Gość: Gocha IP: *.it-net.pl 18.06.03, 09:33 Oj dostanie mi się, dostanie.... Trudno! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Babcia Re: A to ci heca... IP: 195.117.237.* 20.06.03, 16:58 A fe, pomimo wszystko pozdrawiam cię od wszystkich wstrętna wnuczko z Zakopanegp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gocha Re: A to ci heca... IP: *.it-net.pl 03.07.03, 19:11 Jak dobrze pójdzie, to dostanę się na 5 kierunków studiów na 3 różnych uniwersytetach.Pewnie ciekawi jesteście, jakie kierunki wybrałam, otóż tylko 2: Informatyka i Ekonomia. No, ciekawa jestem, czym to się skończy? Pozdr. dla zdających jeszcze i czekających na wyniki egzaminu wstępnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uiuiuiu Re: A to ci heca... IP: *.zakopane.sdi.tpnet.pl 03.07.03, 19:14 Tat trudno Ci się zdecydować? Gratuluję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gocha Re: A to ci heca... IP: *.it-net.pl 07.07.03, 12:31 Nie ma co jeszcze gratulować, dzisiaj może coś się dowiem, umieram ze strachu...Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rumcajs Re: A to ci heca... IP: 80.72.65.* 07.07.03, 21:54 Spoko! Na pewno zdalas! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gocha Re: A to ci heca... IP: *.it-net.pl 08.07.03, 00:11 Radocha, radocha, radocha, wszędzie zdałam UJ - informatyka, UMCS - informatyka i ekonomia, KUL - matematyka i ekonomia. Pobiłam wszystkich prymusów w klasie, choć nie miałam czerwonego paska na świadectwie maturalnym, a z matmy, którą najbardziej lubiłam, na maturze dostałam , wstyd się przyznać z pisemnej matury - dost., a z ustnej dobry... , a dlaczego, bo nie bawiłam się w udowadnianie... i obniżono ocenę. I co teraz wybrać? Chyba informatykę, pozostaje pytanie: gdzie? Jaka ulga...Spać.... Wyjeżdżam nad jezioro z namiotem, muszę odpocząć. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rumcajs Re: A to ci heca... IP: 80.72.65.* 08.07.03, 00:27 Gocha! Wielgo radocha! Telko uwazoj pod tom chatkom-smatkom!!! Buzka - Rumcojs! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: A to ci heca... IP: *.it-net.pl 08.07.03, 04:23 Teroz to juz nie bee heca, ba praca, praca, praca przez 5 rocków. Cobyś ino wytrzymała i dyplom na końcu dostała. Cego srdecnie zycem. Telo Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gocha Re: A to ci heca... IP: *.it-net.pl 18.07.03, 08:03 No i wybrałam : IFORMATYKA... Na 60 osób przyjętych są tytlko 4 dziewczyny i co nie heca? Zaczynam się bać...Wszędzie zdałam, przyjęta byłam na KUL: matematyka, ekonomia; UMCS: informatyka, ekonomia, niestety do przyjęcia na informatykę w UJ zabrakło mi dwa punkty, a tam to już nie heca, szkoda... A może jeszcze wskoczę z odwołania? Ale mam satysfakcję i naprawdę cieszę się. Wakacje aż do 1 października! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: A to ci heca... IP: *.it / 62.233.189.* 05.11.03, 12:37 A teroz heca? Cy orka na ugorze, he? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gocha Re: A to ci heca... IP: *.it / 62.233.189.* 22.01.04, 20:17 No i I sesja egzaminacyjna...to nie heca... Jeden egzamin już zdany, co dalej? Ciężko... Odpowiedz Link Zgłoś
roomtsays Re: A to ci heca... 22.01.04, 21:43 Trzymaj sie Gocha! Nie daj sie belfrom! Sciskamy kciuki!!! ;o))) Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: A to ci heca... 22.01.04, 21:53 roomtsays napisał: > Trzymaj sie Gocha! Nie daj sie belfrom! Sciskamy kciuki!!! ;o))) "Czimej sie pyndzla bo drabina biera" Odpowiedz Link Zgłoś
roomtsays Re: A to ci heca... 22.01.04, 22:54 Student zdaje egzamin. W pewnej chwili profesor wskakuje na biurko. Zdziwiony student pyta: - Co pan robi? - Tak lejesz wodę, że boję się, żebym sobie butów nie pomoczył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola-f Re: A to ci heca... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.04, 07:28 Gocha ! Ściągaj ile się da i póki jeszcze można... Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: A to ci heca... 23.01.04, 08:58 AKURAT, EGZAMINY, ZALICZENIA SĄ USTNE I DZIĘKI BOGU, to nie heca, na takim kierunku na ściągawkach nie pojedziesz. Coś na ten temat ona już wie! Powodzenia w sesji , połamania pióra. I daj znać, jak zdasz. Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: A to ci heca... 23.01.04, 12:02 No to i jo Tyj modyj Ciupazce(kero niyciyrpi synkow) tysz winszuja pouomania piora", hej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gocha Re: A to ci heca... 6 stan skupienia...! IP: *.it / 62.233.189.* 01.02.04, 21:44 Zdałam na czwórkę(piątek), jutro następny egzamin... Oooo, co ja czytam odkryto 6 stan skupienia, znów się trzeba będzie uczyć nowych rzeczy, ech... info.onet.pl/863165,16,item.html#czytaj Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: A to ci heca... 6 stan skupienia...! 01.02.04, 22:53 Trzeba skopiować, bo potem za archiwum bees płacić, haj, a moze ci sie przydać tyn szósty stan skupienia ( kondensat fermionów), hale nazwa fajno...Kie jo sie ucyła to były ino 4 stany skupiynio, teroz godajom ze juz i 7 jest? No, wiycie, wiycie... Przy okazji i wy sie Forumowice dowiycie, ba jako! Kondensat fermionów to nowy stan skupienia materii, odkryty przez amerykańskich fizyków. Jego zbadanie być może pozwoli na lepsze zrozumienie zjawiska nadprzewodnictwa - informuje "Nature". Dotąd znano pięć form materii: ciała stałe, ciecze, gazy, plazmę (gaz zjonizowany, na przykład w błyskawicy) oraz kondensat Bosego- Einsteina. Kondensat fermionów powstaje podczas schładzania atomów potasu. Naukowcy z Uniwersytetu Kolorado, którzy uzyskali kondensat, mówią, że ich odkrycie może doprowadzić do opracowania nadprzewodników działających w temperaturze pokojowej - takie materiały znalazłyby zastosowanie w budowie komputerów, urządzeń medycznych, a nawet transporcie (na przykład pociągi na poduszce magnetycznej). Na razie "najcieplejsze" nadprzewodniki wymagają temperatury minus 135 stopni Celsjusza. "To przełom. Wszyscy w naszej branży pracowali nad tym od trzech lat" - skomentował Charles Adams, fizyk z University of Durham w Wielkiej Brytanii. Nowa substancja jest typem kondensatu Bosego-Einsteina (BEC), formy materii, w której wszystkie atomy są identyczne i zachowują się tak, jakby stanowiły jeden, duży "superatom". Choć BEC przewidział Einstein już w 1924 r., to pierwszy raz udało się go uzyskać z atomów rubidu dopiero w 1995 r. Osiągnięcie to uhonorowano Nagrodą Nobla. Zespół Deborah Jin z Uniwersytetu Kolorado w Boulder uzyskał kondensat atomów potasu. Atomy te należą do kategorii fermionów, zwykle występujących pojedynczo. Dlatego uzyskanie ich kondensatu jest tak znaczącym osiągnięciem. Jin i jej współpracownicy uzyskali kondensat chłodząc chmurę utworzoną przez około pół miliona atomów potasu do 50 miliardowych stopnia powyżej zera absolutnego (najniższej możliwej temperatury). Atomy były utrzymywane przez pole magnetyczne. Ich zachowanie w tych warunkach przypomina zachowanie elektronów w nadprzewodniku, czyli przewodniku pozbawionym oporu elektrycznego. "To najbardziej czysty stan kwantowy, jaki sobie można wyobrazić" - twierdzi jeden z naukowców. W ekstremalnie niskich temperaturach, nieco powyżej zera bezwzględnego, ruch atomów spowalnia się coraz bardziej - aż tracą one niemal całą energię. Jeśli je wtedy skondensować, ich zachowanie staje się tak jednorodne, że nie da się ich odróżnić. Niektórzy porównują zjawisko do zachowania stada owiec ("owczy pęd"). Gdy temperatura się podnosi, atomy zachowują się bardziej różnorodnie: jedne są szybkie, inne niemal się nie ruszają. Teroz beecie mądrzy! Telo.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: A to ci heca... 6 stan skupienia...! 01.02.04, 23:17 Coś mi sie "skondynsowało" Pewnie pszonio było mało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gocha Re: A to ci heca!... IP: *.it / 62.233.189.* 20.02.04, 21:02 Heca nie heca, ale sesja poza mną, poszła dobrze, zaczęły się zajęcia i znów intensywna nauka. Informatyka... trudny kierunek , ciekawy, ale nie mam czasu na życie towarzyskie, a to dopiero I rok, ooooch! Daję znać, że żyję... i do pracy , bo zaliczenia w najbliższych dniach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolcero Re: A to ci heca!... IP: *.lns.access.uk.tiscali.com 20.02.04, 21:06 Cos Cie zle ucza, nie laczac informatyki z zyciem towarzyskim :D Odpowiedz Link Zgłoś
roomtsays Re: A to ci heca!... 20.02.04, 21:47 Może Gochę zafascynowała informacja o czarnej dziurze?!! Ale gratulacje za udaną sesję! Dzięki Gosi przypominam sobie czasy studenckie i zwariowany okres sesji - wtedy do głów przychodziły (przynajmniej mnie) najbardziej sowizdrzalskie pomysły... A może tak przy okazji jaki specjalny wątek "studencki"? W poście powspominać nie grzech... ;o))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: A to ci heca!... IP: *.it-net.pl 11.09.04, 10:49 Hehe, drugo sesja sie jyj jesce ciągnie i sie za pore dni okozr\e, fto tu głuptok... Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: A to ci heca!... 01.10.04, 20:33 Gratulacje , do przodu jest na II roku Informatyki, a telo sie boła, ze profilaktycnie na wszelki wypodek zdawała na ekonomie(UMCS) i na stosunki międzynarodowe(UJ) I co? Nei, tu i tu sie dostała, wniosek , ze głuptokiym nie jest, programowanie w sesji poprawkowyj tyz zdała i teroz bedzie dwa kierunki studiowała kontynuacja na informatyce i dodatkowo ekonomia... A cy do rade , nydyć uwidzimy. Syćko dobrze, co sie dobrze końcy. I zaś s nowa te same problemy... Nei dzięki Pon Bockowi, ze heca sie dobrze skońcyła... Trza zycyć dalyj powodzynio...syćkim, ftorzy studiują , ka byście nie byli. Gaudeamus Igitur...i niek Wom sie komp nie zawiysi, haj! Telo. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: A to ci heca!... 06.06.05, 23:28 I zaś sesja, kurde jakie to nerwowe... muse cęsciej tam zaziyrać, bo widze, ze stress jom zje. Cięzkie studia i telo. nie daje sie namówić na zodyn wyjazd, co mie mortwi. A fto nie umie odpocywac, nie umie pracowac, i wiecnie domyncony, nie dziwota, ze warcy... na syćko... To juz nie heca. Harówa. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: A to ci heca!... 08.07.05, 16:42 Takiej to dobrze, juz po sesje i od wcora siedzi se w Murowańcu z koleżankami i wędruje po Tatrach, nolezy sie jyj po tyk 6 egzaminak w sesji. I juz III rok informatyki bee w nowym rocku akademickim. Tyz piyknie, jak tyn cas uciyko. a mnie ...zol.... Pociesom sie , ze casami kapie im z nieba, hehe... A pote do Niemiec! Grunt to być studentem! Heca za hecom ik góni... I w uciekaca przed nim zaś oni! Pozdrówka Goniu! Taterkom sie od nos kłanioj! I Panu Jędrusiowi z rodzinom w schronisku!!!Hej! Odpowiedz Link Zgłoś