Dodaj do ulubionych

Polak protestant

22.01.11, 13:13
Kościół katolicki jak mantrę wbija Polakom zbitkę „Polak katolik”. To obrzydliwe kłamstwo, fałszowanie polskiej historii, plucie w twarz tysiącom zasłużonych Polaków innych wyznań. Czas obalić to katolickie kłamstwo.
Artykul: Polak protestant
Obserwuj wątek
    • zlota_20 Re: Polak protestant 22.01.11, 16:32
      Skoro 95 % Polaków to Katolicy uzasadnienie, że każdy Polak to Katolik jest jak najbardziej prawidłowe.
      • wislok1 Re: Polak protestant 23.01.11, 21:53
        95 to nie to samo co 100.
        Zostaje 5%.
        Co dwudziesty nie jest katolikiem,a z tych rzekomych 95%
        spora grupa do kościoła nie chodzi i do żadnej parafii nie należy
        • klosowski333 Re: Polak protestant 23.01.11, 22:53
          Scisle rzecz biorac wg danych statystycznych za Polakow (narodowo) uwaza sie 97% obywateli polskich.
          Rzymscy-katolicy stanowia 89% populacji Polski, a nie 95%.
          Za katolikow uwaza sie wszystkich ochrzczonych w obrzadku katolickim (zazwyczaj w wieku niemowlecym) i jezeli bedac doroslymi nie poddadza sie oni skomplikowanej procedurze apostazji, to wciaz sa za katolikow uwazani, nawet jezeli sa z przekonania ateistami albo agnostykami.
          Innymi slowy praktykujacych katolikow, realnie bioracych udzial w zyciu swojej wspolnoty katolickiej jest mniej niz polowa Polakow.
          Nie ma i nie moze byc znaku rownosci miedzy Polakiem a katolikiem.

• Gość: Anna 95% to katolicy IP: *.bredband.comhem.se 26.01.11, 10:34
        Na papierze.. Mnie tez nikt nie pytal, czy zycze sobie nalezec do Kosciola kat. Zaniesli, leb polali woda i statystycznie powieksylam grono katoli. Z Kosciolem nie mam nic wspoonego od parunast lat, oficjalnie wystapilam 5 lat temu i wszystkim myslacym radze zrobic to samo, po co mamy polepszac koscielne statystyki. Info o apostazji jest zreszta na portalu kosciol-kat
        • lauriane Re: 95% to katolicy 06.02.11, 16:04
          Gość portalu: Anna napisał(a):

> Na papierze.. Mnie tez nikt nie pytal, czy zycze sobie nalezec do Kosciola kat.
          > Zaniesli, leb polali woda i statystycznie powieksylam grono katoli. Z Kosciole
          > m nie mam nic wspoonego od parunast lat, oficjalnie wystapilam 5 lat temu i wsz
          > ystkim myslacym radze zrobic to samo, po co mamy polepszac koscielne statystyki
          > . Info o apostazji jest zreszta na portalu kosciol-kat
          L. To dobrze, jednego "lba" mniej.....
          J.C.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka