Dodaj do ulubionych

obraz wart 1000słów

06.02.14, 12:27
tak mnie naszło

nczas.com/wp-content/uploads/2014/01/komentarz-satyryka-05-2014-sorry-taki-mamy-klimat.jpg
i nawet nie chodzi mi o klimat.

Obserwuj wątek
    • szczurek.polny Re: obraz wart 1000słów 06.02.14, 23:46
      Moim zdaniem całkowicie nietrafione (albo ja tego nie łapię).
      1) Rząd to nie są bałwany. Rząd to profesjonaliści świadomie podejmujący decyzje. My obserwujemy tych decyzji konsekwencje. Rząd podejmuje te decyzje mimo iż zdaje sobie sprawę z konsekwencji. Widać cele, które rząd osiąga dzięki swoim decyzjom są na tyle wartościowe, że rząd akceptuje konsekwencje (które my wszyscy jakoś tam odczuwamy). Rząd to nie bałwany - to nie są jakieś tam losowe wypadki, przypadkowy bałagan. To wszystko czemuś służy.
      2) Opinia publiczna na pstrym koniu jeździ. Możesz wysłać kilkadziesiąt ludzi na tamten świat, możesz zwiększyć dług publiczny o ładnych kilka tysięcy na obywatela i nie zepsuje ci to tak notowań, jak jedno niefortunne "chlapnięcie dziobem" w telewizji.
      • leny20-4-7 Bałwany? 10.02.14, 22:41
        Ależ Drogi Kolego, jak tak możesz o rządzie! Toż przecież widac, że to nie są bałwany, a śniegowe, białe ...misie.
    • dorota_333 Bieńkowska górą 07.02.14, 09:52
      1. W naszym klimacie oblodzenia trakcji mogą występować i nie da się tego szybko usunąć. Wszyscy o tym wiedzą, wszystkich to nieodmiennie zaskakuje.

2. "Taki mamy klimat" było wyjęte z kontekstu - ona na konferencji wytłumaczyła rzecz.

3. Jest głupia tendencja, że rząd przeprasza za wszystko: za pogodę też. To tylko utrwala komunistyczny stereotyp, ze rząd odpowiada za wszystko. Również za odśnieżenie lokalnej drogi w Pipidówce.

4. Bieńkowska coraz bardziej mi się podoba. Ma odwagę mówić rzeczy niepopularne.
    • panoramawilka Re: obraz wart 1000słów 07.02.14, 21:25

Początek zorganizowanych protestów w Polsce 1.03.2014

www.sadistic.pl/poczatek-zorganizowanych-protestow-w-polsce-1032014-vt268221.htm

• glupi_jasio Re: obraz wart 1000słów 10.02.14, 22:02
      ... tez, coraz bardziej lubie pania Bienkowska, jesli idzie o poziom kompetencji, strone merytoryczna, przejecie misja, urode - nie jest w niczym gorsza od swojego poprzednika lub szefa, ale za to jest bez porownania bardziej szczera i, jak sie zdaje - pracowita.

Pani Elzbieta Bienkowska na szefa PO!
      • leny20-4-7 Re: obraz wart 1000słów 10.02.14, 22:39
        Oj żebyś nie wykrakał!!!

Przy obecnym sterniku, zatopienie Platformy, to tylko kwestia czasu. Roszada, którą proponujesz plus to wszystko w tle, o czym nie mówisz, a co wynika samo przez się, dałoby tę brakującą inercję i jeszcze, ze dwa lata dalszej indolencji, ignorancji i arogancji u władzy, że nie wspomnę o patologiach.
        • glupi_jasio Re: obraz wart 1000słów 10.02.14, 23:04
          leny20-4-7 napisał:

> Oj żebyś nie wykrakał!!!
          >
          > Przy obecnym sterniku, zatopienie Platformy, to tylko kwestia czasu. Roszada, którą
          > proponujesz plus to wszystko w tle, o czym nie mówisz, a co wynika samo przez się,
          > dałoby tę brakującą inercję i jeszcze, ze dwa lata dalszej indolencji, ignorancji i
          > arogancji u władzy, że nie wspomnę o patologiach.

A ja jednak mysle, ze pani Bienkowska, w roli szefa PO, w pol roku zrobilaby bez porownania wiecej dobrego dla Polski, niz obecny przewodniczacy w te ciagnace sie, jak guma do zucia, lata swojego przywodztwa. Pod warunkiem, oczywiscie, ze mialaby realna wladze. Tylko, ze do tego na pewno nie dojdzie, bo w obecnym ukladzie pani Bienkowska ma spelniac, przede wszystkim, role wizerunkowe...
    • glupi_jasio odmiana czasownika rausgehen 27.02.14, 12:11
      ich gehe raus
      du gehst raus
      er/sie/es geht raus
      wir gehen raus
      ihr geht raus
      sie/Sie gehen raus (z duzej litery - forma grzecznosciowa)

a czasownik znaczy "wyjsc, wychodzic"

Tak sobie spekuluje, bo, prawde powiedziawszy, rece mi juz opadaja.
      • leny20-4-7 PO prawdopodobnie przegrała właśnie wybory do EU! 27.02.14, 12:21
        i to nawet nie przez to "raus" czy "heil Hitler", a przez konfę na której p. Protasiewicz się najzwyczajniej SKOMPROMITOWAŁ!

Texty w stylu:
        "łokciem dostałem kuksańca. Wtedy wydałem dźwięk: Ał!"
        albo
        "Kazali zdjąć pasek, spodnie bo chcieli obszukać, czy nie mam broni w moich boskerkach."
        albo
        "tylko ludzie z PISu moga mnie krytykowac"
        albo
        "Zrobię wszystko, by na lotnisku nad Frankfurtem nad Menem nikt nie spotkał się z takim traktowaniem jak ja"

Brakuje tylko textu: to Kaczyński mi polewał albo to wina Schetyny były. a cała Jamajka będzie się z nas śmiała! Wystarczy zdolny amator, który nakręci przebitki z tej konfy z textem: "on pójdzie na wybory, a Ty?".

"Białe misie" jak nic!
        • glupi_jasio Re: PO prawdopodobnie przegrała właśnie wybory do 27.02.14, 12:46
          Podobno ten facet jest wiceprzewodniczacym Europarlamentu z ramienia partii Tuska?

Pytam o to, bo pomijajac juz aspekt partyjny, takie historie mocno szkodza opinii Polski i Polakow, utrwalajac negatywne stereotypy, odbierajac powage panstwu i jego reprezentantom.

Bardzo przykra sprawa sad

PS. W ramach samouczka dla elity najswiatlejszej partii europejskiej w Polsce, zdanie "gehen Sie raus" nie jest obrazliwe, mimo, ze zawiera slowko "raus" i nie nalezy w odpowiedzi na takie zdanie wchodzic z ostre starcie z jego autorem, z uzyciem ust.
          • leny20-4-7 Re: PO prawdopodobnie przegrała właśnie wybory do 27.02.14, 12:58
            Jasiu, to że my wiemy co reprezentują sobą w jakiejś części "elity" narodu spod znaku PO, to jedno, ale to, że ta prawda przebije się do społeczeństwa jest tutaj najważniejsza!

Dlatego bardzo pozytywnie zaskakuje mnie tutaj Donaldu Tusku. Facet, który ZAWSZE dotąd dzielił włos na czworo, zawsze czekał na raporty ( w sprawie Ellewatoru do dziś chyba jeszcze czeka) teraz podejmuje szybką akcję! "Co do drugiej sprawy Jacka Protasiewicza i jego zachowania oraz reakcji niemieckich... Niezależnie od tego, jak bardzo niestosowne było zachowanie, to niestosowne było zachowanie i słowa Jacka Protasiewicza. oraz "Może być ciężarem. Jego zachowanie jest nie do zaakceptowania"

Ciekawie sie zaczyna dziac. zupelnie tak jak przewidzial Grzes Schetyna ledwie przedwczoraj!
            • glupi_jasio Re: PO prawdopodobnie przegrała właśnie wybory do 27.02.14, 13:09
              leny20-4-7 napisał:

> Jasiu, to że my wiemy co reprezentują sobą w jakiejś części "elity" narodu spod
              > znaku PO, to jedno, ale to, że ta prawda przebije się do społeczeństwa jest tu
              > taj najważniejsza!

Leny, ja przeciez nie mowie nie... ale tez nie musze wszystkiego pisac doslownie, nie? W koncu to tylko niszowe forum grupki agresywnych malp, stosujacy apartheid wobec przedstawicieli wyzszych gatunkow ;p A miedzy nami, malpami, to dosc po slowie... wink

>
              > Dlatego bardzo pozytywnie zaskakuje mnie tutaj Donaldu Tusku. Facet, który ZAWS
              > ZE dotąd dzielił włos na czworo, zawsze czekał na raporty ( w sprawie Ellewator
              > u do dziś chyba jeszcze czeka) teraz podejmuje szybką akcję! "Co do drugiej spr
              > awy Jacka Protasiewicza i jego zachowania oraz reakcji niemieckich... Niezależn
              > ie od tego, jak bardzo niestosowne było zachowanie, to niestosowne było zachowa
              > nie i słowa Jacka Protasiewicza. oraz "Może być ciężarem. Jego zachowanie jest
              > nie do zaakceptowania"

Widzisz, skoro sprawa zajmuje sie niemiecka policja, prokuratura, a sprawe opisal "Bild", to... nie powinienes sie dziwic. Na tym podworku trzeba byc uprzedzajaco grzecznym, nie to, co na wlasnym, gdzie mozna wcisnac dowolny kit.

Faktem jest, ze przedziwnie sie to plecie, koincydencje gonia koincydencje, dziwny czas, wiec ogranicze wrodzona sklonnosc do spekulacji.

>
              > Ciekawie sie zaczyna dziac. zupelnie tak jak przewidzial Grzes Schetyna ledwie
              > przedwczoraj!
              • leny20-4-7 sama wlacyzla mi sie niemiecka klawiatura!!! 27.02.14, 13:16
                to jest dopiero ybieg okolicynosci! usmiech.

co do pointz twej wzpowiedyi to niestetz masz racje! tutaj mozna lodz krecic i kit wciskac np w kwestii sprawz ministra Neumana, ale jak tzlko cos wzsocyz y Berlinem w tle, to...nie skoncyz sie na tzm ye premier sie wsciekl ale nic nie yrobi.

btw. nie wiem cyz yauwayzes ale 12 marca pryzbzwa do Polski p. Merkel. ydaje sie ye 20 marca sa bardyo istotne negocjacje w sprawie klimatu cyztaj energetzki polskiej. do tego na ukrainie moye bedyiemz wzciagac kasytanz y ognia...oj bad timing sobie wzbra p. Protasiewicy na chlanie i awantury na lotnisku. bardyo. gdzbzm chcial syukac drugiego dna, to bzm napisal,, e niemcz sprowokolwai Proatasiewicya dla lepsyej poyzcji negocjaczjnej ya miesiac...ale nie chce mi sie. tey usmiech.

tak sobie pisyemz ale nie docyekamz sie akurat w tzm temacie polemiki od rydowzch. zakladamz sie. znak zapztania
                • glupi_jasio Re: sama wlacyzla mi sie niemiecka klawiatura!!! 27.02.14, 13:25
                  leny20-4-7 napisał:

> to jest dopiero ybieg okolicynosci! usmiech.
                  >
                  > co do pointz twej wzpowiedyi to niestetz masz racje! tutaj mozna lodz krecic i
                  > kit wciskac np w kwestii sprawz ministra Neumana, ale jak tzlko cos wzsocyz y B
                  > erlinem w tle, to...nie skoncyz sie na tzm ye premier sie wsciekl ale nic nie y
                  > robi.
                  >
                  > btw. nie wiem cyz yauwayzes ale 12 marca pryzbzwa do Polski p. Merkel. ydaje si
                  > e ye 20 marca sa bardyo istotne negocjacje w sprawie klimatu cyztaj energetzki
                  > polskiej. do tego na ukrainie moye bedyiemz wzciagac kasytanz y ognia...oj bad
                  > timing sobie wzbra p. Protasiewicy na chlanie i awantury na lotnisku. bardyo. g
                  > dzbzm chcial syukac drugiego dna, to bzm napisal,, e niemcz sprowokolwai Proata
                  > siewicya dla lepsyej poyzcji negocjaczjnej ya miesiac...ale nie chce mi sie. te
                  > y usmiech.
                  >
                  > tak sobie pisyemz ale nie docyekamz sie akurat w tzm temacie polemiki od rydowz
                  > ch. zakladamz sie. znak zapztania

Ja dorzuce, ze trwaja tez castingi na przyszlych eurokomisarzy i takie tam.

To, co mnie szczerze martwi i zajmuje, to pytania - na ile nasze lokalne spory sa wykorzystywane, by pograzyc wszystkich... akurat do tego pana, na szczescie, nie mam powodow zalowac, ale, jak juz pisalem, ten incydent szkodzi Polsce na arenie miedzynarodowej, w bardzo waznym okresie.

Szczegolnie teraz trzeba bardzo uwazac na wszelkie incydenty na linii Polska - Ukraina, Polska - UE, Polska - Niemcy. Rzeczony incydent szkodzi na wszystkich 3 kierunkach.
          • bieda_inwestor Gwoli scislosci 27.02.14, 15:12
            to rausgehen nie jest akurat najlepszym slowkiem jesli chce sie byc grzecznym. jak dla mnie zwrot gehen Sie raus brzmi troche jak "prosze spadac". Niby lepiej niz "weggehen" badz "verschwinden", ale jak ja bym chcial powiedziec to grzecznie, to uzylbym "hinausgehen" badz "weitergehen". To tak na marginesie, bo generalnie to wiocha straszna, porownywalna tylko do slynnego "pobicia" Rokity przez Niemcow, za to ze sie awanturowal o swoj kapelusik czy plaszcz.
            • leny20-4-7 "Don't make a village" 27.02.14, 15:27
              dzięki.

również gwoli ścislości dodam, że p. Protasiewicz "pochwalił' się, że rozmawial z celnikami po angielsku w stylu: „Were you ever in Auschwitz?”.

chwilę temu, nieodżałowany p. Niesiołowski powiedziec miał "celnicy nie powinni rozmawiac z Jackiem po niemiecku".

tytułową wiochę z tematu komenta wzmacnia jednak fakt, że, zamiast pójsc po rozum do głowy jeszcze się sam sobą chwali na zwołanej konfie. himalaje arogancji! to kolejny (po Janku Marii oraz samym Lechu W.) z "wielkich", samo-skompromitowany na lotnisku.

niestety tylko utwierdzi wśród niemiaszków stereotyp Polaka-pijaka. i to w czasie dośc istotnym dla Polski ( co wyszczegolniłem z Jasiem powyżej).

• leny20-4-7 uwaga kolejne 1000słów na obrazku 28.02.14, 09:32
        www.facebook.com/TygodnikDoRzeczy/posts/479702635484976
        ps. z njusów na dziś w temacie. ex-gospodarz domu(?) pełniący swego czasu obowiązki rzecznika rządu, odmówił dziś komentarza w sprawie p. Protasiewicza słowami: muszę sobie wszystko poukładac! obecna p. rzecznik Kidawa idzie ostro, że "zle się stało". a pani Katarasińska TŁUMACZY zachowanie szaconwego kolegi słowami: "tu ukraina, tu wybory, tu wymiana wojewodów, nie dziwota, że jacek mógł się denerwowac". Zaczynam nabierac przekonania, że całą ta formacja, to jedno wielkie...dno.
        ps2. ciekawe z czym wyjedzie Grzesiek. w zasadzie brakuje tylko jego do całosci.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka