Dodaj do ulubionych

Mamy XXI wiek

24.09.09, 18:53
Przydałby się jakiś film w necie promujący to miasto.
Przykłady takiego filmiku:
www.lesznowola.waw.pl/upload/Lesznowola-spot01.wmv
piaseczno.blox.pl/2008/11/50-Film-promujacy-Piaseczno.html

Moja propozycja scen do takiego filmiku z Kobyłki:

Moment wieczorową porą, gdy rozpoczyna się iluminacja, podświetlenie Kościoła
Wieczorne, obejście dookoła kościoła, kiedy jest podświetlony - pokazanie fresków zewnetrznych
Widoki na miasto z wieży kościelnej
Migawki z koncertu fortepianowego “Perła Baroku”, gdy ładny fiolet królował w światyni
Widoki na centrum z dachu UM
Kamienica ceglana na Warszawskiej (jako przykład pięknego modernizmu międzywojennego)
Najciekawsze ujęcia z rezerwatu Grabicz
Szkoła trójka
Przykłady pasów szlacheckich wyrabianych w Kobyłce
Kilka słow promujących miasto przez burmistrza
Pokazanie najciekawszych planów na przyszłość z planu zagospodarowania
Kilka najciekawszych ujęc Kobyłki z lotu ptaka, widzianej z helikopetra
Neogotycka kaplica na cmentarzu z kamienia
Ciąg latarni na płocie w alejce prowadzącej do kościola
Park koło kościola
Najciekawsze migawki z obchodów dni kobyłki
Odsłonięcie Kobyły Niepodległości
Jeszcze raz widoki z góry, z helikopetra
Miejsce skąd widać miasto, a w tle panorama wieżowców Warszawy(podkreślenie bliskości stolicy)
Nowy blok przy Nadarzyńskiej i nowe budownictwo w Kobyłce
Konkretne plany do zrealizowania
Początek tego filmiku: video.google.pl/videoplay?docid=-3720822775910126601&ei=Z5e7SpC0HqSk2AKmrrXzBg&q=koby%C5%82ka&hl=pl#
Jakiś motyw konny
Na końcu dobry slogan reklamujący miasto
Obserwuj wątek
    • pysiaczek_tuztuz Re: Mamy XXI wiek 24.09.09, 19:27
      Wszystko ok tylko po co to? W jakim celu promowac Kobyłkę? Trzeba sie zastanowic
      czemu taki filmik ma sluzyc, sciagnieciu turystow, inwestorow czy innych? I
      dopiero zastanowic sie jakie sceny powinny sie w danym filmie znalezc. Kto taki
      film nakreci? Pozdrowienia
      • aneta-wwl Re: Mamy XXI wiek 25.09.09, 08:35
        Z postu kobylkowca winika, że chce upiec trzy pieczenie na jednym ogniu :P :P
        Taki spot reklamowy to nie - głupi pomysł, ale ja bym się skupiła na
        inwestorach, a o turystach pomyślała za kilka lat (za mało atrakcji, aby
        postawić na turystykę)
      • kobylkowiec82 Re: Mamy XXI wiek 25.09.09, 10:54
        1)Pozyskaniu inwestorów na zasadzie partnerstwa publiczno-prywatnego np. przy budowie rynku i atrakcyjnego parku
        2)Pozyskaniu nowych mieszkańców (pełno niezagospodarowanych dzialek budowlanych)
        3)Dobremu samopoczuciu mieszkańców Kobyłki;-)
        4)Przyśpieszeniu rozwoju miasteczka
        5)świadomości mieszkańców tła historycznego miejscowości
        6)Lepiej, żeby sie dobrze kojrzyło niż źle;-)
        Pozdrowienia
        • cage00 Re: Mamy XXI wiek 25.09.09, 11:16
          IMO nie można pogodzić tych wszystkich elementów w jednym klipie.
          Albo robisz go dla inwestorów i pokazujesz na maxa atrakcyjność
          inwestycyjną okolicy, a ściągając ich przyspieszasz rozwój miasta;
          albo robisz go dla próżności i dobrego samopoczucia mieszkańców - od
          tak bo masz kilka tysięcy PLN do wydania a przy okazji może zwabisz
          nowych mieszkańców...
          Aczkolwiek mam wrażenie że ten drugi cel tzn. przyciąganie nowych
          mieszkańców już realizuje się sam. Od kiedy przyprowadziłem się do
          Kobyłki spotykam więcej starych znajomych niż w miejscach gdzie oni
          i ja mieszkali wcześniej.
          • kobylkowiec82 Re: Mamy XXI wiek 25.09.09, 11:22
            W sumie racja...
            Trzeba się głownie skupic na punkcie pierwszym
            A, że tak się zapytam:
            Co Ciebie ściągnęło do Kobyłki?Jakie argumenty za?
            I ciekawy jestem, czy ktoś tu na forum tak jak ja mieszka w tym mieście od pokoleń?
            Pozdrawiam

• cage00 Re: Mamy XXI wiek 25.09.09, 11:45
              W moim przypadku Kobyłka stała się "złotym środkiem" ;) pomiędzy
              miejscami gdzie wcześniej mieszkałem, komfortem życia i aspektem
              finansowym...
              Moja rodzina mieszka w niedalekim sąsiedztwie Kobyłki od dwóch
              pokoleń więc miejsce to nie było mi obce.
    • cage00 Re: Mamy XXI wiek 25.09.09, 10:15
      Dołączę się do pytania - czemu lub komu ma służyć ten spot reklamowy?
    • pysiaczek_tuztuz Re: Mamy XXI wiek 25.09.09, 12:06
      Moim skromnym zdaniem...
      Wszystkie pomysly zglaszane przez kobylkowca na forum, sa jak najbardziej warte rozpatrzenia, tylko...
      -czyz nie lepiej przekazywac je jednostkom, ktore rzeczywiscie moga cos zmienic? Mam na mysli UM itp. Tutaj na forum, raczej nie zaistnieje na tyle silna inicjatywa spoleczna, zeby wdrozyc zaproponowane pomysly w zycie. Kazdy pisze, ze fajny jest dany pomysl, ale to niewiele zmienia. Ludzie sa bardziej zajeci wlasnymi sprawami, choc na pewno interesuje ich poprawa komfortu zycia. Na pewno wazniejsze w tej chwili dla Kobylki sa chocby porzadne drogi anizeli pomnik czy park.
      Mozna dzialac wspolnie i cos stworzyc, ale pierwszym pytaniem powinno byc Jak to zrobic? Jak zachecic mieszkancow do wspolnego dzialania? Jak znalezc kompromisowe rozwiazanie upiekszenia miasta, ktore spodoba sie przynajmniej wiekszosci... pytan jest mnostwo. Moze wiec warto zastanowic sie wspolnie w jaki sposob i w jakim stopniu kazdy uczestnik forum, oczywiscie jesli tego, chce moze przyczynic sie do rozwoju Kobylki. Moze na poczatek zorganizowac spoleczna akcje sprzatania lasow, zobaczyc ile nas jest, czy ludziom zalezy na tym aby spolecznie sie udzielac, czy wola czekac az ich problemy rozwiaza odpowiednie sluzby. A moze ktos ma pomysly jak zainteresowac wladze takimi pomyslami, jak zdobyc srodki na ich realizacje i co jest w tej chwili dla Kobylki i jej mieszkancow najwazniejsze. Pozdrawiam serdecznie.
      • kobylkowiec82 Re: Mamy XXI wiek 25.09.09, 12:19
        Dzięki za uznanie moich pomysłow za dobre:-)
        Wiesz, specjalnie udałem sie do burmistrza (przyjmuje w poniedziałki) I WSZYSTKIE prezentowane tutaj przeze mnie pomysły (a nawet jeszcze więcej) leżą lub leżały na jego biurku (miał je dostarczyć do działu promocji miasta) Także władze Kobyłki temat znają bardzo dobrze, pytanie na ile realne to dla nich koncepcje, drugie pytanie: czy w ogole mają zamiar całkowicie zmienić 'image' tej miejscowości. Bo potencjał metamorfozy(całkowitej) w Kobyłce jest naprawdę spory. Sugerowałem, ze można pozyskać pieniążki na te pomysły z Funduszu Europejskiego przeznaczonego na upiekszanie miast. Jest też druga opcja, czyli partnerstwo publiczno-prywatne. Z ielu środków zewnętrznych można uzyskać pomoc. Wystarczy odrobina dobrej woli i jakieś aspiracje, jakiś pomysł całościowy na rozwój miasta
        Pozdrawiam serdecznie
        • toz1 Re: Mamy XXI wiek 25.09.09, 15:39
          A moze lepiej samemu cos zrobic? Np. tak:

www.youtube.com/watch?v=mS6IfQlSWvs
          Szukam nastepców...
          • kobylkowiec82 Re: Mamy XXI wiek 25.09.09, 15:48
            Widziałem:-) Super robota!
            Pewnie, że samemu można to zrobić, ale potrzeba dostępu do materialów, których
            nie posiadam. Helikoptera także nie:-)
            Tylko chwalić taką inicjatywę, bo efekt piorunujący!
    • promocjanin ZAPRASZAM 30.09.09, 10:26
      Mówię od razu Pan Burmistrz jeszcze mi nic nie przekazał odnośnie twoich
      pomysłów - są oryginalne na swój sposób zwariowane (co bardzo się podoba) ale
      nie wiem czy to dobry pomysł aby coś takiego realizować chwilę przed wyborami...
      Generalnie wszystkich twórczych mieszkańców zapraszam do pokoju nr 19 tam
      urzędujemy. Spokojnie porozmawiamy czy to ma ręce i nogi. A co do image'u
      Kobyłki. Idea jest prosta - łączyć to co sprawdzone, co ważne dla was
      mieszkańców z nowościami.

Pesymizm niektórych mieszkańców dosłownie przytłacza... "Po co film?!" Po to aby
      w jakiś najprostszy sposób promować to miasto! Pokazać się, nawet pośród innych
      szanujących się Gmin. Drogi, chodniki, kanalizacja to jedno a promocja i kultura
      to zupełnie co innego zrozumcie to ludzie!
      • bogiemslawiena Re: ZAPRASZAM 30.09.09, 10:32
        Ludzie rozumieją, promocjaninie, ale! Nie trzeba będzie wydawać kasy
        (dużej) na promocję, jeśli miasto będzie wyglądało chociażby
        schludnie!
      • kobylkowiec82 Re: ZAPRASZAM 30.09.09, 11:50
        No więc dobrze. Jeszcze w tym tygodniu wybiorę się do tego pokoju numer 19 :-) Mam raptem 100 metrów do Was.... Wyłożę wszystko kawa na ławę, podrukuje najciekawsze pomysły, tylko te realne - do zrealizowania. Wyjaśnię o co chodzi w tych pomysłach i dlaczego właśnie takie proponuję i jak widze to miasto moimi oczami.... Mam nadzieję, że dyskusja będzie owocna. Więc do zobaczenia Panie Promocjaninie:-)
        PS.
        Rozumiem, że to głupio przed wyborami startować z takimi koncepcjami, ale z drugiej strony nie ma co tego odkładać na nie wiadomo jaką przyszłość
        Tak, czy inaczej:
        Do zobaczenia i usłyszenia
      • pysiaczek_tuztuz Re: ZAPRASZAM 30.09.09, 21:15
        To nie pesymizm a realizm! Po co spalac energie na projekty, ktore i tak nie
        wejdą w życie? Zreszta wazne jest rowniez to, zeby bylo co promowac, a niestety
        zaniedbane ulice i smietniska w lasach, w sklad promocji chyba nie wchodza.
        Chyba, ze promocja ma polegac na zmontowaniu ujec i pokazaniu nieprawdy.
        • bogiemslawiena Re: ZAPRASZAM 30.09.09, 23:48
          No więc właśnie, cieszę się, że ktoś się ze mną jednak zgadza, bo do
          tej pory widziałam jakieś paranoiczne wątki o tym, jaka to Kobyłka
          jest fajna. Zastanawiałam się nawet, jakie halucynogeny dają taki
          efekt w widzeniu świata :p
          Póki co Kobyłka jest tak strasznie atrakcyjna, że nawet jakiś market
          typu Biedronka nie otworzy sięu nas, bo nie widzi perspektyw
          zarobku. Z drugiej strony byłam dziś przelotem w Ząbkach i widzę, że
          zarządzają nimi więksi idioci niż ci od nas, zwłaszcza pod kątem
          architektury.
          • kobylkowiec82 Re: ZAPRASZAM 01.10.09, 08:06
            To pewnie piłeczka odbita do mnie z tym 'Kobyłka jest fajna' ...Powiem zatem tak:
            Kobyłka nie jest fajna!....lepiej?
            Ale dodam też:
            Może być super - fajna jeśli tylko tego będziemy wszyscy chcieli. I to w niedalekiej przyszlości...
            Ja nie siedzę z założonymi rękami i nie biadolę na wszystko, mi się tutaj podoba
            Chcę żeby to miasto czymś sie wyróżnialo na tle innych, żeby było orginalne, schludne, czyste i....z fantazją na maxa, z pewną całościową koncepcją na rozwój.
            To nie halucynogeny tak działają. Ja po prostu wrosłem w to miasto korzeniami, bo mieszkam tu od wielu pokoleń, ale to chyba nieistotne jest....
            Spotkalem sie wczoraj z promocjaninem, zaraz wybieram sie znów do UM, żeby dostarczyć resztę projektów. Wolę coś robic konstruktywnego zamiast płakać nad rozlanymn mlekiem
            Działam w myśl zasady:
            “Nie pytaj co Kobyłka robi dla Ciebie – zapytaj sie lepiej co Ty zrobiłeś dla Kobyłki”
            No, ale to tylko kwestia podejścia do sprawy
            Pozdrawiam mieszkańców
            PS.
            Do obowiązków promocjanina należy jak sama nazwą wskazuje promocja miasta. Bez sensu jest jechanie na niego, tym bardziej, że na prawdę nie leży w jego kompetencjach odpowiedź na niektóre tematy i pytania
            Pozdrawiam wszystkich mieszkańców
            I życzę więcej życzliwości dla siebie nawzajem
            Razem pchamy ten wózek, a raczej koński wóz zwany Kobyłką
            • pysiaczek_tuztuz Re: ZAPRASZAM 03.10.09, 13:20
              W porzadku mozna dzialac i tak, ale pamietaj, ze mieszkancy nie powinni wyreczac
              w pracy urzednikow, ktorzy w koncu dostaja za to pieniadze. MOzna zorganizowac
              spoleczne akcje, ale jedynie doraznie. Skoro promocja miasta jest tak istotna to
              czemu urzad nie oglosi oficjalnie prosby o zglaszanie projektow, pomyslow itp.
              Kazdy mialby pole do popisu, skloniloby to aktywnosci wieksza liczbe
              mieszkancow, a co wiecej skoro oficjalnie byloby wiadomo, ze projekt promocyjny
              jest w fazie rozpatrywania, wieksza bylaby pewnosc, ze zostanie zrealizowany, a
              nie jak zwykle - obiecywanie gruszek na wierzbie.
              • cage00 Re: ZAPRASZAM 03.10.09, 23:47
                Podoba mi się Twój pomysł. IMO najlepszą formą wymiany poglądów były
                by np. comiesięczne spotkania z mieszkańcami, którzy mają jakieś
                pomysły czy sugestie, spotkania te mogły by mieć charakter
                warsztatów tematycznych. Myślę że skorzystałyby na tym obie strony -
                urząd wiedziałby jakie są potrzeby a mieszkańcy mieliby szanse na
                ich przedstawienie i monitorowanie.
                • kobylkowiec82 Re: ZAPRASZAM 04.10.09, 09:36
                  Pomysł z comiesięcznymi spotkaniami z mieszkańcami na zasadzie bloków tematyczny dotyczących rozwoju miasta uważam za bardzo trafiony. Z pewnością, o ile czas by mi na to pozwolił, uczęszczałbym prawdopodobnie na każde takie zajęcia. Trochę głupio jest mi męczyć pracowników UM swoimi pomysłami, choć wierzę że są dobre. Wiem, że oni mają swoją pracę do wykonania, ale warto baczniej wysłuchiwać opinie szarych mieszkańców jak i pasjonatów. Na stronie e-bipu można zadać pytania burmistrzowi. Może ktoś z Was zadałby pytanie dot. takich comiesięcznych spotkań?

www.e-bip.pl/start/39
                  • pysiaczek_tuztuz Re: ZAPRASZAM 11.10.09, 14:18
                    Nie bardzo rozumiem Twoje obawy, ze głupio Ci męczyć pracowników urzędów. W
                    końcu obsługa petentów to także część ich pracy.
                    Pytanie burmistrzowi zadałem w zeszłym tygodniu, ale co było do przewidzenia -
                    odpowiedzi dotąd się nie doczekałem.
                    Widocznie trzeba odczekać swoje. Swoją droga nie rozumiem urzędników, czemu nie
                    wyjdą z własną inicjatywą. Jak to zostało zauważone zaglądają na to forum, więc
                    chyba widać, że istnieje potrzeba dialogu.
    • issqaa Re: Mamy XXI wiek 04.10.09, 11:00
      Skoro mamy już ten nieszczęsny 21 wiek to trzeba koniecznie większej wspolpracy i komunikacji z mieszkańcami drogą elektroniczną, fajnie jakby organizowano też jakieś kursy zawodowe.
      Droga elektroniczna nie powinna być drogą upośledzoną.
      Ja bym proponowała spotkania raz wmiesiacu na czacie władz miasta z mieszkancami.
      Nie wiem, czy to gdzies jest prakykowane, ale mozemy byc pierwsi z tym tematem.
      Oczywiście potzrebana jest wtedy moderacja takiej rozmowy, żeby spamerzy nie zniszczyli dyskusji. To chyba da sie zalatwic.
      Mnie szczególnie intersuje temat szkoly pomaturalnej.
      To skandal, że jeszcze jej nie ma, a zapotrzebowanie jest od dawna na taką placówkę
      Dzień Dobry
      Pierwszy raz na forum
      issqaa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka