Dodaj do ulubionych

Dobra zmiana. Trump mowi do Polakow.

28.09.16, 21:57
a polskie lewactwo zachwycone wystapieniem "pani" Clinton w debacie.
Oj Polacy, Polacy.

wyborcza.pl/7,75399,20761848,donald-trump-chwali-polske-za-jej-wklad-w-nato.html
Obserwuj wątek
    • kolpik124 chwalmy prawo do posiadania broni 29.09.16, 07:09
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,20762383,usa-14-latek-zabil-ojca-pozniej-pojechal-do-podstawowki-tam.html#MTstream
      • zwolennik_twardej_reki Do usuniecia , please 29.09.16, 12:35
        Nie na temat.

kolpik124 napisała:

> wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,20762383,usa-14-latek-zabil-ojca-pozniej-pojechal-do-podstawowki-tam.html#MTstream
        • rafal106 Re: Do usuniecia , please 30.09.16, 22:25
          Off-topy w każdym wątku- szczerze mówiąc zdążyłem się już do tego przyzwyczaić smile
          i nie jest to wcale najbardziej wkurzająca rzecz na tym forum.

Najbardziej odrażające są według mnie wszelkie wątki rasistowskie i "wątki spekulantów", czyli mrzonki typu:
          -" kupiłem trochę złota/ srebra i tak sobie marzę, że wkrótce srebro będzie nie po 20 ale 2000$ za uncję...tak, tak, to na pewno nastąpi, bo JA tego chcę" (tak samo absurdalne jak przymrozki na Równiku) tongue_out
          - już wkrótce nastąpi "kolejny krach" na giełdach/nieruchomościach (i czymkolwiek jeszcze), bo dopiero co kupiłem złoto/waluty/cokolwiek innego i chcę szybko zarobić

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
          Misiewicze czyli Dobra(dojna) zmiana
          "Ojczyznę dojną racz nam wrócić Panie" - Andrzej Duda
          Jaki premier, taki cały rząd- pewien myślący Polak

• kolpik124 Re: Do usuniecia , please 30.09.16, 23:25
            eeetam, spekulanci z jackowskiej kontaktorki smile)))

forum.gazeta.pl/forum/w,17007,162271431,162271431,Za_2_tygodnie_zwali_sie_rynek_nieruchomosci_w_USA.html
            • zwolennik_twardej_reki Re: Do usuniecia , please 01.10.16, 22:19
              kolpik124 napisała:

E, ja mysle ze gorsze jest polactwo, ktorego tato przepchnal przez liceum i licencjat tyrajac kiedys na kuntraktorce. Ta podstarzala juz mlodziez ma ciagle przed oczyma obraz polskiej diaspory w USA z czasow, gdy tato listy slal z Greenpointu czy Jackowa.....a tymczasem ani w jednym, aniz w drugim miejscu polactwa juz nie ma. Zarobili na nowa stodole i wrocili do gnoju, krow i chlewa. NA Jackowie Murzyni a na Greenpoincie japiszony, malutka kawalerka kosztuje dzis 3500 miesiecznie ....
              No i tak to.
              • przycinek.usa Re: Do usuniecia , please 02.10.16, 06:46
                Nie moge sie z tym zgodzic. Rozni sa ludzie i takie generalizowanie - choc dosyc czeste tutaj - jest niesprawiedliwe. Mnie na przyklad razi to, ze Polacy sa niemili, aroganccy, zazdrosni i zawzieci. Dla kontrastu Amerykanie sa mili, uprzejmi, maja generalnie dobre serca i generalnie nie sa do nikogo uprzedzeni. Czy w zwiazku z tym jestem niesprawiedliwy? Trudno powiedziec. Tak po prostu jest, kiedy system jest przyjazny czlowiekowi i ludzie nie sa zestresowani zyciem, jak w Polsce. W Polsce to sie nawet bogaci wlasciciele firm stresuja i maja od tego zmiany psychiczne, mowiac najogolniej. Ale i tez nie powinno sie uogolniac, bo skoro kilka osob spotkalem, ktore ewidentnie zwariowaly od prowadzonej dzialalnosci gospodarczej - to nie znaczy od razu - ze wszyscy przedsiebiorcy sa wariatami. Mozna co najwyzej powiedziec, ze znaczna czesc przedsiebiorcow jest zimna, bezwzgledna, zawzieta, uparta i niesprawiedliwa.
                Dawniej sie na to mowilo "kuku na muniu".

• przycinek.usa wątki [b]rasistows > kie[/b] i "wątki spekulantów" 02.10.16, 06:39
            mysle, ze przesadzasz. Mnie sie nie podobaja twoje watki, ale nie robie z tego powodu problemu. Wlasciwie skoro masz ochote na te swoje watki - to prosze bardzo - od tego wlasnie jest forum.

a w kwestii srebra i watkow o gieldzie - to mysle, ze po prostu nie zrozumiales idei tych wypowiedzi. Mam nadzieje, ze kiedys te watki beda docenione. Teraz moze jest na to jeszcze za wczesnie.
            • zwolennik_twardej_reki On nie wie co to spekulacja ani rasizm 02.10.16, 14:24
              przycinek.usa napisał:

>
              > a w kwestii srebra i watkow o gieldzie - to mysle, ze po prostu nie zrozumiales
              > idei tych wypowiedzi. Mam nadzieje, ze kiedys te watki beda docenione. Teraz m
              > oze jest na to jeszcze za wczesnie.

I z tego sie bierze problem. Jest produktem wspolczesnej polskiej edukacji.
              Zakup miesa w sklepie za komuny , ktorego brakowalo na rynku i odsprzedaz to byla SPEKULACJA. a to sie szlo do wiezzienia. Zakup na giedzie akcji i odsprzedac po wyzszej zenie to NIE JEST spekulacja. Za to sie dostaje bonus.

Nazwanie kogos diota bo jest Polakiem to NIE JEST rasizm, to jest ublizanie i ponizanie na tle etnicznym. Nazwanie kogos glupim czarnuchem- to jest rasizm.
          • frusto Re: Do usuniecia , please 04.10.16, 13:32
            Taki offtop - nie rozumiem, jak można ironiczną uwagę Dudy na temat poprzedniej ekipy wstawiać sobie do sygnaturki jako krytyczne wobec DUdy. Duda przecież mówił o platformersach, że oni modlą się po nocach.
            • zwolennik_twardej_reki Re: Do usuniecia , please 04.10.16, 14:11
              frusto napisał:
              Proste. Polski narod zwariowal i to nie jest tylko moje zdanie.
    • oka_blysk Re: Dobra zmiana. Trump mowi do Polakow. 02.10.16, 10:55
      Ja uważam, że to jest kampania wyborcza. Każdy kandydat kombinuje, jakby tu parę głosów więcej dostać.

Chyba w każdej kampanii wyborczej w USA kandydat na prezydenta zwracał się z miłym słowem do Polonii. Barak Obama chyba nawet obiecał zniesienie wiz. Teraz to samo obiecał Donald Trump. Tylko to się kupy nie trzyma - kandydat, który buduje swoją kampanię na ruchu skrajnie antyimigracyjnym, nagle obiecuje jednej grupie zniesienie wiz. Dla przeciętnego Amerykanina pewnie nie ma żadnej różnicy pomiędzy latynosem, a przybyszem z CEE - jedni i drudzy, to niepotrzebna imigracja i clou programu Trumpa.

Pamiętam krótką wypowiedz Donalda Trumpa sprzed 3 miesięcy, który w pozytywny sposób wypowiedział się o Polsce i powiedział coś w rodzaju: "jest wiele krajów popierających politykę USA na świecie, np. takie jak Polska i nie rozumiem, dlaczego im nie przekażemy nadwyżek naszego sprzętu wojskowego, np. F-16 tak aby wspomóc naszego partnera i tym samym wspomóc siebie".

Tylko jednocześnie Donald Trump mówi, że sprawa Krymu jest zamknięta, że Estonia to przedmieścia Petersburga, że nie ma przekonujących dowodów, że Rosja zestrzeliła MH17 itp.

---------
      Kampania wyborcza w pełnym rozkwicie, a po niej wiele się jeszcze może zmienić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka