exerik 15.04.05, 15:26 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=522&w=4315558&a=4315558 ... i dwa lata później ... www.e-upr.org/index/index.php?action=show&object=article&id=8564 Sorki Robi, nie mogłem się powstrzymać Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
exerik PRK-L 15.04.05, 15:41 23. marek wójcik (marc) 15.04.2005 (14:32) Witamy w Polskiej Rzeczpospolitej KACZOludowej Odpowiedz Link
exerik TKM 15.04.05, 15:43 Autor: rybencjusz Data: 15.04.2005 11:30 + dodaj do ulubionych wątków -------------------------------------------------------------------------------- Teraz k... oni - smutne Odpowiedz Link
exerik Boże chroń Polskę przed PiS-uarem 15.04.05, 15:50 marc1951 15.04.2005 12:22 Poczekajmy troche,za pare miesiecy ,bedziemy mieli gdzie pecherz oproznic. Odpowiedz Link
exerik Naród zajedurny 15.04.05, 15:53 wan4 15.04.2005 12:08 Taa... stało się (no, prawie)... tko (teraz k. oni) No to szykuje sie "bessa" w życiu politycznym i gospodarczym. Kaczorom nie chodzi o to, że nie nalezy kraść tylko by SLD nie kradło. Była "wojna na górze", "przyspieszenie" czyli spowolnienie reform rynkowych Balcerowicza, w konsekwencji przyspieszenie ale przejęcia władzy przez postkomunistów i zastopowanie a nawet cofnięcie w ustawodawstwie regulującym woloność gospodarczą. Było PC (porozumienie centrum), udział w FOZZ i lansowanie Żemka na szefa NBP, "Telegraf" czyli wysysanie kasy z państwowych przedsiebiorstw do prywatnej spółeczki i udział w "Art-B". Teraz jest "rewolucja moralna" i SKOK na kasę i władze... Tabuny wygłodniałych prostaków spod znaku PiS dorwą się do koryta. Kaczor premier i Kaczor prezio. Naród zajedurny. W bessie równie dobrze można zarabiać, a nawet czasem lepiej niż w hossie, mnie osobiście to rybka. Ale bezrobotną, ogłupiałą młodzież kurczący się rynek po prostu dobije. I tych mi trochę szkoda. Ale już nie "hołoty gardłującej" za PiS- em i pozostałymi socjalistami, neokomunistami np. "radiomaryjnymi"... Odpowiedz Link
lastboyscout Kaczo, byczo i indyczo ! 15.04.05, 18:02 > Ale bezrobotną, ogłupiałą młodzież kurczący się rynek po > prostu dobije. I tych mi trochę szkoda. Ale już nie "hołoty gardłującej" za >PiSem i pozostałymi socjalistami, neokomunistami np. "radiomaryjnymi"... Nie moglo byc inaczej. NIEAKCEPTACJA polega na wyborze przeciwstawnego i tak dokladnie wybierano w Polsce od 1989 roku. Z tym , ze czarne nie okazywalo sie czarnym, rozowe rozowym a czerwone czerwonym bo ZAWSZE byl Balcerowicz ... PiS i PO jawi sie teraz jako przeciwstawne bo burak Lepper ma gębę zbyt czerwoną a Giertrych plugawą a dwaj panowie Kaczor/Donald sa cool i w ogole. Mamy wiec znowu rozowe ....okulary ...TYLKO .... Odpowiedz Link
cesarok Re: Naród zajedurny 15.04.05, 20:14 Chłopie uspokój sie, albo napisz coś od siebie!! Pozdrawiam. Ja się cieszę, że ktoś taki jak Kaczory wyzwolili w Tym narodzie nadzieję na lepsze jutro. Też bym chciał, aby to była UPR, ale patrząc na jej działania to możę za 5 lat. Odpowiedz Link
exerik Re: Naród zajedurny 15.04.05, 21:59 cesarok napisał: > Chłopie uspokój sie, albo napisz coś od siebie!! Pozdrawiam. Ja się cieszę, że > ktoś taki jak Kaczory wyzwolili w Tym narodzie nadzieję na lepsze jutro. A czy ja ci zabraniam cieszyć się ? A ciesz się chłopie do woli. Nie oni pierwsi i nie ostatni wyzwolili w narodzie nadzieję na lepsze jutro, więc będziesz się mógł jeszcze nie raz w życiu nacieszyć. Pozazdrościć tylko. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
exerik 2+2=5 15.04.05, 16:00 wan4 15.04.2005 13:43 + odpowiedz uhura1 napisała: > Ekonomia nie będzie się zajmowala abstrakcyjnymi slupkami tylko > zwalczaniem bezrobocia i nedzy Taa... Kaczor prezio zadekretuje, że 2+2=5 i te dodatkowe 25% przeznaczy na "zwalczanie bezrobocia i nedzy". Aby "walczyć", jak byłeś łaskaw sformułować, trza mieć "wojów". Kaczor premier wprowadzi więc rozporządzenie, że 2+2=6 aby było z czego sfinansować tych "wojów" co to bedą wojowac z nędzą. To będzie zażarta walka, na śmierć i życie co by wyplenic raz na zawsze te zaplute karły reakcji nędzy III RP... urrrraaaaaa............. Odpowiedz Link
exerik kaczo 15.04.05, 16:12 legrange 15.04.2005 13:58 Przyszłość Polski rysuje się kaczo. Odpowiedz Link
exerik Kacza zupa - Bracia Marx 1933 - Smacznego ! 15.04.05, 16:21 Kacza zupa - Bracia Marx 1933 - Smacznego ! jethrox 15.04.2005 15:20 Aby uratować mały kraj Freedonia od bankructwa pani Teasdale zgadza się przekazac 20 milionów dolarów jeżeli Rufus T. Firefly zostanie nowym prezydentem. Firefly jest cyniczmym, sarkastycznym dyktatorem, który ma nieortodoksyjne podejście do polityki. Na przykład skraca godziny pracy robotnikom ograniczjąc im przerwy na obiad! Firefly walczy o rękę bogatej pani shortening their lunch breaks! Firefly attempts to win the hand of Mrs. Teasdale z ambasadorem sąsiedniego kraju nazwiskiem Trentino. Gdy ci dwaj nie mogą rozstrzygnąc sporu o bogatą wdowę, pomiedzy ich krajami wybucha wojna i dom pani Teasdale dostaje sie pod ogień. Kto uratuje sytuację ? źródło: www.imdb.com/title/tt0023969/plotsummary Odpowiedz Link
robisc pomylilem sie 15.04.05, 17:23 SLD nie dokonalo prawie zadnych ciec. co sie odwlecze to nie uciecze Odpowiedz Link
robisc jak tam wole ten watek :) 15.04.05, 22:32 zajedobry - szczegolnie wypowiedzi pewnego mlodego UPR-owca forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=522&w=4867039&v=2&s=0 Odpowiedz Link
wislok1 Bez paniki Eriku, jeden sondaż to nie wybory 15.04.05, 23:08 Nawet jak PiS wygra wybory, sam nie porządzi Odpowiedz Link
exerik Re: Bez paniki Eriku, jeden sondaż to nie wybory 16.04.05, 13:13 wislok1 napisał: > Nawet jak PiS wygra wybory, sam nie porządzi Ja się PiS-u nie boję. Jest to nawet partia na swój sposób konserwatywna. Z wytyczonego przez poprzedników szlaku z pewnością nie zejdzie. 2 plus 2 jest 5 i koniec. Odpowiedz Link
exerik Re: jak tam wole ten watek :) 16.04.05, 13:16 robisc napisał: > zajedobry - szczegolnie wypowiedzi pewnego mlodego UPR-owca Młody uprowiec dźwiga już trzeci krzyżyk, jest o wiele bardziej pokorny i pobłażliwy wobec swych adwersaży Odpowiedz Link
exerik Re: jak tam wole ten watek :) 16.04.05, 13:17 ale ciągle robi błędy ortograficzne Odpowiedz Link
klip-klap Re: zenujace (o UPR) 16.04.05, 19:12 Nie przepadam za stylem Pawlaka,ale skladki mogl placic... Odpowiedz Link
robisc Re: zenujace (o UPR) 16.04.05, 19:33 klip-klap napisał: > Nie przepadam za stylem Pawlaka,ale skladki mogl placic... Klip, po takiej lektuzre nawet trudno symatyzowac z UPR, a co dopiero glosowac w wyborach. Znasz moze jakies reakcje na ten tekst Pawlaka (ktory jest postacia mocno kontrowrsyjna, przyznaje)? Bo jezeli wszystko to, co napisal jest prawdziwe to UPR w zasadzie nie istnieje. zaczynam zalujac teraz nawet tych paru groszy, ktore przeslalem na kampanie europarlamentarna. Odpowiedz Link
klip-klap zenujacy styl Pawlaka 16.04.05, 19:55 Teksty Pawlaka dotyczace wewnetrznej sytuacji UPR zawsze byly takie,juz przestalem na nie zwracac uwage. On inaczej nie umie i nie chce pisac o obecnych wladzach. Mnie to wiele nie obchodzi, moga sie zrec na maxa byle efekty byly w wyborach. Odpowiedz Link
robisc Re: zenujacy styl Pawlaka 16.04.05, 19:58 klip-klap napisał: > Teksty Pawlaka dotyczace wewnetrznej sytuacji UPR zawsze byly takie,juz > przestalem na nie zwracac uwage. On inaczej nie umie i nie chce pisac o obecnyc > h > wladzach. Mnie to wiele nie obchodzi, moga sie zrec na maxa byle efekty byly w > wyborach. Efekty - 1% to chyba szczyt marzen! Odpowiedz Link
klip-klap wsrod przedsiebiorcow 7% !! 16.04.05, 20:04 i na tym trzeba sie skupic, uderzyc do jednej grupy, sondaz pokazuje do jakiej, teraz tylko opracowac strategie i do przodu Odpowiedz Link
robisc Re: zapomniales o "alleluja" 16.04.05, 20:13 klip-klap napisał: > mi tez,ale to nie ta partia Kto wie? podobno ostatnio na leee-upr przypomnieli watek Przecinka z FK Jezeli nie uda sie podpiecie do list PO lub PiS, pozostaje jeszcze LPR, bo samodzielny start to samobojstwo. Odpowiedz Link
exerik Re: zenujace (o UPR) 16.04.05, 20:50 Kisiel miał kiedyś powiedzieć, że UPR albo zdobędzie władzę w sposób zupełnie naturalny albo dzięki temu, ze zdarzy się cud. W sposób naturalny, czyli że zstąpi z nieba anioł i pomoże UPR-owcom. W sposób cudowny, czyli że UPR wygra demokratyczne wybory Odpowiedz Link
klip-klap PiS+LPR+PSL 17.04.05, 13:35 Wlasnie przeczytalem post strajkera na FK i przeciez taka koalicja jest mozliwa. Zakladajac,ze Francuzi odrzuca uniobubla, mozna sie skupic na razie na sytuacji w kraju i prawicowi socjalisci u wladzy to bylaby tragedia. Jedyna korzysc z ich rzadow to lustracja,choc z udzialem PSL zlagodzona. Trzymam kciuki zeby PSL nie dostalo sie do parlamentu. PiS i LPR wydaja sie blizse niz PiS i PO. Jesli PO-wcy sie nie postaraja skonczy sie kolejna antyliberalna koalicja. Odpowiedz Link
robisc Re: PiS+LPR+PSL 17.04.05, 23:18 Nie martwmy sie na zapas - malo wiarygodny wydaje mi sie ten sondaz, a nawet gdyby, to Kaczory nie sa az takie glupie by firmowac PSL. Poza tym Lechu ma na pienku z LPR-em w Warszawie i 10 razy sie zastanowi zanim zaproponuje Giertychowi koalicje. W kraju jest olbrzymie zapotrzebowanie na koalicje PO-PiS (albo PiS-PO, choc brzmi gorzej), wiec dzialanie wbrew oczekiwaniom spolecznym byloby niezwykle ryzykowne dla PiS-u. I wreszcie lepiej miec jednego koalicjanta niz dwoch. Mozna raczej spac spokojnie. Odpowiedz Link
exerik Re: PiS+LPR+PSL 18.04.05, 00:33 PIS - LPR - PSL ? Toż to proroctwo Pana de Molesme. Odpowiedz Link
robisc reakcja PiS 18.04.05, 07:27 Co na to PiS? Adam Bielan, rzecznik partii: "Od dłuższego czasu powtarzamy, że naturalnym koalicjantem dla nas jest Platforma Obywatelska i jak na razie nic w tej kwestii się nie zmieniło. Oczywiście zdajemy sobie sprawę, że jesteśmy atrakcyjni dla innych partii, szczególnie w kontekście ostatnich przedwyborczych sondaży, ale nie planujemy na dziś budowy innej koalicji niż z PO". info.onet.pl/1083272,11,item.html Odpowiedz Link
sirland Re: początek końca partii zwanej PiS by robi :-) 18.04.05, 08:35 No to exerik i reszta, musicie mi teraz uzmysłowić, dlaczego mam nie lubić PiS. Bo do UPR mnie skutecznie zniechęciliście A robota Lecha w Warszawie mi się podoba... pzdr Odpowiedz Link
klip-klap Re: początek końca partii zwanej PiS by robi :-) 18.04.05, 15:46 Lepiej zebys lubil PiS niz SLD. Odpowiedz Link
sirland Re: początek końca partii zwanej PiS by robi :-) 18.04.05, 15:54 To nie jest argument Po raz kolejny czytam o kaczolandzie, i tym podobnych pierdołach, ale w wątkach nic konkretnego. A w Warszawie porządki jak się patrzy. No więc? Ja na PiS nie zagłosuję, ale zrobią to moi rodzice. I uważam, że dla nich, to jest dobry wybór. pzdr Odpowiedz Link
exerik Re: początek końca partii zwanej PiS by robi :-) 18.04.05, 16:14 sirland napisał: > No to exerik i reszta, musicie mi teraz uzmysłowić, dlaczego mam nie lubić PiS. > Bo do UPR mnie skutecznie zniechęciliście > > A robota Lecha w Warszawie mi się podoba... > > pzdr Jeśli wierzysz że wybory mogą coś zmienić głosuj na PO. Jeśli w to nie wierzysz, głosuj na UPR. Przynajmniej dasz świadectwo prawdzie Na PiS nie głosuj bo to zdeklarowani socjaliści. pzdr Odpowiedz Link
sirland Re: początek końca partii zwanej PiS by robi :-) 18.04.05, 19:04 exerik napisał: > Jeśli wierzysz że wybory mogą coś zmienić głosuj na PO. Jeśli w to nie > wierzysz, głosuj na UPR. Przynajmniej dasz świadectwo prawdzie Kolejny kiepski argument... Na UPR? To jest banda leni i ignorantów. Oni od powstania do ubiegłego roku nie zmienili swojego programu. (zresztą ostatnia aktualizacja też za przeproszeniem g.. zmienia) Nie wiem jak liberałowie nie widzieli zmian w transformującej się gospodarce. Zdarzają się wyjątki w strukturach, ale JKM to niech pisze felietony a reszta obiboków siedzi cicho. > > Na PiS nie głosuj bo to zdeklarowani socjaliści. > Widziałeś sprawozdania z budżetu naszej stolicy teraz i za kadencji Piskorskiego? Zapraszam do lektury Businessweeka 14-27 października jak masz dostęp. Napisano lekko i przyjemnie. Ci zadeklarowani socjaliści opowiadają się za uproszczeniem systemu podatkowego, likwidacją ulg i podatkiem liniowym. Likwidację dotacji do nierentownych przedsiębiorstw uważam za fikcję, ale i to popierają. Opowiadają się również za zwiększeniem liczby etatów sędziowskich, określeniem maksymalnego czasu spraw w sądach gospodarczych i wydłużeniem ich czasu pracy. Boże daj nam taki socjalizm. NIC innego przez 4 lata nie muszą zmieniać, to wystarczy do dania ogromnego kopa naszemu krajowi. pzdr Odpowiedz Link
exerik Re: początek końca partii zwanej PiS by robi :-) 18.04.05, 22:32 Arcybiskup Michalik mawia "Żyd na Żyda, Polak na Polaka". A ja mawiam "liberał na liberała, socjalista na socjalistę". Jestem liberałem i zagłosuję na liberałów, na UPR. Odpowiedz Link
tomek9991 PiS to PiS, szkoda czasu na atakowanie PiS 18.04.05, 17:06 Czepianie się PiS to osłabiaie przyszłego koalicjanta PO. Odpowiedz Link
exerik Re: PiS to PiS, szkoda czasu na atakowanie PiS 18.04.05, 22:33 tomek9991 napisał: > Czepianie się PiS to osłabiaie przyszłego koalicjanta PO. No to ku chwale ojczyzny już nie będę Odpowiedz Link
robisc a jednak to prawda 21.04.05, 19:41 niesamowite jaki wplyw na ludzi ma TV; manewr z reklama prezydencka Lech byl pierwsz klas; co tam, ze wbrew obwiazujacemu prawu 21/04/05 12:55 Spada poparcie dla PO, PiS liderem Drugi w ostatnim okresie sondaż preferencji politycznych Polaków (po piątkowym CBOS) przeprowadzony przez IPSOS pokazał, że liderem sondazy staje się Prawo i Sprawiedliwość. Poparcie dla tego ugrupowania wzrosło o 3 pkt. proc. do 20 proc., natomiast aż 6 pkt. proc. spadek zanotowała Platforma Obywatelska, na którą chciałoby głosować tylko 19 proc. badanych. Na trzecim miejscu znalazłaby się Samoobrona z 16 proc. poparciem (o 3 pkt. proc. mniej niż w marcu). Naszym zdaniem: Kolejny wynik sondażu zwiększa obawy o to, czy nowy rząd będzie w stanie przeprowadzić odważne reformy finansów publicznych i szybko wprowadzić nas do strefy euro. W zasadzie nie jest to najlepsza informacja dla złotego Odpowiedz Link
sirland Re: a jednak to prawda 22.04.05, 11:48 robisc napisał: > niesamowite jaki wplyw na ludzi ma TV; manewr z reklama prezydencka Lech byl > pierwsz klas; co tam, ze wbrew obwiazujacemu prawu > Osobiście uważam, że śmierć papieża miała większy wpływ. PiS kojarzy się ludziom z obroną pewnych tradycji chrześcijańskich i patriotycznych, a śmierć papieża wywołała częsciowy do nich nawrót. Chociaż spotów nie widziałem. Ale chyba musiały być mocne, jeśli to one wywołały taki wzrost notowań. pzdr Odpowiedz Link
exerik Re: a jednak to prawda 22.04.05, 14:20 sirland napisał: > Osobiście uważam, że śmierć papieża miała większy wpływ. PiS kojarzy się ludzio > m > z obroną pewnych tradycji chrześcijańskich i patriotycznych, a śmierć papieża > wywołała częsciowy do nich nawrót. nie rób se jaj z pogrzebu Odpowiedz Link
sirland Re: a jednak to prawda 22.04.05, 15:28 exerik napisał: > > nie rób se jaj z pogrzebu ke?????????????????????// Odpowiedz Link
exerik Re: a jednak to prawda 22.04.05, 16:15 sirland napisał: > ke?????????????????????// pogrzeb -----> wiadomo jaja -----> polityka, sondaże, Kaczory, socjalizm Odpowiedz Link
viper39 Re: a jednak to prawda 22.04.05, 17:39 exerik napisał: > sirland napisał: > > > ke?????????????????????// > > > pogrzeb -----> wiadomo > > jaja -----> polityka, sondaże, Kaczory, socjalizm ok nie zabieralem glosu w tej dyskusji bo jakos nie umiem sobie wyobrazic kaczorow dostastacych cala wladze (albo duza jej czesc), nie jest to dobre, kaczory socjalizuja a to mnie raczej przeraza niz napawa radoscia, myslalem ze w polaczeniu z PO (w przewadze PO) pewne ciekawe rzeczy dalo by sie wprowadzic, ale ostatnio troche zglupialem jak PO zaczelo skrecac z prawa na srodek, strasznie nie nawidze populizmu, bo wiem ze to obiecanki ktore nigdy sie nie spelnia, wole gorzka prawde niz slodkie klamstwo (a w Polsce teraz same gorzkie prawdy raczej ostatnio) a jakos nie chce widziec Polski nadal przesocjalizowanej jak to sie ma teraz... jedyna dobra rzeczy w wyborze kaczorow jest to ze oni chca (nie wiem jak im sie to uda) rozwalic postkomunistyczny balagan, wiec moze trzeba zaplacic cene wyboru kaczorow aby ten komunistyczny burdel rozwalic, czego zycze sobie i wszystkim Polakom... Odpowiedz Link
exerik Re: a jednak to prawda 22.04.05, 23:13 viper39 napisał: > jedyna dobra rzeczy w wyborze kaczorow jest to ze oni chca (nie wiem jak im sie > > to uda) rozwalic postkomunistyczny balagan, wiec moze trzeba zaplacic cene > wyboru kaczorow aby ten komunistyczny burdel rozwalic, czego zycze sobie i > wszystkim Polakom... Rozwalenie "komunistycznego burdelu" zależy raczej od aktualnego układu sił w służbach, a nie od tego czy premierem będzie Leszek, Marek, Janek czy Jarek. Ale bez wątpienia ewentualne rządy Kaczorów zabiezpiecza nas na pewien czas na - he he - froncie ideologicznym (veto dla "małżeństw" homo, zakaz zabijania dzieci nienarodzonych, zakaz zbijania starców i nieuleczalnie chorych itp). Do tych spraw służby jeszcze się nie mieszają, więc pod rządami PiS-u jest szansa na zachowanie pewnych podstawowych standardów cywilizacyjnych. Ale fakt, że dostrzegam niewątpliwą wyższość socjalistów pobożnych nad bezbożnymi, nie oznacza chyba że mam kadzić tym pierwszym tylko i wyłącznie ze względu na to, że chcą bronić tego co każdy porządny człowiek i tak bronić powinien ? Odpowiedz Link
robisc sondaz Onetu 23.04.05, 17:43 Czy Lech Kaczyński byłby dobrym prezydentem? Tak 31% Nie 60% Nie mam zdania 9% Ogółem głosów: 91640 Odpowiedz Link
nonno1 Re: Lepiej nie prorokować, 29.04.05, 21:36 a przynajmniej nie podpisywać się pod tym, bo a nóż ktoś sprawdzi proroctwo. Odpowiedz Link