Dodaj do ulubionych

szydłowska

09.01.07, 00:13
prześledziwszy opinie na forum stwierdziłam, że strasznie dużo niechęci jest
kierowanej pod adresem agnieszki szydłowskiej. wg mnie całkowicie
niezasłużenie, bo jak dla mnie jest to świeże powietrze w trójce, wraz z
owczarkiem, stelmim, ,metzem i kilkoma innymi przybliża to co najważniejsze w
muzyce. chyba byłoby niedobrze, gdyby na fali powrotu do starej trójki, co
jest wspaniałe (tak zakładam, bowiem mając 23 lata jej nie słyszałam)odcinać
się od nowego. kiedyś niedźwiedzki też grał to co nikomu się w głowie nie
śniło...
Obserwuj wątek
    • magorny Re: szydłowska 09.01.07, 08:37
      na przyklad co?
      • deana Re: szydłowska 09.01.07, 13:50
        Fakty są faktami-narzeka na nią o wiele więcej osób niż na innych
        prowadzących.Ja sama jej nie znoszę i pewnie omija mnie w ten sposób wiele
        dobrej muzyki.Tak to już jest,że zastępcy znanych i kochanych mają pod górkę.A
        Kostrzewę trudno było zastąpić.
        • airborell Re: szydłowska 09.01.07, 13:57
          deana napisała:

> Fakty są faktami-narzeka na nią o wiele więcej osób niż na innych
          > prowadzących.Ja sama jej nie znoszę i pewnie omija mnie w ten sposób wiele
          > dobrej muzyki.Tak to już jest,że zastępcy znanych i kochanych mają pod górkę.A
          > Kostrzewę trudno było zastąpić.

Na Kostrzewę też mnóstwo ludzi narzekało.
          A na Szydłowską narzekają: po pierwsze dlatego, że jest jej naprawdę sporo w
          programie, po drugie dlatego, że gra muzykę odbiegającą od przyzwyczajeń ludzi
          wychowanych na Kaczkowskim, Mannie czy Niedźwieckim. Ale jeżeli Trójka ma być
          radiem dla ludzi poszukujących, chcących poznawać coś nowego, to dla kogoś
          takiego jak Szydłowska miejsce być musi.
          • qqiz Re: szydłowska 09.01.07, 14:19
            to jaka muzyke puszcza mozna jeszcze zrozumiec
            ale jej glos, styl i sposob prowadzenia audycji jest nie do zaakceptowania dla
            mnie
            czesto puszcza muzyke, ktora lubie, ale jej osobowosc mnie odrzuca od radia:/
            • live7 Re: szydłowska 09.01.07, 22:03
              Mam dokładnie te same odczucia co qqiz.
              Nic dodać, nic ująć.
              Pozdr.
          • fingoth Re: szydłowska 09.01.07, 14:24
            airborell napisał:
            > Na Kostrzewę też mnóstwo ludzi narzekało.

Jak ja tego zarozumiałego dziadygi nie lubiłem. Dobrze, że poszedł do Jedynki.
            Tam go przynajmniej nie usłyszę. Co do Szydłowskiej uważam jest ona potrzebna,
            po pierwsze w Trójce jest teraz mało młodych, kobiecych głosów. Po drugie gra
            ciekawą muzykę. To tak w wielkim skrócie, bo wątków o tej pani już było tyle, że
            nie chce mi się przytaczać po raz 10 tych samych argumentów.
            Zresztą, osoby, które tej pani nie lubią lepiej niech zmieniają stację w porze o
            19, ponieważ pan Skoworoński zapowiedział, że pani Agnieszka w Trójce
            pozostanie, a jej głównym celem będzie przyciągniecie młodych słuchaczy. Była o
            tym mowa w pierwszym wywiadzie z dyrektorem. Więc szkoda czasu na forumowe bitwy
            jaka to pani Agnieszka jest okropna.
        • bartko222 Re: szydłowska 03.02.07, 00:00
          Tak, to było naprawdę duże wyzwanie dla Pani Agnieszki, żeby zmierzyć się co by
          nie mówić już z legendarnym Pawłem Kostrzewą i z jego Trójkowym Ekspresem. Moim
          zdaniem ona całkiem dobrze daje sobie radę, pozatym ma bardzo ciepły, zmysłowy,
          radiowy głos
          • theagata Re: szydłowska 03.02.07, 00:33
            bartko222 napisał:

> ona całkiem dobrze daje sobie radę,

ciekawe czy wróci.
    • nierozpoznawalny Re: szydłowska 09.01.07, 16:00
      o zesz ty, wrrrr....
      ile razy mozna pisac, ze wiekszosc sluchaczy nie chce zlinczowac p. Szydlowskiej
      tylko nie moze przebolec, ze ta pani i ta muzyka zajmuje tyle czasu!
      pokazcie mi druga taka audycje, ktora przez 4 dni w tygodniu ma po 2 godziny o
      bardzo przyzowitej (znaczy - nie pozno-nocnej) porze? czy ona splaca jakis
      kredyt, ze tyle musi nadawac?
      jakze by bylo pieknie gdyby np. w poniedzialek w godz. 19-21 nadawal W.Ossowski
      (powiedzmy muzyka swiata), we wtorek J.Chojnacki (zalozmy blues), w srode
      B.Podmiotko (piesni okolo srodzienomorskie) a w czwartek alternatywnie wiadomo
      kto - moze tak byc?
      • viking73 Re: szydłowska 09.01.07, 16:18
        nierozpoznawalny napisała:

- jakze by bylo pieknie gdyby np. w poniedzialek w godz. 19-21 nadawal
        W.Ossowski (powiedzmy muzyka swiata),

Ze dwa-trzy razy bym pewnie posłuchał, a potem najpewniej bym się znudził.

- we wtorek J.Chojnacki (zalozmy blues)

Nie, tu bym, mie włączył ani razu

- w srode B.Podmiotko (piesni okolo srodzienomorskie)

To by mogło być nawet interesujące. Bardzo lubiłem słuchać "Pod dachami Paryża"
        (choć Europa Południowa to zasadniczo nie jest główny punkt moich
        zainteresowań;)

a w czwartek alternatywnie wiadomo kto - moze tak byc?
        (może być, ale na zmianę ze Stelmim:)

A poza tym - w tym godzinach w Bisie w tygodniu ma program Bartek Czarkowski z
        koleżanką Dydo, więc przy wszystkich dywagacjach co_by_gdyby było w Trójce i
        tak na razie o tej porze wygrywa Bis.
        • nierozpoznawalny Re: szydłowska 09.01.07, 16:51
          viking73 napisał:
          > A poza tym - w tym godzinach w Bisie w tygodniu ma program Bartek Czarkowski z
          > koleżanką Dydo, więc przy wszystkich dywagacjach co_by_gdyby było w Trójce i
          > tak na razie o tej porze wygrywa Bis.

no wiesz co?! jak tak, to ty w ogole nie masz zadnego problemu z pania S. :)
          poprosze o wypowiedzi tylko osoby naparawde zainteresowane!
      • xk NIE! 09.01.07, 16:51
        I zaraz grzecznie wytłumaczę dlaczego: otóż celem powrotu do tradycji programu
        3 nie powinno być topienie się tej stacji we własnej samodoskonałości (a od
        takich ludzi jak Chojnacki, Wasowski i innych czuć to na kilometr), lecz
        przyciąganie do tej tradycji młodych ludzi. Mogą to uczynić jedynie młodzi
        redaktorzy, tacy jak np, B. Czarkowski z PR Bis, lecz również Szydłowska.
        Dlatego też uważam, że zawsze przez dwie godziny antena Trójki powinna być
        oddana młodym. Koniecznie!!!!

pozdrawiam
        • nierozpoznawalny Re: NIE! 09.01.07, 17:25
          xk napisał:
          > I zaraz grzecznie wytłumaczę dlaczego: otóż celem powrotu do tradycji programu
          > 3 nie powinno być topienie się tej stacji we własnej samodoskonałości (a od
          > takich ludzi jak Chojnacki, Wasowski i innych czuć to na kilometr)
          chrzanisz wasc, np. Chojnackiego znam i z anteny i osobiscie sie zdarzylo i
          zadnej samodoskonalosci nie zauwazam

> lecz
          > przyciąganie do tej tradycji młodych ludzi. Mogą to uczynić jedynie młodzi
          > redaktorzy, tacy jak np, B. Czarkowski z PR Bis, lecz również Szydłowska.
          > Dlatego też uważam, że zawsze przez dwie godziny antena Trójki powinna być
          > oddana młodym. Koniecznie!!!!
          I ja sie z tym zgadzam. Wymienilem pewne nazwiska przykladowo ale niech to
          prowadza inni , mlodzi, prosze bardzo, ale nie jedna osoba to samo codziennie!
          Tyle ze znalezc mlodego ktory zna sie na piosence francuskiej, najlepiej
          wspolczesnej albo na bluesie i jeszcze bedzie przed mikrofonem sie sensownie
          zachowywal to pewnie dosc trudno bedzie...
          • airborell Re: NIE! 09.01.07, 17:32
            Nie musi być "to samo" codziennie. Ale Szydłowska zajmuje się mainstreamem,
            nurtem, w którym najwięcej się dzieje, gdzie do zagrania jest _zdecydowanie_
            najwięcej. Nie ma co tego w ogóle porównywać z niszowymi, wąskimi nurtami jak
            blues czy piosenka francuska i jest zupełnie logiczne, że ona ma tego miejsca
            więcej.

Chyba, że chcecie, żeby Trójka straciła kontakt z tym, o czym mówi muzyczny
            świat. Czasami mam wrażenie, że niektórzy właśnie by na to mieli ochotę.
            • nierozpoznawalny Re: NIE! 09.01.07, 17:53
              airborell napisał:
              > Nie musi być "to samo" codziennie. Ale Szydłowska zajmuje się mainstreamem,
              > nurtem, w którym najwięcej się dzieje, gdzie do zagrania jest _zdecydowanie_
              > najwięcej. Nie ma co tego w ogóle porównywać z niszowymi, wąskimi nurtami jak
              > blues czy piosenka francuska i jest zupełnie logiczne, że ona ma tego miejsca
              > więcej.

trudno mi sie zgodzic z tym stwierdzeniem, alternatywna mainstreamem? to brzmi
              jak zart!
              jasne, ze nie blues ani francuska ale alternatywna??? zreszta, jakie kryterium
              przyjales mowiac o "nurcie, w ktorym najwiecej sie dzieje"? najwiecej plyt sie
              wydaje/sprzedaje? ma najwiecej sluchaczy?
              a moze spojrzec na listy bestsellerow plytowych? Rubik, Tom Waitz, U2, Global
              Chillout, Aga Zaryan, he, he, zartowalem :)

> Chyba, że chcecie, żeby Trójka straciła kontakt z tym, o czym mówi muzyczny
              > świat. Czasami mam wrażenie, że niektórzy właśnie by na to mieli ochotę.

owszem, czasami mozna odniesc takie wrazenie (brak w PR3 mlodych zdolnych co by
              nadazali za nowosciami a starych to nie interesuje!) ale to zupelnie inna, wcale
              nie stricte 'szydlowa' sprawa...
              • airborell Re: NIE! 09.01.07, 21:30
                Sama nazwa "alternatywa" jest dla mnie jakimś dziwolągiem pojęciowym. W każdym
                razie spójrz na to, co Szydłowska gra. Jest tam i elektronika/nowe brzmienia, i
                bardzo różne odmiany rocka, i okolice jazzu, i pogranicza folku. To jest muzyka,
                o której piszą najważniejsze pisma branżowe i najbardziej poważane serwisy
                internetowe. To miałem na myśli mówiąc o "nurcie, w którym najwięcej się dzieje".

Patrzę sobie na taką karierę U2 na przykład. I chciałbym, żeby Trójka mi zagrała
                U2 gdzieś przynajmniej w okolicach "October" albo jeszcze wcześniej. I
                powiedziała, że to jeden z najciekawszych, najbardziej obiecujących zespołów
                rocka. Nie dopiero przy "Joshua Tree".
        • live7 Re: NIE! 09.01.07, 22:20
          xk napisał:

>Mogą to uczynić jedynie młodzi
          > redaktorzy, tacy jak np, B. Czarkowski z PR Bis, lecz również Szydłowska.
          > Dlatego też uważam, że zawsze przez dwie godziny antena Trójki powinna być
          > oddana młodym. Koniecznie!!!!

Oczywiście, ale młodym na tzw. poziomie, którego niestety Szydłowska nie ma!

• anczyc Re: NIE! 09.01.07, 22:24
            ojojoj.
            ma za to klasę, live7, a ty nie.
            • live7 Re: NIE! 10.01.07, 19:24
              anczyc napisał:

> ojojoj.
              > ma za to klasę, live7, a ty nie.

A skąd wiesz anczyc, że nie mam klasy, przeciez mnie w ogole nie znasz?
              • anczyc Re: NIE! 10.01.07, 19:35
                co na forum, to i w życiu,
                wystarczy poczytać wpisy.
                • live7 Re: NIE! 10.01.07, 21:21
                  anczyc napisał:

> co na forum, to i w życiu,
                  > wystarczy poczytać wpisy.

No proszę, widzę, że jesteś mistrzem(nią) w wyciąganiu wniosków. Argumenty
                  porażające!
                  Nie zamierzam z tobą polemizować, bo i po co, poza tym nie jestes tego wart(a).
                  Cześć
                  • magorny PlEbIsCyT 10.01.07, 22:04
                    Kto glupszy: anczyc czy liveilestam?
                  • anczyc Re: NIE! 11.01.07, 00:52
                    chlubię się tym, że nie znam cię osobiście. i nie tylko ja, tak sądzę.
      • live7 Re: szydłowska 09.01.07, 22:17
        No właśnie chodzi o to, że jest jej stanowczo za dużo!!! (dla mnie mogłoby jej
        nie być wcale). Ja np. chętnie posłuchałabym radia w godz. 19-21 i nawet tego
        rodzaju muzyki, tylko nie zaserwowanej przez taką prowadzacą (a tak wyłączam
        radio). Ona jest po prostu kiepska i nie pasuje do Programu III, a przecież
        obecna Trójka aspiruje do odzyskania tego miana (nie chodzi o identyczną
        zawartość, jaką miał kiedyś pr. III, ale o poziom, który reprezentował, a wg
        mnie Szydłowska znacznie odstaje od tego poziomu). Dla mnie ważniejsze niż
        rodzaj muzyki jest poziom prowadzącego, bo wiadomo, że nie lubię wszystkich
        gatunków muzycznych, ale gdy audycjwe są prowadzone na poziomie, to jestem w
        stanie ich słuchać - natomiast nie na odwrót.

A propos różnorodności muzycznej, brakuje mi w przyzwoitych porach takiego
        jazzu, jaki serwował p. Jan Ptaszyn - Wróblewski.
    • freerock Re: szydłowska 09.01.07, 16:34
      Lubie słuchać jej audycji, ale moim zdaniem za bardzo skupia się na gitarowych
      kapelach, które kopiują już same siebie. Pozdrawiam.
      • dzidzia_bojowa Re: szydłowska 09.01.07, 17:00
        Co puszcza to puszcza, i dobrze! Nie jest to moja bajka, ale czasem słucham,
        żeby być na bieżąco. Szydłowska niech zostanie ale...niech popracuje ze specem
        od emisji głosu no i niech wreszcie pozbędzie się tego wpieniającego
        przerywnika: emmm, emmm, emmmń. Posłuchajcie kiedyś, zwróćcie uwagę. Ło matko!
    • fingoth Zacytuję A. Andrusa z Tyg. Powszechnego... 09.01.07, 17:09
      "Artur Andrus, który Trójce zawdzięcza sławę, mówi, że gdy słuchacze się kłócą,
      kogo lubią, a kogo nie, to jest właśnie prawdziwe radio.

– Dzwonił kiedyś do mnie słuchacz. Raz, dwa razy w tygodniu, bardzo kulturalny
      pan – wspomina. – Za każdym razem przekonywał mnie spokojnie, że się nie nadaję,
      że mam zły głos, dykcję i ogólnie jestem beznadziejny. Stało się to tak
      natarczywe, że zaproponowałem mu, aby zadzwonił do mojego przełożonego, ale tego
      nie zrobił. Za to każdego tygodnia próbował mnie przekonać do rezygnacji z
      pracy. Wreszcie skorzystałem ze starego skeczu Laskowika. Gdy zadzwonił i
      powiedział po raz kolejny, że moja audycja była do kitu, odparłem: “A wie Pan,
      inteligencja to chwali”. I tak jest trochę z tą naszą Trójką."
      • viking73 Re: Zacytuję A. Andrusa z Tyg. Powszechnego... 10.01.07, 15:50
        Czyli jeśli ktoś nie lubi audycji pana Artura, to cham i prostak?

Ale mi to "warszawką" czy jak kto woli "krakówkiem" zajeżdża :/
        • fingoth Re: Zacytuję A. Andrusa z Tyg. Powszechnego... 10.01.07, 16:33
          Nie, według mnie to oznacza tylko tyle, że osoby bezbarwne nie wywołują takich
          sporów.
    • muka77 Re: szydłowska 09.01.07, 19:27
      Ja akurat sie nie chce sprzeczac nad poziomem muzyki i obeznaniem tej pani z
      tatemetyka, bo to wszystko kwestia gustu. Uwazam, ze (pomijajac juz to ze mi jej
      sposob wyrazania sie i ton glosu zupelnie nie lezy) jej jest poprostu za duzo,
      jakby Trojka to byla jej prywatna radiostacja. Racja, dajmy mlodych na antene,
      puszczajmy rozna muzyke, ale chyba Szydlowska to nie jest jedyna w Polsce mloda
      kobieta, ktora nadaje sie do pracy w radiu...
      • xk ha! i tu się zgadzamy 09.01.07, 22:14
        codziennie pomiędzy 19 a 21 program alternatywny i codziennie inny prowadzący,
        najlepiej z radia Bis
        a Szydłowska niech będzie obecna na antenie np. w poniedziałek w PA i w sobotę
        w RDK - i będzie git!
        • anczyc Re: ha! i tu się zgadzamy 09.01.07, 22:16
          jak to dobrze, że to jednak dyrekcja decyduje.
          • mancipi Re: ha! i tu się zgadzamy 09.01.07, 23:34
            myślę że trop muzyczny jest najlepszy-po prostu gra świetną muzykę, z nowych
            nurtów a wiadomo, że każde pokolenia ma własną-najlepiej było to widać w
            ubiegłym tygodniu gdy leciały dekady, a dzięki szydłowskiem można dowiedzieć
            się co dzieje się teraz
            • bokaj Re: ha! i tu się zgadzamy 09.01.07, 23:52
              niech muzyka zostanie ta sama, ale niech prowadzi ktos inny - jej głosu słuchać się nie da.
              albo niech popracuje rzetelnie nad emisją.
              ja nie wiem, kto ją kiedys do RADIA przyjął.
              słuchać jej nie umiem - i niestety wyłaczam trójkę, gdy ona prowadzi.

(sam nie jestem przystojnym brunetem, więc w castingu do roli Bonda nie biorę udziału - swoje ograniczenia trzeba znać)
              • mancipi Re: ha! i tu się zgadzamy 10.01.07, 01:04
                no cóż ja tak samo reaguję na kaczkowskiego czy jana ptaszyna...na szczęście
                zawsze mozna przełączyć:)
            • ronron Re: ha! i tu się zgadzamy 10.01.07, 09:03
              swietna muzyka? prawie wszystko na jedno kopyto i recytowane ksiazkowe
              formulki. tylko prosze mi tu nie wyjezdzac z przelaczaniem na inna stacje ;)
          • xk Re: ha! i tu się zgadzamy 10.01.07, 00:30
            Ależ ja nie deprecjonuję A. S. jak niektórzy na tym forum. Ja chcę urozmaicić
            Trójkę pod względem muzycznym.
            Nic nie poradzę nato, że niektórzy reagują na słowo "młodzi" alergicznie -
            zupełnie niczym niejaki Giertych i zapominają o tym, że kiedy np. P. Kaczkowski
            debiutował na antenie miał naście lat.
    • altsilesia Re: szydłowska 10.01.07, 20:43
      Otóż to, żeby nie zagalopowali się i nie zaczęli wyrzucać, tego co nowe i dobre.
      Niech nie dotykają świetnych audycji z muzyką alternatywną, prowadzonych przez
      Szydłowską i innych. Pozostało jeszcze trochę programów/prezęterów (np. w paśmie
      południowym) z "nie zawsze strawną" muzyką i głupkowatymi konkursami sms-owymi.
      Ja Szydłowskiej bardzo lubię słuchać (nie tylko w PR 3), wg mnie dobrze pasuje
      do muzyki emitowanej po godz. 19, czy do nowego sobotniego programu o kulturze.
      Nareszcie jest radio, którego (rano i wieczorem :) ) słucha się z przyjemnością,
      a nie z przymusu (bo inne nadają jeszcze bardziej drażniącą sięczkę).
      • muka77 Re: szydłowska 11.01.07, 10:00
        Gratuluje ;) az nowy nick musial powstac by wyrazic swoje zdanie...
        • altsilesia Re: szydłowska 11.01.07, 20:00
          A da się tu odpowiadać na posty nie będąc zalogowanym ?
    • appletree moze jestem nienormalna ale BARDZO lubie Agnie 14.01.07, 23:35
      szke.
      wlasnie nie muzyke ktora nadaje ale jej GŁOS, sposob prowadzenia rozmowy, jest
      taka jakas-sympatycznie rozstrzepana.

pozdrawiam ja, jesli tu zaglada-Pani Agnieszko-bardzo Pania lubie!!!!
      • unma Re: moze jestem nienormalna ale BARDZO lubie Agni 17.01.07, 14:35
        tak - niestety jesteś !!
    • jarka63 Re: szydłowska 16.01.07, 12:07
      Lubię Agnieszkę Szydłowską.Lubię jej głos, lubię jak mówi o kulturze, lubię
      muzykę, którą prezentuje.Co więcej, wydaje mi się osobą bardzo neutralną i mało
      kontrowersyjną i dziwię się,że budzi tak skrajną niechęć.
      • addictedtoradio Re: szydłowska 16.01.07, 23:12
        No to i ja dołożę swój głos. Nie jestem miłośnikiem pani Szdłowskiej, ale
        czasami z chęcią włączam radio, żeby posłuchac jej audycji. Jest ciekawą
        odmianą dla panów Chojnackich, Mannów itp. (których zresztą lubię, choć często
        denerwuje mnie ich rosnący wykładniczo stopień zachwytu nad samymi sobą). No
        ale co zrobić, nikt nie jest bez wad. Tak samo pani Szydłowska, która często
        sprawia wrażenie jakby nie bardzo wedziała co powiedzieć na antenie (chodzi
        bardziej o formę, niż o treść). Ale generalnie uważam jej obecność w Trójce za
        plus (zwłaszcza zacząłem ją doceniać, kiedy przestała prowadzić tę durną
        mptrójkę). Może rzeczywiście lepiej byłoby niecodziennie, ale lepiej tak jak
        jes niż by miało jej w ogóle nie być. Trójka straciłaby sporo, gdyby pani
        Szydłowska się z niej wyniosła. A więc ja oddaję głos za panią Szydłowską.
        Tak uważam jako rzekłem ;)
        Pozdrawiam serdecznie ;)
    • klaudia_klein Re: szydłowska 19.01.07, 13:04
      Szydlo trzymaj sie.
      Pozdrawiam zdroworosadkowych
      • cimcirymcia Re: szydłowska 20.01.07, 10:57
        zdroworazsadkowi to ci, ktorzy lubia szydlowska? bardzo ciekawa koncepcja! :D
    • unma Re: szydłowska 20.01.07, 13:10
      Już sie na szczęście na niej poznali. Ciesze sie ze w koncu zniknalo to co bylo
      tak wspanialym, nowatorskim dzielem szydlowskiej - radiowy dom kultury. Żenada.
      Jeśli powielanie tego co jest wszedzie mozna nazwac autorskim wspanialym
      pomyslem, to gratuluje szydlowskiej poczucia humoru.

Pasmo po RDK objął ponownie Jazwinski ze swoim trojkowo filowo - bardzo dobrej
      audycji z tradycjami.

Szydlowska - won z radia!!!
      Do miotły!
      • fingoth Re: szydłowska 20.01.07, 15:54
        unma napisał:
        > Szydlowska - won z radia!!!
        > Do miotły!

Żenujący poziom, trudno uwierzyć, że tacy ludzie słuchają Trójki.

P.S. Radiowy Dom Kultury wraca za tydzień. Dzisiejsze T.-F. było dłuższe z
        powodu jubileuszu.
        • grzmucin Re: szydłowska 20.01.07, 19:04
          Co do poziomu użytkownika, któremu odpowiadasz - pełna zgoda.

Ale czy w kwestii RDK jesteś pewien? Jubileusz "Trójkowo - filmowo" to fakt, ale
          ze stron Trójki z ramówki zniknął Radiowy Dom Kultury:
          www.polskieradio.pl/trojka/ramowka/tematycznie.aspx?c=kultura
          • fingoth Re: szydłowska 22.01.07, 12:21
            Jestem pewny, chyba, że webmaster znowu zaspał.
            www.polskieradio.pl/trojka/rdk/
      • xamas Re: szydłowska 21.01.07, 03:15
        No, no, unma.
        Cóż za nowatorskie dzieło na forum. Naprawdę, chyba zgubiłaś/zgubiłeś miotłę. To
        musi być prawdziwy dramat dla kogoś o tak gustownej powierzchowności, jak Twoja,
        sądząc po interesującym wpisie.
        A co do Trójkowo Filmowo, z zażenowaniem słuchałem tego jubileuszu. Ale fakty
        pozostają faktami, jaki jubileusz, taki poziom. Do słuchania z miotłą w ręku, unma.
    • siostra_pelagia Re: szydłowska 20.01.07, 14:31
      Wielość ataków na tę panią oraz forma w jakiej się to odbywa, sprawia, że
      poczuwam się do obowiązku stanięcia w jej obronie. Ja za nią niespecjalnie
      przepadam, ale moi (dużo młodsi) siostrzeńcy bardzo lubią jej audycję i muzykę,
      jaką pani Szydłowska przentuje. Niech i dla nich coś w Trójce pozostanie, bo
      jak mawia mój znajomy, to jesteśmy Trójkowym betonem. I tylko byśmy starej
      Trójki słuchali.

PS. A pisanie o kimś per ty bardzo mnie irytuje. Chyba że internauta jest po
      imieniu z w/w panią.
      "Because murder is more fun away from home"
      • g8g5 Szydłowskiej jest za dużo i już!!! 21.01.07, 11:27
        To nie jest żadna reguła, że młodzi ludzie muszą lubić Szydłowską. Jestem
        nastolatkiem i nie trawię jej muzyki, a i za jej głosem zbytnio nie przepadam!
        Pasmo 19:00 - 21:00 starannie w Trójce omijam.
        Szydłowską można lubić lub nie, ale jest jej za dużo! Dlaczego cztery razy w
        tygodniu przez dwie godziny "Program Alternatywny", i jeszcze godzina "Kozy" i
        godzina "RDK"? Kim ona jest, że ma tyle czasu na antenie?! Jeden raz w
        tygodniu "Program Alternatywny" i wystarczy! Jestem za różnorodnością i
        chciałbym posłuchać wieczorem innych audycji i innej muzyki!!! Kurczę, tyle
        dobrych audycji jest nadawanych w godzinach dla "nietoperzy" z muzyką jazzową,
        poetycką, folkiem itp. Ale w nocy śpię. Nie wszyscy chcą x4 w tygodniu
        Szydłowskiej! Za dużo jej jest i zajmuje czas, który można przeznaczyć na inne
        ciekawe audycje! Tylko tyle i aż tyle mam jej do zarzucenia
        • muka77 Re: Szydłowskiej jest za dużo i już!!! - otoz to 21.01.07, 12:45
          Ja rowniez nie mam alergii na mlodych, chyba nawet jestem mlodsza od p.
          Szydlowskiej.... Protesty sa raczej dlatego, ze jest jej strasznie duzo.
          Oczywiscie, ze nigdy nie powstanie radio, w ktorym wszytskie programy beda sie
          wszystkim podobaly, ale nie przesadzajmy z iloscia i juz. Np nie przepadam za
          Cejrowskim, ale nie protestuje, z powodu jego audycji, bo jakos wytrzymam te 2
          godz ;) karnawalu brazylijskiego, ale gdyby tak codziennie po kilka godz.
          mialabym sluchac jego dowcipow, to pewnie tez bym sie zdenerwowala ;).
        • xamas Re: Szydłowskiej jest za dużo i już!!! 21.01.07, 20:29
          Ale idąc tym tropem, załóżmy na forum nowe wątki:

- za dużo Marka Niedźwieckiego (nikt nie zliczy!), kurcze, kim on jest, że ma
          tyle audycji?
          - za dużo Piotra Barona, jak wyżej
          - za dużo Piotra Kaczkowskiego, jak wyżej
          - za dużo Wojciecha Manna, jak wyżej
          - za dużo Marcina Łukawskiego, jak wyżej
          - za dużo Piotra Łodeja, jak wyżej
          - za dużo Bugalskiego i Marcinik, jak wyżej
          - za dużo Artura Orzecha, jak wyżej
          - za dużo Strzyczkowskiego, jak wyżej
          - za dużo Żądy i Stelmacha i Michniewicz, jak wyżej, kurcze, kim oni są
          - za dużo i tak do absurdu
          • muka77 Re: Szydłowskiej jest za dużo i już!!! 22.01.07, 08:35
            :)) To sie nazywa manipulacja heh jak widze rozmowa nie ma sensu, nikt nie
            przyjmuje argumentow drugiej strony, sorry ja w przepychankach nie mam czasu
            barc udzialu (policz sobie czlowieku godziny tych ludzi na antenie, przynajmniej
            wiekszej czesci, nastepnie popatrz na godziny ich audycji, zmanipulowac sie
            Twoim postem, moze tylko ktos kto nie slucha trojki..
            Pozdrawiam i zegnam.
          • nierozpoznawalny Re: Szydłowskiej jest za dużo i już!!! 22.01.07, 20:04
            onanista jakis czy co? na dodatek nnie umie liczyc godzin...
        • airborell Re: Szydłowskiej jest za dużo i już!!! 21.01.07, 21:07
          > Szydłowską można lubić lub nie, ale jest jej za dużo! Dlaczego cztery razy w
          > tygodniu przez dwie godziny "Program Alternatywny", i jeszcze godzina "Kozy" i
          > godzina "RDK"? Kim ona jest, że ma tyle czasu na antenie?! Jeden raz w
          > tygodniu "Program Alternatywny" i wystarczy! Jestem za różnorodnością i
          > chciałbym posłuchać wieczorem innych audycji i innej muzyki!!! Kurczę, tyle
          > dobrych audycji jest nadawanych w godzinach dla "nietoperzy" z muzyką jazzową,
          > poetycką, folkiem itp.

Po pierwsze, jazz, muzyka poetycka i folk u Szydłowskiej też się pojawia. Bo jej
          muzyka nie jest ściśle określona stylistycznie i nigdy nie była - wbrew temu, co
          się jej wmawia. Po drugie, z całym szacunkiem dla np. muzyki poetyckiej czy
          folku, jeżeli Trójka ma pełnić ważną rolę w życiu kulturalnym kraju, to _musi_
          relatywnie więcej czasu poświęcać muzyce takiej, o której mówi muzyczny świat,
          która wyznacza trendy w muzyce.
          Oczywiście, takiej muzyki nie musi grać tylko Szydłowska - i gdyby znalazły się
          odpowiednie osoby, na pewno płodozmian by się przydał. Problem w tym, że w
          obecnej Trójkowej ekipie tak naprawdę nie widzę nikogo, kto mógłby Szydłowską
          zastąpić.
    • klo_ed Re: szydłowska 09.02.07, 18:45
      Wystarczy, że od siebie powiem, iż Trojki zaczęłam słuchać dzięki PA.
      Początkowo włączałam "3" tylko o 19, aż pewnego dnia, przestałam przełączać na
      inne stacje i teraz na okrągło leci Trójka. To "moja muzyka" i wiele czerpię z
      audycji Szydłowskiej.
      Ale, skoro wywołuje tyle kontrowersji, to jak najbardziej wskazane byłoby
      zredukowanie do 2 dni w tygodni. Ja, jako b. młoda osoba, chętnie
      poznałabym "tę starą Trójkę".
      • wuempe Re: szydłowska 20.02.07, 19:16
        pocieszę tych , którym za dużo Szydłowskiej (którą uwieilbialam w radiostacji a
        teraz rzadko słucham,bo rzadko słucham trójki), bo istnieje
        prawdopodobieńtwo,że będzie rzadziej na antenie, gdyż spodziewa się dziecka.
        wiem, bo widać :-) skoro widać to chyba nie tajemnica :-)
        • kcuf Szydłowska w ciąży 01.04.07, 23:01
          a co za tym idzie zniknie na kilkanascie miesiecy z anteny radiowej
          www.polskieradio.pl/_files/20061219205536/2007040109314543_500.jpg -
          mozna tu zobaczyc na 45leciu trojki

tym samym potwierdzaja sie informacje wuempe :-)
          • ulrike_m Re: Szydłowska w ciąży 14.07.07, 02:05
            kcuf napisał:

> a co za tym idzie zniknie na kilkanascie miesiecy z anteny radiowej
            > www.polskieradio.pl/_files/20061219205536/2007040109314543_500.jpg -
            > mozna tu zobaczyc na 45leciu trojki
            >
            > tym samym potwierdzaja sie informacje wuempe :-)

ale polowa forum czeka jeszcze na inormacje Z KIM :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka