Dodaj do ulubionych

ZOMO podpala samochód Policji...

15.11.11, 13:34
Ostateczny dowód na prowokację ZOMO, za zgodą i przyzwoleniem władz.

www.youtube.com/watch?v=Kjp4hB_t5vM&feature=player_embedded
(1:56-2:30)

W takim stanie rzeczy, zamiast się tłumaczyć i odcinać od prowokatorów należałoby zrobić drugą manifestację przeciwko lewicowym faszystom u władzy. I to jak najszybciej.
Obserwuj wątek
    • leny20-4-7 zabawa co ma w reku mundurowy? audiotele 15.11.11, 17:55
      Vince nie excytuj sie az tak mocno, mowie po przyjacielsku, po pierwsze dlatego ze milczaca wiekszosc aka dromnomieszczanie maja to na razie gleboko za rok, dwa to dopiero bedzie larum, a po drugie dlatego, ze ten domniemany, umundurowany piroman aka samozwanczy czlonek ochotniczej starzy pozarnej mogl tylko nieudolnie probowac gasic tlacy sie ogien. dym w samochodzie caly czas przeciez sie unosi, zanim sie pojawil w jego okolicy "nasz czlowiek". poza tym zza jego plecow fotki sztrzela jakas njunia co dodaje jego gaszeniu troche wiecej wiarygodnosci. chyba, ze odkryjesz czym jest ten czerwony "areozol" w jego rece. co moze nie byc ani simple ani tym bardziej easy.

mam za to mniej korkolomne zadanie. przypatrz sie za to na tym filmie od 2:14 -2:18 na pojawiajacego sie z prawej strony kadru policjanta bo w jego reku znajduje sie COŚ co przypomina mi...petarde.

moze mam zwidy, ale widze duza petarde hukowa koloru szarego trzymana w reku mundurowego. rozum mi jednak podpowiada, ze to przeciez niemozliwe bo petardy rzucali ci wstretni i plugami naziole aka faszysci, a policje i sluzby pochwalil Pan Premier Tusk za wzorowe dzialanie. sam juz nie wiem...

dlatego prosze o jakies propozycje. przypominam 2:14 pojawia sie z prawej strony i po piruecie na srodku przemieszcza sie na lewo kadru w 2:18. latwo namierzyc bo jest zoom kamera akurat na jego reke.
      • leny20-4-7 gorze mi napisalem staży przez "rz" 15.11.11, 18:02
        mldoziez prosze o nie czerpanie wzrocow akurat z mojej ortografii...taki wstyd!
    • tartaczek Re: ZOMO podpala samochód Policji... 15.11.11, 21:22
      Nie widzialam tego podpalenia ,chyba cos przeoczylam,sorry.

V-v odbierz poczte.
      • llukiz Re: ZOMO podpala samochód Policji... 15.11.11, 22:11
        > Nie widzialam tego podpalenia ,chyba cos przeoczylam,sorry.

bo tam nie ma podpalenia, tylko sugestia. Swoją drogą auta muszą mieć gaśnicę, więc mogli jej użyć i ugasić...
    • leny20-4-7 jest 01:08 16.11.11, 01:17
      siedze i dlubie pewne sprawe dla ludzi o przesunietej strefie czasowej i wlaczylem odbiornik telewizyjny, skakalem chwile po kanalach, az trafilem na...tvn24, a tam co?

ano powtorka z rozrywki czyli "odbicie placu konstytucji" z rąk faszystow.

wlasnie jacys ziomale staja na kandelabrze i trzymajac flagi spiewaja hymn panstwowy...zaden nic nie robi niezgodnego z prawem...koelzka z policji "drze sie" apelujemy do waszego rozsadku, itp...szpaler stoi i nie wie co robic...piekna scena...dzienniakrz wlasnie odwrocil kamere i daje przeklejke na pocztek "zadymy". jesli ktos nie byl to nie skojarzy ze doszlo do celowej zmylki.

przed chwila bylismy juz na koncu placu, a teraz znowu kamerzysta jest u jego wejscia.

piekna manipulka. no klasyka!!!
      jest 1:11...w 3 minuty cofnelismy sie o dobre 20minut w czasie!!! ale jak mowilem jak ktos tego nie wie to moze nie zauwazyc przeksoku.

ooo pkazuja wlasnie znowu Korwina i juz przeklejka na szpaler polcji zdobywajacej teren i ten irytujacy glos z megafonu policyjnego "policj anie ponosi odpowiedzialnosci meterilanej za szkody"

jest 1:13, kolejna przeklejka...to co poakzuja dzialo sie kolo 14:55-59...

coz...."najbardziej medialne sceny" dzialy sie przez pierwsze 10 minut, mozna zrobic petle i np.
      godzinny material.

ps. sporo bialych kominiarek. dopiero teraz to widac
      ps2. wlasnie Korwina kadruja na tle bialych kominiarek!!! a widac, ze jest zagubiony i szuka drogi w jakims kierunku! tlum krzyczy "precz z komuna"! kamera to na Korwina, na jego otoczenie...a tam kominiarkismile

• leny20-4-7 Re: jest 01:34 16.11.11, 01:45
        wlasnie zapedzili demonstrantow w kozi rog i aby sie wydostac z placu musieli przejsc obok szpaleru policji...wszyscy rece wysoko podniesione...ale zapewne to za maly dowod na dobre intencje bo kilku policjantow okladalo pałami bprzebiegajacych, ktorzy znalezli sie najblizej ich oraz...puscili gaz. durnie, bo jak ich nazwac, puscili pod wiatr!!! bo tam pod arkadami zawsze jest przeciag!

jest 1:36 "akcja" powrocila pod kandelabr od ktorego zaczalem relacje...

przed chwila poakzali jakiegos dzieciaki siedzacego na mureczku/laweczce i placzacego, chyba z bolem w nodze.

ale to i tak maly pikus bo zanim zaczlem pisac to byl przez minute moze dwie najazd na...znanego aktywiste albo ONR albo MWP ktory siedzial pokrwawiony na chodniku...nikogo wiecej nei pokazyli rannego tylko jego. przypadek?

1:38 wlasnie akcja sie toczy onok tych podpalonych samochodow policji...ale tak zgrabnie pociety material, ze nie widac MOMENTU podpalenia...sa za to widoczni mlodzi ludzie walacy w te auta!!! caly filmik, ktory tutaj jest podlinkowany jest tak zmontowany, ze szapo ba! teraz leza mlodzi ludzie na chodniku z rekami nad glowami. chodzi ten policjant z aerozolem...ale zadnego zoomu! caly czas przekleiki...teraz nagle jacys policjanic w maskach przeciwgazowych i ...nazjazd do robitego radiowozu aby pokazac co ma w srodku.

jakis kolezka z biloczerowna flaa na ramieniu...ale i zakryta twarza coby byla "symetria".

oooo foteczki lezacym sztrelaja jacys gowniarze na czarno ubrani jak dla mnie z antimanify.

jakis lezacy zaczal sie zalic i uskarzac na cos...to kamera odjazd z miejsca jakby na komede ( nie klamie!!!)

szok...teraz jakaies "kolorowe dziewczeta" stzrelaja fotkii...

teraz zaczyna sie obejscie Placu i ...najazd na kandelabr..gdzie kolesie z flagami nadal stoja. nic nie robia, kameruja policjantow. ale juz ich zaczynaja "zwijac"...oni spiewaja hymn.

wlasnie oburzonyprzechodzien...klasyka.
    • klip-klap policja bije 17.11.11, 22:55
      A mowili, ze tylko jeden bil, hehe.
      pietkun.nowyekran.pl/post/37858,wideo-bili-mnie-umundurowani-policjanci
      • klip-klap filmik z zajscia tu 17.11.11, 23:06
        Ciekawe, co teraz powie rzecznik policji...

www.youtube.com/watch?v=xvuhN2zbHEk
      • szczurek.polny Re: policja bije 17.11.11, 23:10
        "Tymczasem niemieckie łobuzy wcale nie porzuciły kijów i pałek przed kawiarnią Nowy Wspaniały Świat, nie porzucili też w kawiarni. Oni po prostu po akcji oddali broń do magazynu znajdującego się kawiarni Krytyki Politycznej, z którego ją pobrali. Kije i pałki trafiły spowrotem do siedziby szefa tej mafii, który czarnym koszulom wydał rozkaz lub zlecenie na sprowokowanie zamieszek i dokonanie serii pobić (kontrakt: wy dymicie - my dostarczamy broń)."
        [...]
        "pałki, kastety i żółto-czarne flagi którymi zostali pobici młodzi ludzie w polskich strojach historycznych, broń, którą Niemcy użyli przeciwko polskiej młodzieży idącej z polskimi flagami na Marsz Niepodległości czekały na te bojówki w Krytyce Politycznej i że to Krytyka Polityczna uzbroiła bandytów by mogli bić polskich przechodniów."

lazacylazarz.nowyekran.pl/post/37892,policja-w-nowym-ekranie
        • leny20-4-7 policja bije, a "rozgrzany" sąd sądzi 18.11.11, 16:32
          Dotarliśmy do pobitego przez policjanta w cywilu uczestnika Marszu Niepodległości. Film z Danielem K. bitym i kopanym w twarz umieszczony przez jednego z blogerów w sieci zbulwersował Polaków.

(...) Zachowywałem się spokojnie. Nikogo nie atakowałem. To policjanci rzucili się na nas. To co widać na filmie w internecie to prawda ─ powiedział nam K. ─ Gdy usłyszałem krzyk >>Stać! Policja!<< zatrzymałem się ─ wyjaśnił. ─ Wtedy policjant w cywilu dopadł do mnie, obezwładnił gazem i bił po całym ciele ─ relacjonował K. Po odwiezieniu na komisariat mężczyznę sądzono w trybie przyspieszonym. Sąd nie usłuchał wyjaśnień pobitego. Dał wiarę zeznań funkcjonariusza, który bił K. i innym policjantom, którzy nie wiedzieli, że zdarzenia nagrywał jeden z blogerów. Sąd nie uwzględnił prośby K. o uwzględnienie nagrań z monitoringu. Skazał mężczyznę na 3 miesiące bezwarunkowego pozbawienia wolności za naruszenie nietykalności cielesnej funkcjonariusza

za: maciwoda.nowyekran.pl/post/38086,czlowiek-pobity-przez-bandyte-z-policji-zostal-skazany-za-naruszenie-nietykalnosci

jesli to jest faktycznie ten sam "skopany czlowiek" co na filmie i jesli nie bral udzialu zadnym innym wydarzeniu w dniu 11.11.11( bo nie wiemy czy wczesniej nie naruszyl "cielesnosci" innego policjanta) to albo II instancja albo Strassburg.

najsmutniejsze moze byc to, ze swiadkowie-policjanci nie powstrzymali "zwyrola" ze swoich szeregow, a nastepnie zlozyli falszywe swiadectwo. of kros zastzregam, ze pobity K. wczesniej nie zaatakowal zadnego z funkcjonariuszy. ale z takimi "swiadkami" w mundurach sam mialem do czynienia w realnym swiecie i czasem slow brak z bezsilnosci na to co sie dzieje.

• klip-klap sad technologicznie do tylu 18.11.11, 17:44
            Podejrzewam, ze dla sadu i dla policji jest to standardowa procedura. Obie strony sa kryte, sad sie nie wysila, bo policja dostarcza spojne wspolne zeznania. Jedyne, co uczyni ta sprawe niestandardowa to fakt, ze istnieje nagranie.
            W rzeczywistosci to stawianie oporu polegalo na tym, ze nie dal sie kopac po twarzy. Choc na forum policjantow widzialem tez taka opinie, ze agresja tego kopanego czlowieka przejawiala sie w tym, ze podniosl rece utrzymujac garde (?), a garda moze tez sluzyc do wyprowadzania ataku...

Teraz rozumiem dlaczego ten gosc ze zlamana reka obawia sie zemsty policji. Pewnie standardowo tez osadza go winnym. Stawial opor, bo za wolno biegl, gdy policjant lamal mu reke palka. Dobrze, ze Nowy Ekran nie popuszcza.

> najsmutniejsze moze byc to, ze swiadkowie-policjanci nie powstrzymali "zwyrola"
            > ze swoich szeregow, a nastepnie zlozyli falszywe swiadectwo. of kros zastzrega

Falszywe skladanie zeznan to tez przestepstwo, ciekawe czy za to odpowiedza...
          • llukiz Re: policja bije, a "rozgrzany" sąd sądzi 18.11.11, 19:59
            > jesli nie br
            > al udzialu zadnym innym wydarzeniu w dniu 11.11.11( bo nie wiemy czy wczesniej
            > nie naruszyl "cielesnosci" innego policjanta)

Ale co to ma do rzeczy? Choćby on wcześniej robił nie wiadomo co, to policja i tak nie ma prawa go bić. Jest nagrane czarno na białym. Gość nawet nie ucieka, nie stawia oporu, tylko stoi i zasłanie się przed ciosami psychopaty. Potem leży i jest dalej kopany. Niezależnie od tego czy on popełniał wcześniej przestępstwa, to i tak powinien dostać odszkodowanie, a tych wszystkich "policjantów" powinni zwolnić.
            A nawet jeśli jest przyzwolenie społeczne by na komisariatach bić bandytów, to nie powinno być to legalne, zwłaszcza w biały dzień na ulicy i oczywiście nie jest.
            A czy to ten sam facet to nie wiemy, bo skąd mamy wiedzieć...
      • vice_versa Ciąg dalszy... 10.08.12, 22:40
        www.youtube.com/watch?v=jlCYUJQxW3U
        Mi to umknęło, a Wam?
        • przycinek.usa Re: Ciąg dalszy... 10.08.12, 23:53
          och. no tak. a tego policjanta pewnie puscili. co za kraj.
          • glupi_jasio Re: Ciąg dalszy... 11.08.12, 15:20
            przycinek.usa napisał:

> och. no tak. a tego policjanta pewnie puscili. co za kraj.

Vice versa, oczywiscie ten film jest znany, wywolal spore wburzenie w blogosferze (i slusznie), ale, jak widac, nie dotarl do nawet tak zainteresowanych osob, jak Ty.

Przycinku - niedawno czytalem, ze bijacy policjant dostal jakas nagane, chyba. Wciaz jako policjant.

• notsofast Re: ZOMO podpala samochód Policji... 23.11.11, 08:26
      Jak dla mnie ten wpis dobrze oddaje Twoją kondycje ducha i umysłu, Vice! Jak widać ideologia jest w stanie powodować nawet zaburzenia percepcji - tylko że Winston(1984) zobaczył tyle palców ile powinien po długiej sesji "terapeutycznej", którą Ty... zaserwowałeś sobie sam. Niestety ponieważ wydaje się, że znakomita większość członków tego forum przejawia podobne cechy, pozwolę sobie nie pisać tu więcej, bo to chyba strata czasu.
      • glupi_jasio Re: ZOMO podpala samochód Policji... 23.11.11, 13:24
        Popieram Twoją decyzję: jeśli o Ciebie idzie, to lektura postów Twojego autorstwa, to strata czasu i nerwów. Np, ten ostatni - jest postem czysto personalnym.

Trzymam za słowo.
        • notsofast Re: ZOMO podpala samochód Policji... 23.11.11, 14:04
          Post jest może i personalny, ale reakcja forumowiczów na niego symptomatyczna. Szanowni Państwo, Wy się nawet nie umiecie porządnie mylić.
          • bagracz Re: ZOMO podpala samochód Policji... 23.11.11, 15:49

Rozumiem, że kolega myli się dogłębnie i kompleksowo. Tak solidnie.
          • klip-klap smiech przez ziew 23.11.11, 16:13
            Mam rozdzierac szaty ?
            Forumowicze maja rozne style i dobrze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka