Dodaj do ulubionych

imigranci muzulmanscy, osoby, ktore inaczej mysla

26.08.15, 08:27
To jest watek, ktory od dawna powinien byl tu powstac. Po swiecie chodza rozne niepokoje, ze gieldy spadaja, albo Grecja ma niewystarczajaco jasne slonce albo np. w rzece w Polsce znaleziono dwoch biednych lotnikow z II wojny swiatowej i kto wie, moze nawet i niemiecki pociag ze zlotem? Tymczasem w mojej ocenie - najwazniejszym tematem powinna byc wzajemna nienawisc ludzi i totalne idiotyzmy podsycajace te nienawisc. I oczywiscie wladze, ktore do tej nienawisci dokladaja sie w ten sposob, ze tworza sytuacje konfliktowe - o ktorych akurat pisalem i oczywiscie dyskutowalismy goraco. Dlatego podobaja mi sie te dwa artykuly:

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,18629499,wicepremier-czech-nalezy-natychmiast-zamknac-zewnetrzne-granice.html?lokale=local#BoxNewsImg
www.naszdziennik.pl/polska-kraj/142635,unia-budowniczym-zagrozenia-terrorystycznego.html
Nareszcie ktos otwarcie mowi konkretnie i wprost. No to moze bedzie z tego jakas wartosciowa dyskusja.
Obserwuj wątek
    • dorota_333 Poprawność polityczna ustępuje (nieznacznie) 26.08.15, 09:52
      Zastanawiałam się właśnie nad założeniem wątku, bo dzieje się (szkoda tylko, że Twój wątek ma taki nieporadny tytuł smile ).

Myślę, że warto to wszystko śledzić i opisać, bo mamy do czynienia ze zjawiskiem, które może zniszczyć obecne status quo w Europie, łącznie ze zniszczeniem podstawy Unii Europejskiej - swobodnego przemieszczania się w ramach strefy Schengen.

Na początek coś, co mnie uderzyło ostatnio. Otóż zaczęłam szukać w necie aktualnych informacji na temat imigracji do Europy, ponieważ to, co serwują media, to szczyt idiotyzmu. Wychodzą jakieś umalowane panienki i gęgają o biednych uchodźcach i o tym, jakimi potworami są władze Macedonii utrudniające im przejście przez granicę.

W większości mediów poprawność polityczna w jej najbardziej debilnej odsłonie. Znany aktor niemiecki zamierza otworzyć luksusowy obóz przejściowy dla uchodźców smile

Jednak kiedy trochę się zagłębiłam w necie w ten temat, odkrywam coś, co mnie cieszy - już ta najbardziej twarda forma poprawności (imigranci jako konieczność i dar dla Europy) powoli ustępuje. Teksty z Gazety Wyborczej sprzed kilku miesięcy nie mają wątpliwości co do konieczności przyjmowania wszystkich, jak leci. Teksty sprzed kilku dni są już pisane innym językiem, pojawiły się wątpliwości.

Jeżeli aroganckie, debilne "elity" zaczynają się orientować, że coś jest nie tak - to znaczy, że jest naprawdę źle. Niemcy chyba wystraszyli się tych 800 tysięcy, które tylko w tym roku przybędą do nich z południa.
    • byly-kadi Brzydko, Polska, Brzydko ! 26.08.15, 15:46

Imigranci muzulmanscy ? Jasne, ze NIE. Ja juz ten temat tu poruszalem w innym kontekscie, mianowicie europejskiej solidarnosci a takze europejskiej kasy.
      Wiec to wyglada tak, ze EU na stanowic pewna jednosc. Wspolna kasa na rozwoj, tak. Dajcie, bo my bide cierpielismy pod komuna. I Polska I Czechy I inni. Dawac mi tu miliardy.
      Teraz mamy pata, bo z Azji wala do EU muzulmanie. DO EUROPY , zauwazcie, chociaz przez Grecje I Macedonie, Hiszpanie czy Francje. Ale wala I nie przestana.
      O ile mnie nie myli pamiec, to Austrai bierze tego cos 60 tysiecy. Austrai, 4 razy mniejsa od Polski. A Polska, 4 razy wieksza od Austrii ( ktora to w koncu tez dokladala sie do polskich drog, centrow handlowych, lotnisk I burdeli) , broni sie jak moze pazurami przed przyjeciem 2 000 osob.
      Jak to wyglada w oczas “strej” Europy? Jak myslisz, Dorota?
      A moze nie wywglada? Moze mozna powiedziec Europie, nie chcemy brudasow I juz? Ok, ale co bedzie, jak w grecjii dojdzie do sytuacji kryzysu humanitarnego ( czy jak sie to tam zwie) I oni zaczna mrzec I lezec na ulicy? Co bedzie jak jakis sprytny Grek sie w koncu wkurwi I zauwazy, ze 38 milionowa Polska nie poczuwa sie absolutnie do niczego, odpychajac problem daleko od siebie?
      Nie chce tu isc za daleko, ale co bedzie , jesli, powiedzmy, zacznie sie burdel na Wschodzie I na polskich granicach stanie 100 000 uchodzcow z Dzikich Pol ???
      Tak wiec ja, Kadilak, bym tych imigrantow przyjal. Te 2 000 I dal im spoko warunki. A pozniej, jak sie ktos bedzie dopierdalal, to bym mu to podsuwal pod nos przez nastepne 3
      0 lat- no jak to, wizelismy ile mgolismy? Czygo, czego wy chcecie ?
    • tirol1 Re: imigranci muzulmanscy, osoby, ktore inaczej m 26.08.15, 18:40
      Tak premier czeski ma racje trzeba w europie ustanowic apartheid ,brutalnie pilnowac granic ue ,ograniczyc imigracje a nielegalnych imigrantow bezlitosnie deportowac . Europa nie moze byc globalnym osrodkiem dla azylantow i osrodkiem pomocy socjalnej dla calego swiata.
      • 3.ndd Re: imigranci muzulmanscy, osoby, ktore inaczej m 26.08.15, 19:43
        Takze nie Izrael , do czego zmusza rzad Najwyzszy Sad Izraela

"Rozpoczal sie proces zwalniania 1200 nielegalnych imigrantow z otwartego wiezienia Holot w wyniku orzeczenia Sadu Najwyzszego sprzed dwoch tygodni, wg ktorego wiezienie proszacych o azyl przez 20 miesiecy nie jest legalne... w sumie zwolnionych zostanie 1178 z 1765 infiltratorow znajdujacych sie w Holot i dzisiaj wyjdzie stamtad okolo 600 osob... reszta zostanie zwolniona jutro... jest im zabronione mieszkac i pracowac w Tel Avivie i Eilacie, ale istnieje obawa, ze wielu przedostanie sie jednak do Tel Avivu... pozwolono im zamieszkac miedzy innymi w Ashkelonie, Aradzie i Haifie..."
        Wiecej - izrael.org.il/kunena.html?view=topic&catid=4&id=102876#108961
        • tirol1 Re: imigranci muzulmanscy, osoby, ktore inaczej m 26.08.15, 20:25
          Ja uwazam ze Israel powinien byc szczegolnie czujny wobec imigrantow i nie przyjmowac innych niz Zydow ,to Panstwo israel mu przetrwac to warunek pokoju na swiecie szczegolnie mi zal tych prostych zydow ze musza dzielnie stawiac opor wobec jako samotna wyspa na morzu barbarzyncow !ale Israelczycy badzcie spokojni my tez mieszkancy ue i usa jestesmy z Wami , w obliczu expancji islamskiej i demograficznej 3 swiata kady mieszkaniec ue i usa jest israelczykiem i zydem shalom ariva aleluja i do przodu sursum korda w gore serca,barbaria no pasaran !
          • przycinek.usa Re: imigranci muzulmanscy, osoby, ktore inaczej m 28.08.15, 08:53
            ja ci cos powiem. sa tacy, ktorzy mowia, ze to wlasnie tam sa ci wrogowie. wrogowie nas wszystkich. pomysl o tym w wolnej chwili. zastanow sie - KTO te wszystkie wojny wywoluje - KTO jest na topie tych wszystkich atakow o ktorych sie mowi szeptem, a w mediach sie pisze, ze to sa teorie spisku?

Organizacja roznych takich atakow jest specjalnoscia eksportowa tamtego rejonu.
            To oczywiscie przypadek. Zadne celowe dzialanie. Przez przypadek spadaja bomby, upadaja wiezowce i dziennikarze wszystkich gazet pisza o spiskach akurat w tym samym czasie. Co za dziwna korelacja.

Mnie to przypomina korelacje gieldowe.
            Jak ktos kupuje roznoczesnie akcje technologiczne i akcje utilities i spolki olejowe - to znaczy, ze te same fundusze kupuja jedne i drugie. Ta sama reka. Dla dziennikarzy z calego swiata jest to oczywiscie teoria spisku.
      • tmoni77 Re: imigranci muzulmanscy, osoby, ktore inaczej m 01.09.15, 21:17
        Fala ludnosci przenika kolejne granice europejskie niczym tsunami i zalewa panstwa czy tego chca czy tez nie. Niemcy zdeklarowali pomoc i naciskaja na nas zebysmy tez taka pomoc obiecali. No to teraz prosto z mostu. Wiadomo przeciez ze wiekszosc z uciekinierow to wyznawcy islamu. Dlaczego ci ludzie nie szukaja schronienia w np. Emiratach Arabskich albo innym kraju blizszym kulturowo? Tak ogromny przyplyw ludzi o tak innej kuturze jest przeciez w dalszej perspektywie niebezpieczny dla rodowitych europejczykow. Islam rzadzi sie swoimi prawami - nie zwaza na prawa europejskie, a kobieta tam nie ma zadnych praw.
        Nikt z politykow nie mowi, ze przeciez najbardziej przesladowana, mordowana grupa w Syrii sa CHRZESCIJANIE!!! Ludzie, ktorzy za to ze wyznaja Chrystusa sa mordowani, torturowani, krzyzowani i to IM powinna byc oferowana pomoc w pierwszej kolejnosci!!!
        Wejdzie na strone Fundacji Estera i Sami zobaczcie co tam sie dzieje! fundacjaestera.pl
    • dorota_333 Analiza z defence24.pl 27.08.15, 11:21
      Warto spojrzeć na tą analizę, najbardziej wyczerpująca z tego, co ostatnio czytałam. Tytuł na wyrost, ale treść ciekawa:

www.defence24.pl/247944,czy-niemcy-zmusza-polske-do-przyjecia-100-tysiecy-uchodzcow
      • byly-kadi Nuworysze jak zwykle najgorliwsi. Analiza Kadiego. 27.08.15, 14:53

W obrobnie swego nedznie wybalansowanego bytu. Czechy sie rzucaja jak wesz po kolnierzu ze nieprzyjma, Polska broni sie przed tymi 2000 Syryjczykow, a Wegrzy chca strzelac na granicach.
        Uczciwie musze przyznac ze wiekszosci analiz nie czytam, bo mi nie wystarcza nerwow na doczytanie ich do konca. Lecze sie na nadcisnienie w koncu. Ale te doczytalem, bom ciekaw co do powiedzenia mial anal z Polski, kraju, ktory bardzo nauczacac lubi innych, szczegolnie w tematach o ktorych nie ma zadnego pojecia ani wlasnego doswiadczenia, jak np imigracja. Bo przeciez w PL nie ma tak naprawde imigrantow a I uchodzcow niewielu.
        Nie chce mi sie rozbierazx zdanie po zdaniu steku tych bzdur, wezmy jedno tylko pod mlotek, jako przyklad jak to mozna polska opinia manipulowac:
        “Wg danych z grudnia 2014 r. w Polsce było prawie 30 tys. uchodźców, bezpaństwowców i osób ubiegających się o status uchodźcy. W Grecji – 42 tys., a więc niewiele więcej.”
        Mamy tu 3 klamstwa/ manipulacje w jednym krotkim zdaniu:
        1. Dane sa z 2014, czyli znaim zaczal sie najgorszy syf.
        2. 2. Grecja jest 3,5 raza mniejsza od Polski.
        3. Manipulant w danych polskich wrzuca do wora “uchodźców, bezpaństwowców i osób ubiegających się o status uchodźcy”, zas w odniesieniu do Grecji podaje , znow na rok 2014, podaje tylko uchodcow. Ktorych liczba w 2015 zrosla nawasem mowiac, o 750%. Prosze : www.unhcr.org/55c4d1fc2.html
        Aha-na powaznie teraz- Jesli dalej konskwentnie bedziecie sie bronic przed udzialem Polski w zintegrowanej polityce przyjmowania iuchodzcow lub pomocy dla nich to EU po prostu w przyszlosci obetnie wam hojnie dawane na wszystko fundusze. I skonczy sie Eldorado w ciagu miesiaca. Inaczej mowiac: Nie ma kasy na podwodne hotele w Gdanku bo potrzebna jest na utrzymanie uchodzcow. Kropka.
        • przycinek.usa Re: Nuworysze jak zwykle najgorliwsi. Analiza Kad 28.08.15, 08:57
          he he he dobre
      • przycinek.usa Re: Analiza z defence24.pl 28.08.15, 08:56
        a niech zmusza. niech sie ludzie wreszcie obudza i zrozumieja za czym glosowali. Potrzebujecie Trumpa w Europie - a nie Tuska.

Na szczescie nie ma sie co martwic - jak tylko przyleci tam 100k ludzi, to zaraz wyjada do Niemiec.
        No chyba, ze Merkelowa tak wszystkich wyroluje, ze najpierw tych ludzi eksportuja (Niemcy sa w europie czolowym eksporterem) - a potem zamkna granice. He he he.

• dorota_333 Głupia Schadenfreude 28.08.15, 09:33
          Obawiam się, że z Jankesami nie ma sensu rozmawiać o kryzysie imigracyjnym w Europie. Wykazujecie (obaj z Kadim) jakąś kretyńską radość z tego, co się dzieje.

Zapominacie, że USA walnie przyczyniło się do destabilizacji na Bliskim Wschodzie (chociazby w Syrii, w Iraku). I po drugie - że problemy Europy nie pomogą także Wam.
          • byly-kadi Zaraz tam freude …. 28.08.15, 16:51

Po prostu mentalnie was to tam , przynajmniej tych bardziej swiadomych, troche rozchybotalo.
            10 lat w Unii, 10 lat naplywu kasy, drogi sie pojawily, osiedla za plotami sie buduja gdzei popadnie, juz, juz wygladalo, ze prawie do Europy dystans sie nadrobilo ale bez tego calego europejskiwgo syfu- imigrantow Bog wie skad, Turkow, Arabow, muzulmanow I inncyh.
            A tu sie zrobil taki mlyn I nadciaga czern. Araby ida. A nawet jak nie nadejda, to Starzy beda mieli inne problem niz budowanie Nowym dobrobytu . Zniecierpliwiony tato warknie : Nie przeszkadzaj mi teraz gowniarzu, mam wazniejsze sprawy na glowie. I nie pros o kieszonkowe, bo pieniazki na co innego potrzebe sa.
            I tyle.
            • fidziaczek Re: Zaraz tam freude …. 01.09.15, 13:08
              U nas nie mają szans, my mamy Rydzyka i wystarczy że powie słowo a jego elektorat tak się da tej czerni we znaki że szybko będą mieli dość Polski
              • 3.ndd Islamizacja 01.09.15, 13:48
                Zaczerpnięto go z książki dr. Petera Hammonda: Slavery, Terrorism and Islam: The Historical Roots and Contemporary Threat. Oto on:

Islam nie jest ani religią, ani kultem - jest pełnym, kompletnym ustrojem.
                Islam ma religijne, polityczne, ekonomiczne oraz militarne komponenty. Komponnet religijny jest podstawą dla wszystkich innych komponentów. Islamizacja następuje, kiedy w danym kraje jest wystarczająco dużo muzułmanów, aby zaczęli się domagać swoich tak zwanych "praw religijnych". Kiedy poprawne politycznie i multikulturalne społeczeństwa zgadzają się na "rozsądne" muzułmańskie żądania o ich "prawa religijne", po cichu przechodzą także pozostałe komponenty. Tak właśnie to działa: (Źródło danych procentowych - CIA: The World Fact Book (2007)).
                Dopóki populacja muzułmanów pozostaje w okolicach 1%, są oni postrzegani jako miłująca pokoj mniejszość. W artykułach prasowych, filmach podkreślana jest ich barwna odmienność:
                USA
                • tirol1 Re: Islamizacja 01.09.15, 18:32
                  Islam powinien byc zdelegalizowany jako odmiana nazizmu zreszta wkrotce wszystkie religie zostana zdeligalizowane jako siejace nietolerancje a globalna religia bedzie poprawnosc polityczna
                • maciejkrz85 Re: Islamizacja 07.09.15, 18:24
                  Bardzo dobre statystyki 3.ndd, ciekawie zebrane.

Ostatnio znalazłem ciekawy >>artykuł<<, w którym jest opisana sytuacja w okolicach wód terytorialnych Włoch... Otóż pojawił się tam statek z Syryjczykami, Włosi chcieli go zatrzymać, a wiecie co zrobili ci "biedni, potrzebujący pomocy dla siebie i swoich bliskich" muzułmanie? Zagrozili, że jeśli nie zostaną wypuszczeni na ląd, to będą wyrzucać swoje dzieci do wody! To, jak podaje autor artykułu, nie były tylko słowa... Podobno mężczyźni (było ich drugie tyle co kobiet) trzymali swoje dzieci za burtą przez cały czas prowadzenia rozmów... Pewnie się domyślacie jak to się skończyło...
                  Bez ostrej interwencji władz nie zatrzymamy tej inwazji.
            • oka_blysk Re: Zaraz tam freude …. 01.09.15, 20:15
              Kadi i przecinek mają racę. Piszą to oczywiście z nutą złośliwości, która się bierze z ich podobnych doświadczeń, tylko że z amerykańskiego podwórka, ale co do zasady mają rację. Niestety nie będzie nam dane dalej ciągnąć kasy bez zgody na odrobinę tego multi-kulti, a że jesteśmy totalnie nieprzygotowani, to tym gorzej dla nas.
              Chcemy sami zacząć coś robić i się nieco bardziej na świecie liczyć, a nie tylko kojarzyć się ze słowem na k.. oraz z vodka, to niestety pora zacząć myśleć nieco inaczej. Tu nie chodzi o to kto ma rację, tylko kto co może zrobić, a że Polska nic nie może (a jak może, to nie chce), to i te polskie mądrowania (nawet słuszne) wszystkich mogą mocno denerwować.

----
              Co do imigrantów, to jak kiedyś tam wspomniałem, jedyna dla nas szansa to to, że zasłonimy się Białorusinami i Ukraińcami. Naprawdę dużo Ukraińców w Polsce się pojawiło i dużo dzieci ukraińskich w szkołach (już widać to na ulicach i nie tylko w Warszawie). Jak pokażemy, że jak my się staramy, pomagamy tym biednym Ukraińcom, aby nie pojechali oni dalej do Niemiec, czy Francji, to może nam nieco odpuszczą tych znad Morza Śródziemnego.
              • byly-kadi Re: Zaraz tam freude …. 01.09.15, 20:51
                Przymierzalem sie do napisania czegos podobnego wczesniej ale mi rence opadli po ktoryms tam poscie I wrzucilem na luz.
                Znow- ten polski brak subtelnej dyplomacji.
                Wiec tak: chca nam “dac” 2 tysiace muzulmanow? Ok, mowimy ze w obecnej sytuacji, niezwykle tudnej to niewlasciwa liczba. Polska chce przyjec nie 2 000 ale 6 000. Pomoc chemy, wole mamy, zapal, jak 100 K Islandczykow, gotowych brc Muhmeda do wlasnego domu.
                W najgorszym razie jak sie te 6 000 to sie ich bierze, nie koniec swata. Beda mieli takie wqarunki jakie im sie uda zapewnic. Zimno jak w Kieleckiem, warunki surowe, no ale co zrobic, taki klimat, takie mozliwosci.
                A pozniej, jak sie bedzie zwalac kolejna fala ( a bedzie) to sie rozklada rece, ze sory, my zrobilismy juz 3 razy tyle o ile nas poproszono I nie mozemy wiecej. Moze w przyszlosci, kiedy to nie wiadomo, ale na razie nie .
                W miedzyczasie 5 000 zwieje juz do Niemiec, reszta wroci z powrotem a zostanie w PL moze raptem 500 …..
                No, a gdyby dla nas nie mieli tych 6 000 to “wola “ I tak idzie w swiat. A jak sie znajda kolejni muzulmanie to my wtedy (wy znaczy) ze no juz teraz to nie mozemy- sytaucja sie troche zmienila. Oczywiscie na razie, czasowo, jak damy rade to wezmiemy I wiecej.
                No I oczywiscie Ukraina tez mozna sie zatawiac- w koncu tam ez jest wojna, kryzzys humanitarny, glod itd.
                Ale to trzeba konkretnie I zdecydowanie , z liczbami z gotowymi danymi. Lekcje sie k…a mac odrabia jak cos waznego jest.
                • tirol1 Re: Zaraz tam freude …. 01.09.15, 21:25
                  To jakas mania z tym przyjmowaniem uchodzcow obcej kultury by meksyki w usa to jednak zachodni krag kulturowy nie to co islamuski ! Chrzescijanska mentalnosc to jednak mentalnosc frajerska naiwna, ja , my jednak jestesmy dziewietnastowieczni nasz cel to wygrac ograc okrasc dokopac dobic i my mamy racje i dlatego przetrwamy a nie naiwni frajerzy lalusie, owszem do kosciola w niedziele na msze sie chodzi ale ztym zalozeniem ze fajnie by bylo zeby uwarunkowania byly takie jak w marzeniach naiwnego proboszcza idealisty , w koncu jakas odskocznia byc musismile
              • fidziaczek Re: Zaraz tam freude …. 02.09.15, 11:25
                Jesteśmy doskonale przygotowani mamy swoją ksenofobię, ponure miny, mamy kościół mieszający w polityce, mamy swoje centra tzw. katotalibanu.
                To wszystko co drażni na co dzień i nie pozwala nam zostać europejczykami pełną gębą jest wspaniałą szczepionką przeciwko obcym.
                Muzułmanie mają takie same szanse w okolicach Torunia jak katolicy w Afganistanie
    • byly-kadi PIEKLO Budapeszt 02.09.15, 15:11

Znow CBS 2 rano jak zwykle, kot sie zerwal o 4 : (
      Tam naprawde jest pieklo, taksowkarze kasuja 200 jurkow od lebka za podwiezeinie zgranicy na dworzec, z ktoego I tak nie ma dokad jechac bo tym ludziom nie pozwalaja po prostu wsiasc do pociagow do cywilizacji. Do tego wegierscy nuworosze sa niezwykle gorliwi w walce z uchodzcami, dzis wezwali te swoja gwardie narodowa. Przy tym znowu upaly….tysiace ludzi koczuje gdzie badz, na ulicach, schodach, naruszajac namaske spokojnego dobrobytu, ktora wyrobili sobie nowi Europejczycy.

Ciekawe , upadek tego calego system wiazano z ewentualnym wyjsciem UK z kolchozu a moze sie okazac ze przyczyna rozpadu bedzie nieumiejetnosc elementarnego nawet porozumienia sie miedzy starymi I nuworyszami?
    • byly-kadi Liczby . Ciekawe info o imigrantach 02.09.15, 18:59
      More than half of the nation's immigrants receive some kind of government welfare, a figure that's far higher than the native-born population's, according to a report to be released Wednesday.

About 51% of immigrant-led households receive at least one kind of welfare benefit, including Medicaid, food stamps, school lunches and housing assistance, compared to 30% for native-led households, according to the report from the Center for Immigration Studies, a group that advocates for lower levels of immigration.

Those numbers increase for households with children, with 76% of immigrant-led households receiving welfare, compared to 52% for the native-born.

The findings are sure to fuel debate on the presidential campaign trail as Republican candidates focus on changing the nation's immigration laws, from calls for mass deportations to ending birthright citizenship.

Steven Camarota, director of research at the center and author of the report, said that's a much-needed conversation to make the country's immigration system more "selective."

"This should not be understood as some kind of defect or moral failing on the part of immigrants," Camarota said about the findings. "Rather, what it represents is a system that allows a lot of less-educated immigrants to settle in the country, who then earn modest wages and are eligible for a very generous welfare system."

USA TODAY

Voices: Empty words about birthright citizenship

Linda Chavez agrees with Camarota that the country's welfare system is too large and too costly. But Chavez, a self-professed conservative who worked in President Reagan's administration, said it's irresponsible to say immigrants are taking advantage of the country's welfare system any more than native-born Americans.

Chavez said today's immigrants, like all other immigrant waves in the country's history, start off poorer and have lower levels of education, making it unfair to compare their welfare use to the long-established native-born population. She said immigrants have larger households, making it more likely that one person in that household will receive some kind of welfare benefit. And she said many benefits counted in the study are going to U.S.-born children of immigrants, skewing the findings even more.

"When you take all of those issues into account, (the report) is less worrisome," she said.

Chavez, president of the Becoming American Institute, a conservative group that advocates for higher levels of legal immigration to reduce illegal immigration, said politicians should be careful about using the data. Rather than focus on the fact that immigrants are initially more dependent on welfare than the U.S.-born, she said they should focus on studies that show what happens to the children of those immigrants.

"These kids who get subsidized school lunches today will go on to graduate high school ... will go on to college and move up to the middle class of America," Chavez said. "Every time we have a nativist backlash in our history, we forget that we see immigrants change very rapidly in the second generation."

USA TODAY

Much of Trump immigration plan not 'radical' in GOP circles

The center's report is based on 2012 data from the Census Bureau's Survey of Income and Program Participation. It includes immigrants who have become naturalized citizens, legal permanent residents, those on short-term visas and undocumented immigrants.

Camarota said one of the most shocking findings from the report was the high number of native-born Americans also on welfare. About 76% of immigrant households with children are on welfare, but so are 52% of native-born households with children.

"Most people have a sense that if you were to work for $10 an hour, 40 hours a week, you couldn't be receiving welfare, could you? You couldn't be living in public housing, could you?" he said. "The answer is yes, you can. That's one of the most surprising things about this study."

Other findings in the report:

Immigrants are more likely to be working than their native-born neighbors. The report found that 87% of immigrant households had at least one worker, compared to 76% for native households.
      The majority of immigrants using welfare come from Central America, Mexico and the Caribbean. The use of welfare is lower for immigrants from East Asia (32%), Europe (26%) and South Asia (17%).
      Immigrants who have been in the U.S. more than 20 years use welfare less often, but their rates remain higher than native-born households.
      • dorota_333 ale dotyczą imigrantów w USA, prawda? 02.09.15, 20:02
        Imigranci w Europie mocno korzystają z socjalu; to jest powód ich przybycia (wybierają kraje docelowe tylko pod tym względem).
        • byly-kadi Re: ale dotyczą imigrantów w USA, prawda? 02.09.15, 20:38
          Dokladnie. U nas 51 % wisi na podatnikach w Europie 75 a w Polsce bedzie 100% : )
          Kto zatrudni Araba ?
          • 3.ndd Re: ale dotyczą imigrantów w USA, prawda? 02.09.15, 21:03
            byly-kadi napisał:

> Dokladnie. U nas 51 % wisi na podatnikach w Europie 75 a w Polsce bedzie 100% :
            > )
            > Kto zatrudni Araba ?

Gdzie pomoc PETRODOLAROW (Saudia ....) ?
            Ile jest miejsca w tych pustych krajach ?
    • fidziaczek Kto finansuje imigrantów 03.09.15, 09:35
      wolnemedia.net/polityka/usa-finansuja-przemyt-imigrantow-do-europy/
      dwagrosze.com/2015/09/emigracyjne-tsunami-zalewa-europe.html
    • byly-kadi Co dalej ????? 03.09.15, 15:04
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/51,114871,18701992.html?i=2
      • dorota_333 Nic. Chrześcijańskie dzieci są mordowane 03.09.15, 16:58
        przez islamistów jak zwykle. Jak co dzień.
        www.catholic.org/news/international/middle_east/story.php?id=56481

PS. Kadi, o co Ci chodzi? Chcesz podkręcić emocje? Po co?
      • fidziaczek Re: Co dalej ????? 03.09.15, 17:12
        No ale ten chłopiec utonął bo nie wpuścili ich kanadyjczycy.

"Państwo Kurdi chcieli uciec do Kanady - mieszka tam siostra ojca chłopców. Teema Kurdi próbowała pomóc rodzinie - kobieta zorganizowała zbiórkę pieniędzy na ich podróż, pomagali jej także sąsiedzi. Kanadyjskie prawo pozwala bowiem na przyjęcie imigrantów tylko wtedy, gdy co najmniej pięciu obywateli tego kraju zadeklaruje udzielenie im ewentualnego wsparcia (chodzi zarówno o pomoc finansową, jak i wsparcie emocjonalne). Wniosek Teemy odrzucono jednak ze względów formalnych.

Zagraniczne portale opisują, że to właśnie odrzucenie aplikacji skłoniło rodzinę do ucieczki z Turcji i ostatniej, desperackiej próby przedostania się do Kanady. Ich wysiłki się nie powiodły - łódź, którą próbowali przedostać się na grecką wyspę Kos, zatonęła."
        • byly-kadi Re: Co dalej ????? 03.09.15, 18:23
          No tak, to prawda. oO rzeczywicescie wina Kanady. No i USA, bo po pierwsze sytucja w Syrii to w 100% wina USA a poza tym, jak Kanada odmowila im G5 to przeciez USA mogly sie wlaczyc i dac im status uchodzcow i azyl.
          Czyli zeby wyczrpac temat to trzeba by napisac, ze to wina Kanady oraz USA.
          • meritumek Re: Co dalej ????? 03.09.15, 20:39
            byly-kadi napisał:

> No tak, to prawda. oO rzeczywicescie wina Kanady. No i USA, bo po pierwsze sytu
            > cja w Syrii to w 100% wina USA a poza tym, jak Kanada odmowila im G5 to przecie
            > z USA mogly sie wlaczyc i dac im status uchodzcow i azyl.
            > Czyli zeby wyczrpac temat to trzeba by napisac, ze to wina Kanady oraz USA.

Może nie Kanady, ale na pewno USA, które pod rządami durnia Busha zaatakowało Afganistan i Irak. Teraz trzeba pić piwo, które sie nawarzyło.
            Ale przecież Bushowi tak łatwo sie wybacza... On jest taki miły i kulturalny. Nie tak jak dzicy brodaci Syryjczycy.
            • byly-kadi FaKT. 03.09.15, 21:02
              meritumek napisał:

>
              > Może nie Kanady, ale na pewno USA, które pod rządami durnia Busha zaatakowało A
              > fganistan i Irak.

Zgadza sie.USA zaatakowaly Afganistan i Irak, co 10 lat pozniej bylo pezposrednia przyczyna wojny domowej w Syrii. To wina USA Dokaldnie tak samo USA winne sa klesce wrzesniowej Polski w 1939 a idac dalej, takze oblezeniu Czatochowy.

Teraz trzeba pić piwo, które sie nawarzyło.
              > Ale przecież Bushowi tak łatwo sie wybacza... On jest taki miły i kulturalny. N
              > ie tak jak dzicy brodaci Syryjczycy.
              Tez uwazam ze Buhom nie wolno wybaczyc. Dlatego tym razem bede glosowal na Donalda Trumpa.
              • meritumek Re: FaKT. 04.09.15, 08:13
                byly-kadi napisał:

> meritumek napisał:
                >
                > >
                > > Może nie Kanady, ale na pewno USA, które pod rządami durnia
                > > Busha zaatakowało Afganistan i Irak.
                >
                > Zgadza sie.USA zaatakowaly Afganistan i Irak, co 10 lat pozniej bylo pezposred
                > nia przyczyna wojny domowej w Syrii.

Niby nie bezpośrednią ale pośrednią. Lecz jak popatrzysz na rozwój sytuacji, to te wojny i bezkrytyczne wspieranie polityki Israela musiało doprowadzić do tej sytuacji.

Teraz Trump może próbować wypalić to taładajstwo napalmem i atomem. Ale to tylko przyspieszy upadek USA i z zachodniej cywilizacji nie pozostawi kamienia na kamieniu.
                Jak sie zaczyna wojnę, to trzeba przewidywać co będzie za 10 lub 20 lat. Lecz głupki nie sa w stanie myśleć tak daleko.
          • fidziaczek Re: Co dalej ????? 03.09.15, 21:17
            Nie no najbardziej winni bezpośrednio to są rodzice.
            Ojciec cwaniak co płynął sobie na innej łodzi, a żonę z dzieciakami wyprawił inną.
            No i żona że wsiadła z 3 i 5 letnim dzieckiem na jakąś rozpadajacą się krypę i próbowała przebyć morze śródziemne.
            Winni tragedii tych dzieci są więc bezpośrednio rodzice.
            USA i Kanada tylko pośrednio.
            Dolewając oliwy do ognia można wspomnieć Putina co przeciwstawiał się obalaniu Asada, on to może powiedzieć "a nie mówiłem"
            • meritumek Re: Co dalej ????? 04.09.15, 08:18
              fidziaczek napisał:

> Nie no najbardziej winni bezpośrednio to są rodzice.
              > Ojciec cwaniak co płynął sobie na innej łodzi, a żonę z dzieciakami wyprawił in
              > ną.
              > No i żona że wsiadła z 3 i 5 letnim dzieckiem na jakąś rozpadajacą się krypę i
              > próbowała przebyć morze śródziemne.
              > Winni tragedii tych dzieci są więc bezpośrednio rodzice.
              > USA i Kanada tylko pośrednio.

Nie! to dzieci sa winne. Po co wsiadają z rodzicami do tych łodzi. Zamykać ścierwa na dożywocie jak taki gnój do jakiejkolwiek łódki wejdzie,
              My, USA i inne mocarstwa, które zbudowały bogactwo na kolonizacji, jesteśmy absolutnie bez skazy.
      • teneska Jak to co? 03.09.15, 20:45
        byly-kadi napisał:

Trzeba robic porządek w krajach z których uciekają mieszkańcy.
        Pomoc gospodarcza.
        Zlikwidować w USA i Europie dopłaty do rolnictwa.
        Importować "tańszą" żywność.
        Inwestować w tych krajach.
        Podjąć sie roli policjanta i rozpędzić zbrodnicze złodziejski reżimy.

Będzie to troch kosztowało, ale mniej niz robienie miejsca dla milionów ludzi w Europie i USA
    • dorota_333 Goebbels zachwycony oprawą medialną kryzysu 04.09.15, 09:56
      Myślę, że ostatnio zobaczyliśmy szczyt propagandowej perswazji w wykonaniu "poprawnych" mediów.
      Zdjęcia utopionego podczas przeprawy dziecka mają być chyba tym argumentem ostatecznym na rzecz przyjmowania nieograniczonej liczby imigrantów. Gdyby Goebbels mógł, to by zaklaskał w grobie.

W ten sposób przedstawia się inwazję jako marsz ofiar. Najeźdźców łamiących europejskie prawo przedstawia się jako ofiary bezdusznej Europy (bo ta nie chce wpuścić nieograniczonej liczby imigrantów).

Absolutny majstersztyk medialny.

PS. Jeszcze miesiąc temu słysząc opinię, ze żyjemy w matrixie popukałabym się w czoło. Teraz obserwuję to na każdym kroku. Informacji o tym, co się dzieje w Europie trzeba aktywnie szukać - media podają propagandową papkę obliczoną na wywołanie pożądanych u widza emocji, nie na myślenie.

A tak nawiasem mówiąc - po przejęciu TVN przez Amerykanów stacja zrobiła się histerycznie pro-imigrancka. Dosłownie histerycznie. Przypadek? W co wy gracie, Jankesi?
      • byly-kadi Re: Goebbels zachwycony oprawą medialną kryzysu 04.09.15, 15:10
        dorota_333 napisała:

> A tak nawiasem mówiąc - po przejęciu TVN przez Amerykanów stacja zrobiła się hi
        > sterycznie pro-imigrancka. Dosłownie histerycznie. Przypadek? W co wy gracie, J
        > ankesi?

Nie slyszalem. Jak wygladalo to przejecie ? Wystrzelalismy ich jak kaczki I wzielismy stacje ?
        Wydaje sie Tobie. Europa zawsze byla wybitnie pro- imigrancka.

No bo popatrz….kto jak nie Europa wzialby 1,8 mln Polakow w latach 1981-3, gdy wial kazdy kto mia lnogi ?
        Tylko ze Polska nie byla I najwyrazniej dalej nie jest, czescia Europy. I tu jest ten problem. Patrzycie naokolo, smiejecie sie pod nosem I szepczecie “ku..a, my juz w Europie jestesmy” .A tymczasem to nie szklaki, autostrdy, kostka Bauma robia z Polski Europe.
        • dorota_333 USA nie przyjmują uchodźców z Bliskiego Wschodu 04.09.15, 20:00
          i Afryki Płn.

Więc przestań mnie, k..., pouczać, co mamy robić.
          • byly-kadi USA przyjmuja uchodzcow z kazdego miejsca na swiec 04.09.15, 20:18
            Jesli sa uchodzcami i spelaniaja warunki.....myslisz, ze plyneliby do Europy, gdyby mogli do USA ?
      • przycinek.usa Re: Goebbels zachwycony oprawą medialną kryzysu 11.12.15, 06:54
        "W ten sposób przedstawia się inwazję jako marsz ofiar. Najeźdźców łamiących europejskie prawo przedstawia się jako ofiary bezdusznej Europy"

zaraz, ale dopiero przed chwila na dole robilas mi wyklad z faszyzmu, a tu mowisz "inwazja" - czyli tez sie boisz dowodzac, ze ciebie tez zalewa faszyzacja. No to mnie uratowalas. smile
    • szutnik Kadiemu do sztambucha ku przemyśleniu: 05.09.15, 14:51
      Zachodnia stolica gwałtu to? Sztokholm:

www.gatestoneinstitute.org/5195/sweden-rape
      i ten sam tekst po polsku

www.gatestoneinstitute.org/6381/szwecja-zachodnia-stolica-gwaltu
      Szwecja była w czołówce bezmyślnego przyjmowania emigrantów i wejścia w multi-kulti. I to są skutki.

A to wczorajsza relacja z granicy włosko - austriackiej:

niezalezna.pl/70607-granica-z-austria-wstrzasajaca-relacja-polaka-z-autokaru-napadnietego-przez-imigrantow
      PS. Kadi - zamiast odczuwać schadenfreude z europejskich problemów, poczytaj sobie, co się dzieje w "Little Somalia" w USA czyli w części stanu Minnesota. Jakieś istotne różnice?
      Masz wyszukiwarki, nie będę Ci ułatwiał, a na pewno znajdziesz sporo materiałów
      • szutnik A tu pierwszy z brzegu tekst o Somalijczykach w US 05.09.15, 15:18
        A tu pierwszy z brzegu tekst o Somalijczykach w USA, który od razu mi wskoczył:

www.frontpagemag.com/point/251812/somali-migrants-minnesota-are-terror-threat-mall-daniel-greenfield
      • byly-kadi Nikt mnie tutaj nie rozumie :( 06.09.15, 02:35
        Ty naprawde uwazasz, ze ja twierdze z Polska powinna przyjac uchdzcow dla swego, polskiego dobra? Buahahaha. Ja dobro Polski mam facet w dupie. Od czasu jak mnie dwudziestoparoletniego gwniarza wsadziliscie na poklad amerykanskiego samolotu skutego kajdankami jak psa, to dobro tego kraju mam na ostatnim miejscu priorytetow.
        Tyle ze wy ciagle nic nie rozumiecie. Nie rozumiecie, po co weszliscie do Unii Europejskiej a przede wszystkim co z tego wynika. A wynika z tego ze bedziecie to robic co wam kaza i juz, koniec dyskusji. A jak nie to sie skoncza pieszczoty a zaczna tortury. Kaza wziac uchodzcow to ich wezmiecie i tyle. Dobro Polski i jej interes tu nie ma nic do rzeczy dla tych co za wasze sznurki pociagaja.
        Niestety tak niewielu tutaj cokolwiek z tego w ogole rozumie.
        • thor-sten Re: Nikt mnie tutaj nie rozumie :( 06.09.15, 11:47
          No rozumiem że Cie Polska wyrzuciła i masz za to do niej żal, tylko nie wiem czemu piszesz "wy"? Zrobili Ci to forumowicze?
          Generalnie starasz się byc złośliwy i nawet jeśli nic szczególnie złego się nie dzieje Ty masz satysfakcję z tego że te złe wydarzenia wciskasz Polakom do gardła
          No i co to za argument "co nam każą to zrobimy"?
          My zrobimy co nam każe Bruksela, Ty zrobisz co Ci każe Waszyngton - ja tu dużej różnicy akurat nie widzę.
          Mimo że do Polaków mówisz "wy" to wciąż jeszcze powinieneś mówić "my", przeciez chętnie piszesz na polskim forum, po polsku, zamiast pisac na forach amerykańskich i zapomnieć o Polsce - widać nie potrafisz i interesuje Cie ten kraj bardziej niż sam się do tego przed sobą przyznajesz.
          Do tego zgodnie ze stereotypami na temat "polskości" - zdecydowanie humor Ci poprawiają wszelkie kłopoty i niedole jakie spadają na Polskę. W tym jestes bardziej "polski" niż przeciętny Polak mieszkajacy w Polsce tongue_out
          • byly-kadi Re: Nikt mnie tutaj nie rozumie :( 06.09.15, 15:28
            thor-sten napisał:

> No rozumiem że Cie Polska wyrzuciła i masz za to do niej żal, tylko nie wiem cz
            > emu piszesz "wy"? Zrobili Ci to forumowicze?

Now you are talking semantics.

> Generalnie starasz się byc złośliwy i nawet jeśli nic szczególnie złego się nie
            > dzieje Ty masz satysfakcję z tego że te złe wydarzenia wciskasz Polakom do gar
            > dła

Nadchodzace zle wydarzenia sa konsekwencja ostatnich lat i decyzji Polakow. Tych wydarzen bedzie prawdopodobnie wiecej. Nie daje mi to satysfakcji gdyz jest to dla mnie calkowicie obojetne. Tak samo jak nic nikomu nie wsiskam do gardla , sami bedziecie jesc te sliska zabe.

> No i co to za argument "co nam każą to zrobimy"?
            > My zrobimy co nam każe Bruksela, Ty zrobisz co Ci każe Waszyngton - ja tu dużej
            > różnicy akurat nie widzę.

Ja widze. Moze inteligentniejszy jestem? Waszyngton to stolica mojego kraju. Bruksela to NIE jest stolica Twojego kraju ( no chyba ze mieszkasz w Belgii) , anie stolica zadnego z Polakow.
            Moskwa zreszta tez nie byla wasza stolica ale Moskwa byla narzucaona , Bruksele sami sobie wybraliscie w referendum.....

> Mimo że do Polaków mówisz "wy" to wciąż jeszcze powinieneś mówić "my", przeciez
            > chętnie piszesz na polskim forum, po polsku, zamiast pisac na forach amerykańs
            > kich i zapomnieć o Polsce - widać nie potrafisz i interesuje Cie ten kraj bardz
            > iej niż sam się do tego przed sobą przyznajesz.
            Ja bardzo duzo pisze na forach amerykanskich, znacznie wiecej niz na forach polskich.Glownie Yahoo, chociaz nie tylko. Pisuje regularnie na forach mediow lokalnyc, jak chocby Newsday czy Post.

> Do tego zgodnie ze stereotypami na temat "polskości" - zdecydowanie humor Ci po
            > prawiają wszelkie kłopoty i niedole jakie spadają na Polskę. W tym jestes bardz
            > iej "polski" niż przeciętny Polak mieszkajacy w Polsce tongue_out

Nie, to Ty jestes bardziej polski. Nie ma nic bardziej polskiego niz powtarzanie glupiej mantry jak chocby ta wlasnie. Albo zakladanie ze jak ja pisze tutaj to nie moge juz pisac gdzie indziej .

Podsumowujac, widze to polskie pokolenie ery tzw. "wolnosci" , ksztalcone przez nowy system. To mzoe byc nawet bardziej przerazajace niz sytuacja polityczna, bo rosnie tam ( w Polsce) pokolenie wyajtkowych tumanow. A przeciez to oni ( ci tumani) beda lub juz sa, lekarzami, adwokatami, etc. To brdziej deprymujace niz uchodzcy, brukselskie poddanstwo i okldanadnie kraju kostka Bauma.
            • thor-sten Re: Nikt mnie tutaj nie rozumie :( 06.09.15, 21:39
              > Ja widze. Moze inteligentniejszy jestem? Waszyngton to stolica mojego kraju. Br
              > uksela to NIE jest stolica Twojego kraju ( no chyba ze mieszkasz w Belgii) , an
              > ie stolica zadnego z Polakow.

To są XIX, czy XX wieczne podziały, teraz my są Unia Europejska a nie jakieś tam kraje. Bruksela to tylko inny poziom władzy.
              Równie dobrze mogę Ci napisać że powinieneś słuchac tylko burmistrza swojego miasta, albo gubernatora stanu a nie zaraz prezydenta z Waszyngtonu.
              I tak samo w Polsce, są prezydenci miast, wojewoda, prezydent - marionetka w sumie i jest dalej Bruksela.
              Róznicą jest tylko wysokość stopnia z którego płyną dyrektywy.

> Ja bardzo duzo pisze na forach amerykanskich, znacznie wiecej niz na forach pol
              > skich.Glownie Yahoo, chociaz nie tylko. Pisuje regularnie na forach mediow loka
              > lnyc, jak chocby Newsday czy Post.

No ale na polskich też piszesz, o nich nie zapominasz, na tym forum w sumie brylujesz.
              To nie do końca odpowiada treści która chcesz przekazać.

> Nie, to Ty jestes bardziej polski. Nie ma nic bardziej polskiego niz powtarzan
              > ie glupiej mantry jak chocby ta wlasnie. Albo zakladanie ze jak ja pisze tutaj
              > to nie moge juz pisac gdzie indziej .

Nop nie wiem, cały czas się mówi że typowa cecha polaka to zawiść, żeby sąsiadowi czy innemu Polakowi było gorzej. Więc akurat tą cechę spełniasz Ty tongue_out
              Ja tam Polaków nie hejtuje, USA już z większą chęcią, ale hejtowanie obcych krajów a nie swojego to już nie jest stereotyp polskości

> Podsumowujac, widze to polskie pokolenie ery tzw. "wolnosci" , ksztalcone przez
              > nowy system. To mzoe byc nawet bardziej przerazajace niz sytuacja polityczna,
              > bo rosnie tam ( w Polsce) pokolenie wyajtkowych tumanow. A przeciez to oni ( c
              > i tumani) beda lub juz sa, lekarzami, adwokatami, etc. To brdziej deprymujace n
              > iz uchodzcy, brukselskie poddanstwo i okldanadnie kraju kostka Bauma.

Co do nowego systemu się zgodze bo rosnąca ilosc magistrów niestety odbija się na ich jakości. W dodatku to są czesto kierunki zupełnie wydumane
              Natomiast te tumany w Polsce nie są gorsze niż tumany w USA, tam pokazują wszelkie statystyki do jakich sięgniesz.
              W jednych wyjdzie że trochę głupsi są amerykanie, a w innych że trochę głupsi są Polacy, róznice na poziomie błedu statystycznego
              Natomiast jest istotna róznica jak spojrzymy na rase żółtą, oni obecnie są najnteligentniejsi, oni najlepiej wypadają w przeróżnych testach.
              Tylko że to nie ma dużego znaczenia, i tak o wszystkim decyduje inteligencja tych decydentów z Brukseli i decydentów z Waszyngtonu czy Pekinu i tu obawiam się Europa traci i w stosunku do jednych i do drugich.
              Natomiast zwykli ludzie w danych krajach są jak owce które ta elita popędza i nie ma za dużego znaczenia którzy głupsi a którzy mądrzejsi

• dorota_333 Rozumiemy Cię, Kadi, rozumiemy.... 07.09.15, 09:46
          Nie przypuszczam, żebyś pamiętał rozmowe ze mną sprzed kilku lat, więc popełnie zbrodnię samocytowania. Powiedziałam Ci kiedyś, że Twój stosunek do Polski przypomina faceta, który regularnie wydzwania do żony - rozwiedzionej z nim 20 lat temu - żeby powiedzieć, jak bardzo jej nienawidzi. Ktoś dodał jeszcze: "i że udawał orgazmy" smile

Najdziwniejsze jest to, że nic się przez te kilka lat nie zmieniło. Ty dalej piszesz tutaj w formie psychoterapii. Nikt nie ma Ci tego za złe (bo piszesz na ogół ciekawie) - ale czasem w tej zapiekłej goryczy przesadzasz. Kolejna osoba to zauważyła, tylko tyle.

Kadi, czas już byłby przetrawić tą gorycz. Dla samego siebie i żeby nie nudzić tym Bogu ducha winnych ludzi. Jak zauważył Thor-sten tutaj nikt nie jest winny zbrodni komuny - i obecna Polska nie jest im winna, dodajmy. Źle adresujesz swój gniew.

• byly-kadi Ja jestem od piatku na urlopie 07.09.15, 21:55
            Komune wymieniam bardzo rzadko, to ja pragne zauwazyc. Jesli cos negatywnego pisze o Polsce , tak samo jak Ty o USA, to dlatego ze tam sie dzieje cos negatywnego. Czasem, owszem, kusi by napisac ze to czy tamto od komuny sie nie zmienilo albo ze jest gorzej ( jak chocby z edukacja malolatow czy bandytyzmem).
            A agrywacji dodaje sytuacja w ktorej komunizowac probuja USA. Na szczescie sporo jest jednak ludzi ktorzy to widza i beda kraju bronic. Jak slusznie zauwazyl Trump "Za kazdym razem ak mnie jakis idiota atakuje to jego popularnosc momentalnie maleje". Hehe. nie bez powodu.
            A jako ze od piatku wypoczywam na urlopie, to juz na razie nie bede pisal , mozecie sobie wrzucic na luz.Jutro wylatuje, potem tylko bezkresne morza i oceany smile .Wracam w pazdzierniku jako ze my tu w USA przeciez mamy malo wolnego to i urlopy krociutkie.https://
            • fidziaczek Re: Ja jestem od piatku na urlopie 07.09.15, 23:11
              strims.pl/s/Ciekawostki/tb/21nufl/wskazniki-liczby-zabojstw-na-100-tys-mieszkancow-we-wszystkich-krajach-na-swiecie
              W Polsce jest bezpiecznie.
              W II PRL mieliśmy natomiast 8 zabójstw na 100tys mieszkańców.
              Komuniści zmniejszyli tą statystykę do 2/100tys w 5 lat
              • fidziaczek Re: Ja jestem od piatku na urlopie 07.09.15, 23:12
                > W II PRL

Znaczy w II RP, ile będzie w II PRL to jeszcze nie wiadomo...
    • dorota_333 Granica szaleństwa 07.09.15, 10:01
      www.wprost.pl/blogi/tomasz_wroblewski/?B=3755

"Poruszające zdjęcie dziecka wyrzuconego na brzeg tureckiego morza wyzuło debatę imigracyjną z rzeczowych argumentów. Poruszyło sumienia milionów. Obiegło świat i wylądowało na biurkach decydentów, którzy w klasycznym unijnym stylu stworzyli erzac. Mechaniczne rozparcelowywanie uchodźców, narażające Europę na permanentny kryzys humanitarny i tożsamościowy.

Prezydent Rady Europejskiej Donald Tusk na pytania Viktora Orbána, jak przełamać kulturową i religijną przepaść, odpowiedział, że „dla chrześcijan nie powinno mieć większego znaczenia, jakiej rasy, religii i narodowości jest człowiek”. Wcześniej mówił jeszcze coś o chrześcijańskiej miłości. Myśl piękna, tylko czy faktycznie chrześcijanin nie powinien zadawać sobie krytycznych pytań i szukać rozwiązań, które mogą ocalić kolejne tysiące przed śmiercią w morzu, a nas samych przed poważnym kryzysem społecznym?

Jak choćby najprostsze pytanie – ilu emigrantów to jest dosyć emigrantów? Gdzieś ta granica musi przecież być. Żaden kraj ani nawet kontynent nie przetrwa niekontrolowanego napływu uchodźców. Ludzi skrajnie różnych kulturowo, mówiących różnymi językami. Ile pieniędzy na ratowanie rozbitków, na schroniska, opiekę socjalną musimy wydać, by kupić sobie czyste sumienie i nie być oskarżanymi o bezduszność? Czy miłosierne jest łudzić ludzi zgnębionych wojną, obozami dla uchodźców nadzieją, że wszyscy znajdą schronienie i godne życie w Europie? Narażać tysiące kolejnych rozbitków życiowych na tragiczną śmierć w morzu czy zaspawanych ciężarówkach?

Lata demoralizującej poprawności politycznej doprowadziły Europę do sytuacji, gdzie stajemy twarzą w twarz nie przed kilkoma tysiącami ofiar bratobójczych wojen, ale przed setkami tysięcy ludzi żądających świadczeń i preferencyjnego traktowania. Z państw tak odległych jak Birma, Erytrea, Sudan, Gabon. Czy im wszystkim jesteśmy coś winni? Niezależnie, czy przybywają tu w strachu o swoje życie, czy prowadzą ich zorganizowane i cyniczne mafie przemytników, obiecujące „zastawione stoły” w Hamburgu i Monachium.

Na poważne systemowe rozważania robi się już późno, ale unikanie dyskusji o charakterze imigracji w Europie jest nieludzkie i na pewno niechrześcijańskie. Tak jak nieuczciwe są oskarżenia o rasizm każdego, kto stawia pytania o przyszłość Europy. Większość imigrantów pochodzi z państw muzułmańskich. Doświadczenia z dużymi muzułmańskimi skupiskami w południowej Francji, Niemczech i nawet Wielkiej Brytanii mamy jak najgorsze. Podupadający system edukacji, pogarszające się warunki bytowe dla całych metropolii. Zdewastowane dzielnice, słabnący biznes i rynek nieruchomości. Historia imigracji muzułmańskiej uczy nas, że duże skupiska wcześniej niż później stają się zapleczem finansowym i rekrutacyjnym dla skrajnych organizacji głoszących antyzachodnią ideologię. Czy szacowanie zagrożenia terrorystycznego, pogarszających się warunków życia jest również rasizmem?

I wreszcie jaki mamy pomysł na to, żeby ten ocean ludzi zarazić europejskimi wartościami tolerancji, wolnego rynku, dekalogu? Jak spowodować, że wszyscy razem i każdy imigrant z osobna, zamiast czekać na wypłaty z funduszy socjalnych, ruszy do pracy, szkół, uczelni? I nie będzie żądał, ale dawał.

Wszyscy ci, którzy z moralnych pobudek szeroko otwierają ramiona i publiczną kasę dla uchodźców, mają też moralny obowiązek powiedzieć nam, gdzie jest granica tego szaleństwa. Zamiast tego uciekają się do podłych argumentów i szantażu. Wielka Brytania szantażowana jest przez Austrię, że ta zawetuje jej specjalny status w UE, jeżeli nie przyjmie uchodźców. To może prowadzić do ostatecznego wyjścia Wielkiej Brytanii z Unii w zbliżającym się referendum. Polska, Węgry, Czechy, Słowacja odrzuciły zasadę mechanicznej relokacji imigrantów. Nam Angela Merkel grozi zerwaniem traktatu z Schengen – kontrolą na granicach. Kryzys uchodźczy to może tylko ta kropla, która przelewa czarę mocno poszarpanej wewnętrznymi konfl iktami Unii. Problem w tym, że nadchodzi w momencie, kiedy Europa pierwszy raz od dziesięcioleci potrzebuje być zjednoczona, i to nie do rozmontowywania ostatnich fundamentów swojej wspólnoty, tylko do obrony swoich granic."

Nic dodać.
      • byly-kadi A ja bym dodal 07.09.15, 15:13
        Ze teraz wiemy ze Tusk nie wyjechal z Polski ze strachu, bo nabroil cus czy nawet uciekl przed wiezieniem jak sie wydadza niektore historie, tylko pojechal na Zachod krzewic chrzescijanstwo.
        Co do reszty to sporo jest dosc trafionymi w sedno uwagami.
    • przycinek.usa Trump to mowi. Zakazac muslimom wjazdu do USA 08.12.15, 07:44
      Nieslychane, trzeba na niego glosowac. Juz nie moge sie doczekac, kiedy go wybiora na prezesa.

www.zerohedge.com/news/2015-12-07/trump-demands-total-complete-shutdown-muslims-entering-america
      Ktos wreszcie powiedzial, to co mysli 99% ludzi. Zamknac granice.
      Rany, stalem sie nietolerancyjny jak PiS. smile
      • kurt76 Re: Trump to mowi. Zakazac muslimom wjazdu do USA 08.12.15, 10:53
        Wielu ludzi dostrzega u siebie ze zdumieniem cos podobnego. Idzie nowe....
        Instynkt samozachowawczy zawsze sie aktywizuje.
        • przycinek.usa Re: Trump to mowi. Zakazac muslimom wjazdu do USA 08.12.15, 16:09
          u nas pojawiaja sie nawolywania do - uwaga - karania urzednikow panstwowych za tzw polityczna poprawnosc - jesli koliduje to z ich obowiazkami sluzbowymi.

Polityczna poprawnosc jest chyba najwieksza glupota jaka obecnie wystepuje.
          W mojej ocenie powinno sie rowniez scigac obywateli z urzedu, za wypowiedzi antypolskie na forum publicznym, zwlaszcza za granica.

Np. taki typ zasluguje na sprawe w sadzie:

niezalezna.pl/73597-bodnar-straszy-ze-polska-zostanie-zawieszona-w-ue
          Przeciez to jest skandal, co ten czlowiek mowi:
          "żeby poprzez dyskusję na forum europejskim, na forum Parlamentu Europejskiego rozmawiać na temat naprawienia sytuacji w kraju"

On sie kwalifikuje do odbioru obywatelstwa. Niech sobie gosc pojedzie na forum europejskie i niech tam zostanie. Najlepiej z calym potomstwem, jesli takowe istnieje.
          Gdyby pokazowo kilku takich typow wywalic za granice - to reszta by sie uspokoila.

• dorota_333 Rydzyka też wywalić? Jestem za. 08.12.15, 16:19
            "Ojciec Tadeusz Rydzyk skarży się europosłom w Brukseli, że jest dyskryminowany przez polski rząd. - Nie wiem, gdzie ja żyję, bo w czasach komunizmu nie mieliśmy takich problemów jak teraz. To jest totalitaryzm, ja nie żartuję - mówił redemptorysta, który był gościem seminarium poświęconym energii odnawialnej i geotermalnej zorganizowanego przez PiS."
            (www.tvn24.pl)

Jak to ująłeś?
            > On sie kwalifikuje do odbioru obywatelstwa. Niech sobie gosc pojedzie na forum
            > europejskie i niech tam zostanie. Najlepiej z calym potomstwem, jesli takowe is
            > tnieje.

O właśnie, z całym potomstwem.
            • przycinek.usa Re: Rydzyka też wywalić? Jestem za. 09.12.15, 07:34
              kazdego, co pluje za granica - jesli padnie na gnide, to wywalic
    • dorota_333 coś dla Przycinka - Trump i siedem cech faszyzmu 10.12.15, 11:43
      wg. Umberto Eco.

Z bloga gregmankiw.blogspot.com/

"Writing for Slate last week, Jamelle Bouie argued that Trumpism, however ideologically inchoate, manifests at least seven of the hallmarks of fascism identified by the Italian polymath Umberto Eco. They include: a cult of action, a celebration of aggressive masculinity, an intolerance of criticism, a fear of difference and outsiders, a pitch to the frustrations of the lower middle class, an intense nationalism and resentment at national humiliation, and a “popular elitism” that promises every citizen that they’re part of “the best people of the world.” Does this sound like Trump? Well, yes, it rather does."
      • przycinek.usa Re: coś dla Przycinka - Trump i siedem cech faszy 11.12.15, 06:49
        o cholera, nazwalas mnie faszysta?
        Ciekawe rzeczy dzieja sie w tej Polsce po ostatnim upadku komuny.
        • dorota_333 Re: coś dla Przycinka - Trump i siedem cech faszy 11.12.15, 09:39
          Jakiś pan (chyba znany bloger) zauważył, że cechy Trumpa dziwnie zbliżają go do faszyzmu. Nic tu o Tobie nie było (dedykacja stąd, że chyba Trumpa popierasz).

To tak na wypadek, gdybyś nie rozumiał słowa pisanego (o co Cię nie podejrzewam).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka