Dodaj do ulubionych

Wybory 2015

25.09.15, 09:22
Jak Wasze odczucia przed tegorocznymi wyborami?
Wiecie już na kogo będziecie głosować, znacie osoby, które kandydują?
Obserwuj wątek
    • tirol1 Re: Wybory 2015 25.09.15, 16:34
      Nur FPOesmile!
      • tirol1 Re: Wybory 2015 26.09.15, 21:21
        www.krone.at/Wien/Wien-Wahl_Strache_kann_Haeupl_noch_ueberholen-Krone-Umfrage-Story-473979
        ludzie mają dość: imigrantów, ekologów, samowładzy wielkich koncernów: tzn przesadnej orientacji na szybki i duzy zysk w krótkoterminowej perspektywie
        chociaż niektórzy ( w tym i ja nie potrafią żyć bez adrenalinysmile)
        • sandraaacz Re: Wybory 2015 28.09.15, 08:46
          adrenalina adrenaliną, ale czy znacie dokładnie wszystkich kandydatów, którzy chcą wystartować w tegorocznych wyborach? zazwyczaj jest tak, że stawia się krzyżyk przy nazwisku osoby, której w ogóle się nie zna
        • aby Wybory 2015 03.10.15, 03:11
          Rzeczywiście!
          Ciekawe, że wyniki wyborów w Oberösterreich przemilczano (w tv), lub wspomniano raz i krótko (w radiu).
          Normalnie przy takim zwrocie na korzyść FPÖ (z 15 na 30%) to trąbiliby na trwogę, że prawicowo-radykalni pogrobowcy Heidera u drzwi, a tu zapadła decyzja - wyciszać, nie nagłaśniać. Ciekawe.
          www.tagesschau.de/ausland/wahlen-oberoesterreich-101.html
    • gniewosz0 Re: Wybory 2015 29.09.15, 14:35
      Ja głosuje na tej stronie na kandydatów w wyborach parlamentarnych www.parlamentarny.pl/sejm-2015/ i stawiam na Nowoczesną
    • adelka43 Re: Wybory 2015 02.10.15, 08:57
      W tym roku przygotowałam się do wyboru. Ponieważ chcę zmian, nie chcę wojny polsko - polskiej ani większego liberalizmu głosuję na Zjednoczoną Lewicę. A ponieważ mieszkam w Warszawie to Pan Daiusz Budyta - poz. 22 na liście. Polecam zapoznać się z programem. Zlednoczona się zmienia, ma lepsze wyniki w sondażach i powinna być w parlamencie.
      24db.pl/dlaczego-warto-abys-przy-moim-nazwisku-postawil-krzyzyk
      Pozdrawiam,
      Adelka
      • sznuje_rozum Re: Wybory 2015 17.10.15, 09:32
        "Polska Liberalna" Jeszcze rok temu mieliśmy wolność Gospodarczą jak Kazachstan. Wolność gospodarczą można w jeden dzień (nie zależy od rozwoju tylko od chęci polityków) zwiekszyć deregulując gospodarkę i uproszczajac, tworząc prostsze i mniej zbiuokratyzwoane a przez to przychylniejsze dla obywateli i szybciej się rozwijające państwo. To co PO robi od 2007 ciągle zwiększając i komplikując podatki jest skandalem. Mamy jedną z największych biurokracji na świecie i skomplikowanie podatkowe co wręcz skrajnie obniża nasz wzrost i bogactwo. Wszystko co Obiecał Tusk bardziej Komplikował i robił na odwrót.

www.heritage.org/index/heatmap
        forsal.pl/artykuly/833285,paying-taxes-2014-polska-trzecia-od-konca-w-europie.html
        zus.pox.pl/pit/podatki-w-polsce-wyzsze-niz-w-krajach-unii.htm
        www.pb.pl/4017959,70224,padl-rekord-biurokracji-w-polsce
        www.bankier.pl/wiadomosc/Polska-ma-najbardziej-skomplikowane-przepisy-w-Europie-7234811.html
        polskiepiekielko.pl/category/imperium-marnotrawstwa
        www.polskieradio.pl/42/1699/Artykul/1398501,Prowadzenie-biznesu-w-Polsce-jest-coraz-trudniejsze
        www.bankier.pl/wiadomosc/Prowadzenie-biznesu-w-Polsce-to-droga-przez-meke-2830899.html
        I inne skandale jak Płacenie podków gdy ma się straty. czyego nie ma na zachodzie.

Na szczęście mamy social demokratów jak na zachodzie czyli PIS a ZLEW niestety to PRO za bardzo robotnicza partia której poglądy są w Ameryce południowej. Ja wyzjane poglady Tuska do 2007 poglądy obyczajwowe mnie nie obchodzą i to czy będą nami rządzić żydzi, Ateiści czy katole.
        Też nienawidzę PIS ale jeszcze większą Ultra Skrajną Nienawiścią darze PO. A Nowoczesna dla pracowników może być zbyt radykalna jednak i tak preferuje Kukiza ze względu na program gosp i obyczajowy.
        www.bankier.pl/wiadomosc/Jak-ulzyc-przedsiebiorcom-Oto-10-pomyslow-PiS-u-3063053.html
    • maciejr3 Re: Wybory 2015 02.10.15, 16:32
      Podobnie jak adelka43 jestem z Warszawy. Przejrzałem podaną stronę 24db.pl/dlaczego-warto-abys-przy-moim-nazwisku-postawil-krzyzyk/ i faktycznie Pan Dariusz całkiem sensownie pisze o problemach mieszkaniowych młodych Polaków. Temat bezpośrednio mnie dotyczy, bo marzę o własnym kącie juz od dawna.
      • szczurek.polny Re: Wybory 2015 21.10.15, 20:31
        To se jeszcze pomarzysz.
    • romek688 Re: Wybory 2015 02.10.15, 20:57
      ewa kopacz do sprzątanie w c na pkp a nie do sejmu obietnice wsadz w dupe sobie bo tyle warte są
    • lord_of_tenstoned Tylko Kukiz'15 18.10.15, 07:34
      Ja zagłosuję na Pawła Kukiza. Podoba mi się, że coraz bardziej szerzy idee demokracji bezpośredniej,
      a poprzez to lepszej kontroli społeczeństwa nad władzą (np. pomysł wybierania sędziów okręgowych oraz prokuratora generalnego w wyborach powszechnych) oraz jawności wszelkich aspektów życia publicznego (żadnych klauzul "top-secret" argumentowanych ochroną interesów firmy jeśli wydawane są publiczne pieniądze).

Gdybym mieszkał w Gdyni zagłosowałbym na Pawła Tanajno.
      Gdybym mieszkał we Wrocławiu na Kornela Morawieckiego.
      Gdybym mieszkał w Kielcach na Piotra Liroya-Marca.

Uczciwi ludzie, nastawieni na wprowadzenie zmiany mających pomóc ogółowi, a nie wybrańcom.
    • oliwer001 Re: Wybory 2015 19.10.15, 14:35
      Mi w barometrze wyszło, że mam poglądy podobne do .Nowoczesnej. Podsyłam link może to Ci ułatwi decyzję www.parlamentarny.pl/barometr-wyborczy-2015/
    • krupski.and Re: Wybory 2015 19.10.15, 16:00
      Ja zagłosuję na Miriam Shaded!

Polecam uwadze wywiad Miriam Shaded dla Faktów tvn z 2014 roku: (od 1:05)

www.tvn24.pl/wideo/z-anteny/08-06-2014-prosto-z-syrii-wolanie-o-pomoc-i-o-nowy-dom,1291698.html
      Na moje oko ta pani jest mocno przerabiana. Poprawki musiały mieć miejsce tuż przed wyborami miss i, co bardziej istotne, tuż przed głośną akcją sprowadzania syryjskich chrześcijan. Przypadek?

A teraz przypomnijmy co kilka dni temu w wywiadzie dla faktu mówiła pani Miriam:

"W przeszłości startowała pani w konkursie piękności. Uroda pomaga czy przeszkadza w działalności publicznej?
      - Zwiększa popularność w internecie. Dzięki niej ludzie są bardziej zainteresowani tym, co mówię. Jestem tego świadoma, ale to nie jest tak, że to lubię.

Podobno ma pani parcie na szkło.
      - Co? Nie lubię występować w telewizji, a już kompletnie nie cierpię wystąpień na konferencjach. Ale powoli oswajam się z kamerą. Bo nie chodzi o mnie, ale o uratowanie ludzi, wartości europejskich, ochronę kobiet. Chcę uchronić wiele osób przed cierpieniem.

Nie wygląda pani na nieśmiałą. Pani zdjęciach z wspomnianego konkursu miss stały się hitem sieci?
      - To maska. W ten sposób kryję swoją nieśmiałość. Zresztą początkowo myślałam, że sesja będzie w koszulach nocnych. Wzięłam udział w konkursie, bo chciałam przebić się z tematem prześladownych chrześcijan, promować ?multi-kulti?, tolerancję."

Cóż za bohaterstwo! Pani Miriam poprawiła sobie facjatę po to by wystartować w konkursie miss i w ten sposób ratować ludzkie życie! Coż za dama pięknego serca! Jakże wspaniale się polska przyszłość maluje, na myśl że w polskim parlamencie tym razem nie będzie skończonych hipokrytów gadających pod publiczkę, podstawionych kukieł lansujących się na dobroczynność, tylko sama Miriam, święta od syryjskich chrześcijan!

I jeszcze w swej naturze skromnisi wpadła, przypadkiem oczywiście, na fotografów pudelka:
      www.pudelek.pl/artykul/84781/miriam_shaded_jezdzi_na_rolkach_zdjecia/
      Aż serce się raduje z tej szczerości zamiarów, dobroduszności i altruzimu!
    • mjunhy Re: Wybory 2015 19.10.15, 18:23
      Kolego gdyby nie PiS to Polak nie dożył by emerytury bo limit wieku emerytalnego powinien być przywrócony. Nie każdy jest górnikiem i ma wcześniejszą emeryturę oraz nie każdy ma lekką pracę za biurkiem w nie szkodliwych warunkach w której może pracować jak długo chce i żyje coraz dłużej. Na badaniach okresowych lekarz medycyny pracy napisze niezdolność do dalszej pracy i koniec kariery zawodowej a pracodawcy nie szukają pracowników po 60 roku życia z chorobami zawodowymi. Niektórzy nie muszą mieć ponad 5 tysięcy emerytury lub wysoką rentę dożywotnią, dodatki kombatanckie i wysokość emerytury w sytuacji katastrofy demograficznej oraz pustej kasy ZUS to osobna sprawa. Polska jest źle zarządzana, nie mamy długoterminowego planu rozwoju kraju. Brak długoterminowego kierunku rozwoju przemysłu. Pseudoeksperci w TV nie proponują rozwiązań alternatywnych i mamy obecną władzę mając większość i prezydenta to nie ujednolicono systemu ubezpieczeń społecznych przez co nadal mamy wiele odrębnych, chaotycznych systemów emerytalnych. Zamiast znieść przywileje emerytalne mundurowym, górnikom sędziom i prokuratorom to podwyższyli wiek emerytalny pracownikom bez przywilejów i to w czasach kiedy trudno o pracę po 50 roku życia i trudno o ciągłość pracy mając umowę śmieciową. Młodzi nie mają gdzie pracować a młodzi emeryci mając już emerytury zajmują im miejsca pracy bo dalej pracują na tym samym stanowisku tylko że pod innym szyldem. Taki młody emeryt 45 letni ma pierwszeństwo w zatrudnieniu a młodzi zdolni muszą emigrować z polski. Wszystkim równo praca do 65 lat było by sprawiedliwie a nie jeden 45 a drugi 67 lat i nierzadko jest tak że ci co będą pracować do 67 lat mają trudniejszą, odpowiedzialną pracę od tych z przywilejami. Coraz częściej mamy sytuację że pracownicy zatrudnieni na umowę o pracę pracują w tym samym miejscu i na tym samym stanowisku pracy z pracownikami zatrudnionymi na umowę śmieciową ale pracownicy na śmieciówkach (o dzieło) nie mają przywilejów emerytalnych, nie mają urlopu, chorobowego i żadnych dodatków … NIC . a pracownik na umowę o pracę będzie miał emeryturę i wszystkie przywileje. Dążymy do wysokiej wydajności pracy ale nie można wymagać takiej jakości pracy od pracownika zarabiającego poniżej minimalnej krajowej na umowie śmieciowej. Społeczeństwo ma już dość kłamstw, że na nic niema pieniędzy, na emerytury nie będzie pieniędzy podczas kiedy rząd dzieli się podwyżkami płac, są pieniądze na bardzo wysokie emerytury, dożywotnie renty dla swojaków i dodatkowe emerytury specjalne a ja do dzisiaj czekam na moje pieniądze za ciężką pracę siedem dni w tygodniu po 12 godzin dziennie przy budowie autostrad na EURO 2012. Mamy już rok 2015, sprawa toczy się w sądzie opieszale w nieskończoność. Jeśli Platforma Obywatelska zgotowała nam takie bagno wprowadzając nam tanie sposoby zatrudniania pracowników to powinna też przygotować program zasiłkowy dla pokolenia umów śmieciowych bez składkowych dla emerytów bez emerytury. Osiem lat rządów PO i dlaczego w tak długim okresie nie dało się uporządkować sposobu zatrudnienia pracowników oraz uporządkowania ich przywilejów w zależności od trudu pracy a nie od branży bo komuna już dawno się skończyła. Rząd mówi o wzroście gospodarczym i wysokiej średniej płacy w Polsce ale wzrost PKB kiedy dług publiczny rośnie, jest wzrostem pozornym małej grupy prezesów firm mają coraz większe uposażenia, dzielą się wysokimi premiami, nagrodami, wypłacają sobie horrendalnie wysokie odprawy podczas kiedy reszta społeczeństwa żyje w ubóstwie płacąc wysokie podatki. Platforma Obywatelska zgotowała nam takie bagno traktując naród jak śmieci. W ostatnich latach narasta nam rozwarstwienie społeczne i jedni zarabiają za dużo i żyją ponad stan a inni mają głodowe zarobki poniżej minimum socjalnego. Obecna zapaść prawna nie jest w stanie odebrać zagrabionych wielkich majątków i całych fortun a wszystko pod szyldem demokracji. Rząd PO nie przeprowadził reform i teraz mamy ogromne zaległości prawne, mamy brak wielu pilnych przepisów i ustaw, brak instrumentów prawa, mamy oświadczenia majątkowe bogatych polityków którzy kpią z nieudolnego Prawa Polskiego. Prawo w Polsce zmienia się tak wolno i mam wrażenie że mamy 4,6 posła matoła a nie 460 posłów. Największym mankamentem tego rządu jest to że nie aktualizuje prawa. Kwota wolna od podatku dla posłów to 27 360 zł! Kwota wolna dla reszty społeczeństwa to 3 091 zł... Niewiele osób zdaje sobie sprawę z tego, że diety polskich posłów są wolne od podatku dochodowego do wysokości 27 360 zł w skali roku! Reszta społeczeństwa musi się zadowolić kwotą wolną od PIT, która jest blisko 9-razy niższa i wynosi zaledwie 3 091 zł. Niestety także i ta sytuacja jest zasługą Platformy Obywatelskiej i PSL-u, które posiadając od niemal 8 lat parlamentarną większość, cały czas blokują inicjatywy zmierzające do podwyższenia Polakom kuriozalnie niskiej kwoty wolnej. By żyło się lepiej...? Od kilku lat słyszymy o wielkich pieniądzach płynących z Unii Europejskiej i nie wiadomo gdzie te pieniądze są inwestowane bo nagle podstawowe gałęzie przemysłu są niedoinwestowanie, brakuje prądu, wody, nadal nie mamy ani jednej elektrowni atomowej, mieliśmy być potentatem produkcji gazu łupkowego i rząd nic nie zrobił i nadal nic nie robi. PO PSL w ciągu 8 lat swych rządów opanowała niemal wszystko w Polsce, co było do opanowania - struktury państwowe i samorządowe. PO-owcy ciągną z tego profity jak tylko mogą i sprzedają pola uprawne i chciano sprzedać lasy. Są ustawieni w ogólnopolskich i lokalnych układach na lata. Są bogaci, syci i bezkarni. Nie chce im się wracać do epoki "harcerstwa", gonić z pękiem ulotek w ręku i walczyć od "podstaw" na rynku wyborczym. Szkoda tylko, że Polska z tego ma tak mało. Gdy PO "wzięło" władzę w 2007 roku patologie i dewiacje w Polsce miały się dobrze. Minęło 8 lat, a dewiacje i patologie nadal mają się świetnie, a może nawet lepiej i żadnych reform, co najwyżej kosmetyka. Wychodzi na to, że w ciągu 8 lat swych rządów PO była głównie zajęta pasożytowaniem na państwowych i samorządowych strukturach. Było na czym pasożytować, gdyż co roku do Polski spływała góra darmowych pieniędzy z Brukseli. Pieniądze te w dużym stopniu przykrywały nędzę rządów PO, gdyż co nieco z tych unijnych pieniędzy wybudowano. Nie wszystko zostało zmarnowane i przehulane. Od 7 lat pracuję na umowę śmieciową a powinienem być zatrudniony na umowę o pracę. Pracodawcy wykorzystując złe prawo nie chcą zatrudniać na umowę o pracę a niema legalnej pracy. Przez 6 lat miałem umowę o dzieło pełny etat a rok temu pracodawca zmienił nam na pół etatu ale pracować musimy tyle samo dziennie 8 godzin plus nadgodziny i soboty. Otrzymałem list z ZUS-u z informacją o wysokości mojej emerytury. Czytam i nie dowierzam że po 7 latach pracy przysługuje mi emerytura wysokości 11 złotych. Dwukrotnie zgłaszaliśmy ten zły sposób zatrudnienia do PIP-u ale kontrole są zapowiedziane a pracodawca każe nam nie przychodzić do pracy w dniu kontroli i kontrola przebiega zawsze pozytywnie. Zupełnie nie rozumiem tej umowy śmieciowej pełny etat o dzieło więc pół roku temu wysłałem (za potwierdzeniem odbioru) taką umowę do Pani Premier Kopacz żeby rząd zobaczył z jaką patologią powinien walczyć ale nie otrzymałem odpowiedzi i prawdopodobnie mój list trafił do śmietnika. Pani Premier Kopacz. Podróżuje po kraju, słucha problemów Polaków i nie pomaga. Ten rząd nie potrafi zrozumieć że chcemy likwidacji złodziejskich umów śmieciowych i podwyższenia minimalnie stawki godzinowej. Mamy 21 wiek, rosnącą liczbę milionerów i dlaczego rząd widząc obecną sytuację pracownika śmieciowego, wyzysk, zaniżanie płac i nadal nic z tym nie robi ? Mamy już 30 milionów polaków żyjących w skrajnej biedzie. Mamy wrażenie że ten rząd w ogóle nie panuje nad tym co się w tym kraju dzieje i dla tego potrzebne są zmiany.
    • antykwak_4 Re: Wybory 2015 21.10.15, 15:45
      Od trzech dni stoi na trawniku przy zjeździe z ronda Lotników Polskich w Bora-Komorowskiego bus z reklamą wyborczą posłanki PiS tradycyjnie kpiąc z przepisów o parkowaniu i zasadach umieszczania reklam.Po co płacić za bilbord skoro za niewielki mandat ,reklama stoi w najruchliwszym miejscu Psiego Pola zgodnie z nieśmiertelną zasadą PiS prawo jest na was SPRAWIEDLIWOŚĆ dla nas
    • stanczyk-5 Re: Wybory 2015 21.10.15, 21:42

Czy znacie grupe krwi swego.faworyta w niedzielnych wyborach ? jezeli.AB to wybierzcie sobie innegi faworyta.

Jeżeli, co daj Boże, Bóg jest - to chwała Bogu.
      Ale jeżeli, co nie daj Boże, Boga nie ma - to niech nas ręka Boska broni...
    • stanczyk-5 Re: Wybory 2015 25.10.15, 21:29
      m.wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,117915,19085685,wybory-parlamentarne-2015-wyniki-triumf-pis-39-1-proc.html
      Wprowadzc obowiazkowe uczestnictwo
      Na niedzielnych Mszach Swietych !

Jeżeli, co daj Boże, Bóg jest - to chwała Bogu.
      Ale jeżeli, co nie daj Boże, Boga nie ma - to niech nas ręka Boska broni...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka