Dodaj do ulubionych

Ilość świątecznych piosenek w radiu

24.12.03, 15:31
Ja wiem że mamy święta, ale ilość piosenek świątecznych w radiu stała się nie
do wytrzymania.
Przykład - RADIO ZET dzis między 11 a 12
było 12 piosenek z czego 7 świątecznych.
Bon Jovi i "Please Come Home For Christmas" znam na pamięć.
Dziwi mnie również że ESKA wrzuciła wszystkie piosenki świąteczne jak leci.
No kto to widział żeby leciał Chris Rea w ramach Hitów na czasie?
Włączyłem sobie Rock Radio Mazowsze i muszę powiedzieć że dobrze, że są
jeszcze szafy, które tworzone są z dobrze skonfigurowanym Selectorem.
Obserwuj wątek
    • Gość: zbyszek Re: Ilość świątecznych piosenek w radiu IP: 62.29.136.* 24.12.03, 15:51
      Wlaczcie sobie Radio Bogoria z Grodziska Mazowieckiego na 94,5FM - non stop
      graja swiatecznie.
      • Gość: Dawid Re: Ilość świątecznych piosenek w radiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.03, 17:07
        To samo w Radiu Zet, mniej więcej od południa tylko kolędy, acz śpiewane przez
        same gwiazdy.
        • Gość: agrafka Re: Ilość świątecznych piosenek w radiu IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 25.12.03, 14:38
          Ja się zastanawiam czy w koncesji, którą otrzymują radia jest specjalna
          klauzula podkreślona na czerwono, że w okresie świątecznym każde radio MUSI
          nadać 1785 razy utwór Last Christmas duetu Wham? Oczywiście jest to cyrkulacja
          dzienna. Dostaję szału na pierwsze dźwięki tego niezapomnianego dzieła. A teraz
          w TrUjce Tori Amos i pan Kaczkowski. Cudo!

pozdr.
    • Gość: jw Re: Ilość świątecznych piosenek w radiu IP: *.torun.mm.pl 25.12.03, 15:41
      A ja od południa słucham radia Bis i fantastycznej audycji o tradycji Bożego
      Narodzenia w róznych krajach. I są piosenki świąteczne i kolędy, owszem, ale
      francuskie, hiszpańskie, portugalskie, afrykańskie, czeskie, słowackie,
      węgierskie i masa innych ;-) Żadnych anglojęzycznych, zagranych na śmierć ze
      składaka "The Very Best od Christmas" ;-P
    • peter.steele Zygam juz Wham 25.12.03, 18:15
      za duzo ich graja oj zdecydowanie za duzo.
      • Gość: vigor Re: Zygam juz Wham IP: 62.29.129.* 25.12.03, 18:31
        jest cale morze piosenek, ktore pasowalyby w okresie swiatecznym. Ale najpierw
        specjalisci od plejlist musieliby zdobyc sie na wysilek i ich poszukac. A
        najlepiej jakby w ciagu roku sluchali czegos wiecej niz szajs podsuwany im
        wiadrami przez madziorsow.
        • bulszyt Re: Zygam juz Wham 29.12.03, 00:56
          Gość portalu: vigor napisał(a):

> jest cale morze piosenek, ktore pasowalyby w okresie swiatecznym. Ale
          najpierw
          > specjalisci od plejlist musieliby zdobyc sie na wysilek i ich poszukac.

zaden wysilek, wystarczy uruchomić program Kaaza na przykład i
          wpisać "christmas". Nie żeby od razu ściągać, bo przecież zabronione, ale można
          spisać i pójść do "dobrego sklepu płytowego" celem zakupu, tak?

btw. ukłony przed Radiem ZET, które bardzo pozytywnie zaskoczyło mnie w
          Wigilię. Te kolędy... naprawdę nie spodziewałem się tego po panu Jagielskim. A
          jednak. Są jeszcze przebłyski.
    • Gość: OFCA Re: Ilość świątecznych piosenek w radiu IP: *.chello.pl 27.12.03, 11:26
      OKRES ŚWIĄT...to i okres śiatecznych piosenek, nie wiem czemu tak się
      burzysz...miną sięta i znowu bedą lecialy zwykłe piosenki.Mnie to się w radio
      własnie najbardziej podoba, ze więcej jest tych swiątecznych, ladnych piosenek
      które nadają taki miły nastrój....chwala za to ESCE...juz od Mikołajek lecialy
      świąteczne kawałki!!! pozdrawiam
    • Gość: chemik Re: Ilość świątecznych piosenek w radiu IP: *.marwit.gliwice.pl 27.12.03, 15:40
      Owszem, szalu idzie dostac... A co do Piotra Kaczkowskiego i Tori - tym razem
      po prostu juz mnie nia zmeczyl. Ale i tak wysoko cenie i jego i ja :-)
      • bulszyt Re: Ilość świątecznych piosenek w radiu 29.12.03, 01:01
        Gość portalu: chemik napisał(a):

> Owszem, szalu idzie dostac... A co do Piotra Kaczkowskiego i Tori - tym razem
        > po prostu juz mnie nia zmeczyl. Ale i tak wysoko cenie i jego i ja :-)

Ta, jakoś nie lubię wyjca. W odróżnieniu od Kaczkowskiego, którego lubię :)
        • agrafka1 Re: Ilość świątecznych piosenek w radiu 29.12.03, 15:04
          Tori Amos jest wyjcem???? {szok!!!!)
          • bulszyt Re: Ilość świątecznych piosenek w radiu 31.12.03, 00:49
            agrafka1 napisała:

> Tori Amos jest wyjcem???? {szok!!!!)

no, przecież może mi się nie podobać jej głos, tak? zdecydowanie bardziej wolę
            Norę Jones albo Bjork. Tori Amos wyje in my opinion.
    • peter.steele Re: Ilość świątecznych piosenek w radiu 27.12.03, 15:59
      Jest dobry utwór Boney M "Merry Chrismas" jakos go nigdy nie slyszałem.
      jeszcze jest tez takie cos jak "Jingel bells" w róznych wersjach nawet
      rozkowych. tez tego nie ma.
      Drodzy riadiowcy więcej urozmaiceń. A nie zapuszczac play listę i wybrac sobie
      wynieranie losowe w dodatku zapetlone.
    • Gość: Neta Re: Ilość świątecznych piosenek w radiu IP: *.net.pl / *.wl.efekt.net.pl 29.12.03, 16:58
      Winters tale Qeen słyszałam w tym roku RAZ !!!!!!!!!!!!!!!!! A last
      christmas...................

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka