Dodaj do ulubionych

Cyba a wolność słowa. Dla pepego

01.04.25, 12:40
Pepe jednym dziennikarzom wierzy a innym nie. Wybrał kryterium polityczne (wierzy tym których politycznie lubi).
No to polećmy Cybą.
Cyba wyszedł z pierdla ze względów humanitarnych. W co nie uwierzyła TV Republika. Najpierw Ziobro i inni gardłowali, że peło wypuszcza swoich (Cyba) a zamyka niewinną opozycję (Matecki i inni) a teraz Karnosie pojechali dalej. Powołali się przy tym na Gójską.

Opublikowali fragment wypisu Cyby ze szpitala. Samo to pachnie kryminałem bo tajemnica lekarska.

A dalej zacytujmy:

Telewizja Republika ujawniła wczoraj wieczorem dokument, wskazujący że Ryszard Cyba mógł zostać wypuszczony z zakładu karnego tylko z powodu „zawieszenia postępowania wykonawczego”.

Jeżeli zachodzi długotrwała przeszkoda uniemożliwiająca postępowanie wykonawcze, a w szczególności jeżeli nie można ująć skazanego albo nie można wykonać wobec niego orzeczenia z powodu choroby psychicznej lub innej przewlekłej, ciężkiej choroby, postępowanie zawiesza się w całości lub w części na czas trwania przeszkody

Stan zdrowia

Dziennikarze Republiki ustalili, że Ryszard Cyba mógł wyjść z więzienia zasadniczo tylko w wypadku złego stanu zdrowia psychicznego bądź innej przewlekłej choroby. To jednak, według ich ustaleń, nie miało miejsca a sam Cyba „dostał na odchodne sześć tys. zł i go pożegnano”.

Ryszard Cyba miał być w maju poprzedniego roku badany na więziennym oddziale szpitalnym, a wypisano go w stanie ogólnym dobrym.

Sprawdziliśmy te leki. Pan Cyba ma lekkie problemy z nadciśnieniem, lekkie problemy z cholesterolem, zdaje się, że coś z prostatą i lekko poddenerwowany jest

— powiedziała Katarzyna Gójska-Hejke.

Jako, że zamieszczono wypis można było skonfrontować słowa p. Gójskiej z zestawem leków zaleconych Cybie. A mamy tam m.in:
Ketrel - lek przeciwpsychotyczny stosowany w schizofrenni
Haloperidol - j.w. (schizofrenia)
Promazin - lek o działaniu przeciwpsychotycznym i uspokajającym
Lorafen - lek przeciwlękowy i nasenny (benzodiazepina!!!!)
Od strony medycznej ważna jest nie tylko ilość leków ale także (a może przede wszystkim) ich interakcja. Tej nie znam.

Zaciekawił mnie także Tardyferon stosowany w anemii. Cholerne paskudztwo często fatalnie tolerowana (sprawdziłem na sobie)

Całkiem niezły zestaw jak na zdrowego (wg p. Gójskiej). No i cios ostateczny - dostał na odchodne 6 tyś i został wypisany w stanie ogólnym dobrym. To wyjaśniam:
- te 6000 dostaje każdy. Trudno wypuścić człowieka na wolność bez żadnych środków do życia. Jeść musi.
- stan ogólny dobry oznacza tylko tyle, że jest zdolny do funkcjonowania poza szpitalem. Ja też zostałem wypisany w stanie ogólnym dobrym a nie mogłem samodzielnie się umyć.

W żadnym wypadku nie bronię tego co zrobił Cyba. Ale jego samego już tak. Facet nie powinien siedzieć w pierdlu bo był chory na rozum. Należał mu się psychiatryk. Co potwierdza także to zwolnienie - w pierdlu raczej nie nabawił się schizofrenii.
I to Cyba był więźniem politycznym a nie Matecki.

A to co robi Sakiewicz jest wyjątkowo wredne. Rozumiem, że uwolnienie Cyby bulwersuje i to zaanonsowano. Ale robić politykę na chorym człowieku? Jasne - dawno nie było trupa a bawić się trzeba.
Obserwuj wątek
    • dorota_333 Re: Cyba a wolność słowa. Dla pepego 01.04.25, 13:08
      To dramat z tym upublicznieniem wypiski.

Bandyci grają na to, że Cyba sam się nie będzie bronił (podejmując akcję prawną), ani nikt inny nie będzie go bronił (bo morderca). Dlatego można mu zrobić wszystko, bezkarnie.

A tak w ogóle to nie został zwolniony:

tvn24.pl/polska/ryszard-cyba-po-badaniach-trafil-z-wiezenia-do-placowki-leczniczej-st8389933
      • zimna-wodka Re: Cyba a wolność słowa. Dla pepego 01.04.25, 13:15
        Został. Najpierw trafił do DPS, tam coś narozrabiał więc zainstalowali go w psychiatryku.
        I tu był faktycznie błąd. Nad facetem powinien być cały czas sprawowany nadzór żeby brał leki. Nie powinien być na wolności. Nawet zniedołężniały mógł komuś poderżnąć gardło np. w noclegowni.

A w ujawnienie tajemnicy lekarskiej powinien wejść prokurator z urzędu. Jak nie da się ustalić kto wyniósł kwity to dokładnie wiadomo kto opublikował.
        • dorota_333 Re: Cyba a wolność słowa. Dla pepego 01.04.25, 13:25
          No tak, formalnie zwolniony, ale jest pod nadzorem.

Przestępstwo ujawnienia tajemnicy lekarskiej nie jest ścigane z urzędu. Musi być wniosek pokrzywdzonego.
          • zimna-wodka Re: Cyba a wolność słowa. Dla pepego 01.04.25, 13:40
            A wyciek danych wrażliwych z przywięziennego szpitala?
            • dorota_333 Re: Cyba a wolność słowa. Dla pepego 01.04.25, 14:04
              A nie wiem - ale zasada jest taka, że generalnie przestępstwa są publicznoskargowe z wyjątkiem wskazanych. Prawdopodobnie więc z UODO też publicznoskargowe.
        • cojestdoktorku Re: Cyba a wolność słowa. Dla pepego 02.04.25, 19:16
          zimna-wodka napisał:

> Nie powinien być na wolności. Nawet zniedołężniały mógł komuś p
          > oderżnąć gardło np. w noclegowni.

z jednej strony popierasz zwolnienie z drugiej strony przyznajesz ze nie powinien być zwolniony
          nie rozumiem

dla mnie nie pojęte ze facet ze schozofrenia który udowdnił ze potrafi zabić jest wysyłany do DPS, gdzie szybko udowadnia ze decyzja o przekazaniu DPS jest błędna - to dowód ze krytycy wypuszczenia tego goscia maja rację

przeciez jak mu sie z głowa pogorszyły to powinien tym bardziej siedzieć pod nazdorem służb wieziennych niz wczesniej bo obecnie kolejne zabójstwo moze mu przyjśc łatwiej niz kiedys
    • pepe49 ano, dziękuję 02.04.25, 11:25
      Wczoraj tylko do mnie dotarło, że wypuścili p. Cybę. Bez szczegółów.
      Aha, pomyślałem, nagroda za zabójstwo wroga. Półtora roku się spóźnili.

Dzisiaj sobie przeczytałem pana zw notatkę. Aha, to był jednak warjat. Ofjara TVN, buraka i GW. Biedny "dorota", z tego co pisze wynika, że jest blisko.

Potem włączyłem radjo Wnet. Pan z Fundacji Republikańskiej mówił panu Jankowskiemu, że pana Cybę wypuszczono po prostu, poszedł do domu opjeki społecznej, bo nie miał gdzie, pisowcy zrobili awanturę o wypuszczenie mordercy i, po dwóch dniach, p. Cybę zwinęli do psychjatryka.

Pozostaje przy swoim zdaniu: p. Cyba, " dorota" i masa, masa ludzi to ofjary wojny propagandowej. Mogą wyrządzać krzywdę innym i sobie ale to ofjary. Złoczyńcy są gdzie indziej.

Coś bardzo a propos.
      Słowa p. Morozowskiego z TVN, że rząd z PiS prawo naginał i obchodził ale nie łamał, którymi TVN przetestował jego rozmówców, za które się pan M. później musiał kajać, ale warto je pamiętać:
      youtube.com/watch?v=zgucVMtOk3o

Gdy zbiorę jakieś linki do sprawy to dorzucę.

*

U. E.
      .
      • zimna-wodka Re: ano, dziękuję 02.04.25, 12:44
        pepe49 napisał:

> Potem włączyłem radjo Wnet. Pan z Fundacji Republikańskiej mówił panu Jankowski
        > emu, że pana Cybę wypuszczono po prostu, poszedł do domu opjeki społecznej, bo
        > nie miał gdzie, pisowcy zrobili awanturę o wypuszczenie mordercy i, po dwóch dn
        > iach, p. Cybę zwinęli do psychjatryka.
        >

I tyle warte jest radio Wnet.

Cyba nie poszedł tylko został zawieziony do DPS przez Służbę Więzienną, ten DPS został wybrany przez sąd jako spełniający warunki dla trzymania Cyby ale Cyba się tam awanturował i nie chciał brać leków więc go przewieźli do psychiatryka.
        Było to 18-20 marca a piSSkury dowiedziały się o tym przedwczoraj czyli nie miały wpływu na wsadzenie Cyby do psychiatryka.

Zdaniem biegłych Cyba nie bardzo kuma w jakim świecie żyje i nie bardzo może utrzymać kontakt z otoczeniem.

Szukanie w jego zwolnieniu podtekstów politycznych (co się właśnie dzieje) jest typowo piSSkurskie.
        Tak piSSkury rozumieją empatię o której to pepe wypowiedział się w innym wątku.

Nie samochody tylko rowery, pepciu. I nie rozdają.
        • pepe49 typowo 02.04.25, 13:14
          >
          > Cyba nie poszedł tylko został zawieziony do DPS przez Służbę Więzienną, ten DPS
          > został wybrany przez sąd jako spełniający warunki dla trzymania Cyby ale Cyba
          > się tam awanturował i nie chciał brać leków więc go przewieźli do psychiatryka.
          > Było to 18-20 marca a piSSkury dowiedziały się o tym przedwczoraj czyli nie mia
          > ły wpływu na wsadzenie Cyby do psychiatryka.
          >
          > Zdaniem biegłych Cyba nie bardzo kuma w jakim świecie żyje i nie bardzo może ut
          > rzymać kontakt z otoczeniem.
          >
          > Szukanie w jego zwolnieniu podtekstów politycznych (co się właśnie dzieje) jest
          > typowo piSSkurskie.

Ja bym szukał. Jest to oczywiste, szukanie podtekstów politycznych. We wszystkim, co zrobi Pajac i jego bandyci.
          Czyli co robią kryminaliści. Tak ich widzę i uważam, że właściwie.

Skoro wypuszczali doniesienia po kawałeczku. Skoro podawali sprzeczne wiadomości, że napierw p. Cyba trafił tu a potem gdzie indziej, że zabrało go pogotowie a potem, że służba więzienna. To co za zdziwienie?

Po mojemu chcieli pokazać swoim i pisowcom, że za zabicie pisowca kary nie będzie. W trakcie pokazywania przekaz się rozleciał i wiadomo już, że człowiek otępiał i nawet za PiSu by go wypuścili.

Więc przekaz się zmienił i teraz gardłują o szlachetnych bandytach, którzy wypuszczają chorego a podłe PiSSkury (co za wspaniały pomysł, nawiązywanie do SS w porównaniu przeciwnika politycznego. Pepemu w to graj. Jak tam wśród weteranów SB? Jakieś typy na nowych Popiełuszków?)
          Jeszcze raz
          podłe PiSSkury się czepiają. To podłe ludzie w ogóle są. Nie?

I tak jedziemy po bandzie.

*

U. E.
          u.
          ee
          • pepe49 Re: typowo 02.04.25, 13:14
            A pieniędzy coraz mniej.
          • zimna-wodka Re: typowo 02.04.25, 13:38
            Pepe. Pierdolisz jak zwykle a może nawet bardziej.
            A piSSkury są podłe są piSSkurami.

PS. Teraz z niecierpliwością czekam na rzeź wśród pisowców (piSSkurów), masowe egzekucje i takież groby, strzały w tył głowy i samospalenia w proteście. A nawet przypadki oddania skradzionych pieniędzy co będzie najlepiej świadczyło o skali terroru.
            Ale od czasu p. Basi pełowcy nikogo nie zabili. Nawet Giertych. Nie dziwi cię to, pepciu?

A na nowych Popiełuszków proponuję ogłosić casting. Zobaczymy kto się zgłosi i czy go lubi kamera TV Republika.
            • pepe49 pieniądze 02.04.25, 16:06
              > A piSSkury są podłe są piSSkurami.

> PS. Teraz z niecierpliwością czekam na rzeź wśród pisowców (piSSkurów), masowe
              > egzekucje i takież groby, strzały w tył głowy i samospalenia w proteście. A naw
              > et przypadki oddania skradzionych pieniędzy co będzie najlepiej świadczyło o sk
              > ali terroru.
              > Ale od czasu p. Basi pełowcy nikogo nie zabili. Nawet Giertych. Nie dziwi cię t
              > o, pepciu?
              >
              > A na nowych Popiełuszków proponuję ogłosić casting. Zobaczymy kto się zgłosi i
              > czy go lubi kamera TV Republika.

Złociutki, idź sam policz.
              Maszynki od Zimensa, które pani Henning-K. kazała, jako minister, kupić. Ze skrzydełkami. Tych, co to Duńczycy ich nie chcieli. I za pieniądze z których firma Zimens idzie teraz stawiać fabrykę w JuEsEj.

Spółki Skarbu Państwa. Pamiętasz, jak głupi pepe wklejał w PiG relację pana Kuźmiuka, ile która straciła w pierwszym kwartale 2024? W porównaniu z czasem "za PiSS". Kiedy były zyski. Głupie miljardy peelenów, w porównaniu ze złodziejstwami PiSS to nic. Ździebełko.
              Znajdź mi teraz Słoneczko, sam, żebyś nie myślał, że wredny pepe oszukuje, ile zarobiły te spółeczki przez rok. Bez PiSS.

CPK. Co ja Ci będę na uszy nawijał, Serdeńko Ty moje, wiesz lepiej ode mnie co tam się nie dzieje. Zaglądasz na wpolityce. Pewnie i na wgospodarce. Główny prywatny inwestor braciom Węgrom ich CPK buduje. Biedacy, nie? Cierpią za p. Orbana. Muszą harować w fabryce Rajnmetalu. Dobrze im tak.
              Dygresja to była.

Atom.
              Uś, ciężka sprawa. Ma być dużo, dużo. Trochę później, parę lat tylko.

Energja. Ceny.
              Po co ja oszczędności wywaliłem na dom? Budowany z powodu nadchodzących tych cen, kar itd. Katastralny w drodze. Będziesz miał, Serdeńko, satysfakcję.
              Firmy padają. Z powodu cen energji. Od czasu do czasu wrzucam tutaj jakąś relację, żeby ślad został.
              I zobacz, nie winię za to ostatnie Pajaca i bandytów jego a wyłącznie Ukochaną Uńję E. i Wielkich Niemieckich Wodzów z Grossberlina. Pajac i pan Morawiecki tylko trochę się przyłożyli, zupełnie z innych powodów, ale cóż.

VAT. Znika. Pan Modzelewski mówi, że i PiS wykazał się w ostatnich latach niedbałością, ale Pajac stara się bardziej. Prokuratorzy od spraw gospodarczych porozsyłani po kraju. Hulaj dusza. Wraca wiosna 2015. Roślinki rosną, drzewa się obsypują tym tam. Kwieciem. Pieniądze znikają. Jest jak było.
              Sam poszukaj notek na ten temat. Tylko bez wyszukiwarki google, bo wytrenowana Ci wyrzuci jakieś GW i się, za przeproszeniem, GW dowiesz. Duckduckgo? Ecosia nawet.

Nie wierzyłeś kiedyś, to Ci przypomnę: "wpływy z vat" za paliwa wzrosły w 2016 o 1/3.
              M. in. dzięki p. Banasiowi. Szacunek dla człowieka.
              Zrób ćwiczenie matematyczne: policz jaki procent paliwa wpływał w 2015 r. do Polski nieopodatkowany. Spróbuj "wyrazić to w pieniądzu".
              Ja Ci nie będę pisal, bo pepe może kłamać, prawda? Sam znajdź.

I pomyśl za co ci, którzy na tym zarabiali tyle co Ty znajdziesz, powiesiliby wszystkich PiSSkurów, PiSSdzielców oraz PiSSmanów.
              Żeby bolało, bolało, bardzo bolało.

O Lasach Państwowych już nie szukaj, to kawalątek.

Idź za pieniądzem.

Jak już pepego rytualnie obsobaczysz.

*

E. U.
              Zu Ende.
              • dorota_333 Re: pieniądze 02.04.25, 16:08
                Jezuuu, tu jest tyle kłamstwa, że człowiek się umorduje godzinę zanim sprostuje.

I o to chodzi.
                • pepe49 Re: pieniądze 02.04.25, 17:00
                  Jeżeli zimny zechce to sprawdzi. Zabronić nikomu szukania nie mogę więc proszę szukać albo co tam się zechce.
                  • zimna-wodka Re: pieniądze 02.04.25, 17:11
                    Co mam sprawdzać? Ja ci o rzezi piSSkurów a ty mi na to o atomie i CPK. To co, spodziewasz się bomby atomowej na Nowogrodzkiej? Czy może kolejki wąskotorowej rozjeżdżającej piSSkurów - po kolei i systematycznie poczynając od najmniejszego? Przemielenia przez wiatraki (niemieckie!!!)?.
                    Pepe, nie pierrrdol. A jak już musisz to pierdoll na temat.
    • monalisa2016 Re: Cyba a wolność słowa. Dla pepego 02.04.25, 17:10
      No to w koncu gdzie on jest w psychiatryku, w domu opieki spolecznej kto za to odpowie? Tu powinny poleciec liczne glowy bo przeciez polecenie zwolnienia z wiezienia po takim przestepstwie z premedytacja ktos musial je wydac albo mozna to zrozumiec jako zacheta dla innych do dalszych tym podobnych przestepstw. Ot usmiechnieta Polska z serduszkiem na piersiach.
    • pepe49 Podróże p. Cyby. Leki. 03.04.25, 21:29
      Pan zw pisał, że p. Cyba został wypisany do jednego miejsca a potem trafił do drugiego. Ja to odruchowo przyjąłem, a potem poszukałem, bo zw bierze wiadomości od kłamców i myśli, że wie. No to było tak:

1. po opuszczeniu więzienia w Czarnem - trafił do DPS pod Częstochową,
      2. potem do szpitala psychiatrycznego w Częstochowie
      3. i do DPS w woj. łódzkim
      4. Ryszard Cyba przebywa obecnie w szpitalu psychiatrycznym - nie wyjaśnia jednak czy w otwartym, czy zamkniętym - poza woj. łódzkim.

Stan z 2 kwietnia 2025.

expressilustrowany.pl/goraca-sprawa-wypuszczenia-ryszarda-cyby-minister-bodnar-chce-wyjasnic-wszelkie-watpliwosci-czy-poleca-glowy/ar/c1p2-27429695

Interpretacja - zwolnili zasłużonego weterana walki z Piᛋᛋ, a potem zaczęły się problemy. Nie wiem jaki wpływ miał na zwolnienie stan pana C.
      Może i miał decydujący i jedyny. Nikt w to nie uwierzy, teraz. Pajac tylko kłamie.

Leki.

https://files.niezalezna.tech/storage/images/upload/2025/03/31/RyNf4h8YNNpHWJ1yKvKepyMLmsp1y8kXtl0OcTjO.jpg

Tu się powołam na zasłyszaną opinię farmaceuty: taki zestaw pasuje do poniektórej peselicy. Starsi ludzie mogą takie brać. Lorafen aby spać, bo w więzieniu nie ma co do roboty i bezsenność idzie. Na schizofrenję są raczej inne zestawy. Ale wchodzić w kompetencje lekarza nie będę.
      Po prostu - Pajac zawsze kłamie. Nic nie wiadomo. Zakłada się tylko najgorsze scenarjusze i zamiary.
      • dorota_333 Re: Podróże p. Cyby. Leki. 03.04.25, 21:35
        Ty łajdak jesteś.
        • zimna-wodka Re: Podróże p. Cyby. Leki. 03.04.25, 21:44
          Zostaw piSSkura (tzn gówno) niech leży i śmierdzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka