koszerny51 02.07.09, 15:19 to juz po polsku kmiotki nie potrafia mowic i pisac ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mireky Re: Piątka dla Open'era 02.07.09, 16:15 to jest festiwal międzynarodowy to chyba nie jest mądre żeby niepolskojęzyczne media łamały sobie język. takie są realia, jak się chce coś spopularyzować poza granicami kraju to język angielski jest niezbędny, zwłaszcza że to nie jest festiwal kultury polskiej tylko wydarzenie komercyjne, które ma przyciągnąć jak największą widownię z całej Europy. tak trudno to pojąć?? koszerny51 napisał: > to juz po polsku kmiotki nie potrafia mowic i pisac ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaza Re: tylko FNM i the Prodigy IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 02.07.09, 19:03 apostrof stawia się przy odmianie obcych wyrazów tylko w przypadku gdy wyraz ów kończy się na samogłoskę -więc jest błędnie. to ja zwykły inżynier to wiem nawet.. "kupiłem nowego mobile'a" ale "kupiłem nowego openera do piwa" pozdr j. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja jestem autrorem Re: tylko FNM i the Prodigy IP: *.acn.waw.pl 02.07.09, 21:42 Open'er (wraz z apostrofem) jest nazwą własną, dlatego też pisownia jest poprawna. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Huzar Promocja Badziewia IP: *.star.net.pl 02.07.09, 19:12 Zawsze tylko chała, chyba nie dożyję czasów kiedy głośno będzie np o Metalmanii, takie festiwale powinny być promowane a nie to cóś... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mino Re: Promocja Badziewia IP: *.icpnet.pl 02.07.09, 19:29 No właśnie. Wprawdzie proponowana przez ciebie Metalmiania to nie moje klimaty, ale zgadzam się, że jest w kraju wiele ciekawszych i ambitnijeszych festiwali niż komercyjna łatwa imprezka Opener... Odpowiedz Link Zgłoś
piotrgiedrowicz Re: Promocja Badziewia 02.07.09, 22:47 krakowski selector lepszy, choć niewiele, od openera - a piwo, które patronuje tym festiwalom to straszny sikacz... nawet imprezy w wilnie mają lepszy line-up. hanza zeszła na psy :O) Odpowiedz Link Zgłoś
savrin Re: Promocja Badziewia 03.07.09, 03:11 no akurat selector był zorganizowany przez tych samych ludzi co haineken Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przetoka wypierz sobie spodnie IP: *.acn.waw.pl 02.07.09, 20:07 i kitraj się dżordżu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xo Piątka dla Sankowkiego IP: *.chello.pl 02.07.09, 20:35 dobrze pisze p. Sankowski, że to dopiero festiwal na dorobku. Ale czy czytał peany innych redaktorów wyborczej ? Ze to, i tamto i nawet nagłośnienie mają... Szkoda słów. Opene'er to mały rodzynek w olbrzymim koszu imprez w Europie, i to nie tylko w Unii. Rozumiem, że jak ktoś jest sponsorem medialnym festiwalu to włazi w d..... . a i publika w Polsce nie jest za bardzo zorientowana o co chodzi i daje sobie wszystko wcisnąć. Mimo wszystko szacun dla ziomala Sankowskiego.... Odpowiedz Link Zgłoś
wipuser Re: Piątka dla Open'era 02.07.09, 21:08 Przed wyjazdem warto sprawdzić co reprezentują sobą poszczególni artyści: multiranking.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzana no ej ... wszystko spoko, ale IP: *.terminus.pl 02.07.09, 22:19 ...Faith no more, mimo tego, ze jest mega zaj..... zespołem nie jest największą gwiazdą festiwalu, a Santigold gra na bocznej scenie... Czemu ani słowa o tych największych, czyli Kings of Leon ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaza przeprosiny IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 03.07.09, 00:03 przepraszam autora źle spojrzałem na tytuł... wydawało mi się, że apostrof jest przed "a". tzw. zagalopowanie sie. j. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P77 Re: no ej ... wszystko spoko, ale IP: *.chello.pl 03.07.09, 07:30 Bo pan Sankowski "ekspertem" jest hehe a gdzie legenda któa juz od 78 roku gra tzn MADNESS? Panie Sankowski idz pan do Marka Wiernika albo Wojciecha Manna na korepetycje a potem sie wez za pisanie.Nie zapomne super tekstow przy ktorych kulalismy sie ze smiechu jak komisarz Sankowski pisał co można a co nie sluchać ;-) no i ta gazeciana obsesja że "wszedzie są faszysci" hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zic zac Komercyjny gniot! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 06:57 Open'er festiwal ma tyle wspolnego z festiwalem co rosyjski balet i koncert rockowy. Bardziej przypomina maszynke do robienia kasy niz festiwal, gdzie muzyka jest na dalszym planie. Nazwa festiwalu kojarzy sie z piwem nie mowiac juz o innych reklamach. Mamy kulture na wysokim poziomie rodem z marketu, firma eventowa stworzyla na zlecenie innej firmy projekt by robic kase. zeszloroczny szacunkowy dochod festiwalu to 45 000 000,00 zł a gdzie miejsce dla muzyki i szczytnych celów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tatar Re: Piątka dla Open'era IP: *.ghnet.pl 03.07.09, 09:17 a ty kosher nie fikaj tylko sie podpisz ladnie w jidisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Piątka dla Open'era IP: *.aster.pl 03.07.09, 11:36 Ludzie spokojnie po co te nerwy. HEINEKEN konkurs dla spragnionych tu timetoexcite.pl/?n=proxima1 Odpowiedz Link Zgłoś