cerambyx Jak film zaklamujacy historie moglby bys pokazywan 04.11.07, 13:24 na takim festiwalu??? toz to jakas paranoja by byla! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: richie "Katyń" Wajdy odrzucony przez komisję festiwalu.. IP: *.bulldogdsl.com 04.11.07, 13:27 "Katyn" to bardzo slaby film, wstyd go prezentowac na festiwalach. Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy "Katyń" Wajdy odrzucony przez komisję festiwalu.. 04.11.07, 13:36 dan3iger, przykro to stwierdzic, ale jestes durniem. "La stella bianca a cinque punte è stata la tradizionale rappresentazione simbolica dell'Italia sin dall'epoca risorgimentale" - BIALA piecioramienna gwiazda byla tradycyjnym symbolem Wloch juz od czasow risorgimento [zjednoczenia przez Garibaldiego, druga polowa XIX wieku] Odpowiedz Link Zgłoś
koegel1 A kogo obchodzi polska Historia !!! 04.11.07, 13:36 A do tego strach przed ruska zemsta gdyby go pokazano,brawo sieczkobrzeki was nikt juz niechce !! Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy "Katyń" Wajdy odrzucony przez komisję festiwalu.. 04.11.07, 13:39 ->matteom: CIA i NATO (rownolegla do sil zbrojnych, tajna paramilitarna organizacja Gladio) dbaly o to, by mieli sporo. zamach na dworcu w Bolonii w 1980 cos ci mowi? "lata olowiu" (wl. anni di piombo) 1969-80)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja "Katyń" Wajdy odrzucony przez komisję festiwalu.. IP: *.ols.vectranet.pl 04.11.07, 13:42 Zresztą jak ktoś nie ogladał filmu to nawet nie powinien się na temat filmu wypowiadać tylko milczeć a nie powtarzać jakiś kiepskich recenzji w tak samo kiepskich gazetach czy tych pisemkach tandentnych jak ta kolorowa papuga czy stara, porysowana płyta gramofonowa jakby nie mieli własnego zdania. Powiem tylko jedno jest wiele filmów, które są kiepskie a dostały nie zasłużenie moim zdaniem nagrody. Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider A może po prostu film jest kiepski? 04.11.07, 13:48 Powiedzmy sobie otwarcie: orłem to Wajda nigdy nie był, większość jego twórczości to ciężkie i nudnawe gnioty. Odpowiedz Link Zgłoś
mrzorba Slusznie. To chala i propaganda! 04.11.07, 13:49 I slusznie. To typowa propgandowa, proPiSowska i antyrosyjska chala. CBA powinno zbadac, kto wyrzucil na nia pieniadze polskich podatnikow. I co za idiota chcial skompromitowac Polske, wyslajac takiego gniota na miedzynarodowy festiwal? Odpowiedz Link Zgłoś
makrebs "Katyń" Wajdy odrzucony przez komisję festiwalu.. 04.11.07, 13:55 WCALE sie nie dziwię.Społeczeństwo w ogromnej większości nie chce już katowania minionymi wojnami m.in katyniem.Pora aby błędy przeszłosci wybaczyć i nie katować dzisiejszego społeczeństwa tymi tematami.Mój wujek zginął bez wieści podczas bitwy nad bzurą w 1939r. Szukaliśmy go dawniej (bez skutku).Trudno stało się.Pogodziła sie z tym faktem cała rodzina choć pamięć istnieje.Po co tylko dzieciom i młodziezy narzucać powrót do tej przeszłości. Córka w liceum przymusowo szła ze szkoła na ten seans na który ja bezrobotna musiałam dać az 15 zł. Nie katujcie też przmusowymi wyjściami do kina!Kto bedzie zainteresowany, to pójdzie,a po co ten spęd by wyrabiać plan kinom??Podajmy rękę Rosjanom bo to nasi sąsiedzi, a i Niemcom trza wybaczyć co bylo w przeszłości (nie zapominając tego faktu wojny) i żyć w przyjacielskiej relacji. Odpowiedz Link Zgłoś
irini "Katyń" Wajdy odrzucony przez komisję festiwalu.. 04.11.07, 13:56 Taki krótki artykuł, a ile jadu: 1. opluwa sie film 2. opluwa się Michnika 3. a ten cały wybitny znawca pewnie opłacany przez wiadomą organizację z innego kraju Odpowiedz Link Zgłoś
irini "Katyń" Wajdy odrzucony przez komisję festiwalu.. 04.11.07, 13:57 I w ogóle, co to za gazeta Il Sole-24 Ore? Jakiś tabloid? Coś w rodzaju The Star? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jojo "Katyń" Wajdy odrzucony przez komisję festiwalu.. IP: *.dip.t-dialin.net 04.11.07, 13:58 pomijajac cala polityke,polska kinomatografia znowu dala dooopy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawi "Katyń" Wajdy odrzucony przez komisję festiwalu.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.07, 13:58 no to teraz gołym okiem widać jak wygląda poprawność polityczna w wykonaniu eurpejskich lewaków i strach przed putinem, putinada zalewa europę, obudźcie się bo będzie za późno Odpowiedz Link Zgłoś
estestest do mzorby Pan jestes ostatni dureń 04.11.07, 13:59 Nie wolno nam pokazac jak wymordowano kwiat inteligencji polskiej zeby nie urazic zabojcow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pikus "Katyń" Wajdy odrzucony przez komisję festiwalu.. IP: *.acn.waw.pl 04.11.07, 14:01 Dobrze, ze ten film odrzucono, bo nie daj Boze i odnioslby sukces i Rosja poczulaby sie obrazona i co wtedy zrobilaby "Wyborcza" i Tusk ? Uff, nie bedzie skandalu, a i sa szanse na dobre stosunki... Odpowiedz Link Zgłoś
irini Il Sore-24 Ore 04.11.07, 14:01 A, to wydaje były współwłaściciel Fiata, tego co produkuje auta, które się zawieszają na polskich krawężnikach,bo mają za niskie zawieszenie (albo my mamy za wysokie krawężniki). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polo-nus "Katyń" Wajdy odrzucony przez komisję festiwalu.. IP: *.w81-249.abo.wanadoo.fr 04.11.07, 14:10 Oh Polaczki nieboraczki, ignoranty swiata, ktorego pepkiem nie jest Polska. Polskie kino w miescie, w ktorym najwiecej na swiecie pokazuje sie filmow obcych w wersji orginalnej ( i to z krajow biednych czy dalekich jak Argentyna czy Pln Korea )czyli w Paryzu, zniknelo na poczatku lat 90-tych ( Kieslowski byl ostatnim znanym rezyserem). Ostatni festiwal polskiego filmu mial tu miejsce w 2000 roku, o ile sie nie myle, a publicznosc w tym malym kinie (50 miejsc) to glownie Polacy jak ja.Wajda juz od dawna kreci filmy patriotyczno-katolicko-historyczne o zasiegu ideowym zascianka. Zadnych tematow z Polski dzisiejszej, ze spoleczenstwa polskiego w mutacji kapitalistyczno-ideowej. Polska cierpiaca, mesjaszem narodow, to juz minelo. Gdzie jest Polska terazniejszosci i przyszlosci.Nikt Polakow nie bedzie w rece calowal za to co przezyli w czasie 2-giej wojny swiatowej ani za to ze obalili komunizm. Tutaj to sie kojarzy z upadkiem Muru. Odpowiedz Link Zgłoś
jorge.martinez "Katyń" Wajdy odrzucony przez komisję festiwalu.. 04.11.07, 14:20 Szlag was trafi komuchy, gdy obraz zdobędzie Oskara. Wspomnicie moje słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika jedna drobna interwencja z ambasady i juz 04.11.07, 14:21 nie beda sie wajdzic z towarzyszami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FreakyMisfit Ileż można się chwalić trupami? IP: *.dialog.net.pl 04.11.07, 14:29 Ile można reklamować tą martyrologię? Każdy już rzyga tym. Czas obejrzeć się do przodu, a nie ciągle do tyłu... Odpowiedz Link Zgłoś
charlie11 Coz, politycznie niepoprawny i tyle 04.11.07, 14:30 Sztuka przegrywa z polityka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poganin "Katyń" Wajdy odrzucony przez komisję festiwalu.. IP: *.rcb.vectranet.pl 04.11.07, 14:33 jesteś żałosny człowieku, pewnie masz 16 lat i mózg sześciolatka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tetradrachma "świat" nie chce naszych ran i blizn ogladac, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.07, 14:53 czy słusznie ? tego nie wiem. Jestesmy uznawani za ekshibicjonistów narodowego bólu. Ja, ani w Auschwitz nie byłem, ani Katynia nie będę oglądał. Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyk_po "Katyń" Wajdy odrzucony przez komisję festiwalu.. 04.11.07, 14:56 Gazeta iście Wybiórcza jak zwykle musi wpieprz.yć w to politykę szczególnie jeśli chodzi o dopieprz.enie PiSowi!!! zamiast skupić się na meritum sprawy i dodać do tego jakiś odpowiedni komentarz to jak zwykle wpieprz.ają wątki polityczne że niby miało się stać tak czy siak ale się nie stało bo.... A kogo to kur.wa obchodzi? Mnie, jako PRAWDZIWEGO POLAKA obchodzi film, który jest arcydziełem!!! Jeżeli u was tam Jude Zeitung tego nie dostrzegacie to jedynie potwierdza, że jesteście gazetą propagandową "narodu wybranego" przez samym siebie. Odpowiedz Link Zgłoś