Dodaj do ulubionych

Interwencja Michnika?

03.09.10, 18:17

Prosze o przywrocenie watku dotyczacy biezacych wydarzen politycznych
nienaruszajacego regulaminu forum zwiazanych z tym tematem.

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,8333442,_Nie_mozna_nie_doceniac_zydowskiego_lobby___Burza.html
Obserwuj wątek
    • sendivigius Re: Interwencja Michnika? 03.09.10, 21:05
      Najbardziej zabawne jest to ze w USA mowi sie otwartym tekstem, ze Kongres to jest terytorium
      okupowane przez Izrael. I to w telewizji (PBS) i radio publicznym (NPR), ktore sa politycznie
      poprawne do histerii. Jak widac: "co wolno wojewodzie...."
    • mrbreberg Re: Interwencja Michnika? 03.09.10, 22:36
      Żałosna wypowiedź pana komisarza na temat żydowskiej natury. Pieknoduchy z Brukseli są tak
      zaczadzone obrzydzeniem do amerykańskiego militaryzmu i imperializmu, że wystarczy lekka
      podpucha i już lecą klasycznym antysemickim tekstem.
      Osobiście uważam, że najważniejszymi unijnymi instytucjami powinni kierować przedstawiciele
      wielkich państw europejskich. Politycy z Belgii, Luksemburgów i innych Słowenii nie potrafią mysleć
      w kategoriach mocarstwowych. To jest taka Europa skrojona na belgijski rozmiar, z całym
      szacunkiem dla sympatycznych Belgów.
      • lastboyscout Blad przejmowania logiki propagandy :( 03.09.10, 23:29
        Faktycznie odpowiadam na usuniety wpis Demergisa poniewaz trudno ustosunkowywac
        do twojego wpisu, mrbreBERG, skladajacego sie praktycznie z samych
        szowinistycznych nonsensow ...

Demergis ... podjecie dyskusji o tym czy cos jest lub nie jest antyzydowskie
        oznacza faktycznie ulegniencie zydowskiej manipulacji.

Zauwaz, ze podstawowym bledem jest wdanie sie w jakakolwiek dyskusje majaca
        rostrzygnac czy jakikolwiek poglad jest czy nie jest antyzydowski poniewaz
        bezsprzecznym jest, ze nikt (szczegolnie Zydzi na swoj temat) nie ma
        prawa innych pozbawiania innych prawa do posiadania negatywnych pogladow
        (rowniez na temat tej nacji) ani uzurpowac sobie prawa do jednostronnego
        rostrzygniecia kwesti co jest a co nie jest jedynie sluszne (np.antyzydowskie).

WOLNOSC czlowieka polega na tym, ze NIKT NIE MA PRAWA ODMAWIAC NIKOMU PRAWA
        oceny ludzi, czynow, zjawisk itp.

Wolnosc wypowiadania pogladow jest jedyna obrona/powstrzymaniem przed
        wyrodnieniem jakie dotyka wszystko co nie podlega krytyce (brak
        samokrytycyzmu i ich blokada zewnetrznej krytyki musi obrocic sie rowniez
        przeciwko Zydom).

Trudno nie dostrzec, ze wszystkie najbardziej negatywne zjawiska na swiecie: np.
        inkwizycja, faszyzm, totalitaryzm, obecnie polski liberalizm/balcerowiczyzm)
        itd. opieraja swoje
        istnienie wlasnie na odmowie innym prawa do jakiejkolwiek krytyki tych zjawisk i
        efektow ich funkcjonowania, tak dokladnie jak ma to miejsce w przypadku odmowy
        Zydow ich krytyki swojego postepowania poprzez automatyczne uznanie wszelkich
        negatywnych opinii za bledne i wymagajace kary.
        • mrbreberg Re: Blad przejmowania logiki propagandy :( 04.09.10, 00:04
          Żartowałem. Wypowiedź komisarza nie miała akcentów antysemickich. Poza tym eurobiurokraci
          kochają Izrael, USA i ich armię i nie lubią krwiożerczych Palestyńczyków. A słoweńscy i luksemburscy
          politycy śnią po nocach o mocarstwowej Europie wink
          Już nie jestem szowinistą smile
        • demergis Re: Blad przejmowania logiki propagandy :( 04.09.10, 12:52
          Zauwaz, ze podstawowym bledem jest wdanie sie w jakakolwiek dyskusje majaca
          > rostrzygnac czy jakikolwiek poglad jest czy nie jest antyzydowski poniewaz
          > bezsprzecznym jest, ze nikt (szczegolnie Zydzi na swoj temat) nie ma
          > prawa innych pozbawiania innych prawa do posiadania negatywnych pogladow
          > (rowniez na temat tej nacji) ani uzurpowac sobie prawa do jednostronnego
          > rostrzygniecia kwesti co jest a co nie jest jedynie sluszne (np.antyzydowskie).

dlaczego zatem nie mozna podyskutowac o tym podając konkretne przykłady (jak to zrobił juz jeden z
          kolegów) o istnieniu takiego lobby w kongresie usa, dlaczego nie mozna podyskutowac o
          szowinistycznej krytyce jakiejs tam gminy zydowskiej, tylko od razu wywala sie post i koniec?
          • tartaczek Re: Blad przejmowania logiki propagandy :( 04.09.10, 14:33
            @demergis
            Bo jak sie nie mozna przyczepic o antysemityzm, to nie ma innej mozliwosci
            pozbycia sie niewygodnego tematu inaczej, niz przez wywalanie postow. Proba
            osmieszenia tez nie ma w tym wypadku zastosowania, bo znajdzie sie ktos, kto
            temat bedzie kontynuowal mimo wszystko ,a poza tym ktos te informacje moze
            przeczytac i przekazac dalej w formie dyskusji. Trzeba urwac leb tej hydrze w
            zarodku, zeby jej nastepne nie zdazyly odrosnac. To z netu przeczytalam o
            kolejnym juz samobojstwie (to jakas straszna epidemia w Polsce) a dotyczacym
            polskiego historyka i wykladowcy uniwersyteckiego- Dariusza Ratajczaka.
            pl.wikipedia.org/wiki/Dariusz_Ratajczak
            Wlasciwie dopiero po jego smierci uslyszalam o nim po raz pierwszy i
            zainteresowalam sie jego publikacjami .Bylam ciekawa co doprowadzilo go do
            hm..samobojstwa. Jak ktos ma watpiwosci w jakim swiecie zyjemy, to warto zajrzec
            do jego prac. Po relegowaniu go z posady wykladowcy i "wilczym bilecie ",
            publikowal chyba tylko w necie, wiec dostep do lektury jest dosc powszechny.
            Szkoda czlowieka.
            @LSB
            Wolnosci nie ma juz od dawna, ale nie nie wszyscy widza te kraty. Natomiast mnie
            martwi to, jak to wszystku uleglo przyspieszeniu.
            • polarbeer Re: Blad przejmowania logiki propagandy :( 05.09.10, 06:26
              Ja ten post wywalilem nie dlatego ze byl anty-semiczny, ale dlatego ze byl anty-PiG-owy. Poza tym
              lamal regulamin forum
              • lastboyscout Re: Blad przejmowania logiki propagandy :( 05.09.10, 14:10

przywyczajmy sie do faktu ze Zyczi sa mniejszoscia narodowa ktora dominuje w
                USA.

To nie ma zadnego zwiazku z administrowaniem forum.
                To jest po prostu indoktrynacja i cenzura.

Trudno. Twoje prawo, Polarny, choc jestem ciekawy zdania Przycinka.
              • demergis Re: Blad przejmowania logiki propagandy :( 05.09.10, 14:49
                cienki bolek jestes drogi kolego, nie potrafisz nawet przyjąc krytyki i jej nie wyrżnąć
                • damkon Re: Blad przejmowania logiki propagandy :( 05.09.10, 14:54

Teraz to ja (a nie Polarny) wyciąłem te Twoje wypociny. To nie była żadna krytyka jak sam sobie
                  schlebiasz tylko agresja.
                  • demergis Re: Blad przejmowania logiki propagandy :( 05.09.10, 15:35
                    jak polarny mnie obraża, to jest ok i nie widzisz rzecz jasna powodów do interwencji. Jesli ja zwracam
                    uwage jemu bezposrednio, to sa wypociny, agresja, schlebianie. Chyba jeszcze nie wytrzewiałes dobrze
                    po sobotniej imprezie
                    • damkon Re: Blad przejmowania logiki propagandy :( 05.09.10, 15:46

Jeżeli jest aż tak wrażliwy i delikatny na własnym punkcie, to dlaczego z taką łatwością potrafisz
                      obrażać innych?
                      • tartaczek Re: Blad przejmowania logiki propagandy :( 05.09.10, 19:06
                        Bardzo trudno jest ustosunkowac sie do postow, ktore sa wycinane. Nie wiem co
                        napisal demergis ,ale nazwanie czyjejs wypowiedzi wypocinami rowniez jest
                        dyskredytujace , czyli przyganial kociol garnkowi. A moze tak pozwolic, zeby
                        reszta towarzystwa tez miala szanse ocenic wypowiedz, a nie tylko jednostronnie
                        admini ?
                        • damkon Re: Blad przejmowania logiki propagandy :( 05.09.10, 20:40

Pewnie masz racje Tartaczku, tzn. chyba zbyt dosadnie nazwałem wypowiedzi Demergisa
                          wypocinami, być może powinienem je nazwać komentarzami o lekkim zabarwieniu agresywnym. A
                          tak już na poważnie, to dobrze wiesz Tartaczku, że nie będziemy tutaj tolerować żadnych
                          wypowiedzi obraźliwych, agresywnych czy tym podobnych. Jeżeli się tak zdarzy, że coś przeoczymy
                          a Ty to wyłapiesz, to napisz do nas o tym w wątku pod regulaminem forum.
                          • lastboyscout Indoktrynacja 05.09.10, 22:49
                            Pierwsza, usunieta wypowiedz Demergisa w zaden sposob nie lamala regulaminu
                            forum ani nie byla wobec kogokolwiek obrazliwa.
                          • demergis wypowiedzi obrazliwe wg J.E. polarnego i damkona 06.09.10, 07:28
                            "nie będziemy tutaj tolerować żadnych wypowiedzi obraźliwych, agresywnych czy tym podobnych"

a polarny tak pisze:
                            "- Tego typu insynuacje od faceta ktory pojawa sie zeby napluc
                            - Mamy takimi bazdurami zajmowac sie na zawolanie jakiegos propagandzisty niskiego szczebla"
                            (lbs był łaskaw napisać, że ta wycieta wypowiedz nie była ani obrażliwa ani agresywna)

a jakież to są wypowiedzi polarnego wobec mnie????!!!! nie sa obraźliwe??? nie są agresywne??? i
                            jeszcze smieje się, żem wydelikacony

wynika z tego jasno: na czyjeś polecenie niektóre tematy są wywalane. I ktoś się tym poleceniom
                            bezmyslnie p[odporządkowuje
                          • tartaczek Re: Blad przejmowania logiki propagandy :( 06.09.10, 22:50
                            Z przyjemnoscia to zrobie, bo odsylanie na leczenie psychiatryczne bylo tu na porzadku dziennym w czasie pseudoepidemii. Celowal w tym niejaki jeep, ale nie tylko on. I wtedy Temida byla slepa . Przycinek zwrocil mu uwage, ale jego obrazliwe posty rzadko kiedy byly wywalane. Ja tez sie ucze i w przyszlosci bede interweniowala.
                • lastboyscout Szkoda tak ciekawego watku ... :( 05.09.10, 22:47

Demergis, tutaj sie dyskutuje a nie ocenia innych , szczegolnie w obrazliwy sposob.

Jezeli nawet robia to inni wobec ciebie to znaczy to tylko tyle, ze maja wladze
                  lub poparcie wladzy.
                  • tartaczek Re: Szkoda tak ciekawego watku ... :( 06.09.10, 23:03
                    Jak ja Ciebie lubie LSB. Czy Ty czasem nie jestes w grudniu urodzony?
                    • lastboyscout Re: Szkoda tak ciekawego watku ... :( 07.09.10, 00:35

Ja ciebie tez! wink

Jestem oczywiscie zodiakalny Blizniak, ale bardzo unikalny i do tego bardzo skromny smile

Chce dowiedziec sie wiecej: zazeLLL@yahoo.com
    • lady.godiva Re: Interwencja Michnika? 07.09.10, 09:09
      Na dole małym drukiem:

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.

A tu schemat organizacyjny firmy:
      www.agora.pl/agora_pl/0,102728,7216021.html
      Jak łatwo można wywnioskować z powyższych danych, że Michnik nie usuwa osobiście wątków na portalu, bo jest odpowiedzialny za całkiem inną cześć koncernu czyli GW.
      wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka