Dodaj do ulubionych

RazDwaTrzy na pierwszym w LP3!!!!

IP: 62.233.167.* 11.04.03, 22:05
I chociaż szkoda mi że spadło Archive, to - jak mawiał Pyzdra - tyz piknie
grajo... :)))

To że wygrywają Archive, RDT, a na liście jest Placebo, Massive Attack czy
Norah Jones, a z drugiej strony pojawiają się King Crimson Pink Floyd (z
pominięciem poczekalni) i Janis Joplin oznacza, że mydłki promujące w Trójce
POP soboty, Mariusza "tylko ja śmieję się z moich dowcipów" Rokosa oraz takie
pseudo gwiazdki jak Atomic Kitten (komu one dały dupy, żeby nagrać płytę?)
czy Justin Timberlake powinny przejść na Kuroniówkę, a co najmniej przestac
pracować w tym radiu...

Może wtedy znowu zacznę słuchać 3-ki 24/7 jak kiedyś...
Obserwuj wątek
    • Gość: P-77 Re: RazDwaTrzy na pierwszym w LP3!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.03, 12:00
      Kiedyś na LP3 byli Shakin Stevens i Limahl, potem New Kids On The Block, Spice
      Girls itp.
      NAwiasem mówiąc w pierwszej 50 wszechczasów są ciągle "The Neverending Story"
      Limahla i "If You Go Away" NKOTB.
      Powiedzmy, że wtedy Trójka była radiem elitarnym a LP3 była ukłonem w stronę
      szerokiego odbiorcy. Teraz Trójka trochę głupio postawiła na masowego odbiorcę
      i lista paradoksalnie stała się jedną z oaz niszowej muzyki.
      Stąd "atomowe kociaki" być może bardziej denerwują niż niegdyś "ostre
      dziewczyny". Wtedy mogło to być miłe urozmaicenie, teraz występuje to na co
      dzień więc może słuchacz znudzony playlistą chcialby w piątek wieczór uslyszeć
      co innego.
      Ale wyniki głosowania na LP3 pokazują, że koncpecja playlisty się nie
      sprawdziła.
      Może więc kierownik Niedźwiecki i zastępca Kostrzewa powinni docenić swoich
      słuchaczy. Bo na razie to jest takie puszczanie oka - "ja tego nie lubię, ale
      ludzie chcą słuchać". Sluchacze Trójki jak widać nie.
      Broniłbym jednak Rokosa, który nie ma wpływu na to co puszcza. Wczoraj
      Niedźwiedź powiedział, że Rokos trzyma kciuki za wysoką pozycję MAssive Attack
      na liście, a wiec może jego gusty muzyczne zbliżone są do waszych.

• Gość: Filip Re: RazDwaTrzy na pierwszym w LP3!!!! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 13.04.03, 23:20
        Gość portalu: P-77 napisał(a):

> Broniłbym jednak Rokosa, który nie ma wpływu na to co puszcza. Wczoraj
        > Niedźwiedź powiedział, że Rokos trzyma kciuki za wysoką pozycję MAssive
        Attack na liście, a wiec może jego gusty muzyczne zbliżone są do waszych.

No ale jak Pan Rokos puszczał ostatnio nowy King Crimson, to powiedział, że to
        dla niego za ostre. Podobało mi się, jak następnego dnia, w "Tak to słyszę" u
        Pana Orzecha ten tekst niemiłosiernie wyśmiał Pan Piotr Klatt. Bez komentarza.
        • Gość: Lesiek Re: RazDwaTrzy na pierwszym w LP3!!!! IP: 195.205.139.* 14.04.03, 08:29
          Gość portalu: Filip napisał(a):

> No ale jak Pan Rokos puszczał ostatnio nowy King Crimson, to powiedział, że
          to
          > dla niego za ostre. Podobało mi się, jak następnego dnia, w "Tak to słyszę" u
          > Pana Orzecha ten tekst niemiłosiernie wyśmiał Pan Piotr Klatt. Bez komentarza.

Eyes Wide Open?
          A co powiedział Klatt?

Pozdrawiam
          Lesiek
          • Gość: Filip Re: RazDwaTrzy na pierwszym w LP3!!!! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 14.04.03, 09:39
            Gość portalu: Lesiek napisał(a):

> A co powiedział Klatt?

Tylko opowiedział tę całą sytuację (nie podawał imienia i nazwiska M.R., ale ja
            to słyszałem, więc wiem, o kogo chodziło, a poza tym podał dzień i godzinę, w
            której "ktoś powiedział na antenie Trójki (...)"). Ale opowiedział to takim
            tonem, że nie pozostawiało złudzeń, co myśli o tej wypowiedzi. i na zakończenie
            opowiadania powiedział: "No cóż ...".
            A potem było dalej o płycie itp. itd.

W sumie nie powiedział dużo, ale powiedział to w taki sposób, że wystarczyło.
    • Gość: koliber Re: RazDwaTrzy na pierwszym w LP3!!!! IP: 149.156.12.* 12.04.03, 16:46
      Gość portalu: Xionc napisał(a):

> I chociaż szkoda mi że spadło Archive, to - jak mawiał Pyzdra - tyz piknie
      > grajo... :)))
      >
      > To że wygrywają Archive, RDT, a na liście jest Placebo, Massive Attack czy
      > Norah Jones, a z drugiej strony pojawiają się King Crimson Pink Floyd (z
      > pominięciem poczekalni) i Janis Joplin oznacza, że mydłki promujące w Trójce
      > POP soboty, Mariusza "tylko ja śmieję się z moich dowcipów" Rokosa oraz takie
      > pseudo gwiazdki jak Atomic Kitten (komu one dały dupy, żeby nagrać płytę?)
      > czy Justin Timberlake powinny przejść na Kuroniówkę, a co najmniej przestac
      > pracować w tym radiu...
      ZGADZAM SIĘ. A na liście jest jeszcze PORCUPINE TREE, Tori Amos, Creed...
      Tylko czemu grają Ichtrojowy utwór Borysewicz/Kukiz.
      A ARCHIVE szkoda
    • Gość: Marc Re: RazDwaTrzy na pierwszym w LP3!!!! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 12.04.03, 16:54
      Ja co prawda w przeciwieństwie do was już wyrosłem z list przebojów, ale wydaje
      mi się, że taka lista jak sama nazwa wskazuje, powinna zawierać przeboje.
      A to czy te przeboje są fajnymi piosenkami czy głupimi to oddzielna sprawa.

• Gość: koliber Re: RazDwaTrzy na pierwszym w LP3!!!! IP: 149.156.12.* 12.04.03, 16:58
        Gość portalu: Marc napisał(a):

> Ja co prawda w przeciwieństwie do was już wyrosłem z list przebojów, ale
        wydaje
        >
        > mi się, że taka lista jak sama nazwa wskazuje, powinna zawierać przeboje.
        > A to czy te przeboje są fajnymi piosenkami czy głupimi to oddzielna sprawa.

Odpowiem Trollowi. Na LP3 były przeboje, ale były także utwory ambitne. Przebój
        przebojowi nierówny i dla każdego co innego znaczy. LP powinna odzwierciedlać
        głosy słuchaczy. Problem polega na tym, że teraz (przy ogromnej popularności i
        olbrzymiej liście głosów) na LP3 sa w większości przeboje i utwory ambitne, a
        na play-liście często słabe badziewne przeboiki. Słuchacze dają świadectwo
        swojego dobrego gustu i dojrzałości.
        A jak chcesz przeboików to polecami Michała Figurskiego, Vivę....
        • Gość: Marc Re: RazDwaTrzy na pierwszym w LP3!!!! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 13.04.03, 17:14
          Gość portalu: koliber napisał(a):

>
          > Odpowiem Trollowi.
          Komu?
          Na LP3 były przeboje, ale były także utwory ambitne. Przebój
          >
          > przebojowi nierówny i dla każdego co innego znaczy. LP powinna odzwierciedlać
          > głosy słuchaczy.
          Tak powinno właśnie być!
          Problem polega na tym, że teraz (przy ogromnej popularności i
          > olbrzymiej liście głosów) na LP3 sa w większości przeboje i utwory ambitne, a
          > na play-liście często słabe badziewne przeboiki. Słuchacze dają świadectwo
          > swojego dobrego gustu i dojrzałości.
          A ja tam nie podniecam się jakie są piosenki na listach przebojów bo ich już
          nie słucham, ostatni raz słuchałem LP3 w 1990 r. Jak mi się podoba jakiś
          kawałek to mnie nie interesuje czy jest na pierwszym miejscu LP3 czy nie.
          Zresztą skoro w większosci na Liście są w większości przeboje i ambitne utwory,
          tzn., ze parę badziewii też jest, czy to znaczy, że jest jednak parę
          niedojrzałych słuchaczy?

> A jak chcesz przeboików to polecami Michała Figurskiego, Vivę....
          Ja nie chcę przeboików tylko piosenki, które mi się spodobają. Zresztą mam
          czego słuchać, mi radio do szczęścia nie jest potrzebne.
          Chodzi mi o to, że nie można oceniać list przebojów i piosenek pod ich kątem.
          Jak np. na pierwszym jest Blur to fajnie, a jak zdarzy się Maryla Rodowicz, cóż
          większość rzadko ma rację.

• Gość: Lesiek Re: RazDwaTrzy na pierwszym w LP3!!!! IP: *.tdmedia.pl / 10.10.19.* 12.04.03, 17:31

> Ja co prawda w przeciwieństwie do was już wyrosłem z list przebojów, ale
        wydaje mi się, że taka lista jak sama nazwa wskazuje, powinna zawierać przeboje.
        > A to czy te przeboje są fajnymi piosenkami czy głupimi to oddzielna sprawa.

A co to jest przebój?
        Jednym z powodów, dla których lubiłem słuchać LP3 (mimo, że zasadniczo też
        wyrosłem z list przebojów), było to, że w Trójce nie wytwórnie fonograficzne,
        ale prezenterzy i sami słuchacze decydowali, co się staje przebojem.
        Cieszy, że nadal jest to możliwe.
    • Gość: Marc Re: RazDwaTrzy na pierwszym w LP3!!!! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 12.04.03, 18:39
      Gość portalu: Xionc napisał(a):

> To że wygrywają Archive, RDT, a na liście jest Placebo, Massive Attack czy
      > Norah Jones, a z drugiej strony pojawiają się King Crimson Pink Floyd (z
      > pominięciem poczekalni) i Janis Joplin oznacza, że mydłki promujące w Trójce
      > POP soboty, Mariusza "tylko ja śmieję się z moich dowcipów" Rokosa oraz takie
      > pseudo gwiazdki jak Atomic Kitten (komu one dały dupy, żeby nagrać płytę?)

Marc: Wiesz, taka naćpana Janis Joplin też niejednemu dupy dawała...
      • Gość: koliber Re: RazDwaTrzy na pierwszym w LP3!!!! IP: 149.156.12.* 12.04.03, 19:41

> Marc: Wiesz, taka naćpana Janis Joplin też niejednemu dupy dawała...

Tylko, że Janis była wybitną artystką, i naćpana czy nie tworzyła znakomitą
        muzykę. A te gwiazdki umieją tylko dupy dawać.

A tak na marginesie: skąd biorą się tacy debile jak Marc.
        • Gość: Marc do kolibra IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 13.04.03, 16:56
          Gość portalu: koliber napisał(a):

> Gość portalu: Marc napisał(a):
          > > Marc: Wiesz, taka naćpana Janis Joplin też niejednemu dupy dawała...
          >
          > Tylko, że Janis była wybitną artystką, i naćpana czy nie tworzyła znakomitą
          > muzykę.
          Czy wybitną to rzecz gustu, ja tam Joplin nie lubię. Atomic Kitten też nie
          lubię żeby nie było nieporozumień.
          >A te gwiazdki umieją tylko dupy dawać.
          Ciekawe, czy Tori Amos też dała dupy Kaczkowskiemu, żeby częściej grał jej
          piosenki..
          > A tak na marginesie: skąd biorą się tacy debile jak Marc.
          Ja tam za debila się nie uważam. Ciekawe skąd biorą się tacy fanatycy jak
          koliber, którzy tylko potrafią obrzydzić Program 3 zarówno starą jak i nową
          Trójkę.
          • Gość: Teresa Re: do kolibra IP: 195.136.113.* 13.04.03, 18:27

> Ja tam za debila się nie uważam.

No i dobrze, grunt to dobre samopoczucie !!
          • Gość: Lesiek Re: do kolibra IP: *.tdmedia.pl / 10.10.19.* 13.04.03, 20:27

> Czy wybitną to rzecz gustu, ja tam Joplin nie lubię. Atomic Kitten też nie
            > lubię żeby nie było nieporozumień.

Ja tam na przykład nie lubię The Doors, ale nie mam wątpliwości, że zespół to
            wybitny.
            Poza tym - czy możesz mi odpowiedzieć na pytanie zadane powyżej (o tym, co to
            jest przebój?).

• Gość: koliber Re: do kolibra IP: 149.156.12.* 14.04.03, 09:58

> Czy wybitną to rzecz gustu, ja tam Joplin nie lubię. Atomic Kitten też nie
            > lubię żeby nie było nieporozumień.
            Poórwnywanie Janis Joplin do Atomic Kitten to przesada. A oczywiści Janis można
            nie lubić.
            > >A te gwiazdki umieją tylko dupy dawać.
            > Ciekawe, czy Tori Amos też dała dupy Kaczkowskiemu, żeby częściej grał jej
            > piosenki..
            ALE POZIOM......
            > > A tak na marginesie: skąd biorą się tacy debile jak Marc.
            > Ja tam za debila się nie uważam. Ciekawe skąd biorą się tacy fanatycy jak
            > koliber, którzy tylko potrafią obrzydzić Program 3 zarówno starą jak i nową
            > Trójkę.
            Ja też uważam że jesteś inteligentny, tylko czasami Twoje wypowiedzi (PISANE
            JAK SĄDZĘ CELOWO BY ZAISTNIEĆ NA TYM FORUM) nie są zbyt mądre.
    • Gość: fcrw Re: RazDwaTrzy na pierwszym w LP3!!!! IP: 172.16.3.* 25.04.03, 10:58
      Kocham !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka