Gość: robak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.03, 22:00 Na to wlasnie czekalem!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: NORMALNY tey TO ty A NIE TAK IP: *.icpnet.pl 18.11.03, 22:11 Co za pierdoły tey po poznańsku to nic innego jak TY ...np tey zamknij ten dziób itp. itd... mam nadzieję, że autorka to nie poznanianka, bo wstyd... Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka ... TEJ? 18.11.03, 22:54 "Tej" to charakterystyczny poznański zaśpiew na końcu zdania. Np. "Ale dzisiaj nie ma kontroli, tej?" Mozna to tłumaczyć jako "ty?", jako "tak?", jako "prawda?", jako "no nie?". I chyba to ostatnie pasuje najepiej, tej? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jw Re: tey TO ty A NIE TAK IP: *.ictp.trieste.it / 10.29.37.* 19.11.03, 19:06 Gość portalu: NORMALNY napisał(a): > Co za pierdoły tey po poznańsku to nic innego jak TY ...np tey > zamknij ten dziób itp. itd... mam nadzieję, że autorka to nie > poznanianka, bo wstyd... Nie wiem, o co chodzi z tym czepiasiem sie slowa 'Tey'. Tak nazywal sie kiedys nieodzalowany kabaret p. Laskowika. Co ma do tego znaczenie slowa 'Tey'? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Halszka Re: Zenon Laskowik powraca IP: 212.244.66.* 18.11.03, 23:08 Dziękuję, Panie Zenonie, że Pan wrócił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miruś Teraz bedziemy się śmiać. Znów mamy KABARET! IP: 212.244.66.* 18.11.03, 23:10 Dzięki, że Pan Wrócił! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: posel Prawdziwy KABARET to mamy w Stolycy na Wiejskiej... IP: *.adsl.snet.net 19.11.03, 00:16 Takich dowcipow jakie tam graja zaden aretysta nie wymysli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ouimet Re: Prawdziwy KABARET to mamy w Stolycy na Wiejsk IP: *.qc.sympatico.ca 19.11.03, 00:47 poprzednikowi potwierdzam,ze zaden Kabaret nie uniesie takich jaj jakie daja nam tzw.Panowie Poslowie. Jednakowoz dla Zenona /i za/trzymam kciuki! To byly piekne dni...nie tylko w piosence,a teraz jest szansa ze odzyjemy....przynajmniej duchem artystycznej uczty.Smak ironii i kpiny...to sa dla NAS "odtrutki"na Don M.i kompadre.... Rzeczywistosc jeszcze jakis czas bedzie taka jaka jest,ale...Kabaret,ale jaja...moze cos zmienia?/w Nas/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: Zenon Laskowik powraca IP: *.net.autocom.pl 19.11.03, 01:55 Oby wraz z Laskowikiem powróciły lepsze czasy. Do zobaczenie w kabarecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan Re:Moze cos sie ruszy IP: *.z064220066.chi-il.dsl.cnc.net 19.11.03, 02:34 Okres transformacji byl dla kabaretu bardzo trudny. Panowie ktorzy kontynuowali kariere z dawnych czasow nie potrafili sie odnalezc na estradzie. Moze sie cos ruszy, bo czas nagli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mietek Re: Zenon Laskowik powraca IP: 217.153.71.* 19.11.03, 08:08 To bardzo dobrze, witamy jednego z największych kabareciarzy .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bianca Swietnie napisana recenzja IP: *.dip.t-dialin.net 19.11.03, 08:12 Brawo Laskowik! Za próbę ocalenia resztek naszej dumy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asta Re: Zenon Laskowik powraca IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.11.03, 08:55 To najlepsza widomosc od miesiecy! Kiedy i gdzie mozna zobaczyc to przedstawienie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lulu Re: no i fajnie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.11.03, 09:23 fajnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Zenon Laskowik powracaBrawo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.client.attbi.com 19.11.03, 23:56 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: Zenon Laskowik powracaBrawo!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.03, 00:00 w restauracji W-z na Fredry w Poznaniu oczywiscie. ale bilety to moze za pare miesiecy uda sie zdobyc... Tak trzymac panie Zenonie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laska OJ BEDZIE BAL!!!! IP: 198.189.227.* 20.11.03, 03:18 Jezu jak sie ciesze! Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: OJ BEDZIE BAL!!!! 20.11.03, 06:41 Też się cieszę.Tylko nie rozumiem autora (ki)artykułu w jednym zdaniu-dlaczego powiedzenie "Jestem alkoholikiem"to jest "zbyt otwarcie"?Laskowik jest alkoholikiem,trzeźwym alkoholikiem i to z sporym stażem abstynenckim.A mówienie otwarcie "jestem alkoholikiem" jest identyfikacją z chorobą,co pomaga w trzeźwieniu.Jeśli razie wrażliwość Szanownej autorki to trudno-być może nie dorosła do pewnych spraw.Myślę,że przykład Laskowika oprócz śmieszenia może pomóc wielu dotknięty tą chorobą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danka Re: Zenon Laskowik powraca IP: *.umcs.lublin.pl 20.11.03, 08:25 Super Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mcbet Re: Zenon Laskowik powraca IP: 172.28.30.* 20.11.03, 08:29 razem z przyjaciolmi (choc bylismy grzdylami, kiedy dzialal TEY) czcimy po prostu Pana Zenona! „Halo babcia” i rozne inne to nasze kultowe hasla - i wydaje mi sie (choc nie widzialem nowego Laskowika) ze wlasnie on wroci w wielkim stylu, nie po to by grzac kotleta!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ostrzerca Re: Zenon Laskowik powraca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.03, 10:43 wyobrażam sobie,ż Laskowik wrócił bo dojrzał do powrotu. Laskowik odszedł kilka lat temu ponieważ TEY się skończył i on jako artysta też. Teraz jeśli wraca, po takich przejściach i starszy i dojrzalszy to nie tylko jako satyryk ale może jako Stańczyk takim chciałbym go widzieć. Jestem przekonany o jego nieprzeciętnych możliwościach. Odpowiedz Link Zgłoś