Dodaj do ulubionych

Polish Theater of Absurdism

25.10.10, 15:02

1.Kobita dostaja w spadku dom na mocy zapisu w testamencie i musi sie dzielic z kims kogo w testamencie nie ujeto.

tinyurl.com/2cqclfy
2.Kobita musi zabulic " zachowek" od wartosci wytrzasnietej z kapelusza, jako ze nie wiadomo w ogole czy dom ma jakakoliwek wartos dopoki siem go nie opyli. Wycene "eksperta" jak doswiadczenie uczy mozna sobie upchnac w ucho. (Napisalbym, w dupie ale wytna.)
A co byloby gdyby siostrzenica zglosila roszczenie od sumy 4000 000 PLN, byo tyle wg niej wart jest dom w Plocku?

3. Kobita domu nie sprzedala, wiec nie de facto nie zaminila nic na srodki monetarne w zadnej formie, nie ma z tytulu posiadania budy zadnych dochodow, wiec komornik WSIADA jej na jej RENTE (???!!!) Co ma renta tej biedaczk iwspolnego z ta zasrana chalupa ???

4. Poniewaz renty jest za malo by absurdalnym roszczeniom podolac, dlug sie generuje i multiplikuje zjadajac spadek. Bandyci wymuszajacy zwrot wyimaginowanego dlugu maja wiecej serca i rozumu ?

5. Czy jesli ja dostane na mocy spadku majatek, to moja najblizsza rodzina rowniez moze mnie zrujnowac w latach po tym fakcie? Poniewaz w Polsce renty nie pobieram, rozumiem ze panstwo Polskie po prostu zrabuje mi cos innego w zamian/zastaw , by zaspokoic te zajawke czy jak to sie tam zwie ?
Obserwuj wątek
    • krzysztofsf Re: Polish Theater of Absurdism 25.10.10, 15:09
      Nic nie pisza co z druga polowa domu - jak zostala zalatwiona sprawa pomiedzy bratanica a druga zona brata. Ciekawe, czy przedstawiono obiektywnie wszystkie fakty?
      Teoretycznie tamta kobieta [powinna byc w identycznej sytuacji.
    • lastboyscout Re: Polish Theater of Absurdism 25.10.10, 16:52

Zyjac w innym swiecie nigdy nie zrozumiemy tej "logiki ale niewykonanie postanowienie sadu w Polsce nie jest traktowane jako przestepstwo a wiec nie jest karane.

Jakby bylo tego malo sprawca niewykonania postanowienia sadu jest nagradzany przez sad mozliwoscia zawieszenia wykonania postanowienia bo najbardziej absurdalnym pretekstem.

Praktyczny przyklad.
      Sad zasadza ci splate od drugij strony z zabezpieczeniem stanu posiadania nie wymagajac nawet od splacajacego przedstawienia dowodow (dochod, majatek, mozliwosci zaciagnicia kredytu) mozliwosci takiej splaty.

Postanownie staje sie prawomocne.

Splacajacy/dluznik (chocby byl bankrutem) nie splaca ale przejmuje notarialnie wlasnosc.

Wierzyciel wszczyna postepowanie egzekucyjne (to on musi kredytowac wszystkie koszty!)
      Dluznik wszyna jakiekolwiek postepowanie przeciwko wierzycielowi wnoszac o najbardziej absurdalna wysokosc roszczen wobec wierzyciela.
      Sad zawiesza postepowanie egzekucyjne (na calosc splaty) bez postawienia zadania przedstawienia jakichkolwiek dowodow uzasadniajacych wysokosc roszczenia dluznika.
      Dluznik wciaga wierzyciela w koszty adwokackie i sadowe, wyceny nieruchomosci itp.
      Dluznik przedluza w nieskonczonosc postepowanie aby uniknac splaty.
      Sam w miedzyczasie posiada pelne prawo korzystania z wlasnosci, ktorej niesplacil, czerpiac z tego profit (np. z wynajmu).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka