Gość: anita IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 01:17 przy czym dokładnie stosuje się ten lek, słyszałam o przedawkowaniu alkoholu i narkotyków? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hepik1 Re: Nootropil 12.08.04, 07:14 Zawsze używam google ale można i inne wyszukiwarki wykorzystać;) Lek stosowany jest w leczeniu wielu zaburzeń mózgu, związanych głównie z podeszłym wiekiem. Stosowany jest przy upośledzenu pamięci (trudności zapamiętywania i przypominania), przy zaburzeniach krążenia w mózgu, wywołujących niedokrwienie lub udar, przy zaburzeniach świadomości, przewlekłym alkoholizmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anita Re: Nootropil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 14:33 czy pomoze osobie majacej problemy z koncentracją i zapamiętywaniem niekoniecznie w podeszłym wieku? Czy ma jakieś skutki uboczne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stachu34 Re: Nootropil IP: *.gda.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.04, 19:04 Jak jesteś piękną dziewczyną,to nie dziwie się,że ma problemy z koncentracją i zapamiętywaniem.Więc po co zaraz stosować nootropil? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anita Re: Nootropil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 20:51 ktoś mi polecał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stachu34 Re: Nootropil IP: *.gda.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.04, 22:41 Acha...rozumiem,to Ciebie dotyczy? Jeżeli przedwkowałaś jedną z tych używek,to wątpię aby ten specyfik był skuteczny.To byłoby zbyt proste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anita Re: Nootropil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 23:36 nie - mam kłopoty z koncentracją i pamięcią. I mam nootropil Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Nootropil 12.08.04, 23:40 To tutaj cała ulotka: www.leki.med.pl/lek.phtml?id=272&idnlek=2779&menu=4 Pisze ,że dzieci też moga zażywać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anita Re: Nootropil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 01:12 ok. Pytałam o uzaleznienia bo kiedyś przypadkowo słyszałam o tym leku . Polecono mi go ze wględu na kłopty z pamięcią, koncentracją przy bulimii. Czy jeden lek może mieć takszerokie działanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stachu34 Re: Nootropil IP: *.gda.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.04, 05:25 U ludzi uzależnionych podstawową jednostka chorobową jest alkoholizm czy narkomania. Wszystkie inne schorzenia somatyczne ujawniające się, gdy chory trafia na detoks to powikłania. Mogą to być nadciśnienie, choroby przewodu pokarmowego, cukrzyca, choroba wieńcowa czy zaburzenia koncentracji i zapamiętywania. Są one leczone przez lekarza internistę jako niezależne jednostki chorobowe. Także w/w dolegliwości mogą również występować u osób nie mających problemu z alkoholem czy narkotykami. Takie osoby po usunięciu dolegliwości somatycznych wracają do zdrowia. Natomiast u uzależnionych rozpoczyna się druga, bardziej żmudna faza leczenia – leczenie duszy. Bardzo często, już po leczeniu dolegliwości somatycznych pojawia się u pacjenta uzaleznionego, bezsenność i ogólne rozkojarzenie, wewnętrzne rozbicie. Wtedy nootropil może być lekiem wspomagającym. Są także stosowane środki nasenne czy uspakajające. I w tym momencie lekarz zapewne zwraca na to uwagę czy chory jest narkomanem czy alkoholikiem. Bo dla mnie jest jasne, że narkomanowi nie poda na sen relanium, np., Chociaż i tego nie byłbym do końca pewien, może w malejących systematycznie dawkach? Nie jestem lekarzem. Nie ma leków tylko dla uzależnionych. Odpowiedz Link Zgłoś