Dodaj do ulubionych

Frank a tajemnica

22.08.09, 10:03
Jak myslicie czy fakt zlamania tajemnicy wplynie na kurs CHF?
www.parkiet.com/artykul/31,841841.html
Chodzi o dlugoterminowy (rok-trzy)
Obserwuj wątek
    • bagracz Re: Frank a tajemnica 22.08.09, 23:44
      W tak krótkim terminie raczej nie.
      Ale w dłuższym tak, bo USA odebrało właśnie Szwajcarii to czego nawet Hitler w
      czasie II wojny światowej nie zrobił. Chociaż też mu brakowało dolarów. Ale
      widać nie tak bardzo.
      • tartaczek Re: Frank a tajemnica 23.08.09, 00:28
        Pisze to juz w kolejnym watku,ale zaczyna dla mnie byc nieco dziwne,ze nagle
        znikneli glowni forumowicze.Vice_versa wspomnial jako jedyny ,ze gdzies tam
        wyplywa czy wyjezdza i go nie bedzie przez jakis czas,ale reszta zniknela nagle
        i bez ostrzezenia.Ktos zazartowal ,ze centrala ich zawezwala.
        • polarbeer znikanie z forum 23.08.09, 02:58
          To przeciez normalne... Zycie sie toczy, sytuacje sie zmieniaja... Czasami po
          prostu nie chce, albo nie ma sie czasu pisac...
          • wioocha Re: znikanie z forum 23.08.09, 03:14
            Ta, ludzie miewają urlop, a pisanie na forach w trakcie byłby jednak przejawem jakiejś patologii smile
      • wioocha Re: Frank a tajemnica 23.08.09, 03:12
        Sugerujesz, że może czas ewakuacji nadszedł?

Nie żartuję z tym pytaniem. Mam od roku czy 2 odruch kierowany instynktem
        samozachowawczym a związany z tym co się dzieje po stronie systemu.
        Szczerze powiedziawszy, gdybym mieszkał w US, to już bym dawno się spakował i
        spieprzał do Zanzibaru, albo na ocean w oczekiwaniu na rozwój wypadków.

• tartaczek Re: Frank a tajemnica 23.08.09, 14:04
          Zrobilabym dokladnie to co mowisz.Na szczescie mieszkam po innej stronie oceanu
          ,ale i tu nie czuje sie bezpiecznie.Kraje zachodnie zamowily podwojna ilosc
          szczepionek niz maja obywateli i bardzo sie spiesza z ich wprowadzeniem.WHO
          ponoc rok temu zmienila definicje epidemii.Szpital ,w ktorym pracuje moja
          znajoma zostal wyznaczony do przyjmowania chorych na nowa chorobe.Zadziwia mnie
          to planowanie.Mozna oczywiscie zamknac oczy i uszy,wylaczyc internet i dalej
          udawac ,ze sie nic nie dzieje.Podobno na szczycie G8 pokazano nowa
          monete-supra-jest zdjecie w necie.Inni pisza o bank- holidays.Co sie pod tym
          pojecie rozumie ,sprawdzcie sami.W natloku tych i innych informacji czlowiek nie
          wie co ma myslec.Zaciagniety dlug jest nie do splacenia,czyli musi istniec
          scenariusz rozwiazania tej sytuacji.Mozemy sie tylko domyslac.Historia zna pare
          sposobow.Wystarczy rzut okiem na poprzednie stulecie.Cala gama rozwiazan.
        • polarbeer Re: Frank a tajemnica 23.08.09, 16:10
          Cytatgdybym mieszkał w US, to już bym dawno się spakował i spieprzał do
          Zanzibaru, albo na ocean w oczekiwaniu na rozwój wypadków.

Najpierw jednak musialbys sobie kupic krysztalowa kule
          • tartaczek Re: Frank a tajemnica 23.08.09, 23:18
            Polarny ,to zalezy co sie uwaza za obcych.Mieszkalam juz tu i owdzie i
            stwierdzam,ze wszedzie sie mozna przyzwyczaic,byleby miec srodki do
            zycia.Czasami(adaptacja)trwa to dluzej ,ale nikt nie powiedzial,ze emigracja to
            prosta sprawa.Pamietam przypadkowo poznana rodzine-ona
            Polka,on_Chorwat,wyjechali z dziecmi na 2 tyg urlopu do kraju Europy Zach i juz
            tam zostali,bo podczas ich urlopu rozpetano wojne na Balkanach.Mieli tylko
            bagaz podrozny.Zostawili dom ,reszte rodziny i to co zwykle ludzie maja.Nie
            wiedzieli kiedy wroca,czy wroca i co tam zastana po powrocie.W sytuacjach
            zagrozenia przedmioty przestaja miec znaczenie.A normalnych ludzi znajdzie sie
            wszedzie.Ja juz tyle razy zmienialam miejsce pobytu,ze jak za dlugo siedze w
            jednym miejscu to mi sie nudzi.Dlatego wynajmuje ,a nie kupuje.Sa ludzie ptaki i
            sa krzaki ,jak mawia moja znajoma.Ja naleze do grupy pierwszej ,Ty chyba do
            drugiej.Ale tego co zobaczylam,zadna dewaluacja mi nie odbierze.Wiekszosc
            oszczednosci wydawalam na zwiedzanie swiata.Reszta wystarczala na oplaty.
            • tartaczek Re: Frank a tajemnica 23.08.09, 23:21
              >polarny:Z tym mister dolar masz z pewnoscia na mysli Am.Pld.No coz nie wiadomo
              ,co sie tam wydarzy.Ale na poczatek Europa to nie jest zle wyjscie.
            • jeepwdyzlu tartaczek wszystkich forumowiczów wymordowano 24.08.09, 12:10
              pisują tu tylko agenci systemu oraz sprzedawcy szczepionek
              i namierzamy Cię
              nigdzie nie jestes bezpieczna
              nawet w zanzibarze...
              jeep j27
              • tartaczek jeep 24.08.09, 19:45
                Zanzibar nie lezy w zakresie moich zainteresowan.Mieszaja Ci sie posty.Proba
                osmieszenia jest jedna z metod manipulacji.Nie podoba Ci sie tresc moich postow
                ,to ich nie czytaj.Omijaj szerokim lukiem.Bo inaczej pomysle,ze jestes masochista.
                • emaniana bezrobocie w Szwajcarii 25.08.09, 11:35
                  jeszcze nie , ale :
                  .
                  .
                  Szwajcaria: pierwszy spadek liczby miejsc pracy od 6 lat
                  W drugim kwartale liczba miejsc pracy poza rolnictwem spadła w Szwajcarii o 0,4
                  proc. do 3,94 mln.

Zatrudnienie w przemyśle przetwórczym spadło o 2 proc. Liczba miejsc pracy w
                  sektorze usług wzrosła o 0,2 proc.

Ostatni raz liczba miejsc pracy spadła w szwajcarskiej gospodarce w trzecim
                  kwartale 2003 roku.
                • jeepwdyzlu Re: jeep 25.08.09, 13:25
                  Proba
                  osmieszenia jest jedna z metod manipulacji.Nie podoba Ci sie tresc
                  moich postow
                  ,to ich nie czytaj.Omijaj szerokim lukiem.Bo inaczej pomysle,ze
                  jestes masochista.
                  --------------------
                  ale tartaczek
                  w innym watku to wyjaśniałem
                  próbuje Cie wyleczyć..
                  chocby przez uzmysłowienie Ci, jak absurdalne tezy stawiasz...
                  usmiechnij się i luzu więcej życzę
                  jeep

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka