theagata 13.06.07, 14:22 teraz w PR III Janusz Kosiński i Piotr Stelmach wspominają tych którzy właśnie odeszli: 2 dni temu - p. Bożenka z fonoteki PR III [R.I.P.] dzisiaj - Jacek Skubikowski [R.I.P.] [*] Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
astat5577 Re: wspomnienie 13.06.07, 16:37 Ano takie życie. Jakby mi ktoś powiedział, że moje dzieci umrą kiedyś albo mogą umrzeć w każdej chwili, to chyba bym ich nie miała. Mam nadzieję, że nie cierpieli... Odpowiedz Link Zgłoś
theagata Re: wspomnienie 14.06.07, 00:09 astat5577 napisała: > Mam nadzieję, że nie cierpieli... raczej tak: p. Bożenka spłonęła w busie (masakryczny wypadek) J. Skubikowski 1,5 roku walczył z rakiem krtani Odpowiedz Link Zgłoś
astat5577 Re: wspomnienie 14.06.07, 08:02 Był kiedyś klub 3 z jakimś księdzem pracującym w hospicjum. Bardzo mądrze mówił o umieraniu i oswajaniu ze śmiercią. Temat u nas najczęściej omijany, tym bardziej utkwiła mi tamta audycja w pamięci. Nie wiem jednak, czy można się tego nauczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
imagistyk Re: wspomnienie 14.06.07, 20:00 Tego nie można się nauczyć na cudzym przykładzie.Trzeba samemu przeżyć umieranie bliskiej osoby i bezradność... I potem z tym trzeba żyć... A taka pustka dookoła... Odpowiedz Link Zgłoś