IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 01:17
przy czym dokładnie stosuje się ten lek, słyszałam o przedawkowaniu alkoholu
i narkotyków?
Obserwuj wątek
    • hepik1 Re: Nootropil 12.08.04, 07:14
      Zawsze używam google ale można i inne wyszukiwarki wykorzystać;)

Lek stosowany jest w leczeniu wielu zaburzeń mózgu, związanych głównie z
      podeszłym wiekiem. Stosowany jest przy upośledzenu pamięci (trudności
      zapamiętywania i przypominania), przy zaburzeniach krążenia w mózgu,
      wywołujących niedokrwienie lub udar, przy zaburzeniach świadomości, przewlekłym
      alkoholizmie.
    • Gość: anita Re: Nootropil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 14:33
      czy pomoze osobie majacej problemy z koncentracją i zapamiętywaniem
      niekoniecznie w podeszłym wieku? Czy ma jakieś skutki uboczne?
      • Gość: stachu34 Re: Nootropil IP: *.gda.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.04, 19:04
        Jak jesteś piękną dziewczyną,to nie dziwie się,że ma problemy z koncentracją i
        zapamiętywaniem.Więc po co zaraz stosować nootropil?
        • Gość: anita Re: Nootropil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 20:51
          ktoś mi polecał
          • Gość: stachu34 Re: Nootropil IP: *.gda.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.04, 22:41
            Acha...rozumiem,to Ciebie dotyczy?
            Jeżeli przedwkowałaś jedną z tych używek,to wątpię aby ten specyfik był
            skuteczny.To byłoby zbyt proste.
            • Gość: anita Re: Nootropil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 23:36
              nie - mam kłopoty z koncentracją i pamięcią. I mam nootropil
              • hepik1 Re: Nootropil 12.08.04, 23:40
                To tutaj cała ulotka:
                www.leki.med.pl/lek.phtml?id=272&idnlek=2779&menu=4
                Pisze ,że dzieci też moga zażywać.
                • Gość: anita Re: Nootropil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 00:03
                  dzięki
                  • hepik1 Re: Nootropil 13.08.04, 00:16
                    Ale problem chyba jest w czyms innym?
                    • Gość: anita Re: Nootropil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 01:12
                      ok. Pytałam o uzaleznienia bo kiedyś przypadkowo słyszałam o tym leku .
                      Polecono mi go ze wględu na kłopty z pamięcią, koncentracją przy bulimii. Czy
                      jeden lek może mieć takszerokie działanie?
                      • Gość: stachu34 Re: Nootropil IP: *.gda.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.04, 05:25
                        U ludzi uzależnionych podstawową jednostka chorobową jest alkoholizm czy
                        narkomania.
                        Wszystkie inne schorzenia somatyczne ujawniające się, gdy chory trafia na
                        detoks to powikłania. Mogą to być nadciśnienie, choroby przewodu pokarmowego,
                        cukrzyca, choroba wieńcowa czy zaburzenia koncentracji i zapamiętywania. Są one
                        leczone przez lekarza internistę jako niezależne jednostki chorobowe. Także w/w
                        dolegliwości mogą również występować u osób nie mających problemu z alkoholem
                        czy narkotykami. Takie osoby po usunięciu dolegliwości somatycznych wracają do
                        zdrowia. Natomiast u uzależnionych rozpoczyna się druga, bardziej żmudna faza
                        leczenia – leczenie duszy. Bardzo często, już po leczeniu dolegliwości
                        somatycznych pojawia się u pacjenta uzaleznionego, bezsenność i ogólne
                        rozkojarzenie, wewnętrzne rozbicie. Wtedy nootropil może być lekiem
                        wspomagającym. Są także stosowane środki nasenne czy uspakajające. I w tym
                        momencie lekarz zapewne zwraca na to uwagę czy chory jest narkomanem czy
                        alkoholikiem. Bo dla mnie jest jasne, że narkomanowi nie poda na sen relanium,
                        np., Chociaż i tego nie byłbym do końca pewien, może w malejących
                        systematycznie dawkach? Nie jestem lekarzem. Nie ma leków tylko dla
                        uzależnionych.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka