Dodaj do ulubionych

Przemoc. Akademia i Trybunał.

11.09.26, 12:15
Wiadomości lecą na bieżąco, to jest tylko zaznaczenie dla pig.
Akademja Wymiaru Sprawiedliwości. Trybunał Konstytucyjny.
Bandyci stracili cierpliwość.

Ja sobie słucham relacji z radja Wnet, pewnie jest w Republice i Wpolsce.

*

U. E.
Platforma.
Won.
Obserwuj wątek
    • asia-loi Re: Przemoc. Akademia i Trybunał. 11.09.26, 16:43
      pepe49 napisał:
      >
      > Ja sobie słucham relacji z radja Wnet, pewnie jest w Republice i Wpolsce.>

A dlaczego słuchasz racji tylko jednej strony?
      Posłuchaj też racji drugiej strony, i wtedy wyrób sobie zdanie.
      Nie ma takiej opcji dla Ciebie, co nie?
      Bezgranicznie i bezkrytycznie wierzysz tylko tym, których popierasz. Prawda, fakty są dla Ciebie bez znaczenia. 🤨
      • pepe49 Wspomnienia 12.09.26, 15:58
        Rok 2010, jesień. Pepe ogląda wiadomości we wszystkich tefał stacjach. I coraz bardziej się złości.
        Relacje z badań powypadkowych ze Smoleńska TVN prezentuje za każdym razem w taki sam sposób:
        - komisja Anodiny (rosyjska) przekazuje prawdę, tymczasem mało, w domyśle, wiarygodni polscy eksperci twierdzą coś innego.
        - Jesteście polską stacją - złości się pepe. Założoną przez Służbę Bezpieczeństwa, ale polską. Powinniście mówić, że rosyjska komisja "twierdzi" a polscy eksperci przekazują informacje.

Niestety, taki sposób pracy opanował wszystkie lewe stacje informacyjne w Polsce. Łącznie z GW, czy niemieckim Onetem: chociaż temu ostatniemu można wybaczyć. Pracuje dla swojej ojczyzny.

W końcu pepego trafił szlag, po którymś pokazie w stylu "oni mówią a nasi twierdzą".
        Od tej pory informacje TVN zniknęły z menu pepego.

Stopniowo również GW, Onet itp.
        Na temat kłamstw przekazywanych stale przez te medja... nie warto pisać. Przyzwyczaiłem się. Ale takie prostackie wpychanie do głów odbiorców przekonania o tym, że oni mają rację, natomiast my może tak, może nie, ale wstrzymajmy się z opinją póki oni nie potwierdzą... Dziękuję, straciłem tolerancję na taką postawę.

*

Co do ostatnich wydarzeń.
        O ile wiem, Solidarna Polska założyła sobie szkołę wyższą.
        Ma szkoła ta swoje prawne uwarunkowania. Bandyci postanowili ją sobie wziąć. Szkoła zapytała sądu, sąd kazał bandytom zaczekać, bandyci nie opublikowali postanowienia sądu i, będąc w prawie, bo ono nieopublikowane nie obowiązuje, posłali do szkoły swojego człowieka jako rektora.
        Potem były różne awantury, do oglądania w telewizjach.

Morał.
        Pan Ziemkiewicz zwrócił kiedyś uwagę, że polityka nasza wygląda jak mecz bokserski, podczas gdy powinna wyglądać jak piłkarski.
        Już wyjaśniam.
        Piłkarski: dwie drużyny, każda ma za sobą swoją bramkę, broni jej i usiłuje strzelić do tej drugiej.
        Analogja w polityce: dwa główne stronnictwa, partje, mają swoje programy, usiłują cały czas pokazać wyborcom, że ich program jest lepszy, natomiast program przeciwnika jest gorszy. Mniej daje wyborcom.
        Jeżeli się uda, mają punkt. Wyborczy.

Mecz bokserski.
        Dwóch zawodników skacze dookoła siebie, raz są z lewej raz z prawej. Jeżeli zawodnik uderzy przeciwnika, czy z tej strony czy z tamtej, ma punkt.

W polityce.
        Brak zasad. Wczoraj pani Szydło kazała nie drukować niewygodnych dla siebie wyroków sądu. One więc nie obowiązywały. To bardzo źle.
        Platforma to skrytykowała.
        Dzisiaj bandyci nie drukują wyroków sądu. To bardzo źle.
        Pani Szydło to postępowanie krytykuje.

Wczoraj wyborcy pani Szydło cieszyli się, że tak mądrze obeszła komunistyczny sąd.
        Dzisiaj wyborcy Pajaca cieszą się, że tak mądrze obszedł pisowski sąd.

*

Spadajcie.

Chcę stworzyć państwo, w którym prawne procedury będą górowały nad widzimisiem partyjnego kacyka.
        Pepe głosuje na pana Brałna.
        Zapowiada się zdecydowanie lepiej od tamtych.
        Rezultaty zobaczymy "w praniu".

*

U. E.
        Platforma.
        Won.
        • zimna-wodka Re: Wspomnienia 13.09.26, 19:35
          pepe49 napisał:

> Chcę stworzyć państwo, w którym prawne procedury będą górowały nad widzimisiem
          > partyjnego kacyka.
          > Pepe głosuje na pana Brałna.

No spróbujmy merytorycznie:
          1. Skąd wiadomo, że ludzie od p. Brałna nie będą kradli jak im się nadarzy sposobność?
          2. Skąd ma być umiłowanie prawa w partii, której wódz istnieje wyłącznie dzięki łamaniu prawa?
          3. Które to punkty z programu p. Brałna tak urzekły pepego? Bo w programie programu p. Brałna (czytałem!) jest tylko odwołanie do religii katolickiej jako sposobu na osiągnięcie wielowymiarowego szczęścia (czyli spokoju i pokoju, dobrobytu, pewności pracy i godziwej płacy i innych pierdół). Gdzieś tam na obrzeżach pojawiają się jakieśpomysły ale albo nierealne albo wzajemnie sprzeczne).
          • pepe49 dlaczego 16.09.26, 16:30
            zimna-wodka napisał:

> pepe49 napisał:
            >
            >
            > > Chcę stworzyć państwo, w którym prawne procedury będą górowały nad widzim
            > isiem
            > > partyjnego kacyka.
            > > Pepe głosuje na pana Brałna.
            >
            > No spróbujmy merytorycznie:
            > 1. Skąd wiadomo, że ludzie od p. Brałna nie będą kradli jak im się nadarzy spos
            > obność?

Będą.
            Zw. Wiesz, że wszyscy będą. Po to są procedury, żeby było trudniej.

> 2. Skąd ma być umiłowanie prawa w partii, której wódz istnieje wyłącznie dzięki
            > łamaniu prawa?

Bo prawo państwowe zaczęło bardzo się różnić od tego, które sobie wyobrażamy.
            Pan Brałn zakłócił działanie dr med. Jagielskiej, która zabijała ludzi uznanych przez prawo za nieludzi.
            Na przykład.
            Kiedy się o tym dowiedziałem, pomyślałem trochę i przestałem pisać tutaj o Niemcach per niemcy. Ponieważ moje państwo ma prawo analogiczne do prawa III Rzeszy.
            Szanuję pana Brałna za takie łamanie prawa.

Inne nagłośnione wypadki opierały się na podobnej zasadzie. "Robicie coś, czego nie powinniście robić. Przerywam to."

> 3. Które to punkty z programu p. Brałna tak urzekły pepego? Bo w programie prog
            > ramu p. Brałna (czytałem!) jest tylko odwołanie do religii katolickiej jako spo
            > sobu na osiągnięcie wielowymiarowego szczęścia (czyli spokoju i pokoju, dobroby
            > tu, pewności pracy i godziwej płacy i innych pierdół). Gdzieś tam na obrzeżach
            > pojawiają się jakieśpomysły ale albo nierealne albo wzajemnie sprzeczne).
            >

Bardzo mocno pan Brałn deklaruje katolicyzm. To mnie uspokaja. Mogę mu zaufać.
            Sprawa opiera się tylko na zaufaniu.

Zauważ zw, że krytykujesz katolików za to, że są złymi katolikami.
            Dobrzy mogą być. Uczciwi.
            Instrukcja Smiersza dla zrzutków do Polski: jeżeli trafisz do chałupy, w której na ścianie wisi obraz Matki Boskiej, możesz prosić o pomoc.
            Życie wśród katolików to niezła sprawa. Szczerych katolików.

*

U. E.
            Platforma.
            Kłodzko. (działaczka Platformy, która była blisko i "lobbowała" za złagodzeniem prawa o pedofilji nadal jest tam gdzie była i działa).
    • dorota_333 Skoro już mowa o Akademii Wymiaru Sprawiedliwości 16.09.26, 18:26
      ...to tam dzieją się rzeczy jeszcze zabawniejsze od przełażenia przez płot.

Posłanka PiS Maria Kurowska zdołała sforsować kordon utworzony przez siepaczy Tuska o zajęła ten obiekt. Dokładnie rzecz biorąc zajęła gabinet rektora. I siedzi. Już 7 dni!

Jakiś poseł PiS chciał wspomóc ją i wezwał karetkę pogotowia (bo Marysia podobno bez leków), ale Marysia odmówiła wpuszczenia ratowników.

To jest reduta na miarę możliwości piS.
      • dorota_333 Twierdza padła!! 16.09.26, 18:44
        ...siepacze jednak znaleźli sposób (może przebili mur) i Marysia ze zdumieniem zobaczyła w gabinecie... rektora.

W linku jest (z 2 różnych źródeł) relacja Marysi z tego wydarzenia. Popłakałam się ze śmiechu słuchając:

crowdmedia.pl/twierdza-padla-kurowska-w-szoku-od-razu-zlapala-za-telefon-i-zaczela-nagrywac-wybili-przejscie-w-scianie-wideo/?fbclid=IwY2xjawUXo_JwZG9mAWV4dG4DYWVtAjExAHNydGMGYXBwX2lkEDIyMjAzOTE3ODgyMDA4OTIAAR5c90kw_9chyeOUB_pZ_8Nyz-lSo5NaX_njUOq5DIWvmIgKDJsralHExitqZw_aem_zRpvMMS11fP_GB9DpAO-eQ

No cóż, pozostaje mi nadzieja, że siepacze Tuska uszanują Marysię i może ktoś jej kolację przyniesie.
        • dorota_333 Re: Twierdza padła!! 17.09.26, 16:05
          Aha, trzeba odnotować, że Marysia opuściła posterunek. Po kilku godzinach głodówki protestacyjnej doszła do wniosku, że czas na kolację.

Są głosy, że koledzy wpuścili Marysię w maliny, ale to nie była trudna psychologicznie operacja, nieprawdaż.

No i taka sytuacja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka