Gość: Jaś IP: *.visp.energis.pl 13.04.03, 22:18 To był Gość. Dużego formatu Gość. [i] Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kaśka Biała Re: Zmarł Doland Paszkiewicz IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.04.03, 23:09 już wiem, mimo że życie rzuciło mnie daleko od Szczecina. To był prawdziwy Przyjaciel, ile razy się z nim kłóciłam to tylko Ania wie .... ale kazał mi abyśmy wszyscy nie zaprzepaścili tego co stworzył ... Odpowiedz Link Zgłoś
adelmus Re: Zmarł Doland Paszkiewicz 14.04.03, 01:25 Niesamowity człowiek z pasją , którą umiał tak wielu zaraźić ...bardzo wielka szkoda , niestety tego typu ludzi nie da się zastąpić i nie tak wiele ich chodzi po tym świecie .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: źródlak Re: Zmarł Doland Paszkiewicz IP: 62.233.173.* 14.04.03, 02:50 ciarki mnie pszeszły... wieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelka strata dla Szczecina... łza w oku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gusta Re: Zmarł Doland Paszkiewicz IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 14.04.03, 12:23 Duzy smutek, duza strata. Dzieki Panu Dolandowi mozna bylo obejrzec naprawde wartosciowe kino , miedzy innymi europejskie, co przy tym zalewie amerykanszczyzna bylo nie do przecenienia. W Kontrastach , pomimo rozpadajacych sie fotelow czlowiek mogl poczuc sie jak uczestnik wielkiego wydarzenia, bylo to spotegowane krotkim wstepem przed kazdym filmem ktory wyglaszal Pan Doland. Po rytualnym wylaczeniu starego radia ktore umilac mialo czas oczekiwania na film. Kto teraz stworzy taka atmosfere? Kto przyciagnie widownie pomimo braku ogrzewania sali? Te seanse w cieplych czapkach, szalikach a takze plaszczach. To se ne wrati Pane Hawranek. Smutek tym wiekszy ze niedawno odszedl Maestro Szyrocki. Jakie jeszcze wielkie nazwiska zwiazane sa z miastem Szczedcinem? Robie szybki przeglad i nie dostrzegam. Nie wiem Czy Pan Doland zostawil po sobie jakis zapalencow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karuzelowy Re: Zmarł Doland Paszkiewicz IP: *.smsnet.pl / 192.168.1.* 14.04.03, 14:01 Jest mi bardzo smutno. Nie popsujmy tego co kochał:Nowogardu,Ińska,Kontrastów. Pokażmy i Jemu i sobie ,że można kontynuować to co dobre bez kłótni i zawiści. Szczere wyrazy współczucia żonie i wielkiej rzeszy przyjaciół. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Zmarł Doland Paszkiewicz IP: *.biot.ar.szczecin.pl 15.04.03, 10:37 Przyłączam się!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobylinscy Re: Zmarł Doland Paszkiewicz IP: *.dyn.optonline.net 15.04.03, 02:36 Tak bardzo sie zasmucilismy...Stracilismy czlowieka o duzej kulturze osobistej, wrazliwosci, poczuciu humoru i madrosci zyciowej. Sercem i myslami jestesmy z Toba, Aniu, zas Doland zawsze bedzie bliskim nam przyjacielem, mimo, ze od lat byl tak daleko. Teraz jeszcze dalej.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Quszcz Re: Zmarł Doland Paszkiewicz IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 14.04.03, 15:53 Umierają kina.... zwłaszcza te szczecińskie. Umarł więc Doland. Nie bedzie miał kto poświecać się dla filmów.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Zmarł Doland Paszkiewicz IP: *.dip.t-dialin.net 14.04.03, 19:55 jeden z najwspanialszych ludzi, jakich udalo mi sie poznac. dzieki niemu pokochalam kino. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daniel Re: Zmarł Doland Paszkiewicz IP: *.zsi.pl / 192.168.48.* 16.04.03, 14:36 Był dla mnie jak drugi ojciec, z którym dzieliłem się najróżniejszymi problemami. Był człowiekiem wielkim, o dużym sercu. Być przy takim człowieku jak Pan Doland to wielki zaszczyt a jego brak to wielka starata. Będzie mi go bardzo brakowało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kira Re: Zmarł Doland Paszkiewicz IP: 212.160.165.* 17.04.03, 15:12 nie znalam go tak dobrze,jek niektorzy forowicze. Ale kiedy przed projekcja mowil z dwa zdania o filmie, to bylo w tym cos bardzo milego. Moze dlatego tak czesto wybieralam Kontrasty, nawet w dobienowego Pioniera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kira Re: Zmarł Doland Paszkiewicz IP: 212.160.165.* 17.04.03, 15:35 nie znalam go tak dobrze,jek niektorzy forowicze. Ale kiedy przed projekcja mowil z dwa zdania o filmie, to bylo w tym cos bardzo milego. Moze dlatego tak czesto wybieralam Kontrasty, nawet w dobienowego Pioniera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student Re: Zmarł Doland Paszkiewicz IP: *.gryfsat.pl / 192.168.1.* 17.04.03, 21:59 Niech odpoczywa w pokoju. Pewnie "tam" szykuje juz nastepny festiwal filmowy. "Kto we mnie wierzy , chocby umarl , zyc bedzie. Tak bylo na poczatku , teraz i zawsze i na wieki wiekow amen. Odpowiedz Link Zgłoś