sztudent1 18.01.07, 08:10 Nie dałoby się jakoś? Wpasowałby się w obecny klimat a z opowiadań wiem, że gościu nieźle dawał czadu :))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marmots Re: Skowron dawaj FOGGa do Trójki!!! 18.01.07, 16:47 hehehe, sarkazm sarkazmem, ale mam przeczucie, że PiSkowrońskiego stać i na to. Trójka jest niespójna muzycznie, uwstecznia się, upolitycznia i przypomina kobietę, która po 30 latach ubrała sukienkę ze swojej studniówki, chcąc, żeby wróciły dawne czasy, a że sukienka niemodna,za ciasna i nie pasuje do obecnego charakteru tej pani to już inna sprawa. Jak zauważył kiedyś ktoś mądry - HISTORIA LUBI SIE POWTARZAć, ALE WRACA WTEDY NAJCZęśCIEJ JAKO FARSA. Wypaleni z pomysłów prowadzący programy, powtarzający schematy sprzed 25 lat, którzy co najgorsze zatrzymali sie jeśli chodzi o edukację muzyczną swoją i ewentualnie swoich słuchaczy jakieś 3 dekady temu. Oczywiście nie wszyscy w Trójce tacy są, np Piotr Metz też nie jest już dwudziestolatkiem, a jednak jest na bieżąco w muzyce. Gdyby reprezentował szkołę Manna czy Wasowskiego do dziś puszczałby w Liście Osobistej tylko kawałki Breakout czy Creedance Clearwater Revival. Prawda jest jest taka, że wielu ludzi odwróciło się od tej pseudo-odrodzonej Trójki, oczywiście poza spazmatycznie reagującymi na wszystko co stare fanami (tu na forum są chyba wszyscy obecni, w wymiarze forum to robi wrażnie, w wymiarze kraju i ambicji radia publicznego (czy dla ludzi) niekoniecznie). Ach no i Rada Polityczna PiS pewnie lubi Trójeczkę, tam nie usłyszą trudnych pytań, hehehe Najgorsze jest jednak to, że w Polsce nie ma czego słuchać, Antyradia, ale to wciąż za mało. Pozdrawiam, sztudent1 Odpowiedz Link Zgłoś
airborell Re: Skowron dawaj FOGGa do Trójki!!! 18.01.07, 17:12 marmots napisał: > Oczywiście nie wszyscy w Trójce tacy są, np Piotr Metz też nie jest już > dwudziestolatkiem, a jednak jest na bieżąco w muzyce. Metz też odcina kupony od pomysłów z RMF-u, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
tmieti Re: Skowron dawaj FOGGa do Trójki!!! 19.01.07, 16:51 > Trójka jest niespójna muzycznie, Co to jest niespójność muzyczna? O ile wiem, PRIII nie jest stacją sformatowaną, więc zarzut taki sobie. Antyradio, owszem, jest spójne, ale taki wybrało kierunek i słusznie, działać w swojej niszy. Jest przy tym bardzo profesjonalne, ale niestety nie ma większego zasięgu (niestety dla niewarszawiaków i niekatowiczan?) > Wypaleni z pomysłów prowadzący programy, powtarzający schematy sprzed 25 lat, > którzy co najgorsze zatrzymali sie jeśli chodzi o edukację muzyczną swoją i Jeżeli uważasz, że Kaczkowski czy Mann nie znają się na współczesnej muzyce, to myślę że się grubo mylisz. To co mu się z współczesnej muzyki podoba nadaje , na tym polega autorka audycja (ostatnio Mann chwalił The Chemical Brothers). Jeżeli nie masz czego słuchać w Trójce to proponuję albo sklep muzyczny albo radio internetowe. Polecam. ps. nie rozumiem co ma do twojego wywodu Fogg Odpowiedz Link Zgłoś
klaudia_klein Re: Skowron dawaj FOGGa do Trójki!!! 19.01.07, 12:58 Coś w tym jest. Nie jestem przeciwniczka starej trojki martwie sie jednak aby osoby pokroju Owczarka, Stelmy, Metza, Szydla czy Kaczorka-corci nie zniknely lub nie zostaly zepchniete w niwecz. Zagrzybione miejsca raczej mi nie sluza Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
airborell Re: Skowron dawaj FOGGa do Trójki!!! 19.01.07, 13:03 Metz to pokoleniowo jest chyba bliżej Kaczkowskiego-ojca niż córki. Odpowiedz Link Zgłoś
cimcirymcia Re: Skowron dawaj FOGGa do Trójki!!! 20.01.07, 11:00 stawianie szydlowskiej w jednym rzedzie z owczarkiem, stelmachem, metzem i kaczkowskim to zart czy po prostu przejaw ignorancji? Odpowiedz Link Zgłoś
jarka63 Re: Skowron dawaj FOGGa do Trójki!!! 19.01.07, 14:32 Fogg był niedawno w całkowicie nowych raggowych wersjach zespołu Cinq G - niezłe. Odpowiedz Link Zgłoś
haribo_goldbaren Re: Skowron dawaj FOGGa do Trójki!!! 19.01.07, 19:21 Wole Fogga niz poppapke ktora serwowal nam Laskowski i jego kamanda.Sztudent1 co studiujesz (tfu-kupujesz sobie)?Marketing na jakims prywatnym licencjacie? Odpowiedz Link Zgłoś
11anna11 Re: Skowron dawaj FOGGa do Trójki!!! 21.01.07, 23:45 Może z tym Foggiem to przesada ale jesli Skowroński dalej będzie leciał na odgrzewanych kotletach to oprócz paru nawiedzonych i dziadków wracających do czasów swej młodości niewiele osób bedzie Tróki słuchać. Pomijam już całą warstwę nachalmej pisowskiej propagandy w prawdziwie w komunistycznym stylu, która np. mnie skutecznie i raz na zawsze wyeliminowała z grona słuchaczy Trójki. Odpowiedz Link Zgłoś
haribo_goldbaren Re: Skowron dawaj FOGGa do Trójki!!! 22.01.07, 09:48 11anna11 napisała: > Może z tym Foggiem to przesada ale jesli Skowroński dalej będzie leciał na > odgrzewanych kotletach to oprócz paru nawiedzonych i dziadków wracających do > czasów swej młodości niewiele osób bedzie Tróki słuchać. Pomijam już całą > warstwę nachalmej pisowskiej propagandy w prawdziwie w komunistycznym stylu, > która np. mnie skutecznie i raz na zawsze wyeliminowała z grona słuchaczy > Trójki. Skoro polityka i propaganda skutecznie cie wyeliminowala to dlaczego wypowiadasz sie o muzyce.Zapewnie nie zdazylas posluchac jej z uwaga.Brak konsekwencji w twoim wpisie jest straszny,ale czego oczekiwac po sluchaczkach shakiry i mandaryn.Brawo dla nowej polskiej yntelygencji. Odpowiedz Link Zgłoś
marmots Re: Skowron dawaj FOGGa do Trójki!!! 22.01.07, 16:54 szczytem nadużycia prze takich jak Ty "prawdziwych fanów PR" jest to, że o wszystkich , którzy ośmielą się skrytykować odgrzewaną Trójkę i Skowrona piszecie: posłuchaj sobie Shakiry i Mandaryny albo dla takich jak Ty jest Eska, Zet i RMF. Moi mili ludzie! śWIAT NIE JEST CZARNO -BIAłY. Mnie i jeszcze paru osobom zapewne nie podoba sie nowa Trójka, ale nie mamy zamiaru słuchać jakiejś komercyjnej papki. Czy to jest takie skomplikowane? Tak trudno to ogarnąć?? Na pewno nie trudno, ale Ty i inni wolicie używać takich argumentów, bo one zwalniają z myślenia, a z oponenta robią debilnego miłośnika grających skrzynek. Jeśli to Tobie ułatwia życie to proszę bardzo, ale nie warto potem nazywać siebie inteligentnym słuchaczem PR3. Inteligentny słuchacz nie postrzega świata w sposób dualistyczny z tylko dwoma przeciwstawnymi opcjami, bez niczego pośrodku. Życzę zdrowia! Odpowiedz Link Zgłoś
diem28 Re: Skowron dawaj FOGGa do Trójki!!! 22.01.07, 17:33 Spytam, czy sluchales PR3 sprzed zmian rozpoczetych w 2001 r?. Czy juz wtedy odczuwales pilna potrzebe zmian programowych stacji?. Bo znalezli sie tacy co niesieni ta potrzeba "unowoczesnili" Trojke. Czy Twoja dzisiejsza ocena jest wynikiem paralizujacego strachu przed wszystkim co było, a co tak było szanowane przez starych sluchaczy PR3 i stalo się przedmiotem protestu. Powrot niektórych redaktorow na antene i muzyki ze znakiem jakosci PR3 bardzo mnie cieszy. Jest to wyraz szacunku dla tych którzy także na tym forum tego oczekiwali. Wcale to nie musi oznaczac jakiejs aberacji i uwazam nie oznacza. Glosy obciazajace stacje o wstecznictwo mogą ale nie musza oznaczac iż reprezentanci ich sa troche innym targetem :) Odpowiedz Link Zgłoś
astat5577 wstecznictwo 22.01.07, 17:57 Nieprawda. Znaczy nie zgadzam się z Tobą. Zmiany być muszą, w przeciwienstwie do pana Giertycha jestem zwolenniczką ewolucji, ale niekoniecznie oznacza to powrót do Fogga i to z marszu. Posiadywam dzieci i słucham, nie tylko Bacha, ale i tego, co oni. Jakość i koniec. Targetem są ludzie, którzy po pierwsze uzależnieni są od radia (w pracy, w samochodzie, w samotności, w domu, przy lekcjach itd.), po drugie mają uszy. Od razu widać, że idiotyzmem jest granica wiekowa, wykształceniowa, majątkowa itd. No ale specem od marketingu nie jestem. Podobnie jak od radia też nie jestem:) Odpowiedz Link Zgłoś
diem28 Re: wstecznictwo 22.01.07, 20:32 Alez zmiany juz sa i to slyszalne. Powiedzialbym ze w stosunku do np stycznia zeszlego roku sa rewolucyjne a raczej refolucyjne. Nie chodzi o zatrzymanie sie w miejscu i nawet traktowania powrotu do przeszlosci jako absolutu, ale o czerpanie z przeszlosci tego co bez watpienia bylo dobre i co stanowilo poziom Trojki sprzed 2001 r. Nie podobaja mi sie wszystkie rzeczy w Trojce, przede wszystkim chaos muzyczny, ale bardzo, kierunek zmian. Powinny moim zdaniem pojawic sie w jego ramach nowe twarze, ktore by prezentowaly muzyke z roznych gatunkow. Uwazam ze popadl w nielaski albo niedoceniany jest Piotr Klatt. Zarowno Jego osoby jak i muzyki ktora prezentowal kiedys w ramach Trzymaj z nami brakuje teraz bardzo. Zmiany tak, ale z madrym czerpaniem z tego co bylo i stanowilo PR3, na pewno z ludzmi ktorzy ukonstytuowali oblicze tego radia. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
astat5577 Re: wstecznictwo 22.01.07, 21:23 > co stanowiło poziom Trojki sprzed 2001 r.' Mamy dwutysięczny siódmy, jak tak spoglądam na kalendarz. Hm, powiedziałabym tak. Mogę sobie powędrować radiowo gdzie indziej, natomiast chciałabym 3 nie dla siebie już, bo ja jej misyjną rolę odczułam i na niej się wychowałam, marzy mi się, zeby dalej tak było i _kolejne_ pokolenia włączały 3 tak samo odruchowo jak ja. Odpowiedz Link Zgłoś
nierozpoznawalny Re: Skowron dawaj FOGGa do Trójki!!! 22.01.07, 20:16 > Glosy obciazajace stacje o wstecznictwo mogą ale nie musza oznaczac iż > reprezentanci ich sa troche innym targetem :) I to jest bardzo ciekawe stwierdzenie, wcale nie negujace koniecznosc zmian :) Paraliz slupkow, paraliz wstecznictwa, paraliz mlodosci/starosci - czy to jest jakis rodzaj "poprawnosci radiowej"? Chrzanię te wszystkie paralize, demagogie polityczna traktuje odpowiednia galka (lub wylacznikiem), biore, czyli slucham, swoje i w dzien i w nocy a inne niech maja inni. I w ogole zycze szczescia wszystkim... Odpowiedz Link Zgłoś
astat5577 paraliż 22.01.07, 21:34 Coś Cię zeźlilo, nierozpoznawalny Paraliże też ludzka sprawa, w większości uleczalne, jak się człowiek jeden i drugi przyłoży. 'Do samej śmierci zostaje zachowana sprawność umysłowa. Choroba może trwać nawet kilkanaście lat, a chory umiera na niewydolność płuc lub serca.' W czwartek WNB i co Ty na to?:) Odpowiedz Link Zgłoś
smutas13 Re: Skowron dawaj FOGGa do Trójki!!! 23.01.07, 10:01 nierozpoznawalny napisała: > Chrzanię te wszystkie paralize, demagogie polityczna traktuje odpowiednia galka > (lub wylacznikiem), biore, czyli slucham, swoje i w dzien i w nocy a inne niech > maja inni. > I w ogole zycze szczescia wszystkim... Otóż to . Podpisuję się pod Twoją wypowiedzią obiema rękami . Odpowiedz Link Zgłoś
ojos_verdes sobota 16-23 23.01.07, 10:20 w soboty między 16 a 23 - tylko wtedy da się słuchać tego radia a markomania w niedziele to pomyłka - markomania to sobotnie przedpołudnie, kiedy po całym tygodniu nie masz ochoty słuchac politycznego bełkotu.. markokillerom mówimy stanowcze nie! Odpowiedz Link Zgłoś
radiodiora Re: Skowron dawaj FOGGa do Trójki!!! 23.01.07, 11:04 Ja proponuję więcej ciszy w 3ce. Na przykład po jakimś spokojnym utworze około 3 sekundy ciszy i dopiero żeby prowadzący delikatnie zaczął od słów "...taaaaak to była piękna melodia" i tu znów trzy sekundy ciszy i dalej już bardziej stanowczo ale wciąż tak półszeptem, spokojnie "tu Polskie Radio Program Trzeci nadające ze stolicy Polski na falach ultrakrótkich, za chwilę program muzyczny Melodie Świata - dziś okaryna i okolice" i tu trzy sekundy ciszy oraz dżingiel (oj przepraszam) sygnał muzyczny w postaci odgłosu szarpniętej struny kontrabasu brzdąąąąąąk i lektora mówiącego miękko "Melodieeee" brzdąąąąk "świataaaaa" i znów trzy sekundy ciszy i pani prowadząca tak delikatnie na ciszy "Dzień dobry Państwu - okaryna to piękny instrument. Oto utwór na okarynę i patyczki z południowego Tyrolu. Posłuchajmy" i tu trzy sekundy ciszy i dopiero o utwór. Co Wy na to ? Dałbym radę programować Trójeczkę ? Pozdrawiam całe forum. radiodiora Odpowiedz Link Zgłoś
sztudent1 :))))))))) 23.01.07, 20:50 Pieknie to ująłeś radiodiora. Więcej ciszy, plumkanie kontrabasu, i wreszcie Trójka byłaby tak jak chcą niektórzy, taka... taka... NOBLIWA Właściwie, jak się tak zastanowiłem, to ten kontrabas, też jakiś taki pospolity mi sie wydaje, może by tak wiolonczela? Odpowiedz Link Zgłoś
marmots Re: :))))))))) 23.01.07, 21:20 hihihi, brawo Radiodiora za inteligentny i uszczypliwy humor. Obawiam się jednak, że są tacy, którzy właśnie tego pragną, na forum jest ich bardzo duzo (ale chyba tylko na forum). Swoją drogą czy zastanawialiście sie kiedys, co byłoby, gdyby na początku lat 80-tych, gdy Trójka stawała się kultowa, był internet? Pewnie tak jak dzis znaleźliby się konserwatywni słuchacze protestujący przeciwko ich zdaniem "pseudo-nowoczesności" radia. A Trójka była wtedy odwazna, nowatorska, żeby nie powiedzieć pionierska. Co wtedy tacy internauci wypisywaliby na forum? Puśćmy wodze fantazji: 1. "co oni grają w tej Trójce jakieś Lejdi Panki, czy tego szarpidruta z grzywką na oczach Ciechowskiego czy wrzeszczącą Korę - przecież się tego słuchać nie da. Gdzie jest Niemen, Nalepa, The Eagles?" 2. "nie cierpię tego młodego co przyszedł z Radia Łódź, jak on? Niedźwiecki! Jakieś wygłupy na antenie, śmieje się, wymyśla jakieś idiotyczne konkursy" 3. "Po co komu jakaś Lista przebojów? Kogo to obchodzi? Niech sobie małolaty słuchają tegow Rozgłośni Harcerskiej, a od naszego Programu trzeciego- wara, dajcie w to miejsce przegląd polskich płyt folkowych" 4. "Kto wymyślił durne "Zapraszamy do Trójki", kto to widział, żeby reportaże trwały od 3-5 minut. Stanowczo domagamy się "Wieczoru Reportaży" 5. "Zatrudnienie tego Beksińskiego to największa pomyłka, gra muzyke dla jakiś satanistów czy szatanistów, nocą powinni dawać tylko bluesa, ewentualnie jazz" Wymieniać można bardzo długo. Jak widać każde czasy to dla radia dylemat. Zatrzymać się, bazować na sentymentach i zestarzeć się razem ze słuchaczami czy zaproponować coś nowego, iść do przodu, wychować kolejne pokolenia. Trójka wybrała dziś to pierwsze rozwiązanie. Proponuję nowy liner (koniecznie czytany na ciszy przez jakąś nobliwą osobe Jana Suzina labo Bohdana Tomaszewskiego). Trójka - Radość Odgrzewania. Odpowiedz Link Zgłoś
diem28 Re: :))))))))) 23.01.07, 21:52 Wlasnie byl i Lady Pan i jazz; Ciechowski i blues; Kora i Niemen; byl czas na rozne audycje z roznych kregow. To stanowilo o charakterze Trojki od zawsze. Tradycja i nowoczesnosc, to wcale nie sprzeczne wartosci, jesli madrze sie uzupelnia Trojka bedzie radiem ktore Ty starasz sie kontenstowac uzywajac czesto nieswiadomie kontrargumentow wobec wlasnego zdania :) Odpowiedz Link Zgłoś
haribo_goldbaren Re: :))))))))) 23.01.07, 21:56 Radiodiora,sztudent1,marmots mimo ze mocno mysleliscie i sie wysilaliscie to wyszlo wam jak zwykle,czyli zenujaco.Wasze posty sa pelne polotu niczym betoniarka,pelne humoru niczym Krzysztof Krawczyk,pelne inteligencji niczym Rokos.Wracajcie sluchac RMF i listy hopsasa do lasa,w koncu moze wygracie toster. Odpowiedz Link Zgłoś
marmots Re: :))))))))) 23.01.07, 23:17 haribo! nie wiem jak Ci to powiedzieć, ale chyba jakoś muszę. Czy nie czujesz dyskomfortu używając wciąż tych samych niby-argumentów, a mianowicie, kto nie słucha naszej kochanej Trójki, to pewnie uwielbia, Zet, RMF, GłupESKę, a w domu ma płyty Britney Spears. No sorry człowieku to jest dopiero żenujące. Ten niby argument jest tak stary i ograny jak płytoteka Wojciecha Manna. Czy pomieścisz w swojej wyobraźni, że mozna nie lubić "nowej" Trójki i jednocześnie nie słuchac jakiejś obrzydliwej komerchy.A może niepotrzebnie Cię przeceniam, bo wolisz taki podział, bo on upraszcza Ci myślenie o świecie i otaczających Cię ludziach. Poniżej mała ściąga dla ciebie: - kto nie słucha Trójki, ten fanem RMFu jest na pewno - my stoimy tu i tu jest Polska, oni stoją tam gdzie ZOMO stało - kto nie był w niedzielę w kościele, ten na pewno był w Synagodze - kto nie lubi PiS, ten komuch i agent -kto kupuje G. wyborczą jest masonem, albo ma w rodzinie masona A tak po prawdzie to moja racja jest najmojsza to tyle na pewno Ci sie przyda, haribo! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
haribo_goldbaren Re: :))))))))) 25.01.07, 19:38 11anna11 napisała: > Marmots! Jesteś debeściak!!! Slownictwo typowe dla plebsu. Odpowiedz Link Zgłoś
marmots Re: :))))))))) 25.01.07, 19:45 oho! śmietanka towarzyska nadludzi słuchających PR3 poczuła się obruszona. Może w swoim odczuciu jesteś pewną elyytą i towarzystwem, ale tylko towarzystwem wzajemnej adoracji (takie towarzystwa zawsze źle kończyły) do którego teraz dołączyliście Wspaniałego Dyrektora Prezesa. Zatem, moi mili - wszyscy chórem, tekstem z "Misia": łubudubu, łubudubu niech nam żyje prezes naszego klubu niech żyje też PRAWDA CZASU, PRAWDA EKRANU (ups ... MIKROFONU) Odpowiedz Link Zgłoś
haribo_goldbaren Re: :))))))))) 25.01.07, 19:56 marmots napisał: > oho! śmietanka towarzyska nadludzi słuchających PR3 poczuła się obruszona. Może > w swoim odczuciu jesteś pewną elyytą i towarzystwem, ale tylko towarzystwem > wzajemnej adoracji (takie towarzystwa zawsze źle kończyły) No własnie!!To dlaczego lukrujacej ci, az do bolu zebow, Annie nie wytknales towarzystwa wzajemnej adoracji??No chyba ze ty i ona to jedna osoba. Co mowia lekarze? Odpowiedz Link Zgłoś
marmots Re: :))))))))) 25.01.07, 20:46 jednak mało ogarniasz swym umysłem, np to, ze takie poglądy jak moje może miec więcej niz jedna osoba, np Anna i ja, ja byłem bardziej wspaniałomyślny, bo wpisałem Cię w pewne towarzystwo nie zarzucając forumowej schizofrenii. A tak na marginesie, określenie "co mówią lekarze" to jest dopiero język plebsu, który z właściwą sobie klasą próbowałeś imputować Annie. Odpowiedz Link Zgłoś
haribo_goldbaren Re: :))))))))) 25.01.07, 21:44 marmots napisał: > jednak mało ogarniasz swym umysłem, np to, ze takie poglądy jak moje może miec > więcej niz jedna osoba, np Anna i ja Bład.Coz za srogi blad. Takie poglady jak ty i Anna ma jakies 80% spoleczenstwa polskiego.Byle sie napic,byle powyginac w rytm tanich przebojow,byle obejrzec jakies serial w tv, byle w niedziele isc do centrum handlowego,byle pokazac sie przed znajomymi - format umyslu ktos wam zaserwowal.Ale przynajmniej nie macie zmartwien. Odpowiedz Link Zgłoś
marmots Re: :))))))))) 25.01.07, 22:31 jednak słusznie dałem ci ściąge ze stereotypów, żyjesz nimi jak mało kto, szufladkujesz ludzi, patrzysz na nich z góry, od razu wiesz co lubi ktoś, kto nie lubi tego co ty. Powiedzenie ci, ze sie mylisz byłoby błędem, mogłoby doprowadzic cie do samobójstwa, bo wtedy runąłby w gruzach twój prosty świat, gdzie wszystko jest czarno - białe, gdzie jestesmy mądrzy my i głupia reszta. Żyj więc dalej w swych szablonach i uproszczonym świecie, gdzie ściany dla twojego bezpieczeństwa są gumowe jak "haribo goldbaren". i na koniec, bo nie zamierzam kontynuować rozmowy z kimś bez poczucia humoru,kto ma tezę, ale nie ma argumentów i obraża wszystkich jak dziecko w piaskownicy - małe przysłowie pewnego mądrego narodu, które jednoznacznie mi się z tobą: "Aunque la mona se vista de seda, mona se queda" Odpowiedz Link Zgłoś
haribo_goldbaren Re: :))))))))) 26.01.07, 14:23 marmots napisał: > jednak słusznie dałem ci ściąge ze stereotypów, żyjesz nimi jak mało kto, > szufladkujesz ludzi, patrzysz na nich z góry, od razu wiesz co lubi ktoś, kto > nie lubi tego co ty. Powiedzenie ci, ze sie mylisz byłoby błędem, mogłoby > doprowadzic cie do samobójstwa, bo wtedy runąłby w gruzach twój prosty świat, > gdzie wszystko jest czarno - białe, gdzie jestesmy mądrzy my i głupia reszta. > Żyj więc dalej w swych szablonach i uproszczonym świecie, gdzie ściany dla > twojego bezpieczeństwa są gumowe jak "haribo goldbaren". Piszac o moim uproszczonbym swiecie dokonales dokladnie takiej samej szufladki przez ktora mnie besztasz.Alez niekonsekwentnym czlowiekiem jestes.Wstyd!Ale to dobrze,wychodzi cala wasza inteligencja,tych niby otwartych na wszystko,inteligentnych,bystrych forumowiczow.Wyszlo szydlo z worka, po dodatkowej obludzie.Co jeszcze spotegowalo wasze marne polozenie.Osmieszajcie sie dalej.Zapraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
radiodiora Re: :))))))))) 26.01.07, 09:23 Aczkolwiek tudzież ówdzie gdzieżby i ewentualnie pardon ale chciałbym zauważyć, że Pan(i) haribo_goldenbaren z emulgatorem i substancją konserwującą E345 myli się w sprawach plebejskiego języka. Określenie "debeściak" jest spolszczoną wersją oksfordzkiego, anglowyspiarskiego "the best". Nie będę owawiał jego znaczenia bo wiem, że obracam się wśród ludzi o niebywałej ogładzie i wyrobieniu językowym. Chciałbym zaznaczyć tylko iż plebs nie zna obcych języków, a już na pewno nie potrafi utworzyć spolszczonej wersji takich określeń jak "the best". Zaufajmy więc koleżance 11annie11, która chwaląc poprzednika użyła tak zaawansowanego słowa. Doceńmy to i wpuśćmy do naszego wąskiego grona znawców eteru, grona ludzi postępowych o śmiałych, nowoczesnych poglądach, otwartych na poglądy innych. Na koniec uwaga - nawet grusza chroniła w swych konarach plebejskiego uciekiniera. z harcerskim pozdrowieniem radiodiora Odpowiedz Link Zgłoś
grzmucin Re: :))))))))) 26.01.07, 10:48 > Określenie "debeściak" jest spolszczoną wersją oksfordzkiego, > anglowyspiarskiego "the best". Ooo, to prawda, ale również formą slangu młodzieżowego, powiedziałbym nawet "dziecinnego", stworzoną i używaną przez gimnazjalistów, a nie poważnych, dorosłych ludzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
haribo_goldbaren Re: :))))))))) 26.01.07, 14:18 radiodiora napisał: > wyrobieniu językowym. Chciałbym zaznaczyć tylko iż plebs nie zna obcych > języków, a już na pewno nie potrafi utworzyć spolszczonej wersji takich > określeń jak "the best". Zaufajmy więc koleżance 11annie11, która chwaląc > poprzednika użyła tak zaawansowanego słowa Nie rozsmieszaj mnie.Takie slowo moze uchodzic za zaawansowane tylko w kregach nieukow skejtow,albo innych bialych murzynow,ktorych jedynym celem jest sie obijac.Ja uwazam,ze stosowanie takich slow w jezyku polskim uwlacza nam, ludziom inteligentnym,wam nie, ale was nie zaliczam do inteligentnych (was - pisze celowo z malej litery,nie zaslugujecie na nic wiecej) Odpowiedz Link Zgłoś
11anna11 Re: :))))))))) 26.01.07, 17:54 haribo_goldbaren napisał: >(...)uwlacza nam, ludziom inteligentnym Hahaha! A jednak masz poczucie humoru haribo, bo początkowo wzięłam Cię za kompletnego buca! Odpowiedz Link Zgłoś
haribo_goldbaren Re: :))))))))) 27.01.07, 18:09 11anna11 napisała: > Hahaha! A jednak masz poczucie humoru haribo, bo początkowo wzięłam Cię za > kompletnego buca! Kolejny przyklad generalizowania z waszej strony!!Po co mowice,ze ja generalizuje,jak robicie dokladnie to samo? Odpowiedz Link Zgłoś
airborell Re: :))))))))) 25.01.07, 22:07 >> 5. "Zatrudnienie tego Beksińskiego to największa pomyłka, gra muzyke dla jakiś > satanistów czy szatanistów, nocą powinni dawać tylko bluesa, ewentualnie jazz" A Beksiński to był w Trójce niby zatrudniony w latach 80? Coś przegapiłem? Natomiast tak, Lista przebojów i w ogóle zmiany, jakie nastąpiły w Trójce w 1982 roku, budziły wiele kontrowersji. I wielu osobom się nie podobają do dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
greg_f Re: :))))))))) 26.01.07, 11:18 airborell napisał: > A Beksiński to był w Trójce niby zatrudniony w latach 80? Coś przegapiłem? Fakt, Beksa pojawiał się wtedy głównie w Dwójce (jej ówczesny profil muzyczny znacznie różnił się od obecnego), z tym że przed mikrofonem zadebiutował właśnie w Trójce i tam rzadko bo rzadko, ale też mu się zdarzało prowadzić audycje. Odpowiedz Link Zgłoś
airborell Re: :))))))))) 26.01.07, 18:38 greg_f napisał: > Fakt, Beksa pojawiał się wtedy głównie w Dwójce (jej ówczesny profil muzyczny z nacznie różnił się od obecnego), z tym że przed mikrofonem zadebiutował właśnie > w Trójce i tam rzadko bo rzadko, ale też mu się zdarzało prowadzić audycje. Gościnnie albo na jakieś okazjonalne zastępstwa. Warto to prostować, bo już w paru miejscach czytałem o "Romantykach muzyki rockowej" jako o jednej z legendarnych trójkowych audycji. Odpowiedz Link Zgłoś
dzika_zdzicha Re: Skowron dawaj FOGGa do Trójki!!! 31.01.07, 19:30 do autora wątku (o niebywałym poczuciu humoru ;)) - a zdziwiłbyś się, jaka by była publika! ;) 70latkowie daliby czadu. ;)))))) to przynajmniej byłaby jakaś odmiana. teraz w stacjach radiowych leci taki shit, że nie da się słuchać. tylko trójka moim zdaniem trzyma poziom. Odpowiedz Link Zgłoś