Gość: muka! @util IP: *.aster.pl 02.03.07, 16:33 No to chyba zakończyliśmy dyskusję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasiu Siedmiu ospałych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.07, 16:35 "Testosteron" zrecenzowany przez kobiete ? Jaja sobie robicie ? To tak jakby mężczyzna miał pisać recenzję serialu "Gotowe na wszystko" Odpowiedz Link Zgłoś
util @ muka! 02.03.07, 16:38 Chyba tak, bo właśnie zaczynam weekend :) No juz nie nabzdyczaj się tak. Gdyby rezencentka wiedziała co pisze, to zwróciła by uwage na źle użyty cytat. A nie wspomina o tym słowem. Jakieś wnioski? Pozdrówki i miłego weekendu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muka! @util IP: *.aster.pl 02.03.07, 16:44 Ja się nie nabzdyczam. Na ludzką głupotę nie ma się co nabzdyczać. Co najwyżej warto ją wyśmiewać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Widziałam - śmieszne :) IP: 80.50.90.* 02.03.07, 16:59 Widziałam film, widziałam sztukę. Dużo śmiechu zarówno na spektaklu jak i w kinie. Jak ktoś był w teatrze, to poczatek filmu nieco nudny - później się rozkręca. Większość ludzi wychodziła z kina uśmiechnietych, a nie znudzonych, to chyba mówi samo za siebie :)Z chęcią obejrzę jeszcze raz jak będę miała ochotę się posmiać :) Odpowiedz Link Zgłoś
meteo_patka Siedmiu ospałych 02.03.07, 17:29 Kiedy się wymienia nazwiska aktorów głównych i pomija jedną z ważnych postaci, Fistacha - Tomasza Karolaka, to tekst staje się niedopracowany. A literówka w nazwisku aktora Kosińskiego to już w ogóle "masakara", jak mawia w filmie jeden z bohaterów ( Fistach zresztą). Do tego recenzja przekombinowana, nie lubię takich. Film zaś mi się podobał, dawno się tak nie śmiałam. Ale u nas to dobrze wychodzi tylko marudzenie, więc w sumie ta recenzja mieści się w konwencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filolog? Siedmiu ospałych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.07, 17:46 A propos "no woman, no cry" to niestety, ale ta fraza nie oznacza bynajmniej, że brak kobiety równy jest wolności od zmartwień, lecz jako że wymyślona była przez Boba Marleya, który posługiwał się jamajskim dialektem angielskiego, oznacza to ni mniej nie więcej co "nie kobieto, nie płacz". Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja ja ja Siedmiu ospałych IP: *.chello.pl 02.03.07, 17:58 Do meteo_patki: Nie dziwię się, że się śmiałaś bo kobiety śmieją się z dziwnych rzeczy (jak i płaczą z równie dziwnych powodów). Nie jest to jednak dowód na cokolwiek może poza tym, że jest to film śmieszny dla kobiet. Ergo: wygląda na to, że krytyk (który się nie śmiał) formalnie płci kobiecej naprawdę jest męszczyzną co raczej dobrze o nim świadczy i w moich oczach zyskuje on na wiarygodności = nie pójdę na ten film Odpowiedz Link Zgłoś
krzynia.c Testosteron-lichy,Świadek koronny-bardzo lichy 02.03.07, 18:10 obydwa banalne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aktor Siedmiu ospałych IP: *.aster.pl 02.03.07, 18:15 Zapraszam na film www.inmm.pl/mundial.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przegladajacy Hmmm. Kto jest autorem tekstu....? :P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 18:42 Hmmm. Kto jest autorem tekstu....? :P to chyba wystarczajacy komentaz :D Odpowiedz Link Zgłoś
milena.rl bueh 02.03.07, 19:41 kolejna polska ściepa, siedmiu kompleksiarzy robi z siebie jeszcze większych idiotów, proszę powiedzcie że jest tam i ksiadz i tańczy w kółeczku z gitarą w sutannie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koci Siedmiu ospałych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 19:48 pani autorce termin "Testosteron" kojarzy się z antyfeminizmem,szkoda mi Pani , pani redaktor Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mankament "NO WOMAN, NO CRY"? IP: *.aster.pl 02.03.07, 19:48 Hehe, Szanowna Pani Autorko, proszę sprawdzić znaczenie frazy "no noman, no cry", pamiętając, że to jamajski angielski. Mamy tu, obawiam się, zwykły imperative. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nigra Siedmiu ospałych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.07, 20:08 uśmiałam sie po pachy polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malik Siedmiu ospałych IP: *.68.71.64.kutno71.tnp.pl 02.03.07, 20:25 a ja myślę że GW jest tak zrospaczona że PiS wygrał wybory że redaktorzy tej najobiektywniejszej z gazet bedą krytykować wszystko co powstaje w Kaczorlandzie:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stasiu Testosteron IP: *.tktelekom.pl 02.03.07, 20:26 Zaje.... film!Przychopdząc dziś do kina byłem dość sceptycznioe do niego nastawiony ale okazało się że to świetna komedia.Szczególnmie podobały mi się teksty typu:"Pała wibruje jak ruski wentylator" Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
aurangzeb Siedmiu ospałych 02.03.07, 20:29 Nie wiem czy to błąd autorki recenzji czy scenarzysty (bo ani "sztuki" ani filmu nie widziałem, ale zwrot ze znanej piosenki "no women no cry" nie oznacza, wbrew intencjom tekstu, iż "jak nie ma kobiety to nie ma płaczu". Z wikipedii: " "No Woman, No Cry" to słynna piosenka Boba Marleya & The Wailers. Wersja studyjna pojawiła się w albumie Natty Dread jednak bardziej znana jest wersja z roku 1975 z albumu Live!. Tytuł odnosi się do jamajskiego wyrażenia znaczącego Nie płacz, kobieto. Częstym błędem jest rozumienie znaczenia tytułu jako "Gdy nie ma kobiet nie ma płaczu"." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Smutne to są feministki. IP: 212.76.37.* 02.03.07, 21:04 Geje, lesbijki i feministki. Czemu to służy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Siedmiu ospałych IP: *.chello.pl 02.03.07, 21:33 Byłam w kinie o muszę przyznać, że to najlepsza komedia jaką ostatnio widziałam. Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eddy Czy to "No woman..." to z filmu? IP: *.smgr.pl 02.03.07, 21:36 Czy ktoś może mi powiedzieć, czy ta ośmieszająca interpretacja "No woman, no cry" pochodzi z filmu, czy to wymysł autora tekstu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: novaczek R E W E L A C J A !!!! IP: *.chello.pl 02.03.07, 22:23 Przeczytałem recenzję na gazeta.pl i w "Co jest grane" i twierdze ze autorzy sie myla. (Te recenzje to "...masakra..." :)) Komedia rewelacyjna, ja sie az spocilem ze smiechu :) a moja zona pod koniec juz nie miala sily sie smiac. Fakt. Moze nie dotrzec do kazdego ale jak ktos lubi teksty w stylu KMN lub AMM to wyjdzie bardzo zadowolony. Oczywiscie mozna sie nie zgadzac z wieloma stwierdzeniami bohaterow ale to nie jest film ktory ma kreowac postawy tylko bawic i ..... swietnie mu sie to udaje. POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Siedmiu ospałych IP: *.chello.pl 02.03.07, 22:31 A mnie ten film się bardzo podobał, byłam na nim wczoraj, naprawdę gorąco polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwonka Siedmiu ospałych IP: *.aster.pl 02.03.07, 22:32 Własnie wróciłam z kina. Dobra Polska komedia od wielu lat... REWELACJA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bla bla Film jak film... dobry, ale bez rewelacji IP: *.elartnet.pl 02.03.07, 22:47 Film jak film... dobry, ale bez rewelacji Odpowiedz Link Zgłoś