Dodaj do ulubionych

Kwiatki - czesc 2

• scrutator Taksówkarze wolą siedzieć w domu, niż płacić VAT 21.12.05, 07:26
      gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,52981,3075211.html
      "Na taksówkę kazali mi czekać 20 min - skarży się czytelnik "Gazety". - Zwykle w
      tej samej firmie nie trwa to dłużej niż 10. W trakcie jazdy kierowca tłumaczył
      mi, że przed świętami zawsze jeździ więcej ludzi. Ale teraz niektórzy
      taksówkarze po prostu w grudniu przestali jeździć. Nie chcą zostać VAT-owcami"

"zdecydowała prosta kalkulacja. - Część taksówkarzy uznała, że przez te dwa
      tygodnie zarobi netto 600-700 zł. Gdyby musieli zostać VAT-owcami i odprowadzać
      7-proc. podatek, to w przyszłym roku straciliby 1300 zł - tłumaczy."
    • przycinek.usa JKM o CIA i Kiejkutach 21.12.05, 22:40
      To w zasadzie nie pasuje do kwiatkow.
      Wpisalem to tu, bo do kwiatkow powinny trafic komentarze spod tego artukulu.
      Przeczytajcie komentarze. Jak myslicie, kto te komentarze wypisuje?

www.nczas.com/?a=show_article&id=2901
      Fragment artykulu:
      "I jeszcze jedna ciekawa sprawa: 17 I 2005 r. zaginął p.Rudolf Skowroński (z
      którym dwa lata temu robiliśmy wywiad o talibach). P.RS ma 6000 ha na Mazurach,
      interesował sie problemem "Klewek", był w Afganistanie - i: jak kamień we wodę!
      Doszedł do domu, zadzwonił domofonem - i zniknął!!!

Może za dużo wiedział?"

Rudolf Skowroński:

ludzie.wprost.pl/sylwetka/?O=67972
      "Prezes i właściciel firmy InterCommerce, która kilka lat temu zajmowała się
      głównie wykupem gruntów, projektowaniem i budową hipermarketów dla sieci
      Carrefour.(...)"
    • przycinek.usa samochód przeleciał nad rzeką! 22.12.05, 19:56
      70 metrów w powietrzu
      22.12.2005 18:53
      O szczęściu graniczącym z cudem może mówić pewna 18-letnia Niemka, której
      samochód wypadł w czwartek z szosy i przeleciał w powietrzu ok. 70 metrów.

Dziewczyna odniosła jedynie lekkie obrażenia. Według informacji policji,
      samochód najechał na wznoszącą się lekko barierę przy szosie, "wystartował",
      przeleciał nad rzeką Pfinz w rejonie Karlsruhe (Badenia-Wirtembergia) i
      wylądował w lasku na drugim brzegu.

Nie wiadomo jeszcze, co było przyczyna wypadku i z jaką prędkością musiała
      jechać dziewczyna, żeby samochód mógł przelecieć tak długi odcinek.

(PAP)
      fakty.interia.pl/news?inf=699205
    • krzysztofsf Nowy oficjalny medialny organ rzadowy 23.12.05, 01:50
      Minister Mikosz w Radiu Maryja o sprawie fuzji Pekao i BPH
      Do zbycia w ciągu miesiąca przez grupę UniCredito Italiano wszystkich posiadanych akcji Banku BPH SA wezwał minister Skarbu Państwa Andrzej Mikosz, o czym sam poinformował w nocy w programie Radia Maryja.
      Minister odniósł się w ten sposób do informacji czwartkowej "Rzeczypospolitej" o możliwości fuzji potentatów na polskim rynku bankowym - Pekao SA i Banku BPH SA.
      wiadomosci.onet.pl/1217660,11,item.html

Nie mam nic przeciwko radiu maryja, ale uwazam je raczej za rozglosnie skierowana do waskiej grupy spolecznej. Idac dalej powyzszym tokiem informowania spoleczenstwa przez czynniki oficjalne, niedlugo bedziemy mieli w ogloszeniach po mszy czytanie wyjatkow z najnowszych ustaw i uchwal.
    • robisc "i czasopisma" oraz "inne rosliny" 28.12.05, 08:32
      a wydawalo sie, ze przyszlo nowe; jaki czlowiek potrafi byc naiwny

Posłowie zapomnieli o sobie
      28.12.2005 06:30 (aktualizacja 07:38)
      Parlamentarzyści będą mieć taryfę ulgową w czasie lustrowania majątków?
      Parlamentarzyści będą mieć taryfę ulgową w czasie lustrowania majątków? / INTERIA.PL
      Parlamentarzyści Prawa i Sprawiedliwości zgłoszą dziś w Sejmie projekt lustracji
      majątkowej polityków i ich rodzin. Proponując przegląd tych majątków, PiS
      zapomniało o... posłach i senatorach.

Szef Klubu PiS Przemysław Gosiewski przedstawiał wczoraj projekt, podkreślając
      jego rewolucyjny charakter, pisze "Rzeczpospolita". "Politycy nie tylko będą
      zobowiązani ujawnić, jaki posiadają majątek. Będą także musieli wykazać, skąd
      mieli środki, aby go zdobyć" - mówił.

Gdyby osoba objęta majątkową lustracją nie była w stanie udowodnić, że dorobiła
      się uczciwie, to jej majątek by przepadał. Swój dorobek ujawnialiby nie tylko
      urzędnicy, ale także ich małżonkowie - nawet jeśli mają rozdzielność majątkową.

REKLAMA

PiS zlustruje żony i kochanki
      Jest jednak pewien problem. Jak ustaliła "Rzeczpospolita", PiS chce wprowadzić
      zmiany poprzez nowelizację ustawy o ograniczeniu działalności gospodarczej przez
      osoby publiczne. A ten dokument dotyczy głównie urzędników, a nie posłów i
      senatorów. Czy to znaczy, że parlamentarzyści będą mieć taryfę ulgową w czasie
      lustrowania majątków? - stawia pytanie "Rz".

"To nasze niedopatrzenie, nie mieliśmy takiej intencji" - przyznaje Marek
      Kuchciński (PiS), szef Sejmowej Komisji Administracji i Spraw Wewnętrznych.
      "Postaramy się naprawić tę lukę w czasie prac w Sejmie. Zmiany zapiszemy także w
      ustawie o wykonywaniu mandatu posła i senatora".

(PAP/INTERIA.PL)
    • klip-klap dla prounijnych ksiezy 30.12.05, 17:41
      "Powołana w 2002 roku przy Komisji Europejskiej Sieć Niezależnych Ekspertów do
      spraw Przestrzegania Praw Człowieka wydała 40-stronicowe oświadczenie, w którym
      stwierdza, że medycy nie mają prawa odmawiać udziału w aborcjach, nawet jeśli
      sprzeciwiają się im na gruncie światopoglądowym, ponieważ prawo do usuwania
      dziecka jest "międzynarodowym prawem człowieka"."
      www.christianitas.pl/c/wydarzylosie/?id=416
      • exerik Re: dla prounijnych ksiezy 01.01.06, 17:03
        I tak dni legalnej aborcji w Europie są policzone (islam!).
    • salvatio Ślub z delfinem 04.01.06, 14:14
      Ekscentryczna brytyjska milionerka poślubiła w Izraelu... delfina.
      Jak donoszą kolorowe brytyjskie gazety, Sharon Tendler ubrana była w białą
      sukienkę i różową koronę, podczas ceremonii pocałowała delfina i wyszeptała
      "Kocham cię". Potem w ubraniu wskoczyła do basenu i objęła swojego "męża".
      35-letnia projektantka Sharon Tendler przyjaźni się z samcem o imieniu Cindy od
      15 lat i niedawno uznała, że nadeszła pora, aby zalegalizować ich związek.

wiadomosci.onet.pl/1223486,69,item.html
    • klip-klap 100 dni sukcesow ;-) 28.01.06, 20:20
      Ogrom sukcesow mnie przeraza. Podobno jakas dodatkowaa kasa z UE nawet byla, a
      mi sie zdawalo, ze po prostu obcieli nieco mniej niz chcieli obciac z tego co
      obiecali "dac".

"Kampanię pokazującą dokonania rządu Kazimierza Marcinkiewicza przygotowują
      działacze Prawa i Sprawiedliwości. Ma ona pokazać Polakom sukcesy po pierwszych
      trzech miesiącach rządów.

Plany PiS przedstawił wczoraj w depeszy Reuters. Powołując się na jednego z
      polityków partii braci Kaczyńskich, podał, że podsumowanie pierwszych stu dni
      rządu nie ograniczy się tylko do wydarzenia politycznego. W kampanii mają być
      wykorzystane telewizja, radio, gazety, plakaty."

"Wiadomo że jako jeden z największych sukcesów rządu mają być przedstawione
      m.in. "twarde negocjacje z Unią" w Brukseli, czyli kompromis w sprawie budżetu
      UE i dodatkowe miliardy euro dla Polski - informuje "Gazeta Wyborcza"."
      ???
      fakty.interia.pl/news?inf=711425
      • exerik Re: 100 dni sukcesow ;-) 29.01.06, 12:01
        To że demokracja polega na mydleniu oczu, już chyba tutaj ustaliliśmy?
        Wysil się, klip smile
    • klip-klap UE dogania USA - zapalniczki 02.02.06, 18:50
      EU w koncu dogania USA.

"02.02.2006 Bruksela (PAP) - Około 40 nieletnich rocznie ginie w krajach UE, a
      1,5-2 tys. doznaje obrażeń w efekcie posługiwania się zapalniczkami. Komisja
      Europejska wezwała w związku z tym w czwartek kraje członkowskie do wprowadzenia
      obowiązku produkowania zapalniczek ze specjalnymi zabezpieczeniami.
      (...)

"Apeluję do krajów UE, by pomogły nam chronić życie naszych dzieci. Za cztery
      centy można potencjalnie uratować jedno życie; czy prosimy o zbyt wiele?" -
      pytał unijny komisarz ds. zdrowia i ochrony konsumentów Markos Kyprianu . "
      euro.pap.com.pl/cgi-bin/europap.pl?grupa=1&dzien=0&ID=76280
    • exerik Siły demokratyczne na Białorusi 09.02.06, 20:05
      I jak tu nie sympatyzować z Łukaszenką? smile

"Jeden z głównych organizatorów kampanii wyborczej kandydata sił
      demokratycznych na prezydenta Białorusi Aleksandra Milinkiewicza, lider Partii
      Białoruskich Komunistów Siergiej Kaliakin tłumaczy tę atmosferę zbliżającymi
      się wyborami".
      www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060209/swiat/swiat_a_3.html
    • robisc niepolityka 10.02.06, 20:48
      ale mozna sie posmaiac

nonsensopedia.wikicities.com/wiki/Strona_g%C5%82%C3%B3wna
      • robisc dla uczacych sie angielskiego 10.02.06, 21:13
        nonsensopedia.wikicities.com/wiki/S%C5%82ownik_polsko-angielski
      • klip-klap Re: niepolityka 10.02.06, 22:37
        Naprawde niezla stronka, a jak ktos chce to i politykow znajdzie i prymasa IV
        RP, hehe.
    • robisc moherowe berety 13.02.06, 22:50
      klip do pobrania na stronie BiG Cyca

www.bigcyc.pl/news.php
    • przycinek.usa Ale jaja! 14.02.06, 07:59
      fakty.interia.pl/news?inf=717761
      W łódzkich sklepikach sprzedawane są nielegalne kurze jaja o rozmiarze XXXL i
      dwóch żółtkach. Można je dostać tylko spod lady, ponieważ przepisy Unii
      Europejskiej nie pozwalają na handlowanie takimi gigantami. (...)
      Normy mówią o czterech rozmiarach jaj. Małe, oznaczone literą "S", ważą do 53
      gramów. Średnie, tzw. M, ważą od 53 do 63 gramów, duże o rozmiarze "L" mogą
      ważyć do 73 gramów. Najwyższy, dopuszczalny przepisami rozmar to "XL" ważący
      79-80 gramów. Tymczasem jaja z dwoma żółtkami ważą aż 200 gramów! "Te jaja są
      nielegalne, gdyż te zgodnie z przepisami Unii Europejskiej muszą być
      ostemplowane, oznaczone znaczkiem PL i numerem identyfikującym producenta. Na
      jajach gigantach żadnych oznaczeń nie ma" - mówi Małgorzata Gołębczyk.

(PAP)
    • przycinek.usa bogaty dyrygent 14.02.06, 08:09
      fakty.interia.pl/news?inf=717758
      Grzegorz Nowak dyrygował poznańską filharmonią przez 18 miesięcy. Chociaż jego
      oficjalna pensja wynosiła 10 tys. zł, to w rzeczywistości zarobił krocie.
      Zgarnął aż 1 mln 600 tys. zł!

A wszystko dzięki lukratywnemu kontraktowi, który podpisał z nim wielkopolski
      urząd marszałkowski, pisze "Nowy Dzień". (...)

Dyrygent z Poznania zarabia lepiej od: Prezesa NBP Leszka Balcerowicza (377 tys.
      zł rocznie), Prezydenta RP Lecha Kaczyńskiego (216 tys. zł), Premiera RP
      Kazimierza Marcinkiewicza (167 tys. zł), Prezesa Giełdy Papierów Wartościowych
      Wiesława Rozłuckiego (156 tys. zł) - porównuje "Nowy Dzień".

(PAP)
    • przycinek.usa Lekarze beda rzucac petardy i kamienie. He he he. 21.02.06, 22:12
      (...) Na dzisiaj zapowiedziane jest podpisanie porozumienia niemal wszystkich
      związków zawodowych działających w systemie ochrony zdrowia, by razem naciskać
      na rząd w sprawie podwyżek płac. Konstantego Radziwiłła, prezesa Naczelnej Rady
      Lekarskiej, zobligował do walki o podwyżki ostatni zjazd lekarzy. Na zjeździe
      wśród delegatów miażdżącą przewagę miały opinie, że z rządem należy rozmawiać
      wyłącznie radykalnymi metodami, tak jak to robią górnicy - za pomocą petard i
      kamieni. - Bo nami od lat żadna władza się nie przejmuje - mówili lekarze.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3176561.html
    • przycinek.usa A pan to cwaniaczek!? 24.02.06, 19:32
      "Pewnego mroźnego ranka wyjechałem z domu. Po kilkuset metrach przeprowadziłem
      próbę hamowania, która nie wypadła imponująco. Było ślisko. Nieco dalej był
      zjazd w dół do przejazdu kolejowego. Właśnie zaczął się zamykać szlaban. Dwa
      samochody jadące przede mną zahamowały. Zamierzałem zrobić to samo, ale
      zaniepokoił mnie widok we wstecznym lusterku. Zza wzniesienia wyłonił się Żuk.
      Jego kierowca nie spodziewał się tego, co zobaczył. Jechał zbyt szybko. Powoli
      zjechałem na prawą stronę i ustawiłem się na chodniku obok jednego z samochodów
      oczekujących na podniesienie szlabanu. Zgodnie z przewidywaniami Żuk wpakował
      się w tył mojego sąsiada, wszystkie trzy samochody wylądowały na torowisku
      łamiąc przy tym szlaban. Na szczęście pociąg był jeszcze daleko. Kierowca Żuka
      zdołał wydostać się o własnych siłach. Popatrzył na mój nawet nie draśnięty
      samochód, odwrócił się w stronę pobojowiska, które stworzył, po czym krzyknął
      do mnie: ?A pan to cwaniaczek!?"

motoryzacja.interia.pl/news?inf=721674
    • klip-klap konkurencja podatkowa 07.03.06, 22:05
      " / AFP
      Separatystyczna organizacja ETA wysłała do przedsiębiorców baskijskich serię
      listów z groźbami, w których żąda od 30 tys. do 120 tys. euro "podatku
      rewolucyjnego". Hiszpańska Gwardia Cywilna szacuje, że terroryści zdobywają
      szantażem 1,5 mln euro rocznie.

Informację o groźbach rozsyłanych do przedsiębiorców podała rozgłośnia radiowa
      Cadena Sur, która podała, że do niektórych listów dołączono fotografie członków
      rodziny przedsiębiorcy, mapkę z ich codzienną trasą z i do domu oraz numery
      rejestracyjne ich samochodów."
      biznes.interia.pl/news?inf=725652
      • klip-klap i o podatkach znow 13.03.06, 20:38
        Mirosław Barszcz:

"Nie zgodził się z tym, że umowa z Wielką Brytanią z 1976 r. jest archaiczna.

- Przewiduje ona metodę stosowaną na całym świecie. Jej wypowiedzenie
        oznaczałoby, że Polacy pracujący w Anglii już teraz musieliby zapłacić podatek
        dwa razy - w kraju i za granicą od całości dochodów - zauważył wiceminister. "
        www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060311/prawo/prawo_a_16.html
        Gdy jest brak umowy z danym krajem, to stosuje sie akurat ten sposob obliczania
        podatku, ktory rowniez przewiduje umowa z W. Brytania. Tak stanowi polska ustawa
        o pit. Wypowiedzenie umowy nic nie zmienia, bo i tak trzeba ustalic miejsce
        zamieszkania, do czego jasnych przepisow nie ma.
    • exerik Euro-"ekspert" Klich (partia PO) 15.03.06, 20:53
      Klich: "Bruksela powinna wystąpić z wnioskiem o postawienie Aleksandra
      Łukaszenki przed Międzynarodowym Trybunałem Sprawiedliwości w Hadze".
      www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060315/publicystyka/publicystyka_a_4.html
      Jak dla mnie, złote usta 2006.
      • klip-klap żeby skończyć klasycznie 16.03.06, 17:27
        Daje troche tla:

"Korespondent telewizji serbskiej w Hadze podał, że lekarze patolodzy, którzy
        przeprowadzili sekcję, orzekli, iż przyczyną zgonu był "klasyczny atak serca".

"Według telewizji NOS lekarze starali się wyjaśnić, dlaczego podawane
        Miloszeviciowi leki przeciwko nadciśnieniu tętniczemu nie były skuteczne.
        Telewizja podała, że specjaliści odkryli w próbkach krwi Miloszevicia substancje
        chemiczne występujące w lekach stosowanych w walce z trądem i gruźlicą. Leki te
        uniemożliwiają skuteczne działanie medykamentom przeciwko nadciśnieniu."
        fakty.interia.pl/news?inf=727132
    • klip-klap bure suki jednak bure 17.03.06, 08:04
      Wczorajsza Rzepa czyli spor Dorna z FT (2 artykuly):

"-Po prostu dziennikarze, także "Finacial Times", kłamią tak, że słońcu wstyd
      świecić! - oświadczył. I dodał: - "Finacial Times", jak sądzę, napisał artykuł
      kierując się swoimi sympatiami i antypatiami. Dlaczego ja mam dyskutować z
      artykułem, którego autor skłamał jak bura suka, tzn. stwierdził, że ja
      powiedziałem, że jakiś urzędnik służby cywilnej korzystał z usług prostytutek,
      skoro tego nie powiedziałem."
      www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060316/kraj/kraj_a_2.html
      www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060316/publicystyka/publicystyka_a_9.html

I krotka notka z dzis - korespondent polskiego pochodzenia zle przetlumaczyl:

"Wypowiedź wicepremiera Ludwika Dorna o służbie cywilnej i "rozległym życiu
      towarzyskim" zamieszczona we wtorek w "Financial Times" została przetłumaczona
      "niewłaściwie" - przyznaje gazeta. Dziś pojawi się sprostowanie. W artykule z 14
      marca dziennik napisał, że Dorn wyraził pogardę wobec pracowników administracji,
      mówiąc, iż kojarzą mu się oni z "pijakami i funkcjonariuszami oddziałów
      szturmowych byłej policji, chętnymi do korzystania z usług prostytutek". Dorn
      powiedział wówczas, że symbolem służby cywilnej Leszka Millera może być
      "zomowiec prowadzący bardzo rozległe życie towarzyskie"."
      rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060317/kraj/kraj_a_21.html
    • klip-klap przylapani 22.03.06, 16:51
      Kilka zdjec erotyczno-drastycznych z Kwasniewskim i Jakubowska

fakty.interia.pl/gal/galeria?galId=6422&photoId=240527&nxt=3
    • vice_versa Marcinkiewicz o tym do czego dąży rząd... 22.03.06, 18:32
      Marcinikiewicz: Rząd dąży do złupienia obywateli

Rząd jest niekompetentny i przyświeca mu tylko jedna zasada - złupić obywateli.
      - ocenił na konferencji prasowej Kazimierz Marcinkiewicz.

www.pis.org.pl/article.php?id=3676
      Wiem, nie podałem daty. Ale po co? Przecież prawdę mówił. KAŻDY RZĄD dąży do
      tego samego. Teraz to tylko śmieszniej brzmi.
    • vice_versa Na mur beton kwiatek.A nawet dwa kwiatki. 28.03.06, 02:37
      Pierwszy kwiatek:
      "Niedawno policjanci z Warszawy zatrzymali "producentów", którzy prosto z
      betoniarki wlewali cement z różnymi dodatkami w gotowe foremki, a później
      malowali je pędzlem na niebiesko i sprzedawali taką "viagrę". "

Drugi kwiatek: to co wyżej, to jest morał sponsorowanego przez Appla artykułu
      jak to groźnie jest kupować Ipody na Allegro... Cały artykuł nie dotyczy
      podrabiania viagry, tylko rzekomych fałszerstw sprzętu elektronicznego:
      gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,3240430.html
      Apple w Polsce ma ceny do 50% wyższe niż na świecie...
    • klip-klap lwica lewicy odgryza sie 30.03.06, 12:36
      "Radziłabym moim byłym kolegom powstrzymać się od ocen typu "Ola (...) trochę
      sama jest sobie winna". Niech się raczej cieszą, że jestem osobą do końca
      lojalną i milczę, bo o tym, co kiedyś było mi bliskie, nigdy nie będę publicznie
      mówiła źle."
      Aleksandra Jakubowska
      rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060330/publicystyka/publicystyka_a_11.html
    • vice_versa Pakt stabilizacyjny 02.04.06, 01:56
      www.cimoszewicz.net/pakt-stabilizacyjny.php
      • klip-klap Re: Pakt stabilizacyjny 02.04.06, 11:49
        Romek i parowki, hehehehe.
        • vice_versa Dwaj tacy co chcieli kraść Księżyc 02.04.06, 16:32
          www.cimoszewicz.net/film-o-dwoch-takich-co-ukradli-ksiezyc-cz2.php
          Nie wiem czemu nikt takich spotów nie robił w kampanii, byłoby weselej.
          • vice_versa Re: Dwaj tacy co chcieli kraść Księżyc 02.04.06, 16:35
            www.cimoszewicz.net/film-o-dwoch-takich-co-ukradli-ksiezyc-cz1.php
            Buhahahahahaa... To sobie znaleźli Kurskiego.
    • krzysztofsf znalazl sie dyplom kwasniewskiego :) 04.04.06, 11:28
      Podobno autentyczny
      hotnews.pl/zdjecia/okno.php?dzial=Polska&zdj=20050309002652
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka