przycinek.usa 16.11.09, 08:48 Polecam wam to video: www.youtube.com/watch?v=iQgF4zzfQKQ Warto obejrzec. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
filipoza Re: UFO - temat polityczny? 17.11.09, 09:29 orzesztywmorde napisała: > A co z Elvisem? Jak to co? Elvis żyje! Odpowiedz Link
wioocha Re: UFO - temat polityczny? 17.11.09, 08:25 Bardzo ciekawe. To pierwszy materiał, gdzie na serio w ten sposób się o tym mówi. Niezwykłe, 2 czy 3 lata temu, były oświadczenia rzecznika cesarskiego rządu Japonii i ministra obrony tego kraju na temat UFO i sugestii o możliwym ataku (sic!). To nie były wypowiedzi osób niezrównoważonych albo chorych psychicznie. Kilku polityków z najwyższego szczebla też poruszało te tematy (dziwne przemówienie Reagana w ONZ - nie pamiętam roku, oświadczenia ex-premiera(?) Kanady i innych, Cartera tu nie wymienię bo to człowiek głęboko skompromitowany i niegodny najmniejszego zaufania czy wiarygodności. Tu zgromadziłem trochę filmów, w tym kilka b. ważnych i ciekawych na ten temat: www.youtube.com/view_play_list?p=513FE43BDF8AE636 99% bez fake'ów (100% nie gwarantuję - należy samemu ocenić) Odpowiedz Link
godziogodzio Re: UFO - temat polityczny? 17.11.09, 08:54 Polecam "Iron Sky" http://ironsky.net/ To jest o Nazistach powracających z Księżyca. Świetny kawałek muzyczny. Odpowiedz Link
wioocha Re: UFO - temat polityczny? 17.11.09, 10:51 Trochę uporządkowałem ten materiał. Nie udostępniałem wcześniej tej listy publicznie. ps. Użytkowników nie mających kompletnie nic inteligentnego do powiedzenia, jak np. orzesztywmorde czy godziogodzio prosimy o nie zabieranie głosu, jeśli poza śmieceniem nie są w stanie wnieść czegoś do dyskusji. Odpowiedz Link
godziogodzio Re: UFO - temat polityczny? 17.11.09, 13:23 Ale o czym tu rozmawiać? W Polsce istnieje prywatna baza danych 3000 obserwacji UFO z których kilkanaście procent ma bardzo wysoką wiarygodność. Sam obserwowałem obiekt, który zgodnie z ogólnodostępną wiedzą nie powinien istnieć - rozdzielił się w locie na dwa i każda z części odleciała w przeciwnym kierunku. Gdyby oddać sprawę do sądu czy obiekty UFO istnieją, bez wchodzenia w szczegóły czym są, sąd po wysłuchaniu oświadczeń obserwatorów prawdopodobnie uznałby istnienie UFO. Sęk w tym, że to i tak do niczego nie prowadzi, bo co innego być przekonanym, że coś istnieje, a co innego złapać UFOka za rękę. Taki stan może trwać jeszcze ze sto lat. Odpowiedz Link
orzesztywmorde UFffff 17.11.09, 18:27 W ogóle nie wiem co ma ten wątek wspólnego z polityką, albo z gospodarką. Bo jeśli chodzi o to, że "politycy nic nie mówią o ufo, bo mają taką politykę", to ja przepraszam, ale to znaczy że już z każdym tematem można na to forum wjechać? Czy mam rozumieć, że wasze wszystkie teorie ekonomiczne były równie mocne, co te o ufach i chemtrajlsach? Popiszcie chłopaki znowu o ekonomii. Kiedyś z tego forum dowiadywałem się naprawdę ciekawych rzeczy.... Mnie ufo jarało jak miałem 12 lat (Daeniken, itp.). Duuuużo wtedy się naczytałem... Z tego została mi tylko fascynacja klimatem i obrazem: Tutaj demo umiejętności kolesia manbird z youtube zrobione w kilka minut. www.youtube.com/watch?v=Xbfoy7EK5tM i parę fajnych jego filmów www.youtube.com/profile?user=manbird12000#p/search/17/QZbxpAZLaNs www.youtube.com/watch?v=u81Nk1gN8ao www.youtube.com/watch?v=qZhrY4d_I3A www.youtube.com/watch?v=4fqE3w9fI3s&feature=channel www.youtube.com/profile?user=manbird12000#g/search Odpowiedz Link
klip-klap Re: UFffff 18.11.09, 13:50 Byla tez taka gazeta, chyba 'Nie z tej ziemi' sie nazywala. Danikena sie szybko czytalo, mial czasem fajne pomysly, ale pomijal tez pewne rzeczy i czesto brakowalo jakis podstawowych wyjasnien. Z hipotez o UFO zapamietalem dwie: Hawkinga - podroze w czasie i Junga - irracjonalne ciagoty ludzkiego umyslu. Odpowiedz Link
satorianus Re: UFO - temat polityczny? 17.11.09, 23:11 prywatna baza danych 3000 obserwacji UFO z których kilkanaście procent ma bardzo wysoką wiarygodność To pewnie na świecie przez ostatnie kilkadziesiąt lat uzbierało się jakieś kilkanaście tysięcy obserwacji z bardzo wysoką wiarygodnością. Tylko dziwnym trafem wśród nich nie znalazł się ani jeden przypadek o niepodważalnej wiarygodności. Statystycznie to raczej niemożliwe, prawda? Odpowiedz Link
godziogodzio Re: UFO - temat polityczny? 18.11.09, 00:49 Jak definiujesz niepodważalną wiarygodność? Czy jednoczesna obserwacja wizualna wykonywana z odległości 200 m przez dwóch pilotów Iskry oraz radarowa spełnia twoje kryteria? Odpowiedz Link
dirloff Rewelacje byłego ministra obrony Kanady... 18.11.09, 05:06 ...o UFO, ukrywanych pozaziemskich technologiach oraz o - co uważam za najbardziej intrygujące - "drugim", tym rzeczywistym rządzie USA. Ten facet sprawia wrażenie poważnego i rzetelnego. To, co jasno i jawnie mówi to prawdziwe rewelacje i nikt z "poważnych" reporterów i/lub dziennikarzy, żadne z opiniotwórczych mediów się tym nie zajmuje. Zadna z amer. czy kanadyjskich komisji parlamentarnych nie chce go przesłuchać, etc., etc. Przecież to byłaby prawdziwa polityczno-dziennikarska sensacja. Wyobrażacie sobie, że w Polsce w podobny sposób wypowiada się któryś z byłych szefów MON, np. Komorowski z PO, Szczygło z PiS czy Zemke z SLD? Przecież w tvn24 nie daliby mu żyć... Link: www.sekretyameryki.com/?p=1100 Odpowiedz Link
kaczynska.ja Re: UFO - temat polityczny? 11.02.10, 17:07 No, wioocha, niezła składanka. Fajny link, na pewno skorzystam. Mnie generalnie UFO kręci, wiem, że coś w tym musi być. Przyjdzie czas, że udowodnimy to wszystko. Myślę, że wyprawy na Marsa mogą w tym pomóc. Pozdrawiam-Marko Q U I Z Odpowiedz Link
dirloff Do przycinka.usa... 18.11.09, 05:26 ...jeżeli już "jedziemy po bandzie", to proszę bardzo... Linki: prawda.xlx.pl/ (w tagach wybierz UFO i kliknij na ten tag, pojawi się pierwszy wpis o Obamie, który będzie tym właściwym) Póżniej, dla potwierdzenia, to: www.examiner.com/search.html?cx=partner-pub-7479725245717969%3A3ucx5c-lli6&cof=FORID%3A9&ie=ISO-8859-1&q=UFO+Obama&srchSubmit.x=0&srchSubmit.y=0&srchSubmit=Search&queryType=blogs Odpowiedz Link
dirloff Post scriptum... 18.11.09, 05:30 Poprawny link o Obamie: prawdaxlxpl.wordpress.com/2009/11/06/obama_uf/ Miłej zabawy... Odpowiedz Link
orzesztywmorde Wyjaśnienie prezentowanego zjawiska 22.11.09, 20:11 Filmik był rzeczywiście słaby i nie zawierał nic poza wymianą sensacyjnych hipotez między ludźmi żyjących z sensacyjnych hipotez - dziennikarza i człowieka z X-PPAC (www.x-ppac.org/. ). Rzekomy apel rządu Meksyku do rządu USa był przecież tylko interpretacją człowieka. Filmik, który sprawił tyle zamieszania prezentował tylko niezidentyfikowane światła. Jedyne, co było oficjalnie pewne, to było właśnie to, że obiekty są niezidentyfikowane. Proszę, tutaj jest druga strona medalu, czyli próba wyjaśnienia zaobserwowanego zjawiska w sposób jak najbardziej przyziemny. www.alcione.org/FAM/FLIR_CONCLUSION.html Mnie przekonuje... Odpowiedz Link
dirloff Re: Wyjaśnienie prezentowanego zjawiska 22.11.09, 20:53 Myślę, że decydujące dla rzetelnego i ostatecznego wyjaśnienia tego zjawiska - tzn. tego nagrania, a nie faktu odwiedzin naszej planety przez UFO czy kontaktów niektórzych rządów i agencji z kosmitami - byłoby przetłumaczenie rozmowy prowadzonej w j. hiszpańskim przez tych meksykańskich pilotów i prowadzącego ich operatora. Czy oni tam sondowali klucz tych rzekomo 6 pojazdów UFO również inną aparaturą, np. radarem czy namiernikami optoelektronicznymi? Jeżeli są również inne wskażniki, poza tym nagraniem, to to tłumaczenie wydarzenia nie wystarczy. Odpowiedz Link
przycinek.usa Re: Wyjaśnienie prezentowanego zjawiska 25.11.09, 03:59 tlumaczenie jest obecnie nieistotne. ja to nawet dalem pracownikowi do przetlumaczenia - ale nie chce mi sie nawet tlumaczyc z angielskiego i wklejac - bo piloci sa przekonani, ze widza UFO. Gadaja o UFO i wierza, ze to co widza to jest UFO. Licza te ufo itp. Odpowiedz Link
orzesztywmorde Re: Wyjaśnienie prezentowanego zjawiska 25.11.09, 11:00 Tłumaczenie jest na stronie, którą zalinkowałem w pierwszym poście. Jeśli ktoś ją czytał, a nie tylko oglądał obrazki, napewno je znajdzie. Co do "analizy spektralnej" o której tu ciągle mówicie, to nie da się czegoś takiego zrobić z nagrania video. Nawet z oryginału. Nagranie wideo prezentuje zarejestrowany wycinek widma przekształcony pasmo widzialne (skala szarości). Analizę spektralną można zrobić tylko obiektu widzianego bezpośrednio. Nie znam żadnego medium, które byłoby w stanie zarejestrować całe spektrum (od ultrafioletu do podczerwieni), aby umożliwić później taką analizę, jaka jest wam potrzebna. Nawet na satelitach montuje się kamery rejestrujące promienie tylko w wybranych (i interesujących dla danego zastosowania) wycinkach widma. Tutaj jest nagranie z kamery, której zadaniem jest poszukiwanie ciepła emitowanego przez silniki pojazdów (do walki z przemytnikami) i właśnie ciepło zarejestrowała. Sprawa autoryzacji tego materiału przez jakąkolwiek instytucję rządową jest też wątpliwa. Na konferencji w hotelu był tylko Maussan i dwóch jego "ekspertów". Nie było Generała. A tutaj, co o wideo miał do powiedzenia Generał: National Defense Minister Ricardo Clemente Vega Garcia said the video was given to Maussan largely because the defense ministry was unaware of anyone else who actively studied the subject in Mexico. "There are more copies for those scientists who want to see it, only we don't know them" Vega said. He added that the military had no opinion on what the shiny objects might be and had never used words like "UFO" or "flying saucer" to describe them. http://www.ufoevidence.org/news/article125.htm "This [the photo evidence] was sent in for analysis, has no explanation, and I would like to caution that we never spoke of UFOs or saucers or anything, only the sighting of some very strange contacts that were incomprehensible in this situation (...)" http://www.ufoevidence.org/news/article92.htm I to chyba by było na tyle Odpowiedz Link
orzesztywmorde Re: Wyjaśnienie prezentowanego zjawiska 25.11.09, 00:09 Przykro mi, że tym postem podbijam ten wątek na górę, bo jest on dla mnie nieco żenujący. Chciałem odpowiedzieć w innym wątku, w którym przycinek zarzucił słabość zaprezentowanej przeze mnie strony z wytłumaczniem, tym samym podtrzymując niejako swoją wiarę w autentyczność imputowanego w tym wątku przekazu (apel rządu meksyku do usa o ujawnienie danych o ufo). Wątek tamten jednak został skasowany. Dlatego z dużą niechęcią tutaj wklejam to, co napisałem tam do przycinka tam. Co do krytyki filmiku, to przepraszam, ale jako inżynier, to się podpisuję pod nim obiema rękami, bo ona się akurat bardzo trzyma kupy. Z przyjemnością czytam Twoje posty na temat ekonomii, ale zaufaj mi, wytłumaczenie tego filmiku ma naprawdę ręce i nogi. Napisał go facet, który latał tam wiele razy samolotem, widział to samo, co widzieli piloci i właściwie to rozpoznał, to co zobaczyli na ekranie. Nie wyobrażam sobie bardziej dokładnej analizy, niż przedstawiona przez niego. Napisałeś, że żeby wyjaśnić jego autentyczność "przydałaby się weryfikacja spektralna" (cokolwiek by to miało znaczyć)? Otóż wiedz, że filmik prezentuje własnie nagranie (elektroniczne) pewnego wycinka spektrum promieniowania podczerwonego. Nie da się z tego zrobić analizy spektralnej. To jest nagranie elektroniczne, obraz pewnego wycinka widma. Więc niejako tą "analizę"robi właśnie kamera termowizyjna i prezentowany zapis jest właśnie wynikiem takiej "analizy". Facet twierdzi, że piloci sfilmowali płonący gaz z platform wiertniczych, które znajdują się dokładnie tam, gdzie była skierowana kamera. Nie widzieli nic gołym okiem (działo się to w ciągu dnia), bo w paśmie widzialnym do tak słabych sensorów, jak ich oczy nie docierało nic (światło zostało rozproszone przez parę wodną w atmosferze). Widzieli tylko "duchy". Jak dowodzi pilot, zarejestrowane światła nie wykonywały żadnych gwałtownych ruchów.Ich położenie względem horyzontu się nie zmienia. Inna sprawa, że cała prezentacja, na której ujawniono filmik, nie była prawdopodobnie żadną imprezą rządową. Po prostu jeden łowca sensacji z Meksyku (do którego b. dużo zastrzeżeń ma twórca zalinkowanej strony) namówił wojskowego do zaprezentowania nagrania. Konferencja prasowa odbyła się w hotelu, a nie w miniesterstwie obrony. Przyznasz, że prostsze rozwiązania są zawsze bardziej prawdopodobne i w tej sytuacji zaufanie doświadczonemu pilotowi , a nie łowcom sensacji (kolesie w studio Fox, czy autor przecieków) raczej z tym przegrywa. Tutaj masz więcej na temat kolesia (Jaime Maussán) stojącego za tym przeciekiem. www.alcione.org/main.html Nawet UFOlodzy go nie lubią: www.ufowatchdog.com/maussan1.html Tutaj o jego innym przekręcie (alien baby) forgetomori.com/2009/skepticism/demnio-capturado-no-mxico/ Jeśli łatwiej ci zaufać hohsztaplerom, niż doświadczonemu pilotowi, to ja przepraszam... ale tracę zaufanie do Twojego krytycznego myślenia. Ja lubię niecodzienne podejście, skrajne punkty widzenia i odwracanie kota ogonem, ale po mału zaczynacie tutaj "gonić w piętkę". Więc tym razem Ty uwierz mi, pilot ma rację. To jest IFO, a nie UFO. Odpowiedz Link
dirloff Re: Wyjaśnienie prezentowanego zjawiska 25.11.09, 00:49 Cóż, problemem jest rzeczywiście marna jakość filmiku i brak komentarza do niego Przycinka.usa. Sam oglądałem ten materiał póżno w nocy, będąc już zmęczonym i sennym. Wydawało mi się, że to nagranie było dokonane nocą, a owe kule poruszały się. Zastanawiałem się również nad tym, co do siebie mówią owi piloci(?). No właśnie, czy to w ogóle są piloci? Zatem to nie jest nagranie dokonane z poruszającego się, powietrznego pojazdu?(samolot, helikopter, BSL, cokolwiek). Jeżeli to rzeczywiście humbug, to wymaga nazwania tego tak, a i być może, usunięcia całego wątku. Bądż zostawienia go jako pedagogiczna humoreska... Odpowiedz Link
przycinek.usa Wyjasnienie 25.11.09, 03:54 Troche mnie przycisneliscie z tym filmem ale czuje sie zobowiazany wyjasnic. Zamiescilem ten film z zupelnie innych powodow, niz samo UFO. Zostawmy narazie te powody na boku, bo faktycznie zalozylem, ze ten film jest autentycznie o UFO, poniewaz zostal ujawniony przez departament obrony Meksyku. Film faktycznie zostal wykonany przez pilotow lotnictwa wojskowego Meksyku. Film jest autentyczny i jego pochodzenie jest faktycznie oficjalne. Co do tego nie ma zadnej watpliwosci. Watpliwosci natomiast budzi to, co ci piloci widza i komentuja. W tym momencie jak zwykle nalezy uzyc logiki i narzedzi, ktore sa nam dostepne. Ja dokonalem nastepujacej obserwacji. W 3.52 minucie filmu zapisalem pozycje tego samolotu jako 18 stopni 26.52 minut na polnoc oraz 90 stopni 46.07 minut na zachod. Te pozycje oznaczylem na mapie w Googlach. Nastepnie zmierzylem odleglosc do punktu, ktory wyswietlil sie na ekranie kamery w momencie o minute pozniej, czyli 4.52 i zanotowalem pozycje 18 stopni 27.65 minut N i 90 stopni 39.51 minut W. Wynikiem jest odleglosc 7.49 mili, co oznacza, ze samolot poruszal sie z predkoscia 449 mil na godzine, czyli 723 km/h. Na wyswietlaczu kamery wskazany jest kat obserwacji wzgledem pozycji zyra: -133 stopnie. To oznacza, ze obserwacja prowadzona jest przez lewe ramie pilota w kierunku do tylu. Widok jest w kierunku poziom-dol pod niewielkim katem. To mozna stwierdzic ogladajac ten film, kiedy samolot, lub kamera wykonuja ruchy w pionie i widac horyzont. Wysokosc samolotow nie jest podana. Na mapie zaznaczylem wiec zarowno punkty poczatkowe jak i koncowe obserwacji i odleglosc od wybrzeza w najblizszym punkcie wyniosla 62 mile w linii prostej w kierunku Isla Del Carmen. Samoloty poruszaja sie wiec w kierunku EbN (East by North) i oddalaja sie od Isla Del Carmen i ten dystans naturalnie sie zwieksza. W najdalszym punkcie obserwacji odleglosc ta jest juz wieksza od 70 mil, czyli 112km. Co to wszystko oznacza? Oznacza to, ze tak, jest mozliwe, ze piloci widza obiekty oswietlone na zatoce w odleglosci ponad 62 mil morskich czyli ponad 100km. Kamera prawdopodobnie byla nastawiona na maksymalne powiekszenie. Obiekty nie sa blisko, poniewaz widac jak chowaja sie za chmurami, a kat obserwacji na kamerze jest podobny. Piloci uwazaja, ze sa "sledzeni" - co jest ewidentnie nieprawda, wlasnie przez ten staly kat obserwacji podczas ciaglego ruchu samolotu. Ten kat minimalnie sie zmienia i na tej podstawie, gdybym sie uparl - to moglbym obliczyc odleglosc do tych obiektow, poniewaz dysponujemy roznica katow o okolo 3.7 stopni (137.3 - 133.6) na odleglosci ponad 62 mil, (punkt poczatkowy i koncowy) w ciagu tej minuty lotu. Dlatego przyznaje orzesztywmorde duzego plusa bo to jest faktycznie bardzo watpliwy film. Wczesniej mowilem, ze dobrze byloby zanalizowac spektralnie te zrodla swiatla i nadal to podtrzymuje. To wtedy byloby w zasadzie potwierdzenie. Na razie jednak uwazam, ze film jest watpliwy. Dlatego nie bede dalej rozwijal watku od strony rzadu Meksyku, bo w obliczu tej sytuacji jest to bez sensu. Tematu jednak nie zamierzam zamykac, poniewaz jest to swietny przyklad jak sie mozna pomylic. Kto by pomyslal, ze oficjele ministerstwa obrony meksyku moga puscic cos takiego bez sprawdzenia. Wszystko trzeba sprawdzac. Gdyby ktos chcial, to moge tez zamiescic screenshoty z mapka. Odpowiedz Link
przycinek.usa pomiary 25.11.09, 04:38 Ponizej dwa linki do tych pomiarow. Okno pokazujace odleglosc w milach jest na dole po prawej. Pierwsza kreska ponad oknem oznacza dystans przebyty przez samolot w 1 minute. Punkt czerwony to start - a zielony to cel po jednej minucie. Drugie zdjecie pokazuje orientacyjna odleglosc do wybrzeza w kierunku tego katu z kamery. www.freeimagehosting.net/image.php?460af8d9b5.jpg www.freeimagehosting.net/image.php?8c7b3b20cb.jpg Jest stosunkowo oczywiste, ze mozna na tej podstawie wykonac pomiar odleglosci do obiektow dysponujac katami i przebytym odcinkiem 7.49 mili. Najlatwiej jest wrzucic to w jakis program, najlepiej w AutoCad albo SolidWorks i samo sie policzy. Odpowiedz Link
przycinek.usa wyniki obliczen odleglosci 25.11.09, 05:23 policzylem te odleglosci z ciekawosci. W punkcie wyjsciowym z 3.52 minuty filmu odleglosc samolotow do "obiektow" wyniosla 78.71 mili, czyli 126.671 km a w punkcie drugim w 4.52 minucie filmu odlaglosc ta wyniosla 84.05 mili, czyli 135.265 km. Odpowiedz Link
jack79 Re: UFO - temat polityczny? 25.11.09, 18:59 złudzenie jakich wiele nigdy nic nie ma na radarze bo to tylko efekty świetlne tak jest praktycznie zawsze zastanawiał się ktoś czemu UFO to zawsze musi świecić? czy oni nie oszczędzają energii? w dodatku na takich filmach obiekty mimo że są jakoś dziwnie rozmieszczone to ani na milimetr nie zmieniają tego położenia wobec siebie? kształty obiektów - one nigdy nie są areodynamiczne - kosmici widać areodynamiki nie znają różnorodność - tu też nie sa normalni - latają na raz wieloma typami swoich "samolotów" to tak jakby ziemianie montowali grupy złożone z F-15, cesny, B747 i może jakiegoś balonu obserwacyjnego na dokładkę dlaczego mimo czasem wielkich prędkości nigdy nie ma grzmotu mówiącego o przekroczeniu bariery dźwieku można tak godzinami pytać o różne sprawy... tak wogóle obejrzałem kawałek filmu w 1:50 widac jak obiekty wyłaniają się spoza chmur i pierwszy znika, a drugi znika by za chwilę znów sie pojawić - jak nic jakieś światło Odpowiedz Link
przycinek.usa Re: UFO - temat polityczny? 29.11.09, 20:50 "złudzenie jakich wiele nigdy nic nie ma na radarze" Nie, poniewaz czytalem opisy tego wydarzenia i bylo powiedziane, ze byly na radarze obiekty inne niz samoloty. Mnie to jednak nie interesuje, poniewaz te inne obiekty nie sa pokazane. Jest tylko video z kamery. Przynajmiej ja nie widzialem oficjalnie potwierdzonych wypowiedzi na ten temat. Natomiast na tej kamerze nie wiadomo co widac, ale najprawdopodobniej widac te swiatla na zatoce. Dla mnie dopoki nie bedzie jasno i oficjalnie powiedziane, to temat nie istnieje. Odpowiedz Link
dirloff Chuck Missler o biblijnych aniołach i demonach... 29.11.09, 20:46 Intrygujący filmik o powiązaniach biblijno-ufologicznych. Ponad godzinny materiał, lecz warty obejrzenia. Autor prelekcji to rozsądna, merytoryczna osoba, choć - co trzeba przyznać - gorliwy chrześcijanin. Stąd tematyka jego wykładu. Nawiązuje do czasów biblijnych i ludów zamieszkujących Mezopotamię, Egipt oraz Lewant. waldek1984.info/2009/11/27/chuck-missler-powrot-nephilim/ Odpowiedz Link
przycinek.usa Re: Chuck Missler o biblijnych aniołach i demonac 29.11.09, 21:03 Dirloff, mnie sie zepsula w samochodzie kontrolka od Air baga. Swiecila sie od czasu do czasu. Pojechalem do delera i po calym dniu szukania dealer powiedzial, ze nie ma zadnego kodu, ze ja sobie wymyslilem te usterke. Pojechalem wiec do kolejnego dealera i tym razem nagralem te usterka na kamere video. Pokazalem tym zlodziejom, ze jest problem, bo kontrolka sie swieci przy 65 milach na godzine. I dopiero wtedy, jak oni zobaczyli ten film, to uwierzyli i wymienili modul air baga. I wszystko jest OK. Dlaczego to pisze? Dlatego, bo jak widze tytul "o aniolach i demonach" - to z politowaniem omijam taka wypowiedz. A po drugie dlatego, ze rozumiem automariona i przy okazji wiekszosc ludzi, ktorzy nie wierza w zjawiska UFO. Sam nie wierze w wiele objawien w ktore z kolei wierza miliony. Musi byc dowod. Pewny, niepodwazalny dowod. Biblia nie jest dowodem. Sam fakt poswiecania swojego czasu na analize Bibli jest hmm nieprzekonujacy. Znam duzo ludzi, ktorzy inwestowali swoje pieniadze na zasadzie "wierze, ze pojdzie w gore". I wielu z nich nie ma teraz pracy. Nie mozna inwestowac ani podejmowac decyzji na podstawie "wierze". Zawsze musi byc dowod. Odpowiedz Link
dirloff Re: Chuck Missler o biblijnych aniołach i demonac 29.11.09, 21:31 Przycinku, filmik ten tu umieściłem jako ciekawostkę, wartą obejrzenia. Moim zdaniem. Porusza on tematykę religijną w aspekcie "ufologicznym". Ten facet interpretuje teksty biblijne i opowiada o swoich własnych doświadzeniach nabytych w biznesie inżynieryjno-obronnym. Firma którą kierował współpracowała przy projekcie bombowca B-2 Spirit. Nie wyraziłem własnego zdania na temat tego filmiku, uznałem tylko, że w wolnym czasie warto obejrzeć jego wystąpienie. Dodałem, że facet jest gorliwy religijnie, na co trzeba mieć uwagę. I tyle na temat. Odnośnie automarion'a, to z nim jest taki problem, że nie odnosi się do tematu jako takiego lub do autora wątku, czyli do Ciebie, lecz do mnie. Cóż, jako zarówno gospodarz forum jak i autor tego wątku powinieneś podjąć męską decyzję, i albo zająć się porządkowaniem tego tematu, albo uznając to forum za miejsce nieodpowiednie na tematykę ufologiczną bądż uznając sprawę za humbug i już wyjaśnioną, nieaktualną, usunąć cały wątek. Odpowiedz Link
dirloff Re: Chuck Missler o biblijnych aniołach i demonac 29.11.09, 21:34 Ok, mogłem "biblijne anioły i demony" ująć w cudzysłów. Odpowiedz Link
el_matador9 Re: Chuck Missler o biblijnych aniołach i demonac 30.11.09, 12:00 przycinku.usa, sytuacja z UFO jest skrajnie poważna i proponowałbym nie bagatelizować wszystkich związanych z tym kwestii. proponuję jak dobry męski najl;epiej w PL poinformowany przyjaciel zza Wielkiej Wody, po męsku i bez ceregieli, wystukać Ci w Googlach temat MONTAUK EXPERIMENT z poddtytułem Biblioteca Pleyades. to wszystko jak przekonasz się póżniej jest po prostu straszne... Odpowiedz Link
przycinek.usa Re: Chuck Missler o biblijnych aniołach i demonac 02.01.10, 21:13 przyjacielu, przeceniasz moja zainteresowanie tematem. zgodnie z sugestia wklepalem te slowa w google i po zerknieciu na dwa linki dalem sobie spokoj. to tyle Odpowiedz Link
przycinek.usa dodam 03.01.10, 06:25 ze mialem powazne trudnosci z weryfikacja co miales na mysli dajac te dwa slowa, wprawdzie slyszalem o eksperymentach Einsteina i jego pracy dla wojska, ale nie slyszalem nigdy o tych dwoch slowach i choc bardzo sie staralem, to nie udalo mi sie domyslec co bylo takiego przerazajacego - mozliwe, ze nie mam talentu do czytania internetu, ale mozliwe tez, ze przydalby sie jakis wstep, albo wyjasnienie, cokolwiek co pozwoliloby mi wstapic do elity znawcow tego eksperymentu Odpowiedz Link
dirloff Re: UFO - temat polityczny? 30.12.09, 03:45 Poświątecznie odkopuję i odkurzam stary i wstydliwy co dla poniektórych temat... Dobry i nieznany mi wcześniej filmik o kilku nagłośniejszych i najlepiej udokumentowanych przypadkach (np. sprawa "świateł nad Phoenix" z 1997r.) oraz o pewnym franc. raporcie. Warto obejrzeć: spisekdziejow.blogspot.com/2009/01/ufo-to-fakt.html Odpowiedz Link
penczek1 Re: UFO - temat polityczny? 01.01.10, 23:13 No kwestia tego raportu jest bardzo interesująca, zwłaszcza, że nie został on opublikowany w USA. Odpowiedz Link
the-only_el_matador9 Re: UFO - temat polityczny? 02.01.10, 01:08 najbardziej utajnione na świecie filmy zdjęte z kamer teleskopów Hubble"a kontrolujące bieżacy ruch latających z prędkością nadświetlną wielusetkilometrowych miast galaktycznych w bliskim Kosmosie Ziemi przynależność obiektów nie znana.są{mogą to być}to obiekty-rosyjskie budowane po pieredyszce czyli po 1989 roku lub amerykańsko-rosyjskie. tv.wolnemedia.net/?p=565 Odpowiedz Link
przycinek.usa Re: UFO - temat polityczny? 02.01.10, 21:16 brzmi sensacyjnie, ale mnie cierpliwosci wystarczylo na 7 minut tego dziwadla. Jestes pewien, ze to jest warte ogladania? Bo wedlug mnie nie jest. Zreszta tam po prostu nic nie widac. Odpowiedz Link
the-only_el_matador9 Re: UFO - temat polityczny? 03.01.10, 03:22 nie mamy o czym dyskutować, bo nie chciało się tobie amerykański niedowiarku obejrzeć filmu do końca.cała twoja postawa przepełniona jest złością, niedowiarstwem, lekceważeniem i wyśmiewaniem poważnej tematyki ufologicznej, to bardzo przykre, że potrafisz prowadzić sprawnie swoją firmę w USA ale ponad przyziemne sprawy jej funkcjonowania i śledzić z wielką fachowością sprawy giełdy Wall Street oraz krachu walącej się w gruzy gospodarki USA, nie jesteś jednakże w stanie, nawet za Chiny Ludowe, się w jakikolwiek sposób ponad to co powyżej wznieść. Odpowiedz Link
przycinek.usa Re: UFO - temat polityczny? 03.01.10, 05:47 sorry, ze nie spelnilem twoich oczekiwan. to jednak nie zmienia faktu, ze to jest zly film czy raczej zly pokaz slidow. wspomniales co o kilometrach i wielkosciach ponadswietlnych i naprawde mi przykro, ze tego nie dostrzeglem w lot Odpowiedz Link
przycinek.usa dodam 03.01.10, 06:18 ze naprawde sie staralem - przebrnalem przez momenty, kiedy autor pracochlonnie wyswietlal napis z tytulem filmu i nazwiskiem, potem czekalem i czekalem, az pojawily sie jakies drgajace zjawy, potem te zjawy sie zmienily i znowu sie zmienily i wtedy musze zeznac uczciwie i bez klamstw, ze zatracilem sie w tych zjawiskach i musialem to przerwac, bo kto wie czym grozi takie ogladanie zjaw Odpowiedz Link
the-only_el_matador9 Re: UFO - temat polityczny? 03.01.10, 06:29 gdybyś przecinku.usa wczuł sie bardziej i przychylniej w rosyjsko- amerykańską tematykę ufologiczną i całego wspólnego rosyjsko- amerykańskiego kompleksu naukowo=elektromagnetyczno-kosmiczno- wojskowego,to nieomal z biegu uzyskałbyś odpowiedż,dlaczego USA mają w chwili obecnej 70.000 miliardow USD{europ.}czyli 70 trylionów {miara amerykańska}skumuowanego długu publicznego,przy aktualnym amerykańskim dochodzie narodowym brutto wynoszącym anno domini 2010 15.000 miliardów dolarów. Odpowiedz Link
przycinek.usa Re: UFO - temat polityczny? 03.01.10, 07:18 dlaczego? zajeloby mi to pewnie tydzien aby sie przegrysc przez brednie. To tak jak z tymi mailami i kodem z tego climategate. dlaczego zakladasz z gory, ze ktos obcy z internetu poleci i zacznie czytac artykuly na podstawie twojej obietnicy, ze cos jest przerazajace? dlaczego nie powiesz po prostu co cie tam przeraza? dla mnie ta cala historia z tym eksperymentem jest smieszna i naprawde nie wierze w to, ze 20 lat temu byly prowadzone eksperymenty, ze ktos podlaczyl antene radarowa do pradu i wyczarowal jakies przedmioty. Jezeli natomiast chodzilo o cos innego - to zapraszam do wyjasnienia Odpowiedz Link
the-only_el_matador9 Re: UFO - temat polityczny? 03.01.10, 23:18 nie wiem jak czytałeś tekst z Plejad trzeba przeczytać dokładnie 15 czy 18 różnych wątków u wyrobić sobie zdanie,ogólnie są tam informacje nie nadające się absolutnie do zamieszczania na naszym forum Odpowiedz Link
llukiz Re: UFO - temat polityczny? 04.01.10, 22:27 > dokładnie 15 > czy 18 różnych czyli dokładnie ile trzeba przeczytać? 16 i pół? > są tam > informacje nie nadające się absolutnie do zamieszczania na naszym > forum Nikt o zdrowych zmysłach w to nie wątpi Odpowiedz Link
przycinek.usa calkowite niezrozumienie 05.01.10, 02:43 OK. To ja przetlumacze. Czytalem kiedys, ze Albert Einstein pracowal dla armii USA przy specjalistycznych eksperymentach zwiazanych z technika wykrywania i ukrywania okretow. To jest cos, w co wierze, ze mialo miejsce. Nic jednak konkretnie nie wiem, poza tym, ze podobno byl jakis eksperyment w jakiejs Filadelfi, i cos tam sie stalo. Od tego momentu nic nie wiem, i tyle. I nagle pojawia sie swietny facet, elmatador i mowi mi, abym "przeczytal". Uwierz mi na slowo, ze nie bede czytal i nie jest to proba dyskredytacji dyskutantow, czy cokolwiek. Wez prosze pod uwage, ze ja codziennie musze slepic galami przed monitorami LCD i prawde mowiac, jak mi ktos chce dac za zadanie czytanie czegos, to ja naprawde nie chce i nie moge. Mam dosc, tak samo jak telefonu. Dlatego naprawde docenie czyjs trud wpakowania tego w jakis konspekt. Powiedzmy w 10 zdan. Co wedlug ciebie mialo byc takie przerazajace i co sie stalo? I o co chodzi z plejadami i tymi 18stoma watkami? Odpowiedz Link
llukiz Re: UFO - temat polityczny? 02.01.10, 22:03 Dla mnie ten filmik jest śmieszny i nawet nie stwarza pozorów na chęć wyglądania racjonalnie. Tam nawet nie widać konturów zarysów czegokolwiek co mogłoby mieć ochotę pretendować do czegoś wiarygodnego Odpowiedz Link
izauura Co jest w tym dziwnego? 04.01.10, 13:01 UFO jest obserwowane na Ziemi od zawsze. Wystarczy poczytać stare księgi, obejrzeć stare obrazy, przeanalizować dawne przekazy i opowieści. Co jest w tym dziwnego, że ktoś zobaczył UFO albo, że politycy, naukowcy, czy inne osoby korzystają z kontaktów z UFO? Odpowiedz Link
rumun_navigator Re: UFO - temat polityczny? 29.01.10, 00:07 Polecam fanom UFO i spiskowcom wszelkiej maści: www.snotr.com/video/3842 Odpowiedz Link
the-only_el_matador9 Re: UFO - temat polityczny? 08.02.10, 02:05 www.sekretyameryki.com/?p=290 gigantyczne statki obcych cywilizacji extraterrestrialnych zacumowane przy pierścieniach SATURNA. Odpowiedz Link
wioocha Re: UFO - temat polityczny? 08.02.10, 11:42 Spotkałem się z tymi materiałami ok. pół roku temu. Oczywiście nie w spłuczce pod tytułem "sekrety ameryki" (sugeruję przedlądnie i dociekanie źródeł, a nie powoływanie się na cytaty). Byłbym sceptyczny - przeglądając net w poszukiwaniu potwierdzeń tych rewelacji nie natknąłem się osobiście na źródła wiarygodne. Generalnie, co do podobnych sensacyjnych rewelacji sugeruję jeszcze raz powściągliwość i cierpliwość w weryfikacji. Wiarygodność informacji w dużej mierze da się ocenić również logika i zdrowym rozsądkiem. Oczywiście absolutnie w "tych sprawach" należy zachować otwarty umysł. Jako przykład zręcznej mistyfikacji mogę podać sfilmowane rzekomo monstrualne struktury na Księżycu. Autor rzekomo oryginalnych ujęć to niejaki John Lenard Walson. Zabrało mi kilka miesięcy ustalenie, że te materiały są KOMPLETNĄ ŚCIEMĄ. Aż tyle czasu, gdyż nie od razu ogarnąłem wpisy na szeregu forów, a filmy zrazu odłożyłem do późniejszego bliższego przejrzenia. Nie ukrywam, że z początku bardzo się podekscytowałem, bo wiele źródeł nie od dziś wskazuje na retusz zdjęć i filmów z księżyca. Naprawdę niełatwo się przebić przez to wszystko. jednym z autorów wskazujących na retusze materiałów z Księżyca jest Jose Escamilla z Meksyku. I tu uwaga (w związku z wymienionymi wyżej fałszywkami): Opublikowano w sieci film, rzekomo autorstwa Jose Escamilli na temat kolejnych rewelacji owego Johna L. Walsona; tym razem ukazujących rzekome (znów monstrualnej wielkości) obiekty na obrzeżach Układu Słonecznego. Obiekty te miałby jakoby być gigantycznymi statkami kosmicznymi wybudowanymi wspólnie przez USA i ZSSRR/Rosję w ramach "czarnych projektów", a w tajemnicy przed całym światem. [***] Wyobraźcie sobie! Właśnie gdy zobaczyłem ten film, zacząłem ponownie rozgrzebywać tamtą historię z obiektami na Księżycu i owego Walsona. Podstawowym faktem jest tu taki, że w filmografii Escamilli nie występuje NIGDZIE ów film. Sądzę, że każda inteligentna osoba znajdzie sobie materiały, które powyżej wymieniłem (również oczywiście YT). Dodam też, że mistyfikację stwierdziło mnóstwo osób posiadających teleskopy i kamery, którymi obserwują i filmują obiekty kosmiczne. Nikomu nie udało się powtórzyć efektów widocznych na filmach J.L.Walsona, a wręcz ludzie wskazują na zupełnie odmienną jakość uzyskaną IDENTYCZNYM sprzętem. Reasumując: Bądźmy bardziej powściągliwi w zetknięciu z wszelkiej maści tematami "spiskowymi" itp., gdyż istnieje tak wiele i tak rozległych i/lub zręcznych i starannych manipulacji, że często trudno się przebić do prawdy lub wykluczenia czegoś jako fikcji. A jeśli już wydaje nam się, że oto właśnie trafiliśmy - szukajmy dalej i głębiej kierując się sceptycyzmem. To oczywiście moje własne zdanie, potwierdzone jednak kilkoma już przypadkami, że dałem się zupełnie "wkręcić". [***] Wykorzystane w tej mistyfikacji materiały przypominają te zaprezentowane w filmie "Tajne transmisje NASA". Przy okazji: Czy ktoś obejrzał ów film? Jakie jest wasze zdanie? Ja osobiście do dziś NIEWIEM (po półtora mniej więcej roku od obejrzenia) Odpowiedz Link
przycinek.usa Re: UFO - temat polityczny? 13.02.10, 09:01 rumun_navigator napisał: > Polecam fanom UFO i spiskowcom wszelkiej maści: > www.snotr.com/video/3842 dajecie popalic towarzyszu Odpowiedz Link
trackermaly UFO sabotuje systemy nuklearne ;) 28.09.10, 23:59 wiadomosci.wp.pl/kat,1025895,title,Amerykanscy-wojskowi-obcy-wylaczaja-nam-rakiety,wid,12709823,wiadomosc.html?ticaid=1af7f sa trzy możliwości 1. to jest prawda. 2. rząd chce aby ludzie myśleli że to prawda ( tylko po co ? ) 3. owi amerykańscy piloci nadają się do psychiatryków Odpowiedz Link
przycinek.usa konferencja prasowa video 29.09.10, 00:42 Pewnie chodzi o ta konferencje z poniedzialku? Tutaj masz film: www.youtube.com/watch?v=ng8haVAx6JY Odpowiedz Link
przycinek.usa Re: konferencja prasowa video 29.09.10, 01:00 czesc 2 www.youtube.com/watch?v=F79GyjMElCw czesc 3 www.youtube.com/watch?v=ml5__6uCWN0 czesc 4 www.youtube.com/watch?v=UX4LxgSuE4U czesc 5 www.youtube.com/watch?v=k51EmJ3YsQQ Odpowiedz Link
trackermaly no tak ale na ile to prawda 29.09.10, 09:25 ponieważ ja dopuszczam możliwośc istnienia UFO stąd to obciąża trochę moje wypowiedzi. ale czy to nie brzmi jak... bełkot ? o co tu chodzi... Odpowiedz Link
przycinek.usa Re: no tak ale na ile to prawda 29.09.10, 16:21 belkot? Nie, wrecz przeciwnie. Oni brzmia bardzo rzetelnie w przeciwienstwie do grupy wariatow, ktorzy zadaja im pytania. Mam wrazenie, ze to najbardziej wiarygodne spotkanie na temat UFO jakie kiedykolwiek widzialem w internecie. Odpowiedz Link
tartaczek Re: UFO sabotuje systemy nuklearne ;) 29.09.10, 23:55 @trackemaly Wyeliminowalabym punkt trzeci. Chyba ,ze na pilotow biora samych wariatow, w co nie wierze. Odnosnie punktu drugiego i Twojego znaku zapytania. Mowi sie o tym juz od dosc dawna ,ze "planuje" sie kolejny spektakl dla publiki pod haslem -atak obcych -"musimy sie zjednoczyc "przeciwko wspolnemu wrogowi. Sporo na ten temat w necie (widowisko na niebie ,polaczone z bezposrednim przekazem dzwiekowym ,zrozumialym dla wszystkich). Dawno temu czytalam wypowiedz jakiegos czlowiek na ten temat - ze to bedzie sciema. Co nie znaczy,ze jakies tam obce cywilizacje w kosmosie nie istnieja.Tego nie wiemy. Odpowiedz Link
orzesztywmorde Re: UFO sabotuje systemy nuklearne ;) 30.09.10, 08:56 Przeginasz tartak. Publika miałaby w takie przedstawienie uwierzyć? Zobacz jak sceptycznie ludzie podeszli do działań ze strony tych sił, których istnienia nikt nie neguje: pilotów z al-kaidy, wirusów grypy, popiołu wulkanicznego, dwutlenku węgla. To byłaby naprawdę karkołomna wolta, gdyby ktoś chciał przekonać/wystraszyć publikę robiąc szoł z UFO w roli głównej. Myślę że obeszłoby ludzi tak mocno, jak info o kolejnym wcieleniu dalajlamy. Odpowiedz Link
trackermaly Re: UFO sabotuje systemy nuklearne ;) 30.09.10, 12:43 jest też czwarte wyjście - faceci szukają sławy i pieniędzy, w końcu w USA to temat lotny Odpowiedz Link
tartaczek Re: UFO sabotuje systemy nuklearne ;) 30.09.10, 13:32 Wiem orzesz.. ,ze w pewnych tematach zawsze mozna liczyc na Twoja reakcje. Nie zgadzam sie co do tego sceptycyzmu. Nie zdajesz sobie sprawy jak wielu ludzi zaszczepilo sie na ta grype, co jej niebylo. Oczywiscie nie w Polsce ,bo na szczescie Polska nie zakupila szczepionek. Pogadaj z ludzmi na temat tych extra zarzadzen na lotniskach-ze niby woda ma byc zagrozeniem, czy zegarek na reku i dlatego te skanery sa niezbedne. Przestalam na ten temat nawet rozmawiac ze znajomymi ,bo oni uwazaja,ze to dla naszego dobra. Czesto sa to Ci co nie podrozuja wcale. Nie zdajesz sobie sprawy z sily propagandy. Odpowiedz Link
przycinek.usa Re: UFO sabotuje systemy nuklearne ;) 30.09.10, 16:42 mecza mnie juz te teorie spisku - czemu nie wezmiecie tego po prostu en face, czyli ci ludzie sa starzy, nie maja nic do stracenia, martwia sie stanem obronnosci kraju i zadaja niewygodne pytania? Programow w TV o UFO jest pelno i padaja czesto w tych programach bardzo interesujace szczegoly i informacje. Tyle, ze jak sie oglada taki program, to sie to na ogol ma gdzies 7 minut po obejrzeniu. Tutaj widzicie ludzi, ktorzy zadali sobie trud, przyjechali do tej leniwej bandy darmozjadow do Waszyngtonu, zaprosili ich do siebie i opowiedzieli calkiem wiarygodne story. Nie widze tutaj nic dziwnego. Widze kilku starych operatorow nuklearnego sprzetu bojowego, ktorzy niemalze bez emocji relacjonuja co widzieli. Czy naprawde nie widzicie roznicy pomiedzy tymi ludzmi, a nawiedzonymi poszukiwaczami sensacji, ktorzy zadawali pytania? Dla mnie jest zasadnicza. Moim zdaniem nie ma tutaj konspiracji, tylko spoleczenstwo ma to w dupie, a czynniki oficjalne reaguja na to rutynowo, tuszujac takie wydarzenia bez zadnej zasadniczej mysli. Prawdopodobnie po prostu realizuja jakis staly utarty schemat postepowania i tyle. Przeciez to wyraznie nikogo nie obchodzi. Jak zabrali glowice z jednej bazy przez pomylke, to byl raban nie z tej ziemi i awantura w Washington Post, a tutaj nikt nie widzi zagrozenia, bo nikt glowic nie zabral, nie zniszczyl, tylko one zostaly wylaczone przez UFO. Tylko ci operatorzy widza problem. Tam wstal jeden gosc i zadal tym ludziom pytanie, czy ktos z rzadu probowal ich zniechecac od pomyslu wystepowania na tej konferencji prasowej i oni jasno powiedzieli, ze nie, nie bylo zadnych naciskow. Ludzie wymyslaja sobie, ze rzad czegos chce, ze rzad cos aktywnie udupia, a rzad ma to dokumentnie gdzies, nikt nic nie robi i to jest wszystko po prostu masowo ignorowane. Czy widzicie do czego prowadza teorie spisku? Odpowiedz Link
tartaczek Re: UFO sabotuje systemy nuklearne ;) 30.09.10, 18:46 O tym o czym oni mowia, jest pelno infomacji w necie. Mam w domu ksiazke wydana juz dawno temu (chyba w latach 90-tych), ktora o tych zdarzeniach opowiada. Nie rozumiem wiec czemu ma sluzyc ta konferencja akurat teraz ? Czy chca oczyscic swoje sumienie zanim zejda z tego swiata? Czy jak sie przechodzi w wojsku na emeryture, to tajemnica juz nie obowiazuje? Bo mnie ta nagla szczerosc wojskowych troche zaskakuje. Czy operacje falszywej flagi tez sa teoriami spiskow? Pewnie na poczatku tak. Po latach odrzuca sie slowo teorie. Z pewnoscia w morzu dezinformacji sa przemycane informacje prawdziwe, ale kto odrozni ziarno od plew? I dlatego tak sobie tu gdybamy. Moj kolega, ktory jest przekonany o istnieniu kosmitow i ich eksperymentach genetycznych na ludziach, pewnego dnia sfotografowal przypadkowo (cyka zdjecia gdzie popadnie, nie patrzac w obiektyw) niezidentyfikowane obiekty nad autostrada, ktora jechal. Zdjec bylo trzy czy cztery i obiekty (kilka) zdazyly sie przemiescic i ustawic w innej konfiguracji. Widzialam te zdjecia. Wygladaja tak jak te w necie. Golym okiem tych obiektow kolega nie widzial, dopiero jak zdjecia wrzucil na komputer. Napisal do centrum od UFO -ludkow (to bylo za granica) i dostal standartowa odpowiedz ,ze to balony meteorologiczne. Ten moj kolega uwaza wrecz, ze zycie na Ziemi zostalo stworzone przez kosmitow i ze obecnie jestesmy chyba w czwartej ,przedostatniej fazie cyklu. Tlumaczyloby to te skoki cywilizacjne i nagle wymieranie poszczegolnych gatunkow. Niezbyt uwaznie sluchalam wywodow mojego kolegi, bo po pierwsze temat byl wtedy dla mnie troche nie z tej Ziemi ,a po drugie jak mi tlumaczyl zawilosci, dlaczego chca zmniejszyc ilosc genow i cala masa innych szczegolow, to mnie glowa rozbolala od natloku informacji. Sytuacje zyciowe spowodowaly ,ze bardzo rzadko sie widujemy, wiec nie mam aktualnych wiesci z frontu UFO ludkow. Odpowiedz Link
przycinek.usa Re: UFO sabotuje systemy nuklearne ;) 30.09.10, 19:08 "kto odrozni ziarno od plew" Dalem Ci link do konferencji prasowej dla kongresmanow a ty mi mowisz, ze w to watpisz, ale masz kogos, co cos zrobil zdjecie itp. Wiesz, sorry za te uwage, ale jak nie potrafisz dostrzec wartosci tych zeznan, to doprawdy nie wiem co musialoby sie stac, aby cie przekonac. Dla mnie nie ma zadnej wartosci opinia, ze ktos gdzies zrobil zdjecie i wyslal. To jest strata czasu. Dla mnie duzo bardziej wiarygodnym argumentem jest badanie DNA czaszki szkieletu majacego prawie 1000 lat, ktore to badanie dowodzi daleko posunietych manipulacji genetycznych i stanowi dowod na obecnosc formy zycia nie bedacej naturalna na ziemi. I pomimo tego ta sprawa mnie nie emocjonuje. Jest mi to tak obojetne, jak komunikat ministra Brazyli o manipulacjach kursowych. Mowie to dlatego, ze wydarzenia o ktorych mowi ci goscie sa zdecydowanie bardziej interesujace. I pamietaj, ze to co ci oficerowie mowili nie jest jakas wiedza z internetu, poniewaz zgodnie z ich oswiadczeniem czesc informacji o ktorych oni mowili nie byla wczesniej nigdzie publikowana. Odpowiedz Link
dirloff PAX MIĘDZY KRZEŚCIJANY! 30.09.10, 19:50 Pozwolę sobie wkroczyć między tę polemikę, ponieważ dostrzegam jej absurdalność - pragmatycznie jesteście sprzymierzeńcami, bo oboje podejrzewacie cuchnący smrodek, choć zaślepiona propagandowo większość nie zauważa owej woni, machinalnie spryskując się "polepszaczami powietrza", hehe... Spieracie się o coś, lecz tak naprawdę rozmawiacie o innych sprawach. 1. Przycienk, znużony i zirytowany wykpiwaniem, wyszydzaniem i negowaniem a priori szeroko pojętej tematyki ufologicznej, walcząc ciągle polemicznie o rzetelne podejście do tematu, stara się być aż do bólu pragmatyczny, racjonalny, twardo stąpający po ziemii. Postępuje empirycznie - są świadkowie, jest ich wielu, są profesjonalistami, emerytowanymi żołnierzami, pilotami/technikami/inzynierami, zatem osobami tzw. zaufania publicznego. Są - jak mniemamy - zdrowi na ciele i umyśle i nie ma na nich żadnych haków. Zeznają, że byli świadkami/uczestnikami kontaktów z UFO, że było i jest to powszechne, i na koniec, że jest to od dekad ukrywane przez rządy przed opinią publiczną. Żądają przełamania tabu i wyjawienia tajemnicy przez własne rządy. Trudno to wyszydzić, zdezawuować - taką konf. prasową, takich ludzi. To cenny, doskonały przykład do rozmów o UFO, do internetowej, forumowej polemiki. 2. Tartaczek uznając - jak mniemam - powyższe za oczywiste i słuszne, idzie krok dalej, opisując teorie i tezy, wynikające z "materiału dowodowego" Przycinka. Wszelakie, i te bardziej racjonalne(nam, obecnie znanej nam wiedzy) i te mniej racjonalne(nam, obecnie znanej nam wiedzy. Jak np. wielką improwizajcę/manipulację rządów, symulujących kontakty z UFO/porwania/wzięcia, w celu ukrycia/zatuszowania przestępczych projektów, ekserymentów. Niech przypomnę choćby włoską, rządową organizację Gladio czy eksperyment z psychotropami/halucynogenami, dokonywanymi przez CIA w latach 50tych w jednym z masteczek na południu Francji. Media niedawno przypomniały to wydarzenie. Sprawa przez lata funkcjonowała w ramach "teorii spiskowych", i dopiero od niedawna przyznaję się rację co do jej prawdziwości. Tartaczka opisując "oszukaną" inwazę Obcych, zjednoczenie większości rządów i jej odparcie, które mają być wielką manipulacją, mającą na celu wprowadzenie globalnego rządu i NWO, miała na myśli zapewne tzw. Project Blue Beam. Projekt, który oficjalnie istnieje, jednak jego ramy, poza ogólnikami, są całkowicie tajne. Tożsamo do HAARP na Alasce, wiązanego z odkryciami Tesli, globciem, manipulacjami pogodowo-tektonicznymi poprzez jonosferę. Oficjalnie spece od Blue Beam zajmują się możliwością przeprowadzania w atmosferze, "na niebie", ogromnych projekcji audio-wizualnych, pseudoholograficznych, symulujących prawdziwe obrazy i dżwięki. Blogerzy, internauci spekulujący nad tym, zastanawiają się nad celowością takich zdolności. Komu i po co potrzebna byłaby taka "niebiańska" projekcja, wielki teatr czy improwizacja, umożliwiająca oszukanie tysięcy czy milionów obywateli? Nie są to eksperymenty komercyjne, mające na celu wprowadzenie nowej jakość show-biznesu, lecz badania państwowe, militarne. I tu zaczęto fantazjować: a co, jeżeli taka technika umożliwiłaby projekcie - na całym globie lub wybranych kontynetach, regionach - inwazji obcych albo apokaliptyczne wydarzenia biblijne? Kilkukilometrowy NOL nad Nowym Jorkiem albo Jezus przemawiający w aramejskim/hebrajskim nad Austin? Tak, brzmi skrajnie fantastycznie, ale czy miniaturowe tel. kom., palmtopy, tablety, które są obecnie dostępne, a były ukazywane w latach 60tych w serialu Star Trek, albo dzisiejsze klonowanie zwierząt po owieczce Dolly, nie były dekady temu równie fantastyczne? linki: asymetriainformacji.wordpress.com/2010/09/28/cnn-transmituje-na-zywo-konferencje-w-sprawie-ufo/ www.infra.org.pl/fenomen-ufo/ycie-pozaziemskie--nauka-a-ufo/1004-onz-przygotowania-do-kontaktu Odpowiedz Link
przycinek.usa Re: PAX MIĘDZY KRZEŚCIJANY! 01.10.10, 02:10 Faktycznie troche jestem zdziwiony podejsciem dyskutantow, ale nie widze absurdalnosci. Widze natomiast polemike osob, ktore na rowni traktuja rozne wydarzenia i opisy. Wydarzenia jednak nie sa rowne. Jedne sprawy sa wedlug mnie godne zainteresowania a inne nie. Zeznania i relacje sa mniej lub bardziej wiarygodne. Czesc tych spraw jest wrecz nudna. Mysle, ze wizyty obcych mozna uznac za dowiedzione naukowo, chociaz obecna wiekszosc naukowcow w to nie wierzy. Co do rewelacji o ktorych wspomniales, to nie wiem o czym mowisz. Nigdy sie tym nie interesowalem. Odpowiedz Link
dirloff Re: PAX MIĘDZY KRZEŚCIJANY! 01.10.10, 03:14 Widze natomiast polemike osob, ktore na rowni traktuja rozne wydarzeni > a i opisy. I o tym właśnie Wam napisałem. Bądż próbowałem napisać. Ty stanąłeś przed dzwiami - i uznając te dzwi, ich istnienie, za fakt -proponujesz rozmowę o tym, jak je otworzyć, natomiast Tartaczka, podzielając z Tobą powyższe, proponuje podjęcie wolnomyślicielskiej spekulacji nad tym, co: a) znajduje się, bądż: b) może się znajdować, za dzwiami. Dla Tartaczki to przyjemne i pożyteczne, natomiast dla Ciebie bezproduktywne i odwracające uwagę od problemu otworzenia/wyważenia tych dzwi. Z jednej strony to Was łączy, bo widzicie i czujecie te dzwi, w przeciwieństwie do wielu negujących fakt ich istnienia, jednak z drugiej strony znaczącą różnicie się co do uznania za właściwe podjęcia danych czynności. Co do rewel > acji o ktorych wspomniales, to nie wiem o czym mowisz. Nigdy sie tym nie intere > sowalem. Tak podejrzewałem, bo to bardzo kontrowersyjna i niszowa sprawa, powiązana z szeroko pojętą tematyką ufologiczną. Niszowo znana tożsamo do HAARP, a kontrowersyjna, ponieważ raczej neguje wszystkie bądż przynajmniej większość "kontaktów" i do pewnego stopnia - oczywiście, jeżeli uznamy możliwość opracowania i wprowadzenia do użytku techniki BlueBeam - jakoś je wyjaśnia naukowo, racjonalnie. Kwestia uznania, co jest bardziej m o ż l i w e - UFO czy tego typu technologia, zahaczająca o fantastykę. Niestety, jest i trzecie wyjście: obie rzeczy są prawdziwe, hehe... Powtarzam, Tartaczce przypuszczalnie chodziło o tzw. Project Blue Beam, wywodzący się jeszcze z programu GW Reagana. Nowy stopień propagandowej manipulacja masami. Dla projektu pracuje sporo firm i instytucji, np. Intel, NASA, czasem dochodzi do jakichś przecieków. Program, tak jak HAARP, jest całkowicie utajniony, a przecieki opisujące jego potencjalny rozmach, budzą gorączkowe spekulacje. Czy to łączące z "fałszywą" inwazją Obcych, czy "fałszywymi" manifestacjami metafizycznymi, religijnymi, etc., etc. Pikanterii sprawie dodają doniesienia, że wielu wojskowych inżynierów zajmujących się programem w latach 80tych, niespodziewanie ginęło. Tu są w miarę wyczerpująco opisane ramy projektu i spekulacje nad nim: motyl.wordpress.com/2009/03/01/projekt-blue-beam/ Odpowiedz Link
tartaczek Re: UFO sabotuje systemy nuklearne ;) 01.10.10, 21:42 Napisalam dlugi post, ale mi uciekl. Przekrecasz moje wypowiedzi. Nie wazne dlaczego powiedzieli ,tylko dlaczego teraz. Moj kolega znacznie glebiej siedzial w temacie, niz to probujesz sugerowac. Jest osoba o bardzo wielu zainteresowaniach. Ma wiedze z wielu dziedzin. Fakt zarejestrowania samemu na kliszy dziwnych obiektow ,dla mnie jest bardzo interesujace. W swoim kraju jest osoba dosc znana - napisal ksiazke na temat UFO-byla bestsellerem roku. Niedawno bylam na spotkaniu zawodowym w swiecie i zaczepilam osobe z jego kraju (mnie nie znana-po plakietce wskazujaca kraj) i osoba zaczepiona tez znala mojego kolege. To czy to czy tamto ma dla Ciebie ma wartosc, to jest to Twoja sprawa, podobnie jak Twoje emocje. Przeciez Ciebie moje nie interesuja, prawda? Tenze kolega 2 lata temu namawial mnie do zakupu zlota.Szkoda ,ze go nie posluchalam wtedy. Z powodu jego pogladow nie chcieli go kiedys zatrudnic . Jest to jeden z lepszych fachowcow w swojej dziedzinie. W koncu te prace dostal , a potem nie chcieli, zeby odchodzil. I tak zrobil jak chcial. A zapomialam dodac ,ze tez jest bylym wojskowym(na emeryturze). Sa ciekawe osobowosci na tej Ziemi i z pewnoscia moj kolega do nich nalezy. Jak sam mowi , swoim zyciem moglby obdarowac pare osob. Kilka zawodow w jednym osobniku + osobliwe zainteresowania. To co dla Ciebie jest nowoscia , dla innych nie jest. Odpowiedz Link
tartaczek Re: UFO sabotuje systemy nuklearne ;) 01.10.10, 22:01 Moj post odnosil sie do wypowiedzi przycinka. Dzieki dirloff za mediacje i za wytlumaczenie tla sprawy. Chyba nie mam talentu do tlumaczenia , bo wychodze nieslusznie z zalozenia , ze wiadomo o co chodzi. Bardzo zgrabnie ujales temat. Na temat mojego kolegi moge jeszcze napisac, ze genetyka tez wchodzi w zakres jego zainteresowan. Ale sam nie kopie zadnych czaszek. Nie ma na to czasu. Dla mnie Tesla jest geniuszem tamtego stulecia i wiele jego projektow jest nadal utajnionych. Odpowiedz Link
tartaczek Re: UFO sabotuje systemy nuklearne ;) 01.10.10, 22:16 Zapomnialam dodac co dokladnie budzi moja nieufnosc i podejrzenie, ze moga zechciec nam wywinac ten numer, o ktorym sie plotkuje , ale jak widac nie wszyscy te plotki slysza. Od chyba zeszlego roku Brytyjczycy nagle postanowili odtajnic archiwa dotyczace UFO i co jakis czas nam cos podrzucaja. A Sikorskiego utajnili na koleje 50 lat. Teraz wystep wojskowych za oceanem na forum publicznym. Pewnie bedzie tego wiecej . A na koniec bedzie wielka sciema. Tu chodzi o stworzenie zewnetrznego zagrozenia. Nic lepiej ludzi nie jednoczy. Ale o tym tez juz pisano w necie. I nie ma to zadnego zwiazku z tym czy obcy albo UFO istnieja czy nie. Jest to sprawa drugorzedna w tym wypadku. Odpowiedz Link