Dodaj do ulubionych

Srajtek zażyczył sobie dożywotniego księstwa

26.10.22, 16:13
... a może i dziedzicznego (przecież to genetyczny patriota, czemu nie). No ale tumult się podniósł i Srajtek nie dostał czego chciał.

Myślę, że jego protektor uświadomił sobie, że Srajtek i tak nie miałby immunitetu i mógł podlegać normalnym procedurom karnym; zarzuty, areszt itd.

Komplikują się sprawy, strach w oczy zagląda.
Obserwuj wątek
    • zimna-wodka Re: Srajtek zażyczył sobie dożywotniego księstwa 26.10.22, 20:03
      Kasa! Władza! Posady! (jak mawiał pewien niedorobiony klasyk). Ale i to, kurwa, nie wyszło. W ogóle żadne działanie zbiorowe nie wychodzi. Kraść trzeba indywidualnie.
      I to prędziutko bo zaraz się skończy.
      • adria231 Re: Srajtek zażyczył sobie dożywotniego księstwa 27.10.22, 07:00
        Gorzej - obiecali i nie dali......
    • snajper55 Re: Srajtek zażyczył sobie dożywotniego księstwa 29.10.22, 00:17
      dorota_333 napisała:

> Myślę, że jego protektor...

Teraz ma protektora, po wyborach bdzie mieć prokuratora.

S.
      • dorota_333 Re: Srajtek zażyczył sobie dożywotniego księstwa 29.10.22, 15:42
        Bardzo prawdopodobne - i Kaczyński chyba zrozumiał, że fotel prezesa (spółki) przed tym nie chroni.
        • snajper55 Re: Srajtek zażyczył sobie dożywotniego księstwa 29.10.22, 16:08
          dorota_333 napisała:

> Bardzo prawdopodobne - i Kaczyński chyba zrozumiał, że fotel prezesa (spółki) p
          > rzed tym nie chroni.

Kaczyńskiemu raczej chodziło o nieprzerwany dopływ kasy ze SSP do jego partii. Mimo przegranych wyborów.

S.
    • dorota_333 Czysty przypadek, oczywiście 03.11.22, 10:20
      ...z drugiej strony mają rację internauci w komentarzach: przy dużej ilości działek prezesa łatwo o sąsiedztwo z każdą inwestycją.

next.gazeta.pl/next/7,151003,29100291,wybrano-lokalizacje-elektrowni-jadrowej-atom-bedzie-po-sasiedzku.html#s=BoxOpImg3

Oj, jeśli dojdzie do zmiany władzy, to prokuratorzy sie nie wyrobią, tyle ciekawych rzeczy. Kaczyński i jego grupa tez zresztą to wiedzą.
    • pigeon_shit_dust Czy Srajtek to Obajtek? 03.11.22, 16:15
      Bo nie jestem na biezaco w waszych wewnetrznych obelgach?
      To ten?
      Wybrano lokalizację elektrowni jądrowej. Atom będzie po sąsiedzku nieruchomości Daniela Obajtka
      Ja napisalbym ten tytul tak:
      Wybrano lokalizację elektrowni jądrowej. Atom będzie po sąsiedzku z nieruchomościa Daniela Obajtka
      Ale ja pewnie jakis staromodny jestem albo zapomnialem kopletnie niuansow polskiej skladni.
      • pigeon_shit_dust Link jeszcze 03.11.22, 16:16
        pigeon_shit_dust napisał:

> Bo nie jestem na biezaco w waszych wewnetrznych obelgach?
        > To ten?

next.gazeta.pl/next/7,151003,29100291,wybrano-lokalizacje-elektrowni-jadrowej-atom-bedzie-po-sasiedzku.html#do_w=48&do_v=721&do_st=RS&do_sid=793&do_a=793&e=PSzPopImg1
      • dorota_333 Re: Czy Srajtek to Obajtek? 03.11.22, 21:00
        Rzeczywiście, młode dziennikarstwo ma swobodny stosunek do poprawności językowej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka