pressforum 08.12.05, 09:46 wlasciwie to forum moznaby okreslic mianem autorskiego projektu ciupazki :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ciupazka Re: ciupazka 08.12.05, 09:51 A cooooo?! Nie wolno????? Sukom kolęd na świeta, mos? To pomóz! www.christkindlesmarkt.de/markt_live/song_ruf_03.html Telo.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: ciupazka - kolędy 08.12.05, 10:11 www.trebunie.pl/mp3/jezusicek.mp3 A coby zaśpiywać, tom trza słowa znać: " Jezusicek". Jo Wos tu wartko naucem, jesce przedŚwiętami Bozego Narodzynio, hehe. Jezusicek malusiyńki, malusiyńki, Na sianku połozony. Płace z zimna śród stajynki, śród stajynki Bóg na ty świat dzielony. A Maryjo popłakuje, Józef stary sie nerwuje nad chudobnościom swego synecka. Nie płac Paniynko Maryjo, Prosom Janieli Gloryjo, Gloryjo. Kuba skocył po gęsiołki, po gęsiołki I przyniós stare basy. Kie pociągnon po nik smyckiem, po nik smyckiem, Posły nuty nad lasy. Te krzesane i ozwodne, Stare nuty Sabałowe, Cudne, wesołe, Janosikowe. Jaze Józef podryguje, a Maryjo sie raduje, Gloryjo! Piykne , he? A teroz ucyć sie i przy drzywku we Wilijom śpiywać! Telo.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: kolędy - ...""Oj maluśki, maluśki 08.12.05, 11:01 Oj, Maluśki, Maluśki, Maluśki, jako rękawicka Albolitez jakoby, jakoby kawołecek smycka! Cy nie lepiej Tobieby, Tobieby siedzieć było w niebie? Wsak Twój Tatuś kochany, kochany nie wyganioł Ciebie! Tam w ciurnasa wygoda, wygoda, a tu bieda wsędzie; Ta Ci teroz dokuca, dokuca, ta i potem będzie. Tam Ty miałeś pościółke, pościółke i miękkie piernatki, Tu na to twej nie stanie, nie stanie ubożuchnej Matki. Tam kukiełki jadałeś, jadałeś z czarnuszką i miodem, Tu się tylko zasilać, zasilać musis samym głodem. Tam pijałeś cęć jakie, cęć jakie słodkie małmazyje, Tu sie Twoja gębusia, gębusia łez gorzkich napije. Tam Ci zawse słuzyły, słuzyły prześlicne Janioły, A tu lezys sam jeden, sam jeden, jako palec goły. Hej, co sie więc takiego, takiego, Tobie Panie stało, Zeć sie na ten kiepski świat( 2 razy) przychodzić zechciało?" Oj, gdybych ja jako Ty, jako Ty tam królował sobie, Nie chciałbym ja przenigdy, przenigdy w tym spocywać żłobie! Chociazby za pańscyzne, pańscyzne i chociazby pono Talar jeden i drugi, i drugi na rękę kładziono. Albo się więc, mój Panie, mój Panie, wróć do Twej dziedziny, Albo sie (zanieść pozwól- 2 razy) do mej chałupiny. Bedzies sie tam miał z pysna (2 razy) jako miałeś w niebie, Mam jo mlyka słodkiygo, slodkiygo gornusek dlo Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: kolędy - ..."Kiedy ześ sie Jezu" 08.12.05, 11:04 Kiedy ześ sie Jezu pod Giewontym zrodziył bedzies w biołyk potkak i cuzecce chodziył. I mioł na mój dusik z piórkiym kapelusik Ej, kolęda, kolęda.(2 razy) A jak se podrośnies Jezusicku słodki Pokozemy Tobie, ka rosnom siarotki. I biołe leluje, ka oreł króluje, Ej, kolęda, kolęda (2 razy) Odpowiedz Link Zgłoś
zenek-szufla sukam koled... 08.12.05, 11:36 Popiłech wcora okrutnie. Psypomnij mi, jak to sie śpiwa? Przybieżeli do Betlejem pasterze [...] a pokój na MO sukołech w mojej głowicce i na necie i nie moge znaleźć. Haj! www.koledy.civ.pl/spis.htm#kolakt Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: sukam koled... 08.12.05, 14:25 Za to momy tu piyknie zebrane, sukojcie a nońdziycie: koledy.pl/teksty.htm www.wigilia.pl/cid6.php Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: sukam koled... 10.12.05, 17:11 Ta cytom te kolędy i od razu nie widzi mi sie ta kolęda naa: "Oj maluśki, maluśki" kie jom po pańsku napisali: koledy.pl/194.htm Ka jyj ta do oryginału... Co to zmiyniać?" Podaje naskom wersje: Oj, Maluśki, Maluśki, Maluśki, jako rękawicka Albolitez jakoby, jakoby kawołecek smycka! Ref. Spiywojmy i grojmy Mu, Małemu, Małemu(2 razy) Cy nie lepiej Tobieby, Tobieby siedzieć było w niebie? Wsak Twój Tatuś kochany, kochany nie wyganioł Ciebie! Tam w ciurnasa wygoda, wygoda, a tu bieda wsędzie; Ta Ci teroz dokuca, dokuca, ta i potem będzie. Tam Ty miałeś pościółke, pościółke i miękkie piernatki, Tu na to twej nie stanie, nie stanie ubożuchnej Matki. Tam kukiełki jadałeś, jadałeś z czarnuszką i miodem, Tu się tylko zasilać, zasilać musis samym głodem. Tam pijałeś cęć jakie, cęć jakie słodkie małmazyje, Tu sie Twoja gębusia, gębusia łez gorzkich napije. Tam Ci zawse słuzyły, słuzyły prześlicne Janioły, A tu lezys sam jeden, sam jeden, jako palec goły. Hej, co sie więc takiego, takiego, Tobie Panie stało, Zeć sie na ten kiepski swiat( 2 razy) przychodzić zechciało?" Oj, gdybych ja jako Ty, jako Ty tam królował sobie, Nie chciałbym ja przenigdy, przenigdy w tym spocywać żłobie! Chociazby za pańscyzne, pańscyzne i chociazby pono Talar jeden i drugi, i drugi na rękę kładziono. Albo się więc, mój Panie, mój Panie, wróć do Twej dziedziny, Albo sie (zanieść pozwól- 2 razy) do mej chałupiny. Bedzies sie tam (miał z pysna - 2 razy( jako mialeś w niebie, Mam jo mlyka słodkiygo, słodkiygo gornusek dlo Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: kolędy - ..."Kiedy ześ sie Jezu" IP: *.it-net.pl 08.12.05, 19:24 www.trebunie.pl/mp3/Dobrze_.mp3 Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: kolędy - ..."Kiedy ześ sie Jezu" 08.12.05, 20:37 jeśli ktoś zna taterki i podhale lep[ieij od ciupazki-niech sam podejmie dzieło. a tak-wara mi od ciupazki. Odpowiedz Link Zgłoś
sledzik4 Re: kolędy - ..."Kiedy ześ sie Jezu" 11.12.05, 00:50 billy.the.kid napisał: > jeśli ktoś zna taterki i podhale lep[ieij od ciupazki-niech sam podejmie dzieło a tak-wara mi od ciupazki. ŚWIĘTE SŁOWA Jak się komuś nie podoba niech nie czyta - a przynajmniej głupio nie komentuje. Odpowiedz Link Zgłoś
annah11 Re: kolędy - ..."Kiedy ześ sie Jezu" 11.12.05, 09:45 Otoz to! www.fancysplace.com/smileys/smiley_hello.gif Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: ciupazka 22.12.05, 09:14 pressforum napisał: > nie mam :( NO to mos!!! www.trebunie.pl/teksty_08.htm Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Kolędujemy! 22.12.05, 13:44 Wśród nocnej ciszy: kongres.pft.wroc.pl/pueri/muzyka/track1.mp3 Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Kolęda po dziedzinie księdza 22.12.05, 15:07 "Po dziedzinie kolęda" czy wie kto, po co ??? www.opoka.org.pl/biblioteka/Z/ZD/poco_koleda.html Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Kolęda po dziedzinie księdza 24.12.05, 11:53 I z modlitwą, bo tak pasuje! www.biblia.pl/index_a.htm Odpowiedz Link Zgłoś