Dodaj do ulubionych

Tego nie da się słuchać

11.08.03, 12:21
- "I know what you want" - Busta Rhymes feat. M. Carrey - 6 razy na dzień
- "In the club" - 50 Cent - 6 razy na dzień
- "Get bizi" - Szon Pol - 6 razy na dzień
- "I'm glad" - Jennifer Lopez - 5 razy na dzień
- "Sing for the moment" - Eminem - 2 razy na dzień
- "I'm survivor" - Destinys Child - 2 razy na dzień

A prawie wszyscy to teraz grają.... No może Radio eM 107.6 FM jeszcze się
broni.

Obserwuj wątek
    • Gość: Lumbulak Re: Tego nie da się słuchać IP: 212.244.197.* 11.08.03, 13:06
      Ja też tego nie mogę słuchać, ale do cholery może ktoś uwielbia te klimaty i
      tylko czeka za tym. Uszanujmy to...
      • Gość: koliber Re: Tego nie da się słuchać IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 11.08.03, 13:10
        Gość portalu: Lumbulak napisał(a):

> Ja też tego nie mogę słuchać, ale do cholery może ktoś uwielbia te klimaty i
        > tylko czeka za tym. Uszanujmy to...
        Jak czeka za tym to niech se stoi.
        Ja NA TO nie czekam.
        A kto uszanuje ambitniejsze gusta, kto będzie gusta kształtował a nie im
        schlebiał.
        Nie szacunku i tolerancji dla badziewia.
        • Gość: Lumbulak Re: Tego nie da się słuchać IP: 212.244.197.* 11.08.03, 13:23
          Gość portalu: koliber napisał(a):

> Gość portalu: Lumbulak napisał(a):
          >
          > > Ja też tego nie mogę słuchać, ale do cholery może ktoś uwielbia te klimaty
          > i
          > > tylko czeka za tym. Uszanujmy to...
          > Jak czeka za tym to niech se stoi.
          > Ja NA TO nie czekam.
          > A kto uszanuje ambitniejsze gusta, kto będzie gusta kształtował a nie im
          > schlebiał.
          > Nie szacunku i tolerancji dla badziewia.

OK. Koliber.
          Powiedz mi tylko dlaczego uważasz to za badziewie. Jest definicja, że J. Lopez
          itp, to badziewie i zły gust muzyczny ?
          Nie ma na to definicji. Wiesz czym to idzie ? Tym, że Ty tego nie trawisz, nie
          lubisz i nie chcesz słuchać. Ale nie masz PODSTAW aby napisać: badziewie.
          Uporządkuj wyrazy tak, abyśmy mogli przeczytać: nie lubię tego czy owego.
          Nie ustawiaj ich tak, abyśmy odczytali: ten czy tamten to badziewie.
          To, że czegoś tam nie lubisz to nie oznacza, że nie można tego grać w radio.
          Co to znaczy ambitniejsza muzyka? Wiesz wogóle o co chodzi?
          KOliber nie udawaj, że nie wiesz.
          Wyrzuć z siebie tylko to zacietrzewienie...

Lumbulak
          • Gość: koliber Re: Tego nie da się słuchać IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 11.08.03, 13:34
            Chodzi o wszechobecność badziewia z popkultury. Jest wszędzie i trzeba z tym
            walczyć.
            Ja mogę czegoś nie lubić ale to wcale nie oznacza, że to jest badziewie.
            Badziewie to różne rzeczy.
            Ale Ty tego nie rozumiesz, albo nie chcesz.
            A-ha i nie wychwyciłeś pewnej aluzji.
            Nie chce mi się gadać o rzeczach oczywistych.
          • Gość: koliber Re: Tego nie da się słuchać IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 11.08.03, 13:39
            Gość portalu: Lumbulak napisał(a):

> OK. Koliber.
            > Jest definicja, że J. Lopez itp, to badziewie i zły gust muzyczny ?
            J. Lppez to nie jest badziewie- myzka J. Lo. to badzieiwi, ale są gorsze.

> Nie ma na to definicji. Wiesz czym to idzie ?
            Mówi się chyba "o co w tym chodzi", bo To chyba nie idzie chodnikiem
            > Tym, że Ty tego nie trawisz, >
            Lumbulau jak Ty zdałeś maturę z polskiego.
            > lubisz i nie chcesz słuchać. Ale nie masz PODSTAW aby napisać: badziewie.
            Dlaczego. To jest moje zdanie.
            > Uporządkuj wyrazy tak, abyśmy mogli przeczytać: nie lubię tego czy owego.
            To co innego.
            > Nie ustawiaj ich tak, abyśmy odczytali: ten czy tamten to badziewie.
            To co innego.
            > To, że czegoś tam nie lubisz to nie oznacza, że nie można tego grać w radio.
            Tylko, że tylko to teraz gra się w radio.
            Pomyśl trochę
            pozdrawiam
            Koliber
            • Gość: Lumbulak Re: Tego nie da się słuchać IP: 212.244.197.* 11.08.03, 14:37
              Koliber - choć z j.polskiego nigdy nie byłem orłem to maturę zdałem, a powyższe
              moje "wpisy" zawierały celowo błędy gramatyczne. Choć nie wiem dlaczego.
              Taki mam głupi styl pisania. Przepraszam

PS. KOliber i inni czuwajcie i stójcie na straży prawidłowej "polskiej
              polszczyzny"...:)))

Pozdrawiam

Lumbulak
      • Gość: koliber Re: Tego nie da się słuchać IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 11.08.03, 13:35
        Darmowa lekcja jak za dawnych czasów:
        za czymś można przepadać
        Pozdrawiam
        • Gość: Marcel Re: Tego nie da się słuchać IP: 172.16.3.* 11.08.03, 13:54
          Ja nie rozumiem jakim prawem ktoś określa muzykę, której słucham mianem
          badziewia...
          akurat bardzo lubie R'n'B, uważam JLo i Eminem za mistrzów w swoim gatunku,
          gatunku wbrew pozorom bardzo ciekawego... ja wiem, że w Polsce słucha się Ich
          Troje, Tatu i w porywach Arki Noego ale nie będe pisał, że to badziewie.
          Ta muzyka mi nie odpowiada, nie słucham jej ale, żeby się o tym przekonac
          musiałem dokonac jakuiejś analizy. Mam w domu kilka płyt ICH TROJE, jakies TATU
          też by się znalazło... nie nazwę tego badziewiem i bardzo proszę aby nie
          określano mnie "badziewiakiem" - taki jestem wg kolibra skoro słucham badziewia.
          Kolego, więcej tolerancji... zawsze można zmienić stację radiową a skoro już o
          tym mowa to poniże przedstawiam propozycje piosenek do wybory nijakiego Radia
          EM ze Śląska jakże ponoć genialnego ( nie miałem okazji słuchać, jestem
          niewierzący... nie wiem czy bym to wytrzymał ale nie znam i nie komentuję )
          Ze strony www.radioem.pl/index.php?page=my_music
          Christina Aquilera - Beatiful
          Anastacia - Love Is A Crime
          Atomic Kitten - Be With You
          Blue - One Love ( esencja boysband'owego popu )
          Disco Montego - Beatiful
          Edyta Górniak - Impossible
          Tomek Makowiecki - Miasto kobiet
          Kelly Rowland Nelly - Dillema
          Sugarbabes - Stronger
          ...
          odsyłam na strone internetową - chyba Koliber nie ma racji :)
          • Gość: Marcel Re: Tego nie da się słuchać IP: 172.16.3.* 11.08.03, 13:55
            Przepraszam... wątek o Radiu EM dotyczy oczywiście nie Kolibra tylko VIKINGA...
            bardzo przepraszam za pomyłkę, jeśli chodzi o muzykę to oczywiście adresatem
            jest też Koliber.
            Jeszcze raz przepraszam !
          • viking73 Re: Tego nie da się słuchać 11.08.03, 14:08
            Gość portalu: Marcel napisał:

> Christina Aquilera - Beatiful
            > Anastacia - Love Is A Crime
            > Atomic Kitten - Be With You
            > Blue - One Love ( esencja boysband'owego popu )
            > Disco Montego - Beatiful
            > Edyta Górniak - Impossible
            > Tomek Makowiecki - Miasto kobiet
            > Kelly Rowland Nelly - Dillema
            > Sugarbabes - Stronger
            > ...
            > odsyłam na strone internetową - chyba Koliber nie ma racji :)

O Radiu eM to akurat ja wspominałem (nigdzie nie napisałem, że jest genialne,
            napisałem tylko, że się broni przed wymienionymi przeze mnie wykonawcami ) i
            zapewniam, że nie jestem drugim wcieleniem Kolibra.
            Może i wymienione przez Ciebie utwory są na ich playliście. Może i nawet czasem
            są grane. Ale mimo wszystko ich playlisty da się słuchać a
            playlist "zahiphopowanych" jak dla mnie - nie.
          • Gość: mk Re: Tego nie da się słuchać IP: *.pkp.com.pl 11.08.03, 14:29
            Gość portalu: Marcel napisał(a):

> Ja nie rozumiem jakim prawem ktoś określa muzykę, której słucham mianem
            > badziewia...

Sam się do tego przyznajesz, skoro kupujesz płyty

> Troje, Tatu

> akurat bardzo lubie R'n'B, uważam JLo i Eminem za mistrzów w swoim gatunku,

Zatkało mnie. To mają być mistrzowie R'n'B??? Jesteś pewien, co to jest
            R'n'B???

> gatunku wbrew pozorom bardzo ciekawego...

No właśnie. Jeśli wskazuje się takich wykonawców, jak JLo, czy Eminem
            to zastrzeżenie "wbrew pozorom" jest jak najbardziej konieczne.

> nie nazwę tego badziewiem i bardzo proszę aby nie
            > określano mnie "badziewiakiem" - taki jestem wg kolibra skoro
            > słucham badziewia

Skoro słuchasz...

> Kolego, więcej tolerancji...

A może więcej krytycznego spojrzenia na swoje preferencje muzyczne,
            Marcelu.

> zawsze można zmienić stację radiową

Taaak? A niby na jaką? Kiedyś była taka stacja, nazywała się Program III
            PR, której redaktorzy muzycznie pilnie uważali, by tego czegoś,
            co tu umownie badziewiem nazywali, nie nadawać. I poza nielicznymi
            wpadkami poziom trzymali.

> a skoro już o
            > tym mowa to poniże przedstawiam propozycje piosenek do wybory nijakiego
            Radia
            > EM ze Śląska jakże ponoć genialnego
            > Sugarbabes - Stronger

No właśnie. Po trzykroć badziewie. Nie ma ucieczki dla tych,
            co nie trawią popowej papki.

mk
            • Gość: Marcel Re: Tego nie da się słuchać IP: 172.16.3.* 11.08.03, 16:03
              Znowu mnie kurde obrażono, jakie to klasyczne tutaj !!
              Nie powiedziałem, że JLo i Eminem to R'n'b tylko napisałem, że są mistrzami w
              swoim gatunku !
              Może i Program Trzeci był ale już nie ma i nie będzie i jedyne co możesz zrobić
              oprócz rozpoczynania 126453 wątku na ten sam temat to zmienić stację ( są
              satelity, zachodnie radia, płyty CD ) to pogodzić się z tym albo znowu powiesić
              prześcieradło na gałęzi i udać się na spacer na Myśliwiecką ( swoją drogą to
              sporo smiechu wywoływały te demonstracje - wiem z pewnego źródła ).
              • obserwator17 Re: Tego nie da się słuchać 11.08.03, 16:43
                Biedny Marcelek, obrażono go, bo napisano o muzyce, której słucha - "badziewie".
                A kiedy sam leciał personalnymi epitatami wobec ludzi, którzy mają inne zdanie
                niż Marcelek - było w porządalu. Podobnie, kiedy epitetami a nawet wulgaryzmami
                posługiwali się inni zwolennicy trUjki. Wulgaryzmami tego rodzaju, że admini
                musieli kasować wątki zwolenników trUjki. O bluzgach w księdze Tajniaka nie
                wspomnę nawet.
                "Jakież to klasyczne"? Mhmm.

A kiedy Marcelka zapytano o stosunek do takich wpisów i wulgaryzmów - Marcelek
                milczał i udawał, ze pytanie nie było do niego. Bo cóż tam jakieś bluzgi, skoro
                Marcelek się obraża, bo ktoś nazwał Jennifer Lopez "badziewiem".
                Gratuluję okazałej hipokryzji, Marcelku.
                • Gość: Marcel Re: Tego nie da się słuchać IP: 172.16.3.* 11.08.03, 17:26
                  Nie przypominam sobie żeby ktoś pytał mnie o zdanie na temat wulgaryzmów ale
                  jak każdy człowiek na poziomie mam do tego swój stosunek.
                  Oczywiście OBSERWATOR musiał w spektakularny sposób przywalić ironią !! Inaczej
                  przecież się nie dało :)
                  • Gość: Filip Re: Tego nie da się słuchać IP: *.lanet.wroc.pl 11.08.03, 17:37

> Oczywiście OBSERWATOR musiał w spektakularny sposób przywalić ironią !!
                    > Inaczej przecież się nie dało :)

Panie Marcel, przypomnieć Panu, kto tu nie tak dawno "przywalał" ironią?
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=483&w=7173296
                    Nawiasem pisząc, to wciąż czwekam tam na odpowiedź na moje pytanie sprzed paru
                    dni. Doczekam się?

A w innym wątku sam Pan przyznał w rozmowie akurat ze mną, że złość, ironia
                    itp. to nie jest sposób i że się Pan z tego wycofuje. A ostatnio coś tego nie
                    widać. Szkoda,m że Pan zmienił zdanie. Staje się Pan powoli taki sam jak Ci,
                    których Pan krytykuje.
              • Gość: mk Re: Tego nie da się słuchać IP: *.lublin.mm.pl 11.08.03, 19:05

> Znowu mnie kurde obrażono, jakie to klasyczne tutaj !!
                > Nie powiedziałem, że JLo i Eminem to R'n'b tylko napisałem, że są mistrzami w
                > swoim gatunku !

Jeśli ktoś jednym tchem mówi: "akurat bardzo lubie R'n'B, uważam JLo i Eminem
                za mistrzów w swoim gatunku" to tak, jakby uważał R'n'B za _ich_ gatunek.
                Obrażać Cię, ani kogolwiek tutaj, nie mam zamiaru.

> Może i Program Trzeci był ale już nie ma

I to jest ogromna dla mnie, słuchacza, strata

> i nie będzie i jedyne co możesz zrobić
                > oprócz rozpoczynania 126453

Nie rozpoczynam wątku choć Program III pracował lata,
                by Forum Radio w przeważającej części było Jego Forum.
                Pokraczna trUjka NIGDY nie będzia miała tak zagorzałych
                zwolenników.

> wątku na ten sam temat to zmienić stację (są
                > satelity, zachodnie radia, płyty CD)

Bez Twojej rady dokładnie właśnie to zrobiłem. Już dawno.
                O trUjce się nie wypowiadam.
                TrUjki nie słucham poza nielicznymi wyjątkami, gdzie ducha Program III
                jeszcze do końca nie stłamszono.

mk
                • Gość: ewa Re: Tego nie da się słuchać IP: *.acn.waw.pl 11.08.03, 21:24
                  Mam 3 pytania do Vikinga73.
                  - jak długo słuchasz Trójki?
                  - jakiej muzyki lubisz słuchać?- proszę o przykłady,
                  - jaką twoim zdaniem muzykę pownna grać Trójka?
                  • eynhallow Re: Tego nie da się słuchać 11.08.03, 21:35
                    Gość portalu: ewa napisał(a):

> Mam 3 pytania do Vikinga73.
                    > - jak długo słuchasz Trójki?
                    > - jakiej muzyki lubisz słuchać?- proszę o przykłady,
                    > - jaką twoim zdaniem muzykę pownna grać Trójka?

Zwracam uwagę, że viking73 nie wspomniał ani razu o Trójce vel TrUjce w swoich
                    2 postach w tym wątku.
                    Naucz się czytać i się nie ośmieszaj.
                    • Gość: ewa Re: Tego nie da się słuchać IP: *.acn.waw.pl 11.08.03, 22:15
                      eynhallow napisała:

>
                      > Zwracam uwagę, że viking73 nie wspomniał ani razu o Trójce vel TrUjce w
                      swoich
                      > 2 postach w tym wątku.
                      > Naucz się czytać i się nie ośmieszaj.

Czy ja napisałam, że Viking73 słucha Trójki. Ja tylko pytałam. Pytać można o
                      wszystko.

Dlaczego mnie obrażasz?
                  • viking73 Re: Tego nie da się słuchać 11.08.03, 22:32
                    Gość portalu: ewa napisał(a):

> Mam 3 pytania do Vikinga73.
                    > - jak długo słuchasz Trójki?

PR III zacząłem słuchać w 1982 r (miałem wtedy 9 lat i trudno mówić o świadomym
                    słuchaniu, ale fakt faktem - pierwszą moja audycją wysłychaną w PR III było 15
                    notowanie listy przebojów - pamiętam, że na pierwszym miejscu była
                    wtedy "Karmazynowa noc" Izabelii Trojanowskiej). Nauczyła mnie tego moja
                    starsza siostra.
                    Ostatnio częściej słucham krakowskiej Eski (przez nadmiar rapu i hip-hopu
                    jednak coraz rzadziej) albo wspomnianego Radia Em.

> - jakiej muzyki lubisz słuchać?- proszę o przykłady,
                    Bardzo proszę. Jest cały wątek:
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=483&w=7155703
                    > - jaką twoim zdaniem muzykę pownna grać Trójka?
                    A co tu akurat Trójka ma do rzeczy? Ani razu nie wspomniałem w swoich postach w
                    tym wątku o Trójce. Ktoś to już zdążył zauważyć.
                    • Gość: ewa Re: Tego nie da się słuchać IP: *.acn.waw.pl 11.08.03, 22:57
                      viking73 napisał:

> Gość portalu: ewa napisał(a):
                      >
                      Mam 3 pytania do Vikinga73.
                      - jak długo słuchasz Trójki?

PR III zacząłem słuchać w 1982 r (miałem wtedy 9 lat i trudno mówić o
                      świadomym słuchaniu, ale fakt faktem - pierwszą moja audycją wysłychaną w PR
                      III było 15 notowanie listy przebojów - pamiętam, że na pierwszym miejscu była
                      wtedy "Karmazynowa noc" Izabelii Trojanowskiej). Nauczyła mnie tego moja
                      starsza siostra. Ostatnio częściej słucham krakowskiej Eski (przez nadmiar
                      rapu i hip-hopu jednak coraz rzadziej) albo wspomnianego Radia Em.
                      - jakiej muzyki lubisz słuchać?- proszę o przykłady,
                      Bardzo proszę. Jest cały wątek:
                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=483&w=7155703
                      - jaką twoim zdaniem muzykę pownna grać Trójka?
                      A co tu akurat Trójka ma do rzeczy? Ani razu nie wspomniałem w swoich postach
                      w tym wątku o Trójce. Ktoś to już zdążył zauważyć.

Dziękuje. O taką konkretną odpowiedź mi chodziło. Cenię Twój gust muzyczny,
                      bardzo wiele utworów i wykonawców przez Ciebie wymienionych też bardzo lubię.
                      Jednocześnie z przyjemnością słucham piosenek, które Ciebie denerwują.
                      Ja w 1982 miałam 17 lat i może dlatego, że trochę dłużej żyję jestem mniej
                      radykalna w osądach.

Pozdrawiam , Ewa.
                      • viking73 Re: Tego nie da się słuchać 11.08.03, 23:16
                        Gość portalu: ewa napisała:

- trochę dłużej żyję jestem mniej radykalna w osądach.

Nie sądzę, żeby moje osądy były jakoś nadzwyczaj radykalne. Po prostu nie
                        przepadam za rapem i hip-hopem i tyle.

- Pozdrawiam, Ewa.

Pozdrawiam, Viking.
                        • Gość: ewa Re: Tego nie da się słuchać IP: *.acn.waw.pl 11.08.03, 23:33
                          viking73 napisał:

> Gość portalu: ewa napisała:
                          >
                          > - trochę dłużej żyję jestem mniej radykalna w osądach.
                          >
                          > Nie sądzę, żeby moje osądy były jakoś nadzwyczaj radykalne. Po prostu nie
                          > przepadam za rapem i hip-hopem i tyle.
                          >
                          > - Pozdrawiam, Ewa.
                          >
                          > Pozdrawiam, Viking.

Masz rację. Czas pokaże, kto z nas był bardziej radykalny.
                          Ale, bardzo miło się z Toba rozmawia. Jesteś konkretny w sądach i to cenię.
                          Nie wszystko, wszystkim musi się podobać. Podstawa to tolerancja - no może nie
                          dla głupoty.
          • Gość: mSZ Re: Tego nie da się słuchać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.03, 23:49

> Kolego, więcej tolerancji... zawsze można zmienić stację radiową a skoro już
            o
            > tym mowa to poniże przedstawiam propozycje piosenek do wybory nijakiego Radia
            > EM ze Śląska jakże ponoć genialnego ( nie miałem okazji słuchać, jestem
            > niewierzący... nie wiem czy bym to wytrzymał ale nie znam i nie komentuję )
            > Ze strony www.radioem.pl/index.php?page=my_music
            > Sugarbabes - Stronger
            > ...
            > odsyłam na strone internetową - chyba Koliber nie ma racji :)

A że tam jest blues, że gra Wojtek Zamorski (też kiedyś w PR3), że jest gospel
            to już tego nie zauważasz? Nie trzeba być wierzącym, żeby tej stacji słuchać.
            To nie naśladownictwo Radia "Maryja", ale profesjonalnie robione radio
            finansowane przez Kościół katowicki. I jak na stację diecezjalną jest to
            majstersztyk! Dobrze, że mieszkam na Śląsku! Polecam Radio em gdy "Trójka" daje
            coś, co was mierzi!
            • Gość: koliber Re: Tego nie da się słuchać IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 12.08.03, 08:42
              Niestety taką play-listą się kompromitują.
              A co najgorsze, o ile dobrze kojarzę większość tego BADZIEWIA lansuje też
              Trójka mimo niepowodzenia tych "kawałków" na LP3. Nie gra tylko najlepszego,
              jedynego udanego nabytku z Idola (dużo lepszeo od eM) Tomka Makowieckiego (ale
              o tym decydują inne względy). Ta płyta TMB to naprawdę pozytywne zaskoczenie,
              ale 3 go nie gra bo nie jest w ich układach medialnych. I niech się nie
              tłumaczą, że nie grają z powodu poziomu. Grając: Sugababes (chyba tak się
              nazywają te wyjce od Stronger), Christinę Aguilerę, Jennifer Lopez, Atomic
              Kitten, Justina Timberlike'a, Girls Aloud... stracili prawo do oceny. Wiele
              niżej z play-listą upaść nie można (no dodajmy jeszcze ICh 3, Łzy, popłuczyny
              po disco polu, i trochę innych gwiazdek z MTV i Vivy).
          • Gość: Lesiek Re: Tego nie da się słuchać IP: 195.205.139.* 12.08.03, 09:16

> Kolego, więcej tolerancji... zawsze można zmienić stację radiową a skoro już
            o tym mowa to poniże przedstawiam propozycje piosenek do wybory nijakiego Radia
            > EM ze Śląska jakże ponoć genialnego ( nie miałem okazji słuchać, jestem
            > niewierzący... nie wiem czy bym to wytrzymał ale nie znam i nie komentuję )

A jednak komentujesz.
            Swoją drogą, ja też jestem niewierzący, ale jakoś radio eM mi nie przeszkadza
            (choć nie słucham go nałogowo). Chyba, że ktoś jest tak niewierzący, że reaguje
            alergiczne na _jakiekolwiek_ treści religijne. Ale to już nie jest ateizm,
            tylko antyteizm.
            • Gość: mSZ Re: Tego nie da się słuchać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.03, 09:30
              Gość portalu: Lesiek napisał(a):

> Gość portalu: Marcel napisał(a):
              >
              > > Kolego, więcej tolerancji... zawsze można zmienić stację radiową a skoro j
              > uż
              > o tym mowa to poniże przedstawiam propozycje piosenek do wybory nijakiego
              Radia
              >
              > > EM ze Śląska jakże ponoć genialnego ( nie miałem okazji słuchać, jestem
              > > niewierzący... nie wiem czy bym to wytrzymał ale nie znam i nie komentuję
              > )

>
              > A jednak komentujesz.
              > Swoją drogą, ja też jestem niewierzący, ale jakoś radio eM mi nie przeszkadza
              > (choć nie słucham go nałogowo). Chyba, że ktoś jest tak niewierzący, że
              reaguje
              >
              > alergiczne na _jakiekolwiek_ treści religijne. Ale to już nie jest ateizm,
              > tylko antyteizm.

Pięknie, Lesu, tak 3mać, gratuluję trafnej uwagi!
              • Gość: Marcel Re: Tego nie da się słuchać IP: 172.16.3.* 12.08.03, 10:26
                Słuchałem tego wczoraj przez internet, bardzo fajni prezenterzy, akurat
                trafiłem na jakąś przeplatankę polskich wyjców z lat 80-tych i nowości...
                Oczywiście nawiązali do imprez katolickich, może jest OK ale sami wiecie, że
                dochodu pewnie nie przynosi...
                • Gość: Filip Re: Tego nie da się słuchać IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.08.03, 10:37

> może jest OK ale sami wiecie, że
                  > dochodu pewnie nie przynosi...

No i co z tego???
                • Gość: mk Re: Tego nie da się słuchać IP: *.pkp.com.pl 12.08.03, 10:41

> Słuchałem tego wczoraj przez internet, bardzo fajni prezenterzy, akurat
                  > trafiłem na jakąś przeplatankę polskich wyjców z lat 80-tych i nowości...
                  > Oczywiście nawiązali do imprez katolickich, może jest OK ale sami wiecie, że

Marcel, przepraszam, że do znudzenia powtórzę retorycznie:
                  czy radio publiczne jest od robienia pieniędzy, czy od pełnienia,
                  za przeproszeniem, misji?
                  Czy niszczenie Programu III _w ten sposób_ warte było
                  jakichś pieniędzy? Czy reformując Program III nie niszcząc Jego
                  ducha, poziomu nie dałoby takich samych a może i większych
                  pieniędzy? Przy tych samych reklamach, jeśli już, niestety, są?

mk
                • Gość: Lesiek Re: Tego nie da się słuchać IP: 195.205.139.* 12.08.03, 10:47

> Słuchałem tego wczoraj przez internet, bardzo fajni prezenterzy, akurat
                  > trafiłem na jakąś przeplatankę polskich wyjców z lat 80-tych i nowości...
                  > Oczywiście nawiązali do imprez katolickich, może jest OK ale sami wiecie, że

To jest zdaje się problem biskupa Zimonia, a nie Twój.
                  • Gość: Marcel Re: Tego nie da się słuchać IP: 172.16.3.* 12.08.03, 11:07
                    Tak, masz rację... ja na czarną mafię złotówki nie dałem ale to już dyskusja na
                    zupełnie inne forum !! No radio pewnie jest OK, nie w moim typie za bardzo
                    święte ale szanuję, że komuś może się podobać.
                    • Gość: mSZ Re: Tego nie da się słuchać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.03, 11:19

> Tak, masz rację... ja na czarną mafię złotówki nie dałem ale to już dyskusja
                      na
                      >
                      > zupełnie inne forum !! No radio pewnie jest OK, nie w moim typie za bardzo
                      > święte ale szanuję, że komuś może się podobać.

Ty się chłopie ciesz, że Kościół nie tylko sprawuje sakramenty również dociera
                      do ludzi m.in. przez radio. Bo rozgłośnia ta bije na głowę niektóre stacje
                      komercyjne, które plują w twarz tym, którzy chcą normalność w świecie utrzymać
                      jak najdłużej.
                      P.S. I nie "czarna mafia", bo Ciebie też nikt po chamsku tu nie traktuje, OK?
                      • Gość: Marcel Re: Tego nie da się słuchać IP: 172.16.3.* 12.08.03, 11:30
                        Radio Maryja też bije na łeb stacje komercyjne :) mam ich za to kochać ?
                        Sorry ale zyjemy w polaczkowie, kraju "krzyży i chleba, kupisz tu prawo na
                        lewo" - z piosenki R.Rynkowskiego... tu się morduje, pije od rana, kradnie,
                        oszukuje, korupcja tradycją ale w kościele w niedzielę się stoi... przepraszam -
                        wiem, że gadam totalnie nie na temat, obiecuję nie poruszać tego tematu na tym
                        forum. Nie zamierzałem nikogo obrazić.
                        • eynhallow Re: Tego nie da się słuchać 12.08.03, 12:01

> Nie zamierzałem nikogo obrazić.

Zdążyłeś tu już niemało bluzgów puścić (na tym i na innych wątkach) i teraz
                          się tłumaczysz, że nie miałeś zamiaru nikogo obrażać?
                          Nie wiem, co ci każe tu swoją żółć na ten świat wylewać, może awans cię
                          ominął, podwyżki nie dostałeś, radia nie umiesz zrobić.
                          Jesteś żałosnym, sfrustrowanym do obłędu, wzbudzającym co najwyżej litość, a
                          na pewno godnym pożałowania, małym ludkiem.
                          Jak ci się tu nie podoba, to granice są otwarte, nikt nikogo tu pod pistoletem
                          nie zatrzymuje... I nie zatrUwaj tu ludziom życia swoimi depresjami.

PS. Jeśli czujesz się teraz obrażony, to bardzo dobrze, o to mi chodziło.
                          Ja już nie mam zamiaru dalej odpowiadać, możesz sobie teraz ulżyć, jak masz
                          taką potrzebę (a sądzę, że masz).

A radia nie da się słuchać. Trójka to DNO I ROZPACZ pod każdym względem - co
                          nie przystoi rozgłośni publicznej mającej określone społeczne zadania do
                          wykonania i pobierającej pieniądze od społeczeństwa na swoją działalność. Ale
                          ludzie kierujący Trójką najwyraźniej mają to gdzieś i zamienili już dobre
                          radio na maszynkę młócącą 5 aktualnych przebojów naprzemiennie i wzywającą lud
                          ogłupiony do słania sms-ów za parę złotych każdy. To ohyda, której nie mam
                          zamiaru już dłużej znosić; to naigrywanie sie z ludzi i plucie im w twarz;
                          pożałowania godna pazerność. Choć niestety wątpię, aby kiedykolwiek
                          odpowiedzialni za tę działalność zostali rozliczeni.
                          A inne rozgłośnie zeszmacają się dla kasy (ale to ich problem - chociaż ta
                          postawa też jest wg mnie zgoła obrzydliwa).
                          • Gość: mSZ Re: Tego nie da się słuchać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.03, 12:22
                            eynhallow napisała:

> Gość portalu: Marcel napisał(a):
                            >
                            > > Nie zamierzałem nikogo obrazić.
                            >
                            > Zdążyłeś tu już niemało bluzgów puścić (na tym i na innych wątkach) i teraz
                            > się tłumaczysz, że nie miałeś zamiaru nikogo obrażać?
                            > Nie wiem, co ci każe tu swoją żółć na ten świat wylewać, może awans cię
                            > ominął, podwyżki nie dostałeś, radia nie umiesz zrobić.
                            > Jesteś żałosnym, sfrustrowanym do obłędu, wzbudzającym co najwyżej litość, a
                            > na pewno godnym pożałowania, małym ludkiem.
                            > Jak ci się tu nie podoba, to granice są otwarte, nikt nikogo tu pod
                            pistoletem
                            > nie zatrzymuje... I nie zatrUwaj tu ludziom życia swoimi depresjami.
                            >
                            > PS. Jeśli czujesz się teraz obrażony, to bardzo dobrze, o to mi chodziło.
                            > Ja już nie mam zamiaru dalej odpowiadać, możesz sobie teraz ulżyć, jak masz
                            > taką potrzebę (a sądzę, że masz).
                            >
                            > A radia nie da się słuchać. Trójka to DNO I ROZPACZ pod każdym względem - co
                            > nie przystoi rozgłośni publicznej mającej określone społeczne zadania do
                            > wykonania i pobierającej pieniądze od społeczeństwa na swoją działalność. Ale
                            > ludzie kierujący Trójką najwyraźniej mają to gdzieś i zamienili już dobre
                            > radio na maszynkę młócącą 5 aktualnych przebojów naprzemiennie i wzywającą
                            lud
                            > ogłupiony do słania sms-ów za parę złotych każdy. To ohyda, której nie mam
                            > zamiaru już dłużej znosić; to naigrywanie sie z ludzi i plucie im w twarz;
                            > pożałowania godna pazerność. Choć niestety wątpię, aby kiedykolwiek
                            > odpowiedzialni za tę działalność zostali rozliczeni.
                            > A inne rozgłośnie zeszmacają się dla kasy (ale to ich problem - chociaż ta
                            > postawa też jest wg mnie zgoła obrzydliwa).

Osto, kolego ostro. Ale może czasem tak trzeba...
                            • Gość: Marcel Re: Tego nie da się słuchać IP: 172.16.3.* 12.08.03, 12:42
                              Ale koledzy, to nie po katolicku hehehe :)
                            • Gość: Marcel Re: Tego nie da się słuchać IP: 172.16.3.* 12.08.03, 12:47
                              P.S. przyajcielu, wyobraź sobie, że nie czuję się obrazony. Nigdy nie wylewałem
                              żółci... po prostu wkurza mnie, że ludzie nie umiaja dyskutować.
                              Jesli chciałeś mnie obrazić nie udało się, poważnie traktuj tylko teksty,
                              zarzuty i opinie sięgające pewnego poziomu - przeprosiłem za to, co napisałem i
                              OK. Twój tekst poziomem nie grzeszył ale OK, nie wszyscy musza być ludźmi z
                              klasą. Awans otrzymałem w kwietniu więc jakby trudno po trzech miesiącach znowu
                              ale OK, będę się starał ! Nie umiem robić radia ? OK, może i nie umiem,
                              chciałem tutaj trochę o tym poczytać ale widzę, że się nie da... specjalisci
                              zawiedli.
                              • Gość: mk Re: Tego nie da się słuchać IP: *.pkp.com.pl 12.08.03, 12:59

> specjalisci zawiedli.

To jest przede wszystkim forum słuchaczy.
                                Specjalistów mile tu powitamy. Zrzadka nawet zaglądają.

Natomiast specjaliści zawiedli - w trUjce.
                                Jeśli ktoś szalony zechciałby derekcję tak nazwać.
                                Ich tam, wśród decydujących, najzwyczajniej nie ma.

mk
                              • Gość: Filip Do Pana Marcela IP: *.lanet.wroc.pl 12.08.03, 18:00

> Awans otrzymałem w kwietniu więc jakby trudno po trzech miesiącach znowu
                                > ale OK, będę się starał ! Nie umiem robić radia ? OK, może i nie umiem,
                                > chciałem tutaj trochę o tym poczytać ale widzę, że się nie da... specjalisci
                                > zawiedli.

Tylko że ani jeden wątek przez Pana zaczęty nie był na ten temat.
                                Żaden nie dotyczył głównie radia, ale za to w każdym było mniej lub więcej
                                ironii i źółci, które potem beztrosko zarzuca się innym.

Chce się Pan czegoś dowiedzieć? O opinii słuchaczy na temat radia w ogóle?
                                Czy może konkretnego radia lub konkretnej audycji?
                                Chce Pan o czymś poczytać? Niech się Pan nie boi, da się. Tylko trzeba zacząć
                                choćby tak, jak kiedyś Pan Michał Kowalewski. Spytać. Przywitać się miło. To
                                wtedy konkretnie można pogadać. A Pan się skupił na krytykowaniu i obśmiewaniu
                                kilku "ekstremistów", którym po kilku latach spokojnej dyskusji czasami
                                puszczą nerwy. No i co z tego? A jeszcze po tych kilku "ekstremistach" ocenia
                                Pan w czambuł wszystkich tu piszących. A ja sobie wypraszam. To tak, jak bym
                                po Pana wpisach napisał, że żaden z czasami tu piszących radiowców nie miał
                                nic ciekawego do napisania, za to najczęściej ironizował i wylewał żółć,
                                zarzucając to w dodatku innym. A przecież tak nie jest, bo choćby w/w Pan
                                Kowalewski jest (był) zupełnie inny.

Nie wiemy o Panu nic. Nie wiemy w jakim radiu Pan pracuje (choć już wszyscy
                                praktycznie wiemy, że w radiu - nawet bez sygnaturki "stacje.agora.pl"). Nie
                                wiemy, jakie audycje Pan robi, czy przed mikrofonem, czy za konsoletą, a może
                                np. pracuje Pan w radiowym marketingu. Jeżeli nawet słyszałem kiedyś
                                przypadkiem efekty Pana pracy, to pojęcia nie mam, czy to Pan, czy nie. To o
                                czym Pan chce dyskutować? Konkretnie się nie da, można co najwyżej ogólnie. I
                                to nie z "fachowcami", ale ze zwykłymi słuchaczami, którzy mają pełne prawo do
                                własnego zdania i opinii na dany temat. ja sięza fachowca nie uważam, co nie
                                oznacza, że nie mogę pisać, czy mi się coś podoba, czy nie. Inaczej, to nie
                                mógłbym nawet skrytykować kucharza w knajpie za przypalonego kotleta, bo
                                kucharz też ze mnie żaden.

Chciał Pan mój adres. Dałem, zakładając go specjalnie po to, bo miałem
                                nadzieję, że może nie publicznie, tylko prywatnie dowiem się czegoś ciekawego,
                                że po prostu chce mi Pan coś ciekawewgo napisać, o czymś podyskutować. Bo
                                pomimo paru ostatnich naprawdę słabych Pana wpisach tutaj i tak wierzę w to,
                                że da się z Panem normalnie pogadać (ot taka "kobieca" ;-D intuicja). Ale Pan
                                się zaczął z głupia obawiać, że ma Pan tylko adres firmowy. Tak, jak bym nie
                                miał nic innego do roboty, tylko zaraz przylecieć na forum i napisać: "ej,
                                wiecie, kto to był Marcel?? To Iksiński ze stacjy Ygrek". Pana prawo, ale
                                trzeba było od razu o tym pomyśleć, że się nie ma innego adresu. Już
                                całkowicie pomijając fakt, że nie mam zamiaru ujawniać poufnych informacji,
                                jeżeli sobie tego ktoś nie życzy. Na pytania z tym związane przestał Pan
                                odpowiadać w tamtym wątku. Pana prawo i Pana sprawa, ale dla mnie jest to
                                cokolwiek dziwne.

Tak więc nie wiem, czego Pan się tu chciał dowiedzieć. Podejrzewam niestety,
                                że te słowa są puste i padły tylko na użytek tego jednego wpisu (znów żółć i
                                ironia - tylko na Boga po co??? Co to komu dało??? Przywalił Pan forum -
                                łaaaa, jaki sukces. "Forum się nie zna - co było do udowodnienia"). Ale jeżeli
                                naprawdę chce się Pan czegoś dowiedzieć (nie napisałem "nauczyć"
                                tylko "dowiedzieć"), to proponuję zacząć z zupełnie innej beczki i zmienić
                                styl. Bo inaczej, to cały czas będzie się kończyło na tylko z lekka
                                merytorycznych, a w sumie durnych pyskówkach z jednej i drugiej strony (być
                                może sam w nich wezmę udział, później się tego wstydząc).

Poza tym, tamten mój adres jest wciąż aktualny. Gdyby zmienił Pan zdanie.
                                Podać jeszcze raz? fdj@gazeta.pl
                                • Gość: Marcel Odpowiadam ! IP: 172.16.3.* 12.08.03, 18:45
                                  Drogi Panie ! Poruszył Pan tu wiele bardzo ważnych wątków, z którymi oczywiście
                                  się nie zgadzam ale to mój i tylko mój problem, w przeciwieństwie do innych nie
                                  nazwę Pana ani Trollema ani nikim innym tylko dlatego, że mamy w pewnych
                                  kwestiach zupełnie inne zdanie.
                                  Gwarantuję, że to forum odwiedza dziennie wiele osób z branży radiowej, wiem o
                                  tym z pewnego źródła ( dyskusja ), że forum to cała wymiana zarzutów,
                                  nieobiektywna krtytka ( no bo gdzie się zemścić za nieprzedłużenie umowy _,
                                  proszę mi zaufać, że wiem co mówię. Jak wiadomo środowisko radiowców to także
                                  zawistna, zazdrosna pseudosnobistyczna śmietanka uśmiechająca się do siebie a
                                  za plecami obgadująca niczym na forum Wyoborczej każdą wpadkę... ze mną jest
                                  inaczej ! Nie bywam na radio konferencjach, nie spotykam się z nikim spoza
                                  mojej firmy, myslę, że nawet nie jestem za bardzo znany, nie mam setek
                                  znajomych w stacjach radiowych mimo, że często występuje na antenie... radzę
                                  sobie sam a jeśli czegoś potrzebuję poruszam się w granicach firmy.
                                  Panie Filipie, proszę mi zaufać, że wielokrotnie miałem myśl podpisania się
                                  imieniem i nazwiskiem ale tak naprawdę po co ??? Michał Kowalewski może to
                                  zrobił, może jest mu to potrzebne, może przez to jest wielki w Państwa oczach,
                                  przebaczacie mu Państwo wpadki tylko dlatego, że mogą Państwo wejść na forum i
                                  napisac mu "Panie Michale, tutaj powiedział Pan źle...", może to lepiej.
                                  Przez wiele osób jestem tu uznawany za TROLLA, strasznie wkurza mnie ta Państwa
                                  złosć na Program Trzeci, jesli ktoś czyta te moje wpisy ( mniej lub bardziej
                                  ciekawe ) wie, że uważam, że to nudne... błędne koło, nic się nie zmieni,
                                  uważam, że bardzo często Państwo stanowczo przesadzają krytykuąc dzienniakrzy.
                                  Sam jestemmłody człowiekiem, bardzo pozytywnie nastawionym do otoczenia, cąły
                                  czas się rozwijam i nie chcę być poddany złośliwej i fałszywek krytyce, uważam,
                                  że nie jestem doskonały, muszę się jeszcze bardzo, bardzo długo uczyć fachu ale
                                  już w to wszedłem... czynię jakieś kroki - każde wejście antenowe daje większą
                                  szkołe niż najlepszy Uniwersytet. Jestem przekonany, że ujawniając swoje dane
                                  byłbym poddany szeptom, a ponieważ nie uważam się za doskonałego zakładam, że
                                  słowa ostrej krytyki - zwłaszacza ze strony osób nie lubiących mnie mogłyby
                                  mnie podłamać. Po co ? Od tego mam szefostwo, stałychy słuchaczy żeby mnie
                                  oceniali, nie potrzebuję osób, które włączą radio w momencie kiedy prowadze
                                  program, porównaja mój styl prowadzenia ze stylem któregoś z młodych
                                  dziennikarzy Trójki i rozpoczną kolejny gnojący mnie wątek. Bardzo proszę o
                                  uszanowanie mojej decyzji i nie drążenie mojego pochodzenia zawodowego,
                                  naprawdę uważam, że to nieistotne - tymbardziej, że nigdy nie nawiązuję do
                                  swojego miejsca pracy, rozmawiam tylko o PR3... z góry dziękuję i licze, że
                                  jednak mam tu kontakt z ludźmi na poziomie. Po raz kolejny powtarzam, że nie
                                  chciałem nikogo obrazić, bardzo szanuję wszystkie opinie.
                                  Naprawdę chciałbym, żebyśmy kiedyś mogli wszyscy jak ludzie podyskutować o tym
                                  wszystkim... swoją droga to jest pomysł na spotkanie gdzieś w Warszawie. proszę
                                  o tym pomyśleć, obiecuję, że wówczas wymienimy się wizytówkami :).
                                  Szanowni Państwo, nigdy nie miałem zamiaru nikogo obrazić a ostrośc niektórych
                                  opinii to efekt wzburzenia emocjonalnego, może to moja wada ???
                                  Przepraszam za wszystkie literówki i błędy, nie czytam tego tekstu przed
                                  publikacją...
                                  • Gość: mk Re: Odpowiadam ! IP: *.lublin.mm.pl 12.08.03, 22:00

> Drogi Panie ! Poruszył Pan tu wiele bardzo ważnych wątków, z którymi
                                    > oczywiście się nie zgadzam

Gadaj tu z takim. Z góry, a priori się nie zgadza. Do tego "oczywiście".

> Gwarantuję, że to forum odwiedza dziennie wiele osób z branży radiowej,
                                    > że forum to cała wymiana zarzutów,
                                    > nieobiektywna krtytka ( no bo gdzie się zemścić za nieprzedłużenie umowy

Ciekawe. To tu radiowcy rozładowują swoje frustracje? Nie miałem pojęcia...

> Jak wiadomo środowisko radiowców to także
                                    > zawistna, zazdrosna pseudosnobistyczna śmietanka uśmiechająca się do siebie a
                                    > za plecami obgadująca niczym na forum Wyoborczej każdą wpadkę... ze mną jest
                                    > inaczej !

Proszę, proszę! Jedyny sprawiedliwy z tego radiowego bagna.

> Panie Filipie, proszę mi zaufać, że wielokrotnie miałem myśl podpisania się
                                    > imieniem i nazwiskiem ale tak naprawdę po co ???

Jasne. Po co? A po co w ogóle się tu wdzięczysz?

> Michał Kowalewski może to
                                    > zrobił, może jest mu to potrzebne, może przez to jest wielki w Państwa oczach

Michał Kowalewski ma klasę i odwagę, stawić czoła, używając Twoich
                                    słów, całkiem nie trafionych zresztą, by "być poddanym złośliwej i fałszywej
                                    krytyce"

> Sam jestemmłody człowiekiem,

W to wierzę

> bardzo pozytywnie nastawionym do otoczenia,

W to już mniej

> cąły czas się rozwijam

...

> Naprawdę chciałbym, żebyśmy kiedyś mogli wszyscy jak ludzie podyskutować o
                                    tym
                                    > wszystkim...

Zrób pierwszy krok. A może ten post miał byc tym pierwszym krokiem?

> swoją droga to jest pomysł na spotkanie gdzieś w Warszawie. proszę
                                    > o tym pomyśleć, obiecuję, że wówczas wymienimy się wizytówkami :).

Gdzieś w Warszawie możesz się odsłonić a tu nie?

> Szanowni Państwo, nigdy nie miałem zamiaru nikogo obrazić a ostrośc
                                    niektórych
                                    > opinii to efekt wzburzenia emocjonalnego

A czymże tak się emocjonujesz, skoro nie pracujesz w Trojce?
                                    Skoro emocje tu wyrażane tyczą głównie tego programu
                                    i niczego, wg Ciebie, nie zmienią?
                                    I dlaczego, powiadasz, "strasznie wkurza mnie ta Państwa
                                    złosć na Program Trzeci". To przecież nie Twoja firma.
                                    Nawiasem mówiąc złości nas trUjka. TRUJKA!

mk
                                    • Gość: Filip Re: Odpowiadam ! IP: *.lanet.wroc.pl 12.08.03, 22:50
                                      Panie MK, po co ta złość?
                                      Proszę mi dać z nim spokojnie pogadać.
                                      Widać, że to w gruncie rzeczy w porządku facet, a tak do niczego nie dojdziemy.
                                      Może wszyscy powinniśmy trochę ochłonąć ...?
                                      • Gość: mk Re: Odpowiadam ! IP: *.pkp.com.pl 13.08.03, 07:44
                                        Gość portalu: Filip napisał(a):

> Panie MK, po co ta złość?

Rzeczywiście, czasem ponosi mnie. Ale to dlatego, że, przepraszam
                                        za wielkie słowo, kochałem Program III. I boli mnie mnie,
                                        gdy ktoś atakuje obiekt moich uczuć, dołuje mnie, twierdząc, że już
                                        nie wróci itp. Marcel sie w tym lubuje.

Będę się powstrzymywał. Gawędzcie sobie spokojnie.

mk
                                  • Gość: Filip Ja także odpowiadam IP: *.lanet.wroc.pl 12.08.03, 22:05

) w przeciwieństwie ) do innych nie
                                    ) nazwę Pana ani Trollema ani nikim innym tylko dlatego, że mamy w pewnych
                                    ) kwestiach zupełnie inne zdanie.

Wie Pan, to naprawdę jest kolejne zbędne uogólnienie. Trollami, i to zupełnie
                                    od niedawna (a przypominam, że dyskusja toczy się tu od praktycznie dwóch lat)
                                    nazywane były osoby nie o innych poglądach, ale osoby, które nie dyskutowały,
                                    tylko wprowadzały zamęt: zaczynały i kończyły od mało wybrednego słownictwa,
                                    celowo przekręcały fakty - często w tym zapamiętaniu przecząc własnym postom,
                                    podpisywały się tysiącem nicków, udając za każdym wpisem inne osoby itp.
                                    Jedynym ich celem było obniżanie poziomu forum (jakikolwiek by ona w Pana
                                    oczach niebył) poprzez tego typu działania. Fakt, że parę osób dało się przy
                                    okazji ponieść nerwom (niepotrzebnie, zgadza się), sam też czasem nie
                                    wytrzymałem i odpowiedziałem w podobny sposób. Ale to bez sensu.
                                    Pan został nazwany Trollem raz, według mnie bezpodstawnie, ale to raczej z
                                    rozpędu, bo zaczął Pan tak, jak te Trolle - nie od dyskusji, a od dowalania
                                    tym, którzy mają inne zdanie. Ale niestety, gdzie drwa rąbią, tam wióry lecą.
                                    I choć to nie ja tak Pana nazwałem, to ja Pana za to przepraszam. To była
                                    niepotrzebna pomyłka. A widać, że z Pana łebski facet, i jeżeli Pan chce, to
                                    można z Panem normalnie pogadać. I będę Pana bronił przed nazywaniem Trollem,
                                    tylko bardzo proszę, niech się Pan nie zachowuje tak, jak Ci, których Pan chce
                                    krytykować.

) Gwarantuję, że to forum odwiedza dziennie wiele osób z branży radiowej, wiem
                                    ) o tym z pewnego źródła ( dyskusja ), że forum to cała wymiana zarzutów,
                                    ) nieobiektywna krtytka ( no bo gdzie się zemścić za nieprzedłużenie umowy _,
                                    ) proszę mi zaufać, że wiem co mówię.

Wie Pan co, a ja zaglądając na to forum wcale nie liczę, że moje czy innych
                                    wpisy przeczyta "cała banda" radiowców. Nie liczę też, że ta pisanina wiele
                                    zmieni. Miałem kiedyś takie złudzenia, gdy Pan AJK zaczynał tzw. duży wątek.
                                    Gdy trwał on i do dziś jest największym chyba wątkiem na forum gazeta.pl Ale
                                    już na to nie liczę i tak naprawdę niewiele mnie obchodzi, czy to forum śledzi
                                    10.000 radiowców, czy może żaden. Nie uważam się także za radiowego fachowca i
                                    o ile wiem, to żaden z forumowiczów tak się nie określa. Tu się po prostu
                                    spotykają ludzie, którzy wymieniają tylko i wyłącznie swoje subiektywne
                                    odczucia. Może mi się nie podobać Pan Rokos i mogę uwielbiać Pana
                                    Sosnowskiego, ale nie twierdzę, że sam zrobiłbym lepszy program od
                                    któregokolwiek z nich. Co nie znaczy, że jeden może mi się podobać, a inny nie
                                    i że nie mogę o tym napisać.

I nawet jeżeli uznać, że Pani Maria rzeczywiście się mści (w co akurat nie
                                    wierzę, ale załóżmy, że tak jest). To co z tego? Ona jest jedna, a osób, które
                                    mają podobne zdanie na temat Trójki i wielu jej zmian jest o wiele więcej. Czy
                                    te wszystkie osoby się mszczą, bo nie przedłużono im umowy? Proszę ...

) Panie Filipie, proszę mi zaufać, że wielokrotnie miałem myśl podpisania się
                                    ) imieniem i nazwiskiem ale tak naprawdę po co ???

Ale nie zrozumiał mnie Pan - ja tego wcale od Pana nie wymagam. Tylko napisał
                                    Pan, że chciał się czegoś dowiedzieć, a ja zakładając, że to nie są puste
                                    słowa napisałem Panu, że jeżeli chodzi o Pana pracę, to się Pan wiele nie
                                    dowie, bo nikt tu nie wie, kim Pan jest i co Pan robi. Ale czy sięPan
                                    przedstawi - a to już Pana sprawa, ja tego nie potrzebuję.

) Michał Kowalewski może to
                                    ) zrobił, może jest mu to potrzebne, może przez to jest wielki w Państwa
                                    ) oczach, przebaczacie mu Państwo wpadki tylko dlatego, że mogą Państwo wejść
                                    ) na forum i napisac mu "Panie Michale, tutaj powiedział Pan źle...", może to
                                    ) lepiej.

Pan wybaczy, ale uważam, że to jest potworna bzdura. Pan Kowalewski nie przez
                                    to "jest wielki" w moich oczach, że tu czasem coś pisze. Nie dlatego
                                    też "wybacza mu się" wpadki. Według mnie jest po prostu niezły i choć na
                                    początku zastanawiałem się, czy sobie poradzi z legendą ZD3, to szybko okazało
                                    się, że świetnie sobie radzi. Prowadząc ten program nie da się uniknąć
                                    porównań z poprzednikami. Ale ja twego tu tak nie będę oceniał. Po prostu
                                    uważam, że jest dobry i się nadaje. Czego nie można powiedzieć o kilku
                                    innych "nowych".
                                    Wie Pan co, taki np. Pan Kaczkowski też ma swoje wady. Przełyka głośno ślinę,
                                    czasami jest zmanierowany jak cholera, itp. itd. I nie pisze na forum. A
                                    jednak też "mu się wybacza". Ja go uwielbiam. A Pan Strzyczkowski
                                    wtrąca "b..." przed niektórymi słowami. A Pan Orzech ma małą wadę wymowy. I
                                    żaden z nich nie pisze na forum, a wątpię nawet, czy je czytają. I co, jakoś
                                    nie ma o nich wciąż "niewybaczających wątków".
                                    Proszę, niech Pan tak nie upraszcza i nie wrzuca wszystkiego do jednego wora.
                                    Bo robi Pan dokładnie to samo, co zarzuca Pan tu innym.

) strasznie wkurza mnie ta Państwa
                                    ) złosć na Program Trzeci,

I to jest właśnie takie uogólnienie. A ja np. nie potępiam w czambuł
                                    WSZYSTKICH ZMIAN, lecz tylko niektóre. Uwarzam, że jeszcze wiele dobrego ze
                                    starego PR III zostało.

) uważam, że to nudne... błędne koło, nic się nie zmieni,
                                    ) uważam, że bardzo często Państwo stanowczo przesadzają krytykuąc
                                    dzienniakrzy.

Ale to jest prawo słuchacza. Tak jak Pana prawem jest mieć pretensje do
                                    kucharza za niesmaczne danie, kolejarzy za spóźnienie pociągu, wykładowcy za
                                    kiepskie zajęcia, lekarza za złe leczenie itp. itd. Nie oznacza to, że ja bym
                                    to ztrobił lepiej, ale że mi się to zwyczajnie podoba lub nie. A jeżeli ktoś
                                    taki, jak np. Pan Rokos wciąż dostarcza powodów do komentarzy ...
                                    Ale rozumując tak, jak Pan, to Wy, dziennikarze, nie powinniście wciąż tak
                                    mocno krytykować polityków. no bo ile razy można pisać o tym, że Kołodko to, a
                                    Buzek tamto. I co by Pan odpowiedział na takie pytanie? Bo ja, że tyle razy,
                                    ile dostarczą powodów. I wcale nie oznacza to, że każdy dziennikarz byłby
                                    lepszym premierem czy ministrem finansów, tak jak nie oznacza to, że każdy
                                    foprumowicz zrobiłby świetny Program III. Ale o swoich opiniach każdy może
                                    mówić. A jak to kogoś nudzi, to niech nie czyta. A jak ma inne zdanie, to
                                    niech je wyrazi. Tylko wymagając od innych spokoju i konkretów, niech będzie
                                    taki sam. I niech będzie lepszy i nie odpowiada na złośliwość i zaczepki
                                    drugiej strony. Niech pokaże swoją wyższość.

) cąły czas się rozwijam i nie chcę być poddany złośliwej i fałszywek krytyce,

Nie będzie Pan, bo jeżeli Pan nie pracuje w Trójce, to niech Pan popatrzy, ze
                                    tu się o innych stacjach zwyczajnie prawie nie pisze. nie wzbudzają widać
                                    takiego zainteresowania i wspomnień, jak dawny PR III. Śmiem wątpić, czy
                                    kiedyś będą, choć życzę Panu tego.
                                    A dlaczego ta krytyka ma być fałszywa? Czy tu sięwypowiada i ktoś z Pana
                                    stacji, komu nie przedłużono umowy? Bo innej fałszywości jakoś nie potrafię
                                    sobie wyobrazić.
                                    A złośliwość? Czegokolwiek by Pan w życiu nie robił, to jej Pan nie uniknie.
                                    Tylko proszę przez jedną dwie osoby, nie skreślać wszystkich innych, którzy
                                    tacy nie są.

) Jestem przekonany, że ujawniając swoje dane
                                    ) byłbym poddany szeptom, a ponieważ nie uważam się za doskonałego zakładam,
                                    ) że słowa ostrej krytyki - zwłaszacza ze strony osób nie lubiących mnie
                                    ) mogłyby mnie podłamać.

Powtarzam, to, co było wyżej. Ja od Pana danych nie wymagam. Ponadto uspokajam
                                    po raz kolejny, że nie należę do osób, które by tu zaraz ujawniły Pana dane,
                                    gdybym się o nich dowiedział.
                                    I naprawdę - czy Pana stacja jest na tym forum tak często opisywana? Oj,
                                    wątpię (jak wyżej).

) rozpoczną kolejny gnojący mnie wątek.

Czy był tu jaskikolwik wątek poświęcony Pana osobie? A jeżeli nie, to
                                    dlaczego "kolejny"?

) Bardzo proszę o
                                    ) uszanowanie mojej decyzji i nie drążenie mojego pochodzenia zawodowego,
                                    ) naprawdę uważam, że to nieistotne - tymbardziej, że nigdy nie nawiązuję do
                                    ) swojego miejsca pracy, rozmawiam tylko o PR3...

A ja po raz kolejny powta
    • eynhallow Re: Tego nie da się słuchać 13.08.03, 18:56
      Chyba poproszę o wiadro...
      Dlaczego DZIŚ po raz (przynajmniej) 4 jestem zmuszona przez muzyczne
      kierownictwo Trójki vel Trujki wysłuchiwać pieśni Reni Jusis o poszukiwaniach
      kogoś-tam?
      To samo tyczy się utworu niejakiego Rozynka, zespołu eM (tramwaje jak
      bidety...), nowej wersji Luccioli, Bajmu - kochamcię, Aguilery (zgroza!!!),
      itd, itd...
      Dlaczego słuchacze są katowani niemiłosiernie tymi samymi wątpliwej jakości
      przebojami? Ciągle to samo w kółko!
      Panowie w Trójce - co jest? Gdzie się podział wasz gust i smak muzyczny? Do
      ciężkiej cholery, naprawdę nie ma na tym świecie innych piosenek, tylko tych
      kilka mielonych w koło Macieju?

A przynajmniej wiem, co znaczy owo "... usłyszysz więcej". To "więcej" to dwa,
      trzy utworki więcej na playliście, w porównaniu z innymi radiowymi
      młóckarniami.

WSTYD! Gdzie jest porządne radio?
      • Gość: mSZ Re: Tego nie da się słuchać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.03, 19:20
        eynhallow napisała:

> WSTYD! Gdzie jest porządne radio?

Nie ma, po prostu nie ma. A jeśli już jest, to pojawia się tylko na chwilkę
        między 24.00 a 6.00. Dobranoc!
      • Gość: koliber Re: Tego nie da się słuchać IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.03, 19:56
        eynhallow napisała:

> Chyba poproszę o wiadro...
        > Dlaczego DZIŚ po raz (przynajmniej) 4 jestem zmuszona przez muzyczne
        > kierownictwo Trójki vel Trujki wysłuchiwać pieśni Reni Jusis o poszukiwaniach
        > kogoś-tam?
        > To samo tyczy się utworu niejakiego Rozynka, zespołu eM (tramwaje jak
        > bidety...), nowej wersji Luccioli, Bajmu - kochamcię, Aguilery (zgroza!!!),
        > itd, itd...
        > Dlaczego słuchacze są katowani niemiłosiernie tymi samymi wątpliwej jakości
        > przebojami? Ciągle to samo w kółko!
        > Panowie w Trójce - co jest? Gdzie się podział wasz gust i smak muzyczny? Do
        > ciężkiej cholery, naprawdę nie ma na tym świecie innych piosenek, tylko tych
        > kilka mielonych w koło Macieju?
        >
        > A przynajmniej wiem, co znaczy owo "... usłyszysz więcej". To "więcej" to 2,
        > trzy utworki więcej na playliście, w porównaniu z innymi radiowymi
        > młóckarniami.
        >
        > WSTYD! Gdzie jest porządne radio?

Święte słowa. Aviomarin nie pomaga. Dodam jeszcze do tego Justina Timberlake'a,
        Attomic Kitten, Sugababes.
        O TYM DECYDUJĄ KOSTRZEWA (robi to dla kasy i władzy i by się podlizać; jak
        wynika z przeciwków z 3 bardziej psuje play-listę) i Niedźwiecki który robi to
        z połączenia fafułostwa z oportunizmem.
        Jakby Husajn musiał słuchać kilkanaście razy dziennie piosenki o
        poszukiwaniach swojej osoby to by wolał być juz stracony przez Amerykanów.
        • Gość: Filip Re: Tego nie da się słuchać IP: *.lanet.wroc.pl 13.08.03, 20:09
          Gość portalu: koliber napisał(a):

> Jakby Husajn musiał słuchać kilkanaście razy dziennie piosenki o
          > poszukiwaniach swojej osoby to by wolał być juz stracony przez Amerykanów.

Spoko. Nasi tam pojechali, niedługo mu puszczą.
          Będą latać nad Irakiem helikopterami "Sokół" z takimi wielkimi megafonami (jak
          w "Czasie Apokalipsy") i puszczać Reni. Sam wylezie z dziupli.
          Polak potrafi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka