only_fun 02.06.08, 21:00 Niewątpliwie warto wiedzieć jakie młode zespoły będą zasilały grono polskiej sceny artystycznej Tym bardziej ,że można tam zobaczyć wiele utalentowanych osób :) Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: konrad Re: Nowa Generacja -tv4 IP: 62.112.158.* 06.06.08, 11:50 ja wczoraj obejrzalem moj pierwszy odcinek, no mega wypas musze przyznac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fragola Re: Nowa Generacja -tv4 IP: 77.88.175.* 06.06.08, 12:20 Skambomambo w Nowej Generacji w TV4 Glosowanie Na Zespol Skambomambo Wyslij SMS pod numer 7371 o tresci 9 Więcej informacji na www.era.pl/pl/indywidualni/multimedia/nowa_generacja/zespoly/skambomambo Wywiad z zespołem Skambomambo (21.05.2008) Skąd jesteście i jak długo gracie razem? Praktycznie wszyscy jesteśmy z pięknego portowego miasta Szczecina z wyjątkiem naszego szalonego wokalisty, który pochodzi z egzotycznej dla nas Malty. Mieszka w Polsce od prawie dziewięciu lat, niemal tyle ile minęło od założenia Skambomambo. Różnica polega jednak na tym, że nasz zespół od tego czasu miał dwie dość długie przerwy w działalności. Dlatego dopiero w kwietniu tego roku udało nam się wydać debiutancką płytę pod wszystko mówiącym tytułem: „Made in Pol- SKA". Jaką gracie muzykę i czym inspirujecie się tworząc nowe utwory? Gramy radosne SKA, które wywodzi się z gorącej Jamajki, ale naszego grania nie można jednak porównać do niczego, co znajduje się na muzycznym rynku w Polsce. Można tu znaleźć sporo przemyconych gatunków oprócz SKA, które jest głównym nurtem naszej twórczości: pop, punk, swing, rock steady, reggae, i coś, czego nie da sie określić, czyli nasze serce, spontan i radość tworzenia czegoś nowego. Jeśli chodzi o inspiracje, to jest to wypadkowa naszych przeróżnych zainteresowań muzycznych, gdyż każdy z nas ma inne pasje. Łączy nas jednak zamiłowanie do tego, co robimy i chęć tworzenia tego, co jeszcze nie odkryte. Nie interesuje nas odgrywanie tego, co już było i powielanie schematów. Jak Wam się podoba idea programu „Nowa Generacja"? Jakie nadzieje wiążecie z udziałem w tym programie? Idea świetna! Zobaczymy jednak, czy chodzi o znalezienie czegoś nowego i świeżego, czy jednak wygra chęć wykreowania kolejnej komercyjnej gwiazdki na jeden sezon, która przyniesie jednym strzałem pieniądze dużej wytwórni i sponsorom. Jeśli chodzi o nasz udział, to samo zakwalifikowanie się do programu jest dla nas sukcesem, gdyż zdajemy sobie sprawę, że jesteśmy zdecydowanie niekomercyjnym zespołem, i przyznam szczerze, nieco nie pasującym do pozostałych. Dla nas plan, to pokazanie się w więcej niż jednym odcinku. Chcemy pokazać polskiej publiczności i ludziom odpowiedzialnym za showbiznes co to jest muzyka SKA, jaką radość i pozytywną energię ze sobą niesie i co dzieje się podczas występów na żywo. Jesteśmy przekonani, że dzięki temu programowi będziemy mogli dotrzeć do szerszej grupy odbiorców i propagować naszą muzykę. Świat już dawno przyjął nasz gatunek za nurt przynoszący pieniądze, w Polsce panuje dalej przekonanie, że tylko rock i smutny pop mogą być komercyjne. Chcielibyśmy pokazać, że nie jest to prawdą. Co sądzicie na temat doboru jury? Jak się czujecie, będąc ocenianymi przez autorytety polskiego rynku muzycznego- Jana Borysewicza, Katarzynę Kanclerz, Bijanę Bakić czy Michała Figurskiego? Nie nam osądzać dobór jury, jednak bez wątpienia są to ważne postaci polskiego showbiznesu. Czy są to autorytety? Odpowiem krótko: nie bierzemy udziału w programie Nowa Generacja po to, by kierować się radami szanownej komisji, a jedynie poznać ich opinie na nasz temat. Najważniejsza jest dla nas publiczność i to dla niej, jak i dla siebie, tworzymy naszą muzykę. Dlatego, bez względu na opinię „Wielkiej Czwórki" będziemy konsekwentnie podążać drogą, którą obraliśmy i pozostaniemy sobą do samego końca. Przekonaliśmy się już niejednokrotnie (przede wszystkim na koncertach, na które serdecznie zapraszamy), że właśnie na to czekała publiczność w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anidroc Re: Nowa Generacja -tv4 IP: 77.88.175.* 06.06.08, 19:13 Dla mnie program spoko, jury sam nie wiem czy są dobrzy do nowej generacji, czy bardziej do starej generacji...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gollum Re: Nowa Generacja -tv4 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.08, 20:39 jakby scenę zasiliła Mariija to chyba nikt by się nie obraził ;)) super i wydaje się normalna :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Nowa Generacja -tv4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.08, 20:29 Fajny jest naprawdę ten program, super grają ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
martika1909 Re: Nowa Generacja -tv4 23.06.08, 16:21 Ten program to przykład ze duże akcje reklamowe wcale nie swiadczą o jakości programu rozrywkowego. Program jest super, uczesnicy sami są dla siebie najlepszą reklamą. Odpowiedz Link Zgłoś
martika1909 Re: Nowa Generacja -tv4 23.06.08, 16:24 Program wyjątkowy, bo ucieka od tych wszystkich komercyjnych zespołów. W koncu cos normalnego można obejrzec. Polecam... warto!! Odpowiedz Link Zgłoś