mariusz.102 30.05.12, 10:18 Bardzo proszę o opinie w sprawie przedszkola nr 2 w Kobyłce. Zwłaszcza zależy mi na opinii w sprawie Pań, ich podejścia do dzieci, czystości i oczywiście zadowolenia dzieci. Z góry dziękuję! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gucio327 Re: Przedszkole nr 2 01.06.12, 07:57 Zdecydowanie odradzam.Wielkie kolesiostwo!!!.Pani od rytmiki to koleżanka dyrektorki i większość z nich też.Pieniądze są pobierane oddzielnie za rytmikę ,nie są wpłacane do kasy>Bardzo rzadko wychodzą na podwórko.Jedna z opiekunek to poprostu potwór ,nie pamiętam jak się nazywa ,ale wiem ja wygląda (poprostu gruba )krzyczy na maleństwa i pastwi się nad nimi .Słyszałem i widziałem to na własne oczy i miałem ochotę dać jej w mor....ę !!!Odradzam Odpowiedz Link
meltibi Rytmika 01.06.12, 15:24 Kiedyś pieniądze zbierane były przez jakąś firmę z Warszawy (stowarzyszenie) i trafiały przez panią z płac do tej firmy, a ta firma pobierała prowizję za to a pani z płac też dostawała swoją działkę. W którymś momencie Pani od rytmiki założyła własną firmę i sama zbierała pieniądze na rytmikę. Ja nie widzę w tym nic złego. Znajomi - gdzie się nie rozejrzeć to wszędzie jest tak samo. Odpowiedz Link
meltibi Re: Przedszkole nr 2 01.06.12, 15:20 Na plus - nowy ładny plac zabaw. Dzieci jak jest ciepło wychodziły. Na minus: Rzeczywiście jest jedna Pani bardzo krzycząca i też byłam świadkiem, że bardzo źle odnosiła się do dzieci. Pozostałe Panie raczej bez zastrzeżeń (choć jest jedna aż za bardzo elegancka jak do pracy z dziećmi: długie paznokcie i szpilki) - odnosi się jednak wrażenie, że w tym przedszkolu brakuje takiej iskry, czegoś co świadczyłoby o "życiu" tego przedszkola. Też na minus - posiłki - dzieci jedzą w salach, posiłki podaje się z gara lub wiadra i w dzisiejszych czasach to trochę razi (posiłki rewelacyjnie wyglądają u Sióstr na Zagańczyka) Odpowiedz Link
eee-wa Re: Przedszkole nr 2 01.06.12, 18:50 Przedszkole nr 2 w Kobyłce, nie polecam z powodu niskiego poziomu edukacji, warunków, w jakich dzieci jedzą posiłki, słabiutka kadra: mało kreatywna. Jednym słowem to tylko przechowalnia. Odpowiedz Link
mariusz.102 Re: Przedszkole nr 2 01.06.12, 21:05 Dziękuję bardzo za informacje. Jak się nazywa ta wrzeszcząca Pani? Moja córka dostała się do tego przedszkola... Odpowiedz Link
mariusz.102 Re: Przedszkole nr 2 04.06.12, 08:08 Dziękuję za informacje. Niestety potwierdziło one moje wątpliwości. Prawdopodobnie zrezygnuję z tego przedszkola. Odpowiedz Link
gosiablo Re: Przedszkole nr 2 04.06.12, 23:10 W Kobyłce najlepsze opinie mają dwa przedszkola: wspominane wcześniej przedszkole prowadzone przez siostry na ulicy Żymirskiego i nie podam dokładnej nazwy tego drugiego ale ma coś z konikiem wspólnego :) Mój młodszy synek niestety został niejako przymusowo "wcielony do armii" i od września jako pięciolatek zostanie objęty obowiązkowym rocznym przygotowaniem przedszkolnym. Też się modlę żeby nie trafił do TEJ pani:) Odpowiedz Link
mariusz.102 Re: Przedszkole nr 2 05.06.12, 06:38 Moja córka chodzi do Konika na biegunach (starsza też tam chodziła) i jesteśmy z niego Bardzo zadowoleni. Przyjęli ją jak miała 2.5 roku. Chciałem zmienić przedszkole na 2, bo mieszkamy bardzo blisko SP 2, gdzie chodzi starsza córa, a do konika musimy małą dowozić. To jedyny powód. Trudno mała zostanie w koniku. A propos to bardzo dziwne, że szkoła SP2 jest (moim zdaniem) bardzo dobra a przedszkole takie beznadziejne.... Odpowiedz Link
gosiablo Re: Przedszkole nr 2 05.06.12, 10:37 Przedszkole przy szkole nr 2 może nie jest super, ale nie jest beznadziejne. Moje starsze dziecko chodziło tam do "zerówki", trafiliśmy na fajną panią i było naprawdę ok. Moim zdaniem ogromną rolę odgrywa obecność w kadrze takiej osoby która minęła się z powołaniem, bo zamiast przedszkolanką powinna zostać np klawiszem więziennym. Zawsze jakiś rodzic albo ma bezpośredni kontakt z taką panią, albo zobaczy ją "w akcji" na placu zabaw i opinia dla całego przedszkola gotowa. Odpowiedz Link
zseeeeeeeeeeeee Re: Przedszkole nr 2 12.02.16, 08:26 Absolutnie i stanowczo nie polecam! Nasza nauczycielka ma wszystko gdzieś, widać się nudzi cały czas siedzi w telefonie, dyrektorka miła na pokaz. Niczego nie można się od nikogo dowiedzieć. a jedzenie na podwieczorek najtańsze serki z biedronki. Odpowiedz Link
zseeeeeeeeeeeee Re: Przedszkole nr 2 12.02.16, 08:38 Stanowczo nie polecam!! Jesteśmy w Biedronkach nasza pani nauczycielka jest nie miła i zawsze z kwaśną miną, przychodzi tu za karę ma wszystko gdzieś, jej się nudzi cały czas siedzi na telefonie. Pani dyrektorka miła na pokaz. Niczego nie można się od nikogo dowiedzieć. a jedzenie na podwieczorek najtańsze serki z biedronki. Dziecko przychodzi do domu tak zgłodniałe że potrafi zjeść dwa posiłki na raz. Odpowiedz Link
irenamn Re: Przedszkole nr 2 19.02.16, 09:20 Przedszkole w Kobyłce bez fajerwerków ale nie zgadzam się całkowicie z negatywnymi ocenami. Naszą grupę prowadzi pani Małgosia jest nauczycielem z prawdziwego zdarzenia, ma niesamowite podejście do dzieci i wkładają w swoją pracę całe serce. Zawsze uśmiechnięta spędza czas z dziećmi a nie plotkuje z koleżankami. Odpowiedz Link
qwddd Re: Przedszkole nr 2 12.12.16, 14:25 Nie polecam przedszkole numer 2 w Kobyłce z z powodu braku higieny. Wszawica jest częstym gościem u przedszkolaków z powodu leżakowania na brudnych dywanach. Wystarczy, że jedno dziecko złapie wszy, a w szybkim czasie wszawica panuje w całej grupie. Odpowiedz Link
beetle83 Re: Przedszkole nr 2 12.03.17, 12:05 Widzę strasznie negatywne opinie, osobiście aż tak źle bym tego miejsca nie oceniał chociaż rzeczywiście jest tam zdecydowanie gorzej niż lepiej. Może po krótce wypunktuje: - Budynek - jak stary szpital. Odnowiona elewacja skrywa stare, zniszczone i nieprzyjazne wnętrza. W salach jest duszno, meble są stare i zniszczone a w godzinach posiłków w całym przedszkolu niemiłosiernie wali wyziewami z kuchni. Ale jest ogromny plus - przedszkole ma fantastyczny plac zabaw zacieniony starymi drzewami. - Kadra - tutaj widzę forumowicze zdecydowanie generalizują. Tak, to prawda, że są tam panie "nauczycielki", które zachowują się jakby były w tym miejscu za karę, okazując zerowe zainteresowanie dzieckiem i rodzicem. Pomimo iż są to młode panie to zachowują się jak wąsate kasjerki PKP z lat 80tych. Jednak są co najmniej dwie panie (przynajmniej według mojego dziecka) które robią świetnie swoją robotę z właściwym zaangażowaniem. Myslę, że w każdym przedszkolu są czarne owce. Nie mniej jednak z powodu słabego zaangażowania pań przedszkolanek, moje dziecko straciło początkową ochotę chodzenia do przedszkola i robi mi rano czasem numery. - Jedzenie - według mojego dziecka bardzo przeciętne. Nie wszystko chce jeść chociaż w domu pałaszuje cokolwiek mu się podsunie. Słabo ale nie spodziewałem się niczego innego po państwowej placówce. Coś tam zawsze podgryzie więc to jest do zaakceptowania. - Czystość - nie zauważyłem brudu. Jest staro i biednie ale napewno nie brudno. Jedyne co mnie denerwuje to to, że dzieci śpią na materacach tuż przy podłodze. Nawet ja kiedy 30 lat temu chodziłem do przedszkola to już spałem na polówkach. To nie szpital wojenny, dyrekcja powinna coś z tym zrobić. Ogólnie jest bardzo przeciętnie ze wskazaniem na minus. Nie wiem jak jest w innych przedszkolach w tym mieście, może lepiej ale może i gorzej. Nie mam pewności czy gdybym miał możliwość przepisania dziecka do innej placówki to bym to zrobił, jednak gdyby pojawiła się taka konieczność, ani ja ani moje dziecko nie tęskniło by za dwójką. Odpowiedz Link