszać ze sobą wszystko co wymyślili inni.
      Przepraszam - integrować, tworzyć muzyczne kolaże, genialne syntezy ...
    • Gość: Pająk Proszę nie kłamać! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 03:09
      Tytuł artykułu zawiera ewidentną nieprawdę. Oburzone są określone środowiska, a
      nie całe miasto. Publiczność obserwuje te przepychanki smiejąc się w kułak.
      Ponadto proponuję zajrzeć do artykułu red. Chłopeckiego wydrukowanym przed laty
      w "Tygodniku Powszechnym" pt. "Preisner - apologia kiczu", gdzie znakomity
      znawca muzyki rozprawia sie bezlitośnie z quasi-klasycznymi dokonaniami
      Preisnera i Pawluśkiewicza. Rubik jest bliżej kiczu niż oni, ale niewiele
      bliżej!
    • Gość: ciekawy Sting przegral z Rubikiem IP: *.dsl.bell.ca 09.01.07, 04:57
      to nie Rubik uprawia hucpe, to media uprawiaja hucpe - wszyscy teraz wierza w
      media i juz nawet w Boga przestali wierzyc
    • w.zboralski "Artyści" pożarli się o kasę! Ale "artyści"... 09.01.07, 06:05
    • w.zboralski Bufonowi Pendereckiemu wreszcie pokazano miejsce 09.01.07, 06:07
      jakie ma w szyku: w domu starców!
    • Gość: Normalna Sting i Penderecki przegrali z Rubikiem IP: *.kronopol.com.pl 09.01.07, 08:02
      Witajcie w Polsce gdzie normalny człowiek nie może odnosić sukcesów, bo go
      zaraz z zazdrości zniszczą. Życzę wszystkim tym, którzy tak głośno krzyczą o
      muzycznym badziewiu Rubika żeby sami pochwalili się taką muzyką. Ba -
      czymkolwiek dla ludzi!
    • wysokiktos ten koles artysta??? :)))))))))))) 09.01.07, 08:30
      he he h e. To brzmi jak dokladnie tak samo, jakby powiedziec, ze PeOwiec to
      inteligent :)))))))))))
      Gratulujemy Krakowowi inicjatywy w tej sprawie, jak rownierz miana
      najseksowniejszego miasta na swiecie. Wyborcza rowniez w tej drugiej sprawie
      publikuje ciekawe informacje :)))))))))
    • Gość: !@#$ Sting i Penderecki przegrali z Rubikiem IP: 212.160.172.* 09.01.07, 08:36
      Parę lat temu czytałem w Tygodniku Powszechnym (też Kraków) MIAŻDŻĄCĄ recenzję
      dokonań Preisnera pisaną przez jakiegoś muzykologa. Zgadzam się z nim - muzyka
      Preisnera jest pretensjonalna i prymitywna, za to nasycona "nastrojem" przez
      cyfrowy procesor dźwięku ustawiony na program "echo".
    • Gość: Szymon Sting i Penderecki przegrali z Rubikiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 09:11
      może trzeba się zastanowić czy warto otwierać Kraków na "szersze grono
      publiczności"? Kraków jest elita kulturowa wśród miast i może to trzeba by
      wykorzystać...?! promować miasto dla może mniej licznej grupy ludzi o
      sprecyzowanym guście.. do Krakowa nie pasuje to co nazywamy "kulturą masową"..
      a jeżeli ktoś się ze mną nie zgodzi to i dobrze ale niech sobie wyobrazi
      dyskotekę na krakowskim rynku.. coś w tym obrazku nie pasuje..
    • Gość: stan65 Sting i Penderecki przegrali z Rubikiem IP: *.68.93.30.mielec93.tnp.pl 09.01.07, 10:20
      Monopole na sztukę i piękno-wstyd że ktoś miesza ekonomię z talentem.
    • Gość: ktl72 Sting i Penderecki przegrali z Rubikiem IP: 62.233.130.* 09.01.07, 11:16
      a kim jest Artur Więcek Pendereckiego i Stinga to kojarzę ale jakiś Więcek to
      chyba lokalny krakowski szołmen
    • Gość: z kraka powiedziało zazdrosne zero IP: *.szuwarowa.krakow.pl 09.01.07, 11:18
    • Gość: gkaminski Sting i Penderecki przegrali z Rubikiem IP: *.static.korbank.pl 09.01.07, 12:05
      Rubik jest autorem jednego utworu oratorium i "Psalmu dla Ciebie" którt
      to "rozwija się" i przewija w podobnej tonacji przez wszystkie jego utworu.
      Ten "lejt motyw" jest dobry radiu, ale nie przy okazji koncertu, który ma
      promować 750-lecie Krakowa. Wolałbym Preisnera - też potrafi być mydlano-
      monumentalny, ale ten jego koncert z Wieliczki, to naprawdę COŚ.
      Rubik mu może biegać po partyturę.
    • Gość: błedny ognik Sting i Penderecki przegrali z Rubikiem IP: *.polkomtel.com.pl 09.01.07, 12:37
      eee tam, pewnie wielcy artyści i znawcy woleliby żeby zaśpiewała Mandaryna czy
      Doda... Jeżeli lud nie "rozumie" wielckiej klasyki, to niech sie cieszy
      namiastką, ot co. nie każdy musi słuchać bacha, ja wolę rubika ;-)
    • olias Penderecki wielki artystom jest 09.01.07, 13:15
      a jo mom fermę kurzom. I tak moje kury słuhajom Pędereckiego. To wielki artysta
      był! Jak kury słuchajom tego Pędereckiego to machajom skrzydłami i im przyrost
      tkanki miensnej się robi. Wieli artysta - bez dwóch słuw.
      Tylko cholera najgorsze że jakem tak zrobił kurczęciom i im też puściłem
      Pędereckiego to mi 3/4 na pozdychały. Weteryniarz mi pedoł co dostały zawału
      serca.
    • poe7 Sting i Penderecki przegrali z Rubikiem 09.01.07, 14:35
      Szanowni Dyskutanci! A może by tak poczekać na to, co wyniknie z tego zamówienia
      i ewentualnie potem krytykować/chwalić? Trochę dystansu...
    • Gość: dudek Sting i Penderecki przegrali z Rubikiem IP: *.acn.waw.pl 09.01.07, 14:36
      utwór powinien skomponować Jan Poprawa. Bo tylko on zna naprawde kraków i jego
      artystów
    • Gość: seeb Sting i Penderecki przegrali z Rubikiem IP: *.man.polbox.pl 09.01.07, 15:26
      rubik, ty wsioku....
    • Gość: iwa Red Hot Chili Peppers THE BEST !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 15:29
      JA JESTEM ZA RED HOT CHILI PEPPERS!!!! MOZE KTOS ICH WKONCU ZAPROSI DO POSLKI !!!!
    • Gość: j.d. Sting i Penderecki przegrali z Rubikiem IP: *.chello.pl 09.01.07, 20:29
      Nie obrażając p. Rubika, do Gershwina trochę mu brakuje, tak samo jak do
      Pendereckiego, Stinga, czy U2. Nadal nie rozumiem, w jaki sposób jego utwór
      miałby promować Kraków lepiej, niż wszyscy artyści, o których mowa w artykule.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka