Dodaj do ulubionych

Zabałaganione forum Programu Trzeciego

20.03.12, 23:52
Nie wiem co o tym sądzicie, ale bałagan jaki panuje na forum Programu Trzeciego (forum Polskiego Radia) jest straszliwie frustrujący. Ewidentnie nikt nad tym nie panuje, choć ktoś trzyma rękę na pulsie, bo bywają wątki (tzw. niewygodne), które się usuwa. To co się wyprawia na tym forum nazywam "bałaganem", ale niestety bardziej właściwe jest tu to inne słowo, też na "b". Nie rozumiem tego, że admin na tamtym forum utrzymuje ten stan. Tak duża instytucja i taki brak nadzoru. Ktoś stawia sobie kropki w wątkach, aby je "podbić" i nikt nie reaguje.
Obserwuj wątek
    • radziechowy-wieprz Re: Zabałaganione forum Programu Trzeciego 22.03.12, 09:42
      Masz rację. I szkoda, bo w "tym czymś na b" nikną ciekawe dyskusje. Od jakiegoś czasu w ogóle tam nie zaglądam.
      • techniczny1990 Re: Zabałaganione forum Programu Trzeciego 23.03.12, 00:18
        Kiedyś przeglądałem regularnie forum PR3, sam też parę postów napisałem, były tam kiedyś ciekawe i na wysokim poziomie dyskusje. Ale od jakichś dwóch lat prawie wcale nie zaglądam i nie będę zaglądał, dopóki nikt nie zrobi tam należytego porządku, dopóki będzie tam grasował ten głupek Nickyphor oraz kilku innych spamerów i politycznych fanatyków. Wstyd dla radia, że pozwala na taki bajzel na swoim oficjalnym forum internetowym, które powinno być wizytówką stacji i poziomu jej słuchaczy. Raz na dwa-trzy miesiące tam zaglądam w nadziei na to, że może coś się już poprawiło. Niestety, stara bida i ciągle te same nicki ze spamem... :(
        • radiowoleodtelewizji Re: Zabałaganione forum Programu Trzeciego 07.04.12, 01:09
          Ktoś ewidentnie nie ma pojęcia jak powinno wyglądać forum. To co uskutecznia się na forum Programu Trzeciego to jest sabotaż. Chodzi mi głównie o ewidentnych śmieciarzy. Tzw. niewygodne posty rozważałbym czy nadają się do usunięcia. Ale te kropki i inne śmieci...wywaliłbym. Nie kumam podejścia do tych spraw admina z tego forum.
    • radiowoleodtelewizji Re: Zabałaganione forum Programu Trzeciego 11.08.12, 01:22
      Zauważyłem,że odbyło się czyszczenie, ale takie nie do końca właściwe. Wątki nie na temat pozostały. Czy owo forum i porządek na nim odzwierciedla porządek w Polskim Radiu? Jak skaczę po częstotliwościach to widzę podobieństwo.
      • techniczny1990 TrUjka się sfejsbukowała :-( 20.08.12, 09:37
        Nie korzystam z fejsbuka (mam już wstręt do tego przereklamowanego portalu), ale zajrzałem właśnie na profil TrUjki na fejsbuku i z tego co widzę, toczą się tam całkiem sensowne dyskusje o audycjach, o emitowanej muzyce, zespołach itd. Żadnych wpisów spamerskich.

No to wszystko dla mnie jasne: TrUjka się sfejsbukowała i teraz podstawowym miejscem wymiany merytorycznych opinii jest ten fejsbuk. Forum internetowe na własnej stronie można już mieć w głębokim poważaniu...... Amen.
        • radiowoleodtelewizji Re: TrUjka się sfejsbukowała :-( 30.08.12, 00:56
          Techniczny 1990 zgadzam się z Tobą. Generalnie nie słucham już Trójki/TrUjki. Dlaczego? Za podeptanie ideałów wypracowanych przez to radio w latach 90-tych i wcześniej. Za sfejsbuczenie też. Niestety...przykro mi to pisać.
          • smutas13 Re: TrUjka się sfejsbukowała :-( 27.09.12, 10:03
            Nadal słucham Trójki, chociaż, już nie tak intensywnie, jak kilka lat temu. Nadal uważam, że jest to jedyne radio, które nie wywołuje u mnie odruchów wstrętu, niesmaku i złości - "jak można słuchać czegoś takiego:-(" ?
            Na forum już nie zaglądam (chyba od dwóch lat). Na fejsbuka też nie mam zamiaru wchodzić.
            Przeraża mnie tłok, jaki tam jest.
            • dioder30 Re: TrUjka się sfejsbukowała :-( 27.09.12, 11:13
              Trójka miała kilka lat temu swój urok. Dzisiaj go zdecydowanie go straciła. Uważam, że nie podają wszystkich informacji i nie wiem dlaczego. Może prawda dla nich nie jest zbyt wygodna ?
              • smutas13 Re: TrUjka się sfejsbukowała :-( 27.09.12, 12:47
                dioder30 napisał(a):

> Uważam, że nie podają wszystkich informacji i nie wiem dlaczego.

Nie odnoszę takiego wrażenia.
                Bez przesady...Nie da się o wszystkim powiedzieć w ciągu pięciu minut...
                • techniczny1990 Re: TrUjka się sfejsbukowała :-( 27.09.12, 14:23
                  W TrUjce (dla mnie to już nie jest Trójka, tylko TrUjka właśnie) słucham już tylko kilku wybranych audycji i tylko na nie włączam radio. Przez większą część dnia radio milczy. Najlepsza Trójka to była przed 2001 rokiem, potem Olszański i Laskowski doprowadzili ją niemail do ruiny. W 2007-2008 roku wydawało się, że idzie ku lepszemu za sprawą Skowrońskiego, chciało się słuchać. Ale od 2009 roku jest z każdym miesiącem coraz gorzej. Przykro mi, ale nie odpowiada mi poziom wielu nowych audycji, nowych redaktorów, nowej muzyki lansowanej przez TrUjkę. Męczy mnie to radio, dlatego coraz mniej słucham.
                  • radiowoleodtelewizji Re: TrUjka się sfejsbukowała :-( 27.09.12, 21:30
                    techniczny1990 napisał:
                    > W TrUjce (dla mnie to już nie jest Trójka, tylko TrUjka właśnie) słucham już ty
                    > lko kilku wybranych audycji i tylko na nie włączam radio. Przez większą część d
                    > nia radio milczy. Najlepsza Trójka to była przed 2001 rokiem, potem Olszański i
                    > Laskowski doprowadzili ją niemail do ruiny. W 2007-2008 roku wydawało się, że
                    > idzie ku lepszemu za sprawą Skowrońskiego, chciało się słuchać. Ale od 2009 rok
                    > u jest z każdym miesiącem coraz gorzej. Przykro mi, ale nie odpowiada mi poziom
                    > wielu nowych audycji, nowych redaktorów, nowej muzyki lansowanej przez TrUjkę.
                    > Męczy mnie to radio, dlatego coraz mniej słucham.

Ileż ja bym oddał za tamto radio sprzed 2000 roku! Ale miło Techniczny1990, że nadajesz na tej samej fali co ja.
                    • radiowoleodtelewizji Re: TrUjka się sfejsbukowała :-( 01.10.12, 23:50
                      Zastanawia mnie jedna rzecz: czy na antenie Polskiego Radia, ktoś słyszał za dnia cytaty z forum Polskiego Radia. W. Ossowski czasem zrobi taki wtręt, ale on nadaje w nocy. Jestem ciekaw czy prowadzący "dzienni" robią takie wstawki? Bo z fejsbuka cytują bardzo często. Z forum Polskiego Radia cytatów nie słyszałem.
                      Pytanie: po co forum na stronach Polskiego Radia jeśli się z niego w zasadzie nie korzysta?(korzystają słuchacze, a prowadzący raczej nie).
                      Ktoś ma inne obserwacje niż moje?
    • radiowoleodtelewizji Re: Zabałaganione forum Programu Trzeciego 21.12.12, 21:05
      Na forum Trójki mamy już nie tylko do czynienia z bałaganem, ale także cenzurowaniem wypowiedzi wedle uznania cenzora (z naciskiem na posty w nieprzychylnej tonacji).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka