Dodaj do ulubionych

Chamstwo na forum

10.08.21, 11:52
Odwiedziłem wiele for, ale to tutaj jest zwykłym szambem, gdzie wylewa się brudy pod nogi nowych userów.
Nie ma kultury wypowiedzi, pomocy, empatii.
Starzy /stażem/ userzy prześcigają się w dowalaniu sobie nawzajem i jeden chce być lepszym od drugiego.
Odnoszę wrażenie, że tylko czekają jak pająk na swoją ofiarę, by ja unicestwić.
Nowi, którzy szukają pomocy, nie znajdują jej tutaj, a wręcz przeciwnie, zniechęcają się i nie wracają.
No bo jak wracać, gdy na pytanie "gdzie mogę wszyć esperal?" Czyta odpowiedź "w dupe".
Może warto coś tu zmienić i szanować nowych, poszukujących, udzielając im odpowiedzi z szacunkiem.
Powiedzcie dlaczego tak się dzieje?
Obserwuj wątek
    • afq Re: Chamstwo na forum 10.08.21, 15:12
      no niestety ludzie bywaja różni, chamscy, aroganccy, złosliwi itd itd
      a uzależnieni którym może sie przytrafić głód, albo mają wybujałe ego, może kłopot z samooceną, tym bardziej może sie trafiać trudny dzień, albo i cały rok
      a wtedy wylewają różne rzeczy na innych
    • afq Re: Chamstwo na forum 10.08.21, 15:13
      a kto ci tak z esperalem odpisał?

inna rzecz ze wszywka to nie jest dobra droga
    • aaugustw Re: Chamstwo na forum 11.08.21, 10:45
      igoras13 zamieszkal w mozgu innych i (m.in.) napisal:
      Odwiedziłem wiele for, ale to tutaj jest zwykłym szambem...
      Nowi, którzy szukają pomocy, nie znajdują jej tutaj, wrecz przeciwnie, zniechęcają się i nie wracają.
      No bo jak wracać, gdy na pytanie "gdzie mogę wszyć esperal?" Czyta odpowiedź "w dupe".
      Może warto coś tu zmienić i szanować nowych, poszukujących, udzielając im odpowiedzi z szacunkiem.
      Powiedzcie dlaczego tak się dzieje?
      ________________________________________________________________________________.
      A ze igoras13 zapytuje, wiec odpowiadam:
      odpowiadam pytaniami: odwiedziles wiele for, a ile odwiedziles juz Mityngow AA?
      Skad wiesz co pomaga nowym? - Zyjesz w ich glowach?
      Mowisz, ze oni tu nie wracaja, bo to tutaj jest szambem, ale ty tutaj wracasz.
      Skad zatem wiesz, ze "oni" nie wracaja?
      Płaczesz i uskarżasz się, ze na pytanie "gdzie mogę wszyć esperal?", otrzymales odpowiedz; "w dupe".
      Wg mnie bardzo trafna odpowiedz, bo to Forum tutaj ma sluzyc informacjom; jak wyjsc z tego szamba uzaleznienia, a nie preferowac zarabiania na chorych i przedluzania ich agonii.
      Ps. igorasie; zimny kubeł wody na uzalezniony czerep o wiele wiecej pomaga, anizeli glaskanie po glowie czy wychodzenie na skróty, w białych rękawiczkach.
      Pozdrawia trzezwy, dzieki Mityngom AA i parunastu kubłom zimnej wody.
      A... :-)
    • jerzy30 Re: Chamstwo na forum 12.08.21, 12:27
      bo tu jest taki nijaki aagucio ktory to forum skutecznie zniszczyl - psychol i debil ktory sie uwaza za wyleczonego a kazdy co tu szuka porady jest przez niego traktowany z buta - tak wiec odpusc sobie znikaj stad bo tu nie znajdziesz nic poza inwektywami tego chama i prostaka - chama i prostak - a wyrzuconego kiedys z mityngu AA za obrazanie inych rozmowcow - ten prostak mieszka daleko bo w Niemczech - tam tez jest znany jako cham - zglaszalem to wielokrotnie do admina jednak ten prostak stale tu bruzdzi
      • jerzy30 Re: Chamstwo na forum 12.08.21, 12:27
        zaraz sie cham odezwie
        • aaugustw Re: Chamstwo na forum 12.08.21, 14:40
          Także i ja zgłosiłem ciebie do odpowiednich służb.
          Niedlugo jeżyku będziesz inaczej nam tu śpiewał !
          A...
          • jerzy30 Re: Chamstwo na forum 12.08.21, 16:00
            napisalem ze cham sie odezwie - aagucio prostaku - cmoknij sie w odbyt tak mnie wystraszyly te odpowiednie sluzby - prostaku wez lyknij litra i sie odpierdol
          • afq Re: Chamstwo na forum 12.08.21, 16:16
            aaugustw napisał:

> Także i ja zgłosiłem ciebie do odpowiednich służb.

CBA? ABW? EKG? USG? czy ABS?
            • aaugustw Re: Chamstwo na forum 12.08.21, 17:50
              AFG = Afganistan
              A...
              • afq Re: Chamstwo na forum 12.08.21, 22:10
                aaugustw napisał:

> AFG = Afganistan
                > A...

afq
                na koncu jest q Q
                analfabeto
                • afq Re: Chamstwo na forum 12.08.21, 22:11
                  chciałes sie odgryzać?
                  no to ci wyszło :-D
                  • jerzy30 Re: Chamstwo na forum 12.08.21, 22:19
                    odgryzl sie jak insekt
                  • aaugustw Re: Chamstwo na forum 13.08.21, 09:50
                    afg napisal do A... (cyt.):
                    chciałes sie odgryzać?
                    no to ci wyszło :-D
                    ___________________________________________________________________________________.
                    Wcale nie chcialem sie odgryzac.
                    Chcialem ci sprawic radosc, wiec napisalem przez "g", zeby dodac tobie tego ogonka,
                    ktorego ty nie masz u siebie na dole (q).
                    O jajkach nie wspominalem, bo je musisz miec, skoro ta wesz łonowa (menda skaczaca
                    na jajkach i pasożytująca na nich) zaraz odezwala sie, w tej waszej jednosci...!
                    A... :-)))
                    • afq Re: Chamstwo na forum 13.08.21, 10:41
                      ego każe ci zmyślać
                      kiedy piłeś myślałeś że nikt tego nie widzi
                      i tu teraz jest tak samo

tkwisz w zaprzeczeniach, wiele przed tobą
                      • aaugustw Re: Chamstwo na forum 13.08.21, 15:45
                        afq napisal, (cyt.):
                        ego każe ci zmyślać
                        kiedy piłeś myślałeś że nikt tego nie widzi
                        i tu teraz jest tak samo
                        tkwisz w zaprzeczeniach, wiele przed tobą
                        __________________________________________.
                        zamieszkalem u nastepnego w jego glowie.
                        Zna moje mysli i przyszlosc. Prorok jaki, cy co?
                        Sila Wyzsza A...
                      • jerzy30 Re: Chamstwo na forum 16.08.21, 20:49
                        aagucio to psychol z zielonymi papierami - kiedys w chwili szczerosci wyznal to na tym forum - nawet fotke ujawnil - z AA ma tyle wspolnego co nic - on po prostu bredzi - aagucio prostaku gdzie te sluzby specjalne - ubrali cie juz w bialy kaftan ???
                        • mifredo Re: Chamstwo na forum 16.08.21, 23:01
                          Ale kolorowo się nam tu zrobiło,
                          zielone czy żółte papiery, białe czy czarne pasy,
                          dwie czerwone czupryny, jeden mimo zaszywek 5 żone ma,
                          istna patologia.
                          Poproszę o kaftan, bo umrę ze śmiechu:D
                          • aaugustw Re: Chamstwo na forum 19.08.21, 14:10
                            Mifredo, nie dziw sie jeżykowi.
                            Wiadomym jest tu od dawna, ze cierpi bidula na schizofrenie.
                            A jakie sa schizofrenii objawy, przytocze krociutko:
                            - omamy słuchowe (chory słyszy nieistniejące dźwięki...
                            - omamy wzrokowe (chory widzi nieistniejące przedmioty, ludzi, zwierzęta),
                            - omamy węchowe (chory odczuwa nieistniejące intensywne i nieprzyjemne zapachy),
                            Schizofrenia jest zaburzeniem psychicznym, związanym z błędnym postrzeganiem rzeczywistości...
                            Dowodem tego jest widzenie jego Sily Wyzszej - A... wyrzuconej niby z Mityngu we Wroclawiu...(!?) :-))
                            albo te kolory o ktorych tu piszesz.
                            Jeżyka musimy umiec zrozumiec w jego ciezkiej chorobie...!
                            A...
                            • mifredo Re: Chamstwo na forum 19.08.21, 17:20
                              Jakie są schizofrenii objawy, to ja dobrze wiem,
                              ale nie tobie jerzyka diagnozować
                              i jak w przysłowiu,
                              "przyganiał kocioł garnkowi"...
                              Przecież sam chory psychicznie jesteś, alkoholizm wszak jest taką chorobą,
                              nawet swój symbol ma .
                              Może ty również schizofrenię masz,
                              skoro uważasz się za jego Siłę Wyższą, o czym wielokrotnie tu pisałeś.
                              Besztasz kogoś za chorobę, sam chorym będąc, dziwne to.
                              Gdzie ta twoja pokora?
                              • aaugustw Re: Chamstwo na forum 19.08.21, 17:30
                                mifredo napisala mowe obroncza jeżyka, (cyt.):
                                "Przecież sam chory psychicznie jesteś, alkoholizm wszak jest taką chorobą..."
                                _______________________________________________________________________________.
                                I znowu pudlo (jak zwykle)...!
                                Roznica miedzy nami jest taka, ze ja dzieki Programowi AA zostalem przywrocony
                                do zdrowia - do spoleczenstwa...!
                                A...
                                • mifredo Re: Chamstwo na forum 19.08.21, 18:50
                                  To sie ciesz, że powróciłeś do społeczeństwa.
                                  Ponoć 20% alkoholików, nie jest w stanie się wyleczyć,
                                  mimo wszelkich starań, AA i terapii wszelakich.
                                  Potrafią się zapić na śmierć, nikt i nic ich nie powstrzyma,
                                  nawet twoja drwina i twoja siła wyższa.
                                  Nie kopie się leżącego, o ile mi wiadomo.
                                  • aaugustw Re: Chamstwo na forum 20.08.21, 08:40
                                    Tu masz racje.
                                    Alkoholizm jest choroba smiertelna i wiekszosc nie jest w stanie się wyleczyć samemu (to jest jak rak).
                                    Dlaczego? - Mowi o tym (m.in.) Wielka Ksieg AA:
                                    JAK TO DZIAŁA?
                                    (fragment piątego rozdziału książki „Anonimowi Alkoholicy”)
                                    >Rzadko sie zdarza, by doznał niepowodzenia ktoś, kto postępuje zgodnie z naszym programem. Nie wracają do zdrowia ludzie, którzy nie mogą lub nie chcą całkowicie poddać się temu prostemu programowi. Zazwyczaj są to mężczyźni i kobiety, którzy z natury swojej nie są zdolni do zachowania uczciwości wobec siebie. Istnieją tacy nieszczęśnicy. To nie ich wina. Tacy się po prostu urodzili. Z natury swojej nie są zdolni pojąć, a tym bardziej rozwinąć sposobu postępowania, który wymaga bezwzględnej uczciwości. Ich szanse na powodzenie są znikome. Istnieją też ludzie, których cierpienie wypływa z głębokich zaburzeń emocjonalnych lub umysłowych, ale wielu z nich wraca do zdrowia, jeśli tylko zdobędą się na uczciwość wobec siebie...<
                                    -------------------------
                                    Ps. drwie tylko z tych, ktorzy drwia z AA
                                    A...
                                    • mifredo Re: Chamstwo na forum 21.08.21, 10:19
                                      Nie do wszystkich to trafia, są tacy których dno odbija,
                                      i tacy, którzy toną i walka z nałogiem to jest dla nich wstyd.
                                      • aaugustw Re: Chamstwo na forum 21.08.21, 14:30
                                        mifredo napisala, cyt:
                                        "... są tacy których dno odbija, i tacy, którzy toną i walka z nałogiem to jest dla nich wstyd."
                                        _______________________________________________________________________________________.
                                        Jezeli kto tak widzi prawde i swoja uczciwosc wobec siebie samego, ten musi utonac...!!
                                        A...
                                        • mifredo Re: Chamstwo na forum 21.08.21, 14:55
                                          Wielka księga to potwierdza, jak sam zacytowałeś,
                                          12 kroków nie obejmuje wszystkich
                                          <Istnieją tacy nieszczęśnicy. To nie ich wina. Tacy się po prostu urodzili. Z natury swojej nie są zdolni pojąć, a tym bardziej rozwinąć sposobu postępowania, który wymaga bezwzględnej uczciwości wobec siebie<
                                          Do mojego syna, chorego na schizofrenię, nie trafia nic, żadna nauka, jako schizofrenik alkoholik, musi pić, taki mus w nim jest i nie poradzisz nic, gdyby był tylko pijakiem, który pije bo lubi, to bym może trafiła do jego ego, i inni też i lekarz i terapia jakaś, ale niestety niewiele w tym przypadku mogę i nie zmienię już nic.
                                          Z trudem to zaakceptowałam, z trudem się z tym pogodziłam.To ja musiałam swoje podejście zmienić.

P.S nie drwię z kroków, ale jak sama wielka księga rzece, one nie do wszystkich przemawiaja
                                          i nie uzdrawiają każdego.
                                          • aaugustw Re: Chamstwo na forum 21.08.21, 15:20
                                            Tak mifredo.
                                            Do Nieba takze nie wszyscy trafiaja.
                                            A...
                                            • mifredo Re: Chamstwo na forum 22.08.21, 22:40
                                              aaugustw napisał:

> Do Nieba takze nie wszyscy trafiaja.

A jakie rozeznanie w związku z tym "niebem' masz,
                                              wszak różni się rodzą upośledzeni z zespołem takim czy takim,
                                              kalecy na ciele i umyśle i psychice i intelekcie zaburzonym...
                                              • aaugustw Re: Chamstwo na forum 23.08.21, 09:55
                                                tacy ludzie ktorzy zyja bez trosk i bolu, sa juz w niebie.
                                                A...
                                                • mifredo Re: Chamstwo na forum 23.08.21, 12:43
                                                  aaugustw napisał:

> tacy ludzie ktorzy zyja bez trosk i bolu, sa juz w niebie.
                                                  > A...
                                                  Czyli wszelcy pijacy i będący na rauszu,
                                                  bo na trzeźwo to ten świat, trudno strawić
                                                  • mifredo Re: Chamstwo na forum 23.08.21, 12:53
                                                    Przy kamieniach nerkowych,
                                                    piwo jest zalecane.
                                                  • aaugustw Re: Chamstwo na forum 23.08.21, 15:11
                                                    mifredo
                                                    Przy kamieniach nerkowych, piwo jest zalecane.
                                                    ________.
                                                    Bzdura.
                                                    A...
    • mifredo Re: Chamstwo na forum 16.08.21, 08:15
      igoras13 napisał:

> No bo jak wracać, gdy na pytanie "gdzie mogę wszyć esperal?" Czyta odpowiedź "w
      > dupe".

Mowa o czerwonowłosym:
      "
      Sześć lat temu znalazł własny sposób na uzależnienie. - Ja się zaszywam, wszywam sobie disufarin. To tabletki pod mięsień pośladkowy mój tyłek wygląda jak u wikinga, jak po bitwie, ja co pół roku robię to, mogę potem odreagować i nie oszukuję siebie - wyjaśniał muzyk. "

On by dokładnie wyjaśnił, gdzie to sie robi.
      może napisz do niego?

www.polsatnews.pl/wiadomosc/2021-02-03/07-litra-dziennie-przez-22-lata-michal-wisniewski-w-raporcie-o-uzaleznieniach/
      • aaugustw Re: Chamstwo na forum 16.08.21, 09:45
        Mifredo przytoczyla muzyka (czerwonowłosy), cyt:
        "Ja się zaszywam, wszywam sobie disufarin. To tabletki pod mięsień pośladkowy....
        ... ja co pół roku robię to, mogę potem odreagować i nie oszukuję siebie - wyjaśniał muzyk.
        ________________________________________________________________________________________.
        Ta wypowiedz wywolala pare dzwonkow ostrzegawczych w mojej glowie...
        Po pierwsze, to ciagle egocentryczne pisanie slowa "ja"...
        Po drugie, on pisze ze tymi zastrzykami w d..e nie oszukuje siebie(!?).
        Przeciez on siebie oszukuje caly czas. Zyjac pod musem igly i w ciaglym
        strachu przed alkoholem nigdy nie bedzie trzezwy. Zawsze bedzie pijanym na sucho...!
        A jedyne co on moze dokładnie wyjaśnic jest tylko to, gdzie mozna te zastrzyki dawac,
        ale to juz nasz igoras 13 wie, ze w dupe, bo one sa do dupy...!
        A... :-)
    • alkomaster Re: Chamstwo na forum 08.09.21, 00:31
      Czy ty zawsze musisz tak pierdolić poł polish pół inglisz?
      • aaugustw Re: Chamstwo na forum 24.09.21, 15:35
        Do tego pojecia: "chamstwo na forum", dodalbym jeszcze
        to uzupelnienie: "ciemnota na forum".
        A...
        • mifredo Re: Chamstwo na forum 24.09.21, 17:18
          Ciemnota z czyjej strony? Piwo może byc bezalkoholowe.
          Głodnemu zawsze chleb na myśli:)
          Stosuje sie też napar z chmielu, pietruszke i inne zioła moczopędne.
          • aaugustw Re: Chamstwo na forum 24.09.21, 17:30
            Pytasz, wiec odpowiadam:
            Ciebie to nie dotyczy...!
            A...
          • aaugustw Re: Chamstwo na forum 25.09.21, 13:00
            mifredo zapytala A...
            Ciemnota z czyjej strony?
            ______________________________________.
            Nie wiem z jakiej strony, wiem tylko ze
            tak ma na drugie imie jeżyk, ciemnota!
            (czyli: ciemnota tu na forum - c.b.d.o.)
            A...
            • mifredo Re: Chamstwo na forum 25.09.21, 16:25
              To forum i tak w porządku jest.
              Widać, że na innych forach nie bywałeś,
              a ja byłam, sprawdziłam, pomyje, oskarżenia mi sie na łeb tam nieraz lały
              i inne wyzwiska też.
              Jakos ten nick zachowałam,
              historia mojej bytności na forach,
              jest do sprawdzenia.
              Kiedy już nic tam nie ma, i do tej pory nie jest, dyskusje umilkły,
              to na to forum sie przerzuciłam.
              Terapeuci i psychiatrzy, swoich chorych bronią,
              jeden z nich , ktory ich bronił msakiq,
              juz dawno umarł i forum schizofrenia wraz z nim, sie skończyło.
              Cześć jego pamięci, z Australii, mskaiq'u
              no i jest jak jest.
              Sądzę, że jeszcze długa droga przed Tobą, by zrozumiec, dziwne,
              choć ludzkie zachowania
              i im darować, to złe zachowanie, oni tylko to potrafią,
              należy,mimo wszystko wybaczać im,
              innej drogi nie ma..
              • aaugustw Re: Chamstwo na forum 25.09.21, 18:00
                mifredo ocenila A... (cyt.):
                "... Sądzę, że jeszcze długa droga przed Tobą, by zrozumiec, dziwne,
                choć ludzkie zachowania i im darować, to złe zachowanie, oni tylko
                to potrafią, należy,mimo wszystko wybaczać im, innej drogi nie ma..
                ____________________________________________________________________.
                Mifredo, ja mam swoja droge. To jest droga, ktora nikt inny, tylko ja ide.
                Czy ona (ta droga) jeszcze długa droga bedzie, tego nikt z nas nie wie.
                Wiem natomiast, ze jestem juz w drodze i ze znajduje sie w samym jej
                srodku. Rozkoszuje sie tą moja drogą, gdyz jest ona wspaniala i jedyna
                wedrowka mojego zycia.
                By zrozumiec dziwne ludzkie zachowania i im darować, to nie moja szkola.
                Te wasze medytacje sa dla swietych, ale ja "tylko" podazam w tym kierunku
                i jestem takim, jakim jestem. Niektorych wad charakteru nie chce sie pozbyc.
                Zbyt mocno z nimi jestem juz zwiazany.
                Ten pociag (ten proces rozwoju) jest juz u mnie rozpedzony. Pozwalam
                mu sie niesc i korzystam z tego dobra i z tej bezplatnej podrozy tak dlugo
                dopoki ona trwac bedzie.
                A...
                • mifredo Re: Chamstwo na forum 25.09.21, 18:06
                  No i dobrze, panie bobrze:)
                • mifredo Re: Chamstwo na forum 25.09.21, 18:15
                  A ja dobrze,panie bobrze,
                  jakies kanały ogródkowe na kanałach telewizji znajduję,
                  jak to emerytki z Vancouver, ogródki maja i w wieku 70 lat ponad ,
                  nimi sie zajmują,
                  siłą woli,
                  jak powiadają.
                  No ja też to robie,
                  pośmdorków koktajlowych nahodowalam w tym roku,
                  ze slimorami, pomrowami walczyłam,
                  dalie moje ukochane mi zeżarły ,
                  kiedy one ledwie pędy wypuściły.
                  Winogrona zbieram teraz, słodkie, deserowe,
                  a wcześniej, jezynomaliny zbireałam.
                  No w miescie żyję i taki ogródek, to jakiś cud jest,
                  miec te 35m2 przed blokiem.
                  • aaugustw Re: Chamstwo na forum 25.09.21, 18:25
                    Widze, ze duzo roznych warzyw i owocow wychodowalas,
                    aby to osiagnac musialas takze dobrze plewic ten ogrodek.
                    A jak plewisz swoje wady charakteru na swym wewn. poletku?
                    Jakie postepy duchowe osiagnelas? - Jak bys ten postep opisala?
                    A...
                    • mifredo Re: Chamstwo na forum 25.09.21, 18:51
                      Wad charakteru mnóstwo może mam, dla innych,
                      ale staram sie dobra być dla męża i synów.
                      Wlasnie dlatego, te medytacje Al-anon czytam i w real wprowadzam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka