Dodaj do ulubionych

OxyContin - pomocy

25.05.19, 13:43
Mam poważna chorobę i lekarz specjalista przepisuje mi OxyContin 40 mg 2 razy dziennie. Ja biorę nawet 3-4 tabletki na dobę i to od roku. Lekarz bez problemu pisze po 2, 3 op. na miesiąc więc mi zostaje i tu problem. Nie mogę żyć bez tego leku. Pracuje i udaje mi się łykać tabletkę tak aby nie zauważono. Rano, w południe i wieczorem biorę. Czasem rano dwie. Na szczęście lek ten za 60 tabletek płacę kilka złotych ale nie o tym mowa. Nie wiem jak wyjść z tego. Na ulotce pisze aby powoli zmniejszać ale to dla mnie trudne. Bardzo trudne bo mam jeszcze zdiagnozowany zespół depresyjny. Proszę o wskazówki co z tym zrobić aby uwolnić się od tego OxyContinu. Czy są jakieś inne leki co by pomogły zejść z tego mocnego opioidowego leku. Nie mogę iść do szpitala bo bym stracił pracę a pracuje u "prywaciarza" po 10h/doba z sobotami.
Obserwuj wątek
    • 7zahir To zbyt poważny problem... 25.05.19, 16:05
      Nie kombinuj sam.
      Taka decyzje musi podjąć lekarz prowadzący.
      Pracodawca musi umożliwić Ci wizytę u lek.
      • gregor2019 Re: To zbyt poważny problem... 29.05.19, 16:12
        Poczytałem trochę i myślę o buprenorfinie (preparat Bunondol 0,4mg) oraz benzodiazepiny na krótki okres, mianseryna 30, trittico 150 na sen. No i może wenlafaxine na dzień jako antydepresant. Nierzadko obijam się o dawkę 200 mg / doba i ma ogromne pragnienie w dzień i poty nocne. Skłonny jestem nawet rzucić ta prace aby wyjść z tego potwornego nałogu i przejść na inny lek p/bólowy. W moim mieście jest jej sporo. Mógłbym być nawet na Bunondolu dłużej gdyż ten lek "przerabialem" z racji dolegliwości bólowych a wiem teraz po solidnej lekturze neta i kontaktem telef. z psychiatrą, że wyjść można z każdego uzależnienia ale termin ma odległy. Poradźcie od czego zacząć. Najgorsze że nie mam motywacji (jestem po rozwodzie, ex utrudnia mi kontakt z dzieckiem chociaż płacę co mc alimenty). No i mam zdiagnozowaną depresję, co nie ułatwia sprawy
        • afq Re: To zbyt poważny problem... 29.05.19, 16:21
          idz do poradni leczenia uzależnien
          normalnej, publicznej

bedziesz tam miec i terapeute i psychiatre i prawnika do konsultacji
          to co robi twoja ex jest karygodne i sa na to sposoby

w takiej poradni nie ma odległych terminów
          ja przynajmniej sie nie spotkałem z takim problemem
          • afq Re: To zbyt poważny problem... 29.05.19, 16:22
            jedno jest pewne
            niczego nie rób sam w kwestii leków
            net to nie lekarz
            • wroteknowynick Re: To zbyt poważny problem... 21.06.19, 06:33