kadzilak 13.02.26, 02:49 Oczy. Koorvva. Te oczy. A moze to zachwyt nad Polonia. Chicago.... Ale cos z nim mi nie klapi. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorota_333 Re: Wicepremier wam sie nacpal 13.02.26, 09:08 Trzeba być idiotą, żeby taki wątek założyć. Masz w kraju bandę chamowatych kiboli politycznych, którzy liżą buty Twojego ulubionego Trumpa - i żądają z polskiego budżetu miliarda dolarów, żeby polizać buty. A Ty czepiasz się porządnego człowieka, ciołku. Bo się zdjęcie nie podoba. Wreszcie oprzytomnij. PS. W czasie ostatniego spotkania Prezydenta RP z szefami służb Prezydent sześciokrotnie (!) wkładał do ust snusa. Demonstracyjnie, żeby okazać szefom służb lekceważenie. Tak wynika z relacji jednego z nich. O tym napisz wątek. Tak nawiasem - w końcu się zatruje to bydlę. Odpowiedz Link
kadzilak Re: Wicepremier wam sie nacpal 13.02.26, 12:20 Trzeba byc idiota zeby nie widziec ze cpun wicepremier dal publicznie wlasne zdjecie, na ktorym widac ze na haju jest. Odpowiedz Link
dorota_333 Re: Wicepremier wam sie nacpal 13.02.26, 12:25 Idziesz w zaparte, łajzo. Nie przyznasz się, że błędnie oceniałeś. Ciekawe, że co do Trumpa już nie masz złudzeń. Odpowiedz Link
kadzilak A to przeprazam. 13.02.26, 16:24 Widocznie zamieszczone zdjeciejest niewyrazne. Może to będzie lepsze. Minister ma u mnie nowy przydomek:” Maslana”…. Odpowiedz Link
senioryta13 Re: A to przeprazam. 16.02.26, 15:23 kadzilak napisał: > > Widocznie zamieszczone zdjeciejest niewyrazne. Może to będzie lepsze. > > Minister ma u mnie nowy przydomek:” Maslana”…. Pamietam jakiegos polskiego profesora, wyjechal na konferencje az do Wloch, szczerbaty byl. Ten na zdjeciu ma tylko pol-usmiech, ale i tak za duzo widac. Taki niby swiatowiec moglby lepiej zadbac o zabki, amerykanie sa na to uczuleni, zreszta w Polsce zauwazylam, ze rowniez. (Dziadki I babki chodza juz w ladnych protezach') Odpowiedz Link
bottom600 Re: Wicepremier wam sie nacpal 14.02.26, 00:14 Dokładnie to samo pomyślałem jak zobaczyłem TO zdjęcie, myślałem że to fejk AI ale on to SAM sobie zrobił i SAM zamieścił! Ja prdl, wicepremier... Odpowiedz Link
dorota_333 To jest wątek trollowski 14.02.26, 11:10 Uzyskałeś tyle tym wątkiem, Kadi, że dwa rosyjskie trolle się przyłączyły do szydery z polskiego MSZ. I tak działają trolle, to klasyka - czepiają się jakichś przypadkowych całkowicie, nie tyle drugorzędnych, ile czwartorzędnych spraw, żeby tylko wbić szpilę nielubianym politykom. W tym obszarze działasz jak troll, dlatego Cię poparły. Odpowiedz Link
kadzilak Re: To jest wątek trollowski 14.02.26, 15:05 dorota_333 napisała: > Uzyskałeś tyle tym wątkiem, Kadi, że dwa rosyjskie trolle się przyłączyły do sz > ydery z polskiego MSZ. > I tak wchodza, gdzie chca. > I tak działają trolle, to klasyka - czepiają się jakichś przypadkowych całkowic > ie, nie tyle drugorzędnych, ile czwartorzędnych spraw, żeby tylko wbić szpilę n > ielubianym politykom. Ale polityk nie jest czwartorzedny, a oglupil caly narod.Pol narodu znaczy sie. Najgorszy fuck up w polskiej polityce... > W tym obszarze działasz jak troll, dlatego Cię poparły. > > > > Odpowiedz Link
dorota_333 Re: To jest wątek trollowski 14.02.26, 15:44 Daj już spokój. Sprawa z d... wzięta. Takie zdjęcie można zrobić każdemu. Nie mówi NIC o konkretnym człowieku, prócz tego, że jest niefortunne z jego strony zamieścić takie zdjęcie. Tyle. Typowe trollowanie, no dosłownie. Odpowiedz Link
dorota_333 Re: To jest wątek trollowski 14.02.26, 15:45 PS. O snusach Nawrockiego nie wspomnisz słowem, prawda? To jest dla Ciebie norma. Odpowiedz Link
senioryta13 Re: przekrety 14.02.26, 16:59 kadzilak napisał: > Ale polityk nie jest czwartorzedny, a oglupil caly narod.Pol narodu znaczy sie. > Najgorszy fuck up w polskiej polityce... Malo tego, byl wice ministrem obrony narodowej a potem juz samym ministrem obrony narodowej posiadajac angielski paszport. Odpowiedz Link
senioryta13 Re: polski humor, gdzie sie podzial? 14.02.26, 17:03 dorota_333 napisała: > W tym obszarze działasz jak troll, dlatego Cię poparły. same trolle na tym forum, oczywiscie oprocz Ciebie, idac za twoim tokiem myslenia. Odpowiedz Link
dorota_333 Jaka szkoda, że Radek Sikorski nie jest Prezydente 15.02.26, 10:17 ...Prezydentem RP. Byłby idealny. Widać teraz, jak koszmarnym błędem była kandydatura Trzaskowskiego, a nie Sikorskiego. To rasowy fighter, bardzo inteligentny. wiadomosci.gazeta.pl/swiat/7,198075,32601258,seria-ripost-sikorskiego-podczas-debaty-w-monachium-na-sali.html#sondaz Odpowiedz Link
asia-loi Re: Jaka szkoda, że Radek Sikorski nie jest Prezy 15.02.26, 11:02 dorota_333 napisała: > ...Prezydentem RP. Byłby idealny. Widać teraz, jak koszmarnym błędem była kandydatura Trzaskowskiego, a nie Sikorskiego. To rasowy fighter, bardzo inteligentny. Sikorski byłby świetnym prezydentem, ale szefem MSZ też jest świetnym. I moim zdaniem jako minister, może zrobić więcej dobrego dla Polski, niż gdyby był prezydentem. Prezydent w Polsce nie rządzi, ale może mącić/szkodzić, tak jak to robił PAD, a teraz Nawrocki. Na tym forum piszę pierwszy raz, choć na forach gazety.pl jestem od wielu lat. Głównie piszę na forum emama i trochę na forum kraj. Na ematce też jest dużo wątków politycznych, a dyskusje długie i burzliwe. Na ematce dyskutuje się na wszystkie tematy (nie tylko o dzieciach). Odpowiedz Link
dorota_333 Re: Jaka szkoda, że Radek Sikorski nie jest Prezy 15.02.26, 11:46 Minister może zrobić więcej dobrego, ale prezydent może zrobić więcej złego. I ten obecny robi, co może. Nie tylko uporczywe wetowanie prób naprawy wymiaru sprawiedliwości. W tej konkretnej sytuacji Sikorski jako prezydent nie byłby destrukcyjny, a to już bardzo, bardzo dużo. PS. Witam. Odpowiedz Link
kadzilak Re: Jaka szkoda, że Radek Sikorski nie jest Prezy 15.02.26, 23:40 dorota_333 napisała: > Minister może zrobić więcej dobrego, ale prezydent może zrobić więcej złego. I > ten obecny > PS. Witam. > Sikorski nie bedzie prezydentem RP zeby sie zesral. Albo zyl 1000 lat. Nie trzeba mu sie bylo zenic z zydowka. Odpowiedz Link
dorota_333 > Nie trzeba mu sie bylo zenic z zydowka 16.02.26, 10:03 ...Dudzie taki ożenek nie przeszkodził (dwie kadencje) i Komorowskiemu też (jedna kadencja). Odpowiedz Link
dorota_333 Re: > Nie trzeba mu sie bylo zenic z zydowka 16.02.26, 10:04 PS. Zresztą w świetle nastawienia obecnej administracji amerykańskiej to nie musi być przeszkoda, wręcz przeciwnie. Odpowiedz Link
kadzilak Re: > Nie trzeba mu sie bylo zenic z zydowka 16.02.26, 14:28 dorota_333 napisała: > ...Dudzie taki ożenek nie przeszkodził (dwie kadencje) i Komorowskiemu też (jed > na kadencja). Jego zona NIE byla zydowka. Odpowiedz Link
asia-loi Re: > Nie trzeba mu sie bylo zenic z zydowka 16.02.26, 15:39 kadzilak napisał: > > Jego zona NIE byla zydowka. Dziadek A. Dudy był z pochodzenia Żydem. Choć ona i jej brat zostali wychowani w wierze katolickiej. Formalnie jest katoliczką. Odpowiedz Link
kadzilak Gowno to znaczy 16.02.26, 18:43 asia-loi napisała: > kadzilak napisał: > > > > Jego zona NIE byla zydowka. > > Dziadek A. Dudy był z pochodzenia Żydem. Choć ona i jej brat zostali wychowani > w wierze katolickiej. Formalnie jest katoliczką. Doedukuj sie albo siedz cicho na dupie. Zydostwo idzie w dol linii po babce, matce a nie dziadku i ojcu. Odpowiedz Link
asia-loi Re: Gowno to znaczy 16.02.26, 20:08 kadzilak napisał: > Zydostwo idzie w dol linii po babce, matce a nie dziadku i ojcu. Wiem. A co jest nieprawdą w tym co napisałam? Odpowiedz Link
kadzilak Re: Gowno to znaczy 16.02.26, 20:46 > Wiem. > A co jest nieprawdą w tym co napisałam? > > "Dziadek A. Dudy był z pochodzenia Żydem. Choć ona i jej brat zostali wychowani w wierze katolickiej. Formalnie jest katoliczką." Odpowiedz Link
asia-loi Re: Gowno to znaczy 16.02.26, 21:29 kadzilak napisał: > > "Dziadek A. Dudy był z pochodzenia Żydem. Przecież to prawda. Dziadek A. Kornhauser-Duda, Jakub Kornhauser był krakowskim Żydem, który przeżył Holocaust. Choć ona i jej brat zostali wychowaniw wierze katolickiej. Matka Alicja Wojna-Kornhauser A. Dudy była katoliczką i w wierze katolickiej wychowała swoje dzieci. Gdzie tu jest moje kłamstwo? Formalnie jest katoliczką." Skoro matka wychowała ją w wierze katolickiej to pewnie jest ochrzczona, więc formalnie jest katoliczką. Bo to chrzest decyduje czy się jest katolikiem czy nie. Co tu jest nieprawdą? Odpowiedz Link
dorota_333 Re: > Nie trzeba mu sie bylo zenic z zydowka 16.02.26, 15:39 W sumie nie ma sensu dyskusja o tym. Raczej by sie trzeba zastanowić, czy przynależność małżonki do konkretnej grupy etnicznej jest obciążająca dla kandydata. Czy jeszcze w Polsce takie "argumenty" mogą być rozgrywane politycznie. Ale to inna dyskusja. Odpowiedz Link
asia-loi Re: > Nie trzeba mu sie bylo zenic z zydowka 16.02.26, 15:50 dorota_333 napisała: Raczej by sie trzeba zastanowić, czy przynależność małżonki do konkretnej grupy etnicznej jest obciążająca dla kandydata. Dla mnie i pewnie dla wielu ludzi, nie ma to znaczenia. > Czy jeszcze w Polsce takie "argumenty" mogą być rozgrywane politycznie. Oczywiście, że mogą być. Zwłaszcza to może być rozgrywane przez "święty" PiS, ponieważ to jest ważne dla ich wyznawców. I na tym forum też niektórym to przeszkadza (pochodzenie żony Sikorskiego). Odpowiedz Link
zimna-wodka Re: > Nie trzeba mu sie bylo zenic z zydowka 16.02.26, 16:17 dorota_333 napisała: > W sumie nie ma sensu dyskusja o tym. Raczej by sie trzeba zastanowić, czy przyn > ależność małżonki do konkretnej grupy etnicznej jest obciążająca dla kandydata. > Czy jeszcze w Polsce takie "argumenty" mogą być rozgrywane politycznie. Ale to > inna dyskusja. > Małżonka Du*y należała do pewnej grupy i nikt tego nie rozgrywał. Może gdyby prezydent był z przeciwnego obozu i miał żonę pochodzącą byłoby inaczej. Dla prawej strony są "nasi" i "nienasi". "Nasi" są Żydzi z Izraela, "nienasi" są Żydzi nie z Izraela. Wyjątkiem są Żydzi z USA. Prawica nienawidzi ich jako Żydów ale jednocześnie szanuje i podziwia jako Amerykanów. Żydzi amerykańscy ale pochodzący z Polski (np. bracia Warner) są przypadkiem tak złożonym, że ich istnienie jest ignorowane. Odpowiedz Link
dorota_333 Re: > Nie trzeba mu sie bylo zenic z zydowka 16.02.26, 16:21 No tak, zastanawiałam się, czy to może się zmienić - przykład Ivanki Trump wżenionej w rodzinę ortodoksyjnych żydów - ale chyba nie. U nas kryteria pozostają inne, nawet jeśli Trump jest z Żydami bardzo blisko. W sumie jedynym kryterium jest "nasz" lub "nie nasz", tak jak piszesz. Tak samo przecież dzielą postkomunistów (Piotrowicz i Kryże chociażby). Odpowiedz Link
asia-loi Re: Jaka szkoda, że Radek Sikorski nie jest Prezy 16.02.26, 15:43 kadzilak napisał > > Sikorski nie bedzie prezydentem RP zeby sie zesral. Wolałabym że kiedyś został premierem. > Nie trzeba mu sie bylo zenic z zydowka. Oj tam, oj tam. Polscy katolicy modlą się do Żyda i Żydówki i nic im nie zgrzta. Ba, bardzo dużo polskich katolików nie wie, że Maryja, Jezus i wszyscy apostołowie to Żydzi. 🤷♀️ Odpowiedz Link
monalisa2016 Re: Wicepremier wam sie nacpal 15.02.26, 19:00 Oj tam oj tam, kto zwraca na to teraz w eu uwage? Tlumaczenie artykulu. europeanconservative-com.translate.goog/articles/news/hungarian-opposition-leader-embroiled-in-fresh-scandal-as-western-allies-roll-out-red-carpet/?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=pl&_x_tr_hl=de&_x_tr_pto=wapp Orginal w j. angielskim: europeanconservative.com/articles/news/hungarian-opposition-leader-embroiled-in-fresh-scandal-as-western-allies-roll-out-red-carpet/ Odpowiedz Link
monalisa2016 Re: Wicepremier wam sie nacpal 16.02.26, 19:08 Myslelismy ze naszych zaden nie przebije jednak inni sa mistrzami w tej klasie. Klasyczny przyklad wiedzy, sorry ze akurat przytaczam tu pupilka tego watka ale jak sie czlowiek dokladniej przyjrzy innym, z innych politycznych opcji nie odbiegaja wiele od niego. Cytat: "Sikorski nie zgodził się z tą oceną. Wskazał, że UE opiera się na demokratycznie wybranych rządach i parlamentach państw członkowskich, a jej instytucje działają w oparciu o mandaty pochodzące z wyborów krajowych oraz do Parlamentu Europejskiego. Jak zaznaczył, podważanie demokratycznego charakteru UE jest nieuprawnione i pomija mechanizmy kontroli politycznej istniejące na poziomie wspólnotowym." Link do calosci: dorzeczy.pl/kraj/846557/spiecie-sikorskiego-z-czeskim-ministrem-spor-o-demokracje-w-ue.html Jacy atorytety taka wiedza w spoleczenstwie. I jak tu ta unia ma funkcjonowac skoro co wybory to tym gorsze obsady rzadowe, tu nie mam tylko i wylacznie Polske na mysli, nie, nie gdzie indziej jest to samo. Szkoda ze audiotrack jest tylko w j. angielskim oprocz j. niemieckiego ale jest to klasyczny przyklad jak ocenia sie pana S. poza granicami Polski. www.youtube.com/watch?v=0vNUgKqWwqk Jak ma tu funkcjonowac porozumienie miedzy panstwowe? Odpowiedz Link
dorota_333 Sikorski: nie możemy być frajerami 26.02.26, 23:30 ...ciągle mi algorytm takie rolki podrzuca (nie powinnam scrollować, wiem): www.facebook.com/reel/1596861245042375 No i czy to nie jest piękne, Kadi? Wreszcie mamy sensowną władzę. Odpowiedz Link