Dodaj do ulubionych

Dlaczego z radiowej Trójki eliminuje się kulturę?

• gepe Prośba do wpisujacych 22.03.02, 20:37
      Wielka prośba. Po zostawieniu w niniejszym wątku swego śladu przesiądźcie się
      łaskawie za każdym razem na wątek sąsiedni www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?
      dzial=0511&forum=KULTURA&wid=1428993&aut=+orzel&aid=1428993 i pchnijcie go w
      górę. I tak do 7 kwietnia niech będzie na wierzchu.

pozdrawiam - gepe
      • gepe Re: Prośba do wpisujacych 22.03.02, 20:40
        Coś się źle pokopiowało. Chodzi oczywiście o wątek 'Pogrzeb radiowej Trojki - 7
        kwiecien'.

gepe
        • waszaergil Re: Prośba do wpisujacych 22.03.02, 20:44
          chyba za mało słuchacie "czy mówisz po polsku", bo inaczej wiedzielibyście, że
          mówi się "siódmy kwietnia".
          • tuhanka Re: Prośba do wpisujacych 22.03.02, 20:52
            A co to za czepialstwo? Czyżby znowu pani A. z radia podszywała się pod Ergil?
            Naprawdę, przeginacie. A poza tym kiedy mamy słuchać audycji, którą
            przesunęliście na godzinę tuż przed południem, w ramach bloku audycji Anety
            Wrony? Owszem, włączamy radio specjalnie, ale nietrudno przegapić. A teraz
            proszę się nie mądrzyć i nie podszywać.
            • waszaergil Re: Prośba do wpisujacych 22.03.02, 21:00
              Nie mądrzyć ? A co Wy tu innego robicie ? mówicie o czymś, o czym nie macie
              bladego pojęcia. Pewnie jak idziecie do lekarza, to też mówicie mu jak ma Was
              leczyć. No to życzę dużo zdrowia.
              • Gość: jacek Re: Prośba do wpisujacych IP: *.astercity.net / 10.131.130.* 22.03.02, 21:18
                waszaergil napisał(a):

> Nie mądrzyć ? A co Wy tu innego robicie ? mówicie o czymś, o czym nie macie
                > bladego pojęcia. Pewnie jak idziecie do lekarza, to też mówicie mu jak ma Was
                > leczyć. No to życzę dużo zdrowia.
                Nie mówimy mu jak ma nas leczyć ale co nam dplega i jakie są efekty
                dotychczasowej kuracji. Mówimy mu jakich efektów leczenia oczekujemy a jeśli on
                nie słucha i nie ma widocznej poprawy to zmieniamy doktora na innego. Liczymy, że
                doktor Smolar i jego asystenci też w końcu zostaną zmienieni! Bo już za chwilę
                pacjent /trójka/ w wyniku ich leczenia może zejść. Smolar + Laskowski + reszta =
                Pavulon!

• Gość: szaman nasza cierpliwosc ma granice IP: 192.168.2.* 23.03.02, 10:25
                Droga Pani. Niech Pani nie udaje, ze Pani sie zna na radiu. Zna sie Pani na
                kontaktach z klientami, na pisaniu listow i takich tam pierdol. Niech Pani na
                tym poprzestanie i przestanie sie madrzyc na tematy, o ktorych nie ma Pani
                bladego pojecia.
                • ajk Re: nasza cierpliwosc ma granice 23.03.02, 14:01
                  Szamanie, luzu i spokoju. "naszaergil" tez juz tutaj nie zawita. Skonczyło się
                  jak w przypadku poprzednich kont.
                  I tak chyba będzie za każdym razem. Wpis i kop.
                  A za co? A choćby za wykorzystywanie danych osobowych, kochani radiowcy. Róbcie
                  tak dalej, to w sądzie spotkamy się nie z powództwa "dyplomowanego" dyrektora,
                  ale z mojego. I kiedy przyjdzie wybulić odszkodowanie za wykorzystywanie danych
                  osobowych - kto dostanie kopa z pracy? Nadgorliwiec z pi-ar-u. Dyrekcja
                  wszystkiego się wyprze. Jak zwykle. Po tyłku dostaniecie wy.
                  AJK
                  • Gość: Koliber Nasza cierpliwosc ma granice-jingiel IP: 149.156.12.* 23.03.02, 14:36
                    I po klubowymgraniu koleny atak na sluchaczy-jingiel.
                    "Śpiewane bezbarwnym niewyraźnym głosem,kiczowatym": TRÓJKA TWOJE PIERWSZE
                    RADIO.
                    Absolutne dno,nieidentyfikujące stacji.
                    A słuchacze dzwonią, mailująi protestują, ale Derekcja milczy.
                  • tuhanka Re: nasza cierpliwosc ma granice 23.03.02, 15:43
                    A nadgorliwości w księdze szamana? Czy to też dzieło koleżanki radiowiec?
                    Ujawnianie prywatnej korespondencji, co jest cały czas przypominane czytelnikom
                    Tajniaka? Czy naprawdę sądzicie, że osoba, którą to dotknęło, nie może wytoczyć
                    procesu nadgorliwcom? Czy nie można tej osoby wyśledzić? A osoba ta podawała
                    wielokrotnie namiary do siebie, nietrudno ją poprosić o złożenie wniosku do
                    prokuratury.
                  • theverybestofergil Re: nasza cierpliwosc ma granice 23.03.02, 21:44
                    pozdrawiam.Niestety znowu nie trafiony, nie zatopiony.
                    • Gość: szaman Re: nasza cierpliwosc ma granice IP: 192.168.2.* 23.03.02, 23:54
                      Zapraszam kolesia na irca, jak sie nie boi. A jak sie
                      boi, to niech da sobie spokoj z zabwa w ciuciubabke, bo
                      tylko zle swiadectwo daje wiceprezesowi i dyrekcji.

I niech koles nie robi za arbitra, bo ja wiem w co
                      trafilem i nie musze pytac kolesia o zdanie. Koniec
                      tematu. Czekam na ircowym kanale #trojka.

Jezeli koles ma choc jeden argument, to koles
                      przyjdzie. A jak nie przyjdzie, to tylko potwierdzi
                      swoje tchorzostwo i ignoranctwo.
      • ajk Re: Prośba do wpisujacych 23.03.02, 14:14
        Tak robimy. Ale dzięki za przypomnienie. Bo są rzeczy ważne. I ważniejsze (w
        tym drugim).
        Pozdr.
        AJK
        • Gość: Koliber Skandal- jingle IP: 149.156.12.* 23.03.02, 14:49
          I po klubowymgraniu koleny atak na sluchaczy-jingiel.
          "Śpiewane bezbarwnym niewyraźnym głosem,kiczowatym": TRÓJKA TWOJE PIERWSZE
          RADIO.
          Absolutne dno,nie identyfikujące stacji.
          A słuchacze dzwonią, mailują i protestują, ale Derekcja milczy.

Tró(u)jka-umiera:
          1.Klubowe Granie to szczyt chały, słuchacze protestują, a tu nic.
          2.Zlikwidowano sobotnią Zapraszamy do Trójki Kaczkowskiego-protesty i nic
          3. Wielu wartosciowych (nawet jeśli niektórych z nich nie lubiłem) ludzi
          odsunięto od mikrofonu.
          4. a teraz nowe jingle,proste,Dyrekcja zlożyła projekt,znajomi wykonali,wzięli
          wszyscy za to kasę i powstało coś co dobrze oddaje charakter zmian w trójce
          (powolny upadek): nierozpoznawalna, nie identyfikująca stacji kaszanka. Nikt by
          czegoś takiego nie puścił nawet w szanującej się stacji komercyjnej.

• ajk Re: Skandal- jingle 23.03.02, 15:04
            "Trójka - twoje pierwsze radio"? - to gdzie dyrekcja pracowała wcześniej? W
            warzywniaku? Skąd oni biorą tych ludzi do dyrekcji? I żeby się tak chwalić?

Cóż. Dżingiel taki jak dyrekcja. Dyrekcja taka jak Zarząd. A Zarząd - jak to
            Zarząd: każdy widzi, jaki jest. I każdy płacze. Ze śmiechu.
            AJK
            • Gość: Tomek Re: Skandal- jingle IP: *.icpnet.pl 23.03.02, 15:49
              Wczoraj przez przypadek usłyszałem TO w trakcie listy przebojów. Aż mnie
              zmroziło... Z tego co słyszałem, to nawet Niedźwiedź niedokładnie się wpasował
              i o ułamek sekundy wjechał z zapowiedzią na tego niby jingla. I mówił też jakoś
              tak bez przekonania...
              • Gość: maharaja Re: Skandal- jingle IP: *.chello.pl 23.03.02, 17:49
                nudne, mdle, nijakie, pretensjonalne - tak sobie dyrekcja wyobraza SWOJE
                pierwsze radio i takie ono bedzie.
                • Gość: Tomek Już niedługo... IP: *.icpnet.pl 23.03.02, 18:06
                  To może jeszcze raz przytoczę tę wiadomość, która mnie bardzo zelektryzowała, a
                  którą wsadziłem pod osobny wątk. Chyba jednak lepiej jak będzie tu:

1) Są przecieki z radia, że w Trójce rozgrywają się ostatnie sceny dramatu i
                  upadek tej rozgłosni to kwestia miesięcy.

2) Aktualnie otwarcie, choć nieoficjalnie jak zwykle mówi sie w środowiskach
                  medialnych, że Smolar i Laskowski zamienią sie w maju stanowiskami.

SĄ TO PRZECIEKI Z DOBRYCH ŹRÓDEŁ, WIĘC MIEJCIE TO NA UWADZE

• theverybestofergil Re: Skandal- jingle 23.03.02, 21:53
              ajk napisał(a):

> "Trójka - twoje pierwsze radio"? - to gdzie dyrekcja pracowała wcześniej? W
              > warzywniaku?
              Odpowiedz:Nie, nie w warzywniaku. Zgadujcie dalej. Najlepiej ćwiczyć umysł na
              zagadkach z "grakuchni" - no, ale to są zagadki dla wyjątkowo inteligentnych. Na
              razie słabo Wam wychodzi to zgadywanie. I sądy nic na to nie poradzą, bo mają
              poważniejsze sprawy.

AJK napisał:
              Skąd oni biorą tych ludzi do dyrekcji? >
              Odpowiedż -z konkursu.

Pozdrawiam. Dziękuję za nowe konto. Ten login najlepiej mi wyszedl.

• Gość: jacek Re: Skandal- jingle IP: *.astercity.net / 10.131.130.* 23.03.02, 22:10
                theverybestofergil napisał(a):

> ajk napisał(a):
                >
                > > "Trójka - twoje pierwsze radio"? - to gdzie dyrekcja pracowała wcześniej?
                > W
                > > warzywniaku?
                > Odpowiedz:Nie, nie w warzywniaku. Zgadujcie dalej. Najlepiej ćwiczyć umysł na
                > zagadkach z "grakuchni" - no, ale to są zagadki dla wyjątkowo inteligentnych. N
                > a
                > razie słabo Wam wychodzi to zgadywanie. I sądy nic na to nie poradzą, bo mają
                > poważniejsze sprawy.
                >
                > AJK napisał:
                > Skąd oni biorą tych ludzi do dyrekcji? >
                > Odpowiedż -z konkursu.
                A W TYCH "KONKURSACH" TO BIORĄ UDZIAŁ PACJENCI Z INSTYTUTU PSYCHIATRII I
                NEUROLOGII W WARSZAWIE? BO KOMISJA KONKURSOWA Z PEWNOŚCIĄ Z WYWODZI SIĘ Z BYŁYCH
                PENSJONARIUSZY TEGO SZPITALA Z TOBĄ NA CZELE!!!
                PS. JAK TAM ZE SŁUCHALNOŚCIĄ WASZEGO PIERWSZEGO RADIA? OSIĄGNELIŚCIE JUŻ 2%?
                JESZCZE NIE? SPOKO MACIE TO JAK W BANKU!!!
                >
                > Pozdrawiam. Dziękuję za nowe konto. Ten login najlepiej mi wyszedl.
                >

• Gość: szaman Re: Skandal- jingle IP: 192.168.2.* 23.03.02, 22:49
                  Widze, ze teraz jako Jacek. Szkoda, ze bez argumentow.
                  Dyrekcja z konkursu, ale co to za konkurs byl... Trzeba
                  bylo popisac sie jak najmniejsza wiedza o radiu... Ci
                  co na radiu sie znaja, a Trojke znaja od podszewki - na
                  przyklad Grzegorz Miecugow - od razu zostali odrzuceni.

Jacek czeka na dwuprocentowa sluchalnosc? Wiec jest to
                  potwierdzenie naszych obaw, ze wlasnie o zmniejszenie
                  sluchalnosci chodzi wiceprezesowi Smolarowi.
                  • Gość: jacek Re: DO SZAMANA IP: *.astercity.net / 10.131.130.* 24.03.02, 08:46
                    Gość portalu: szaman napisał(a):

> Widze, ze teraz jako Jacek. Szkoda, ze bez argumentow.
                    > Dyrekcja z konkursu, ale co to za konkurs byl... Trzeba
                    > bylo popisac sie jak najmniejsza wiedza o radiu... Ci
                    > co na radiu sie znaja, a Trojke znaja od podszewki - na
                    > przyklad Grzegorz Miecugow - od razu zostali odrzuceni.
                    >
                    > Jacek czeka na dwuprocentowa sluchalnosc? Wiec jest to
                    > potwierdzenie naszych obaw, ze wlasnie o zmniejszenie
                    > sluchalnosci chodzi wiceprezesowi Smolarowi.
                    Drogi przyjacielu!!! To nie ja czekam na 2% słuchalność tylko miłościwie nam
                    panujący $molar i sp.! Wydawało mi się , że osoba tak błyskotliwa jak Ty chwyci
                    to w lot! Pewnie część kandydatów na szefów trójki była osobami
                    kompetentnymi /Miecugow/ ale tylko część, komisja konkursowa z całą pewnością
                    nie!! Tego też nie rozumiesz? A tak w ogóle to koniec z waśniami na wątku ! Jeśli
                    chcesz to pisz jacekszymczuk@wp.pl podawałem ten adres jakieś 500 wpisów temu.
                    pozdr. Jacek Szymczuk

• Gość: szaman Re: DO SZAMANA IP: 62.233.167.* 25.03.02, 14:57
                      :)

Oj sory, spalem juz.
              • Gość: Koliber Re: Skandal- jingle IP: 149.156.12.* 23.03.02, 22:29

> > "Trójka - twoje pierwsze radio"? - to gdzie dyrekcja pracowała wcześniej?
                > W
                > > warzywniaku?
                > Odpowiedz:Nie, nie w warzywniaku. Zgadujcie dalej. Najlepiej ćwiczyć umysł na
                > zagadkach z "grakuchni" - no, ale to są zagadki dla wyjątkowo inteligentnych. N
                > a
                > razie słabo Wam wychodzi to zgadywanie.
                Akurat "grakuchnia" nawiązuje do Starej Dobrej Trójki, szkoda,że tak mało Listy
                Przebojów dla Oldbojów i Marginalizacja "Bielszego Odcienia Bluesa"

>I sądy nic na to nie poradzą, bo mają poważniejsze sprawy.
                Za przekręty w Zarządzie,to raczej sądy na Smolara.

> AJK napisał:
                > Skąd oni biorą tych ludzi do dyrekcji? >
                > Odpowiedż -z konkursu.
                I KONKURS BIERZE POD UWAGĘ, CO:,ODPOWIADAM: ULEGŁOŚĆ (DLATEGO WYLECIAŁ
                KACZKOWSKI),NIEKOMPETENCJĘ,I BUCOWSTWO. GDYBY BYŁO INACZEJ ZOSTAŁBY DYREKTOREM:
                ZIMOCH,MIECUGOW.
                A JAKIE KOMPETENCJE MA PRZECIĘTNY KORESPONDENT PANORAMY, DYSPOZYCYJNY
                (PRZEDSTAWIAŁ ROSJĘ JAKO DZIKI KRAJ), MIERNY PREZENTER PANORAMY ("BIJEMY
                DZIECI,WYKORZYSTUJEMY JE SEKSUALNIE" TOJEDEN Z JEGO LEPSZYCH TEKSTÓW -LASKOWSKI;
                FIJALKOWSKI("CHOCIAŻ STUDIÓW NIE SKOŃCZYŁEM"I RADIO PCIM), CZY BANACH.
                A SMOLAR TO WIELKI JĘZYKOZNAWCA, PRZEPRASZAM RADIOZNAWCA.

> Pozdrawiam. Dziękuję za nowe konto. Ten login najlepiej mi wyszedl.
                Napisz do mnie: piotrj@mp.pl i przedstaw się. Ale na to nie ma Pan(i) odwagi.

CIEKAW JESTEM CO JESCZE WYMYSLI DYKEKCJA POTYM JINGLACH, JESLI SIĘ PODOBAJĄ,TO
                KOMU,TO CAŁKOWITE ZATRACENIE TOŻSAMOŚCI STACJI.TAK MÓWIĄ DZWONIACY I MAILUJĄCY DO
                TROJKI,ALE PANU(I)TONIE PRZESZKADZA.GRATULUJE.
                • Gość: Koliber Pierwszy sukces? IP: 149.156.12.* 23.03.02, 22:58
                  teraz w 3 Żąda mówi,że Muzyczna Poczta do 24.00,czyżby zdjęli Klubowe Granie
                  Naiwny
                  • Gość: szaman Re: Pierwszy sukces? IP: 192.168.2.* 23.03.02, 23:49
                    Za bardzo sie ziemia zatrzesla, wiec sie przestraszyli.
                    Beda Trojke psuc wolniej. Na klubowe granie przyjdzie
                    jeszcze czas. W jeszcze bardziej wynaturzonej postaci.

Kurcze, slucham te dzingle... Kojarzy mi sie to z taka
                    regionalna stacja radiowa, ktora z siebie zrobila budke
                    telefoniczna i nadaje w kolko te same "przeboje" i
                    pozdrowienia "dla mojej dziewczyny, ktora na pewno Was
                    slucha".

To nie jest zrownanie Trojki z komercja... To jest
                    zrownanie z najbardziej zasciankowymi i najmniejszymi
                    radyjkami polskimi. A brzmienie jak w radiu pirackim.
                    • mzawka1 Re: Pierwszy sukces? 24.03.02, 01:31
                      A moimm pierwszym sukcesem z tego co slysze jest brak czasu na sluchanie 3 PPR,
                      bo mam kasete. Zastanawiam sie czy jest jeszcze gdzies dostepny stary jingiel,
                      zeby go nagrac i do muzeum...
                      mzawka
          • tuska_ Re: Skandal- jingle - "twoja pierwsza piosenka" 15.04.02, 17:56
            Po tym dżinglu nie pozostało mi nic tylko wyłączyć TrUjkę. To koniec....
    • Gość: szaman kolezanke radiowiec zapraszam na irca IP: 192.168.2.* 23.03.02, 22:57
      Kolezanke Radiowiec i innych zapalonych klakierow
      dyrekcji i prezesostwa zapraszam do pogawedki na ircu.
      Kanal #trojka. Tam zawsze znajdzie sie ktos chetny do
      porozmawiania na temat Trojki w kontekscie tego, o czym
      tu caly czas piszemy. Latwiej bedzie wymienic sie
      argumentami, jezeli w ogole Panstwo je maja, bo do tej
      pory nie bylo nic konkretnego.
      No chyba, ze pani Radiowiec boi sie, a na to wyglada,
      skoro jej dzialania taka falszywoscia zalatuja.
      Mimo to czekam na ircu.

Szaman Falarek
    • theverybestofergil osiagnelam zenujace dno 24.03.02, 00:06
      Osiagnelam zenujace dno.

Agnieszka z Trojki, ktora caly dzien siedzi i mysli, co
      wam napisac.
      • Gość: puk osiagnelam zenujace dno - tu jesteśmy zgodni IP: *.interklub.pl 24.03.02, 00:22
        11-02-2002 08:47
        (...) Gdybyście uwaznie sluchali Trójki, to USŁYSZELIBYŚCIE we wczorajszym
        Manniaku, żę Wojciech MAnn wcale Trójki nie opuszcza. ALe Wam Drodzy PAństwo,
        najlepiej słucha się samych siebie.Pozdrawiam. Miłego i uważnego słuchania
        TRójki.

Proponuję odnieść się do powyższego, bo ja uważnie słucham Trójki a jakoś
        Wojciecha Manna nie udało mi się namierzyć.
        • Gość: szaman Re: osiagnelam zenujace dno - tu jesteśmy zgodni IP: 192.168.2.* 24.03.02, 00:33
          Mann prawdopodobnie wroci - ale tylko dlatego, ze sie o
          niego dosc glosno i stanowczo upomnielismy. Widac, ze
          wiceprezes Smolar choc nie chce, jeszcze troche ze
          sluchaczami MUSI sie liczyc.

To, ze ktos teraz mowi miedzy utworami w "klubowym
          graniu" jest na to dowodem.

Co nie zmienia faktu, ze pewnie nadal te piosenki
          przygotowuje Bogdan Fabianski... Zenada. Rzeczywiscie.
          • mzawka1 Re: osiagnelam zenujace dno - tu jesteśmy zgodni 24.03.02, 01:43

> Mann prawdopodobnie wroci - ale tylko dlatego, ze sie o
            > niego dosc glosno i stanowczo upomnielismy. Widac, ze
            > wiceprezes Smolar choc nie chce, jeszcze troche ze
            > sluchaczami MUSI sie liczyc.

No to super - jednak nie stukam tylko dla zabawy, ale przynosi to efekty. POki co
            nie wielkie ale zawsze. Kogo teraz sprobujemy wystukac???? I z jakim skutkiem,
            tzn w ktora strone - czy sciagna to co chcemy zeby zostalo z anteny, a moze
            jednak zostawia - to jak loteria.
            Chcialabym z wami popikietowac kiedys, ale zupelnie nie mam jak - bo mieszkam w
            Lublinie, a poza tym mlodziez jestem uczaca sie...
            Wiec moge wam herbaty cieplej zyczyc gdy bedzie zimno...
            nie damy sie prawda???
            Mzawka1
          • Gość: aga Re: osiagnelam zenujace dno - tu jesteśmy zgodni IP: *.devs.futuro.pl 24.03.02, 09:57
            >
            > To, ze ktos teraz mowi miedzy utworami w "klubowym
            > graniu" jest na to dowodem.
            >
            > Co nie zmienia faktu, ze pewnie nadal te piosenki
            > przygotowuje Bogdan Fabianski... Zenada. Rzeczywiscie.

Szamanie, to wczoraj bylo juz w ramach "3maj z nami". Poza tym np.The Chemical
            Brothers to nie jakies zremiksowane disco,wiec moze nie az taka zenada jak
            tydzien temu...
          • Gość: Rumburak Re: osiagnelam zenujace dno - tu jesteśmy zgodni IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 24.03.02, 11:02
            Mann ma ponoć wrócić i grać w nocy z piątku na sobotę od 24 do 2, tuż przed
            Nocą Muzycznych Pejzaży P.Kosińskiego
            • Gość: maharaja Too jeszcze nie jest dno IP: *.chello.pl 24.03.02, 11:59
              Moi drodzy. Obawiam sie, ze nie maja racji ci, ktorzy uwazaja ze glosy na tym
              Forum maja jakies znaczenie przy podejmowaniu przez bande czworga kolejnych
              decyzji o starych czy nowych programach. Oni sie szamoca bo to jest ich
              "pierwsze radio" i nie wiedza. Cos wymysla, probuja (moze sonduja - to bylaby
              wersja optymistyczna, w ktora jednak watpie) wycofuja sie, cos komus proponuja
              (Mann) a potem nie potrafia tego skonkretyzowac. Powtarzam jeszcze raz to co
              juz kiedys tu napisalem. Jesli ma sie plan, wizje nowego ksztaltu radia, to sie
              to przygotowuje a nastepnie wprowadza, a nie zaczyna od destrukcji tego co jest
              i obiecywania ze juz niedlugo wszystko bedzie swietnie. Nawet przy najbardziej
              spokojnym usposobieniu sluchacz zostaje natychmiast zantagonizowany, bo zabrano
              mu to co lubil, do czego sie przyzwyczail a wzamian dostaje obietnice niejasne
              i coraz mniej wiarygodne, w miare tego jak nastepuja kolejne destrukcyjne akcje
              decydentow. Wtedy juz przestaje wierzyc w jakiekolwiek dobre intencje.
              Cokolwiek by wtedy nie wymyslil "reformator" bedzie automatycznie odrzucone. A
              tu mamy w dodatku przypadek taki, ze wymysla zle.
              W szamotaninie widac sprzeczne kierunki. Z jednej strony groza, czyli:
              eliminacja badz ograniczanie slownych audycji kulturalnych,gatunkow muzycznych
              (folku, bluesa, polska scena rockowa) itd, itd,, wprowadzenie klubowego grania
              sprzed tygodnia i nowe jingle
              a z drugiej strony, co zauwazam, staranniej ukladana playlista, gdzie znajduje
              sie jednak troche wiecej numerow, ktorych komercyjne stacje by jednak nie
              umiescily. Wydaje mi sie tez, ze np. Stelmach ma pewna autonomie w wyborze
              muzyki (albo playlista jest tak szeroka, ze kazdy z nich moze cos dla siebie
              wybrac). Nic z tego nie rozumiem, bo jednoczesnie autorow, do ktorych mozna
              miec zaufanie (Chojnacki, Wasowski, Mann, Klatt) - sie marginalizuje.

Jesli ktos ma jeszcze wiare w to, ze jego glos tutaj cos znaczy - OK. Ja mysle,
              ze to radio jest juz stracone i czekac mozna tylko na cud - jakis
              niespodziewany nowy uklad personalny kierownictwa i pojawienie sie (skad? jak?)
              kogos odwaznego, kto to wszystko jednym ruchem rozp.........
              Serdecznie pozdrawiam idealistow - dyskutantow (ech, mlodosc), marznacych
              pikietujacych i pochowanych po katach na Mysliwieckiej sfrustrowanych
              radiowcow.
              • Gość: Rumburak Re: Too jeszcze nie jest dno IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 24.03.02, 12:10
                Może to radio jest stracone, ale obecne władze MUSZĄ czuć bat nad głową, w
                postaci maili, listów, listów otwartych i tym podobnej aktywności. I cała
                nadzieja w tym, że perfidny plan obniżenia słuchalności, po czym przejęcia
                radia (kupienia za bezcen) przez spółkę A nie przejdzie. Tym bardziej, że -
                jak można przeczytać w prasie - na drodze do niecnego celu stanęła aktualnie
                panująca nam koalicja rządząca . Może więc spółce A nie uda się wykupić NASZEJ
                Trójki, a przy okazji kilku rozgłośni regionalnych i zrobienia z tego badziewia
                informacyjno-muzycznego. Musimy być zwarci i gotowi i nie poddawać się!
              • Gość: jacek Re: Too jeszcze nie jest dno IP: *.astercity.net / 10.131.130.* 24.03.02, 12:13
                maharaja ma niestety racje ! To radio jest już stracone, a nasze pisanie nie ma
                żadnego wpływu na decyzje $molara i sp. bez żadnej odpowiedzialności. Ale coś
                jednak trzeba robić! pisałem już, że takie radio jakim kiedyś była nasza trójka
                z pewnością powstanie bo jest zapotrzebowanie pytanie tylko kiedy? Mam
                nadzieję , że stanie się to jeszcze w tej pięciolatce! A na trójkę $molara
                trzeba położyć ...!!!
                Jacek Szymczuk
              • gert Maharaja - racja, ale... 24.03.02, 13:34
                Wiesz, ja też myslę, że możemy sobie nagwizdać. Ale to wszyscy wiemy. Od samego
                początku. Nikt chyba nie miał złudzeń, że Zarząd będzie zwracał uwagę na
                słuchaczy. $molar już dawno temu mówił: "nawet dziesięć tysięcy protestów
                niczego nie zmieni". Więc nie jest tak, że ktokolwiek ma nadzieję na pozytywne
                zmiany (przy tych "Eu-nie-geniuszach od radiowej Eugeniki"??).
                Ale gdzieś odreagować trzeba, prawda?
                Chyba lepiej tu, niż żeby $molarowi szyby wybijać...
                Poza tym paru fajnych ludzi można było poznać.
                Gert
                PS
                No i jeśli nic nie możemy i nic nikogo obchodzimy, to po diabła włażą tu te
                radiowe kapusie? Przecież my "istniejemy wirtualnie". Po co by się nami
                zajmowali? Masochizm jakiś?
              • Gość: Rumburak Re: Too jeszcze nie jest dno IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 24.03.02, 13:44
                Może to radio jest stracone, ale obecne władze MUSZĄ czuć bat nad głową, w
                postaci maili, listów, listów otwartych i tym podobnej aktywności. I cała
                nadzieja w tym, że perfidny plan obniżenia słuchalności, po czym przejęcia
                radia (kupienia za bezcen) przez spółkę A nie przejdzie. Tym bardziej, że -
                jak można przeczytać w prasie - na drodze do niecnego celu stanęła aktualnie
                panująca nam koalicja rządząca . Może więc spółce A nie uda się wykupić NASZEJ
                Trójki, a przy okazji kilku rozgłośni regionalnych i zrobienia z tego badziewia
                informacyjno-muzycznego. Musimy być zwarci i gotowi i nie poddawać się!
        • tuhanka Re: osiagnelam zenujace dno - tu jesteśmy zgodni 24.03.02, 19:26
          Tylko, że ostatni "Press" pisał, że na początku marca z Mannem wciąż trwały
          rozmowy i nic nie było przesądzone, a w tym samym czasie "derekcja" zaklinała
          się, że już na pewno Mann będzie. A Pan Wojtek jeszcze nie dał im ostatecznej
          odpowiedzi...
    • Gość: As Słów kilka o sobotnim wieczorze trójkowym IP: 172.16.1.* 24.03.02, 18:22
      Zachęcony nową ramówką :-) posłuchałem sobie w sobotę wieczorkiem troszkę
      trójeczki, a oto moje obserwacje. Od 19 do chyba 23 była w Trójce Muzyczna
      Poczta - niby taka jak kiedyś, ale puszczali bardziej muzykę środka a to jest
      właśnie to czego najbardziej nienawidzę w radiu - zawsze myślałem że 3 jest
      wolna od takiego myślenia o muzyce. Nawet o zgrozo Lopezkę puścili - no tego
      się po trójce nie spodziewałem, choć dobre utwory też się zdarzały. A pan
      prowadzący (ten o takim milutkim głosiku, zapomniałem nazwiska, chyba jakieś
      żądłopodobne nazwisko) też jakoś to tak infantylnie prowadził, jakby to był
      program dla 12 - latków. No ale to może z powodu głosu i maniery. Od 23 do 2
      (chyba)leciało Klubowe Granie, ale nie było mnie w domu wtedy także załapałem
      się tylko na 10 minut tego "cuda". Już nawet nie o to chodzi że nie lubię
      takiej łupanki muzycznej, ale to po prostu nie pasuje. Slyszałem że to jest
      taki niby lep na "młodego, ambitnego i aktywnego słuchacza" ale sądzę że
      technomuły nawet o istnieniu programu trzeciego nie wiedzą. Także w stosunku do
      tej audycji wypada zacytować usłyszane kiedyś powiedzenie "babciu, i po co to
      wszystko?". No właśnie, po co? No ale o 2 w nocy jak usłyszałem riff do
      Wickermana Ironów to się lepiej poczułem, puszczali też Van Halen, Toola,
      Republikę (i to wszystko wersje koncertowe!) także dobrego rocka można sobie
      posłuchać jedynie w nocy, dla cierpiących na bezsenność w sam raz. Z tego
      wniosek że swoich słuchaczy trojka postanowiła troszkę potrenować
      w "niespaniu". Ale niestety ja usnąłem przed 3. A dżingiel faktycznie obleśny,
      bezbarwny i sztuczny. Trochę chaotyczna ta moja relacja ale warto czasem
      zamieścić wypowiedź kogoś nie związanego tak mocno z trójką, w końcu głos
      przeciętnego słuchacza też ma chyba jakieś znaczenie.

Pozdrawiam
    • Gość: koliber Sprostowanie IP: 149.156.12.* 25.03.02, 14:36
      Adres do Pana Michała Banacha odpowiedzialnego za rozwalanie Trójki
      mbanach@radio.com.pl
    • ajk No to trochę porządku 25.03.02, 14:40
      Bo postów przybywa, a obowiązki zaniedbane, oj zanidbane. My się nad biednym
      jinglem pastwimy... a co on biedaczek winien? Sam sie pchał na antenę? ktoś go
      tam wpuścił, prawda?
      Wieści o mającej nastąpić "nieoczekiwanej zamianie miejsc" Panów Smolara I
      Laskowskiego już się tu pojawiły na Forum.
      Zresztą poglądy, ze Pan Wiceprezes chce mieć własną zabaweczkę radiową (bo ś.p.
      Inforadio MU, chlip, chlip... zabrali... a takie fajne radyjko było...) też nie
      są nowe. Wśród wtajemniczonych krąży tez pogłoska, że Pan Wiceprezes Smolar
      miałby wtedy nawet uwzględnić postulaty słuchaczy i wprowadzić trochę tego, o
      co sie ludzie dobijają.
      Że co?... Że to nielogiczne?... Że zaprzeczyłby sam sobie i ostatnim 2
      latkom "nadzoru nad Trójką"?... Ludzie, co wy, konsekwencji od Wiceprezesa,
      wymagacie? Toż on jest gotów stwierdzić, że zawsze potwarzał dyrektorom
      Olszańskiemu, Laskowskiemu i innym, iż "koniecznością dziejową jest
      propagowanie kultury wysokiej w PR 3 nawet kosztem wpływów z reklam"! I
      twierdzić, ze Olszański wyleciał, bo nie lubił muzyki dodekafonicznej, którą
      Pan Wiceprezes nuci co rano przy śniadaniu.
      Taka zamiana - Laskowski za Smolara, który zastąpi Laskowskiego, który z kolei
      zastąpi Smolara, obejmujacego miejsce Laskowskiego... kurczę, naprawdę nie
      wiadomo, który gorszy... jest nieziemsko nielogiczna i pozbawiona
      jakiegokolwiek sensu.
      Czyli... w naszym Polskim Radio SA całkiem możliwa.
      Ale zanim co do czego - wznawiamy serial!
      Zapraszamy niżej
      AJK
    • ajk (2-006) Wiceprezesa Smolara przypadki 25.03.02, 14:44
      "Zarząd upowszechnia dane o popularności stacji - według pracowni SMG/KRC
      słuchalność Trójki zmniejszyła się z 9% w styczniu 1998r. Do 5,8% w kwietniu
      2000r."
      "Polityka"nr 27 (2252), 1 lipca 2000

Zarząd siadł.... pomyślał.... ooops, sorry... postanowił zmienić dyrekcję
      Trójki. Jak postanowił - tak zrobił. Zmienił Kaczkowskiego - na Olszańskiego.
      W sierpniu 2001 - było jeszcze gorzej.

Zarząd siadł.... pomyślał.... ooops, sorry... postanowił zmienić dyrekcję
      Trójki. Jak postanowił - tak zrobił. Zmienił Olszańskiego - na Laskowskiego.
      Obecnie "Press" podaje, że Trójka ma 5,1% (za cały 2001 rok -5,0%)

Kadencja Zarządu się kończy.
      Może teraz czas, żeby Rada Nadzorcza i Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji
      siadły i pomyślały?
      Bo Zarządowi i "jego" dyrekcjom Trójki udało się jedynie siedzenie.
      Do "wzięcia całkowitej odpowiedzialności za sytuację Programu III" - co Zarząd
      i Pan Wiceprezes wielokrotnie deklarowali - chętnych brak.
      Wyrzucać innych - potrafią, ale sami... jakby przyrośli do foteli. I ogłuchli
      nawet na własne słowa, choćby te właśnie o "wzięciu całkowitej
      odpowiedzialności za sytuację Programu III"

CDN
      • Gość: Kryt Re: (2-006) Wiceprezesa Smolara przypadki IP: *.enetwork.pl 25.03.02, 15:41
        Odpowiedzialność - hehe! Kasę biorą i to im wystarczy. Jak się ma pełne konto,
        to twarz człowiekowi nie jest potrzebna. "Jak władza mówi, ze da - to mówi" -
        tak to było? No właśnie.
        A Rada Nadzorcza, KRRiT? przecież oni są z takiego samego klucza politycznego,
        jak Wice $molar. Jak pisał ten gość w "więzi" - ignoranci z politycznego
        nadania"? No! O Wice mogliśmy sie już przekonać. A o RN i KRRiT będziemy się
        mogli przekonać. I jakoś złudzeń nie mam, że ręka rękę będzie myła.
        Zwłaszcza, ze jest z czego!
        Kryt
        • octave Re: plus wieści!! 25.03.02, 16:29
          Ponieważ wypada mi się zgodzić z przedmówcami - dorzucę tylko takie cosik:
          www.wirtualnemedia.pl/m25-8.htm]
          I tam możemy sobie poczytać. Niby sprawa
          dotyczy "braterskiego/siostrzanego/sąsiedzkiego" wątku, ale słuchacz
          słuchaczowi słuchaczem.
          W przeciwieństwie do bonzów radiowych, bo tam działa: "Smolar słuchaczowi
          Laskowskim".
          Octave
          • gert Re: plus wieści!! 25.03.02, 17:56
            No to już po "wirtualnych mediach"
            Będzie jak z Aliną Dragan. Cytowaliśmy tutaj jej pisemeczko - i pani Alina
            zamkneła je dla szerokich mas czytelniczych. Odtąd już tylko dla znajomych z
            mediów.
            Teraz pewnie "dziwne telefony" będą do WM - i pismo zejdzie w mroki konspiracji.
            Gert
            • Gość: szaman Re: plus wieści!! IP: 62.233.167.* 26.03.02, 10:41
              Tak jak Tajniak.
          • Gość: Pradera Nowy pauerplej IP: *.acn.waw.pl 25.03.02, 17:57
            Moze jestem przewrazliwiony, ale zastanawiam sie czy nowy poranny powerplay nie
            jest dedykowany nam wszystkim tu siedzacym - "It's all over now, Baby Blue..."
            • Gość: koliber Re: Nowy pauerplej IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.03.02, 01:21
              A nowy powerplay, to Bryan Ferry, nagranie w stylu Roxy Music z lat-70-tych.
              Trzeba też szukac pozytywów, kilka ciekawych pozycji w swięta-polecam na stronach internetowych
              Trójki (Orzech, Kaczkowski, Stelmach, Wasowski, LP3), no ale jest niestety Wrona, a pojawia sie też
              ulubiona przez niektórych forumowiczów M.Makowska.
              A Klubowe granie szczęsliwie zniknęło, lecz nie całkiem, bo jest od 0.00-2.00 w pasmie trzymaj z
              nami.
              Zmiany ida w niekorzystym kierunku, lecz trzeba zauwazac pozytywy. Pasmo towarzyszac 10.00-12.00
              O.K.ale nie w wykonaniu Wrony, potem nie dziennik muzyczny, a Tonacja Trójki, Formuła powtórki z
              Rozrywki w obecnym kszatłcie jest do przyjęcia, piosenki kabaretowe wieczorem-może to dobry
              pomysł, ale zasadnicza powtórka musi byc o 13.00
              A Orzech- w sumie O.K>, to jednak profesjonalista i związany z Trójką.
              Czemu ma być skrócona popołudniowa ZD3 nie rozumiem, czemu ma jej nie prowadzic
              Strzyczkowski nie rozumiem, i dlaczeo Kowalewski z Zetki zamiast Sinaeckiego tez nie rozumiem
              (Sianecki w radio jest obry, a w telewizji niestey przeciętny).
              Trzeba zauważać plusy i minusy (choć sie boję, że przez to plusy moga zdjąć)
              • Gość: Kasia Re: Nowy pauerplej IP: *.bielsko.dialog.net.pl 26.03.02, 10:51
                Nie moge sie zgodzic z pogladem, ze Sianecki w radiu jest dobry: zarowno tam, jak i w TV jest
                rownie przecietny. Po kiego grzyba sili sie na dowcip a la Walek, z miernym efektem?
                • Gość: szaman Re: Nowy pauerplej IP: 62.233.167.* 26.03.02, 10:59
                  Pani Kasia chce cos przez to powiedziec konkretnego, czy tak sobie swoje
                  prywatne zale wylewa?
                  • tuhanka Re: Nowy pauerplej 26.03.02, 12:22
                    Pani Kasia pewnie ma jakiś kompleks na punkcie błyskotliwości Tomasza
                    Sianeckiego, bo naprawdę niewielu potrafi mu dorównać pod kątem celnych point.
                    Ja go zawsze za nie podziwiałam. Moja główka za mała, żeby takie fajne
                    komentarze wymyślać...Ale widać były one za inteligentne dla kierownictwa
                    Trójki o (tak przypuszczam) Bardzo Małym Rozumku...
                    • Gość: Kasia Re: Nowy pauerplej IP: *.bielsko.dialog.net.pl 26.03.02, 14:41
                      Pani Kasia tylko nie potrafi sie za zadne skarby dopatrzyc tej blyskotliwosci w wypowiedziach T. Sianeckiego.
                      Prosze o jakis przyklad, bo, niestety, ilekroc go slyszalam, to wydawalo mi sie, ze pan Sianecki sili sie na dowcip,
                      ale efekt tych wysilkow jakis mizerniutki: przypomina bardziej Olszanskiego komentujacego POwtorke z Rozrywki
                      niz Walka czy Andruta. Naprawde wolalabym, zeby pan Tomasz S. raczej pozostal soba na antenie nich staral
                      sie na sile zostac kims innym. Z korzyscia dla wszystkich. Zreszta, juz kilkadziesiat (kilkaset?) watkow temu
                      pojawil sie wniosek, zeby nie licytowac prezenterow: to prowadzi donikad, a przeciez mam prawo do swoich
                      sympatii i antypatii na antenie? Jak kazdy z nas. Proponuje zakonczyc ten watek. I pozdrawiam wszystkich
                      milosnikow starej Trojki
                      • tuhanka Re: Nowy pauerplej 26.03.02, 15:22
                        Sporo takich fajnych rzeczy miałam kiedyś wynotowanych, w tej chwili jestem
                        zajęta, więc nie mam czasu sobie przypominać. Ale masz rację, mieliśmy się nie
                        licytować o prezenterów i przychylam się do pomysłu nieciągnięcia wątku. Ale to
                        Ty zaczęłaś o Sianeckim, nie ja...A że zawsze był on moim ulubieńcem, to wedle
                        zasady "uderz w stół..." zareagowałam.
                        Pozdrawiam :)
                        • Gość: $$$ Re: Nowy pauerplej IP: 213.17.147.* 17.08.03, 00:00
              • Gość: szaman Re: Nowy pauerplej IP: 62.233.167.* 26.03.02, 10:56
                Mylisz Monikę Makowską z Moniką Małkowską.

Dla mnie nie jest pozytywem, jak od klubowego grania odsuwa sie Bogdana
                Fabianskiego, a poza tym, ze teraz pod tym programem podpisuje sie Piotr
                Stelmach, nic sie nie zmienia. Nie jest dla mnie pozytywem, ze dyrekcja chowa
                sie za plecami kierownika muzycznego Marka Niedzwieckiego.

To wszystko jest mydleniem oczu. A na kazdy wywalczony "pozytyw" przypada kilka
                kolejnych glupot, ktore dyrekcja wraz z tym "pozytywem" wprowadza.

Gdy Trojka bedzie rzadzic ekipa majaca wreszcie dobre intencje, wtedy bedzie
                mozna sie zastanawiac nad pozytywami i dyskutowac z nia o ramowce. Teraz zdajmy
                sobie sprawe z tego, ze wszelkie "pozytywy" wprowadzone czasem przez pomylke, a
                czasem dlatego, ze sie zarzad cofa pod naporem sluchaczy. A cofa sie o krok
                tylko po to, zeby potem o kilka postapic naprzod.

To nie sa pozytywy, tylko mydlenie oczu.

• Gość: Tomek Plusy i minusy IP: 213.76.149.* 26.03.02, 11:31
                  Jak już powiedział klasyk:

"Rozchodzi się jednak o to, żeby te plusy nie przysłoniły nam minusów..."
                  • Gość: szaman Re: Plusy i minusy IP: 62.233.167.* 26.03.02, 13:04
                    Otoz to.
          • octave Re: plus wieści!! 26.03.02, 14:05
            No i się wydało. WirtualneMedia potwierdziły, inne media też.
            Pan Wiceprezes przeforsował swoje: "Lato z Radiem" nie będzie miało swojej
            trasy koncertowej, jak w zeszłym roku. "Bo się nie przekłada na reklamy". Co o
            tyle dziwne, że przeciez poangażowane w to były pieniądze prywatnych sponsorów,
            a reklama w postaci objazdu całej Polski (za cudzą kasę) i wbicie ludziom do
            łbów nazwy "LzR" i Program 1 PR SA powinna Wice cieszyć.
            No ale się pewnie obraził, że to nie on wymyślił - to uwalił. To by wyjaśniało,
            czemu od dwóch lat uwala Trójkę. Też nie on wymyślił..
            Panie Wiceprezesie! Nie pan wymyślił dwutlenek węgla! Może by się Pan zajął np.
            zwlaczaniem jego emisji?
            A może proch??? Prochu chyba też Pan nie wymyślił?
            Octave
            • Gość: Lotek Re: plus wieści!! IP: *.tera.com.pl 26.03.02, 17:02
              No, no - Wice w natarciu "szerokim frontem". Pogratulowac. A moze poniewaz nie
              on wymyslil radio (no bo chyba nikt mi nie powie, ze to on?) - to zlikwidujemy
              radio calkiem? I "problem, ktory podnosimy, a ktory nie istnieje" - przestanie
              istniec naprawde.
              A moze sprobujemy "z manki"?
              Kto wymyslil Wiceprezesa Smolara? Na pewno nie Wiceprezes Smolar. To na pewno
              byl ktos inny. To moze Pan Wiceprezes Smolar wezmie sie za zwalczanie Pana
              Wiceprezesa Smolara? Ojejku! Ale ladny pomysl!
              Lotek
              • Gość: M@rcin Re: plus wieści!! IP: 213.134.139.* 26.03.02, 17:43
                Długo mnie nie było. I teraz mam za swoje. Trzeba było czytać na bieżąco.
                Ale jedno się nie zmieniło - poziom ludzi zarządzających Polskim Radiem.
                I wcale mnie to nie cieszy
                M@
                • Gość: Krzywak Czy coś znaczymy ? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.03.02, 22:46
                  A ja mam troche inne zdanie na temat czy nasz protest coś znaczy czy nie.
                  Naprawdę bardzo trudno to stwierdzić. Wydaje sie ,że nie,że kierownictwo z
                  uporem maniaka ( ślepego) dąży do celu ale... Popatrzcie, przecież ramówka
                  miała wejść jesienią , potem zimą. W lutym kilka razy żegnaliśmy audycje Piotra
                  Kaczkowskiego. Decyzje przesuwano. Nie wiemy też co mówi się w Trójce , co się
                  dzieje od środka. Ja jednak myślę,że nasze działanie ma sens . Dyrekcja sie
                  szamoce,ciągle wprowadza jakieś chotyczne zmiany, nie informuje słuchaczy o tym
                  jaka będzie ramówka, kto poprowadzi konkretne audycje i o której godzinie.
                  Dyrekcja mijała sie z prawdą kilkakrotnie .Nikt z dyrekcji NIE MIAŁ ODWAGI by
                  wystapić na żywo przed słuchaczami Trójki i usłyszec co mają do powiedzenia na
                  temat zmian. Dlaczego tak się dzieje? A może gdyby nie było żadnych protestów
                  już dawno wprowadzonoby nową ramówkę? Czyż nie?
                  • Gość: Lesiek Re: Czy coś znaczymy ? IP: 195.205.139.* 27.03.02, 08:18
                    Protesty mają z pewnością choćby taki sens, że dzięki nim uratowano parę
                    programów, obroniono przed zwolnieniem parę osób, że parę razy Dyrekcja pod
                    presją opinii publicznej niewątpliwie się cofnęła. Wszystko to jednak są na
                    razie lokalne sukcesy, a chodzi nam przecież o generalną zmianę strategii władz
                    Radia wobec Trójki. I myślę, że nadchodzi decydujący moment w tej walce.
                    • Gość: szaman ale glupoty IP: 62.233.167.* 27.03.02, 10:11
                      Ale glupoty wypisujecie. Ja mam pomysl. Skoro nie wiecie czy ktos sie z Wami
                      liczy, to moze zapytajcie kogos.

Nie chcecie sami? To ja zapytam.

Panie wiceprezesie, boi sie pan nas? A lubi pan nas?

Bo my nie wiemy czy nie tracimy czasu na walke z panem. Po co z panem walczyc,
                      skoro pan nas olewa? No niech pan powie, ze sie nas pan boi...
                      • ergil Re: ale glupoty 27.03.02, 15:23
                        Hihihi
                        Szamanie! Dobre!
                        (dyg)
                        E.
                      • Gość: Krzywak Re: ale glupoty IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 27.03.02, 18:31
                        Moje pytanie było ściśle retoryczne, ale jak widze muszę to zaznaczyć,
                        SZamanie. Tak więc nie będę się pytała wice o nic, bo wcale mi nie zależy na
                        tym, by usłyszeć jego odpowiedź. A zależy mi na tym, by szybko sobie
                        wyemigrował najlepiej na wyspy Hula Gula, albo jeszcze dalej. Co do zmiany
                        ramówki w Trójce to miała zostać wprowadzona za Olszańskiego. A jednak nie
                        została.
                        Jeżeli uważasz ,że to wszystko nie ma sensu, to po co kontynuować ten wątek, po
                        co pisać gdziekolwiek, po co pikietować, po co urządzać marsze? Lepiej się
                        wyspać po zarwanych nocach.
                        • Gość: szaman Re: ale glupoty IP: 62.233.167.* 28.03.02, 12:28
                          Nie uwazam, ze wszystko jest bez sensu. Uwazam, znajac ich ruchy, ze oni tam na
                          gorze trzesa portkami ze strachu. Wiem co mowia na zebraniach, jak sie tlumacza
                          z tego, co im zarzucamy i jak nieudolnie probuja sprawe obrocic w zart. Widze
                          tez z jakim zainteresowaniem czytaja nasze strony i z jakim zacietrzewieniem
                          probuja robic na nich balagan.
                          Wszelkie pytania "czy to ma sens" uwazam za nie na miejscu. A jesli ktos szuka
                          pocieszenia, to naprawde lepiej, zeby nie robil tego w obliczu przeciwnika :)
                          Bo jak przeciwnik to czyta, to sie smieje.
                          Na szczescie mamy wiecej powodow do smiechu, coby sie posmiac z niego -
                          wystarczy rzucic okiem na powiesc w odcinkach o tym co powiedzial wiceprezes
                          Smolar. A to tylko pierwszy z brzegu przyklad.

Wszelkich watpiacych i zblakanych pragne uspokoic, ze wszystko co sie tu
                          dzieje - w internecie - to tylko wierzcholek gory lodowej. Sprawa Trojki sa
                          mocno zainteresowane niektore gabinety. Maja racje ci co mowia, ze tylko i
                          wylacznie od sluchaczy niewiele zalezy. Na szczescie zalezy o wiele wiecej od
                          tych, do ktorych sluchacze sie zwracaja - od szefow wiceprezesa. A w koncu
                          szefowie ci sa od tego, zeby od nich zalezalo.

I nie ma co demonizowac polskiej sceny politycznej, ani wlasnej niemoznosci.
                          Pogadac wbrew pozorom mozna sobie nawet z prezydentem i to nie jest takie
                          trudne jak zdaje sie laikom.

Pozdrawiam serdecznie
                          • Gość: Krzywak Re: ale glupoty IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 31.03.02, 11:03
                            Widzę ,że sie zgadzamy. A mój post nawiazywał do tego, co kilka postów wyżej
                            napisał maharaja i pare innych osób. Myslę ,że na tym można zakończyć
                            wątek "ale glupoty". Ludzie protestują .
                            No i nikomu nie podoba sie nowy jingle Trójki.
            • ergil A może by tak... 27.03.02, 15:37
              No to może zaśpiewamy Wice piosenke z dawnych lat:
              "Wice wszystko umie, Wice wszystko wie...
              Każdy człek ma głowę - lecz Wice ma DWIE!!"
              Niech się ponapawa swoją genialnością i pójdzie w diabły, na przykład do Radia
              Polonia, albo gdzie?
              Radio Polonia, panie Wiceprezesie, jeżeli Pan jeszcze nie zauważył, to coś w
              sam raz dla Pana - odbiór: caaaaaaaały świat (przynajmniej zamierzony),
              publiczność przyzwyczajona do "nowoczesnych" stacji radiowych,
              takich "zachodnich", takich "sformatowanych"... Gdzie Pan znajdzie bardziej
              wyrobioną publiczność? Słuchalności nikt nie sprawdza, bo nie ma jak. W Polsce
              nikt tego nie słucha - PANIE WICEPREZESIE!!! ŻYĆ, NIE UMIERAĆ!!! INO
              REFORMOWAĆ!!! No i ten tytuł na wizytówce: "Eugeniusz Smolar, dyrektor Radia
              Polonia". Nie jakiś tam "wice", ale caly dyrektor!! Calutki, sam dla siebie!!
              To, co można liczyć na łaskawe zastanowienie się??
              Choć odrobinkę?
              Proszę grzecznie
              (dygając z nadzieją)
              Ergil
              • Gość: jacek Re: A może by tak...$molar do radia Polonia IP: *.astercity.net / 10.131.130.* 27.03.02, 21:05
                Toż to doskonały pomysł!!! Pani $molar nawet alfę panu umyjemy I Anetkę Wronę
                niech Pan weźmie ze sobą !!
                • gert Re: A może by tak...$molar do radia Polonia 28.03.02, 14:07
                  Fajne!
                  My słuchacze programu 3 Polskiego Radia domagamy się docenienia Wiceprezesa
                  Smolara i oddania mu pod władanie programu 5 (piątego!!! żeby nikt sie nie
                  pomylił!!) Polskiego Radia - Radia Polonia.
                  Wieloletnie doświadczenie medialne Wiceprezesa Smolara i jego niewątpliwy
                  autorytet (rany! nie mogę już ze śmiechu) są szansą, by Radio Polonia stało sie
                  najpopularniejszą rozgłośnią polskiego eteru, pozostawiajac daleko w tyle takie
                  badziewka komercyjne jak ZET i RMF.
                  Na takie rozwiązanie - oddelegowanie Wiceprezesa Smolara do Radia Polonia -
                  czeka cała Polska, ba! cała Europa, spragnuiona stacji radiowej na wysokim
                  poziomie. Radio Polonia w każdym europejskim domu!! Wiceprezes - eterycznym
                  ambasadorem Poslki w Europie. W chwili naszej integracji ze światem - jakież
                  zadanie jest bardziej ambitne, bardziej potrzebne?
                  W imieniu słuchaczy programu 3 PR SA (niektórych pracowników zapewne także)
                  oraz słuchaczy Programu 1 PR SA (niedawno "tykniętych" przez Wiceprezesa
                  zakazem "touru letniego") deklaruję gorące, entuzjastyczne i histeryczne
                  poparcie dla oddania Wiceprezesowi Smolarowi Radia Polonia w dziedziczne nawet
                  władanie.
                  W imieniu własnym i rodziny deklaruję, że w przypadku podjęcia wyz. wym.
                  decyzji przez odnośne decyzyjne ciała radiowe - jestem gotów odtańczyć pod
                  siedzibą Polskiego Radia kujawiaka z przytupem, zadeklamować "Odę do młodości",
                  odśpiewać "Odę do radości" (jeżeli Pan Wiceprezes woli, to mogę odwrotnie), a
                  na zakończenie mogę wykonać wraz z rodziną i przyjaciółmi "żywy obraz"
                  pt. "Kościuszko pod Racławicami". Zobowiązuję się także do wznoszenia okrzyków,
                  sławiących ciała decyzjne w Polskim Radio i Wiceprezesa Smolara osobiście.
                  Alfę Wiceprezesowi też mogę umyć.
                  Gert
                  • Gość: Lotek Re: A może by tak...$molar do radia Polonia IP: *.tera.com.pl 28.03.02, 17:36
                    :-)))
                    W "żywym obrazie" mogę odegrać rolę armaty zdobywanej przez kosynierów.
                    Wszystko mogę zrobić byle Wiceprezes przestał mieszać w TRójce
                    Lotek
                  • Gość: Kasia Re: A może by tak...$molar do radia Polonia IP: *.bielsko.dialog.net.pl 28.03.02, 17:59
                    Moze by tak jeszcze miejsce nadawania przeniesc na Grenlandie? Albo Bialorus. Radio Wolna Polonia!! W razie
                    wyjazdu na placowke zobowiazuje sie panu S. przygotowac kanapki na droge i pomachac na peronie biala
                    chusteczka.
    • Gość: koliber Propozycja IP: 149.156.12.* 27.03.02, 22:27
      Warto,by kazdy wpisujacy sie tutaj wpisywal sie tez do katalogu:zycie prywatne-
      radio,mozna by tam podawac szybkie wiadomosci.
      • ergil Re: Propozycja 28.03.02, 15:48
        przychylam sie do wniosku
        dziekuje tez wwzystkim za poparcie inicjatywy "awansu" Wice w góre.
        (dyg)
        E.
        • Gość: jacek Re: Propozycja IP: *.astercity.net / 10.131.130.* 28.03.02, 18:38
          Prezesku kochany nie daj się prosić!! Białoruś to piękny kraj , wspaniały
          prezydent, i Janusz , przepraszam Witold Laskowski zna ten język , dogadacie
          się!! I te kanapki na drogę / z szynką będą /!!!
          ps. Szamanie! Powiedz nam coś więcej o atmosferze w trójce, co tam słychać?
          • Gość: jojo Re: Propozycja IP: *.bielsko.dialog.net.pl 29.03.02, 08:54
            Gość portalu: jacek napisał(a):

> Prezesku kochany nie daj się prosić!! Białoruś to piękny kraj
            Tylko jakos niedoceniony...Juz niejaki Jedrek Lepiej swego czasu naobiecywal nam, ze wyemigruje
            tamze, to co on jeszcze robi tutaj? Wiem, ze to nie ma zwiazku z Trojka-Trujka, ale watek cos sie
            niepokojaco obnizyl w katalogu forum

• Gość: Zygi Re: Propozycja IP: *.dip.t-dialin.net 29.03.02, 11:53
              Smolar na dyrektora Trojki, to by bylo dobre.
              Niech Zyje Dezintegracja Pozytywna tej stacji ! moze na tym g...u cos wyrosnie.
              Bez obaw, to radio publiczne, wiec jest niesmiertelne. Kierunek jest sluszny,
              sluchalnosc spada, tak trzymac !
              • Gość: maxell Re: Propozycja IP: *.due.tli.de 29.03.02, 13:18
                Masz racje Zygi, sluchalnosc to jedyny punkt zaczepienia. Tylko ona, przeklada
                sie Smolarowi poprzez dzwignie reklamy na pieniadze, i z nich bedzie
                rozliczany. Ja tez slucham Trojki z "zagranicy", i czuje sie jakby mnie ktos
                okradal.
                Wice na ulice !
                • Gość: Zygi Re: Propozycja IP: *.dip.t-dialin.net 29.03.02, 14:52
                  Pewnie, ze mam racje. Juz pare razy bylo tak w naszej historii, ze "czym gorzej
                  tym lepiej". Do tego tematu trzeba podejsc pragmatycznie, celem jest
                  wypieprzenie Smolara. Potrzebni sa eksperci w metodologii badan "RADIO TRACK
                  SMG/KRC".
                  Moze bedziemy mieli wiekszy wplyw na decyzje ich audytorium niz Smolara ?

Wice na ulice !
    • ajk Wesołych (??) Świąt! 29.03.02, 15:05
      Wiem, czego sobie życzymy - tego sobie i Wam życzę
      Wiemy czego życzymy Panu Wiceprezesowi Smolarowi - oby się spełniło.
      W kwestii dyngusa nie zajmuję stanowiska - włączcie sobie radio: tam dopiero
      leją wodę.
      Bawcie się dobrze w czasie świąt, bądźcie grzeczni, knujcie i Krytykujcie
      obalajcie i podważajcie... Na przykład Majewski....

Jeśli będzie się Wam nudzić - zawsze istnieją "gry i zabawy słuchaczy Trójki":
      - kto następny do odstrzału? Za każdego trafnie wytypowanego - 1 pkt
      - ile błedów w jednej audycji zrobi nowozatrudnony/a? - za każdy - 1 pkt
      - jaki tytuł nosi praca dyplomowa dyrektora Fijałkowskiego? (Nagroda - "hop,
      szklanka piwa"!! Pełna - ja stawiam!!)
      - ilu właściwie słuchaczy ma radio pana dyrektora Banacha? - za każdy milion -
      1 pkt
      - ilu ludzi mieszka w Kieleckiem? (dla ułatwienia podam, że według doniesień
      radia dyrektora Banacha - 120 000 000) - za każdy milion poniżej - 1 pkt, za
      każdy milion powyżej - 2 pkt
      - Na jakie "odpowiedzialne stanowisko" zostanie w maju desygnowany Pan
      Wiceprezes Smolar? Na jakieś przecież musi! Na dotychczasowym się nie
      sprawdził, a coś z nim zrobić trzeba, bo "jest z zawodu Wiceprezesem" (że
      strawestuję Bareję).

Jak widzicie, w czasie Świąt można miło spędzać czas na rozrywkach nie
      tylko "wodnych".
      Powodzenia i do usłyszenia po Świętach
      AJK

• mh2 Dyrekcja uwzględnia głosy słuchaczy!?!? 02.04.02, 12:12
      Dziwne to jakieś, ale jednak. Dyrekcja nie jest obojętna na krytykę, dyrekcja
      słucha/czyta co słuchacze pragną dyrekcji zakomunikować. I reaguje.
      Narzekaliśmy, że Trójka przestaje być rozpoznawalna. No to mamy

- Jennifer Lopez
      - dżingiel
      - Enrique Iglecias
      - dżingiel
      - Aneta Wrona
      - dżingiel
      - ...

Że nie o to nam chodziło? A kto powiedział, że dyrekcja musi słuchaczy
      rozumiec? To już inna bajka. Teraz przyjdą tłumami nowi słuchacze i ich
      dyrekcja zrozumie.

Mirek.

• Gość: komo Re: Dyrekcja uwzględnia głosy słuchaczy!?!? IP: 212.160.123.* 02.04.02, 12:17
        no to ja tytulem komentarza wkleje to co napisalem do roznych osobistosci (jak
        co tydzien), przed swietami:

"Witam,

z powodu okresu swiatecznego dzisiaj bedzie krotko.

W sumie to moze pozwole sobie przedstawic moje spostrzezenia w formie
        zyczen - dla siebie, innych sluchaczy i dla Trojki.

Otoz zycze sobie i innym sluchaczom oraz Trojce, zeby Trojka stala sie
        ponownie radiem ciekawym, wyrazistym, roznorodnym. Zeby Slowo i Muzyka byly
        Przekazem a nie tlem. Zeby niebanalne audycje nie byly likwidowane, upychane
        gdzies po katach i w nocy, skracane do wymiaru karykaturalnych kilku minut,
        w trakcie ktorych trzeba sie przywitac, zapowiedziec i pozegnac.

Zebysmy nie musieli wysluchiwac wypowiedzi rodem z dyskotek w remizach o
        najpopularniejszych tyleczkach swiata (przepraszam, ze powtarzam watek
        sprzed tygodnia, ale strasznie mnie ta wypowiedz zbulwersowala, uwazam ze to
        byl przejaw ogromnego prymitywizmu (nie szczyt, bo wiem, ze mozna sie
        posunac dalej w glupawych komentarzach, ale i tak bylo to obrzydliwe)). No i
        zebysmy nie musieli wysluchiwac tworczosci omawianej piosenkarki. Jest tyle
        ciekawszych wykonawcow...

Zeby czas przeznaczony na kulture nie byl permanentnie skracany. Zeby
        prezenterzy nie pletli co im slina na jezyk przyniesie, tylko i wylacznie po
        to, zeby mowic i wywolywac wrazenie dynamizmu. Bo w ten sposob kompromituja
        i siebie i swoja firme.

Zebysmy nie musieli wysluchiwac tych topornych jingli. Chociaz to jest w
        dzisiejszej sytuacji chyba jedyny sposob, aby poinformowac sluchaczy nie
        posiadajacych RDS o tym, jakiego radia sluchaja. Wiekszosc roznic pomiedzy
        Trojka i komercyjna konkurencja zostala juz zatarta...

Zeby nie okazalo sie prawda to, co sie mowi o celowym doprowadzaniu Trojki
        do ruiny po to, aby mozna ja bylo kupic za niewielkie pieniadze.

Zeby poziom Trojki rosl a nie spadal. W slad za poziomem idzie sluchalnosc.

I zeby za jakis czas nie okazalo sie jak w dowcipie, ze Polak z dwoch danych
        mu do wykorzystania kulek jedna zgubil a druga popsul. Na razie wszystkie
        dzialania dyrekcji zapowiadaja jednak, ze schemat z tego dowcipu sie
        sprawdzi. I to bedzie katastrofa.

A na koniec zycze Wesolych Swiat."
        • Gość: ewa Re: Dyrekcja uwzględnia głosy słuchaczy!?!? IP: *.devs.futuro.pl 02.04.02, 14:59
          Tak sobie zamarzyłam. Że to był taki żart. I dzisiaj włączę Trójkę, usłyszę
          stary jingiel "Program Trzeeeci", potem usłyszę znajome, spokojne głosy i
          audycje. Doceniam audycję z pierwszego dnia Wielkanocy: ale Magda Umer i
          Grzegorz Wasowski to klasa sama w sobie. Nie mogło by być tego więcej.
          Rozumiem, że młodych redaktorów też trzeba przyuczać, ale nie róbmy rewolucji.
          To nie w stylu Trójki (czy raczej nie było). No i cały urok tej stacji i jej
          siła tkwi w tej odmienności polegającej na większym szacunku dla słuchacza.
          Śmiem twierdzić, że także w lekkiej staroświeczczyźnie i mniejszym tempie. Już
          kiedyś na początku tego forum, ktoś zauważył, że upodobnianiem się do stacji
          komercyjnych raczej nie ściągnie się nowych słuchaczy, bo oni już utkwili, w
          swoich ulubionych "superowych" stacjach z redaktorami, z którymi są na Ty, a
          starych słuchaczy raczej straci, gdy staną się kolejną "Superową" stacją. Poza
          tym jest szansa, że kiedyś ta sieczka zacznie się przejadać kolejnym
          otumanionym tempem słuchaczom i znajdą ukojenie w czymś przyjemnie odmiennym,
          gdzie wiadomości nie są wykrzykiwane, tylko odczytywane, gdzie rozmawia się z
          ludźmi, a nie wymyśla czym ich ogłupić. Już powoli przestajemy zachłystywać się
          pogonią za pieniądzem. Na radio też przyjdzie czas. I tylko konsekwencja i
          wierność sprawdzonej konwencji może tu popłacić - to memento dla Dyrekcji mojej
          (jeszcze) Trójki.
          Pozdrawiam wszystkich redaktorów Trójki, którzy zgadzają się z nami-słuchaczami
          i popierają nasz protest. Trzymajcie się. Wiem, że nie jest łatwo. Ale
          najłatwiej byłoby po prostu odejść. I to w Was cenię, że cały czas tam
          jesteście. Jeżeli na siebie zasługujemy, to dlatego, że tak łatwo się nie
          poddajemy. Dla Was słucham tej adycji, wierząc, że musi nam się udać.
          • ergil Re: Dyrekcja uwzględnia głosy słuchaczy!?!? 02.04.02, 16:07
            Jasne! Uzwglednia. Ino tak jakoś - odwrotnie. Co słuchacz powie, że audycja mu
            się podoba - won z audycją.
            Po raz pierwszy z czystym sumieniem wgapiałam się w TV. Poziom ten sam co PR 3.
            Aaaa... nie... W TV były przynajmniej niezłe filmy.
            Pomysł na Dżlopezę/dzingiel/Henryka I/dżingiel jest tylko wstępem.
            Dla Wice i jego 3 krasnoludków ideałem stacji jest
            dżingiel/reklama/dżingiel/reklama/dżingiel/reklamareklama...
            (dyg ociężały po świątecznym obżarstwie)
            E.
    • ajk Czytajcie! Czytajcie! 02.04.02, 17:01
      Jeżeli ktoś już miał w rękach najnowszy "Tygodnik Powszechny" to wie. A jeśli
      nie miał... to niech sięgnie.
      Ostatnia strona - tekst Agnieszki Sabor - "Pogrzeb Trójki?".
      Czytajcie ludzie!!! Czyżbyśmy nie byli jedyni???

A fuu! "Tygodniku"!! Jak mogłeś dołaczyć do grona pikieciarzy i frustratów???
      Jak mogłeś "zamachnąć się kiełbikiem" na trójkowych geniuszy???
      Obawiam się, że na "Tygodnik" zostanie ogłosozny za Myśliwieckiej zapis. Choćby
      napisali najbardziej sensacyjny tekst, chocby dostali Pulitzera - w trójkowym
      przeglądzie prasy nie będzie o tym ani słowa.
      Ciekawe, czy i w tym wypadku, "nieznani kierownicy" będą dzwonić i
      mówić: "Wicie, redaktorze, taka sprawa jest... jest tam u was taka młoda
      dziennikarka, Agnieszka Sabor... wicie, może byście ją przytemperowali,
      wicie..."? Całkiem możliwie.
      Jak by nie było - polecamy lekturę. Warto! Zwłaszcza dane p 7% słuchalności! A
      skądże one się wzięły?? Chyba tylko z Myśliwieckiej, bo inni podają deczko
      mniej... Ale te jeden grzech p. Agnieszce wybaczamy. To jasne, że w 5% trudno
      uwierzyć. A jednak Koledzy Kierownicy potrafili tego dokonać!!!

Gdyby ktoś chciał redakcję "Tygodnika" uhonorować lodami (albo dodatkowymi
      informacjami): 0-prefiks-12- 422-25-18, albo niech się przejdzie z lodami na
      Wiślną
      Innych informacji o namiarach nie podamy "obawiając się zemsty wyżej
      wymienionego prezesa" :-)) Choć chciałbym usłyszeć, jak Kolega Kierownik
      objeżdża np. p. Hennelową, lub senatora Kozłowskiego - hihihi!
      Pozdrowienia poświąteczne~!
      AJK
      PS
      I znowu "Wyborcza" dała ciała... Znowu są z tyłu... Ale bo to ich obchodzi?
      (poprzednie zdania nie dotyczą załogi portalu gazeta.pl, którą to załogę
      bezgranicznie wielbimy i podlizujemy się przy każdej okazji).
      • mmartka Re: Czytajcie! Czytajcie! 02.04.02, 18:50
        Czytałam! Czytałam!
        Los "tygodnika" jest przesądzony. Wiceprezes zapewne spali ich którejś nocy.
        A tak serio, to uprzedzając ewentualne wpisy donosicieli, napiszę: tej gazety
        nikt nie czyta, jest słaba, nie ma słupoka czytelnictwa i w Trójce się o niej
        nie mówi. Tej gazety nie ma. To było dla donosicieli. Zeby się nie bali.

Fajnie, że napisali. Wyborcza nie napisała dotąd i nie napisze. Ale i tak mam
        już ładną kolekcję tekstów o "sprawie". Będzie na pamiątkę.
        Dzieki za informację na wątku. Po raz kolejny poral jest lepszy od "mamusi".
        Ale, żeby goście portalu byli szybski od głównego wydania Wyborczej?

Marta
      • Gość: Zygi Re: Czytajcie! Czytajcie! IP: *.dip.t-dialin.net 02.04.02, 18:52
        Dzis dostalem ( pewnie dostalo wielu z nas ) taki oto list z Palacu
        Prezydenckiego. Brzmi troche standardowo, ale w sumie bardzo
        przyjemnie. Przepraszam za brak pol. znakow.

KANCELARIA PREZYDENTA Warszawa, 22 marca 2002 roku
        RZECZYPOSPOLITEJ POLSKIEJ

Sekretarz Stanu
        Dariusz Szymczycha

Pan ******* **********

Szanowny Panie !

W imieniu Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej, Aleksandra
        Kwasniewskiego dziekuje za list, poswiecony formule Programu
        Trzeciego Polskiego Radia. Dziekuje za wyrazona troske o
        wysoka jakosc audycji popularnej "Trojki", tak bardzo zasluzonej
        dla polskiej kultury, czego wyrazem sa - wspomniane przez Pana -
        wysokie odznaczenia panstwowe, przyznane przez Prezydenta RP
        czlonkom zespolu tej stacji radiowej.

Polskie radio publiczne, do ktorego nalezy i "Trojka", cieszy sie
        uznaniem i zaufaniem spolecznym. Jest cenione za tresci
        edukacyjne, kulturowe, za przyblizanie wydarzen w Polsce i
        na swiecie, za uczciwe rozmowy o wszelkich aspektach zycia,
        wreszcie za rozrywke, za muzyke klasyczna na najwyzszym
        poziomie, i za te codzienna, popularna. Tylko radio pübliczne
        jest dzis w stanie pelnic tak szerokie i potrzebne spoleczenstwu
        funkcje. I dobrze, ze je spelnia.

Byloby ogromna strata dla nas wszystkich, ktorzy przeciez jestesmy,
        niezaleznie od zajmowanych stanowisk, sluchaczami Polskiego
        Radia, gdyby o programie radiowym mialy decydowac wylacznie
        wzgledy komercyjne. Twierdzi Pan, ze w "Trojce" tak sie juz
        dzieje. Przyjmuje te opinie i przekaze ja kierownictwu Polskiego
        Radia.

Ksztalt radia zalezy w duzej mierze od jego sluchaczy. Pana
        list do Prezydenta RP udowadnia, ze Program Trzeci ma dobrych
        i wiernych przyjaciol. To napawa optymizmem.

Z powazaniem
        Dariusz Szymczycha

...za muzyke klasyczna na najwyzszym poziomie... ;-))
      • Gość: yezus Re: Czytajcie! Czytajcie! IP: *.acn.waw.pl 03.04.02, 01:05
        zaden wzruszajacy material czym sie tu podniecac pisza to samo co inni i
        zadnych rewelacji za to ile mozna wokol jednego artykulu wylac pomyj, co nie?
        • Gość: moler Re: Czytajcie! Czytajcie! IP: 193.150.166.* 03.04.02, 10:38
          o w mordę, w życiu takiego kolosa nie widziałem...
        • Gość: szaman Re: Czytajcie! Czytajcie! IP: 62.233.167.* 03.04.02, 13:53
          A ja uwazam, ze to jeden z najlepszych artykulow i nawet jesliby takich jeszcze
          kilka mialo byc, to jak dla mnie, nie bedzie ich za wiele. Po co pisac cos
          nowego, skoro to co juz napisane, do niektorych glow jeszcze nie dotarlo?
          Pewnie niektorym trzeba kilka razy powtorzyc.
          • Gość: Pradera Spostrzezenia pana gienia IP: *.acn.waw.pl 03.04.02, 15:18
            Dzisiejsze przedpoludniowe Wiadomosci kulturalne zostaly przepolowione
            komentarzem pani Wrony i jakas durna piosenka. Najwyrazniej piec minut o
            kulturze to juz za duzo dla kerownictwa - trzeba podzielic na dwa kawalki po
            dwie minuty.
            PS: widzialem na miescie plakaty o pogrzebie. nastrajaja pozytywnie :)
            • gert Re: Spostrzezenia pana gienia 03.04.02, 15:29
              Czytałem. Spokojnie, na temat, na poziomie. A "pomyje", to niby my wylewamy?
              Dobra, niech będzie, że to "pomyje". Bo taka jest róznica, że to co my o
              $molarze to "pomyje", a to co $molar o nas - to "wypowiedzi fachowca". Dobra
              jest. Mnie to pasi. I tak, kto czyta i myśli, to i tak wie swoje. Od tego, że
              ktoś coś jakoś nazwie - świat się nie zmienia. Najwyżej "nazywający" wychodzi
              na głupka.
              Wice i jego.... współpracownicy ciągle mówią, jakim to świetnym programem jest
              Trójka pod ich kierownictwem. Zmienia to faktyczny stan rzeczy? Ani trochę.
              A "Tygodnik" ma u mnie plusa. Lepiej z takimi zgubić, niz z Wice znaleźć. Wolę
              być w tym towarzystwie.
              Zdrówka!
              Gert
            • tuhanka Re: Spostrzezenia pana gienia 03.04.02, 15:39
              Widziałeś klepsydry? To dobrze - znaczy, że jeszcze nie pozrywali. A swoją
              drogą ciekawe jaką minę miał Smolar, kiedy jechał do pracy i widział całą masę
              informacji o tragicznej śmierci Trójki...Albo w innej części miasta dyrektor
              Laskowski?
              • gert Re: Spostrzezenia pana gienia 03.04.02, 16:15
                Minę? Żadną. Wiceprezes nie zwraca uwagi na świat zewnętrzny. Wiceprezes wie
                lepiej. Przeciez i tak w razie czego wyprze się wszystkiego i będzie twierdził,
                że nie tylko nie miał żadnego wpływu na Trójke, ale nawet Wiceprezesem nigdy
                nie był!
                Jak to Wiceprezes.
                "Zarząd bierze całkowita odpowiedzialność".... i wywala kolejnych naczelnych
                przez siebie mianowanych.
                Tak było, tak jest. I tak będzie. W konkursach i nominacjach odwaga cywilna nie
                jest brana pod uwagę. Raczej jej brak jest "dodatkowym atutem".
                Gert
                • tuhanka Re: Spostrzezenia pana gienia 03.04.02, 19:00
                  A jednak ktoś musiał mieć minę nietegą. Bo inaczej dlaczego zerwano część
                  klepsydr na Myśliwieckiej, próbowano zerwać na Malczewskiego pod siedzibą
                  Zarządu PR (ale nasz klej dobrze trzyma, prezesa też przetrzyma - he he), a na
                  Woronicza powygryzano środki...
                  • Gość: szaman Re: Spostrzezenia pana gienia IP: 62.233.167.* 04.04.02, 12:58
                    Szkoda tylko, ze jak zwykle Warszawiacy zapominaja, ze nie sama Warszawa Polska
                    stoi.
                • Gość: komo Re: Spostrzezenia pana gienia IP: 212.160.123.* 04.04.02, 16:58
                  Co wiecej, Pan Prezes (wice) i Dyrekcja, z uporem maniaka (nie niedzielnego)
                  beda powtarzac, ze przeciez z Trojka nie dzieje sie nic zlego, wrecz
                  przeciwnie, to co nam sie proponuje to szczyt ambitnego radia, a bedzie jeszcze
                  lepiej.

Moze od ciaglego powtarzania, naprawde w to uwierzyli?
        • Gość: koliber Re: Czytajcie! Czytajcie! IP: 149.156.12.* 06.04.02, 19:51
          Znakomity Artykuł.
          Jesli nie rozumiesz go yezusie, współczuje.
          Cos mi tu pachnie zwiazkami z Derekcją.
          A pomyje to chce nam fundowac Dyrekcja i Smolar.
          I pomyjami jest brak reacji na protesty sluchaczy.
          To tyle...
      • gepe Re: Czytajcie! Czytajcie! 03.04.02, 16:46
        Gratulacje i podziękowania dla TP - jak zwykle trzyma poziom.
        Z tekstu wynika, że autorka artykułu albo zagląda na niniejsze Forum, albo ktoś
        jej o nim doniósł. Jeśli tak, to na ręce p. Agnieszki składam wirtualnie
        wirtualnego kwiatka:

@->-->>--

i pięknie proszę, aby o sprawie nie zapomniała. A deklaruję, że wykupię w
        najbliższym czasie roczną prenumeratę TP, bo najwyraźniej warto.

Pozdrawiam - gepe
        • ajk Re: Czytajcie! Czytajcie! 03.04.02, 17:10
          Śliczny kwiatek!
          dołaczę swojego
          @>--%---
          A przy okazji wyszło, że "powszechny" (tygodnik) i "publiczne" (radio) to
          jednak nie to samo. Wolę zdecydowanie "powszechny". A "publiczny"? Cóż... jak
          się kojarzy, to wszyscy... słyszą na antenie.
          Artykuł z "Tygodnika Powszechnego" można już przeczytac w internecie. Jest na
          stronie:
          www.tajniak.nsbi.pl/protest/index.htm
          Przyjemnej lektury!!
          AJK
          • Gość: puk Czytajcie! Czytajcie! IP: *.interklub.pl 03.04.02, 17:41
            Gwoli przypomnienia: Tygodnik Powszechny już po raz trzeci upomniał się o
            Trójkę (wcześniej w komentarzu Krzysztofa Burnetki i wydrukowanym liście
            czytelnika).

Dyrektorze, Prezesie! Bo coś nam Krzysztof Skowroński za często zaprasza
            księdza Bonieckiego!
            A swoją drogą, zastanawiam się, czy gdyby Smolar został wydawcą TP, to na jaki
            by wpadł pomysł, żeby zwiększyć nakład gazety.

Jeżeli pani Agnieszka Sabor tu zagląda, to chciałbym przyłączyć się do
            podziękowań (również za artykuł "Naprawdę nie dzieje się nic").

• ergil Re: Czytajcie! Czytajcie! 03.04.02, 17:54
              Gdyby Smolar został wydawcą "TP"??? Wypluj to słowo, człowieku!!
              przecież ten... Wiceprezes... chwali się ciągle, że w Anglii, to on... ho! ho!
              ho!
              Wiesz, co by było? A znasz określenie "panienka z trzeciej strony"?? (nomen
              omen "trzeciej"). Coś mi się zdaje, ze mielibyśmy w "Tygodniku" właśnie coś
              takiego. TYdny, wicie, takie som, i, wicie - trezba zwiększyć nakład. "Nowa
              atrakcyjna forma". I czytelnictwo!
              (dyg)
              Ergil
              PS
              Słyszeliście już, co to za "nowe technologie" do Muzycznej POczty...?
              SMS-y!! Nowa technologia!! Idę się obśmiać! "Nowa technologia". Kupić komórkę
              prowadzącemu. I tyle. A szumu było, jakby Wice kupował osobne czipy dla każdego
              słuchacza i zamawianie miało polegać na wysylaniu impulsów z mózgu do mózgu. A
              tu... tylko SMS-y.
              Skoro SMS to dla Wice i jego "dyrektorów" nowa technologia, to już rozumiem,
              skąd się wzięły te brednie o "moralnej gotowści do osiągnięcia 30%"...
              (dyg drwiący)
              E.
            • Gość: Pradera Re: Czytajcie! Czytajcie! IP: *.acn.waw.pl 03.04.02, 18:08
              > A swoją drogą, zastanawiam się, czy gdyby Smolar został wydawcą TP, to na jaki
              > by wpadł pomysł, żeby zwiększyć nakład gazety.

nic by nie było, bo TP to gazeta prywatna i nikt by mu takich chochołów wyprawiać
              nie pozwolił. Z tego co wiem "Powszechny" już ma bardzo komercyjnego wydawcę
              (chyba tego od "Przekroju", ale mogę się mylić) ale jest to profesjonalista,
              który wie, że Rolls-Royce nie może być różowy w kwiatki i z tańszych materiałów,
              żeby się lepiej sprzedawać.
            • Gość: Pradera Re: Czytajcie! Czytajcie! IP: *.acn.waw.pl 03.04.02, 18:11
              BTW, artykul, jak to sie mowi (ktos sie nad tym slowem ostatnio na sasiednim
              forum zastanawial, wiec pozwole go sobie uzyc) "zajebisty" :) czyli bardzo
              dobry. A juz myslalem, ze tylko ja zwracam uwage na to, ze ktos mowi "Dżozef
              Gebels" i "Dżordż Hendel".
          • Gość: MArCello Re: Czytajcie! Czytajcie! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 04.04.02, 09:16
            To naprawdę doskonały artykuł. Właściwie wszystko to czytaliśmy już na tym forum,
            ale takiego składu jeszcze nikt nie zrobił. Fachowo, rzeczowo i zwięźle (choć to
            całkiem spory artykuł) - wielkie brawa dla autorki.
            Ktoś wypomiał p. Agnieszce, że PR3 nie ma 7% słuchalności, a przecież napisała,
            że tyle osób chciałoby słuchać radia, jakim była Trójka przed laty. A to przecież
            nie to samo.
            Jeszcze raz brawa - Oby to komuś dało do myślenia.
            pozdr,
            MArCello
        • gepe Re: Czytajcie! Czytajcie! 03.04.02, 18:55
          Jeszcze a propos:
          nieco niżej jest wątek 'Radiowa trójka - po co zmiany?', w którym niejaki
          casimir wspomina o innym artykule na temat Trójki. Tyle tylko, że ja go nigdzie
          nie mogę znaleźć - czy ktoś to może namierzył?

gepe
          • Gość: Pradera Ja w sprawie formalnej... IP: *.acn.waw.pl 03.04.02, 20:18
            Czemu to forum nie dzieli się na podstrony? Już dawno powinien... byłoby dużo
            łatwiej czytać - nawet na moim sztywnym łączu wszystkie 1100 wątków wczytuje
            się dużo za długo... a może tak się nie da?
            • Gość: Kasia Re: Ja w sprawie formalnej... IP: *.bielsko.dialog.net.pl 03.04.02, 23:08
              Gość portalu: Pradera napisał(a):

> Czemu to forum nie dzieli się na podstrony? Już dawno powinien... byłoby dużo
              > łatwiej czytać - nawet na moim sztywnym łączu wszystkie 1100 wątków wczytuje
              > się dużo za długo... a może tak się nie da?

Popieram! Byloby to o niebo wygodniejsze. Po co rekordy dot. ilosci watkow? Bez tego tez wiadomo, ze sprawa jest
              sluszna. Przy okazji - czy ktos wie, gdzie mozna teraz uslyszec Wojciecha Ossowskiego, odkad zostal
              "zrestrukturyzowany" w Trojce?
              • octave Re: Ja w sprawie formalnej... 04.04.02, 15:47
                Znowu? Chyba juz to tutaj kiedys wyjasnialismy. Nam tu dobrze. Otwiera sie. I
                miedzy innymi dlatego nie przechodzilismy do "Radia". Przeciez zawsze mozna
                zalozyc nowy watek (szanujac "prawa autorskie"). A zreszta nie wiem - nie ja
                zakladalem - nie moja broszka. Ale ja bym zostawil jak jest.
                Octave
                • Gość: komo Re: Ja w sprawie formalnej... IP: 212.160.123.* 04.04.02, 16:51
                  a ja niestety musze stwierdzic, ze mi sie rowniez na stalym laczu dosyc dlugo
                  ten watek laduje (o sytuacji gdy sie lacze modemem to w ogole nie wspominam) -
                  o roznych porach dnia, wiec ciezko juz tu mowic o chwilowym przeciazeniu
                  serwera, tym bardziej ze inne watki (krotsze) laduja sie calkiem szybko o tych
                  samych porach. wiec moze faktycznie daloby sie to podzielic, moze na takie
                  porcje po 500 postow?

i prosze tego nie traktowac jako spisek, czy proby rozbicia spoleczenstwa
                  protestujacego. to jest calkiem powazna uwaga techniczna. octave widocznie ma
                  albo szczescie, albo niezwykle dobre lacze.
    • Gość: koliber A Pani Katarzyna Stoparczyk IP: 149.156.12.* 04.04.02, 14:06
      Wczoraj miałem wątpliwą przyjemność wysłuchania audycji tej Pani.
      Klika uwag:
      1. kto tą Panią zatrudnił i polecił do pracy w Trójce
      2. jakie ma ta Pani przygotowanie merytoryczne do prowadzenia audycji o kulturze
      3. czy wada wymowy (rz, sz,dz) jest najlepszą kwalifikacją do prowadzenia audycji w radio
      4. Katarzyna Stoparczyk akcentuje zdania, tak, że z powodzeniem mogłaby opowiadać o przygodach w domu
      BB
      5. w języku polskim nie zaczyna się zdania od no...
      6. wyrazy w języku polskim akcentuje się na przedostatniej a nie ostatniej sylabie, a dodatkowo jeszcze ten
      akcent nie jest tak wyraźny, jak np. w języku rosyjskim.
      7. Pani Katarzyna Stoparczyk jest przykładem, że mogą być jeszcze gorsi dziennikarze niż Aneta Wrona
      P.S. a ja miałem drobne uwagi do Baszki M., odszczekuję wszystko po wysłuchaniu tej Pani
      • Gość: yezus Re: A Pani Katarzyna Stoparczyk IP: *.acn.waw.pl 06.04.02, 17:44
        Mialem watpliwa przyjemnosc przeczytania tego posta. Zenujacy wpis swiadczacy o
        niewatpliwym chamstwie wpisujacego. Czy to jest checsprawienia przykosci
        redaktor Stoparczy czy zrobienia sobie samemu dobrze? Ja uwazam ze to drugie -
        kazdy przeciez chce zaistniec - ale nie kazdy potrafi tak, jak pani Stoparczyk.
        • Gość: koliber Re: A Pani Katarzyna Stoparczyk IP: 149.156.12.* 06.04.02, 19:44
          Może i Pani Stoparczyk ma wiedzę na temat Kultury, ale stylem prowadzenia niestety wpisała się w styl Trójki w
          nowej formule: grzecznie, bez głębszej refleksji, podlizywanie się słuchaczowi. Koszmar.
          Ale w trójce wyrzuca się stare kulturalne gwiazdy (Teresa Drozda, Roman Dziewoński, Monika Makowska),
          marginalizuje Barbarę Marcinik, które taki odcinek Wiadomosci Kulturalne poprowadziłyby z wiedzą i kulturą, a
          dodatkowo są obdarzone doskonałymi głosami radiowymi i dykcją (czego, co chyba Pan(i) przyzna Pani
          Stoparczyk nie posiada).
          Czy opisywanie i ocenianie rzeczywistosci jest chamstwem, smiem polemizować. Proponuję posłuchać Pani
          Anetty Wrony od 10.00-12.00 w Trójce, a do tego Pani Stoparczyk 3 razy w tygodniu brrrrr.. I nic tu nie pomoże
          nawet najlepiej dobrana play-lista. Nic nie zastąpi radia autorskiego, co najwyżej przeplatanego play-listą.
          Pozdrawiam
        • Gość: koliber Re: A Pani Katarzyna Stoparczyk IP: 149.156.12.* 06.04.02, 20:32
          Czy to jest chec sprawienia przykosci
          > redaktor Stoparczyk czy zrobienia sobie samemu dobrze? Ja uwazam ze to drugie -
          > kazdy przeciez chce zaistniec - ale nie kazdy potrafi tak, jak pani Stoparczyk.
          Nie chciałem sprawić tej Pani przykrosci, po prostu stwierdzilem fakty.
          A nie chciałbym (ani nikomu nie zycze by zaistnieli jak ta Pani). Rzeczywiscie tak "zaistniec"
          na antenie to "sztuka".
          Zamknijmy temat, bo sa powazniejsze problemy w 3 niz ta Pani. Doskonale sie jednak ona wpisuje
          w atmosfere reformowanej Trojki.

• Gość: koliber Re: A Pani Katarzyna Stoparczyk IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 07.04.02, 21:33
          Gość portalu: yezus napisał(a):

> Mialem watpliwa przyjemnosc przeczytania tego posta. Zenujacy wpis swiadczacy o
          >
          > niewatpliwym chamstwie wpisujacego. Czy to jest checsprawienia przykosci
          > redaktor Stoparczy czy zrobienia sobie samemu dobrze? Ja uwazam ze to drugie -
          > kazdy przeciez chce zaistniec - ale nie kazdy potrafi tak, jak pani Stoparczyk.

Widze drogi Panie, ze pamiec masz wybiorcz, o chamstwie jest powyzej-Twoj cytat:
          niewatpliwe chamstwo wpisujacego- czy opis rzeczywistosci jest chamstwem.
          Mimo wszystko pozdrawiam
      • Gość: yezus Re: A Pani Katarzyna Stoparczyk IP: *.acn.waw.pl 07.04.02, 00:13
        ciesze sie, ze ktos usunal moj poprzedni wpis. to wlasnie swiadczy o wolnosci
        slowa tutaj i wszedzie, gdzie nibyKULTURALNI sluchacze Trojki protestuja. w
        rzeczywistosci zas TRUJA sami siebie i innych.
        • Gość: koliber Re: A Pani Katarzyna Stoparczyk IP: 149.156.12.* 07.04.02, 00:38
          Gość portalu: yezus napisał(a):

> ciesze sie, ze ktos usunal moj poprzedni wpis. to wlasnie swiadczy o wolnosci
          > slowa tutaj i wszedzie, gdzie nibyKULTURALNI sluchacze Trojki protestuja. w
          > rzeczywistosci zas TRUJA sami siebie i innych.

Twój poprzedni wpis jest powyżej, a jeszcze poprzednie w re; czytajcie, czytajcie. Wystarczy jak wpiszesz
          do wyszukiwarki na stronie to swoje imię (przyznajmy niezbyt madre) i znajdziesz. Ja nikogo nie Truję,
          jesli
          już ktos truje to obecna Dyrekcja.
          A jak widzisz odpisałem na twój list, mimo że bezpodstawnie wyzwałes mnie od chamów.
          • Gość: yezus Re: A Pani Katarzyna Stoparczyk IP: *.acn.waw.pl 07.04.02, 12:19
            z calym szacunkiem - gdzie w tekscie pojawilo sie slowo "cham"? chyba tu sie
            jakies dziwne rzeczy dzieja, bo nie widze takiego slowa - podobnie jak jednego z
            wpisow, ktory faktycznie zniknal
            a Pana pozdrawiam bez zadnych uprzedzen
    • Gość: Piotr Walka z... plakatami!!!! IP: 62.233.209.* 04.04.02, 17:20
      No, słuchajcie - coś pięknego.
      Lezę ja sobie przez ulice naszej kochanej stolicy, okiem rzucam na
      prawi i lewo, bo wiosna i kobiety nagle tak jakoś stroje skróciły, a
      tu na Placu na Rzdrożu...
      Jeden plakat! Drugi! Trzeci!! O pogrzebie Trójki (szczegóły w wątku
      tuż obok). Oho! - Myślę sobie - ludzie się wkurzyli, manifestacja,
      pogrze, wysoka organizacja.
      Aż tu nagle.... do plakatu pochodzi facet i zaczyna go zdrapywać ze
      ściany. Już chciałem zainterweniować celnym kopem w zadek, ale... Coś
      mnie tknęło. Może to, że ta fujara za chińskiego Boga nie dawała
      sobie rady. Drapał gośc, drapał i jakoś mu nie szło. Czekam więc
      spokojnie i nabieram ochoty, żeby zabawić się w detektywa. No bo może
      to przypadek, ale jakoś tak blisko na Myśliwiecką...
      Wreszcie gość zrezygnował. W plakacie wydrapał dziurę, ale chyba go
      to zadowoliło, bo ruszył. Idziemy tak sobie - on z przodu, ja za nim
      i widze, że gośc rzeczywiście zmierza w stronę znanego nam wszystkim
      gmachu na Myśliwieckiej. I tak co krok - to plakatów więcej. Gość już
      nie próbował drapać (inteligent do pracy nie przywykł i rączki
      zabolały?)
      Koniec końców - gość wlazł do gmachu Trójki. A ja za nim. Gość dalej,
      a mnie wystopował pan w mundurku. Znaczy, jakiś tutejszy "drapacz
      chmur". Pytam pana w mundurku, co to za jeden ten przed chwilą? Pan w
      mundurku powiedział. Ręce mi opadły. Nie wierzę do dziś. Pracownik
      Trójki. Znam z głosu, żeby choć przyklął przy drapaniu, to bym
      poznał.
      I tak sie zastanawiam: własna incjatywa, czy polecenie służbowe?
      Kazał mu ktoś, czy po prostu urażone poczucie estetyki.
      Wieść gminna niesie, że jednak polecenie służbowe. Podobno jest nawet
      specjalnie oddelegowany osobnik do zrywania ulotek. Wieść gminna
      niesie, że ma nawet do dyspozycji samochód trójkowy. Przyda mu się,
      bo plakaty "pogrzebowe" widziałem nie tylko na Myśliwieckiej, ale na
      Marszałkowskiej też, przy uniwerku, na Świętokrzyskiej, przy Centrum.
      Tak mnie gryzie - czy koszt zrywania plakatów ponosimy my wszyscy z
      abonamentu, czy pan dyrektor jeden z drugim płacą z własnej kasy?
      Nieważne.
      Gratulacje dla ekip plakatujących! Świetna robota! Do zobaczenia na
      posterunku!
      Piotr Witek
      • Gość: Lotek Re: Walka z... plakatami!!!! IP: *.tera.com.pl 04.04.02, 18:09
        Facet! Następnym razem kup sobie w kiosku aparat fotograficzny i uwieczniaj! Co
        mi z takiej opowieści. Równie dobrze mógł to być jakiś cieć. Zdjęcie przy
        pracy - to by było coś! Gość nie mógłby się wyłgać. A tak?
        Aparat noś i przy pogodzie! Nigdy nie wiesz co ci w oko wpadnie (w
        ostateczności mogłeś fotografować dziewczyny)
        Lotek
      • Gość: TrayTilt Re: Walka z... plakatami!!!! IP: *.exp.sis.pitt.edu 04.04.02, 20:50
        To moze chociaz inicjaly delikwenta?
      • mh2 Re: Walka z... plakatami!!!! 05.04.02, 09:07
        Spokojnie. Może facet chciał mieć jedynie ostatnią pamiątkę po umierającej
        Trójce? Może chciał ją pokazać kolegom z komentarzem, że jeszcze się trzymamy?
        Bo jaki inny sens miałoby zrywanie jednej ulotki z wielu?
        No chyba, że każdy <em>świadomy<em> pracownik Trójki ma obowiązek zniszczyć w
        drodze do pracy jedną ulotkę - ale to już trąci Marią Czubaszek.

Mirek.
    • ajk (2 - 007) - Wiceprezesa Smolara przypadki... 05.04.02, 16:22
      Wiceprezes Smolar powiedział:
      "Jednocześnie radio publiczne przechodzi proces zmniejszania kosztów działania
      i skutecznych zmagań z konkurencją BEZ REZYGNOWANIA podkr.moje] z cennych
      gatunków, tradycyjnych dla radia publicznego, takich jak audycje kulturalne,
      reportaż, reportaż literacki, słuchowisko. Chodzi o to, ażeby UTRZYMAĆ
      SŁUCHACZA NAWET NISZOWEGO, ALE BARDZO CENNEGO Z PUNKTU WIDZENIA PRIORYTETÓW
      RADIA PUBLICZNEGO [podkr. moje]."
      ("Więź", maj 2000)

"Bez rezygnowania z cennych gatunków"... Hm.... No to przypomnijmy dzieje
      Programu III radia publicznego pod "specjalnym nadzorem" Pana Wiceprezesa
      Smolara:
      poległy na :
      - "Książka tygodnia",
      - muzyka poważna i muzyka filmowa,
      - Klub Ludzi Ciekawych Wszystkiego,
      - "Powtórka z Rozrywki",
      - sobotnia popołudniowa "Zd3" Piotra Kaczkowskiego.
      - "Teraz śmieszniej"
      - "Radio retro",
      - "Zabawy literackie",
      - "Trójki pod ksiezycem" Moniki Makowskiej i Wojciecha Ossowskiego
      (czyli poezja, polska piosenka i folk)
      - ranking reportaży (do dziś nie wiemy z jakich przyczyn. A dyrekcja
      wie? tego też nie wiemy. Nic nie mówi.),
      - "Gitarą i Piórem" - przeniesiona na nieprzytomne godziny nocne -
      kosztem audycji Moniki Makowskiej, którą... nie wiem w końcu - zwolniono?
      przeniesiono? otruto? A z Wojciechem Ossowskim co? A Roman Dziewoński? Co z tą
      Trójką?
      - "Trzy kwadranse jazzu" - skrócone o 33% (w nowej ramówce - nie są
      przewidziane)
      Zaiste, Panie Wiceprezesie, imponujące!! Jeszcze nigdy tak niewielu nie zrobiło
      tak wiele, żeby osiągnąć... 5% słuchalności. Ino gratulować!

Zmniejszanie kosztów? Przez zatrudnianie ludzi z rozgłośni komercyjnych (Wrona,
      Łodej, Kowalewski, Sławoń, Baron itd)?? Jakim cudem? Zgodzili się pracować
      za "mniej" niż u siebie? Za mniej niż Roman Dziewoński, Monika Makowska,
      Wojciech Ossowski?
      Przepraszam ale nie wierzę.
      Powinienem chyba zapytać ile w takim razie zarabiali ci wyrzuceni, a ile ci,
      których przyjęto. W końcu zarabiają z moich pieniędzy abonamentowych!
      Ale nie zapytam. Szkoda pieniędzy na znaczek. Znowu usłyszymy o "kłamliwych
      oszczerstwach", "pomyjach"... itd. Szkoda naszego czasu.
      Niech o to pyta pana Wiceprezesa Rada Nadzorcza. To jej obowiązek.

Podpisano:
      "Słuchacz nawet niszowy, ale bardzo cenny z punktu widzenia priorytetów radia
      publicznego"

CDN.
      • gepe Re: (2 - 007) - Wiceprezesa Smolara przypadki... 05.04.02, 17:07
        > kosztem audycji Moniki Makowskiej, którą... nie wiem w końcu - zwolniono?
        > przeniesiono? otruto?

Otruto. Ponoć aktualnie p. Monika jest na zwolnieniu lekarskim (co notabene
        uniemożliwia wręczenie pracownikowi wypowiedzenia - i dobrze).

Pozdrawiam - gepe
        • Gość: Pradera Teatrzyk Zmielone Oko - profanacja IP: *.acn.waw.pl 05.04.02, 17:50
          Niegdys - mistrzowskie słuchowiska, przygotowywane przez wybitnych
          realizatorów, ze świetnym aktorstwem, przykuwające do radioodbiorników całe
          miasta.
          Dzisiaj - "i ty możesz zrobić słuchowisko radiowe! Zapraszamy słuchaczy do
          nowego konkursu!"
          AAAA.... po raz kolejny opadają mi ręce... żeby oni chociaż nie korzystali ze
          starych, zasłużonych nazw.
          Czekam na następne propozycje dyrekcji: "i ty możesz poprowadzić audycję! i ty
          możesz odczytać wiadomości! i ty możesz zostać dyrektorem..."

• ergil Re: Teatrzyk Zmielone Oko - profanacja 05.04.02, 17:57
            I Ty mozesz zostać Smolarem?? O, cholera!! A za jakie grzechy?? Ja nic nie
            zrobilam!!! Ratunku!!
            (dyg zestrachany)
            Ergil
        • ergil Re: (2 - 007) - Wiceprezesa Smolara przypadki... 05.04.02, 17:52
          Wojtek Ossowski jest chyba w BIS-ie teraz... czy Dwojce? Nie wiem. Ale chyba
          slyszalam go jeszcze gdzies poza Trojka.
          A Roman Dziewonski? Nie wiem. Cholera, w swieta byla audycja o Starszych
          Panach, to sie zdobyli tylko na telefon do niego. Skutek byl taki, ze poza
          puiosenkami wiele sluchac sie nie dalo. Trzeba go bylo na sile do studia. MNoze
          byloby z klasa. A tak - bylo tylko z... nagrodami.
          (dyg rozzalony)
          Ergil
          PS
          A odcinek - swietny. Nie bojcie nic! Jeszcze wam Wice wylaczy co tam zostalo
          madrego.
          A zostalo cos?
      • gert Re: (2 - 007) - Wiceprezesa Smolara przypadki... 06.04.02, 13:48
        No! Rzeczywiscie imponujace. Osiagniecia jak stad do... BBC? Zdaje sie, ze Wice
        pracowal tam w czasie wojny burskiej - "kto nie z nami - tego do obozu"? Jak to
        on pisal kiedys? "Nie ma eksterminacji kultury w Programie 3"?? Rzeczywiscie.
        Jak cholera. A tego knota o "pieeeeeeerwszym radio" to pewnie Penderecki
        skomponowal?
        Rany! Co ja robie? Penderecki? A bo to powie cos to nazwisko w dyrekcji 3?
        Przeciez dla nich to jest pewnie "pan Derecki"? Ale jak ma byc inaczej, skoro
        to nazwisko pojawia sie w Trojce tylko przy okazji... Grammy. Poza tym - nie
        ma. To jak maja rozrozniac?
        Gert
        PS
        "idziemy szerokim frontem"?? ktory to krakal o Froncie Bialoruskim?
        • Gość: maharaja Re: (2 - 007) - Wiceprezesa Smolara przypadki... IP: *.chello.pl 06.04.02, 19:26
          Fragmenty byly juz we wczesnych postach tego watku ale warto przypomniec bo to
          dokladnie rok temu.
          Dokladnie rok temu Skowronski (KS) i Smolar (E.S) brali udzial w dyskusji o
          roli radia w Wiezi (tekst w "Tajniaku"). Skowronski byl wtedy w radio
          komercyjnym (Zetce) a Smolar reprezentowal radio publiczne.
          Padly wtedy takie slowa:

" K. S.: My
      • Gość: szaman Re: (2 - 007) - Wiceprezesa Smolara przypadki... IP: 192.168.2.* 08.04.02, 08:46
        Trzecia Fala
    • Gość: szaman Pogrzeb Trojki IP: 192.168.2.* 08.04.02, 09:02
      Gratuluje i dziekuje wszystkim uczestnikom i organizatorom oraz mediom.

A wiecie, gdy Laskowski zobaczyl tlum sluchaczy pod Trojka,
      powiedzial: "Nastepnym razem lepiej to zorganizujemy".

• Gość: Tomek Re: Pogrzeb Trojki IP: 213.76.149.* 08.04.02, 09:43
        > Gratuluje i dziekuje wszystkim uczestnikom i organizatorom oraz mediom.
        >
        > A wiecie, gdy Laskowski zobaczyl tlum sluchaczy pod Trojka,
        > powiedzial: "Nastepnym razem lepiej to zorganizujemy".

Świetnie - ale gdzie szersza relacja dla tych, co nie mogli, a byli z
        protestującymi całym sercem? Na razie mam do dyspozycji suche i szczerze mówiąc
        niezbyt obiecujące notatki z Rzepy i Wyborczej...
      • Gość: MArCello Re: Pogrzeb Trojki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.04, 09:26
        > Gratuluje i dziekuje wszystkim uczestnikom i organizatorom oraz mediom.

No proszę...to już dwa lata minęło...

> A wiecie, gdy Laskowski zobaczyl tlum sluchaczy pod Trojka,
        > powiedzial: "Nastepnym razem lepiej to zorganizujemy".

i nie zorganizował lepiej...bo nie zorganizował w ogóle :) jak widać nawet tego
        słowa nie może dotrzymać..
    • Gość: MArCello O pogrzebie napisali... IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 08.04.02, 10:33
      Jestem w szoku - nie spodziewałem się takiego odzewu w mediach. Możecie
      przeczytać o pogrzebie w największych mediach. Najbardziej cieszy chyba
      zainteresowanie Rzepy.
      Poczytajcie w:
      fakty.interia.pl/news?inf=248219
      info.onet.pl/476640,11,1,0,120,686,item.html
      www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_020408/kraj/kraj_a_5.html

pozdr,
      MArCello
      • Gość: Ponti Re: O pogrzebie napisali... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.04.02, 12:35
        a takze:
        wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?z=Polska&_WID=255111&kat=954
        wyborcza.gazeta.pl/info/artykul.jsp?xx=774687&dzial=01010109
        • Gość: Tomek Re: O pogrzebie napisali... IP: 213.76.149.* 08.04.02, 14:24
          Nie byłbym tu taki entuzjastyczny - to wszystko to są przedruki tej samej, PAP-
          owskiej wiadomości. Wygląda na to, że żaden z dzienników nie zadał sobie trudu
          napisania o proteście czegoś więcej, czegoś od siebie.
          A ja nadal nic nie wiem...
          • Gość: szaman Re: O pogrzebie napisali... IP: 62.233.167.* 08.04.02, 15:18
            Ale wynika z tego, ze dziennikarz chcial cokolwiek napisac. A po to
            dziennikarze maja PAP, zeby z niej robic przedruki. To, ze jacys dziennikarze
            nie byli osobiscie, tylko posluzyli sie depesza PAPowska, to juz tylko kwestia
            organizacyjna - moze ktos popelnil blad nie powiadamiajac dostatecznie dobrze
            mediow - nie zmienia to faktu, ze te wszystkie gazety CHCIALY o tym napisac.
            • Gość: Pradera Re: O pogrzebie napisali... IP: *.acn.waw.pl 08.04.02, 15:47

> Ale wynika z tego, ze dziennikarz chcial cokolwiek napisac. A po to
              > dziennikarze maja PAP, zeby z niej robic przedruki. To, ze jacys dziennikarze
              > nie byli osobiscie, tylko posluzyli sie depesza PAPowska, to juz tylko kwestia
              > organizacyjna - moze ktos popelnil blad nie powiadamiajac dostatecznie dobrze
              > mediow - nie zmienia to faktu, ze te wszystkie gazety CHCIALY o tym napisac.

Ja bym sie tak nie podniecał. Tej wielkości notki zamieszcza się o każdej
              demonstracji w Warszawie, typu manifestacja Związku Hodowców Gołębi Pocztowych.
              Mówiąc otwarcie, większość mediów protest sobie olała, ograniczając się do
              przedruku PAPowskiej notatki.
              Niestety, w czasie demo musiałem być na studiach, więc trudno mi krytykować tych,
              którzy nie przyszli. Ale jak czytam o reakcjach Dyrekcji, to może i dobrze, że
              mnie nie było, bo miałbym problem z zachowaniem "pokojowego charakteru"
              manifestacji...

• tuhanka Re: O pogrzebie napisali... 08.04.02, 21:18
              Szamanie, bez przesady. Wyslaliśmy faxy do wszystkich czołowych redakcji. Poza
              tym: własne teksty napisała choćby Rzepa, Życie Warszawy czy - króciutko
              Superexpress.
              A jak było? No to w wielkim skrócie. Tuż przed 12 w południe pod Trójką zebrała
              się spora rzesza ludzi. Mieliśmy nagłośnienie, trumnę, pofarbowane na czarno
              róże, świece i znicze, transparenty znane z wcześniejszych pikiet, a także dużo
              ulotek. Przed budynek wyległa cała dyrekcja Trójki z Witoldem Laskowskim na
              czele. Jeden z uczestników odczytał list o tym, dlaczego Trójka umiera, o tym
              że znikają pewne audycje, a inne stają się własną karykaturą. Pytaliśmy, czy
              nasze "pierwsze radio" będzie wciąż naszym radiem. W międzyczasie dyrektor
              Laskowski żując gumę i trzymając ręce w kieszeniach udzielał wywiadu TVN24.
              Kilkanaście minut po 12 w grupie liczącej 140 osób ruszyliśmy pod siedzibę
              Zarządu Polskiego Radia na ulicę Malczewskiego. Przeszliśmy pod Sejmem, a potem
              głównymi ulicami miasta, w sumie jakieś 10 km niosąc symboliczną trumnę z
              namalowanym logo Trójki i rozdając przechodniom ulotki. Kiedy doszliśmy pod
              Polskie Radio, musieliśmy stanąć na chodniku, bo parking był niedostępny.
              Położyliśmy trumnę i rozpoczął się apel poległych audycji, po czym karteczki z
              nazwami audycji, świece i kwiaty zostały złożone na wieku trumny. Z magnetofonu
              płynęła muzyka - "Ta ostatnia niedziela". Notabene piosenka ta znalazła się w
              programie ostatniej audycji Moniki Makowskiej nie tak dawno temu. Niestety, ani
              wiceprezes Smolar ani nikt inny z Zarządu Polskiego Radia nie raczył się do nas
              pofatygować. Rozeszliśmy się zostawiając trumnę i z tego co wiem, później straż
              radiowa wniosła ją do środka budynku, gubiąc po drodze znicze i kwiaty. Jeszcze
              raz dziękuję wszystkim, którzy przyszli.
              • Gość: szaman Re: O pogrzebie napisali... IP: 192.168.2.* 09.04.02, 00:41
                tuhanka napisał(a):

> Szamanie, bez przesady.

Ano bez. Chcialem tylko powiedziec, ze jakby nie chcieli,
                to by nie napisali. A ze niektorzy z nich nie przyszli?
                To juz inna sprawa.

• Gość: szaman Mann i Manuela IP: 62.233.167.* 08.04.02, 13:38
      Slyszeliscie te audycje? Co o niej powiecie? Bo z tego, co o niej slyszalem,
      rozumiem, ze dyr. Laskowki wzial na powaznie rady o dopuszczeniu pornografii na
      antene Trojki.

No "ale macie co chcecie - Mann przeciez caly czas jest w Trojce".
      • Gość: viosna Re: Mann i Manuela IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.04.02, 14:48
        Zgadzam się - to był prawdziwy dramat... Jakby Pan Wojtek urządził sobie
        prywatny pogrzeb Trójki prowadząc tak żenującą audycję... Może ja czegoś nie
        rozumiem ale co innego może tłumaczyć fakt, że w ogóle do tego doszło. Ja tam
        się nie łudzę, że będzie lepiej, bo znając twórczość p. Gretkowskiej wiem, że
        jej się wszystko kojarzy z ####. A innym zarzuca bezmyślność.
        E, znowu się niepotrzebnie denerwuję...
        Szkoda słów...
    • Gość: Jarek I po manifestacji IP: 213.134.133.* 08.04.02, 14:19
      Byla. I to już dużo. Bez reakcji ze strony Bossów Trójki - co było do
      przewidzenia. Tzn. dyrektor Laskowski wyszedł, ale... Cóż, mnie tam rodzice
      wychowali w miarę przyzwoicie, więc jak widzę faceta, który do gości (nawet
      nieproszonych, choć zapowiedzianych) wychodzi, z łapami w kieszeni, żując
      gumę.. Jakoś przechodzi mi ochota na rozmowę. Zresztą nie tylko mnie.
      Postal sobie pan dyrektor, usiłował porozmawiać z dziennikarką, ale szybko go
      zostawiła dla lepszych. Biedny pan dyrektor. I jeszcze musial potem zadzwonic z
      relacją do Wice, uprzedzić ulicę Malczewskiego, że się "hordy zbliżają".
      Zapracowany...
      Efekt był taki, że kiedy w Jedynce dawano relację z manifestacji - była dłuższa
      wypowiedź Członika SKP, a dyrektora Laskowskiego omówiono,. że "podtrzymał
      swoją tezę". A cóż mial biedaczek zrobić?
      Na marginesie - Jedynak to państwowe radio. Poinformowała.
      Trójka - nie. Rzetelność.
      Marsz był fajny. Nogi nas nie bolą. I jeszcze będzie pamiątka. Bo jeden z
      ochroniarzy pod gmachem radiowym filmowal manifestację zawzięcie (czy trzeba
      szykować szczoteczki do zębów i piżamki?). A potem wyszedł jakiś drugi
      ochroniarz. Tak przynajmniej wyglądał. Złośliwi mówili, ze to jeden z
      dyrektorów Trójki. Eeeee... Złośliwcy.
      Fajowo było.
      I niczego to w polityce Trójki nie zmienia.
      O czym wiedzieliśmy. Czymże jest słuchacz, kiedy pan dyrektor jest "moralnie
      gotowy do osiagnięćia 30% sluchalnośći"?
      AHA!
      Portal WirtualneMedia.pl podaje, że na razie Trójka ma 4,7%
      CZYLI ZNOWU SPADŁO!! Tym razem o 0,4 pkt proc.

Napisali. "Życie", "Rzepa" (zawsze z klasą. Od początku), Interia, Wirtualna
      Polska, Onet, PAP, Wirtualne Media, Medialink... Powiedzieli: w paru stacjach
      wwskich, w Jedynce
      A GW? A wiecie, że mi się nawet nie chce sprawdzać? Ciekawe czemu?

Jarek
      (j.p.zajaczkowski@interia.pl)

• Gość: SZAMAN NO I TVN24 IP: 62.233.167.* 08.04.02, 15:06
        No i TVN24 pokazalo co mialo pokazac.
      • gert Re: I po manifestacji 08.04.02, 15:19
        No. Obywatelski obowiazek spelniony. I wszyscy sa zadowoleni.
        My - bo bylismy. I bylo nas wiecej niz na pikietach.
        Oni - bo nas bylo malo (choc moze juz tylko tyle osob Trojki slucha? A na pewno
        niewielu wiecej zalezy)
        Media - bo trumienka ladnie wygladala a i zlosliwosci pod adresem Wice
        uslyszeli pare. No i jest czym numer zapchac.
        Ochroniarze - bo bylo spokojnie i nie musieli sie meczyc (poza
        tym "Spielbergiem" z kamera).

A Wice - dokladnie tak, jak przewidywalismy. Stchorzyl. Nie bylo go. Bo "Zarzad
        bierze odpowiedzialnosc", ale do manifestantow wysyla Laskowskiego. Poleconko
        sluzbowe. Bo "Zarzad bierze odpowiedzialnosc", ale jak przychodzi co do czego,
        to udaje, ze to nie on.
        Mysmy swiecili wlasnymi twarzami i jakos nikt sie nie wstydzil tego, co robi.
        A Wice? Jak to Wice - dudy w miech i trzasc portkami. No, ale nie badzmy surowi
        dla Wice. Przeciez KRRiTv moze mu zmyc glowe, ze dopuszcza do takich rzeczy.
        Oby. Moze go zreszta zapytac o pare innych rzeczy: np. o te 4,7%, ktotre podaja
        WirtualneMedia.
        AJK tu juz pisal - kiedy wywalano Kaczkowskiego Zarzad twierdzil, ze
        katastrofa, bo Trojka ma 5,8%. Teraz ma 4,7% i to jest sukces? Kogo by tu
        wywalic za ten sukces? Jak znam Wice, to "wezmie odpowiedzialnosc" i zwali
        wszystko na Laskowskiego.
        Dlaczego o tej KRRiTv? Ano dlatego, ze w tym tygodniu sie zbieraja. Jakos mi
        sie tak zbiega, ze to moze byc na temat Trojki. A nawet jesli nie - powinni na
        ten temat z Wice pogadac. Nie?
        Gert
        (pozdrowienia dla "wspol-marszantów"!!)
        • Gość: Piotr Re: I po manifestacji IP: 62.233.209.* 08.04.02, 16:25
          No! bez euforii i bez rozpaczy.
          A na starość będziemy mogli oglądać swoje buźki na radiowym filmie (glupio to
          brzmi).
          A tymczasem radiowe autko śmigało wczesniej po ulicach jak oszalałe. Plakatów
          sie nazrywali, że hej. I na zdrowie. Będą mieli pamiątkę, jak już ich wywalą.
          Krajowa Rada? Zbiera się? Ale chyba nie z naszego powodu? Tak szybko? W takie
          cuda nie uwierzę.
          Ale jeśli rzeczywiście się zbiera w tej sprawie to można ich zapytać (zaraz to
          wysyłam) czy to prawda, że dyrektor Fijalkowski ma wykształcenie "prezydenckie"
          i jak to możliwe na stanowisku dyrektorskim w 3. O parę innych rzeczy też. Nam
          dyrekcja nie odpowie.
          Ale takiemu autorytetowi jak KRRiTv? Ja bym nie odmówił odpowiedzi. Ciekawe,
          jak oni? Bo pan Fijalkowski to wiem. Nie bez przyczyny w Trojce prowadzona jest
          akcja pod tytułem "Jak wredną uczelnią jest Politechnika Gdańska". Alez tam są
          zarzuty!!! Że profesorowie wymagają!! Że nie można zdać egzaminu, kiedy się nic
          nie umie. Itd. No jak można! Rzeczywiście, w takich warunkach cokolwiek
          osiągnąć :-)))))))
          Piotr Witek
          • joe-doe Re: I po manifestacji 09.04.02, 12:01
            Czytam sobie dzisiejsza GW i tak sobie mysle...
            Wczoraj - malutka notka o manifestacji. O calym - ponad rocznym protescie ani
            razu sie w ciagu tego roku nie zajakneli.
            Dlaczego, skoro...
            Na stronie drugiej alarmuja, ze nikt sie nie interesuje kultura. Lo jejku!
            A my to niby co? Przeciez nikt tu sie nie bije o jakis konkretny zespol,
            konkretna piosenke, prezentera. Wszystkim chodzi wlasnie o kulture w Trojce.
            Ale zaraz! Na pierwszej stronie naczelny GW pisze: "Jesli w przyszlosci Gazeta
            Wyborcza kupi jedna z ogolnopolskich stacji radiowych"....
            Na Zetke i RMF to nawet GW nie bedzie stac. Na Jedynke tez. Dwojka i BIS? Bez
            zartow - "misyjne programy", alibi dla prezesa, wypoeomowanie tych stacji
            kosztowaloby cala Arabie Saudyjska z przyleglosciami itd .
            To co GW kupi? Radio Maryja?
            Zostaje Trojka. Bo innych ogolnopolskich chyba nie ma? Tak calkiem i zupelnie
            ogolnopolskich.
            Je wiem, ze sprzedaz Trojki to kwestie ustaw, prezydentow, Sejmow itd.
            Ale wiem tez jedno. Jesli GW chce miec ogolnopolska stacje - to nie bedzie sie
            bic o Trojke. Bo po co? Konkurencje promowac? Niech sobie Trojka bedzie
            badziewiem. GW w to graj.
            A ze to niezgodne z haslami GW, geba pelna frazesow o kluturze? Biznes jest
            biznes. A kolesie to kolesie. Dlatego GW nigdy nie napisze o protescie, dlatego
            GW nigdy WIce nie skrytykuje (chocby zarznal cale Polskie Radio i pol
            Telewizji).
            Dlatego slowo "wiarygodnosc" nie powinno sie w GW pojawiac. Chyba, ze jako nowe
            znaczenia slowa "hipokryzja".
            Joe
            • Gość: Pradera Re: I po manifestacji IP: *.acn.waw.pl 09.04.02, 15:37
              Po raz kolejny już spotykam się z tą spiskową teorią dziejów i muszę stwierdzić
              (tylko mi tu bez żadnych podejrzeń o szpiegostwo! jam trójniak z dziada-
              pradziada!) że rozpuszczający takie plotki zupełnie nie znają się na ekonomii i
              marketingu.
              Po co GW miałaby rujnować stację, którą zamierzają kupić? Po co doprowadzać ją
              do stanu, w którym rozpoznawalność marki będzie bliska zeru, słuchalność
              poniżej tegoż, a za reklamowanie się w niej trzeba by dopłacać? Po co sprzyjać
              pozbywaniu się zawodowych, markowych dziennikarzy i zatrudnianiu zamiast tego
              żółtodziobów? Absurd. To sugeruje, że GW zależy wyłącznie na częstotliwościach,
              jakie "Trójka FM" zajmuje, bez całego zaplecza które za nimi stoi, a to
              NAPRAWDĘ nikomu się nie opłaca, już łatwiej (i taniej) byłoby działać na rzecz
              odebrania koncesji i megaherców Radiu Maryja.
              Wydaje mi się, że GW po prostu olewa temat bo nie jest to dla nich nic
              ciekawego, i tyle. Jak zresztą pozostała część mediów, może z wyjątkiem
              trzymającej się jeszcze Rzepy. To smutne, ale trzeba ten fakt przyjąć i
              zastanawiać się co można JESZCZE zrobić, a nie snuć paranoiczne wizje
              wszechogarniających macek Michnika.
              • Gość: Szaman Re: I po manifestacji IP: 192.168.2.* 09.04.02, 19:59

> Po co GW miałaby rujnować stację, którą zamierzają kupić? Po co doprowadzać ją
                > do stanu, w którym rozpoznawalność marki będzie bliska zeru, słuchalność
                > poniżej tegoż, a za reklamowanie się w niej trzeba by dopłacać?

Zeby bylo mozna taniej kupic. Za bezcen. Zeby W OGOLE mozna bylo kupic.

(to a propos ekonomii a nie teorii dziejow)
                • Gość: Pradera Re: I po manifestacji IP: *.acn.waw.pl 09.04.02, 20:36
                  Gość portalu: Szaman napisał(a):

>
                  > > Po co GW miałaby rujnować stację, którą zamierzają kupić? Po co doprowadza
                  > ć ją
                  > > do stanu, w którym rozpoznawalność marki będzie bliska zeru, słuchalność
                  > > poniżej tegoż, a za reklamowanie się w niej trzeba by dopłacać?
                  >
                  > Zeby bylo mozna taniej kupic. Za bezcen. Zeby W OGOLE mozna bylo kupic.
                  >
                  > (to a propos ekonomii a nie teorii dziejow)

Ale po co kupować coś, co jest już kompletnie nic nie warte? Tego właśnie nie
                  rozumiem. Rujnuje to się konkurencję (i tu bym raczej widział poparcie GW) a nie
                  coś, co ma się zamiar w przyszłości kupić. Może Agora chce zrobić radio dla
                  inteligentów gdzie indziej, i dlatego pozbywa się Trójki FM ?
                  Aaaa przez was sam zaczynam popadać w paranoję
                  • Gość: szaman Re: I po manifestacji IP: 62.233.167.* 10.04.02, 10:53
                    Jezeli nadal rozmawiamy o ekonomi a nie o spiskach, to mozna cos zrujnowac,
                    zeby kupic bardzo tanio cos, co jeszcze zostanie. Mozna na przyklad zepsuc
                    sluchalnosc po to, zeby prawie za marne pieniadze kupic budynek i sprzet.

A po co rujnowalo sie wiele zakladow przemyslowych w Polsce w ostatnich 10
                    latach? Zeby je tanio kupic. One wbrew pozorom przedstawialy soba duza wartosc -
                    jedyne co bylo zrujnowane to firma, jej polityka i takie tam.

• Gość: Tomek Re: I po manifestacji IP: *.icpnet.pl 09.04.02, 20:51
                Drogi Pradero!

> że rozpuszczający takie plotki zupełnie nie znają się na ekonomii i
                > marketingu.

Jeżeli chodzi o marketingowy aspekt w Trójkowej kwestii, to po pierwsze:
                - cała akcja Smolara jest prowadzona przy całkowietj (świadomej lub nie, to już
                inna historia) ignorancji elementarnych posad marketingu. A po drugie - kilka
                słów na ten temat, moim zdaniem najbardziej oczywistych i zrozumiałych dla
                średnio rozgarniętego licealisty, pozwoliłem sobie napisać w poście z dnia 15.03
                ("Do Radiowca"), na tym samym forum. Tu nie o marketing chodzi. O ekonomię tak -
                ale w trochę innej perspektywie.

> Po co GW miałaby rujnować stację, którą zamierzają kupić?

Nie upraszczajmy - to nie GW rujnuje stację. Stację rujnuje E. Smolar, mający b.
                bliskie związki ze środowiskiem Wyborczej i spółki Agora. Bardzo wiele wskazuje
                natomiast na to, że wszystko odbywa się przy jakims tam porozumieniu Smolara i
                Agory. Agora jest medialnym gigantem. Ma ogólnopolską gazetę, ma sieć (nadających
                TO SAMO i TAK SAMO) regionalnych stacji radiowych, ma sieć billboardów - ale nie
                ma ogólnopolskiej telewizji i ogólnopolskiej stacji radiowej. Dlatego też na
                łamach Wyborczej rozgrywa się wojna o kształt przyszłych mediów w Polsce. Projekt
                ustawy nie dopuszcza do sytuacji, by podmiot w rodzaju Agory posiadał
                ogólnopolskie radio, gazetę i telewizję. I od tego momentu Gazeta Wyb. przestaje
                być gazetą publiczną, a staje się tubą własnego wydawcy. Jako taka, z nieznaną
                dotąd zajadłością protestuje przeciwko nowej ustawie. Jako tuba Agory nie
                informuje więc, bo - ze względu na własną politykę - nie może, o tym co dzieje
                się w Trójce i kto jest odpowiedzialny za zaistniałą sytuację. Nie może bowiem
                oskarżać człowieka, który jest jej wtyczką w Zarządzie Radia. GW zdaje sobie
                sprawę, że zasięg jej oddziaływania jest potężny, więc jeśliby wokół Trójki
                zrobił się na jej łamach szum, to Smolar musiałby skapitulować. Tak się nie
                dzieje. Jednocześnie, GW pokazała nam swoja potęgę a rebours - jeśli Gazeta
                milczy o jakims problemie, to tego problemu NIE MA! I to jest właśnie przypadek
                Trójki.
                Na tym malutkim przykładzie widać więc, czym grozi skupienie ogólnopolskich
                mediów w ręku jednego podmiotu, jednej opcji. Będziemy dowiadywać się o tym, o
                czym Agora będzie chciała, byśmy wiedzieli.
                Pytanie - czy obecna, albo projektowana ustawa przewiduje możliwość wykupienia
                udziałów w mediach publicznych przez podmioty prywatne? Jeśli tak, to furtka jest
                szeroko otwarta i właściwie rzeczywiście należałoby złożyć broń.
                Powracając do Twojego pytania - po co rujnować stację? Po to by ją jak najtaniej
                kupić.

> Po co doprowadzać ją do stanu, w którym rozpoznawalność marki będzie bliska
                zeru, słuchalność
                > poniżej tegoż, a za reklamowanie się w niej trzeba by dopłacać?

Do czasu. Gdy nadejdzie właściwy moment (tzn. Agora co najmniej zdobędzie
                znaczące udziały w Trójce), Trójka odżyje. Stanie się kolejną, ogólnopolską
                stacją pokroju RMF i Zet-ki, ale mając za plecami takiego giganta jak Agora, z
                czasem przebije ich w udziałach rynkowych. Od tego momentu to będzie kwestia
                sprawnego acz niezbyt wyszukanego marketingu

> Po co sprzyjać
                > pozbywaniu się zawodowych, markowych dziennikarzy i zatrudnianiu zamiast tego
                > żółtodziobów? Absurd.

Nie absurd - profesjonaliści i znane nazwiska są drożsi w utrzymaniu niż "młodzi
                zdolni". Kto jak kto, ale Agora umie liczyć pieniądze. Po co obecni włodarze
                Trójki mają się użerać z "gwiazdami" skoro mogą za śmieszne pieniądze ściągnąć do
                radia rozmaite miernoty?

> To sugeruje, że GW zależy wyłącznie na częstotliwościach,
                > jakie "Trójka FM" zajmuje, bez całego zaplecza które za nimi stoi,

Tak jest - dokładnie to. Częstotliwości i ogólnopolski zasięg. O to bowiem jest o
                wiele trudniej niż o zaplecze. Ale przy pomocy częstotliwości i zasięgu, takie
                zaplecze bardzo szybko można odbudować (czy stworzyć).

> a to
                > NAPRAWDĘ nikomu się nie opłaca, już łatwiej (i taniej) byłoby działać na rzecz
                > odebrania koncesji i megaherców Radiu Maryja.

Nie w tę stronę. Radio Maryja zajmuje niszę nie do odebrania. To jest po prostu
                inna bajka. A z drugiej strony (bo ekstrema się stykają), zarówno Radio Maryja,
                jak i rozgłośnie Agory trafiają do ludzi, którzy nie zaprzątają sobie zbytnio
                głowy... myśleniem. Z jednej strony jest objawiona papka Ojca Rydzyka, z drugiej,
                muzyczna papka "Złotych Przebojów". Pośrodku powinno być miejsce na Trójkę -
                stację, w której usłyszeć można głosy z jednej i drugiej strony, można posłuchać
                niezależnych opinii, można posłuchac MUZYKI, można MIEĆ lub WYROBIĆ SOBIE WŁASNE
                ZDANIE. Ale jeśli ktoś chce zdobyć władzę, to wcale nie jest zainteresowany by
                zbyt dużo ludzi miało własne zdanie.
                Ilu ludzi ma własne zdanie na temat Trójki? Niewielu. Zdecydowanie za mało.
                Ilu ludzi miałoby własne zdanie gdyby Wyborcza rozpętała burzę na temat Trójki?
                Bardzo wielu.

> Wydaje mi się, że GW po prostu olewa temat bo nie jest to dla nich nic
                > ciekawego, i tyle.

I tu się mylisz. Parę lat temu, dzieki akcji Wyborczej, pełen czas antenowy
                wywalczony został dla Programu II Polskiego Radia, w formie praktycznie
                niezmienionej. Śmiem przypuszczać, że gdyby GW zrobiła podobny szum, Smolar
                dostałby "po łapach" bardzo szybko i jeszcze szybciej przestałby majstrować przy
                Trójce.

> Jak zresztą pozostała część mediów, może z wyjątkiem
                > trzymającej się jeszcze Rzepy.

Rzepa, sama pogrążona we własnych sporach własnościowych, temat Trójki traktuje
                powierzchownie i dla niej jest to akurat temat jakich wiele. Co ciekawe, Wprost
                równiez milczy na ten temat - a zwróćmy uwagę, że po pierwsze Agora nie ma
                własnego tygodnika, po drugie, tu i ówdzie zaczynają krążyc pogłoski o ponoć
                kiepskiej kondycji finansowej Wprost i możliwości wejścia jakiegoś inwestora.

> To smutne, ale trzeba ten fakt przyjąć i
                > zastanawiać się co można JESZCZE zrobić,

Zgadza się - trzevba robić wszystko co się da, ale czasem też zastanowić się i
                spróbować połączyć w całość kilka faktów.

• Gość: Rumburak Re: I po manifestacji IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 09.04.02, 23:20
                  Post Tomka genialny. Przejrzysty i prawdziwy. Podpisujac sie obiema rekami
                  dodam tylko krociutko, ze na regionalnym poletku pt. Krakow, obecne
                  kierownictwo rowniez probuje zarzynac Radio Krakow Malopolska (sluchalnosc
                  zmierza ku zeru),a w tle czai sie juz, kto? no kto? Agora (to skadinad wiem na
                  pewno...). A kto jest we wladzach Radia Krakow, jaka opcja? A to juz sobie sami
                  dopowiedzcie...
                • Gość: Maharaja do Tomka:Smolar-Agora-upadek Trojki-ustawa IP: *.chello.pl 10.04.02, 10:08
                  Masz racje w swojej analizie sytuacji. Pokazala sie brzydka g´ba Agory.

Piszesz:

"Pytanie - czy obecna, albo projektowana ustawa przewiduje moz˙liwos´c´
                  wykupienia
                  udzia?ów w mediach publicznych przez podmioty prywatne? Jes´li tak, to furtka
                  jest
                  szeroko otwarta i w?as´ciwie rzeczywis´cie nalez˙a?oby z?oz˙yc´ bron´."

Oto˝ nowa ustawa nie daje takiej mozliwosci a przed jej wejsciem lub w
                  przypadku gdyby przepadla (prezydent?)obecny uklad zablokuje w sejmie
                  proby przejecia ogolnopolskiego nadawcy przez Agore.

To smieszne, ze akurat to ugrupowanie ma nas bronic przed monopolem.

Dobre byloby oslabienie Agory - i dla niej i dla nas - ale sie nie zanosi (moze
                  sie finasowo nadwyreza na nowozakupionych czasopismach (prasa kobieca i
                  wszystko jak leci od Pruszynskiego)

Troche odeszlismy od kultury w Trojce, ale to chyba regula, ze jak cos zaczyna
                  smierdziec to znaczy, ze wdala sie polityka i szmal.

Pozdro
                • Gość: szaman Re: I po manifestacji IP: 62.233.167.* 10.04.02, 12:02
                  Oczywiscie fakty trzeba przyjmowac - bo to fakty. Ale nie zawsze nalezy to
                  robic biernie. No i zgadzam sie z przedmowca - fakty trzeba umiec ze soba
                  laczyc.
    • ajk (2-008) Wiceprezesa Smolara przypadki... 09.04.02, 13:21
      Panu Dyrektorowi Laskowskiemu (to ten żujący, któremu Wiceprezes kazał wyjść i
      przeciwdziałać wrogim knowaniom manifestantów) wymknęło się ostatnio parę
      interesujących sformułowań. Słuchać Pana Dyrektora zawsze jest bardzo
      przyjemnie. Człowiek się od razu leczy z wszelkich kompleksów. Ot, taki
      przykładzik:
      - "Ja mam robić radio dla milionów" (wczoraj było w "Rzepie")
      Fajowo! Bardzo się cieszę. Wszyscy się cieszymy. Ale coś mnie niepokoi.
      Bo Demon Konsekwencji szaleje. Do tej pory to Pan Wiceprezes Smolar był przez
      niego opętany. A tutaj... dopadło i Dyrektora Laskowskiego. W tej samej notce
      z "Rzepy" mówi bowiem:
      - "Kto żaluje, że z Trójki zniknęła np. muzyka elektroniczna, może jej słuchać
      teraz w Radiu Bis"
      Z jednej strony chce robić radio dla jak największej ilości ludzi, a z
      drugiej... Nie podoba się? A to paszli mnie w "Bisy"!!
      Nie wolnorynkowo, nie przyciąganie, nie zachęcanie: "Uzględniamy
      postulaty naszych słuchaczy" (co deklarował jeszcze parę tygodni temu), tylko
      socjalistycznie: "A wynocha mnie z tymi włosami!! Ja tu mięso trzymam!!"
      (copyright by Bareja).
      Nie "Klient - nasz pan!" (zresztą za swoje abonamentowe pieniądze),
      tylko jak typowa PRL-owska sklepowa: "Tych klientów nie obsługujemy. Bo nie!!"

Do tej pory Trojka miała (wg "Press") 5,5% - potem 5,3% - potem 5,1%. A
      teraz WirtualneMedia.pl podały, że 4,7%
      Ciekawe, czy to się jakoś jedno z drugim wiąże?? Poglądy Dyrektora
      Laskowskiego i jego hm... osiągnięcia? Ciekawe...

5,5% - 5,3% - 5,1% - 4,7% - Trójka Panów Smolara i Laskowskiego
      Życzyć Panom "dalszych sukcesów" byłoby chyba nietaktem.

CDN
      W następnych odcinkach
      - "Nie wie Dyrektor, co mówi Dyrektor" czyli o harmonijnej współpracy słow
      kilka!
      - Marek Niedźwiecki podważa twierdzenia dyrektorów Trójki!
      - Studium wojskowe czyli partyzantka w Trójce!
      Już wkrótce najnowsze odcinki "(1)3 posterunku radiowego"!!
      Jedyny serial bez sponsora! Ale za to z jakimi "gierojami"!!!
      • ergil Re: (2-008) Wiceprezesa Smolara przypadki... 09.04.02, 13:59
        Radio dla milionów?
        Tych przed głośnikiem? Czy może tych we własnym portfelu?
        Bo to, Panie Dyrektorze, wiąże się ze sobą. To się wiąże. Naprawdę! Czasem
        sobie robię jaja, ale teraz mówię poważnie. To się wiąże. Nawet ja to wiem.
        A że serduszko mam dobre - dzielę się tą wiedzą. Bo może Panu Dyrektorowi nikt
        tej tajemnicy nie zdradził. Pan Dyrektor ma taaaaakie doświadczenie radiowe, że
        może o tym nie wiedzieć, ale naprawdę tak jest. Spróbuję to Panu wytłumaczyć
        jasno, jak studentka - dyrektorowi. Może zadziała.
        Jak słuchacz sobie pójdzie (a może pójść - sam go Pan wygania) to będzie
        mniejsza słuchalność.
        Jak będzie mniejsza słuchalność - to będzie mniej reklam.
        Będzie mniej reklam - będzie mniej pieniędzy.
        Będzie mniej pieniędzy - Wiceprezes Smolar "weźmie odpowiedzialność i Pana
        Dyrektora Laskowskiego wywali. Jak się Panu Wiceprezesowi "nie przełoży na
        wpływy z reklam" - to "przełoży Dyrektora przez dymisję". A bo to Pan pierwszy
        taki?
        Więc może ostrożniej z tym "jak ktoś żałuje - to niech sobie idzie gdzie
        indziej"? Bo my, słuchacze, zawsze sobie jakieś radio znajdziemy. A Pan?
        (dyg z nadzieją, że dotarło)
        Ergil
        PS
        Pan zapyta, Panie Dyrektorze, Pani Agnieszki. Ona panu wytłumaczy, jak to jest
        z tymi reklamami. Po to w końcu jest, nie?
        • Gość: Krzych Może zbliżamy sie do konkluzji...? IP: *.ci.uw.edu.pl 09.04.02, 18:45
          Nie przebrnąłem przez 1100 postów. Zajęłoby mi to ok 6 godzin...:)

Kocham 3kę i oczyma duszy widzę jak miesiąc po miesiacu spada im słuchalność i
          ktoś na górze przypomni sobie w końcu czasy gdy dyrektorem był Kaczkowski i gdy
          słuchalność rosła. I może coś się wtedy zmieni... Bo póki co, to sądzę, że
          sprawa jest po prostu stacona - możemy sięgać do nagrań i do wspomnien po
          starej 3ce. Słuchałem jej dziś i krew mnie zalała więc zgasiłem radio!

Wybaczcie ten defetyzm ale Smolar & Laskowski po prostu mają nas w dupie i może
          tu byc 10000 postów a te dupki i tak będą robić radio dla odmóżdżonych, póki
          ich ktoś postawiony wyżej nie wywali z radia.

Aha i może założyć nowy wątek na ten temat - szybciej by się ściągało.

Żal, pozdro.
          • Gość: Mały jeszcze troche IP: *.AlfaOmega.PL 09.04.02, 19:21
            Późno trafiłeś :-))
            Nowy wątek? Rany, już tyle o tym było. Tak sobie myśklę, ze jak ktos chce -
            niech zakłada nowy, a jak komus se otwiera bez problemów, to niech zostaje.
            jest przecież dział radio - pole do popisu otwarte. Sorry, ale mnie wątek
            prawie śmiga, więc nie widzę problemu (co nie znaczy, ze go nie ma). Ale
            demokracja jest. Kto chce - zostaje, kto chce - na nowy. Tak myślę.

Ale ja nie o tym.
            Nową audycję Manna słyszeliście? Rany! czy z tym już mozna do KRRitV? Ze niby
            przed 23.00. To ma być radio dla milionów? To co będzie następnym razem? Co
            Manuela Mannowi zrobi, żeby zwiększyć słuchalność?
            Siedziałem, słuchalem i ze zdziwienia kopara mi opadała na stół.
            Ale potem pomyslałem o kwalifikacjach Laskowskiego. ktoś tu już chyba
            wspomnial, że doświadczenie ma trójkowe ma raczej "pozaradiowe". No to i nowa
            audycja w stylu jego "doświadczenia". Przeciez jego jedyne doświadczenie
            trójkowe to była zona z tej redekacji
            Co? Że jestem niesmaczny? A ta audycja to niby co? Wersal i Matka Teresa?
            Róznica polaga na tym, ze ja jestem niesmaczny za moje pieniadze, a Laskowski,
            Mann i Gretkowska.... też za moje!! Za mój i Wasz abonament.
            I ciągle myslę, co będzie dalej? "TIR-ówki" w Zapraszamy? Striptease w Liście?
            czy "słownik wyrazów wulgarnych - dla każdego"?
            Mały
            PS
            Smolar i Laskowski nas olewają? Żadna nowość. Robią to stale. I co z tego?
      • Gość: Ponti Re: (2-008) Wiceprezesa Smolara przypadki... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.04.02, 17:39
        Innym przykladem przeczenia samemu sobie przez obecnego dyrektora Laskowskiego
        moze byc jego stwierdzenie w nadawanej przez TVN24 relacji z pogrzebu,
        ze "teraz nikt juz nie ma czasu do sluchania dlugich cegiel slownych".
        Natomiast tego samego dnia w wywiadzie udzielonym w studiu TVN24, pan Laskowski
        posrod tych rzeczy z ktorych nie zrezygnuja w nowej ramowce i ktore zostana -
        wymienil wlasnie audycje zawierajace duzo slowa mowionego...

Mam takie wrazenie, ze pan dyrektor chyba czasami gubi sie w argumentacji jaka
        sam przytacza. Nasuwa sie pytanie: czemu tak jest? Czy moze pan dyrektor ma
        nadzieje ze sluchaczom/widzom przejdzie mimo uszu/oczu to, ze raz mowi tak aby
        niedlugo potem powiedziec inaczej? Czy stara sie manipulowac przytaczana
        argumentacja dla wlasnych potrzeb w danej chwili? A moze to w ogole nie sa jego
        wlasne argumenty tylko narzucone z gory; argumenty ktorych on nie rozumie a
        jedynie w sposob bierny powtarza (cos na ksztalt uczenia sie np wierszyka w
        obcym jezyku - bez rozumienia znaczen poszczegolnych wypowiadanych kwestii)?
    • Gość: Emilia Re: Dlaczego z radiowej Trójki eliminuje się kulturę? IP: *.mt.polsl.gliwice.pl 10.04.02, 09:56
      Wczoraj słuchałam "Radia Retro", niestety, nie od początku. Na zakończenie
      audycji usłyszałam, że jest to ostatnie wydanie tej audycji. Może sie tylko
      przesłyszałam? Czy może źle zrozumiałam? Chciałabym, że by to była moja pomyłka.
      • Gość: szaman Radio Retro IP: 62.233.167.* 11.04.02, 09:46
        Obawiam sie ze dobrze uslyszalas. A przynajmniej ja uslyszalem tak samo, wiec
        chyba sie nie pomylilismy. Teraz kwestia interpretacji...
        • Gość: Emilia Re: Radio Retro IP: *.mt.polsl.gliwice.pl 11.04.02, 10:07
          Czy nie można by cos zrobić w tej sprawie? Audycja jest wspaniała, podziwiam
          erudycję prowadzących, ich kulturę i takt. To jedyna taka audycja, w której
          mówi sie o zywych książkach, potrzebnych, niekoniecznie modnych.I ta muzyka
          wybierana przez p. Grzegorza Wasowskiego. Co za dureń chce to zlikwidować?!
          • Gość: Szaman Re: Radio Retro IP: 62.233.167.* 11.04.02, 11:57
            Chyba chodzi o tego pana w brazowym garniturze, co trzymajac rece w kieszeniach
            jednoczesnie zul gume i palil papierosa 7 kwietnia pod Trojka. Albo o jego
            ochroniarza - tez z guma.
    • Gość: Jarek Wieści, informacje, komentarze... IP: 213.134.133.* 10.04.02, 13:03
      1. Gazeta Wyborcza a Trójka.
      Wiecie, może bym się i przychylił do wniosku o powstrzymanie spiskowej teorii
      dziejów, gdyby nie fakt zaangażowania Agory w regionalen stacje radiowe.
      Przerobienie sieci w jedną rozgłośnię ogólnopolską jest możliwe (a w razie
      kłopotów zawsze można truć o "kneblowaniu ust wolnej prasie"). Zresztą nie
      chodzi o to, co GW chce zrobić z Trójką (jeśli chce), tylko o to, czego NIE
      CHCE. A nie chce napisać ani słowa ani o sytuacji, ani o wynikach (spadek
      słuchalności), ani o ludziach wyrzucanych z tego radia, ani o proteście. NIc.
      Kompletnie. Trochę to dziwne w gazecie, która co dzień zachwyca się tym, jak to
      dba o dobro publiczne.
      Ciekawe jaki związek z tym ma fakt, że jakieś dwa lata temu jeden z
      dziennikarzy Wyborczej mocno starał się o pracę w Trójce. Nic z tego nie
      wyszło. Gość się obraził i głośno publicznie się odgrażał, ze się odegra. Może
      ten "szlaban informacyjny" to własnie cześć odgrywki? Czyli nie "spiski" a
      zwykła ludzka małość?
      Nie!! Nie chodzi o Roberta Leszczyńskiego.

2. Spłynęły listy od radiowców. Z Trójki i z Jedynki. Manifestację widzieli.
      Brawka nam przesyłają. Zrezygnowane - bo to jednak walka z wiatrakami - ale
      soczyste. Dołożyli trochę komentarzy, trochę wieści z "zacisznych gabinetów".
      Troszke zirytowaliśmy Derekcję. Niby olali manifestację, niby wrażenia na nich
      nie zrobiła, ale teksty, które padały po jej odejściu na Malczewskiego -
      świadczłyby o czymś zupełnie innym. Chyba jednak coraz bardzej nas nie lubią. :-
      )) Nie wiemy, czy nasz drwiny skłonią jednego z dyrektorów do zrobienia
      wreszcie dyplomu, ale przynajmniej dostarczają rozrywki pracownikom Trojki
      (wiekszosc dyplomy wyzszych uczelni ma).
      Także wątkowy "serialik" robi furorę. Podobno czytają go także w KRRiTv. Ale to
      pewnie złośliwe plotki. Na pewno jednak czytaja go i w Trójce, i w Jedynce.
      Gratulacje dla Ergil za hasło "Wice - na ulicę!" W radiu też się przyjęło.
      Określenie "Janusz... przepraszam... Witold Laskowski" - też (gratulacje dla
      AJK-a). Parę innych grepsów też. Mała satysfakcja, ale... "na bezpticzu i
      żopa... może zostac dyrektorem" :-))

Okazuje się jednak, że nie jesteśmy sami.
      Cytacik z "Życia Warszawy":
      " Protestuje także środowisko dziennikarzy związanych z Trójką.
      - Protestujemy przeciw działaniom, które doprowadzają do obniżenia
      autorytetu Trójki. Naszym zdaniem lekkomyślnie trwoniony jest dorobek
      Trójki i jej znaczenie wśród innych programów Polskiego Radia.
      Decyzje nowej dyrekcji Programu Trzeciego spowodowały, że wielu znanych
      dziennikarzy pozbawiono dostępu do anteny. Wobec tych posunięć patrzymy
      z troską i niepokojem na ograniczenie roli Trójki w jej misji radia
      publicznego - mówi Jerzy Kordowicz, przewodniczący Koła Syndykatu
      Dziennikarzy Polskich Programu III, promujący do niedawna na antenie
      stacji muzykę elektroniczną.
      Koło Syndykatu Dziennikarzy Polskich wysłało list protestacyjny
      w tej sprawie do sejmowej komisji kultury i środków przekazu
      oraz do wiadomości Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji. "

Koniec cytaciku

Tak więc, proszę koleżeństwa, nie jest to już tylko proteścik
      grupki "frustratów, pikieciarzy etc". Fajnie. Jeżeli protest słuchaczy
      przyczynił się do tego, że dziennikarze ruszyli tyłki - dziekuję wszystkim
      słuchaczom. Tym ze stron:
      www.tajniak.nsbi.pl/protest/index.htm
      www.minimax.info
      www.trojkowy.prv.pl
      www.bluesmaniak.pl
      i Wam, drodzy wątkowicze.
      A jeśli nie? To i tak dziekuję.

Tyle informacji na dziś.
      Pozdrowienia dla wszystkich rozsądnych.
      Jarek Zajączkowski
      --------------------------
      j.p.zajaczkowski@interia.pl
      • ergil Re: Wieści, informacje, komentarze... 10.04.02, 13:34
        Miłe.
        Wice - na ulicę!!
        (dyg)
        Ergil - klasyk :-D
        • Gość: Pradera Teoria spisku IP: *.acn.waw.pl 10.04.02, 17:13
          Cóż, mimo wszystko "fakty oczywiste dla średnio rozgarniętego licealisty" jakoś
          do mnie nie przemawiają, ale trudno. Czuję się, nie przymierzając (t.p.g of
          course) jak KOR-owiec wśród KPN-owców - wróg i cel ten sam, ale poglądy inne :)
          Poza tym wydawało mi się, że Agora tak jeździ po ustawie, bo chce kupić Polsat,
          ale w sumie jedno nie przeszkadza drugiemu.
          BTW, jakie to są te rozgłośnie Agory (w Warszawie)? Bo chciałbym wiedzieć co
          mnie czeka, jeśli jednak macie rację
          • Gość: Krzych Spiski spiskami, a ja mam to gdzieś... IP: *.ci.uw.edu.pl 10.04.02, 19:25
            a ja mam to gdzieś i słucham sobie BISu. Jest Jimmi Hendrix. Prowadzi pan
            Gaszyński. I o to chodzi!

pozdro!
            • Gość: Szaman Re: Spiski spiskami, a ja mam to gdzieś. koniec IP: 192.168.2.* 10.04.02, 23:19
              No to skoro juz Trojki nie sluchamy - sprzedajemy. Zarzad sprzeda lancie,
              troche dolozy i kupi sobie lepsze auta :) A my wreszcie nie bedziemy musieli
              sluchac tej pornografii przeplatanej z najbardziej prostackimi odmianami techno-
              dance a'la "klubowe granie" Bogdana Fabianskiego.
              • Gość: Krzych Re: Spiski spiskami, a ja mam to gdzieś. koniec IP: *.ci.uw.edu.pl 11.04.02, 00:19
                Wybacz stary, ale to nam juz zostało tylko.
                • Gość: Szaman a jednak IP: 62.233.167.* 11.04.02, 09:41
                  A jednak bylbym ostrozny w wydawaniu tak autorytatywnych opinii. Panowie
                  dyrektorzy zbyt przestraszone miny mieli, jak patrzyli na demonstracje, zebym
                  byl w stanie uwierzyc w Twoje slowa, ze "tylko to nam pozostalo".

A przynajmniej mow za siebie. Ja mam jeszcze pare rzeczy do zrobienia.
                  • Gość: MArCello Re: a jednak IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 12.04.02, 12:00
                    > A jednak bylbym ostrozny w wydawaniu tak autorytatywnych opinii. Panowie
                    > dyrektorzy zbyt przestraszone miny mieli, jak patrzyli na demonstracje, zebym
                    > byl w stanie uwierzyc w Twoje slowa, ze "tylko to nam pozostalo".
                    >
                    > A przynajmniej mow za siebie. Ja mam jeszcze pare rzeczy do zrobienia.

Aż robi się cieplej na sercu, jak się słyszy takie wypowiedzi. Jednak (jako
                    pesymista z wyboru) patrząc na szanse odbudowy 3-ki mimo coraz liczniejszych
                    protestów mam wrażenie, że to się chyba nie odbuduje. Chociaż przyjemnie było
                    popatrzeć, jak oddalający się kondukt pogrzebowy w górę Myśliwieckiej żegnało
                    sporo osób zgromadzonych przy budynku 3-ki (od strony Agrykoli).
                    Potrzeba nam więcej szamanów!!!
                    pozdr,
                    MArCello
                • Gość: Emilia Re: Spiski spiskami, a ja mam to gdzieś. koniec IP: *.mt.polsl.gliwice.pl 11.04.02, 10:35
                  Czy rzeczywiście nie można nic zrobić? Może rzeczywiście kropla drązy skałę i
                  te wszystkie głosy razem wziete i protesty przyniosa skutek.Ja tez słucham
                  radia "Bis", ale chętnie słuchałabym obydwóch stacji. Nie chće rezygnować
                  z "trójki".
    • Gość: Magda Nowa ramówka Trójki (od 22.04) - nie ma jazzu!!! IP: 213.17.157.* 12.04.02, 13:49
      Zajrzałam przed chwilą na strony internetowe Trójki i oto, co znalazłam w
      programie od dnia 22 kwietnia. Ludzie! Nie ma w ogóle jazzu!!!!! ZD3 skrócone o
      godzinę. Kuba Strzyczkowski ma tylko godzinną audycję w samo południe. Powtórka
      z rozrywki - tylko pół godziny przed północą. MBK - dalej tylko 15 minut, ale o
      22.45.
      Nie skomentuję tego, bo musiałabym użyć słów uważanych powszechnie za wulgarne.

00:05 Dobronocka Autor: Grażyna Dobroń
      02:00 Gitarą i piórem (do g.4.00) Autor: Janusz Deblessem
      04:00 Trójka budzi ludzi Autor: Piotr Łodej
      06:00 Zapraszamy do Trójki Autor: Piotr Baron

09:00 Trzecie śniadanie Autor: Aneta Wrona
      Temat: 9.00 10.00 11.00 Serwis Trójki, 9.05 Sport w Trójce, 9.34 Informator
      ekonomiczny - W.Legowicz, 9.46 Medal dla każdego - H.Sytner, 10.46 Zdrowym być -
      G.Dobroń

12:05 Za a nawet przeciw Autor: Kuba Strzyczkowski

13:05 Orzech i reszta Autor: Artur Orzech
      Temat: 14.00 15.00 Serwis Trójki, 13.17 rozrywka, 13.37 Historia muzyki, 13.47
      Zakręt kulturalny, 14.17 Z notatnika filmowego, 14.37 Intermedialne spotkania 3
      stopnia - T.Ziółkowski 15.17 Świat bez granic, 15.37 Tak to słyszę, 15.47 Wrzuć
      Trójkę - M.Nurkiewicz

16:00 Zapraszamy do Trójki (do godz.18:00) Temat: 16.00, 17.00 Serwis Trójki;
      16.30, 17.30, 18.30 Skrót serwisu; 16.31 Kalendarium; 16.45 Wywiad; 17.05 Sport
      w trójce; 17.51 Wiadomości ekonomiczne

18:05 Puls Trójki Autor:

19:00 Trójkowy ekspress Autor: Paweł Kostrzewa

21:05 Klub Trójki 21.05 temat główny; 21.55 felieton; 22.00 Serwis Trójki;
      22.05 reportaż; 22.45 Magazyn Bardzo Kulturalny - B.Marcinik

23:00 To był dzień

23:30 Powtórka z rozrywki
      • Gość: Pradera Re: Nowa ramówka Trójki (od 22.04) - nie ma jazzu!!! IP: *.acn.waw.pl 12.04.02, 16:01
        Tragedia. Najgorzej dla mnie, że słucham radia akurat w porze 10-14, bo wtedy mam
        czas w pracy.

> 09:00 Trzecie śniadanie Autor: Aneta Wrona
        O, pasmo dostało tytuł. Wreszcie. Jaki oryginalny.
        > Temat: 9.00 10.00 11.00 Serwis Trójki, 9.05 Sport w Trójce, 9.34 Informator
        > ekonomiczny - W.Legowicz, 9.46 Medal dla każdego - H.Sytner, 10.46 Zdrowym być
        > -
        > G.Dobroń
        O nie, znowu pani Szamanka będzie ludzi uszczęśliwiać...oczywiście kalendarium i
        wiadomości kulturalne były zbyt ambitne.

> 12:05 Za a nawet przeciw Autor: Kuba Strzyczkowski
        I co to ma niby być? Publicystyka w samo południe?

> 13:05 Orzech i reszta Autor: Artur Orzech
        > Temat: 14.00 15.00 Serwis Trójki, 13.17 rozrywka,
        A jednak 20 minut rozrywki zostało. Ciekawe, co przez to rozumieją.

13.37 Historia muzyki, 13.47
        > Zakręt kulturalny, 14.17 Z notatnika filmowego, 14.37 Intermedialne spotkania 3
        >
        > stopnia - T.Ziółkowski 15.17 Świat bez granic, 15.37 Tak to słyszę, 15.47 Wrzuć
        >
        > Trójkę - M.Nurkiewicz
        >
        > 16:00 Zapraszamy do Trójki (do godz.18:00) Temat: 16.00, 17.00 Serwis Trójki;
        > 16.30, 17.30, 18.30 Skrót serwisu; 16.31 Kalendarium; 16.45 Wywiad; 17.05 Sport
        Hmmm na czym zaoszczędzili? aha, już widzę - NIE MA REPORTAŻU.

> 18:05 Puls Trójki Autor:
        A to rewolucyjna pora. Moim zdaniem - jeden dobry pomysł, ale chyba przez pomyłkę.
        >
        > 19:00 Trójkowy ekspress Autor: Paweł Kostrzewa
        No tego pana to nic nie ruszy.
        >
        > 21:05 Klub Trójki 21.05 temat główny; 21.55 felieton; 22.00 Serwis Trójki;
        > 22.05 reportaż;
        Aha, reportaż tutaj wrzucili. No pięknie, pięknie.

> 22.45 Magazyn Bardzo Kulturalny - B.Marcinik
        bez komentarza.
        > 23:30 Powtórka z rozrywki
        ??? po co ?
        • Gość: Piotr Re: Nowa ramówka Trójki (od 22.04) - nie ma jazzu!!! IP: 62.233.209.* 12.04.02, 16:17
          Kaszana. Popelina. Kicha. Laskowski. Beznadzieja. Żenada. Smolar. Bum-cyk.

Reportażu nie ma. O muzyce filmowej, poważnej, poezji itd - nie będę już mówił.
          tego pozbyli sie wcześniej.
          Teraz jeszcze jazz.
          A żeby było weselej niedługo ma się ukazać płyta z wyborem utworów jazzowych.
          Trójka ma patronować. Kto wybierał? Edward Steinhagen.
          Kto wylatuje? Edward Steinhagen.
          "Nikt nie ma czasu, zeby słuchać godzinnych audycji" - i dlatego Kostrzewa ma 2
          godziny.
          No i te SMS-y do zamawiania piosenek (niektórych piosenek, bo jak "dyplomowany"
          dyrektor stoi za plecami, to można zagrać?

Wiecie co?
          Dwa dni temu włączyłem radio. Kalina Jędrusik "I znów się na coś czeka", Starsi
          Panowie - "herbatka", "Nad Prosną". W "trUjce" już tego nie usłyszymy.
          A czego słuchałem dwa dni temu?
          ...Radio... Jazz. Takie jaja. Konkurencja myśli. Inne stacje zaczynają puszczać
          to, co "trUjka" wywala. Rozsądne. Konkurencji wzrośnie, przybędzie jej
          słuchaczy.
          A "trUjce" - wszystko jedno. Ground Zero. Poziom minus 600.
          Piotr Witek
      • Gość: MArCello Re: Nowa ramówka Trójki (od 22.04) - nie ma jazzu!!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 15.04.02, 09:04
        > 09:00 Trzecie śniadanie Autor: Aneta Wrona
        > Temat: 9.00 10.00 11.00 Serwis Trójki, 9.05 Sport w Trójce, 9.34 Informator
        > ekonomiczny - W.Legowicz, 9.46 Medal dla każdego - H.Sytner, 10.46 Zdrowym być
        Rewelacja: A. Wrona przez trzy godziny! Proponuję, mimo wszystko, aby rozszerzyć
        tę audycję do 5-8 godzin (wszakże derekcja uważa, że słuchacz nie lubi długich
        audycji) - napewno się przyjmie. Nie będę musiał wybierać innej stacji w tylko na
        trzy godziny ale włączę inną na cały poranek.

> 13:05 Orzech i reszta Autor: Artur Orzech
        > Temat: 14.00 15.00 Serwis Trójki, 13.17 rozrywka, 13.37 Historia muzyki, 13.47
        > Zakręt kulturalny, 14.17 Z notatnika filmowego, 14.37 Intermedialne spotkania 3
        To też niezłe. Pan Orzech firmuje zakątek kulturalno-rozrywkowy Trujki. Ciekawe
        co się zmieści w rozrywce: jeden skecz i dwie piosenki z playlisty - to chyba
        jasne. A mnie najbardziej szkoda Powtórki (czyżby derekcja nie rozumiała
        dowcipwów tam prezentowanych?)
        >
        > 16:00 Zapraszamy do Trójki (do godz.18:00) Temat: 16.00, 17.00 Serwis Trójki;
        > 16.30, 17.30, 18.30 Skrót serwisu; 16.31 Kalendarium; 16.45 Wywiad; 17.05 Sport
        ZD3 to była naprawdę dopracowana audycja. Okrojona i bez Kubulka - jak to będzie
        wyglądało?

Powtórka o 23:30 - większość ludzi o tej porze śpi bo rano do pracy. Gdzie tu
        czas na rozrywkę?

Mam żal :((

pozdr,
        MArCello
    • ajk Dane o danych. Ile tego właściwie jest? 12.04.02, 15:35
      Niedawno podałem, ze zasięg Trójki wynosi obecnie 4,7.
      No to teraz rozwój (???) wyników Trojki. Ze strony wirtualnemedia.pl:

Badanie: Radio Track - SMG/KRC Poland-Media
      Marzec - Maj 2001 - PR-3 5,99%
      Kwiecień - Czerwiec 2001 - PR-3 6,1%
      Maj - Lipiec 2001 - PR-3 5,8%
      Czerwiec-sierpień 2001 - PR-3 4,7%
      lipiec - wrzesień 2001 - PR-3 4,8%
      sierpień - październik 2001 - PR-3 5,0%
      wrzesień -listopad 2001 - PR-3 5,3%
      październik -grudzień 2001 - PR-3 5,1%

I wreszcie - na stronie głównej wirtualnemedia.pl
      RMF FM 20,7%
      Radio ZET 18,1%
      PR-1 17,7%
      PR-3 4,7%
      Dane:I- II 2002

Pan Dyrektor Laskowski mówił, że zasięg Trójki "oscyluje wokół 6%".
      Tak było rok temu. Zanim Pan Dyrektor Laskowski przyszedł do Trójki.
      Teraz jest gorzej.
      Wnioski? Niech wyciąga KRRiTv.
      A Zarząd deklarował, że "bierze całkowitą odpowiedzialność".
      Wnioski? Niech wyciąga KRRiTv.

AJK
      • Gość: Lesiek Re: Dane o danych. Ile tego właściwie jest? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 12.04.02, 19:01
        AJK, nie zwróciłeś uwagi, że gdzieś od połowy 2001 roku Wirtualne Media podają
        inne wyniki badań SMG/KRC. Przedtem podawali zasięgi, teraz udziały w rynku.
        Zasięg być może rzeczywiście "oscyluje wokół 6%", natomiast udział w rynku
        wynosi 4,7%. Przypomnę, że w 1999 roku, za kadencji dyrektora Kaczkowskiego,
        odpowiednie wskaźniki wynosiły: 7,5% i 5,5% (SMG/KRC, dane wg wiceprezesa ds.
        programowych Eugeniusza Smolara). Przypomnę też, że tenże wiceprezes nazwał
        udział w rynku "znacznie ważniejszym wskaźnikiem" (w korespondencji z Joanną
        Grochowską, listy są dostępne na Tajniaku).

A wnioski - niech wyciąga KRRiT. Także, czy owo deklarowane "zwiększenie
        komplementarności poszczególnych anten" (deklarowane, bo gdyby rzeczywiście
        anteny miały stać się bardziej komplementarne, ze zmianami w Trójce powinny się
        wiązać zmiany w innych programach) spowodowało wzrost słuchalności Polskiego
        Radia jako całości, a Dwójki i Radia Bis w szczególności.
        • kuala_lumpur Dane & ramówka 13.04.02, 01:43
          Hmm, myslę, że po prostu póki co poczekajmy jak rewolucyjne zmniany przekładają
          się na 'słuchalność'. To tak za miesiąc, albo trzy...

Całe szczęście nie wywalili nocy muzycznych pejzaży... Słucham teraz:))
          Najbardfziej mnie wpienia, że teraz w 3 muzyka jest watą do zapychania dziur
          między... czym? AUDYCJAMI???

Co do dżingla to wpienia on nawet 'mało świadomych' destrukcji radia słuchaczy.
          • Gość: Lesiek Re: Dane & ramówka IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 13.04.02, 08:34
            Przecież rewolucyjne zmiany trwają od połowy 2000. I widzimy, jak przełożyły
            się na słuchalność.

• Gość: Krzywak Derekcja IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 13.04.02, 10:57
              Co zrobiła dotąd derekcja wiemy. W skrócie:
              1. wyrzuciła
              2. skróciła
              3. przesunęła
              a słuchalność jak spadała tak spada. Więc derekcja siadła ,myslała , myslała i
              wymyśliła ,że teraz nie można już mówić Program Trzeci . Musi byc Trójka.
              Derekcja wymysliła ,że jak będzie Trójka , anie Program Trzeci,to jej urośnie.
              Ha, ha, ha , ha.... A w przypływie szczerości derektor L. rzucił słuchaczom ,
              by sobie włączyli radio Bis. Ha, ha, ha, ha......
              Ten facet nie nadaje sie nawet,żeby sprzedawać pietruszkę!
              • Gość: Pjastrza Pogrzeb był a gdzie mogiła ? IP: *.p.lodz.pl 13.04.02, 13:25
                Niemogłem być na pogrzebie ale chciałbym przynajmniej zapalić znicz na mogile,
                i pytam czy oficjalna mogiła jest na Myśliwieckiej?
                • octave Re: Pogrzeb był a gdzie mogiła ? 13.04.02, 13:38
                  Na Myśliwieckiej nie ma mogiły. Tam tylko zgraja "fachowców" uprawia
                  nekrofilię.
                  Octave
                  • Gość: Szaman Re: Pogrzeb był a gdzie mogiła ? IP: 192.168.2.* 15.04.02, 08:26
                    Nekrofilia ekrofilią, ale jak ktos chce zapalić znicz, to jasne, że na
                    Myśliwieckiej.
    • Gość: Szaman Smolar gosciem w Pulsie Trojki IP: 192.168.2.* 15.04.02, 08:37
      Dzis w Pulsie Trojki wystapi Eugeniusz Smolar. Temat Pulsu: Czy rzzad wspiera
      media w Polsce?
      • Gość: MArCello Re: Smolar gosciem w Pulsie Trojki IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 15.04.02, 10:22
        $molar nie zdążył się rozwinąć. Zbyt wielu gości, zbyt mało telefonów od
        słuchaczy, za krótka audycja.
        Szkoda mi osoby odpowiedzialnej za przyjmowanie telefonów w PR3. To karygodne
        dopuścić na antenę taki krytyczny wobec zmian w Trójce głos. Miejmy nadzieję,
        że nie zostanie to zakwalifikowane jako sabotaż, bo zwolnienie dyscyplinarne to
        mało.
        Co do telefonu. Może ktoś nagrywał, bo trzeba to rozesłać po znajomych. To cud
        (albo sabotaż), że to puścili. Ale cios. A może mają w studio kamerę, może była
        skierowana na wicka - minę musiał mieć nietęgą.
        pozdr, szczególnie kobitkę, która się dodzwoniła do Pulsu
        MArCello

P.S.
        A może trzeba było jeszcze dodać "Wice na ulicę" :))
        • Gość: maharaja Re: Smolar gosciem w Pulsie Trojki IP: *.chello.pl 15.04.02, 11:08
          Gieniek! Bhuehuehue! Tak zwracal sie do Wice obecny w programie boss Agory.
          Gieniek! A "Gieniek" na koncu zyczyl, nie wiadomo kogo majac na mysli, "naszym
          komercyjnym partnerom radosnego rozwoju" Z tylu rozlegl sie sciszony glos,
          "ale komercyjni to konkurencja..." a potem to juz wylaczyli mikrofony.
        • Gość: pjastrza Re: Smolar gosciem w Pulsie Trojki IP: *.p.lodz.pl 15.04.02, 11:10
          A mnie się wydawało że słyszałem sugestie aby zrobić puls trujki o trujce.
          W niedzielę u Mana słyszałem jak jeden dzwoniący pan powidział że zanim
          dopuszczono go na antene został zapytany czy ma zamiar krytykować audycje !
          Cenzura wróciła !!!!!!!!
          Ps
          u - jest celowe wiem że powinno być ó
          • Gość: Szaman Re: Smolar gosciem w Pulsie Trojki IP: 62.233.167.* 15.04.02, 12:57
            W odpowiedzi na telefon sluchaczki pani prowadzaca audycje - Jolanta Kucharska -
            powiedziala, ze w krotce bedzie Puls Trojki o Trojce wlasnie.
            Nawet jesli tak bedzie i pan Smolar nie zglosil jeszcze swego weto, to co mozna
            zalatwic w polgodzinnym programie z raptem czterema polaczeniami telefonow od
            sluchaczy? A w obcietym Klubie Trojki?

Zrestza teraz w Trojce to juz o niczym nie da sie porzadnie audycji
            przeprowadzic, w ktorej by mozna porzadnie pogadac i zglebic temat...
            • octave Re: Smolar gosciem w Pulsie Trojki 15.04.02, 14:03
              Jak to, co można załatwić? Można wpuścić na antenę tylko telefony z działu PR.
              I koleżanka radiowiec będzie wychwalać zmiany, że takie super, że wreszcie
              TrUjka jest radiem dla ludzi myślących (że "inaczej" już nie doda, żeby Wice
              nie obrazić). I można jeszcze puścić telefon od cioci, sąsiada itd.
              Wszyscy będą chwalić. A dyrekcja będzie mówić, ze ma słuchalność na poziomie 6%
              (ale już-już-już będzie 10). Ale jest gotowa moralnie na 30%.
              Przerabialiśmy to w dawnym ustroju. Tylko wtedy nazywało się to "wizyta
              gospodarska".
              Może nawet trawnik pomalują i nowe meble wstawią? Kto wie?
              Octave
              • Gość: Lotek Re: Smolar gosciem w Pulsie Trojki IP: *.tera.com.pl 15.04.02, 15:33
                Rany! Przeciez wiadomo, co bedzie w takiej audycji. O tym, ze jest wspaniale,
                badania rynku sa do d... (no, bo skoro pokazuja 4,7%), stacja ma byc dla ludzi
                inteligentnych (zeby jeszcze ludzie inteligentni ja robili - byloby wspaniale)
                itp. O protescie ani slowa nie bedzie. Chyba, ze w kontekscie "zawsze ktos
                protestuje, blablabla, klamia, oszukuja, pikietuja, blablabla,". Oczywiscie nikog
                z grona protestantow nie zaprosi sie do studia (bo jeszcze zapytalby dyrektora F.
                o tytul; pracy dyplomowej hehehe). Lukier, miodzio i wzjamene spijanie sobie z
                pyszczkow komplementow.
                A jak ma byc? Skoro audycje - jesli nawet bedzie - beda robili podlwadni tych,
                ktorzy powinni zostac poddani "maglowi"? Michniewicz znowu powie: "nie stac mnie
                zeby wziac torebke i wyjsc", Kucharska nic nie powie (bo "Gienek" do SLD nie
                nalezy) - a obie beda pamietaly o Pecinskiej, Sztompkem, Turowskim, Makowskiej,
                Semkowicz, Kasprzyku, Pacudzie, Gizie, Dziewonskim (kolejnosc przypominania
                przypadkowa). I zadna przeciez szefowi nie powie, ze zamienia radio 3 w knota bez
                poziomu, bez klasy i - jak coraz wyrazniej widac - bez sluchaczy (4,7%). Niechby
                tylko ktora sprobowala - zaklad o skrzynke piwa, ze w ciagu 2 tygodni w "Pulsie"
                pracowalby ktos ze stacji komercyjnych?
                Lotek
                • ergil Re: Smolar gospodarzem w Pulsie 15.04.02, 16:33
                  I dlatego nie będzie audycji
                  A jak będzie - będzie "GIENIA-lna".
                  O czym tu w ogóle dyskutować?
                  (dyg zdziwiony)
                  E.
                • Gość: Szaman Re: Smolar gosciem w Pulsie Trojki IP: 192.168.2.* 15.04.02, 21:45
                  Gość portalu: Lotek napisał(a):

> Rany! Przeciez wiadomo, co bedzie w takiej audycji. O
                  tym, ze jest wspaniale,
                  > badania rynku sa do d... (no, bo skoro pokazuja 4,7%),

Ja slyszlaem, ze najnowsze pokazuja 4,3% ale moglem sie
                  przeslyszec.
      • Gość: koliber Ramówka IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 15.04.02, 18:24
        Wymienię tylko negatywy:
        1. Anetta Wrona przez 3 godziny brrr, kra, kra
        2. rozrzucenie audycji w pasmie 9.00-12.00
        3. Strzyczkowski o 12.00. przy całym szacunku, o tej porze w Trójce była muzyka
        4. skrócenie popoludniowej ZD3, sabotazem jest skracanie tej flagowej audycji
        5. odsuniecie Strzyczkowskiego od prowadzenia popoludniowej
        6. wydluzenie Pulsu trojki, ja nigdy nie bylem zwolennikiem tej audycji, skrocenie jej do poł godziny
        dobrze jej zrobilo, akurat ta audycja moze cos zyska po zmianie formuly, ale nie kosztem ZD3
        7. gadanie o wszystkim i o niczym od 21.00-23.00, juz kiedys była konceopcja Pani Kępskiej
        trojka-bis, ale to nie wypalilo
        8. jazz w dwoch kwadransach byl strawny nawet dla nielubiacego jazzu i bardzo formula tej audycji sie
        poprawila i unowoczesnila, ale nic to, wycieli, trojka bez jazzuu- (mimo, ze ni jestem jego fanem), ktos
        oszalal, tylko Kydrynski z licencja na jazz, ale ja za nim nie przepadam, ale teraz po produkcjach ala
        Wrona slucham go jako odtrutki z przyjemnoscia

I prosze odczepcie sie od Kostrzewy. Trojkowy ekspres w godzinach 14.00-16.00 byl doskonałą
        audycją, teraz jest dobrą. Kostrzewa ma dobry radiowy glos, prezentuje dobra muzykę;
        oddzielcie ocenę prezentera od osoby: on tylko jest trochę zarozumiały i nie służa mu stanowiska
        kierownicze, lecz prezenterem jest dobrym
        • Gość: Szaman Re: Ramówka IP: 192.168.2.* 15.04.02, 21:52
          Prezenterem moze i jest dobrym, ale nie powinien sie
          tak rozpychac lokciami, bo nie jest jedyny w Trojce.
          Jeszcze niedawno w porze dzisiejszego Expresu byla
          roznorodnosc. A dzis skazani jestesmy tylko na jeden
          "sluszny" gust. A dlaczego? Bo Kostrzewa jest
          wicekierownikiem i rzadzi muzyka.
          A to, ze Negatyw jest najlepszym polskim zespolem, to
          raczej nieprawda, wbrew temu, co Kostrzewa sugeruje
          namolnie. Z calym szacunkiem do tego zepsolu oczywiscie.
        • Gość: Szaman Re: Ramówka IP: 192.168.2.* 15.04.02, 21:58
          Osobiscie chetnie bym sobie w tych godzinach choc raz w
          tygodniu przez godzine chociaz na przyklad Klatta
          posluchal. Ale oczywiscie Klatt jest w nocy ze srody na
          czwartek od 2 do czwartek kiedy radia sluchaja tylko
          stroce nocni i piekarze. Nawet Kaczkowski musi audycje
          w nocy prowadzic, a Kostrzewa tu na wielka gwiazde sie
          tymczasem kreuje kosztem naprawde dobrych redaktorow.
          Wstyd i hanba. Bo to nieprawda, ze on na
          niesprawiedliwosc wobec kolegow z pracy nie ma wplywu.
          Jest kierownikiem, wiec niech nie gada glupot.
          • ma_ja Re: Ramówka 16.04.02, 08:40
            W pełni sie zgadzam. I mnie brakuje różnorodności.
            Kostrzewie woda sodowa do głowy uderzyła, niestety. Pieśń Amsterdam obrzydził
            mi do tego stopnia, że odruchowo przełaczam lub wyłączam radio, kiedy słysze to
            dzieło. Swoją drogą, on nieźle musiał zainkasować od Warnera... Puszczał to
            conajmniej raz dziennie minimum przez trzy miesiące.
            Lubiłam audycję Trzecia fala.
            ma_ja
    • Gość: puk drobnostka IP: *.interklub.pl 15.04.02, 22:48
      Pani Dobroń w nocnej audycji zapowiedziała:
      "Tu Program...", po czym zawiesiła głos i po paru sekundach
      dopowiedziała "Trójka".

"Tu Program Trójka" hahaha
      • gepe druga drobnostka 16.04.02, 16:25
        Baszka Marcinik podała adres elektroniczny: klub-et.... przepraszam, małpka-
        radio-com.....
        Tak powiedziała. Małpka.
        Nic dodać nic ująć.

Pozdrawiam - gepe
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka