IP: *.kleosin.sdi.tpnet.pl 12.04.03, 10:57
alez cudownie jest wlaczyc sobie trujeczke i milo posluchac tych samych
utworow. eminem! czarne nuty! same madafakerskie songi. TO JEST SWIAT NA
TOPIE!?!? a gdzie michal wisniewski? gdzie britni? gdzie jakis BIG BRADER?
gdzie jakies radiozakupy mango? w ogole nie kumacie co jest na topie. juz sie
boje o gusta muzyczne waszych nowych sluchaczy. ale co tam, wysla smsa,
zadzwonia - dobrze jest! kebza leci topowo. posluchajcie <reklama> radia JARD
2 </reklama> ! tam zobaczycie co jest na topie! i moze trujka sie czegos
nauczy od pierwszej w polsce dzieciecej rozglosni radiowej! zreszta, niewiele
wam trzeba daleko nie odbiegacie od poziomu JARD 2.

jak to mowia w ameryce:
YO!
Obserwuj wątek
    • Gość: maro Re: rytmy POP IP: prosiak:* / 192.168.1.* 12.04.03, 14:28
      Tu się nie zgodzę. Jestem bowiem za tym by w PRIII były również audycje z Ich3,
      Britney itp. Rzecz w tym aby były to audycje typu właśnie Rytmy POP prowadzone
      przez kogoś kto o prezentowanej muzyce i wykonawcach opowie ciekawie, nauczy
      słuchać. Słuchałem dzisiaj Kostrzewy jadąc samochodem i uważam, że prowadził
      swój POP interesująco. Rzecz w tym, aby muzyczna papka typu POP nie rozlewała
      się na cały boży dzień.
      • Gość: koliber Re: rytmy POP IP: 149.156.12.* 12.04.03, 15:56
        Czyli Drogi Maro: Sobota w stylu POP, Świat na Topie, Muzyczna poczta, play-
        lista.
        A Pan Kostrzewa powinien się zdecydować czy autorsko gra to co dobre (jak
        jeszcze często jest w ekspresie) czy to co POPularne
        • Gość: Teresa Re: rytmy POP IP: 195.136.113.* 12.04.03, 16:56
          Gość portalu: koliber napisał(a):

> A Pan Kostrzewa powinien się zdecydować czy autorsko gra to co dobre (jak
          > jeszcze często jest w ekspresie) czy to co POPularne

Pan Kostrzewa przestał grać to co dobre, gra pop dla ubogich. Nie lubię popu a
          Kostrzewa nie robi nic , żebym pop polubiła, chociaż bardzo bym chciała.
          • Gość: koliber Re: rytmy POP IP: 149.156.12.* 12.04.03, 17:01
            Gość portalu: Teresa napisał(a):

> Pan Kostrzewa przestał grać to co dobre, gra pop dla ubogich. Nie lubię popu
            a
            > Kostrzewa nie robi nic , żebym pop polubiła, chociaż bardzo bym chciała.

Zawsze ostatnio atakuję Kostrzewę, a że jestem obiektywny to muszę napomknąć iż
            w Trójkowych Ekspresach zwykle gra dobrze.
            Niestety jego wpływ na play-listę (negatywny) i sobota w stylu pop oraz
            arogancja wpływają na jego krytyczną ocenę.
            • Gość: Teresa Re: rytmy POP IP: 195.136.113.* 13.04.03, 12:42

> w Trójkowych Ekspresach zwykle gra dobrze.
              > Niestety jego wpływ na play-listę (negatywny) i sobota w stylu pop oraz
              > arogancja wpływają na jego krytyczną ocenę.

Coś mi się nie zgadza,na Trójkowy ma wpływ a na Pluj listę, nie?
              Arogancja zaś wynika z jakiejś wiary, że jest nie do ruszenia, tylko kto mu
              dał taką gwarancję?
            • Gość: fazi Re: rytmy POP IP: *.impakt.pl 13.04.03, 23:33
              Pan K. jest arogancki!Owszem zgadzam się ale ma jeszcze jedną negatywną cechę (
              i ta wopiniotwórczym radiu jest chyba gorsza ) - mianowicie: wygłasza
              częstopoglądy na temat nurtów muzycznych na których wogóle sie nie zna!
              Przykład.Poszę bardzo:Przy okazji grania The Sisters Of Mercy wygłaszał opinie
              jakoby śledziłtzw "scenę gotycką" aletam wszyscy grają tak jak owe TSOM. A ja
              się publicznie zapytuję:PANIE PAWLE ILE PŁYT Z TZW. "MUZYKĄ GOTYCKĄ" PANPOZNAŁ
              W TYM ROKU? PROSZĘ WYMIENIĆ PRZYKŁADOWĄ 100.
      • Gość: jarek Re: rytmy POP IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 12.04.03, 19:06
        Gość portalu: maro napisał(a):

> Rzecz w tym aby były to audycje typu właśnie Rytmy POP prowadzone
        > przez kogoś kto o prezentowanej muzyce i wykonawcach opowie ciekawie, nauczy
        > słuchać.

to już trzeba uczyć słuchania POPu??????
        j.
        • Gość: maro Re: rytmy POP IP: *.ng.pl 12.04.03, 21:52
          Gość portalu: jarek napisał(a):

> to już trzeba uczyć słuchania POPu??????
          Uważam, że tak. Powiem nawet, że POPu szczególnie, bo głównie poprzez edukację
          muzyczną słuchacz papki ma szansę polubić inne gatunki.

maro
          • Gość: koliber Re: rytmy POP IP: 149.156.12.* 12.04.03, 21:59

> Gość portalu: jarek napisał(a):
            >
            > > to już trzeba uczyć słuchania POPu??????
            > Uważam, że tak. Powiem nawet, że POPu szczególnie, bo głównie poprzez
            edukację
            > muzyczną słuchacz papki ma szansę polubić inne gatunki.

OTÓŻ NIE. Można wybierać lepsze "kawałki" popowe i coś między nimi przemycać,
            ale uczyć trzeba SŁUCHANIA INNYCH GATUNKÓW.
            • Gość: Lesiek Re: rytmy POP IP: *.tdmedia.pl / 10.10.19.* 13.04.03, 06:56
              Jest pytanie, czy radio w ogóle ma czegoś uczyć. Kiedyś niewątpliwie miało -
              ale czy to się mieści w Smolarowo-Siezieniewskiej wizji mediów publicznych, to
              ja nie wiem.
              • Gość: jarek Re: rytmy POP IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 13.04.03, 09:15
                taaa, teraz uczy jak wysyłać smsy:-(
                j.
                • Gość: Teresa Re: rytmy POP IP: 195.136.113.* 13.04.03, 12:46

> taaa, teraz uczy jak wysyłać smsy:-(
                  > j.

Czyli ma świadomość, kto tak naprawdę go słucha, pogratulować lotów.
            • Gość: maro Re: rytmy POP IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 13.04.03, 13:02

> OTÓŻ NIE. Można wybierać lepsze "kawałki" popowe i coś między nimi przemycać,
              > ale uczyć trzeba SŁUCHANIA INNYCH GATUNKÓW.
              Tylko że przy takim postepowaniu PPP (pożeracze popowej papki) z RMF
              naprzykład będą omijać szerokim łukiem te audycje i to radio. W żadnym wypadku
              nie popieram obecnego przegięcia w kierunku Pop-u na Myśliwieckiej. Z natury
              jednak jestem tolerancyjny. Ja chcę więcej tego co było w PR3, ale też nie
              zamierzam mówić innym, że to co lubią nie ma żadnej wartości i że w radiu,
              którego słucham ja na to ich badziewie nie ma miejsca. I dlatego też uważam, że
              (oczywiście zachowując rozsądne proporcje)każdy gatunek mający swoich słuchaczy
              godny jest odnotowania przez dobre radio. I nie problem jest w tym co a w tym
              jak prezentowana jest muzyka. Może jestem naiwny, ale wydaje mi się, że
              dzisiejsze nastolatki słuchające POP-u, edukowane przez radio mają szansę
              polubić również coś innego. Nie będą jednak miały szansy na tą edukację, jeśli
              nie będą miały powodu do właczenia tego radia.

PS.
              W swoich postach tego wątku nie mam zamiaru nagle zmieniać swoich przekonań i
              stawać się zwolennikiem trUjki. Pan Kostrzewa nie jest moim ulubieńcem, jednak
              uważam że mógłby on spełniać rolę pomostu dla wielbicieli POP-u.
              • Gość: jarek Re: rytmy POP IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 13.04.03, 14:00

>... dzisiejsze nastolatki słuchające POP-u, edukowane przez radio mają szansę
                > polubić również coś innego....

A czego mają słuchać nastolatki lubiące jazz albo muzykę klasyczną???
                Wbrew przekonaniom derekcji trUjki nie samym POPem młodzież żyje, mam na to
                dowody:-)
                Pozdrawiam
                j.
                • Gość: maro Re: rytmy POP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.03, 21:48
                  Jesli słuchają to swietnie. Ja też znam takie przykłady. Rzecz w tym, że to przykłady jedynie. Gdyby młodzi ludzie
                  masowo słuchali muzyki klasycznej to playlista RMF-u uwzględniałaby zapewne ten fakt.
                  • Gość: jarek Re: rytmy POP IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 13.04.03, 22:12

> Gdyby młodzi ludzie
                    > masowo słuchali muzyki klasycznej to playlista RMF-u uwzględniałaby zapewne
                    ten
                    > fakt.

Mnie nie chodzi o "wyścigi", o umieszczanie jazzu czy klasyki w plajlistach,
                    masówka pewnie wygrałaby. Chodzi mi o zupełne pozbawienie młodych słuchaczy
                    kontaktu z twórczością bardziej wyrafinowana od POPowej papki...
                    Przeciwny jestem tendencji do dostosowywania programu do gustów coraz niższych
                    lotów...
                    j.
                • Gość: smasz de system Re: rytmy POP IP: *.kleosin.sdi.tpnet.pl 14.04.03, 08:22

> Wbrew przekonaniom derekcji trUjki nie samym POPem młodzież żyje, mam na to
                  > dowody:-)

statystycznie taka mlodziez nie istnieje. wiec derekcja swoja
                  dalekowzrocznoscia uznala, ze na takiej mlodziezy sie nie dorobi i olala ich.

Pozdrawaim,
                  SdS

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka