malgosia164 04.02.10, 15:39 Witam. Jaki waszym zdaniem jest najlepszy dostawca internetu na terenie Kobyłki. Ja obecnie korzystam z blueconnect porażka totalna nie mogę doczekać się kiedy rozwiążę umowę. Bardzo proszę o sugestie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madeleine28 Re: Internet 05.02.10, 08:41 Hej A w jakim rejonie mieszkasz, ja niedługo się przeprowadzam do Kobyłki. Obecnie mieszkam w Warszawie mam erę blue connect i też masakra. m. Odpowiedz Link
mariusz.102 Re: Internet 05.02.10, 11:14 Moja umowa na blueconnect kończy się już za miesiąc - I CAŁE SZCZĘŚĆIE. To była poraszka. Generalnie nie polecam żadnych bezprzewodowych... zwłaszcza blueconnect... Teraz wezmę neostradę. Jest jeszcze netia, ale tpsa robi im duze problemy z udeostępnieniem linii, a te problemy przekładają się na klienta. Mieszkam na Stafanówce. TP sprawdziła jakość linii i podłączą mi internet 6Mb/s. DO tego kupię ruter (nie biorę lifeboxa - jest kiepski i drogi), koszto to ok 150 zł. Jeżeli mieszkasz stosunkowo niedaleko centrum Kobyłki (Urzędu Miasta) to też polecam Ci naszego monopolistę. Trochę to smutne... bo w końcu to monopol, ale mają najlepszą ofertę. Odpowiedz Link
malgosia164 Re: Internet 05.02.10, 14:08 Witam Wielkie dzięki za odpowiedz, ja też mieszkam na Stefanówce. Też myslałam o NETI bez aktywnej lini telefonicznej,wyszła teraz taka oferta,mam linię telefoniczną ale nie aktywną i bardzo by mi to odpowiadało. Pytałam o dostawców internetu bo myślałam że większość korzysta z radiówki.Natomiast mnie umowa konczy się dopiero w pazdzierniku jeszcze tyle muszę się męczyć. Pozdrawiam Odpowiedz Link
madeleine28 Re: Internet 02.03.10, 12:59 Witaj mariusz.102 Czy już masz nową umowę na internet podpisaną z TP SA? Czy ten internet naprawdę działa? Czy jest tak jak z blue connect, że można iść się umyć, zjeść i dopiero może otworzy się strona... I dlaczego napisałeś, że koszt to ok. 150zł. Jak ja się dowiadywałam to mówili o 89zł. Pozdrawiam m. Odpowiedz Link
0_seba Re: Internet 09.03.10, 18:45 dzięki za te uwagi bo właśnie mieszkam na Stefanówce i się łamałem czy nie wziąść tego blueconekta Odpowiedz Link
cotelle24 Re: Internet 02.03.10, 16:06 My mamy internet w Play 3G. Działa prawidłowo.Dosc szybko i nie mamy z nim problemu. Sąsiad ma za scianą BlueConnect i narzeka. A mieszkamy na Mareta. Odpowiedz Link
mariusz.102 Re: Internet 03.03.10, 09:29 Okazało się, że moja umowa z erą kończy się na początku kwietnia, więc umowe z TPsa zawrę dopiero za około 2 tygodnie. Rozmawiałem z monterami TPSA - mówili, że ostatnio sprawdzali i jest możliwość podłączenia internetu - 6MB. Więc na pewno się zdecyzuję. Play'a bardzo gorąco odradzam. Moja żona miała telefon z Play'a i żeby z niego skorzystać musiała wyjść z domu!!! Z internetem jest tak samo (przynajmniej w mojej okolicy - Stefanówka). Czemu 150 zł? Dokładnie 130 zł. Warto kupić porządny ruter, dedykowany do neostarady - np "TP Link". Kosztuje właśnie tyle. Czyli dokładnie tyle, ile kosztuje "dzierżawa "lifeboxa z tpsa, która po zakończeniu umowy trzeba oddać. Dam znać jak będę miał neostradę. Odpowiedz Link
malgosia164 Re: Internet 05.03.10, 10:49 Witam wszystkich. Mariusz.102 ma rację nie pakujcie się w Play-a, być może że na Mareta może być dobrze, natomiast okolice Stefanówki porazka tak jak z blueconnect-em. Umnie okazało się że nie mogę podłączyć Neti ponieważ możliwości techniczne neti konczą się w Zielonce, wielka szkoda bo dla mnie byłoby to najlepsze rozwiązanie, mam czas do pazdziernika wtedy konczy mi się umowa z blueconnect nie wiem z którego dostawcy skorzystam, z TP.sa nie bardzo chcę się wiązać,jesli nie będzie wyboru będę musiała. Pozdrawiam Odpowiedz Link
lilo25 dark com II jest oki 06.03.10, 18:00 przeszliśmy z blue connecta i jesteśmy zadowoleni no niebo, a ziemia. Minusem jest, że muszą Ci zamontować antenę na dachu, ale tak naprawdę super. Kontakt, też ok, jak nie działa sms do panów i naprawiają:) Odpowiedz Link
malgosia164 Re: dark com II jest oki 07.03.10, 13:51 Witam Mogłabys dać namiary. Pozdrawiam Odpowiedz Link
malgosia164 Re: dark com II jest oki 07.03.10, 14:59 Już mam wszelkie informacje, tylko nie mogę połapać się co to są kbps ,Mb/s jaka prędkośc jest najodpowiedniejsza aby strony szybko się wczytywały. Pozdrawiam Odpowiedz Link