Dodaj do ulubionych

A to ci heca...

IP: *.it-net.pl 18.06.03, 09:33
Oj dostanie mi się, dostanie.... Trudno!
Obserwuj wątek
    • Gość: Babcia Re: A to ci heca... IP: 195.117.237.* 20.06.03, 16:58
      A fe, pomimo wszystko pozdrawiam cię od wszystkich wstrętna wnuczko z Zakopanegp
      • Gość: Gocha Re: A to ci heca... IP: *.it-net.pl 03.07.03, 19:11
        Jak dobrze pójdzie, to dostanę się na 5 kierunków studiów na 3 różnych
        uniwersytetach.Pewnie ciekawi jesteście, jakie kierunki wybrałam, otóż tylko
        2: Informatyka i Ekonomia. No, ciekawa jestem, czym to się skończy? Pozdr. dla
        zdających jeszcze i czekających na wyniki egzaminu wstępnego.
        • Gość: uiuiuiu Re: A to ci heca... IP: *.zakopane.sdi.tpnet.pl 03.07.03, 19:14
          Tat trudno Ci się zdecydować? Gratuluję.
          • Gość: Gocha Re: A to ci heca... IP: *.it-net.pl 07.07.03, 12:31
            Nie ma co jeszcze gratulować, dzisiaj może coś się dowiem, umieram ze
            strachu...Pozdr.
            • Gość: Rumcajs Re: A to ci heca... IP: 80.72.65.* 07.07.03, 21:54
              Spoko! Na pewno zdalas!
              • Gość: Gocha Re: A to ci heca... IP: *.it-net.pl 08.07.03, 00:11
                Radocha, radocha, radocha, wszędzie zdałam UJ - informatyka, UMCS - informatyka
                i ekonomia, KUL - matematyka i ekonomia. Pobiłam wszystkich prymusów w
                klasie, choć nie miałam czerwonego paska na świadectwie maturalnym, a z matmy,
                którą najbardziej lubiłam, na maturze dostałam , wstyd się przyznać z
                pisemnej matury - dost., a z ustnej dobry... , a dlaczego, bo nie bawiłam się
                w udowadnianie... i obniżono ocenę.

I co teraz wybrać? Chyba informatykę, pozostaje pytanie: gdzie? Jaka
                ulga...Spać.... Wyjeżdżam nad jezioro z namiotem, muszę odpocząć. Pozdrawiam!
                • Gość: Rumcajs Re: A to ci heca... IP: 80.72.65.* 08.07.03, 00:27
                  Gocha! Wielgo radocha! Telko uwazoj pod tom chatkom-smatkom!!! Buzka - Rumcojs!
                  • Gość: Ciupazka Re: A to ci heca... IP: *.it-net.pl 08.07.03, 04:23
                    Teroz to juz nie bee heca, ba praca, praca, praca przez 5 rocków. Cobyś ino
                    wytrzymała i dyplom na końcu dostała. Cego srdecnie zycem. Telo Pozdr.
                    • Gość: Gocha Re: A to ci heca... IP: *.it-net.pl 18.07.03, 08:03
                      No i wybrałam : IFORMATYKA... Na 60 osób przyjętych są tytlko 4 dziewczyny i
                      co nie heca? Zaczynam się bać...Wszędzie zdałam, przyjęta byłam na KUL:
                      matematyka, ekonomia; UMCS: informatyka, ekonomia, niestety do przyjęcia na
                      informatykę w UJ zabrakło mi dwa punkty, a tam to już nie heca, szkoda... A
                      może jeszcze wskoczę z odwołania? Ale mam satysfakcję i naprawdę cieszę
                      się. Wakacje aż do 1 października! Pozdrawiam!
                      • Gość: Ciupazka Re: A to ci heca... IP: *.it / 62.233.189.* 05.11.03, 12:37
                        A teroz heca? Cy orka na ugorze, he?
                        • Gość: Gocha Re: A to ci heca... IP: *.it / 62.233.189.* 22.01.04, 20:17
                          No i I sesja egzaminacyjna...to nie heca... Jeden egzamin już zdany, co
                          dalej? Ciężko...
                          • roomtsays Re: A to ci heca... 22.01.04, 21:43
                            Trzymaj sie Gocha! Nie daj sie belfrom! Sciskamy kciuki!!! ;o)))
                            • hanys_hans Re: A to ci heca... 22.01.04, 21:53
                              roomtsays napisał:

> Trzymaj sie Gocha! Nie daj sie belfrom! Sciskamy kciuki!!! ;o)))

"Czimej sie pyndzla bo drabina biera"
                              • roomtsays Re: A to ci heca... 22.01.04, 22:54
                                Student zdaje egzamin. W pewnej chwili profesor wskakuje na biurko. Zdziwiony
                                student pyta:
                                - Co pan robi?
                                - Tak lejesz wodę, że boję się, żebym sobie butów nie pomoczył.
                                • Gość: ola-f Re: A to ci heca... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.04, 07:28
                                  Gocha !
                                  Ściągaj ile się da i póki jeszcze można...
                                  • ciupazka Re: A to ci heca... 23.01.04, 08:58
                                    AKURAT, EGZAMINY, ZALICZENIA SĄ USTNE I DZIĘKI BOGU, to nie heca, na takim
                                    kierunku na ściągawkach nie pojedziesz. Coś na ten temat ona już wie!
                                    Powodzenia w sesji , połamania pióra. I daj znać, jak zdasz. Hej!
                                    • laband Re: A to ci heca... 23.01.04, 12:02
                                      No to i jo Tyj modyj Ciupazce(kero niyciyrpi synkow) tysz winszuja pouomania
                                      piora", hej!!!
                                      • Gość: Gocha Re: A to ci heca... 6 stan skupienia...! IP: *.it / 62.233.189.* 01.02.04, 21:44
                                        Zdałam na czwórkę(piątek), jutro następny egzamin... Oooo, co ja czytam
                                        odkryto 6 stan skupienia, znów się trzeba będzie uczyć nowych rzeczy, ech...

info.onet.pl/863165,16,item.html#czytaj
                                        • ciupazka Re: A to ci heca... 6 stan skupienia...! 01.02.04, 22:53
                                          Trzeba skopiować, bo potem za archiwum bees płacić, haj, a moze ci sie przydać
                                          tyn szósty stan skupienia ( kondensat fermionów), hale nazwa fajno...Kie jo
                                          sie ucyła to były ino 4 stany skupiynio, teroz godajom ze juz i 7 jest?
                                          No, wiycie, wiycie... Przy okazji i wy sie Forumowice dowiycie, ba jako!

Kondensat fermionów to nowy stan skupienia materii, odkryty przez
                                          amerykańskich fizyków. Jego zbadanie być może pozwoli na lepsze zrozumienie
                                          zjawiska nadprzewodnictwa - informuje "Nature".

Dotąd znano pięć form materii: ciała stałe, ciecze, gazy, plazmę (gaz
                                          zjonizowany, na przykład w błyskawicy) oraz kondensat Bosego- Einsteina.
                                          Kondensat fermionów powstaje podczas schładzania atomów potasu.

Naukowcy z Uniwersytetu Kolorado, którzy uzyskali kondensat, mówią, że ich
                                          odkrycie może doprowadzić do opracowania nadprzewodników działających w
                                          temperaturze pokojowej - takie materiały znalazłyby zastosowanie w budowie
                                          komputerów, urządzeń medycznych, a nawet transporcie (na przykład pociągi na
                                          poduszce magnetycznej). Na razie "najcieplejsze" nadprzewodniki wymagają
                                          temperatury minus 135 stopni Celsjusza.

"To przełom. Wszyscy w naszej branży pracowali nad tym od trzech lat" -
                                          skomentował Charles Adams, fizyk z University of Durham w Wielkiej Brytanii.

Nowa substancja jest typem kondensatu Bosego-Einsteina (BEC), formy materii, w
                                          której wszystkie atomy są identyczne i zachowują się tak, jakby stanowiły
                                          jeden, duży "superatom". Choć BEC przewidział Einstein już w 1924 r., to
                                          pierwszy raz udało się go uzyskać z atomów rubidu dopiero w 1995 r. Osiągnięcie
                                          to uhonorowano Nagrodą Nobla.

Zespół Deborah Jin z Uniwersytetu Kolorado w Boulder uzyskał kondensat atomów
                                          potasu. Atomy te należą do kategorii fermionów, zwykle występujących
                                          pojedynczo. Dlatego uzyskanie ich kondensatu jest tak znaczącym osiągnięciem.

Jin i jej współpracownicy uzyskali kondensat chłodząc chmurę utworzoną przez
                                          około pół miliona atomów potasu do 50 miliardowych stopnia powyżej zera
                                          absolutnego (najniższej możliwej temperatury). Atomy były utrzymywane przez
                                          pole magnetyczne. Ich zachowanie w tych warunkach przypomina zachowanie
                                          elektronów w nadprzewodniku, czyli przewodniku pozbawionym oporu
                                          elektrycznego. "To najbardziej czysty stan kwantowy, jaki sobie można
                                          wyobrazić" - twierdzi jeden z naukowców.

W ekstremalnie niskich temperaturach, nieco powyżej zera bezwzględnego, ruch
                                          atomów spowalnia się coraz bardziej - aż tracą one niemal całą energię. Jeśli
                                          je wtedy skondensować, ich zachowanie staje się tak jednorodne, że nie da się
                                          ich odróżnić. Niektórzy porównują zjawisko do zachowania stada owiec ("owczy
                                          pęd").

Gdy temperatura się podnosi, atomy zachowują się bardziej różnorodnie: jedne są
                                          szybkie, inne niemal się nie ruszają.

Teroz beecie mądrzy! Telo.Pozdr.

• broneknotgeld Re: A to ci heca... 6 stan skupienia...! 01.02.04, 23:17
                                            Coś mi sie "skondynsowało"
                                            Pewnie pszonio było mało
                                          • Gość: Gocha Re: A to ci heca!... IP: *.it / 62.233.189.* 20.02.04, 21:02
                                            Heca nie heca, ale sesja poza mną, poszła dobrze, zaczęły się zajęcia i
                                            znów intensywna nauka. Informatyka... trudny kierunek , ciekawy, ale nie
                                            mam czasu na życie towarzyskie, a to dopiero I rok, ooooch! Daję znać, że
                                            żyję... i do pracy , bo zaliczenia w najbliższych dniach.
                                            • Gość: kolcero Re: A to ci heca!... IP: *.lns.access.uk.tiscali.com 20.02.04, 21:06
                                              Cos Cie zle ucza, nie laczac informatyki z zyciem towarzyskim :D
                                            • roomtsays Re: A to ci heca!... 20.02.04, 21:47
                                              Może Gochę zafascynowała informacja o czarnej dziurze?!! Ale gratulacje za
                                              udaną sesję! Dzięki Gosi przypominam sobie czasy studenckie i zwariowany okres
                                              sesji - wtedy do głów przychodziły (przynajmniej mnie) najbardziej
                                              sowizdrzalskie pomysły... A może tak przy okazji jaki specjalny
                                              wątek "studencki"? W poście powspominać nie grzech... ;o)))
                                              • Gość: Ciupazka Re: A to ci heca!... IP: *.it-net.pl 11.09.04, 10:49
                                                Hehe, drugo sesja sie jyj jesce ciągnie i sie za pore dni okozr\e, fto tu
                                                głuptok...
                                                • ciupazka Re: A to ci heca!... 01.10.04, 20:33
                                                  Gratulacje , do przodu jest na II roku Informatyki, a telo sie boła, ze
                                                  profilaktycnie na wszelki wypodek zdawała na ekonomie(UMCS) i na stosunki
                                                  międzynarodowe(UJ) I co? Nei, tu i tu sie dostała, wniosek , ze
                                                  głuptokiym nie jest, programowanie w sesji poprawkowyj tyz zdała i teroz
                                                  bedzie dwa kierunki studiowała kontynuacja na informatyce i dodatkowo
                                                  ekonomia... A cy do rade , nydyć uwidzimy. Syćko dobrze, co sie dobrze
                                                  końcy. I zaś s nowa te same problemy... Nei dzięki Pon Bockowi, ze heca
                                                  sie dobrze skońcyła... Trza zycyć dalyj powodzynio...syćkim, ftorzy
                                                  studiują , ka byście nie byli. Gaudeamus Igitur...i niek Wom sie komp nie
                                                  zawiysi, haj!
                                                  Telo.
                                                  • ciupazka Re: A to ci heca!... 06.06.05, 23:28
                                                    I zaś sesja, kurde jakie to nerwowe... muse cęsciej tam zaziyrać, bo widze,
                                                    ze stress jom zje. Cięzkie studia i telo. nie daje sie namówić na zodyn
                                                    wyjazd, co mie mortwi. A fto nie umie odpocywac, nie umie pracowac,
                                                    i wiecnie domyncony, nie dziwota, ze warcy... na syćko... To juz nie heca.
                                                    Harówa.
                                                  • ciupazka Re: A to ci heca!... 08.07.05, 16:42
                                                    Takiej to dobrze, juz po sesje i od wcora siedzi se w Murowańcu z
                                                    koleżankami i wędruje po Tatrach, nolezy sie jyj po tyk 6 egzaminak w
                                                    sesji. I juz III rok informatyki bee w nowym rocku akademickim. Tyz
                                                    piyknie, jak tyn cas uciyko. a mnie ...zol.... Pociesom sie , ze casami
                                                    kapie im z nieba, hehe... A pote do Niemiec! Grunt to być studentem! Heca
                                                    za hecom ik góni... I w uciekaca przed nim zaś oni! Pozdrówka Goniu!
                                                    Taterkom sie od nos kłanioj! I Panu Jędrusiowi z rodzinom w schronisku!!!Hej!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka