Dodaj do ulubionych

Alkodarku!

06.07.15, 19:23
Czy można się jakoś z Tobą skontaktować? Poszukuję praktycznych informacji o Baclofenie. mój mail: maria-milena@o2.pl
Obserwuj wątek
    • alkodarek Re: Alkodarku! 07.07.15, 09:10
      Witaj wiedźmo :D
      Pisz do mnie na alkodarek@gazeta.pl

Pozdrówka!
      • wiedzma_29 Re: Alkodarku! 07.07.15, 13:48
        Dziękuję - napisałam. Również pozdrawiam :)
        • aaugustw Do eksperymentalistki...! 07.07.15, 16:30
          wiedzma_29 napisała:
          > Dziękuję - napisałam. Również pozdrawiam :)
          ______________________________________.
          OK, przeczytalem, wiem wszystko pozdrowki...! ;-)
          A...
          • wiedzma_29 Re: Do eksperymentalistki...! 09.07.15, 13:19
            aaugustw, śmiem mniemać, iż wiesz wszystko i bez przeczytania ;) Pozdrówki również dla Ciebie :)
            • aaugustw Re: Do eksperymentalistki...! 09.07.15, 13:25
              wiedzma_29 napisała:
              > aaugustw, śmiem mniemać, iż wiesz wszystko i bez przeczytania ;) Pozdrówki równ
              > ież dla Ciebie :)
              ________________________________________________________.
              Masz racje, ja juz wiem wszystko dla siebie bez przeczytania...!
              A...
    • aabroniewski Re: Alkodarku! 08.07.15, 06:38
      To jest nielegalne!
      Jeszcze dzisiaj dowie sie o tym prokurator.
      • alkodarek Re: Alkodarku! 08.07.15, 07:48
        aabroniewski napisał:

> To jest nielegalne!
        > Jeszcze dzisiaj dowie sie o tym prokurator.

Przytoczę za pewnym krocionogiem: "Nie strasz, nie strasz bo się zesrasz"
        • aabroniewski Re: Alkodarku! 08.07.15, 14:20

Jak ktos zaczyna przebywac posrod weglarzy i fornali to na efekty nie trzeba dlugo czekac, a do tego ta rynsztokowa entomologia...
          • alkodarek Re: Alkodarku! 08.07.15, 14:32
            aabroniewski napisał:

>
            > Jak ktos zaczyna przebywac posrod weglarzy i fornali to na efekty nie trzeba dl
            > ugo czekac, a do tego ta rynsztokowa entomologia...

Jak ktoś zaczyna przebywać pośród szpicli, donosicieli i konfidentów to na efekty nie trzeba długo czekać.

ps. Kojarzysz takie szlaczki: " " np. "tekst" ?
            • aabroniewski Re: Alkodarku! 08.07.15, 16:39
              Zażywanie baclofenu nie idzie w parze z poczuciem humoru.
              • alkodarek Re: Alkodarku! 09.07.15, 06:28
                aabroniewski napisał:

> Zażywanie baclofenu nie idzie w parze z poczuciem humoru.

"Denuncjowanie jako przykład wysublimowanego poczucia humoru albo lekki duch donosiciela"
                Krótka rozprawa o przymiotach stanu średniego i poczynaniach jego.
                • aabroniewski Re: Alkodarku! 09.07.15, 11:33
                  Nowa jednostka chorobowa - poeticus baclofeni
                  • wolfbreslau Re: Alkodarku! 09.07.15, 11:43
                    aabroniewski napisał:

> Nowa jednostka chorobowa - poeticus baclofeni

ja nie mam uprzedzen do wypowiedzi Alkodarka na temat baclofenu....mam watpliwosci co do polecania tej chemicznej metody innym , niejako w ciemno
                    • aaugustw Re: Alkodarku! 09.07.15, 12:36
                      wolfbreslau napisał:
                      > ja nie mam uprzedzen do wypowiedzi Alkodarka na temat baclofenu....mam watpliwo
                      > sci co do polecania tej chemicznej metody innym , niejako w ciemno
                      ______________________________________________________________________.
                      W "ciemno"...!? - To jest ruska ruletka, mieszanka idiotyzmu z checi zaimponowania...!
                      (u onych kobiet; z checia popisania sie...!).
                      A...
                      • wolfbreslau Re: Alkodarku! 09.07.15, 12:42
                        aaugustw napisał:

> W "ciemno"...!? - To jest ruska ruletka,
                        to przeciez to samo.......
                        poza tym.........tu wchodza ludzie dorosli August.i mozna z duza doza prawdopodobienstwa zalozyc, ze ktos szukajacy tutaj pomocy , gdy poczyta Ciebie..to ucieknie gdzie pieprz rosnie na widok napisu AA. bop gotow utozsamic AA z takimi osobnikami jak ty na forum.........jaki ty tam jestes w realu tego nikt nie wie .
                        ale zakladam ,ze pieprzniety jestes, na forum zlosliwy z jakiejs potrzeby serca........a w realu moze z Ciebie i fajny sasiad. na szczescie nie moj :-)
                        • aaugustw Re: Alkodarku! 09.07.15, 13:07
                          wolfbreslau napisał (do A...):
                          > poza tym.........tu wchodza ludzie dorosli August.i mozna z duza doza prawdopod
                          > obienstwa zalozyc, ze ktos szukajacy tutaj pomocy , gdy poczyta Ciebie..to ucie
                          > knie gdzie pieprz rosnie na widok napisu AA. bop gotow utozsamic AA z takimi os
                          > obnikami jak ty na forum........
                          - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
                          No i sam widzisz, ze jestem takim pomocny bo dodam co ty nie dokonczyles,
                          ze jak taki stad ucieknie przede mna, jak diabel przed swiecona woda, co on
                          potem zrobi...!? - Ano pojdzie pic dalej, aby sie odprezyc i przemyslec swoje
                          "mundre" mysli i o to chodzi... - Nic tak nie przybliza do trzezwosci, jak ostre
                          picie alkoholu...
                          A...
                        • aaugustw W tym obledzie jest metoda...! 09.07.15, 13:11
                          wolfbreslau napisał:
                          > ....jaki ty tam jestes w realu tego nikt nie wie .
                          > ale zakladam ,ze pieprzniety jestes, na forum zlosliwy z jakiejs potrzeby serca
                          > ........a w realu moze z Ciebie i fajny sasiad. na szczescie nie moj :-)
                          ____________________________________.
                          A co to ma za moc w tym chaosie swiata...!?
                          A...
                          • aabroniewski Re: W tym obledzie jest metoda...! 09.07.15, 14:29
                            Lepiej nie wydawac sadow - ja tam juz nie analizuje.
                            Byl kiedys taki jeden slawny psycholog, gdy przemawial w telewizorni cos we mnie zgrzytalo - pozniej sie okazalo, ze byl pedofilem.
                            Prawda o czlowieku jest gleboko schowana - czesto pod maska lagodnosci kryje sie agresja. / Powrot agresora /
                            • wolfbreslau Re: W tym obledzie jest metoda...! 09.07.15, 14:35
                              aabroniewski napisał:

> Lepiej nie wydawac sadow - ja tam juz nie analizuje.
                              > Byl kiedys taki jeden slawny psycholog, gdy przemawial w telewizorni cos we mni
                              > e zgrzytalo - pozniej sie okazalo, ze byl pedofilem.

mialem dokladnie to samo odczucie ..... gdy potem dwóch sławnych medialnie psychologow stanelo w jego obronie , lecz okazalo sie ,ze s9e mylili .nabrali wody usta i nigdy nie wytlumaczyli sie z tego........bo z czego sie tu tlumaczyc? ,ze latami całymi sobie wzajemnie robili superwizacje i naganiali klientow ?
                  • aaugustw Re: Alkodarku! 09.07.15, 12:33
                    aabroniewski napisał:
                    > Nowa jednostka chorobowa - poeticus baclofeni
                    ________________________________________.
                    Po turecku to sie nazywa: baclefendi (pan baclo)..!
                    A...
                    • wolfbreslau Re: Alkodarku! 09.07.15, 12:38
                      co wam przeszkadza to co pisze Alkodarek na temat swoich doswiadczen z baclofenem ?
                      ja tego nie pojmuje.mnie nie przeszkadza, gdy kazdy z nas pisze sam o sobie, nie przeszkadza i juz :-)
                      jesli uwazacie ,ze Alkodarek koloryzuje i naciaga w swoich wypowiedziach swoje pozytywy........rownie dobrze sami musicie sie liczyc z tym ,ze ktos inny z kolei zakwestionuje wszystko co sami piszecie o swojej rzekomej trzezwosci , lub metafizycznych uzdolnieniach od kołyski :-)
                      • aaugustw Pamietasz jak kombinowales aby nie pic...? 09.07.15, 13:00
                        wolfbreslau napisał:
                        > co wam przeszkadza to co pisze Alkodarek na temat swoich
                        doswiadczen z baclofenem ?
                        __________________________________________________.
                        Pytasz, wiec odpowiadam...
                        Bo patrzysz tylko na swoja dupe, wiec ci to nie przeszkadza...!
                        A...
                      • aabroniewski Re: Alkodarku! 09.07.15, 13:04
                        Dla mnie to tylko zabawa i tyle.
                        Moze warto pogadac o alkaloidach / ibogaina /.
                        Leczysz sie z uzaleznienia od benzodiazepin, a w rezultacie zastepujesz benzo neuroleptykiem - dziekuje za takie wyleczenie.
                        Zreszta czlowiek to nie tylko fizjologia - swiadcza o tym np. uzdrowienia w Medjugorie. Milosc leczy.
                        • aaugustw Re: Alkodarku! 09.07.15, 13:13
                          aabroniewski napisał:
                          > ... Milosc leczy.
                          ________________________________________________.
                          Podpisuje sie pod tym, jezeli zdrowo i trzezwo stosowana...!
                          Milosc moze takze zabic, jak zyciodajna woda...!
                          A...
                          • aabroniewski Re: Alkodarku! 09.07.15, 13:28
                            Cos w tym jest...
                            Przypomnialem sobie powiedzenie:
                            Milosc jedzie na bialym koniu smierci.
      • e4ska Re: Alkodarku! 08.07.15, 08:35
        :-)))))))
        Prokuratura na straży interesów AA!
        Niestety. Aowom to już nawet prokuratura nie pomoże. Skończyli się już w USA, o czym możesz sobie poczytać w specjalistycznych artykułach światowej prasy medycznej.

Co do baclofenu: jesteśmy w Unii, gdzie kolejne kraje robią eksperymenty potwierdzające skuteczność baclofenu w terapii alkoholizmu. I u nas będą obowiązkowo przepisywać recepty na baclofen, np. detoksiarze takie jak deuś od ostatniego Warsa.

Co to będzie za konflikt sumienia... O matko! A forsonowicza skręci na jego zasłużonej emeryturze...

Postzdrufka dla Wiedźmy i Alkodarka ;-)
        • aaugustw Re: Alkodarku! 08.07.15, 13:36
          e4ska napisała:
          > ... jesteśmy w Unii, gdzie kolejne kraje robią eksperymenty...
          ___________________________________________________.
          Slyszalem juz przed kilkunastu laty i o takich eksperymentach;
          czy mezczyzna z mezczyzna moga zrobic sobie dziecko...!?
          Odpowiedz brzmiala: W zasadzie nie ale eksperymenty nie ustaja...!
          A...
          • europa277 Re: Alkodarku! 08.07.15, 14:48
            To ze z soba współżyja to nie tajemnica , a do utrzymania ciąży biorą surogatke , nie eksperymentowałabym na mezczyznie nawet z przeszczepionymi organami , ze względu na zdrowie dziecka . pozdrawiam ;-)
        • wolfbreslau Re: Alkodarku! 09.07.15, 10:48
          e4ska napisała:
          jesteśmy w Unii, gdzie kolejne kraje robią eksperymenty potwie
          > rdzające skuteczność baclofenu w terapii alkoholizmu.

podobne okresy experymentow zjednoczona europa przechodzila juz wielokrotnie. experyemntowano w ramach zjednoczenia z jedyna sluszna teoria deistyczna, az powstala z tego wojna 30 letnia, experymentowano w ramach kodeksu napolena w zjenoczonej europie wycieczki do moskwy, ale termometr nie wytrzymal tego experymentu, no i podczas przedostaniego experymentu zjednoczeniowego testowano cyklon, iperyt, sterylizaje ekologiczna........no i oczywiscie byly ruskie experymenty.....ale sa tajne po dzis dzien , co zreszta widac po wielu czlonkach elity europejskiej ,ze sa efektem owych experymentow.
          a na powaznie:
          uwazam mimo swego polnegatywnego stosunku do terapii, ze polecanie baclofenu innym w necie, to naduzycie.niebezpiczne. tak jak niebezpieczne jest dezauowanie detoxu i wrzucanie go do jednego worka z terapiami alkoholowymi....detox to nie terapia. to ratowanie najczesciej zycia pijaka. i nic wiecej, a czasami az tak duzo.
          przypadki ze na detox trafiaja ludzie, bo ich tam zawiozla policja, itp, na wniosek rodziny , a powinni trafic do burdelu, rynsztoku, lub dostac kopa w dupe.to zupelnie inna bajka.
          • aaugustw Slyszales alkodarku...!? 09.07.15, 11:05
            wolfbreslau napisał:
            > podobne okresy experymentow...
            ... experymentowano w ramach kodeksu napolena...
            ....no i oczywiscie byly ruskie experymenty..
            > a na powaznie:
            > uwazam mimo swego polnegatywnego stosunku do terapii, ze
            polecanie baclofenu innym w necie, to naduzycie.niebezpiczne. ______________________________.
            Tu nie mam do czego sie doczepic...! :-(
            A...
            Ps. dodam tylko do tego deizmu, ze potem po malpie, kiedy juz
            stworzyl czlowieka zaprzestal dalszych eksperymentow, dlatego
            nie miesza sie juz w nasze poczynania... (slyszalas Grazka...?).
            • wolfbreslau Re: Slyszales alkodarku...!? 09.07.15, 11:10
              aaugustw napisał:

>
              > _____________.
              > Tu nie mam do czego sie doczepic...! :-(
              > A...
              > Ps. dodam tylko do tego deizmu, ze potem po malpie, kiedy juz
              > stworzyl czlowieka zaprzestal dalszych eksperymentow, dlatego
              > nie miesza sie juz w nasze poczynania... (slyszalas Grazka...?).

nie badz taka cwana gapa....o napoleonie i ruskich to zacytowales ladnie......ale jakos Twoje wlasne narodowe experymenty juz ci umknely w cytatach :-)
              ja moge o sobie napisac liczbie pojeeynczej : ich bin deutsch.....i czasem sie tego wstydze . zwlaszcza tak bylo, gdy mialem 10-14 lat .....moi kumple bawili sie w 4 pancernych i gadali o dziadkach z wilenszczyzny...a ja moglem co najwyzej opowiedzic jak dziadek zginal na przedpolu Moskwy , a drugi co prawda w minsku mazowieckim , ale tez zginal nie zaa partyzantke, tylko za pijanstwo. bo nabluzgal szwabowi na ulicy i dostal potem wpie...w schupo :-0
              • aaugustw Re: Slyszales alkodarku...!? 09.07.15, 11:14
                wolfbreslau napisał:
                > ...ich bin deutsch.....i czasem sie tego wstydze . zwlaszcza tak bylo,
                gdy mialem 10-14 lat .....moi kumple bawili sie w 4 pancernych...
                _______________________________________________________.
                Jakie to jeszcze nietrzezwe...! :-(
                Wiesz jak po niemiecku tlumaczone sa czterej pancerni...!?
                "Ein Panzer von Roten
                ein Hund und vier Idioten"
                A...
                • wolfbreslau Re: Slyszales alkodarku...!? 09.07.15, 11:22
                  aaugustw napisał:

>
                  > Jakie to jeszcze nietrzezwe...! :-(
                  to twoj punkt widzenia...ja sie mam czego wstydzic z swej przeszlosci.
                  a wracajac do tematu:
                  kazdy kto szuka pomocy u ratunku w kwestii swego pijanstwa. niech idzie chocby do lekarza pierwszego kontaktu, jesli sie wstydzi isc do poradni uzaleznien.
                  mozna tez poszukac wnecie wykazu mityngow AA w polsce.......polazic tam kilka razy i potem podjac decyzje samemu co i jak.
                  brac baclofen w oparciu tylko o forumowe wypowiedzi jednej , dwoch osob.to spore ryzyko.
                  niedawno mialem nerwowa sytuacje dlugotrwala. ktos mi dawal lek na sen..ot tak w kolezenskiej przysludze. dobrze ,ze przeczytalem ulotke. a tam bylo jak byk: uposledza psychomotoryke i moze byc greozne podczas prowadzenia pojazdow mech itp..alkodarek twierdzil, ze baclofen mu w prowadzeniu pojazdu nie przeszkadza...ale organizm kogos innego moze zareagowac dokladnie odwrotnie i niszczescie gotowe. sral pies jak sie sam zabije, gorzej jak kogos .
                  • wiedzma_29 Re: Slyszales alkodarku...!? 09.07.15, 13:15
                    wolfbreslau - pojazdów nie prowadzę. Głównie siedzę w domu i pracuję na komputerze - myślę, że nikomu krzywdy nie zrobię :) Byłam w poradni uzaleźnień u psychiatry - nie wykluczył przepisania baclo, ale stwierdził, że muszę mieć przynajmniej 1 mies. abstynencji. Problem w tym, że od 2 lat wytrzymuję kilka dni, góra tydzień - obsesja alko jest silniejsza ode mnie.
                    Nie mam zamiaru brac baclo "w oparciu tylko o forumowe wypowiedzi jednej, góra dwóch osób" - przeczytałam już bardzo dużo na ten temat, zaczynając od książki dr. Ameisena, kończąc na dostępnych opracowaniach naukowych. Także ten...spokojnie :)
                    • aaugustw Re: Slyszales alkodarku...!? 09.07.15, 13:25
                      wiedzma_29 napisała:
                      > ... Nie mam zamiaru brac baclo "w oparciu tylko o forumowe wypowiedzi...
                      - przeczytałam już bardzo dużo na ten temat, zaczynając od książki
                      > dr. Ameisena, kończąc na dostępnych opracowaniach naukowych....
                      _________________________________________.
                      Ty czytasz i sluchasz tylko to co chcesz uslyszec...! :-l
                      Przy takim nastawieniu nie daje ci wielkich szans..! :-(
                      A...
                      • wiedzma_29 Re: Slyszales alkodarku...!? 09.07.15, 13:32
                        Dzięki piękne aauguście - nic bardziej mnie nie motywuje, niż zdania typu "nie masz szans", "nie dasz rady" itp
                    • wolfbreslau Re: Slyszales alkodarku...!? 09.07.15, 13:32
                      wiedzma_29 napisała:
                      Byłam w poradni uzaleźnień u psyc
                      > hiatry - nie wykluczył przepisania baclo, ale stwierdził, że muszę mieć przynaj
                      > mniej 1 mies. abstynencji.

dobra decyzja , o to mi chodzilo w tym temacie. a co sie tyczy abstynencji.najlepiej zaczac od pierwszego dnia.trudne ,lecz wykonalne.
                      • aaugustw Re: Slyszales alkodarku...!? 09.07.15, 13:36
                        wolfbreslau napisał do wiedzmy:
                        > dobra decyzja , o to mi chodzilo w tym temacie. a co sie tyczy
                        abstynencji.najlepiej zaczac od pierwszego dnia.trudne ,lecz wykonalne.
                        __________________________________________________________.
                        Dla kogos kto wykazuje gotowosc, ale nie dla wiedzmy, ktora chce
                        zalatwic Problem w bialych rekawiczkach...!
                        A...
                        • aabroniewski Re: Slyszales alkodarku...!? 09.07.15, 13:47
                          To by bylo fajnie - tak lyknac jedna tabletke, a na drugi dzien miec problem z glowy.
                          Na cukrzyce tez niech wreszcie cos lepszego wymysla, bo od 1922 roku uplynelo sporo czasu.
                          Jak bym spotkal ufoludka to bym sie spytal - moze oni cos maja?
                          • wolfbreslau Re: Slyszales alkodarku...!? 09.07.15, 14:18
                            aabroniewski napisał:

> To by bylo fajnie - tak lyknac jedna tabletke, a na drugi dzien miec problem z
                            > glowy.

masz racje.........uwolnienie sie od obsesji picia. jest warte takiej pastylki
                            natomiast co sie potem zrobi ze swoim zyciem.to juz zupelnie inna sprawa .
                            • aabroniewski Re: Slyszales alkodarku...!? 09.07.15, 14:48
                              Nic nie zrobi ze swoim zyciem, dopoki sie nie przemieni, nawroci...
                              • wolfbreslau Re: Slyszales alkodarku...!? 09.07.15, 16:02
                                aabroniewski napisał:

> Nic nie zrobi ze swoim zyciem, dopoki sie nie przemieni, nawroci...

i dlatego dobrze by bylo , gdyby byla taka pastylka. latwiej naprawic tlumik w motorze, gdy kierowca trzezwy
                                • aabroniewski Re: Slyszales alkodarku...!? 09.07.15, 16:20
                                  Do takiej przemiany potrzeba czegos wiecej i pewnie dlatego np. Boja odnalazl sie dopiero w AA.
                                  • wolfbreslau Re: Slyszales alkodarku...!? 09.07.15, 16:30
                                    aabroniewski napisał:

> Do takiej przemiany potrzeba czegos wiecej i pewnie dlatego np. Boja odnalazl s
                                    > ie dopiero w AA.

manipulujesz kolego...;-) zapomniales napisac ,ze juz wtedy dlugo nie pil.
                                    dlatego nadal uwazam ,ze taka pigula wiele by naprawila na swiecie.......oszczedzilaby chocby wiele krzywd wyrzadzanych w pijanym widzie.doslownych i mentalnych.
                                    i sral wilk ,czy taki wytrzezwiony chemicznie alkoholik naprawilby dusze potem czy nie........grunt ,ze nikt by wiecej przez niego nie plakal krwawymi łzami nad trupem matki, lub nie byl sam z obita twarza przez tatusia.
                                    duchowe rozterki pozostawiam jajoglowym i mitomanom
                                    • aabroniewski Re: Slyszales alkodarku...!? 09.07.15, 19:02
                                      Nie ma mowy o manipulacji - skoro Boja nie pil przez wiele lat, a jednak nie byl szczesliwy to wniosek sam sie nasuwa - samo odtrucie organizmu i zachowanie trzezwosci to za malo.
                                      Trzeba alkohol czyms zastapic, a to nie jest takie proste - moze sie komus wydawac, ze panuje nad sytuacja, ale czasem wystarczy moment zeby wszystko runelo.
                                      Nie porownuje sie z nikim, bo to nie ma sensu - jeden sie rozpije gdy odejdzie od niego zona, a drugi poszuka sobie nowa babe.
                                      • wolfbreslau Re: Slyszales alkodarku...!? 10.07.15, 17:00
                                        aabroniewski napisał:

>
                                        > Trzeba alkohol czyms zastapic, a to nie jest takie proste - moze sie komus wyda
                                        > wac, ze panuje nad sytuacja, ale czasem wystarczy moment zeby wszystko runelo.

nic nie trzeba ..........można .
                                        i wlasnie taka abstynencka pigulka bardzo by to ulatwila
                                        • aaugustw Do tego trzeba operacji - bez narkozy...! 11.07.15, 14:20
                                          wolfbreslau napisał:
                                          > ...i wlasnie taka abstynencka pigulka bardzo by to ulatwila
                                          Czy ty dalej naiwnie uwazasz, ze chemia mozesz zmienic swoj
                                          wewnetrzny kosmos uczuc...!?
                                          A...
                                          • wolfbreslau Re: Do tego trzeba operacji - bez narkozy...! 11.07.15, 18:31
                                            aaugustw napisał:

> wolfbreslau napisał:
                                            > > ...i wlasnie taka abstynencka pigulka bardzo by to ulatwila
                                            > __________________________________________________.
                                            > Czy ty dalej naiwnie uwazasz, ze chemia mozesz zmienic swoj
                                            > wewnetrzny kosmos uczuc...!?
                                            > A...

jestes głupi...o czym innym zupelnie rozmawialem z poeta
                                            :-0
                                            • aaugustw Re: Do tego trzeba operacji - bez narkozy...! 12.07.15, 12:05
                                              wolfbreslau napisał:
                                              > jestes głupi...o czym innym zupelnie rozmawialem z poeta
                                              _________________________________________________.
                                              Masz przywidzenia...!? - Z jakim poeta rozmawiales i o czym...!? :-(
                                              A...
                                        • aabroniewski Re: Slyszales alkodarku...!? 12.07.15, 23:10
                                          wolfbreslau napisał:
                                          > nic nie trzeba ..........można .
                                          > i wlasnie taka abstynencka pigulka bardzo by to ulatwila

Co z tego, ze przestaniesz pic skoro np. wciaz bedziesz tkwic w chorym srodowisku wraz z tymi wszystkimi wewnetrznymi drzazgami.

" Niech nie ośmielą się wydawać sądów o wódce ci, którym nie jest ona potrzebna. Jeśli ludzkość osiągnęła dotychczas cokolwiek trwałego w sensie ducha, to właśnie alkohol."
                                          M.Hłasko

Nie pijesz, jestes z siebie dumny,a pozniej zaczynasz rozumiec, ze to byla tylko proteza. Musi nastapic wewnetrzna przemiana, bo inaczej deski.
                                          August ma racje - trzeba uzdrowic serce.

• wolfbreslau Re: Slyszales alkodarku...!? 13.07.15, 11:00
                                            aabroniewski napisał:

> wolfbreslau napisał:
                                            > > nic nie trzeba ..........można .
                                            > > i wlasnie taka abstynencka pigulka bardzo by to ulatwila
                                            >
                                            > Co z tego, ze przestaniesz pic skoro np. wciaz bedziesz tkwic w chorym srodowis
                                            > ku wraz z tymi wszystkimi wewnetrznymi drzazgami.
                                            po pierwsze, na trzexwo lepiej sie widzi...... po drugie wlasnie o tym pisze ,ze za wprowadzania zmian w swoim zyciu , za gotowosc do nich odpowiadamy my ....i pigulka moglaby w tym pomoc.
                                            ilu ja juz slyszalem ludzi na mityngach, ktorzy latami chodza na mityngi / jeden z nich ponad 13 lat / i nadal snuja jedna i ta sama opowiesc; jak wszystko jest do dupy, jak rodziny ich nie rozumieja i ogolnie w kolko macieju od lat to sami.
                                            wszelkie zmiany, w tym i chorego srodowiska, to wewnetrzna potrzeba kazdego z nas. czy przy pomocy wspolnoty, czy nie. to zupelnie inna bajka. oczywiscie latwiej cos zrobic wespól innymi. ale zaczyna sie t od checi wlasnej. nie na odwrot . jesli komus drzazga w dupie dolega, to sam musi zdecydowac, czy chce ja wyjac, czy woli na niej siedziec do konca dni bez ryzyka, ze troche to jednak zaboli przy wyjmowaniu .
                                            i tyle
                                            lupus paradiso
                                            • wolfbreslau Re: Slyszales alkodarku...!? 13.07.15, 11:02
                                              wolfbreslau napisał:

> > .i pigulka moglaby w tym pomoc.

nie chemicznie pomoc mojej duszy, czy mozgowi jak kto woli.ale pomoc uwolnic sie od obsesji chlania
                                    • aaugustw Re: Slyszales alkodarku...!? 12.07.15, 12:08
                                      wolfbreslau napisał:
                                      > ... duchowe rozterki pozostawiam jajoglowym i mitomanom
                                      Zapomniales dodac; "i trzezwym", ktorych nie potrafisz pojac..!
                                      A...
                                      • wolfbreslau Re: Slyszales alkodarku...!? 12.07.15, 12:48
                                        aaugustw napisał:

> Zapomniales dodac; "i trzezwym", ktorych nie potrafisz pojac..!
                                        > A...

w twoim przypadku , cudzyslow wokol wyrazu trzezwy, jest jak najbardziej trafny
                                        • aaugustw Re: Slyszales alkodarku...!? 12.07.15, 15:05
                                          wolfbreslau napisał:
                                          > w twoim przypadku , cudzyslow wokol wyrazu trzezwy,
                                          jest jak najbardziej trafny
                                          ______________________________________________.
                                          Wiem, to podkresla trzezwosc nie tylko mojego umyslu..!
                                          A...
                              • alkodarek Re: Slyszales alkodarku...!? 13.07.15, 08:19
                                aabroniewski napisał:

> Nic nie zrobi ze swoim zyciem, dopoki sie nie przemieni, nawroci...

Przemiana, duchowość, nawrócenie, bozia i aniołki. Po co w ogóle pisać takie truizmy? Ano po to aby się pochwalić: Jam jest nawrócon, przemienion duchowo rozwiniony, tak mimochodem, skromniuchno się pochwalę.

Powalająca infantylność.
                                • aaugustw To nie infantylnosc, to nadete Ego tych zawistnych 13.07.15, 08:40
                                  alkodarek napisał:
                                  > Przemiana, duchowość, nawrócenie, bozia i aniołki. Po co w ogóle pisać takie tr
                                  > uizmy? Ano po to aby się pochwalić: Jam jest nawrócon, przemienion duchowo rozw
                                  > iniony, tak mimochodem, skromniuchno się pochwalę.
                                  > Powalająca infantylność.
                                  _____________________________________________________.
                                  Codzienne Refleksje uczestnikow AA dla uczestnikow AA czytamy:
                                  POKORA JEST DAREM - 13 lipca
                                  Dopóki trwaliśmy w przeświadczeniu, że własna siła i inteligencja
                                  zupełnie nam w życiu wystarczą, dopóty niedostępna była dla nas
                                  aktywna wiara w Siłę Wyższą; Brakowało nam tego, co jest
                                  podstawowym składnikiem wszelkiej pokory..........
                                  A...
                                  • alkodarek Re: To nie infantylnosc, to nadete Ego tych zawis 13.07.15, 09:06
                                    aaugustw napisał:

> Codzienne Refleksje uczestnikow AA dla uczestnikow AA czytamy:
                                    > POKORA JEST DAREM - 13 lipca
                                    > Dopóki trwaliśmy w przeświadczeniu, że własna siła i inteligencja
                                    > zupełnie nam w życiu wystarczą, dopóty niedostępna była dla nas
                                    > aktywna wiara w Siłę Wyższą; Brakowało nam tego, co jest
                                    > podstawowym składnikiem wszelkiej pokory..........
                                    > A...

No widzisz aawgustwie, macie deficyty, więc musicie uwiesić się na Sile Wyższej, jesteście słabeuszami, więc musicie się wspierać wzajemnie, nie wierzycie w siebie, dlatego poszukujecie podpory na zewnątrz siebie. Nie myślicie samodzielnie, dlatego opieracie się na schematach i procedurach napisanych na wzór religijnych przykazań, bo to łatwiejsze., itp, itd.
                                    Jak kto lubi i pomaga, niech stosuje, ja wolę samodzielne myślenie.
                                    • europa277 Re: To nie infantylnosc, to nadete Ego tych zawis 13.07.15, 13:19
                                      Zawsze trzeba samodzielnie mysleć! ;-)
                                      • deoand Re: To nie infantylnosc, to nadete Ego tych zawis 13.07.15, 13:25
                                        No wiedźmo --
                                        • wiedzma_29 Re: To nie infantylnosc, to nadete Ego tych zawis 13.07.15, 18:42
                                          Dziś dostałam tabletki. Ponieważ w weekend piłam, muszę wytrzymać ze 2 doby bez alkoholu, aby zacząć. Będę relacjonować na bieżąco :)
                                          • wiedzma_29 Re: To nie infantylnosc, to nadete Ego tych zawis 13.07.15, 18:43
                                            Pisałam już, że podpijanie mnie nie interesuje. Chcę wyeliminować całkowicie alkohol z mojego życia.
                                            • aabroniewski Re: To nie infantylnosc, to nadete Ego tych zawis 13.07.15, 19:24
                                              W takim razie rozpoczynamy testowanie - do startu, gotowi, hop!
                                              • alkodarek Re: To nie infantylnosc, to nadete Ego tych zawis 14.07.15, 09:00
                                                aabroniewski napisał:

> W takim razie rozpoczynamy testowanie - do startu, gotowi, hop!;

Tak żałosne, że nie wierzę, że to aabroniewski napisał...
                                              • aaugustw Re: To nie infantylnosc, to nadete Ego tych zawis 14.07.15, 10:03
                                                aabroniewski napisał:
                                                > W takim razie rozpoczynamy testowanie - do startu, gotowi, hop!
                                                _________________.
                                                hlup, czy hlap...!? :-\
                                                A...
                                            • aaugustw Re: To nie infantylnosc, to nadete Ego tych zawis 14.07.15, 10:00
                                              wiedzma_29 napisała:
                                              > Pisałam już, że podpijanie mnie nie interesuje.
                                              Chcę wyeliminować całkowicie alkohol z mojego życia.
                                              ___________________________________________.
                                              Nie jestes konsekwentna... - Uwierzylas w alkodarka
                                              i dzialanie baklofenu na jego psyche, a teraz chcesz
                                              pozbyc sie calkowicie picia kontrolowanego...!?
                                              A...
                                              • wiedzma_29 Re: To nie infantylnosc, to nadete Ego tych zawis 14.07.15, 14:27
                                                Jestem konsekwentna, od początku tu piszę, że nie interesuje mnie picie kontrolowane...
                                                • aaugustw Re: To nie infantylnosc, to nadete Ego tych zawis 14.07.15, 14:41
                                                  wiedzma_29 napisała:
                                                  > Jestem konsekwentna, od początku tu piszę, że nie interesuje mnie picie
                                                  kontrolowane...
                                                  ______________________________________________________________________.
                                                  Wybacz wiedzma, ale to jest pijane myslenie - beblanie, jak to napisal aabroniewski...!
                                                  Jezeli jestes konsekwentna, a przy tym nie wiesz czy baclo ci pomoze, to po co chcesz
                                                  zazywac to swinstwo...!? - Zeby nam sie tu potem chwalic, jaka ty jestes silna i mocna
                                                  i konsekwentna...!? - Naprawde masz takie braki, aby starac sie jak alkodarek stac tu
                                                  na tej scenie w swietle reflektorow...!?
                                                  Jezeli jestes alkoholiczka stoisz na przegranej pozycji (alkoholicy wiedza o czym mowie).
                                                  A...
                                                  • wiedzma_29 Re: To nie infantylnosc, to nadete Ego tych zawis 14.07.15, 15:15
                                                    Owszem, mam nadzieję, że mi pomoże. I nie, raczej nie będę Wam się tu chwalić, bo niewiele tu życzliwych osób, które by to po prostu ucieszyło - że ktoś sobie radzi, niekoniecznie w ten sam sposób, co oni. Zostawię maila, gdyby ktoś chciał zapytać, jak mi idzie: maria-milena@o2.pl
                                                  • aaugustw Re: To nie infantylnosc, to nadete Ego tych zawis 14.07.15, 15:33
                                                    wiedzma_29 napisała:
                                                    > Owszem, mam nadzieję, że mi pomoże. I nie, raczej nie będę Wam się tu chwalić,
                                                    > bo niewiele tu życzliwych osób, które by to po prostu ucieszyło - że ktoś sobi
                                                    > e radzi, niekoniecznie w ten sam sposób, co oni. Zostawię maila, gdyby ktoś ch
                                                    > ciał zapytać, jak mi idzie: maria-milena@o2.pl
                                                    ______________________________________.
                                                    Znowu sie unioslas swym nadetym Ego... - Pisz
                                                    i nie uwazaj nas tutaj czytelnikow za idiotow,
                                                    ktorzy nie potrafia rozroznic kiszonego ogorka
                                                    od swiezego...!
                                                    A...
                                          • aaugustw Re: To nie infantylnosc, to nadete Ego tych zawis 14.07.15, 09:55
                                            wiedzma_29 napisała:
                                            > Dziś dostałam tabletki. Ponieważ w weekend piłam, muszę wytrzymać ze 2 doby bez
                                            > alkoholu, aby zacząć. Będę relacjonować na bieżąco :)
                                            _____________________________________________.
                                            Co będziesz relacjonować na bieżąco...!? - Swoje picie..!?
                                            Druga doba po weekendzie juz uplywa, dlaczego nie zajadasz baclo,
                                            w ktore tak mocno wierzysz, ze to musi pomoc...!
                                            Chyba ze chesz zeby tabletki te stracily swoja waznosc...!? :-(
                                            A...
                                            • wiedzma_29 Re: To nie infantylnosc, to nadete Ego tych zawis 14.07.15, 14:22
                                              Informuję uprzejmie, że zaczynam dziś wieczorem od 10mg na dobę w dwóch dawkach po pół tabletki co 12 godzin :)
                                        • alkodarek Re: To nie infantylnosc, to nadete Ego tych zawis 14.07.15, 09:01
                                          deoand napisał:

> No wiedźmo --
                                          • deoand Re: To nie infantylnosc, to nadete Ego tych zawis 14.07.15, 09:57
                                            ojjjj, bóldupie się ujawnia :D

A co ten bełkot pijaka ma oznaczać ???? Nie rozumiem ?
                                            • alkodarek Re: To nie infantylnosc, to nadete Ego tych zawis 14.07.15, 10:42
                                              deoand napisał:

> ojjjj, bóldupie się ujawnia :D
                                              >
                                              > A co ten bełkot pijaka ma oznaczać ???? Nie rozumiem ?

Ależ dokładnie rozumiesz, tym lepiej, że odczuwasz :D Czyżbyś był przekonany o swojej wyłączności na prawienie złośliwości? Taki boski a taki małostkowy.
                                              • aaugustw Re: To nie infantylnosc, to nadete Ego tych zawis 14.07.15, 11:15
                                                alkodarek napisał:
                                                > > ojjjj, bóldupie się ujawnia :D
                                                - - - - - - - - - - - - -
                                                (Deo): A co ten bełkot pijaka ma oznaczać ???? Nie rozumiem ?
                                                ......................................................
                                                alkodarek odpisał: > Ależ dokładnie rozumiesz, tym lepiej, że
                                                odczuwasz :D Czyżbyś był przekonany o swojej wyłączności
                                                na prawienie złośliwości? Taki boski a taki małostkowy.
                                                _____________________________________________.
                                                I ja z tego bełkotu po-baclofonowego nic nie rozumiem...! :-(
                                                (myslalem, ze alkodarek mowi o wiedzmie...!) ;-)
                                                A...
                                                • deoand Re: To nie infantylnosc, to nadete Ego tych zawis 14.07.15, 12:56
                                                  ojjjj, bóldupie się ujawnia :D ... nadal nie rozumiem pijackiego bełkotu .

Pytanie ,które zadałem wiedźmie jest proste - czy juz bierzesz Baclofen i w jakiej dawce na dobę . Proste i oczywiste kol alkodarku ... Pytanie do wiedźmy czy bierze albo ma wziąć Baclofen aby w ogóle nie pić czy pićjak alkodarek od czasu do czasu ... sądząc po wpisach to już picie raczej ciągłe
                                                  • aabroniewski Re: To nie infantylnosc, to nadete Ego tych zawis 14.07.15, 13:34
                                                    deoand napisał:
                                                    ... czy pić jak alkodarek od czasu do czasu ... sądząc po wpisach to już picie raczej ciągłe"

I mnie sie tak zdaje.
                                                    Niedlugo zacznie beblac.
                                                  • alkodarek Re: To nie infantylnosc, to nadete Ego tych zawis 14.07.15, 13:49
                                                    aabroniewski napisał:

> deoand napisał:
                                                    > ... czy pić jak alkodarek od czasu do czasu ... sądząc po wpisach to już picie
                                                    > raczej ciągłe"
                                                    >
                                                    > I mnie sie tak zdaje.
                                                    > Niedlugo zacznie beblac.

Granda! Oburzające! Jak tak można!? Ciągle pić, po jednym dwóch piwach raz na kilka tygodni? Trzeba to zgłosić do prokuratury, bo nam się świat wali na Jedynietrzeźwe głowy! Nie go skarzą na dożywotnie beblanie!
                                                  • aaugustw Re: To nie infantylnosc, to nadete Ego tych zawis 14.07.15, 14:07
                                                    aabroniewski napisał:
                                                    > I mnie sie tak zdaje.
                                                    > Niedlugo zacznie beblac.
                                                    ___________________________.
                                                    dlatego mowilem, ze popusci...
                                                    Wygodniej jest lykac, niz gryzc...!
                                                    A...
                                                  • alkodarek Re: To nie infantylnosc, to nadete Ego tych zawis 14.07.15, 13:42
                                                    deoand napisał:

> Pytanie ,które zadałem wiedźmie jest proste - czy juz bierzesz Baclofen i w jak
                                                    > iej dawce na dobę . Proste i oczywiste kol alkodarku ... Pytanie do wiedźmy cz
                                                    > y bierze albo ma wziąć Baclofen aby w ogóle nie pić czy pićjak alkodarek od cza
                                                    > su do czasu ... sądząc po wpisach to już picie raczej ciągłe <

Czy powyższy wpis dotyczy tego Twojego tekstu:
                                                    > No wiedźmo --
                                          • aaugustw Re: To nie infantylnosc, to nadete Ego tych zawis 14.07.15, 10:05
                                            alkodarek napisał:
                                            > ojjjj, bóldupie się ujawnia :D
                                            ______________________.
                                            Mowisz to o wiedzmie...!? :-o
                                            A...
                                    • aaugustw Re: To nie infantylnosc, to nadete Ego tych zawis 13.07.15, 15:55
                                      alkodarek napisał (do A...):
                                      > No widzisz aawgustwie, macie deficyty, więc musicie uwiesić się na Sile Wyższej
                                      > , jesteście słabeuszami...
                                      > Jak kto lubi i pomaga, niech stosuje, ja wolę samodzielne myślenie.
                                      ________________________________________________________.
                                      My A... dziekujemy takim mocarzom za pouczenie i oswiecenie...!
                                      Nie rozumiem tylko dlaczego te drobnopijoczki jak ty stale czepiaja
                                      sie nas, jak to gowienko tego duzego tu okretu i wolaja: Plyniemy...!?
                                      A...
                        • wolfbreslau Re: Slyszales alkodarku...!? 09.07.15, 14:15
                          aaugustw napisał:

>
                          > Dla kogos kto wykazuje gotowosc, ale nie dla wiedzmy, ktora chce
                          > zalatwic Problem w bialych rekawiczkach...!
                          > A...

po 1 to jej sprawa
                          po 2 nie siedzisz w jej glowie taborecie z Ik
      • aaugustw Re: Alkodarku! 08.07.15, 13:33
        aabroniewski napisał:
        > To jest nielegalne!
        > Jeszcze dzisiaj dowie sie o tym prokurator.
        ________________.
        Ameryka to obali...!
        A...
    • wiedzma_29 Re: Alkodarku! 09.07.15, 13:27
      Widzę, że wątek założony tylko w celu nawiązania kontaktu z jednym z uczestników FU zaczął się rozrastać, napędzany rozdmuchanym ego co poniektórych ;)
      Zaiste zabawne...będę śledzić :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka