Dodaj do ulubionych

Wywalam wszystkich zwolennikow Trumpa z forum

19.02.25, 04:55
Ok. Zamiast zmiany regulaminu, zwracam uwage na to, co wlasnie zrobil Trump i oswiadczam wszystkim, ze wywale z forum kazdego zwolennika Trumpa ktorego zidentyfikuje.

Zaczynajac od kolegi kadilaka z NY.

Koniec zabawy.

Poparliscie DEBILA na prezydenta i mamy teraz potencjalnie dlugoterminowe efekty tego debila.
Moze jest i dobry u nas w USA - robi nawet ciekawe rzeczy w USA, ale w przypadku Polski - reprezentuje po prostu ROSYJE.

TRUMP = ROSJA
ROSJA = TRUMP

Zielenski ma wielkiego pecha, ze wlasnie wtedy, kiedy na Ukraine trafia ogromna ilosc sprzetu z Polski, ze Szwecji, z Francji - to wlasnie w tym momencie, kiedy ruskim skonczyly sie transportery przeciwpancerne, kiedy brakuje im czolgow, rakiet, ropy, to wlasnie teraz Trump ratuje Rosje poprzez naciski na partnerow w Europie, aby konczyc walke.

Mozliwe, ze czaka nas jeszcze pol roku - kiedy sily na froncie na Ukranie powoli sie wyrownuja.
Rosja jest w desperacji - brakuje im wszystkiego - i przyjezdza taki Trump i grozi wszystkim naokolo.
Koniec tego dobrego. Jestes za Trumpem, to do widzenia, ja tu Trumpowcow nie potrzebuje na forum.

Od dzisiaj ZAKAZ pisania pro Trump.

Obserwuj wątek
    • bottom600 Re: Wywalam wszystkich zwolennikow Trumpa z forum 19.02.25, 07:52
      Przed laty w 2008r bardzo mi pomogłeś Przycinku zrozumieć świat, myślę że dziś to Ty potrzebujesz pomocy, koniecznie wysłuchaj Alberta:
      m.youtube.com/watch?v=eMdKB3xYjY0
      • przycinek.usa Re: Wywalam wszystkich zwolennikow Trumpa z forum 20.02.25, 04:40
        bottom600 napisał(a):

> Przed laty w 2008r bardzo mi pomogłeś Przycinku zrozumieć świat, myślę że dziś
        > to Ty potrzebujesz pomocy, koniecznie wysłuchaj Alberta:
        > m.youtube.com/watch?v=eMdKB3xYjY0

swiat jest czasem bardzo prosty. Wroce do tego w weekend. pozdrawiam.

• przycinek.usa Re: Wywalam wszystkich zwolennikow Trumpa z forum 20.02.25, 21:46
          Nie bede sluchal tego programu, to jest za duzo. Czy masz konspekt?

Wyjasnijmy sobie kilka kwestii - w 2015 bylem wielkim zwolennikiem Trumpa, ale to sie zmienilo. On sie zestarzal i zaczal mowic bzdury. Najwiekszym problemem jest to, ze te bzdury sa powielane tutaj przez wielu ludzi. Operacja niszczenia wolnej mysli w USA jest najwyrazniej bardzo skuteczna. Sa dwie propagandy - jedna to propaganda socjalistyczna, z elementami zboczen i deprawacji (Gender) uprawiana przez socjalistow i wpierana machina propagandowal dotychczasowo fundowana przez rzad i programy pomocowe z USAID, ktore rowniez plynely do gazet w Polsce. Ta socjalistyczna propaganda byla wspierana przez organizacje terorystyczna ktora nazywala sie Antifa. Czyli fasadowi antyfaszysci bedacy prawdziwymi bandytami, rekrutujacymi sie wsrod studentow, czesto przez pracownikow uniwersyteckich, bedacych potem ich szefami. Rownoczesnie w czasie panowania wladzy socjalistow - policja ochraniala tych bandytow i pozwalala im na ataki i niszczenie mienia.

Druga propaganda jest propaganda pseudorynkowa - publikującą informacje propagandowe z Rosji.
          To jest bardzo interesujace zjawisko socjologiczne, ludzie naprawde wierza w te propagande. A efekty tego widzimy, glownodowodzacy prezes z dostepem do kodow nuklearnych wierzy, ze Ukraina zaatakowala rosyje.

To sa objawy braku myslenia, niezaleznie od tego, co widzimy i slyszymy z ust klakierow i establishmentu w Waszyngtonie.

Czyli mowiac po prostu - obie strony w tym burdelu nie mysla zupelnie.

Jednym z takich przykladow jest demokratka z Chicago - Jan Schakowsky, ktora powiedziala, ze przyczyna niskiego zainteresowania kobiet pracami w produkcji (Manufacturing) jest to, ze slowo "manufacturing" brzmi jak mezczyzna.

Przy czym prezio trump ma najwyrazniej zadatki na takiego topowego idiote, ktory nie mysli nic a nic.
          I dopiero teraz wszyscy widza jak jest - ale nikt nie przyjdzie i nie powie, ze no tak, znowu cholera miales racje. Mysle, ze kazdy powinien modyfikowac swoje zdanie na podstawie faktow - ja to robie. A inni nie.

Mnie w tym momencie pozostaje jedynie powiedziec, ze w wyniku tych debilizmow, ktorych dopuszcza sie trump - dojdzie do oslabienia sojuszu, ktory w pewnym momencie bedzie temu debilowi potrzebny, bo jak sie Europa odwroci od sojusznika, to Chiny z wielka checia zaatakuja Taiwan. Wtedy pozostanie jedynie smiech. To zreszta przypomina mi fragment jednego artykulu, ktory czytalem, gdzie autor dokonuje bardzo cennego porownania do Nikodema Dyzmy. Wprawdzie to mialo inny sens i mowilo o kims innym, ale mnie sie bardzo spodobalo, bo pasuje wysmienicie.

Trump = Dyzma

I wy dopiero teraz zaczynacie wreszcie dostrzegac problemy z tym zwiazane.
          To jest problem dla obu Polskich frakcji politycznych (bo sa tak naprawde tylko 2)
          Jedna frakcja PiS - buduje swoje oparcie polityczne na USA i upadek trumpa = w zasadzie upadlosci moralnej PiS
          Z drugiej strony jest to rowniez upadek frakcji politycznej obozu PO, poniewaz odejscie Ameryki zamyka pewna epoke rozwoju europejskiego w oparciu wlasnie o Ameryke. PO ten problem dotyczy prawie tak samo silnie. PO zaczyna dostrzegac, ze trzeba zaczynac myslec tylko o sobie i trzeba naprawde rzadzic, a tutaj maja ciezko, bo wyglada na to, ze w tym PiS byl ewidentnie lepszy.

Wedlug mnie inne ugrupowania sie nie licza. Oprocz powodow ilosciowych - mam tez powody natury personalnej. Trudno myslec powaznie o osobach sfrustrowanych, ktore chca wiktymizowac Ukraine, bo za malo przeprasza albo te osoby, ktore lataja z gasnicami po sejmie i robia rzeczy ogolnie rzecz biorac zwariowane.

Wladza ma miec nadzor nad wojskiem i budzetem panstwa a ja nie sadze, aby bylo bezpieczne powierzanie takich funkcji osobom niezrownowazonym psychicznie.

Oczywiscie jest tez kolejna kwestia popierania przez waadze osob, ktore zostaly skazane wyrokami sadowymi. Tak wiec mozliwe, ze powinno sie rozszerzyc grupe osob bedacych niezupelnie w pelni wladz umyslowych rowniez o osoby z PiS, w tym prezydenta.

Mam nadzieje, ze w tym wideo, ktore mi zalinoowales nie bylo jakis szczegolnie wartosciowych informacji.
          Jakby jednak cos takiego tam bylo, to wrzuc dwa zdania i chetnie przeczytam.
    • dorota_333 Wywal raczej jawne rosyjskie trolle 19.02.25, 09:03
      ...z Twoim opisem sytuacji zgadzam się całkowicie, ale myślę, że wyciągasz niekoniecznie prawidłowe wnioski co do funkcjonowania Forum.

Amerykańscy zwolennicy Trumpa (głównie Kadi) popierają go ze względu na to, co obiecał zrobić w Ameryce. To też wyjdzie niedobrze, ale to inny temat smile Aspekty międzynarodowe przyjmują raczej jako dobrodziejstwo inwentarza.

Natomiast funkcjonują na Forum jawne rosyjskie trolle: wprost posługujące się prorosyjską retoryką i cytujące związane (lub inspirowane) z Rosją źródła. Takim użytkownikiem jest "senioryta13". Jeśli ktoś powinien wylecieć, to właśnie ktoś taki.
      • senioryta13 Re: dlaczego zmyslasz? 19.02.25, 12:39
        dorota_333 napisała:

> Natomiast funkcjonują na Forum jawne rosyjskie trolle: wprost posługujące się p
        > rorosyjską retoryką i cytujące związane (lub inspirowane) z Rosją źródła. Takim
        > użytkownikiem jest "senioryta13". Jeśli ktoś powinien wylecieć, to właśnie kto
        > ś taki.

Dorotko, to ja bardzo prosze o cytat z tych " zrodel".
      • przycinek.usa wszystko pod kontrola razem z kadilakiem 20.02.25, 21:55
        dorota_333 napisała:

> ...z Twoim opisem sytuacji zgadzam się całkowicie, ale myślę, że wyciągasz niek
        > oniecznie prawidłowe wnioski co do funkcjonowania Forum.
        >
        > Amerykańscy zwolennicy Trumpa (głównie Kadi) popierają go ze względu na to, co
        > obiecał zrobić w Ameryce. To też wyjdzie niedobrze, ale to inny temat smile Aspekt
        > y międzynarodowe przyjmują raczej jako dobrodziejstwo inwentarza.

Alez wrecz przeciwnie. Wszyscy sie dopisali. Kazdy jeden trumpowiec forumowy. Po to jest ten watek.
        Kadilak tak sie zestresowal, ze na forum wywalil kupe na cala Polske.

Mialem kiedys kadilaka. 1978 Cadilak Eldorado Biarritz Coupe. Byl bialy i mial czerwona skore w srodku.
        Mysle, ze nasz kolega z NY mialby ochote sie tez przejechac. Zajezdzilem go. Bez sentymentu. Sprzedalem go za 500 dolarow jak mial 68 tysiecy mil.

Mysle o tym wszystkim i dochodze do wniosku, ze ludzie zyja sobie swoim zyciem i nawet nie podejrzewaja co mozna w zyciu robic. A potem zamiast zyc - pisza sobie na forum.

Zamiast zapomniec o tym Trumpie jak najszybciej and move on - jak sie tutaj mowi, to jeszcze sie zdjeciami chwali.

Ja mam prosbe - mistrzu - nie publikuj sie wiecej. Zrob to dla siebie bo ja to olewam.
        Wyjdz sobie na dwor/pole/ - jak ci pasuje, wez pilke, albo zagraj w tenisa i dej sobie spokoj z hejtem w GW

• zimna-wodka A ja mam propozycję 19.02.25, 11:04
      Zostaw zwolenników Trumpa w spokoju. Coś tam ubarwiają. A przede wszystkim dają różnorodność. Ale zajmij się "polakożercami". Tekstami typu "jesteście za głupi żeby zrozumieć".
      To ulubiony zwrot kadiego. Często podobnie popisuje się LBS i forumowe panienki - monia i seniorita.

Tego ja mam dość więc dowalam. Nie jestem patriotą ale mnie wkurvia jak ludzie plują na kraj swojego pochodzenia, na ludzi, którzy w tym kraju mieszkają. Uważają, że są lepsi bo wywlekli dupy do Ameryki czy RFN. Albo im wywleczono; bez różnicy.

Czyli zacznij tępić zwykłą (a może niezwykłą) podłość. Na głupotę szkoda czasu - jest zbyt powszechna.

• monalisa2016 Re: A ja mam propozycję 19.02.25, 14:14
        zimna-wodka napisał:

> Zostaw zwolenników Trumpa w spokoju. Coś tam ubarwiają. A przede wszystkim dają
        > różnorodność. Ale zajmij się "polakożercami". Tekstami typu "jesteście za głup
        > i żeby zrozumieć".
        > To ulubiony zwrot kadiego. Często podobnie popisuje się LBS i forumowe panienki
        > - monia i seniorita.
        >
        > Tego ja mam dość więc dowalam. Nie jestem patriotą ale mnie wkurvia jak ludzie
        > plują na kraj swojego pochodzenia, na ludzi, którzy w tym kraju mieszkają. Uważ
        > ają, że są lepsi bo wywlekli dupy do Ameryki czy RFN. Albo im wywleczono; bez r
        > óżnicy.
        >
        > Czyli zacznij tępić zwykłą (a może niezwykłą) podłość. Na głupotę szkoda czasu
        > - jest zbyt powszechna.
        >
        >

Oj dobry, dobry material z ciebie zw na niewolnika systemu. smile
      • przycinek.usa Re: A ja mam propozycję 20.02.25, 04:36
        zimna-wodka napisał:

> Zostaw zwolenników Trumpa w spokoju. Coś tam ubarwiają. A przede wszystkim dają
        > różnorodność. Ale zajmij się "polakożercami". Tekstami typu "jesteście za głup
        > i żeby zrozumieć".
        > To ulubiony zwrot kadiego. Często podobnie popisuje się LBS i forumowe panienki
        > - monia i seniorita.
        >
        > Tego ja mam dość więc dowalam. Nie jestem patriotą ale mnie wkurvia jak ludzie
        > plują na kraj swojego pochodzenia, na ludzi, którzy w tym kraju mieszkają. Uważ
        > ają, że są lepsi bo wywlekli dupy do Ameryki czy RFN. Albo im wywleczono; bez r
        > óżnicy.
        >
        > Czyli zacznij tępić zwykłą (a może niezwykłą) podłość. Na głupotę szkoda czasu
        > - jest zbyt powszechna.
        >
        >

Po raz pierwszy sie z toba zgadzam, to zaskakujace doswiadczenie
        • zimna-wodka Re: A ja mam propozycję 20.02.25, 15:33
          przycinek.usa napisał:

> Po raz pierwszy sie z toba zgadzam, to zaskakujace doswiadczenie

To przestań doświadczać a zacznij działać. Może w końcu ograniczysz tą epidemię plucia kraj, w którym i ty się urodziłeś.
          A kadiego nie banuj - ładnych dziewcząt nigdy za wiele.
          • monalisa2016 Re: A ja mam propozycję 20.02.25, 16:48
            zimna-wodka napisał:

> przycinek.usa napisał:
            >
            > > Po raz pierwszy sie z toba zgadzam, to zaskakujace doswiadczenie
            >
            > To przestań doświadczać a zacznij działać. Może w końcu ograniczysz tą epidemię
            > plucia kraj, w którym i ty się urodziłeś.
            > A kadiego nie banuj - ładnych dziewcząt nigdy za wiele.
            >

Mamauscie tez sie poskarzyles? Nadzwyczajny material na niewolnika systemu.
          • monalisa2016 Re: A ja mam propozycję 20.02.25, 18:32
            zimna-wodka napisał:

> przycinek.usa napisał:
            >
            > > Po raz pierwszy sie z toba zgadzam, to zaskakujace doswiadczenie
            >
            > To przestań doświadczać a zacznij działać. Może w końcu ograniczysz tą epidemię
            > plucia kraj, w którym i ty się urodziłeś.
            > A kadiego nie banuj - ładnych dziewcząt nigdy za wiele.
            >

dorzeczy.pl/opinie/693100/vance-mocno-o-pokoju-na-ukrainie-i-wolnosci-slowa-w-europie.html
    • jorl11 Re: Wywalam wszystkich zwolennikow Trumpa z forum 19.02.25, 11:39
      przycinek.usa napisał:

> Ok. Zamiast zmiany regulaminu, zwracam uwage na to, co wlasnie zrobil Trump i o
      > swiadczam wszystkim, ze wywale z forum kazdego zwolennika Trumpa ktorego zident
      > yfikuje.

O, a ja jaki jestem? ja sie z Trumpa smieje, dla mnie Trump to uzyteczny idiota. Albo moze nie taki idiota a realista?

> Zielenski ma wielkiego pecha, ze wlasnie wtedy, kiedy na Ukraine trafia ogromna
      > ilosc sprzetu z Polski, ze Szwecji, z Francji - to wlasnie w tym momencie, kie
      > dy ruskim skonczyly sie transportery przeciwpancerne, kiedy brakuje im czolgow,
      > rakiet, ropy, to wlasnie teraz Trump ratuje Rosje poprzez naciski na partnerow
      > w Europie, aby konczyc walke.
      >
      > Mozliwe, ze czaka nas jeszcze pol roku - kiedy sily na froncie na Ukranie powol
      > i sie wyrownuja.
      > Rosja jest w desperacji - brakuje im wszystkiego - i przyjezdza taki Trump i gr
      > ozi wszystkim naokolo.

Skad to masz przecinku? Z wlasnego brudnego nosa wydlubales, prawda?
      Jest dokladnie odwrotnie. Wojna do Ostatniego Ukrainca sie zbliza wlasnie da konca. Bo juz Ostatni Ukraincy wlasnie sa zabijani przez Rosjan.
      Zawsze byles ciemniakiem przecinku, juz te ponad 20 lat temu na Gospodarce. I tak Ci pozostalo.
    • lastboyscout Re: Wywalam wszystkich zwolennikow Trumpa z forum 19.02.25, 12:18
      Niezle ci odwalilo 😜

Teraz to jestes i dzialasz jak dyktator, jak Trump ! 😉

Moze latwiej by ci bylo po prostu przywrocic forum jego lewacki profil i cel ?

Mnie nie ruszaja twoje odpaly bo ja jestem ANARCHISTA i nikt nie bedzie mi DYKTOWAL co mam robic, mowic, myslec.
      • zimna-wodka Re: Wywalam wszystkich zwolennikow Trumpa z forum 19.02.25, 12:28
        lastboyscout napisał:

> Moze latwiej by ci bylo po prostu przywrocic forum jego lewacki profil i cel ?

A jakiż to był lewacki cel tego forum? W ogóle co to jest lewacki cel?
      • jorl11 [...] 19.02.25, 12:40
        Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .
        • dorota_333 Re: Wywalam wszystkich zwolennikow Trumpa z forum 19.02.25, 12:51
          BTW, zamieszczanie zdjęć roznegliżowanych meneli też powinno być zakazane.
          • jorl11 Re: Wywalam wszystkich zwolennikow Trumpa z forum 19.02.25, 13:01
            dorota_333 napisała:

> BTW, zamieszczanie zdjęć roznegliżowanych meneli też powinno być zakazane.

Ja widzialem zdjecie Pierwszej Qrwy USA zamieszczone przez ciebie droga d333. Nie ponnas zamiescic go? Taki wniosek teraz? To czemu nie przed wklejeaniem tamtego zdjecia?

A moze dlatego cos innego bo ona to nie menel a qrwa? No jak?
            • dorota_333 Re: Wywalam wszystkich zwolennikow Trumpa z forum 19.02.25, 13:09
              Nie. Zdjęcia p. Melanii Knaus zamieściłam w odpowiedzi na pomysł, że Trump miałby być jak papież Franciszek (w domyśle: ocalić świat przed demoralizacją). Jak na żonę papieża ta pani jest zdecydowanie zbyt seksowna.

Poza tym: zdjęcia p. Knaus są nieporównanie bardziej estetyczne od zdjęcia wiadomej osoby. Chyba mi to Panowie przyznają.
              • jorl11 Re: Wywalam wszystkich zwolennikow Trumpa z forum 19.02.25, 13:16
                dorota_333 napisała:

> Poza tym: zdjęcia p. Knaus są nieporównanie bardziej estetyczne od zdjęcia wiad
                > omej osoby. Chyba mi to Panowie przyznają.

Alez oczywiscie ze ta qrwa to jest cos. A nie ten LBS w spozywczej ciazy, nedzowaty.
                Nie zmienia faktu ze oboje rozneglizowani a ona nawet wiecej. I rozneglizowanie bylo waznym przeciez kryterium aby nie zamieszczac zdjec czyz nie?
              • lastboyscout [...] 19.02.25, 13:20
      • kadillllak Jak myslisz, LBS? 19.02.25, 13:57
        lastboyscout napisał:

> Niezle ci odwalilo 😜
        >
        > Teraz to jestes i dzialasz jak dyktator, jak Trump ! 😉
        >

Za lamanie First Amendment moga odebrac obywatekstwo USA i wykopac na frontwink?
        • dorota_333 Re: Jak myslisz, LBS? 19.02.25, 14:03
          To Ty zaraz zostaniesz wykopany i będziesz wracał pod kolejnymi nickami. O to chodzi?
          • kadillllak Re: Jak myslisz, LBS? 19.02.25, 14:14
            dorota_333 napisała:

> To Ty zaraz zostaniesz wykopany i będziesz wracał pod kolejnymi nickami. O to c
            > hodzi?
            Pierdol sie. On jest za glupi zeby mnie zabanowac
            • dorota_333 Re: Jak myslisz, LBS? 19.02.25, 14:39
              Rozumiem, chcesz odejść z przytupem. Tyle że i tak pewnie wrócisz.
          • kadillllak [...] 19.02.25, 14:49
        • lastboyscout Re: Jak myslisz, LBS? 19.02.25, 14:54
          Nie wiem, zapytam corke.

Trump ma prawo byc uwrazliwiony wiec samo wniesienie sprawy moze byc dotkliwe i kosztowne dla zbyt emocjonalnych.
          Wiem, ze wiesz jak w takich sytuacjach dzialac i masz wiedze i doswiadczenie ale
          prosze odpusc.

To forum to zabawa.
          Dlaczego podazac droga, metodami Doroty i jej kundli?

Mnie to wali bo mnie wali kazdy rzad, kazdy wodz.
          Wali mnie tez to forum wzajemnej adoracji i antyamerykanskie dewiacji
          a juz na pewno jego klauni tego cyrku wiec jezeli mi sie tak akurat zechce to odpuszcze, spauzuje, powroce.

Wiele lat temu mialem prywatna rozmowe z Przycinkiem i staralem sie mu wytlumaczyc, ze on jest zalozycielem forum, on moze administrowac ale forum nie jest jego a tych, ktorzy je TWORZA.

Jak dlugo tego nie zrozumie to bedzie dokladna kopia Putina i Trumpa !
    • kadillllak Ja tez ciebie wywalam . USA. 19.02.25, 13:49
      przycinek.usa napisał:

> Ok. Zamiast zmiany regulaminu, zwracam uwage na to, co wlasnie zrobil Trump i o
      > swiadczam wszystkim, ze wywale z forum kazdego zwolennika Trumpa ktorego zident
      > yfikuje.
      >
      > Zaczynajac od kolegi kadilaka z NY.
      >
      > Koniec

Dokladnie.Pakuj skromny dobytek.
    • dorota_333 Ale się porobiło 19.02.25, 17:11
      ...spokojna zapowiedź i poooszło. Zdjęcia kloszarda w gatkach, pani z dwoma gejami i transwestyty. A to wszystko użytkownicy forum. I groźby karalne.

Nie znałam was z tej strony. Zgroza.
      • zimna-wodka Re: Ale się porobiło 19.02.25, 17:41
        To już wiem czemu kadi nie lubi pedałów. Wszystkie panienki z dobrych domów tak mają bo nie ma z nich żadnego pożytku.

PS. Kadi, tak chodzisz do roboty? Elegancko.
        • dorota_333 Re: Ale się porobiło 19.02.25, 19:14
          Nie, to jest zdjęcie zrobione w holu przed lokalnym spotkaniem zwolenników MAGA. Będą walczyć z lewactwem i jego perwersjami (tęczowymi).

PS. Kadi, ale zdajesz sobie sprawę, że żeby nas podnieciło to musiałbyś usiąść i założyć nogę na nogę?
          • zimna-wodka Re: Ale się porobiło 19.02.25, 21:43
            dorota_333 napisała:

> PS. Kadi, ale zdajesz sobie sprawę, że żeby nas podnieciło to musiałbyś usiąść
            > i założyć nogę na nogę?

Lepiej nie. Nie przypomina Sharon Stone. A w ogóle to może wyjść hardcore. Wiesz co można by zobaczyć? Bo ja nie wiem.
    • dorota_333 Pomyśl jednak o rosyjskich trollach na Forum 20.02.25, 08:25
      ...bo one odwalają konkretną robotę. Na niekorzyść wolnego świata. Wojna hybrydowa toczy się wszędzie, pomyśl w ten sposób.
    • cojestdoktorku Re: Wywalam wszystkich zwolennikow Trumpa z forum 20.02.25, 13:40
      no ale Trump chce zrobić rzeczy o których chyba wszyscy marzyli lata temu:
      next.gazeta.pl/next/7,151243,31706714,polska-na-pierwszych-stronach-zagranicznych-mediow-spacex-i.html#do_w=484&do_v=1316&do_st=RS&do_sid=1728&do_a=1728&do_upid=1316_ti&do_utid=31706714&do_uvid=1740044686201&s=BoxOpMT
      jego układanie sie z rosjanami moze nie być przypadkowe i takie głupie
      wiadomo ze rywalem USA są Chiny
      wojna Rosja - Ukraina i połaczone z tym sankcje powoduja zblizenie Rosji i Chin
      Rosja i Chiny to mocarstwo surowcowe połaczone z mocarstwem produkcyjnym wiec z punktu USA wyglada to fatalnie, skoro USA obecnie konkurują z Chinami
      by wygrac konkurencje z Chinami nie wystarczy embargo technologiczne, trzeba im odbierać sojuszników, trzeba u siebie skończyć z parytetami, LGBT i szkołami gotowania na gazie, trzeba skończyć z zieloną ideologia podnoszaca ceny energii, wszystkie te tematy obniżają zdolność świata zachodniego do konkurowania z chinami,
      trzeba w końcu zajac się powaznymi sprawami, a nie tym by w danym instytucie badawczym było tyle samo lesbijek, gejów i czarnych co białych hetero, a nie tym by wszedzie stały wiatraki zamiast kominów elektrowni węglowych

i dziwnym przypadkiem Trump zabrał się za wszystkie te sprawy natychmiast, zupełnie jakby ktoś głeboko to przemyslał i nakazał zwrot we wszystkich dziedzinach które obniżały zdolności do innowacji i rozwoju w USA

nas boli próba dogadania się z Rosją, ale taki jest interes USA, bo dla ich hegemonii zagrozeniem nie jest Rosja lecz Chiny, nasze problemy i sympatie są dla nich mniej wazne

p.s. pamietacie jak poszła plotka ze amerykanie zakazują Ukraińcom atakowania rosyjskiego przemyslu naftowego? trudno był oniektórym uwierzyc i wydawało sie bez sensu
      no to teraz jest jasne jaki to miało sens, po prostu niektóre rafinerie w Rosji naleza tez do amerykanów i t o nie ze teraz za czasów Trumpa i to on z nimi wszedł biznes, tak było od dawna i nic Biden z tym nie zrobił, oprócz nalegania na Ukraine by tego nie atakowali
      next.gazeta.pl/next/7,151003,31700838,ukraina-odpowiada-na-surowcowy-uklad-trumpa-atak-na-naftoport.html#s=BoxMMtCzol2
      • cojestdoktorku Re: Wywalam wszystkich zwolennikow Trumpa z forum 20.02.25, 13:41

> no ale Trump chce zrobić rzeczy o których chyba wszyscy marzyli lata temu:

błedny link, poprawka:
        tvn24.pl/swiat/zamach-na-jfk-martina-luthera-kinga-jr-i-roberta-kennedy-ego-donald-trump-odtajnil-wszystkie-dokumenty-st8274374
        • zimna-wodka Re: Wywalam wszystkich zwolennikow Trumpa z forum 20.02.25, 16:37
          A czy teraz to kogoś obchodzi?
          • cojestdoktorku Re: Wywalam wszystkich zwolennikow Trumpa z forum 21.02.25, 11:38
            zimna-wodka napisał:

> A czy teraz to kogoś obchodzi?

to kluczowe, bo mogłoby się okazać ze USA jest ukryta głęboko dyktaturą przykryta fasadą "demokracji dwupartyjnej" (już to brzmi prawie jak jednopartyjna demokracja ludowa)
      • cojestdoktorku Re: Wywalam wszystkich zwolennikow Trumpa z forum 20.02.25, 13:45

> nas boli próba dogadania się z Rosją, ale taki jest interes USA, bo dla ich heg
        > emonii zagrozeniem nie jest Rosja lecz Chiny, nasze problemy i sympatie są dla
        > nich mniej wazne

""Sekretarz stanu USA Marco Rubio stwierdził, że przed Rosją i Stanami Zjednoczonymi mogą otworzyć się "nadzwyczajne możliwości", jeżeli wojna w Ukrainie dobiegnie końca. Rubio zasugerował, że USA mogą współpracować z Rosją ekonomicznie oraz w kwestiach geopolitycznych, tam, gdzie interesy obu państw są wspólne.""
      • senioryta13 Re: wywalam.....a dlaczego? 20.02.25, 15:45
        cojestdoktorku napisał:

> no ale Trump chce zrobić rzeczy o których chyba wszyscy marzyli lata temu:

Cieszy, ze jeszcze niektorzy potrafia miec okno otwarte na swiat. Wszyscy wiemy, jak w piwnicy cuchnie.

• dorota_333 Kadi, jak już zamieściłeś swoje zdjęcie w szpilkac 20.02.25, 17:50
      ...na pożegnanie, to wypadałoby faktycznie odejść. Było trzaśnięcie drzwiami i co? Nieśmiało zaglądasz znowu.
      • zimna-wodka Re: Kadi, jak już zamieściłeś swoje zdjęcie w szp 20.02.25, 18:50
        Niech jeszcze wrzuci parę fotek. Bo nie wiem wktórą stronę: kobieta>facet czy facet>kobieta. Nóżki raczej kobiece i zgrabne (widzę, że sztukowane szpilkami ale jednak.) I to by było kobieta>facet ale fizis tą teorię obala.
        Z kolei facet>kobieta chyba by sobie folgował we wpisach i pisał w rodzaje żeńskim.

A może Trump nie miał racji i są nie tylko dwie pcie. Kadi jako peć trzecia został uznany za nieistniejącego.
        Mimo to radzę unikać spotkań z radykalnymi republikanami.
        • dorota_333 Re: Kadi, jak już zamieściłeś swoje zdjęcie w szp 20.02.25, 19:52
          > Niech jeszcze wrzuci parę fotek

O, nie, tylko nie to. Ekshibicjonizm Trumpistów jest nie do zniesienia. Zachowuje się jak katolicki ksiądz. Apage.
    • pepe49 zły pomysł 20.02.25, 23:09
      Bo:

1. co napisane - p. Trump oznacza być może ratunek dla USA. Być może.
      Jeżeli się nie powiedzie, narody Ziemi wracają do czasów królów.
      Dyktatur, mówiąc po nowemu.

2. Ukraina. P. Trump finalizuje - próbuje - wojnę rosyjsko-ukraińską. Prawdopodobnie Ukraina jako państwo ocaleje.
      Żeby zrozumieć co to znaczy, trzeba przypomnieć sobie 2022 r.
      W lutym 2022 tylko p. Morawiecki stawiał do alertu inne rządy w okolicy. Nikt inny nie wierzył w przyszłość państwa ukraińskiego. "Za 3 dni was nie będzie" - mówili niemieccy politycy ukraińskiemu ambasadorowi.
      Wiosną 2022, w czasie rozmów wTurcji, Rosjanie zażądali redukcji ukraińskiego wojska do kilkunastu tysięcy żołnierzy, likwidacji ciężkiego komponentu. Czyli powtórki z I Rzeczpospolitej z XVIII w.
      Tego już nie ma.
      Dla Polski utrzymanie niepodległego państwa ukraińskiego oznacza połowę ofenzywnych wojsk rosyjskich nad Dnjeprem zamiast na Bugiem.
      Pamiętamy, że rząd ukraiński przez 3 lata nie zaoferował Polsce niczego. Zero przyjaźni, wyłącznie użyteczność.
      Więc nich służą jako bastjon przeciwrosyjski. To dla nas zrobią bez proszenia.
      Pomysł unji naszych państw jakoś zniknął.

3. niemcy. Są traktowane przez polityków z USA w sposób, w jaki oni sami traktują Polskę. Stąd się bierze okropne wycie medjów skorumpowanych przez rząd niemiecki, zakłócające tzw. trzeźwy osąd sytuacji.

4. 150 000 żołnierzy potrzeba na nową granicę rosyjsko-ukraińską. Ma je dać państwo niemieckie i państwa podległe. Gdzieś tam są Francja i Włochy.

Proszę o poświęcenie czasu i czytanie z jego strony oraz słuchanie z jutuba prac p. Krzysztofa Wojczala. Oraz p. Bartosiaka i jego zespołu.
      Przypominam słowa p. Bartosiaka sprzed lat - 'anglosasi przychodzą i odchodzą'.
      Więc trzeba robić Międzymorze. I inne rzeczy.
      P. Tramp jest nadzieją, nie zagrożeniem. Chyba, że ustawimy się, jako państwo polskie, przeciwko USA. Obecnie tak jesteśmy ustawiani. Pajac należy do niemiec. Bandyci należą do niemiec. Ludzie p. Trampa spotykają się z p. prezydentem Dudą. Nie lubią bandytów. Ale w końcu spotkają się i z nimi. Nie jak z przyjaciółmi.
      Dla nas nie będzie to przyjemne.
      Czy ktoś pamięta, co zrobił p. prezdent Obama? Reset z Rosją. Polska została jako państwo zależne przy niemcach. Pan Biden? Wycofał się i machnął ręką na Nord Strim.
      Póki co, p. Tramp tego nie zrobił.
      Ale zrobi. Trzecie wyjście USA z okolicy, po obamowym i bidenowym. USA po prostu nie stać na rozrzutność. Pieniądze rządzą możliwościami czyli polityką.

Pan Wojczal przypuszcza, że Rosja nie odpuści i zostanie przy Chinach. Dyktator chce niezależności. Nie chce być młodszym partnerem, podwiązanym do USA w ich starciu z ChRL. Więc państwa regjonu muszą inwestować w wojsko, jeżeli ich właściciele chcą być niezależni.
      Właścicielami w demokracji są obywatele. To się zmieniło. W Polsce pajac, w Rumunji oligarchja, w niemczech Wielka Koalicja. To ostatnie, to polska szansa. niemcami nadal będą rządzić szaleńcy niszczący im gospodarkę. Możemy relatywnie urosnąć.
      Ale jako państwa tracimy naszą przewagę nad dyktaturami.

Za parę lat to Wehrmacht będzie zagrożeniem numer 1 w okolicy. Atom jest ciągle w rękach Francuzów i Brytyjczyków.

*

Więc - nie dawać się sterroryzować niemieckiej propagandzie. Żadnej propagandzie.
      Cały czas głównym zadaniem polityki polskiej jest wyjście z U. E. czyli odzyskanie niepodległości, organizacja Międzymorza, odbudowa przemysłu.
      Wszystkie zadania polityki polskiej, czyli finalnie osiągnięcie i utrzymanie bogactwa w Polsce są do zrealizowania wyłącznie po wyjściu z U. E. Trzeba to rozumieć.

*

U. E. musi zostać zakończona.
      Wcześniej opłaca się i warto, żeby Polska z tego wyszła.
      • przycinek.usa Re: zły pomysł 20.02.25, 23:29
        Trump jest zagrozeniem a nie ratunkiem, obudzze sie wreszcie. Trump jest Hitlerem 2025 roku.
        Jest skurwysynem z przeszczepionym mozgiem. Kompletnie odjechanym bucem, ktory nie rozumie, ze jak machnie ogonem, to rozwali pol swiata. Ameryka jest dalej bardzo potezna, a on jest malpa, ktore weszla na organy i gra bo mysli, ze umie.
        • pepe49 Re: zły pomys 21.02.25, 01:02
          przycinek.usa napisał:

> Trump jest zagrozeniem a nie ratunkiem, obudzze sie wreszcie. Trump jest Hitler
          > em 2025 roku.
          > Jest skurwysynem z przeszczepionym mozgiem. Kompletnie odjechanym bucem, ktory
          > nie rozumie, ze jak machnie ogonem, to rozwali pol swiata. Ameryka jest dalej b
          > ardzo potezna, a on jest malpa, ktore weszla na organy i gra bo mysli, ze umie.

To mi mówią cały czas pp Nancy Pelosi, żona Sikorskiego, Donald Tusk i reszta. Dawno temu przestałem kłamców słuchać. Teraz chcę wiedzieć skąd się bierze przekonanie o tym, że p. Trump to Hitler i głupek?

Historja USA zawiera współpracę z Rosją na całego. XIX wiek, XX.
          To jest dla nich czyli dla was korzystne.
          Pan Krzysztof Wojczal, kiedy opowiada o próbie przekupienia USA przez Rosję za pomocą koncesji na bogactwa naturalne przypomina, że Rosja skonfiskowała zagraniczną własność, firmy, po 2022 r. Więc USA wybiorą Ukrainę, bo tą mogą kontrolować.
          Pieniądze decydują.
          USA są bankrutem. Może nie?
          Próbują się ratować.

Nie masz czasu na tego p. Wojczala. Ja przeczytałem jego "Trzecią Dekadę", kiedy ją napisał i widzę, że się nie pomylił, określając jakie przymusy (chyba lepsze nawet.określenie niż "konieczności") sterują postępowaniem rządów. Znajdź czas. Trochę. W 2020 napisał, że 2022 jest ostatnim rokiem, w którym Rosja może podbić Ukrainę. Potem nie będzie miała pieniędzy. Będzie się obsuwać. I się obsuwa.

Tramp.
          Ja w ogóle żadnego szaleństwa ani Hitlera nie widzę. Widziałem głupców zamykających rury z naftą w USA. Warjatów nawet, nie głupców. Ja widzę, że USA próbują przetrwać, są bardzo pobite. Woke. Gender. Komuna w nowym opakowaniu. Wiem, że sposobem na zniszczenie państwa bez użycia siły jest zniszczenie obyczajów.

Postępowanie polityków z USA jest bardzo racjonalne. Z wyjątkiem popierania Izraela. Mają to państwo, które rozwala Bliski Wschód, więc są bezpieczni od tamtego kierunku. Więc to też da się wytłumaczyć.

Za kilkadziesiąt lat USA odbudowane wróci. Trzeba przetrwać ten okres. Prawdopodobnie zrobimy to jako klient niemiec. Też dobrze. O ile nie oderwą Śląska, Pomorza Zachodniego. Będzie biedniej niż mogłoby być przy własnym rządzie ale chyba przetrwamy.
          W skrajnym wypadku jako zagłębie hotelowo-sanatoryjne dla starych niemców i Chińczyków. Bo przemysł i rolnictwo niemcy nam skutecznie wyłączają.
          Najpierw lata zysków w U. E. a potem wyłączenie. Ot, sposób.

Jeszcze raz - skąd się bierze przekonanie o głupocie i dyktatorzeniu p. Trampa?
          Wiem, że tłumaczyć swoje przekonanie jest najtrudniej, bo ono się tworzy z tysięcy przyjmowanych codziennie opisów fragmentów rzeczywistości, ale spróbuj. Co to w ogóle jest?

*

U. E.
          Koniec.
          • przycinek.usa Re: zły pomys 21.02.25, 01:29
            Bo Trump wlasnie zdjal z Europy parasol ochronny, czyli po prostu wyszedl z NATO, bez wychodzenia formalnego z NATO. Udzielil explicite sojusznikom w Europie lekcji, ze nie bedzie respektowal artykulu 5.
            To jest z jednej strony rozwalenie ukladu swiatowego bezpieczenstwa, ale rowniez pozostawienie zarowno Europy jak i Polski samym sobie.

Nie bede niemily Pepe, ale sytuacja jest obiektywnie prosta - Trump wydutkal was na cacy.

Co ciekawe, twoja opinia swiadczy o tym, ze zupelnie tego nie rozumiesz.
            To jest calkowita zmiana regul gry w Europie.

Myslisz, ze po tych 3 tygodniach cos sie stanie?
            Nie. Nic sie nie stanie. To jest KONIEC pomocy dla Ukrainy, koniec wysylania broni, koniec wysylania pieniedzy i teraz caly ciezar obrony Ukrainy przechodzi na Europe srodkowa i Niemcy.

Pytanie, czy ktokolwiek cokolwiek zrobi - zwlaszcza w sytuacji pelnego niezrozumienia tego, co sie dzieje.
            Bo jak w 1939 Polske zdradzila Anglia i Francja, po ataku Niemiec na Polske, to teraz Trump zdradzil was wszystkich ZANIM jeszcze do tego ataku doszlo.

A jaki jest z tego wniosek?
            Ano taki, ze Rosja najprawdopodobniej zaatakuje i Polske i Europe juz za jakis czas, byc moze za 4 lata, a byc moze za 6.

I jak Polska nie bedzie miala broni i amunicji, to jestescie zalatwieni.
            To przypomina troche sytuacje przywiazywania czlowieka do pnia przed egzekucja.

Ten czlowiek jeszcze ma jakas nadzieje, jeszcze mysli, ze wszystko sie dobrze skonczy, ale pluton juz laduje karabiny.

Jestescie w Polsce skonczeni.
            I jeszcze tego nawet nie widzicie.

A Trump jest jakims agentem, on pracuje dla Rosji, a Polactwo go wlasnie wybralo w Ameryce.
            Glupi Polacy, glupole po prostu. A wy jestescie slepi. Nie rozumiecie zupelnie nic.
            No to jest po prostu cos nieprawdopodobnego. Ciemna masa.
            I jeszcze chcecie jechac do USA na konsultacje.

Chodzi o te wizyte Sikorskiego. Na jaka cholere on sie tam pcha?
            Powinno sie podniesc wysilki obronne, uruchamiac fabryki broni, robic joint-venture z Zelenskim na wszystko co maja jak leci.

Zwolac rade panstw pasa graniczacego z rosja, robic pakt o wzajemnej pomocy - odrebny od NATO, zrobic do tego ministerstwo wspolpracy militarnej, podzielic sie zadaniami, zrobic normalna mobilizacje.

Czy ktos Was jeszcze potrzebuje kopnac w dupe w tym PiSie?
            Bo wyglada na to, ze potrzebujecie takiego wielkiego kopa w dupe.
            Aby myslenie zaskoczylo, jak silnik trabanta zakreconego korba.

Masz karabin w domu? Amunicje? Nie? Masz pistolet? Nie?
            To jest blad.

Przypominam, ze przez ostatnie 300 lat - ZAWSZE Polacy zostawali z reka w nocniku, bo byli za glupi na to, zeby sie wreszcie zbroic na calego. Nie 5% budzetu na bron i drony i bomby i amunicje, ale 30% budzetu.

Wojna idzie. A nie sojusze z debilami i idiotami. Chcesz ratowac sojusze?
            To jakbys juz pisal testament.

• lastboyscout Re: zły pomys 21.02.25, 01:50
              A dlaczego niby Trump mialby bronic wrogiej bo tuskowej POlski (Doroty i jej kundli) za moje pieniadze ?
            • pepe49 Re: zły pomys 21.02.25, 02:03
              Muszę jakichś fachowców posłuchać na temat wychodzenia USA z NATO. Bo mi to wygląda na propagandę z GW.
              Nic o tym nie wiem. Wcześniej lata słuchałem kłamstw na temat chęci pisowców do wyjścia z U. E. Więc jedno z drugim kojarzę. Jako chwyt propagandowy.

Jak tylko PiS czy Konfederacja czyli realnie PiS zacznie rządzić, zbrojenia wrócą. To na pewno można powiedzieć.

*

E. U.
              Raus.
        • lastboyscout Re: zły pomysł 21.02.25, 01:55
          Trump jest Hitlerem 2025 roku.

Jakis taki antyhitlerowski by nie powiedziec bardzo pacyfistyczny jesty ten Trump
          skoro wprowadza ciecia funduszu zbrojeniowego, konczy bidenowskie finansowanie wojen i wycofuje armie z miejsc w ktorych Europa wszczyna wojny.
    • kadillllak Jade na narty. 21.02.25, 01:39

www.fakt.pl/pieniadze/przy-granicy-z-polska-ukrainska-firma-buduje-osrodek-narciarski/wwshvjr?utm_term=autor_15&utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=fakt-page-post&sfnsn=wa
      • senioryta13 Re: Jade na narty. 21.02.25, 02:42
        kadillllak napisał(a):

>
        > www.fakt.pl/pieniadze/przy-granicy-z-polska-ukrainska-firma-buduje-osrodek-narciarski/wwshvjr?utm_term=autor_15&utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=fakt-page-post&sfnsn=wa

No jak to mozliwe, przeciez jak ruscy beda szli zajmowac Polske, to przciez te hotele zmiota z powierzchni. Polacy wierza w marsz na zachod a Ukraincy nie?
    • dorota_333 Wywalasz, wywalasz 21.02.25, 09:22
      ...a na razie gadasz z nimi normalnie.

Kadi ma chyba rację lekceważąco pisząc na temat wywalania.
    • kadillllak Obejrzalem jeszcze raz wczorajszy wiec... 06.03.25, 01:15
      przycinek.usa napisał:

> Od dzisiaj ZAKAZ pisania pro Trump.
      Trump, Trump...Trump wink

Jedno po wczorajszym jest pewne: Demokraci zrobili z siebie wczoraj KOMPLETNYCH idiotow.
      Beznadziejnie zalosne, absolutnie tragiczne , glupkowate przedstawieni!
    • kadillllak Za kazdym razem, gdy Swiniak otwiera glupi ryj. 11.10.25, 00:57

finance.yahoo.com/news/live/stock-market-today-dow-sinks-500-points-sp-500-nasdaq-plummet-as-trump-threatens-massive-increase-on-china-tariffs-164432249.html

A moze to ukartowana gra przekupnej bandy bydlakow? Insider trading w najczystszej postaci?

A na swiecie sa jeszcze idioci, ktorzy marza ze ten gnoj skonczy jakas PRAWDZIWA wojne smile

Teraz sie pewnie obrazi na caly swiat bo Pokojowego Nobla qutasowi nie dali wink

>
      > Zaczynajac od kolegi kadilaka z NY.
      >
      >
      > Od dzisiaj ZAKAZ pisania pro Trump.
      >
      • dorota_333 Re: Za kazdym razem, gdy Swiniak otwiera glupi ry 11.10.25, 09:47
        W tym przypadku akurat Trump nie miał innego wyjścia. Ograniczenie handlu metalami ziem rzadkich to jest wyjątkowo celny i mocny cios. Zastanawiałam się, kiedy Chiny odpalą taką opcję. Bo to jest w istocie wypowiedzenie wojny Ameryce i światu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka