Dodaj do ulubionych

Dobro powraca

15.10.15, 09:56
Niesienie posłania , służba , pomoc drugiemu jest dla mnie tzw. oczywistą oczywistością , bardzo dużo dostałem za darmo , więc staram się choć część oddać .
We wtorek dostałem skierowanie na rezonans głowy . Neurolog napisała na skierowaniu PILNE!!!!! i poszedłem się zarejestrować . W rejestracji powiedzieli mi , że pilny rezonans to mi zrobią w styczniu , bez napisu pilny robią w maju . Zacząłem rozmawiać , mówiąc , że jest to dla mnie ważne , bo nasiliły się ostre bóle głowy . Stanęło na tym , że zapłacę 420 zł. i przyjdę dzisiaj rano . Poszedłem , Pani poprosiła o poprzednią dokumentację medyczną , przejrzała i przyjęła mnie na Fundusz , tak że nie zapłaciłem ani grosza . Przychodnia gdzie robiłem rezonans jest prywatna i mają podpisaną umowę z NFZ , lecz zrezygnowali z pieniędzy na które byłem przygotowany . Pani pięknie podziękowałem i nadal nie tracę wiary w ludzi .
Obserwuj wątek
    • aaugustw Re: Dobro powraca 15.10.15, 10:20
      boja55 napisał:
      > Niesienie posłania , służba , pomoc drugiemu jest dla mnie tzw. oczywistą
      oczywistością , bardzo dużo dostałem za darmo , więc staram się choć część oddać ...
      > We wtorek dostałem skierowanie na rezonans głowy ...
      > ... i nadal nie tracę wiary w ludzi .
      _________________________________________________________________.
      Niedawno pisalem, ze pozbylem sie sluzb na zewn. Grupy AA, ale to nie jest tak,
      jak pisalem, bo np. niedawno zadzwonil do mnie jakis nieznany mi ksiadz z
      Polskiej Misji Katol. ok. 40 km od mojego miejsca zamieszkania z prosba o pomoc
      w zalozeniu Grupy AA dla potrzebujacych... - Skad dowiedzial sie o mnie - nie wiem...!
      Tobie Boja, zycze powrotu do zdrowia, abys dalej mogl niesc przeslanie cierpiacym,
      tylko co do jednego jestem sceptyczny i innego zdania od Ciebie, mianowicie ja juz
      nie oceniam ludzi, wedlug mojej wiary w nich lecz oceniam ludzi realnie, tzn. jezeli
      jeden zyskuje, ten drugi musi stracic...!
      (w Twoim przypadku jest to jak najbardziej dla mnie normalne, takze bym walczyl o siebie).
      Pozdrawiam: A...
    • boja55 Re: Dobro powraca 15.10.15, 14:58
      Zgoda Auguście , dostałem badanie za darmo , na Fundusz , być może w miejsce kogoś , kogo naprawdę na to nie stać . Ja spojrzałem na to inaczej . Dostałem bezinteresownie dar od zupełnie obcej mi osoby . Nie mogłem odmówić , bo mógłbym tą osobę skrzywdzić upierając się , że zapłacę . Dawniej powiedziałbym , że miałem fart , udało mi się , bo nie wierzyłem , że można dać coś komuś bezinteresownie , zawsze doszukiwałem się korzyści , jakiegoś drugiego dna . Dziś takie dary przyjmuję z wdzięcznością , sam dając bezinteresownie innym . Tak to widzę .
    • wolfbreslau Re: Dobro powraca 16.10.15, 20:03
      powodzenia Boja..i nie dawaj sie zadnemu nfzetowi :-)
      jest cos na rzeczy w tym co napisales.........dobro do nas wraca , najczesciej w zupelnie nieoczekiwanych chwilach
      • aaugustw Re: Dobro powraca 17.10.15, 10:15
        wolfbreslau napisał (do Boja):
        > jest cos na rzeczy w tym co napisales.........dobro do nas wraca ,
        najczesciej w zupelnie nieoczekiwanych chwilach
        _____________________________________________.
        Znam nawet kierunek tego "dobra" - z zachodu...! ;-)
        Za pare lat prawdopodobnie nie bedzie juz kolejek...(!?)
        A...
    • marakuya Re: Dobro powraca 16.10.15, 21:33
      Sponiewierałam paru ludzi. Nagadałam krytycznych rzeczy. Wiem, że zabolało co niektórych.
      Jakoś nie spodziewam się, że coś złego do mnie wróci..
        marakuya napisała:
        > Sponiewierałam paru ludzi. Nagadałam krytycznych rzeczy.
        Wiem, że zabolało co niektórych.
        __________________________.
        Miales paskudny sen tej nocy...!? :-o
        A...
        marakuya napisała:
        > Jakoś nie spodziewam się, że coś złego do mnie wróci..
        ____________________________.
        Bo to to wraca niespodziewanie...!
        A...
        • wolfbreslau Re: Dobro powraca 17.10.15, 12:40
          pie...ij sie august w łeb........to jedyny komentarz jaki mi przychodzi do glowy, gdy czytam twoje wypowiedzi napisane zapewne tylko po, by wtracic swoje 3 grosze. oczywiscie pie...ij sie od zachodniej strony .
          • aaugustw Dobro powraca przez prace... 17.10.15, 14:05
            wolfbreslau napisał (do A...):
            > pie...ij sie august w łeb...... oczywiscie pie...ij sie od zachodniej strony .
            ___________________________________________________________.
            Widze, ze i ty chcesz aby ci bylo dobrze i aby to dobro wreszcie dotarlo i do
            twego kadlubka, ale to w taki prosty sposob nie funkcjonuje wilczku... - Tu
            potrzeba zabrac sie do porzadnej roboty, wtedy to zaprocentuje - nie alkoholem...! ;-)
            A...
            • wolfbreslau Re: Dobro powraca przez prace... 17.10.15, 19:05
              ;-))) i ch...
              • aaugustw Dobro powraca... 17.10.15, 20:00
                > ;-))) i ch...
                ___________________________.
                I wszyscy wiedza o kogo chodzi...! ;-)
                A...
                Ps. Deo na Sat.1 od 22:30 do 6:00 rano b. dobry boks, m.in. Golovkin...
                Wolfik; Merkel twierdzi, ze wszyscy ludzie maja te same prawa, a wy
                czemu odgradzacie sie od ludzi...!?
                • wolfbreslau Re: Dobro powraca... 17.10.15, 21:21
                  o ile wiem pajacu, to funkcjonuje w liczbie pojedynczej. i o ile pamietam ,to ty tuaj wyrazales dosc prymitywne opienie o turkach i innych kolorowych.....i ch... ;-))
                  co sie tyczy ewentualnosci odgradzania sie...mam prawo miec swoje zdanie i mam prawo go nikomu nie wyrazac.
                  a to co mowi merkel ,c
                  • aaugustw Piana powraca... 18.10.15, 13:36
                    wolfbreslau napisał (do A...):
                    > o ile wiem pajacu, to funkcjonuje w liczbie pojedynczej. i o ile pamietam ,to
                    > ty tuaj wyrazales dosc prymitywne opienie o turkach i innych kolorowych.....i c
                    > h... ;-))
                    __________________________________________________.
                    No to dobrze wiesz, ze to Ce-Cha "funkcjonuje" i dot, l. poj. ...!
                    (o kogo chodzi, wiadomo od dawna...!) ;-)
                    A...
                    Ps. O Turkach nigdy nie wyrazalem sie zle, pomyliles ich z ta
                    dzicza tam na wschodzie Turcji...!
    • wolfbreslau Re: Dobro powraca 17.10.15, 21:28
      wlasnie dlatego ,ze wszyscy maja rowne prawa, nie istnieje zaden przepis ogolnoswiatowy, ktory by nakladal na jakikolwiek narod obowiazek wpuszczania na swoj teren kazdego komu sie to przyśni .
      to proste i logiczne .
      a problem imigrantow powienien byc rozwiazany w miejscu ich urodzenia. sami sobie powinni posprzatac w domu. polakom dajmy na to nikt nie pomagal w uzeraniu sie z komuna.te nieco starych lachow jakie przysylali zza granicy i cukier, to bzdety.
      • europa2772 Re: Dobro powraca 17.10.15, 22:34
        Ci co skorzystali z planu Marszala , po 2 -giej wojnie swiatowej maja pierwszenstwo
        w pomocy uchodzcom ...
        • deoand Re: Dobro powraca tylko dla kogo . 18.10.15, 13:24
          Jeszcze niedawno publikatory , aktorzy dzienikarze i wszelka inna przekupna swołocz piała z zachwytu jacy to wspaniali ci Niemcy , że tak ochoczo przykmuja imigrantow islamskich a jaka kanalia ten Orban , że postanowił zbudować płot wokół swojej granicy z Serbia aby nie wpuscic imigrantów ...ok .... ale dzis przecieram oczy ze zdumieniem bo pisza , że NIEMCY zamierzaja wybudować płot na swojej granicy aby nie wpuszczać imigrantów ... wiec jak to tacy wspaniali a nagle kanalie ??? i co na to piewcy Niemiec .
          • aaugustw Re: Dobro powraca tylko dla kogo . 18.10.15, 13:50
            deoand napisał:
            > Jeszcze niedawno publikatory , aktorzy dzienikarze i wszelka inna przekupna swo
            > łocz piała z zachwytu jacy to wspaniali ci Niemcy , że tak ochoczo przykmuja im
            > igrantow islamskich a jaka kanalia ten Orban , że postanowił zbudować płot...
            .... ale dzis przecieram oczy ze zdumieniem bo pisza , że NIEMCY zamierzaja
            wybudować płot na swojej granicy aby nie wpuszczać imigrantów ... wiec jak to
            tacy wspaniali a nagle kanalie ??? i co na to piewcy Niemiec .
            ________________________________________________________________.
            Pytasz, wiec odpowiadam...
            Kto ci takich glupot naopowiadal...!?
            Na granicy NIEMIEC nie powstanie ani jeden metr ogrodzenia, a ci ktorzy to robia
            to kanalie...!
            A...
            Ps. Niemcy i Golovkin to klasa dla siebie - widziales...!? ;-)
            • deoand Re: Dobro powraca tylko dla kogo . 18.10.15, 14:15
              wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,19041471,niemiecka-policja-chce-budowy-plotu-na-granicy-nasz-wewnetrzny.html?lokale=local#BoxNewsImg sam sobie tego nie wymyśliłem >
              • aaugustw Re: Dobro powraca tylko dla kogo . 18.10.15, 19:00
                wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,19041471,niemiecka-
                policja-chce-budowy-plotu-na-granicy...
                sam sobie tego nie wymyslilem
                __________________________________________________________.
                Mialem gosci deo, wiec odpisuje dopiero teraz...
                Wierze tobie, ze sam sobie tego nie wymysliles... - Ty tylko powtarzasz,
                jak papuga za polska gazeta, a ze masz mentalnosc polska wiec myslisz,
                ze policja niemiecka ma tu cos do gadania w tej sprawie...
                Widzisz deo, chciec to mozna duzo, zwlaszcza przed wyborami, ja np.
                chcialbym miec tylko 10% z tego co politycy wygaduja...!
                Nie podniecaj sie wiec deo, bo nic z tego plotu na niemieckich granicach
                nie bedzie, a jezeli wy dalej takie ploty stawiac bedziecie, to znowu
                wrocicie do epoki kamienia, bo odetna wam dostep do cycka mamony...
                (co mam na mysli mowiac o "epoce kamienia..." wystarczy przypomniec
                sobie to stare i zawsze aktualne powiedzenie Bismarcka, dot. Polski...!) ;-)
                Nb. To zdjecie pod tym szumnym napisem w gazecie to węgierscy żołnierze
                zamykają granicę z Chorwacją...!
                A...
                • aaugustw Re: Dobro powraca tylko dla kogo . 18.10.15, 20:20
                  aaugustw napisał (do deo):
                  > ... myslisz, ze policja niemiecka ma tu cos do gadania w tej sprawie...
                  ____________________________________________________________.
                  Zeby zakonczyc te polityke i wrocic do uzalenienia, (chcialem tylko pokazac
                  moja realna ocene tego swiata, a raczej Europy (i europy) ;-) dodam tylko
                  jeszcze taka ciekawostke deo, ze u nas sa dwa policyjne związki zawodowe
                  konkurujace ze soba, ten zwiazek ktory to powiedzial jest w mniejszosci... -
                  (niestety) :-(
                  A... ;-)
                  Ps. Ale gdyby byl "w stety", wtedy bylby to znowu rok 1937 i jego pochodna...!
                • e4ska Re: Dobro powraca tylko dla kogo . 20.10.15, 11:04
                  www.dailymail.co.uk/news/article-3279659/German-far-right-activists-accuse-Angela-Merkel-treason-hold-night-time-floodlit-rally-Dresden-mark-anniversary-anti-immigrant-group.html
                  I nie ma blokady zabraniającej wyrażania opinii...
                  :-)
                  • aaugustw Re: Dobro powraca tylko dla kogo . 20.10.15, 15:35
                    e4ska napisała:
                    > I nie ma blokady zabraniającej wyrażania opinii...
                    > :-)
                    _________________________________________.
                    Na razie nie ma takiej blokady, ale juz zastanawia
                    sie Minister d/s sprawiedliwosci, czy to jest ok. jezeli
                    wsrod demonstrantow niesione sa szubienice wyrazajace
                    chec powieszenia p. Merkel i jej z-cy z partii socjalistycznej.
                    (nb. socjalista byl tez moj wujek Adolf...!) ;-)
                    A powaznie; to nie sa juz przelewki, wg. mnie p. Merkel
                    zrobila drugi blad z Turcja (tu wine przerzucam na cala Europe
                    wschodnia, ze nie chca pomoc), otoz Niemcy zaplaca dodatkowo
                    trzy (3!) miliardy Euro, za to aby Erdogan zatrzymywal Syryjczykow
                    a Niemcy maja poluzowac wizy dla Turkow. Efekt bedzie taki, ze
                    niedlugo bedziemy miec i Turkow i Syryjczykow, bo kto chce spieprzyc
                    do Niemiec, ten i tak spieprzy...!
                    Ale dziekuje za ten link, przynajmniej zobaczylem zdjecia, ktore u nas
                    juz nie pokazuja w tak ostrym zabarwieniu...
                    Nb. ja jestem juz takze za partia AfD (Alternatywa dla Niemiec), ale
                    czy pojde glosowac na te partie - nie wiem...(!?), obawiam sie, ze jezeli
                    ta obecnie zrownowazona, realna i patriotyczna partia dojdzie do wladzy,
                    (nie tak szybko), wtedy moze powtorzyc sie historia...
                    (albo z Niemiec stanie sie Ameryka pomieszana w narodach i w glowie...!
                    A...
        • aaugustw Glupota powraca...! 18.10.15, 13:46
          europa2772 napisała:
          > Ci co skorzystali z planu Marszala , po 2 -giej wojnie swiatowej maja pierwszen
          > stwo w pomocy uchodzcom ...
          _________________________________________.
          A ci, ktorzy nie wiedza co pisza, powinni milczec...!
          A...
          • europa2772 Re: Glupota powraca...! 18.10.15, 20:56
            Głupoty z was wyszły - Deusie i Aaugustusie:-)
        • europa2772 Re: Dobro powraca 18.10.15, 21:19
          Plan Marshalla - ja napisałam jak wymawiam, oby tylko taki błąd ;-)
          • aaugustw Re: Dobro powraca...! ;-) 19.10.15, 18:57
            europa2772 napisał(a):
            > Plan Marshalla - ja napisałam jak wymawiam, oby tylko taki błąd ;-)
            _______________________________________________________.
            Nigdy nie czepiam sie bledow ortograficznych (ani stylistycznych...!) :-\
            A...
            Ps. Wiesz jaka jest roznica miedzy demokracja a rasizmem...!?
            Powiec ci (podsluchane wsrod azylantow):
            Demokracja to kiedy Niemiec codziennie pracuje, abysmy tutaj
            mogli za darmo mieszkac, za darmo jesc i do lekarza za darmo
            chodzic, kieszonkowe otrzymywac i to o wiele wiecej, anizeli ci
            skapi emeryci. To jest prawdziwa demokracja...
            A tamten na to: "A nie beda oni na nas przez to wsciekli...?"
            Mozliwe, ale to bylby juz rasizm...
            A...
      • aaugustw Piana i szowinizm powraca... 18.10.15, 13:44
        wolfbreslau napisał:
        > wlasnie dlatego ,ze wszyscy maja rowne prawa, nie istnieje zaden przepis ogolno
        > swiatowy, ktory by nakladal na jakikolwiek narod obowiazek wpuszczania na swoj
        > teren kazdego komu sie to przyśni .
        > to proste i logiczne .
        > a problem imigrantow powienien byc rozwiazany w miejscu ich urodzenia. sami sob
        > ie powinni posprzatac w domu. polakom dajmy na to nikt nie pomagal w uzeraniu s
        > ie z komuna.te nieco starych lachow jakie przysylali zza granicy i cukier, to b
        > zdety.
        Przepis pisany nie istnieje, ale jest jeszcze cos takiego, jak przepis niepisany... -
        Ludzki...! - Ci, ktorzy pchaja sie do Niemiec ze wzgledow materialnych nie musza
        byc wpuszczani, ale tam gdzie jest wojna (Syria, Afganistan, etc...!) jak najbardziej.
        Podobnie, jak to juz mialo miejsce po wojnie, kiedy (np.) Polacy przeganiali Zydow
        i Niemcow z ich "terenow odzyskanych"...!
        A...
        Ps. A skoro powstala wspolna Europa to i wspolny powinien byc podzial tych ludzi,
        a nie tylko wspolny podzial do brania pieniedzy...!
        • europa2772 Re: Piana i szowinizm powraca... 18.10.15, 21:08
          Dziecko drogie niemcy musieli opuscic nasze tereny , po 2-giej wojnie swiatowej , nikt nikogo nie wypedzał , chyba ze Ustrój !
          Jak wspólna kasa ,to i wspólny podział!
    • aabroniewski Re: Dobro powraca 20.10.15, 19:26
      Może zastosuj leczenie magnesami.
      • wolfbreslau Re: Dobro powraca 22.10.15, 10:36
        imigranci tacy , czy owacy sa w polsce od niemal 20 lat. wystarczy zobaczyc kto mieszka w niektorych dzielnicach warszawy. sa rejony gdzie mieszka mnostwo azjatow, ich dzieci mowia po polsku jak polskie dzieci/bez akcentu itp/ jest jednak pewien szkopul....ich rodzice nie pracuje w polskiej gospodarce. ich rodziec pracuja w na pol nielegalnym handlu i polska jako kraj nic z tego nie ma. sa dzielice gdzie mieszka mnostwo czeczenow, ormian, syryjczykow i jedynym ich zajeciem jest nielegalny handelek od lat papierosami po resztakimi tak zwanego "stadionu" bardzo slabo mowia po polsku ich dzieci tez. oczywiscie jak od kazdej reguly i tutaj sa wyjatki. co nie zmienia faktu, ze sa to duze grupy narodowosciowo-spoleczne, ktore w zaden sposob sie nie integruja z nasza tradycja, kultura itp i nie chca tego.a zasada goscinnosci nawet polskiej jast prosta: gosc w dom, bog w dom........tyle ze wychodzi na to ,ze w naszym domu ma to byc ich bog i ich obyczaje.
        co sie tyczy niemieckiego muru........on powstanie. zreszta wystarczy posluchac coponiektore wypowiedzi merkel. i w tym nie ma zadnego przejawu rasizmu. to przejaw zdrowego rozsadku. chrzescijanska solidarnosc, nakazy milosierdzia nie oznaczaja, ze chrzescijanin to automatyczny glupek , ktory pozwoli sam siebie pozbawic swego domu i dorobku.
        niemcy , w co gleboko wierze/w koncu to polowa mojego pochodzenia/ przy calym swoim romantyczno-patetycznym "uduchowieniu" posiadaj dziwna ceche jednoczesnego pragmatyzmu. i to ich byc moze skloni do tego ,ze juz nie miedzy wierszami , ale oficjalnie zrobia to co powinni. czyli zamkna granice......bo inaczej znow im sie objawi jakis "mesjasz
        • aaugustw Re: Dobro powraca 22.10.15, 11:26
          wolfbreslau napisał:
          > imigranci tacy , czy owacy sa ....................
          :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
          ______________________________________________.
          Pod tym co napisales podpisuje sie w calej rozciaglosci...!
          Ten prosty narod niemiecki, ta tzw. szara masa pragnie
          sie ratowac i zachowac to co Urzad Skarbowy nie umial
          im nigdy zabrac; swoja religie, poczucie wolnosci, porzadku, itd...
          To wszystko zostaje im teraz zburzone bo obecny rzad stracil
          poczucie realnosci zyjac na uboczu w swych willach lub w pokojach
          rzadowych, w ktorych od lat nie widzieli zadnego obcokrajowca
          ani trgo brudu w jakim oni zyja przyzwyczajeni do tego od dziecka...
          Wystarczy jeden dobry przywodca aby pociagnac te szara mase
          a wszystko bedzie przypominalo znowu czasy sprzed minionych
          trzech pokolen... - I znowu wina bedzie po stronie Niemiec, a Ruscy,
          i Amerykanie, ktorzy sa zrodlem tego globalnego ludzkiego nieszczescia
          stana sie prawdziwymi bohaterami i pruzykladem dla nowych, mlodych pokolen...
          A...
          • wolfbreslau Re: Dobro powraca 23.10.15, 11:14
            amerykanie od dziesiecioleci maja najostrzejsze przepisy imigracyjne na swiecie i wielokilometrowe siatki z drutami kolaczastymi na granicy z mexykiem, plus karabiny, border guard itd etc.....wiec ich ewentualne poczuczenia interesuja mnie tyle samo, co holocaust indian w patagonii .
            co sie tyczy niemcow, ich odwieczna megalomania, patos i wspolnotowosc zawsze predzej czy pozniej wybuchaly konfliktem na duza skale.
            ale to nie moja sprawa. moja natomiast jest taka, ze w polsce jest dosc biedy wlasnej z ktora nikt nie probuje nic robic, i jest to bieda porownywalna z rumunia. oczywiscie tego nie widac jak sie jedzie glowna ulica pultuska, czy ostródy....ale wystarczy zjechac z rynku w Prusicach i latwo znalezc sie w trzecim swiecie, gdzie piekne kiedys niemieckie miasto, zostalo doprowadzone do ruiny....a gdy tam jeszcze osiedlic imigrantow z maghrebu, to efekt getta i slumsow murowany.
            • deoand Re: Dobro powraca złem 23.10.15, 11:55
              wiadomosci.onet.pl/swiat/niemcy-deportacje-imigrantow-rozpoczna-sie-juz-w-przyszlym-tygodniu/j5pmf7
              Gucio uwazaj bo dobro - złem powraca i jak widać twoja miłosc do islamistów i atencja do wspaniałomyślnosci Niemców moze w swietle tego co powyżej skończyć sie dla Ciebie deportacja .... Polen Raus Snella - pewno Niemcy jeszcze tego guciu nie zapomnieli tak do konca i przydać sie może i do Polski a w Polszcze Volksdojcze wy .... czyli won .... i bedzie z ciebie bezpaństwowiec czyli bezdomny .... No nie zycze ci tego Guciu ale czujnosc trzeba zachować ....

Pamietaj , że Dobro zawsze Złem powraca i kto ma miekkie serce ten musi miec twardą pupcie .. Pozdrawiam .

Ps . jakim cudem Lech wygrał z Florentiną to naprawde dziw nad dziwy , żeby nie rzec Cud .
              • wolfbreslau Re: Dobro powraca złem 23.10.15, 12:16
                to pewnie ten sam news :
                fakty.interia.pl/news-niemcy-deportacje-imigrantow-rozpoczna-sie-juz-w-przyszlym-t,nId,1908949
                a legia cudem zremisowala.........i jacys smutni wracali mi pod oknami kibice do domu
              • aaugustw Re: Dobro powraca złem 23.10.15, 17:39
                deoand napisał:
                > rel="nofollow">wiadomosci.onet.pl/swiat/niemcy-deportacje-imigrantow-rozpoczna-sie-juz-w-przyszlym-tygodniu/j5pmf7
                > Gucio uwazaj bo dobro - złem powraca i jak widać twoja miłosc do islamistów i a
                > tencja do wspaniałomyślnosci Niemców moze w swietle tego co powyżej skończyć si
                > e dla Ciebie deportacja .... Polen Raus Snella - pewno Niemcy jeszcze tego g
                > uciu nie zapomnieli tak do konca i przydać sie może i do Polski a w Polszcze
                > Volksdojcze wy .... czyli won .... i bedzie z ciebie bezpaństwowiec czyli b
                > ezdomny .... No nie zycze ci tego Guciu ale czujnosc trzeba zachować ....
                > Pamietaj , że Dobro zawsze Złem powraca i kto ma miekkie serce ten musi miec
                > twardą pupcie .. Pozdrawiam .
                > Ps . jakim cudem Lech wygrał z Florentiną to naprawde dziw nad dziwy , żeby nie
                > rzec Cud .
                Ales sobie wyrezyserowal pusty film w tej swojej pelnej glowie (albo na opak..!?) ;-)
                Przede wszystkim Polakiem jestem dla Polakow, dla Niemcow jestem Niemcem...
                (liczy jest paszport, ktorym przekroczylo sie granice, a ten oddalem w 24 godziny
                po przybyciu do Niemiec przed 30 laty). - Bezpanstwowos i bezdomnosc mi juz nie
                grozi... - Z moja emerytura moge prezyc w kazdym kraju tego swiata i tylko dzieci,
                a raczej wnuczki trzymaja mnie na jednym miejscu, (no i moj dodatkowy Sponsor!).
                Acha; moja milosc do islamistow, jest taka jak w tym starym polskim(!) powiedzeniu;
                "Jak psy Zyda w waskiej ulicy"...
                Tylko co do jednego zgadzam sie z toba, ze Dobro zawsze Zlem powraca. Polska miala
                tego krasy przyklad z papiezem JPII...
                A...
                Acha pisales jeszcze cos o Niemcach ;-) - to zorganizowany narod, dadza sobie rade, gorzej innym byloby krajom bez nich...! ;-)
                • deoand Re: Dobro powraca złem 23.10.15, 18:36
                  No niech ci Guciu bedzie - nie jestem taki -na ulicę ciebie nie wyganiam ale cytuje co piszą . Zawsze patrze na każdy zachwyt na kims albo czyms z podejrzliwoscia .... najpierw krzyczeli ile to trzeba przyjac imigrantów a teraz juz ochów i achów nie ma ... Ano bogaci uciekli bo mieli za co z Iraku Libii czy Syrii a biednych czyli tych , którzy zostali bobarduja wszyscy tzn i USA i Nato i Rosjanie wzajemnie oskarżając się , że zrzucaja bomby nie na tych na których ci drudzy by chcieli ... a zwykłym ludziom wsżedzie bieda .
                  • aaugustw Re: Dobro powraca złem 24.10.15, 19:21
                    deoand napisał:
                    > No niech ci Guciu bedzie - nie jestem taki -na ulicę ciebie
                    nie wyganiam ale cytuje co piszą ...
                    ______________________________________________.
                    W tym "czytaniu" to kazdy znajdzie zawsze to czego sam
                    szuka, np ja znalazlem (otrzymalem) cos takiego:
                    "A na cale Merkelowe plemie i pole spusc, dobry Panie,
                    wszystkie plagi egipskie. Tylko sie nie pomyl i nas,
                    Polakow, sasiadow Merkelowych, nie doswiadczaj,
                    bo my sie swojej miedzy trzymamy."
                    A... ;-)
                    • europa2772 Re: Dobro powraca złem 24.10.15, 22:29
                      COŚ CI SIĘ Z ZAZDROSCI ROI?
                      • aaugustw Europa sie skreca...! 25.10.15, 09:41
                        europa2772 napisał(a):
                        > COŚ CI SIĘ Z ZAZDROSCI ROI?
                        ________________________________________________.
                        Tak reaguje tylko ten, na ktorego az trzy palce wskazuja...! ;-)
                        A...
                        Ps. Jezeli nawiazujesz do tej wypowiedzi dziadka Kargula
                        modlacego sie z mlodym Kargulem na kleczkach, to otrzymalem
                        to wraz z obrazkiem, a tego Niemiec wymyslic nie mogl...! ;-)
                        Szkoda ze nie potrafie zdjec jpg. przetransformowac na pdf.
                        Moze mi ktos w tym pomoze, to zobaczy ladny obrazek modlacych
                        sie na kleczkach Kargulow w swych starych XIX-wiecznych żupanach...! ;-)
                        • wolfbreslau Re: Europa sie skreca...! 25.10.15, 11:31
                          kargule mogli sie conajwyzej modlic w chamskich giezłach, a nie zupanach....nie ta liga.
                          a co sie tyczy merkelowego plemienia, to ono sobie doskonale poradzi samo............i jak sadze zaden przyszywany niemiec nie jest im potrzebny do tego :-)
                          dla mnie nie jest problemem przyjac kilka tysiecy imigrantow. natomiast probl;emem jest, co potem. bo o ile pamietam bader-majnhof wspolpracowali i z palestynczykami, i ruskimi, zaleznie od tego kto im wiecej zaplacil. a ja bym nie chcial, by meczety rosly w polsce , koscioly zreszta tez nie. ja bym chcial, by w polsce rosly nowe pokolenia polakow. a jaki bedzie ich kolor skory i wyznanie domowe, zupelnie mnie nie interesuje.
                          interesuje mnie ich przynalznosc do panstwa i narodu. wspolnota dzialnia, wspolnota celów i wspólnota szeroko pojetej tradycji. a polska tradycja obejmuje zarowno katolikow, grekokatolikow, muzulmanow, unitow, zydow ,niemcow..........i wszystko to razem dawalo polske. jest zreszta rzecza dosc charakterystyczna, ze wsrod polskich dowodcow z okresu 2 wojny swiatowej, najbardziej patriotyczni i waleczni, byli miedzy innymi ci o niemiekich korzeniach i ewangelickim wyznaniu........zaczynajac od kleberga i unruga.........a konczac na fieldorfie.
                          kilku tatarow polskich tez sie wielce zasluzylo poloskosci..zydow pewnie tez .
                          • deoand Re: Europa sie skreca...! 25.10.15, 11:54
                            www.google.pl/search?q=afrykanka&tbm=isch&imgil=lNrgVWIDDAobhM%253A%253BV6V7SqIssWA-oM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fvariart.org%25252Fworks%25252Fview%25252F63222&source=iu&pf=m&fir=lNrgVWIDDAobhM%253A%252CV6V7SqIssWA-oM%252C_&biw=1024&bih=666&usg=__WVru9p9LiDBXi10ZLT1G3U8pmnA%3D&ved=0CDgQyjdqFQoTCLOFy9a53cgCFUHDcgodCbUFTg&ei=0bMsVvPYK8GGywOJ6pbwBA#imgrc=mOtNi_gettWaqM%3A&usg=__WVru9p9LiDBXi10ZLT1G3U8pmnA%3D wolf , a którą wybierasz niektóre całkiem całkiem ale najlepsza dla ciebie to ta jedna dydyna wyjątkowa ...Multi kulti ..... a wywala was z tego Reichu ??? podpalaja ośrodki dla imigrantów , nazisci rosna w siłe ..to jak to jest ....dodro dobrem wraca czt złem ??
                        • europa2772 Re: Europa sie skreca...! 25.10.15, 12:46
                          Słodkiego miłego zycia ;-) tyle jest dróg do odkrycia .....
                          • deoand Re: Europa sie skreca...! 25.10.15, 12:59
                            Gucio i wolf to ile Wt tam w tym Reichu pociągniecie w świetle nowego prawa

prawo.money.pl/aktualnosci/wiadomosci/artykul/uchodzcy-w-niemczech-wkrotce-rusza,97,0,1937761.html
                            • aaugustw Re: Europa sie skreca...! 25.10.15, 16:30
                              deoand napisał:
                              > Gucio i wolf to ile Wt tam w tym Reichu pociągniecie w świetle nowego prawa
                              > rel="nofollow">prawo.money.pl/aktualnosci/wiadomosci/artykul/uchodzcy-w-niemczech-wkrotce-rusza,97,0,1937761.html
                              _______________________________________________________.
                              Deo, a ty na jakim swiecie zyjesz...!? - Polakow nie wyrzuca, sa zbyt
                              pracowici, kto potem sprzatalby Niemcom...!?
                              A...
                          • wolfbreslau Re: Europa sie skreca...! 25.10.15, 13:05
                            tzw multikilti to mrzonka.a swoja droga przeczytalem jakis czas temu o pewnej encyklice ogloszonej bodaj w 1932 roku przez papieza, w ktorej przestrzegal przed ekumenizmem i wskazywal ,ze to dzielo szatana ;-)))
                            przeczytalem pewne fragmenty i sie zgadzam z tamtym papiezem , a nie wojtyla /zreszta zawsze uwazalem ekumenizm za jakies dziwadlo /
                            rozmywanie wlasnych tradycji i kultury w wspolnym multikulti powoduje ,ze wszyscy razem skonczymy w bajorze....
                            i tyle
                            szacunek mam do muzulmanow i zydow za pewne ich rrtystrykcyjne traktowanie wlasnej tradycji, a nie za to ze mnie lubia, lub nie lubia.
                            :-)))ez sciane z maorysem.ale to nie znaczy, ze bede do niego do domu chodzil z krzyzem i rozancem, ani on do mnie z bambusem w formie kolowrotka modlitewnego...mozemy wspolnie isc na piwo, lub colaloce..........ale jesli on mieszka w moim domu, to ma w wigile siedziec cicho.
                            ja zreszta w wigile ide na spacer i nikomu nie przeszkadzam............i nie zycze sobie, by mnie ktos wtedy namawial na pasterke.
                            proste jak drut
                            moge zyc prz
                            • wolfbreslau Re: Europa sie skreca...! 25.10.15, 13:07
                              mnie sie podobaja Dei tylko blondynki i rude :-)
                              reszta, chocby monica belucci , to troche jak exkonaty w galerii............piekne byc moze, ciekawe, ale nie zamiezram ich kupowac i wieszac na scianie.
                              • deoand Re: Europa sie skreca...! 25.10.15, 13:23
                                Mówisz czyli piszesz ---
                              • aaugustw Re: Europa sie skreca...! 25.10.15, 16:32
                                wolfbreslau napisał:
                                > mnie sie podobaja Dei tylko blondynki...
                                ___________________.
                                One pasuja do ciebie...! ;-)
                                A...
                        • aaugustw Re: Europa sie skreca...! 28.10.15, 18:55
                          aaugustw napisał (do europy):
                          > ... Jezeli nawiazujesz do tej wypowiedzi dziadka Kargula
                          > modlacego sie z mlodym Kargulem na kleczkach, to otrzymalem
                          > to wraz z obrazkiem, a tego Niemiec wymyslic nie mogl...! ;-)
                          > Szkoda ze nie potrafie zdjec jpg. przetransformowac na pdf.
                          ___________________________________________________.
                          Moze teraz sie uda...!?
                          doc2pdf.pdf24.org/state.php?id=doc2pdf_91517700-1446054207-1535727611&lng=de
                          • aaugustw Re: Europa sie skreca...! 29.10.15, 11:20
                            aaugustw napisał:
                            > Moze teraz sie uda...!?
                            _____________________________________.
                            Udalo sie...? - Mozecie to otworzyc...?
                            Jezeli nie, jak przetransformowac jpg. w pdf. ?
                            A...
                            • europa2772 Re: Europa sie skreca...! 29.10.15, 18:48
                              Mnie się udało otworzyć , traktuę Kargulów wyłacznie jako komedię ....
                              • aaugustw Re: Europa sie skreca...! 29.10.15, 19:30
                                europa2772 napisał(a):
                                > Mnie się udało otworzyć , traktuę Kargulów wyłacznie jako komedię ....
                                ___________________________________________________________.
                                Dziekuje ci Europa za odpowiedz, ktora mnie ucieszyla... - Nareszcie mam
                                program, ktorym latwo potrafie przeksztalcac jpg. w pdf.
                                Ale nadziwic sie nie moge, jak sztywni sa alkoholicy, ktorzy nie potrafia cieszyc
                                sie tym zyciem, a to potwierdza twoja wypowiedz i podkreslenie, ze Kargulów
                                traktujesz wyłacznie jako komedię... - A jak mozna traktowac ich inaczej...!? -
                                Przeciez wiadomo, ze w kazdym zarcie jest polowa prawdy, czy ty tego chcesz,
                                czy nie chowajac glowe w piasek...! :-(
                                To mozna porownac do tej znanej szklanki wypelnionej do polowy plynem
                                alkoholowym i reakcja na jej zawartosc ze strony zdrowego czlowieka i
                                chorego alkoholika...!
                                A...
                                • europa2772 Re: Europa sie skreca...! 29.10.15, 19:52
                                  Jaka sztywność!? nie mam wpływu na twoje odczucia i myśli zwiazane z moją odp.
                                  Teraz dopiero śmiać mi się chce z twojej agresywno- oceniającej i stwierdzajacej odp.
                                  • aaugustw Re: Europa sie skreca...! 29.10.15, 20:00
                                    europa2772 napisała:
                                    > Jaka sztywność!? nie mam wpływu na twoje odczucia i myśli zwiazane z
                                    moją odp. Teraz dopiero śmiać mi się chce z twojej agresywno- oceniającej
                                    i stwierdzajacej odp.
                                    ____________________________________________.
                                    Miec taka babe, (pomyslalem sobie), to mialbym tylko
                                    jeden wybor: pic dalej albo zabic ja... - To takze zart..!
                                    (dla przypomnienia; w ktorym jest polowa prawdy...!).
                                    A...
                                    • europa2772 Re: Europa sie skreca...! 29.10.15, 20:31
                                      Do takich kobiet nie masz dostępu - i dobrze ;-)
                                      • aaugustw Re: Europa sie skreca...! 29.10.15, 20:37
                                        Moze to cie ucieszy...(!?)
                                        A...
                                        doc2pdf.pdf24.org/state.php?id=doc2pdf_79108400-1446147227-2147033534&lng=de
                                        • aaugustw Re: Europa sie skreca...! 29.10.15, 20:58
                                          Albo to:
                                          Dobranoc...
                                          A...
                                          doc2pdf.pdf24.org/state.php?id=doc2pdf_53501900-1446148537-1861783993&lng=de
                                        • europa2772 Re: Europa sie skreca...! 30.10.15, 10:13
                                          :-(
                                          • aaugustw Re: Europa sie skreca...! 30.10.15, 10:51
                                            europa2772 napisał(a):
                                            :-(
                                            _______________________________.
                                            Wiec moze to poprawi ci Humor...(!?).
                                            A...
                                            doc2pdf.pdf24.org/state.php?id=doc2pdf_24392900-1446198611-189245075&lng=de
                                            • europa2772 Re: Europa sie skreca...! 30.10.15, 14:31
                                              www.youtube.com/watch?v=6ubYZPuA5WQ
                                              • wolfbreslau Re: Europa sie skreca...! 30.10.15, 17:20
                                                a ja teraz ide na premiere do syna i git........taka to moja nagroda za trzezwosc :-)
                                                • deoand Re: Dobro powróciło u Agnieszki R. 01.11.15, 20:54
                                                  Agnieszka Radwańska , która przegrała dwa pierwsze mecze z kretesem i miała się pakowac do domu nagle dzieki wyjatkowemu zbiegowi okolicznosci zamiast do domu trafiła do pófinału turnieju Masters a potem do finału , który wygrała . Istny cud .Ale nasuwa sie tu analogia z alkoholizmem - alkoholik , który jest na dnie moze sie nagle odrodzic jak Radwańska i wygrać swoje życie . Oczywiście nie każdy - wiceminister sprawiedliwosci ,odwołana tydzień temu za jazde po pijanemu ,o której wszyscy wiedzieli , że to nasz człowiek nie dała rady i dzis zakomunikowano , że 43 letnia kobieta zmarła - współczucie dla rodziny .
                                                  ale wracajac do nieprawdopodobnego sukcesu Radwańskiej , która do tej pory nie wygrała żadnego Turnieju Masters nagle wygrywa ten najważniejszy koronujący cały sezon ,nasuwa sie taka oto refleksja - sportowy Bóg nie znosi zdrady i rozpraszania się sportowca na czyms innym typu reklama , piosenkarstwo aktorstwo itd - jak radwańska pokazywała bodaj w ub roku goła pipę i cycki to przegrywała a jak skoncentrowała sie na Tenisie to Tenisowy Bóg dał jej wygrać .... Tak czy siak Brawo i jeszcze raz Brawo ...Post jest głownie do Gucia bo on akurat w sporcie moja bratnia dusza ale moze i inni tez maja jakies refleksje w temacie dobro powraca . pzdr.
                                                  • wolfbreslau Re: Dobro powróciło u Agnieszki R. 02.11.15, 13:30
                                                    znany sportowiec ma wplywy z reklamy, poki jest na topie......wyzszym nizszym, to mniej istotne.l
                                                    mysle ,ze u radwanskiej stalo sie to co czasami sie zdarza. ogrom wykonanej pracy, treningi, pewne szczesliwe zbiegi okolicznosci.......i tyle.
                                                    zreszta.......gdy na jakims turnieju masters nie ma wiliams, reszta tenisistek gra inaczej i pewnie lepiej. nie paralizuje ich swiadomosc ,ze chocby do doszly do finalu, to wykonczy je ta maszyna w sukience ;-)))
                                                    ale jakos w przypadku radwanskiej, mam takie jakies przekonanie ,ze nawet po zakonczeniu kariery tenisowej bedzie potrafila odnalezc sie nadal w zyciu i miec inne osiagniecia, ze nie rozmieni na drobne swych sukcesow i lat pracy....mamy kilka takich przkladow w polskim sporcie, jak fibak ,lang, korzeniowski, malysz...zapewne kiedys taki bedzie i lewandowski. i zycze im jak najlepiej, gdyz mimo naiwnosci mojego spostrzezenia ,sa oni najlepszymi przykladami dla mlodych pokolen..tak jak i niektorzy znani artysci...ale zaznaczam....niektorzy.
                                                    wyboru kazdy dokonuje sam, co i kto mu imponuje, za co go podziwia i dlaczego
                                                    hey
                                                  • aaugustw Re: Dobro powróciło u Agnieszki R. 04.11.15, 14:55
                                                    deoand napisał:
                                                    > Agnieszka Radwańska...
                                                    ...Post jest głownie do Gucia bo on akurat w sporcie moja bratnia dusza
                                                    ale moze i inni tez maja jakies refleksje w temacie dobro powraca . pzdr.
                                                    __________________________________________________________.
                                                    Do przedwczoraj nie wiedzialem o tej kobiecie wiele, a jak zaczeli o niej
                                                    mowic po tym jej sukcesie, myslalem ze to jakas tam po Graf nowa dobra
                                                    Niemka, dopiero potem sie dowiedzialem, ze to ta "druga nasza"...! ;-)
                                                    Tenis mnie nie interesi. Dzisiaj zato mecz Bayernu z anglikami (Arsenal).
                                                    Takie widowiska mnie interesuja...
                                                    A...
                                                    Ps. Druzyna mojego maluszka (U-10) na ostatnim miedzynarodowym
                                                    turnieju pilki noznej, (grali takze z Zabrza, Zurychu, itd...), na ktorej
                                                    udzial bralo 40 druzyn (5 grup po 8 druzyn), zdobyla trzecie (3) miejsce...!
                                                    (nb. Zabrze przegralo z nami 3:0, a nasi przegrali tylko Bayernem 1:0)
                                                  • alkodarek Re: Dobro powróciło u Agnieszki R. 04.11.15, 15:46
                                                    Widza, aliści wieja sandałem na FU. Tenis dla uzależnionych, niezła farsa. Her Kommandan FU, tak dla przyzwoitości "Anglikami" takoż jak "Bayern". W Niemczach wszystko na "U"? U-boty, U-10, U-gust?

ps. Jak tam muśliny w Reichu? Idealni mitingowicze, bo abstynenty alahuj ak-do-baru? Chałupy ci nie zabrali?
                                                  • wolfbreslau Re: Dobro powróciło u Agnieszki R. 04.11.15, 17:19
                                                    mecz pilkarski to widowisko ?.................zadziwiajace skojarzenie, musialo sie ulegnac w bardzo pijanym łbie :-))
                                                    ale byc moze to ja sie myle , no niewielka roznica.....w koncu o rewii na lodzie " peter pan" , tez na plakacie jest napisane widowisko ........w koncu cos tam jednak widac. widowisko, dziwowisko,

w czasacj mojej mlodosci-pojecie "widowisko" mialo znaczenie bardzie kulturowe, ale obecnie byc moze jest jak piszecie. w koncu msza resyrekcyjna i pielgrzymka to tez swego rodzaju widowisko, a mityng AA , to dodatkowo niekiedy widowisko z elementami obscenicznymi :-)))
                                                  • deoand Re: Dobro powróciło u Roberta L 04.11.15, 22:38
                                                    Gucio 5-1 dla Bayernu i Lewy strzelil gola i to pierwszego .co prawda go zdjęli pod koniec ale gol jest
                                                  • aaugustw Re: Dobro powróciło u Roberta L 05.11.15, 12:00
                                                    deoand napisał:
                                                    > Gucio 5-1 dla Bayernu i Lewy strzelil gola i to pierwszego .co prawda
                                                    go zdjęli pod koniec ale gol jest
                                                    _________________________________________________________.
                                                    5:1 to jest klasa Bayernu...! - Pokazali anglikom jak sie gra w pilke...!
                                                    A Lewandowski to klasa swiatowa, w bramkach o puchar dorownuje
                                                    juz Müllerowi... - Sam widzisz co moga zrobic Niemcy z Polakami, ktorzy
                                                    przybyli du za chlebem i chca tu uczciwie pracowac... - Powiedz to alkodarkowi...!
                                                    A...
    • deoand Re: Dobro powraca 25.10.15, 13:24
      www.google.pl/search?q=rude&tbm=isch&imgil=ImnUot3vX_N11M%253A%253Bf81invYAtG1ePM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fgiphy.com%25252Fsearch%25252Frude&source=iu&pf=m&fir=ImnUot3vX_N11M%253A%252Cf81invYAtG1ePM%252C_&biw=1024&bih=666&usg=__y40YdNKN-RZGfBuFQAWVK61Y0Ps%3D&ved=0CEIQyjdqFQoTCPyp9MLN3cgCFSHhcgodbSoJJg&ei=ocgsVrzVCaHCywPt1KSwAg#imgrc=LNaGfKAOLawmCM%3A&usg=__y40YdNKN-RZGfBuFQAWVK61Y0Ps%3D

To tu - bo tam sie nie wkleiło - wiadomo rude to wredne i zawsze jakis numer wytną .
      • wolfbreslau Re: Dobro powraca 25.10.15, 13:27
        psychologia to wyjasnila dawno temu.....:-)
        gdy dziecku od dziecka wmawia sie ,ze rude to wredne i odmieniec, to takie sie stanie w koncu.
        a u rudych uwielbiam byc moze ich "wrednosc"............faceci niektorzy uwielbiaja zołzy :-)))
    • wolfbreslau Re: Dobro powraca 25.10.15, 13:28
      na ulicach chodzi tyle pieknych rudych i blond,ze po co mi fotografie w necie ?
      oko sie cieszy i ucho wlasnie na ulicy :-)))
      • deoand Re: Dobro powraca 25.10.15, 13:36
        Nie kazdy chodzi po Berlinie czy warszawie chocby jak ja wczoraj -
        • aaugustw Re: Dobro powraca 25.10.15, 16:35
          deoand napisał:
          > Nie kazdy chodzi po Berlinie czy warszawie chocby jak ja wczoraj -
          • wolfbreslau Re: Dobro powraca 26.10.15, 08:44
            nie widywalem brzydkich niemek..........zapewne dlatego, ze gdziekolwiek jestem, widze tylko takie kobiety, jakie chce widziec :-))
            • deoand Re: Dobro powraca 26.10.15, 09:38
              Zakłócę Szanownym Panom dobre samopoczucie i wszechogarniające uczucie błogostanu i poinformuję ,że w Polsce wybory parlamentarne wygrał Pis i kto wie czy nie będzie rządzil samodzielnie a PIS Angeli i kondominium niemieckiego nie lubi chyba , ze przekona go duża ilośc Euro ofiarowana przez was na Kościól a jeszcze lepiej na potrzebujących w Pisie ... a inaczej to nie ma czego w Polsce szukać .... ale jest dla was nadzieja -
              • aaugustw Dobro przyciaga zlo... 26.10.15, 10:00
                deoand napisał:
                > Zakłócę Szanownym Panom dobre samopoczucie i wszechogarniające
                uczucie błogostanu i poinformuję ,że w Polsce wybory parlamentarne wygrał Pis
                i kto wie czy nie będzie rządzil samodzielnie a PIS Angeli i kondominium
                niemieckiego nie lubi chyba , ze przekona go duża ilośc Euro...
                _______________________________________________________________.
                No wlasnie... - Ale najpierw moje gratulacje z waszego "trzezwego" wyboru...!
                Wlasnie slyszalem u nas w wiadomosciach, ze Pis będzie rządzil samodzielnie,
                tylko ze ty deo nie wiesz o jednym, mianowicie ze to nie Pis a pieniadz rzadzi
                samodzielnie, wiec uslyszalem takze, ze te panstwa wschodniej Europy, ktore
                otrzymuja najwiecej pieniedzy angazuja sie najmniej w polityce przesiedlenczej,
                a wiec trzeba bedzie regulowac ten dostep do tego mlecznego cycka i tak sie
                stanie, a je sie nie myle tak jak zreszta juz powiedzialem wolfikowi i tobie deo,
                ze na niemieckiej granicy nie bedzie zadnej siatki, jak to obaj twierdziliscie inaczej...!
                A...
                • wolfbreslau Re: Dobro przyciaga zlo... 26.10.15, 12:28
                  nie przypominam sobie, abym pisal ze niemcki sa nieladne...chyba mnie z kims pomyliles, lub jak zwykle nic nie zrozumiales.......a co to znaczy niemka pucuwa, to w ogole nie wiem. jedyne niemki jakie znam, to takie, ktore ptacuja jako lekarki, aktorki i co najwyzej stewardesy w ichniej hitlerhansie
                  za stan twoich skojarzen niemieckich nie odpowiadam.........widac masz takie, z jakimi sytuacjami sie sam na codzien spotykasz moj ty bidny niemcu z odzysku :-)))
              • wolfbreslau Re: Dobro powraca 26.10.15, 12:32
                deoand napisał:

> Zakłócę Szanownym Panom dobre samopoczucie i wszechogarniające uczucie błogosta
                > nu i poinformuję ,że w Polsce wybory parlamentarne wygrał Pis i kto wie czy ni
                > e będzie rządzil samodzielnie

to calkiem realne. trzymam za nich kciuki...obawiam sie tylko jednego ,ze nigdy nie mieli ręki do wlasciwego doboru ludzi ...pozyjemy zobaczymy.
                w kazdym razie gorzej byc nie moze , niz jest
                wiec jest szansa......
                bardzo mi sie spodobala wczoraj wypowiedz Kukiza: powiedzial ,ze bedzie teraz pilnowal w sejmie, aby kazde dziecko otrzymalo owe 500 zlotych i zeby wybudowali te 3 miliony mieszkan tanich ..........zobaczymy Deo.
                hey
                • wolfbreslau Re: Dobro powraca 26.10.15, 12:38
                  bardzo lubie chodzic wieczorem po charlotenburgu , czy innym kansztrase i pozostalych aleksanderplac........piekne kobiety chodza tam wlasnie piechota, lub siedza w licznych knajpach po to , by mozna je bylo podziwiac..........po to zreszta kobiety bóg stworzyl :-)))

ps- co ciekawe zupelnie nie znam dawnego tak zwanego berlina wschodniego ...najdalej poszedlem za brame brandemburska w okolice pomnika zydow ;-)) . diabli wiedza zreszta po co ?
                  kupa kamieni i tyle
                  • aaugustw Re: Dobro powraca 26.10.15, 13:55
                    wolfbreslau napisał:
                    > bardzo lubie chodzic wieczorem po charlotenburgu , czy innym kansztrase i pozos
                    > talych aleksanderplac........piekne kobiety chodza tam wlasnie piechota, lub si
                    > edza w licznych knajpach po to , by mozna je bylo podziwiac..........po to zres
                    > zta kobiety bóg stworzyl :-)))
                    >
                    > ps- co ciekawe zupelnie nie znam dawnego tak zwanego berlina wschodniego ...naj
                    > dalej poszedlem za brame brandemburska w okolice pomnika zydow ;-)) . diabli wi
                    > edza zreszta po co ?
                    > kupa kamieni i tyle
                    ____________________________.
                    Nigdy nie bylem jeszcze w Berlinie,
                    ale ciagle jeszcze zyje w otoczeniu pieknych kobiet...!
                    A...
                    • wolfbreslau Re: Dobro powraca 26.10.15, 18:09
                      aaugustw napisał:

> Nigdy nie bylem jeszcze w Berlinie,
                      > ale ciagle jeszcze zyje w otoczeniu pieknych kobiet...!
                      > A...

no i ch... z Toba a kobiety ze mna ;-)))
            • aaugustw Na rozgrzewke... 26.10.15, 09:50
              wolfbreslau napisał:
              > nie widywalem brzydkich niemek..........zapewne dlatego, ze gdziekolwiek jestem
              > , widze tylko takie kobiety, jakie chce widziec :-))
              ________________________________________________________________.
              Niedawno pisales, ze Niemki nie sa ladne, ale rozumiem ciebie; ze ty widywales,
              tam gdzie byles zawsze tylko te ktore na piechote pedza z jednej pucowy do
              drugie, bo te "prawdziwe" one poruszaja sie samochodami a tych twarzy ty widziec
              nie mogles...! :-(
              A...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka